Sådan sender DR fra Landsstævnet

DR sender direkte fra Landsstævnet i Svendborg fra torsdag til søndag.

Afslutningsceremoni ved Landsstævnet i 2017 på Aalborg Stadion. (Foto: Henning Bagger © Scanpix Denmark)

Landsstævnet er den traditionsrige idrætsfest, der hvert 4. år samler over 20.000 udøvere til en uge med gymnastik og oplevelser. Denne gang er vi tilbage på det historiske landsstævnestadion i Svendborg, hvor vi skal opleve både den store efterskoleopvisning og et åbningsshow, der tegner til at blive et af de mest spektakulære, ligesom Verdensholdet også har deres sidste optræden.

Torsdag den 30. juni

Åbningsshow på DR1, 19.30-21.00

Nu skydes DGI Landsstævne officielt i gang efter parade gennem Svendborg by med over 16.000 deltagere, der samles på landsstævnestadionet under åbningen. Der vil være taler, faneborgen kommer ind, stævneflaget hejses og der er fællessang. Åbningsshowet består desuden af en række spektakulære koreografier, forskellige idrætsindslag og DGI Verdensholdet. Vært er Jonas Landin og kommentator er Birgitte Borch.

Fredag den 1. juli

Efterskolernes opvisning på DR2, 19.45-21.00

Ikke mindre end 5.700 efterskoleelever fra 60 forskellige efterskoler deltager i DGI Landsstævne og opfører opvisningen Klodeværk på Landsstævnestadionet. Klodeværk er en opvisning fyldt med energi, høj intensitet og glæde. Kommentator er Birgitte Borch.

Lørdag den 2. juli

Live fra Landsstævnet på DR1, 12.15-14.05

Kom med helt tæt på landsstævnet og oplev både idrætsaktiviteter, opvisninger, festtelte og scener på landsstævnepladsen og i Svendborg. Gik du glip af åbningsshowet og efterskolernes opvisning får du også højdepunkterne fra det. Vært er Jonas Landin.

Verdensholdets opvisning på DR2, 20.00-22.00

DGI's 13. Verdensholds 28 gymnaster er blandt Danmarks bedste og har rejst som ambassadører for dansk foreningsliv og glæden ved at bevæge sig i fællesskab. Til DGI Landsstævne opfører Verdensholdet for sidste gang opvisningen QUA i Ollerup Arena. Kommentator er Birgitte Borch.

Søndag den 3. juli

Afslutningsshow på DR1, 10.30-12.00

Til afslutningen siger Landsstævnet farvel til Svendborg og på gensyn i Vejle, hvor næste landsstævne finder sted i 2025. Landsstævnestadionet vil være fyldt med deltagere fra både efterskoler og et fælles foreningshold med over 2.000 deltagere, der afslutter showet med en kæmpe koreografi med over 8.000 deltagere. Bandet Carpark North spiler live til flere af koreografierne. Vært er Jonas Landin og kommentator er Birgitte Borch.