Russisk VM-boss: Ingen systematisk doping i Rusland

Fornuften må sejre. Der er ingen beviser for doping i Rusland, lyder det fra Vitali Mutko, der er chef for organisationskomiteen ved VM i Rusland.

Der er i dag lodtrækning til VM i Rusland, hvor man afviser alle anklager om doping i russisk sport. (Foto: Mladen Antonov © Scanpix)

Chefen for organisationskomiteen bag VM-slutrunden i Rusland, Vitali Mutko, fastholder, at der ikke er beviser for, at der har været systematisk doping i Rusland, skiver AP.

Udmeldingen kommer i samme uge som en række russiske atleter er blevet udelukket af den internationale olympiske komite og kun få dage før, IOC skal træffe beslutning om, hvorvidt Rusland får lov at stille op ved vinter-OL til februar.

- Jeg håber, at den sunde fornuft vil sejre, sagde Mutko om muligheden for en russisk OL-udelukkelse.

Vitali Mutko er den mest indflydelsesrige sportspolitiker i Rusland, men måtte som sportsminister se sig udelukket fra OL i Rio på grund af de belastende rapporter om systematisk doping i russisk atletik.

Infantino: Vesten ser sort på tingene

Også Fifa-præsident Gianni Infantino har været under beskydning i denne uge på grund af de vidneudsagn, der er kommet frem ved den store Fifa-retssag i USA. Her er det blandt andet blevet hævdet, at Qatar har bestukket sig til at få sydamerikanske stemmer i kampen for at blive VM-vært i 2022.

Infantino nægtede dog at kommentere på noget, ”der ikke er bevist”. Og så kom han med en løftet pegefinger til den vestlige presse:

- Det er en tendens til, at tegne et sort billede af alt, hvad der kommer fra øst, fra Rusland og den arabiske verden. Jeg håber, at VM vil ændre den måde, som folk ser på Rusland på, sagde Infantino på pressemødet.

Facebook
Twitter