Rikke Møller Pedersen skifter fra Odense til Herning

Herning Svømmeklub har ansat verdensrekordholderen i 200 m bryst det næste år.

Rikke Møller Pedersen skal inspirere de unge talenter i Herning. (© DR Sporten)

Herning Svømmeklub forstærker sig med verdensrekordholder Rikke Møller Pedersen, som forlader Frem i Odense med øjeblikkelig virkning.

- Det er en stor dag for vores forening og klub, når vi kan præsentere en af verdens bedste kvindelige svømmere, siger klubbens bestyrelsesformand John Axel Hansen til DR Sporten.

Den midtjyske svømmeklub har med hjælp fra det lokale erhvervsliv lavet en etårig kontrakt med svømmeren, der hentede VM-sølv i 200 meter brystsvømning i august.

- Herning by er jo aktiv på flere sportsfronter. Men vores langsigtede mål er, at vi også vil dyrke vores elite, når vi tænker fire-fem år frem i tiden, og det er skridtet med at tilknytte Rikke Møller Pedersen en stor del af.

- Rikke skal bruges som inspirationskilde til vores unge svømmere - altså konkurrencesvømmere, som træner 3-5 og helt op til 8-10 gange om ugen. Men vores bredde har også brug for at få sat svømning på landkortet, siger formanden.

Rikke Møller Pedersen er verdens hurtigste på 200 meter, hvor hun satte hånden i bassinkanten efter 2.19,11 minutter - desværre for hende i VM-semifinalen, og i finalen blev hun nummer to, men verdensrekorden er stadig hendes.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk