VIDEO Daniel Bachmann Andersen tager dressur-guldet i Herning

Daniel Bachmann Andersen og hesten Blue Horse Zack rider sig til overraskende hjemmebanetriumf ved World Cuppen i dressur i Herning.

Daniel Bachmann Andersen var en af i alt fire danskere, der deltog ved finalenrunden.

På hjemmebanen i Herning rider Daniel Bachmann Andersen sig til karrierens første World Cup sejr i dressur. Det skete foran et begejstret hjemmepublikum på hans hest Blue Horse Zack, der er kendt for at have et synshandicap.

Danskeren var den sidste af i alt 13 deltagere, der skulle i aktion i Grand Prix Freestyle-klassen - på dansk også bedre kendt som kür. Den 28-årige rytter vandt med en score på 83,375 ud af 100. Scoren gives som en kombination af det tekniske og kunstneriske udtryk.

Daniel Bachmann Andersen vandt især point på sværhedsgraden, der var nær perfekt. Det var en tydeligt begejstret rytter, der efter to vellykkede indsatser på ridebanen kunne lade sig hylde foran publikum.

Søndagens disciplin består af et frit program, hvor rytterne selv kan tilrettelægge rækkefølgen af de obligatoriske øvelser. Programmet udføres med musik, som rytterne også selv bestemmer.

I alt kvalificerede fire danskere sig til søndagens finaleprogram ved Grand Prix'et. Den andenbedste dansker blev Anna Kasprzak og hesten Rock Star 13, der kom på en fjerdeplads.

På andenpladsen ender tyske Helen Langehanenberg, mens tredjepladsen gik til Tinne Vilhelmson Silfvén fra Sverige.