Tårerne trillede, da dansk dressurdronning pensionerede sin helt store kærlighed

Cathrine Laudrup-Dufours dressurhest, Cassidy, har for sidste gang vist sig frem på den helt store scene.

Det var umuligt for den nyudkårede VM-sølvmedaljevinder at holde tårerne tilbage.

For blot få minutter efter at Cathrine Laudrup-Dufour var trådt af podiet efter sin andenplads i den individuelle Grand Prix Special-disciplin ved VM, skulle hun ride et sidste ridt på Atterupgaards Cassidy foran et veloplagt hjemmepublikummet i Herning.

Hesten Cassidy har ikke kun vundet Laudrup-Dufours hjerte. For flere af de fremmødte med et svagt punkt for dressur havde røde øjne og våde kinder under Cassidys sidste dans.

Det er det 12 år lange partnerskab med Cassidy, der har formet Cathrine Laudrup-Dufours internationale karriere og ført hende op ad verdensranglisten, hvor hun ligger nummer to og tre på de to heste Bohemian og Vamos Amigos.

Cassidy og Laudrup-Dufour red deres første OL sammen i Rio de Janeiro, hvor de blev nr. 12, og siden da er det kun gået fremad for Laudrup-Dufour.

I dag er Cassidy 19 år gammel, og derfor er hans tid på stævnebanen forbi. Først tog Bohemian over, men på det seneste er det Vamos Amigos, der har været førstehest for Laudrup-Dufour.

Ved det igangværende VM i Herning har makkerskabet med Vamos Amigos kastet en guldmedalje i holdkonkurrencen og sølv i den første af to individuelle discipliner af sig. Men det er ifølge den danske dressurrytter ikke udelukkende Vamos Amigos' fortjeneste.

- Cassidy. Jeg ved, at denne guldmedalje er vundet af Vamos Amigos i går. Men jeg er 100 procent sikker på, at der står Cassidy på kanten af den. Tusind tak, det har været helt fantastisk, sagde Cathrine Laudrup-Dufour i forbindelse med æresrunden.

Onsdag skal Laudrup-Dufour forsøge at fuldføre et medaljehattrick, når freestyle-disciplinen, kür, er på programmet.

Freestylekonkurrencen kan du se fra klokken 19.50 på DR2 onsdag aften.