Rumænien - en VM profil

Det er ingen nyhed, at rumænerne har et glimrende spiller-materiale. Det har de haft i mange år, men denne gang bør de blive blandt de seks bedste.

KIF Vejens træner, Morten Arvidsson, vurderer det rumænske landshold inden VM. Han giver holdet syv ud af 10 bolde.

Endelig vil rumænerne være med i de afgørende kampe om medaljer igen - tror jeg.

Det er ingen nyhed, at rumænerne har et glimrende spiller-materiale. Det har de haft i mange år. Men denne gang bør de få et så stærkt udgangspunkt, at de i hvert fald bliver blandt de seks bedste.

Rumænien er i pulje D, som virker til at være den svageste, og de er favoritter til at vinde den.

En af årsagerne til man ikke skal afskrive Rumænien er bl.a. også, at de er stærkt besatte på målvogter-positionen, hvor Luminta Dinu (Krim Ljubijana) nok spiller sit sidste mesterskab, men stadig kan indgyde respekt hos modstanderne.   På højre back er Steluta Luca (FCK Håndbold) tilbage igen i forhold til sidste års EM, mens Carmen Lungu Amariei så har meldt fra til dette VM.

Til gengæld er Narcissa Lecusanu (Aalborg DH) efter mange års fravær med igen og spillede glimrende til World Cup.

Harmoni altafgørende

Det store spørgsmål er så om holdet undgår de evindelige interne problemer nu, når et par nye spillere er kommet med i truppen i slutningen af forberedelserne, nemlig Gogirla på venstre back, Aurelia Bradeanu som playmaker og Cristina Varzaru på højre fløj. Ikke at de tre er intrige-magere, men rollefordelingen virkede klar til World Cup, hvad nu når disse tre markante spillere pludselig også skal have spilletid?

Forståelse af sine roller og at håndbold er et holdspil vil blive afgørende for rumænsk succes.

På det rumænske hold bliver en af de store oplevelser Valentina Ardean-Elisei på venstre fløj. Hun spiller normalt i bagkæden i sin serbiske klub Knjaz Milos. Hun er lynhurtig, teknisk god og en fighter.

Rumæniens resultater i Gruppe D:

05.12.05 Rumænien 31 - 15 Argentina  06.12.05 Cameroun 19 - 50 Rumænien  07.12.05 Ukraine 27 - 30 Rumænien  09.12.05 Rumænien 28 - 26 Frankrig  10.12.05 Rumænien 29 - 22 Makedonien

 

Facebook
Twitter