Sara Slott: Det gik op i hat og briller

På trods af kvalifikationen til tirsdagens semifinale i 400 meter hæk var Sara Slott Pedersen langt fra tilfreds med sin egen præstation i mandagens indledende heat.

Sara Slott Petersen var ikke tilfreds med sin egen præstation i mandagens indledende heat. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

På trods af kvalifikationen til tirsdagens semifinale i 400 meter hæk var Sara Slott Pedersen langt fra tilfreds med sin egen præstation i mandagens indledende heat.

Sara Slott Pedersen blev kun nummer fem i sit heat, så hun måtte derfor vente til de andre heat var løbet, før hun kunne konstatere, at tiden rakte til videre avancement.

- Det har været modbydeligt. Sådan er det, når man ikke løber hurtigt nok. Så må man sidde og følge med i de andres heat. Det gik til sidst, men det holdt hårdt, siger Sara Slott Pedersen til DR Sporten.

Det hele så ellers ud til at gå smertefrit for danskeren i løbets første del.

- Det så fornuftigt ud de første 300 meter, men på den sidste langside går det fuldstændig op i hat og briller. Jeg havde brugt for mange kræfter de første 150 meter, men ville nok ikke erkende det, og pludselig manglede der en meter hen til den næstsidste hæk.

- Så er man nødt til at putte et ekstra et ekstra skridt på, og så hopper man lige op og lige ned og mister en masse fart. Jeg holdt den heldigvis, men det var ikke kønt, fortsætter Sara Slott Pedersen.

En lille del af forklaringen på det lidt fejldisponerede løb skyldes muligvis forventningerne.

- Jeg var seedet til en semifinaleplads og var også i semifinalen for to år siden. Det har derfor ligget lidt i kortene, at jeg også skulle videre dertil i år og gerne også avancere placeringsmæssigt. Jeg har derfor følt rigtig meget pres, nok mest fra mig selv. Nu er jeg videre, så håber jeg at jeg kan løbe lidt mere frit. Nu skal jeg bare ud og løbe stærkt, fortsikrer hækkeløberen.

Der burde også være plads til forbedringer i tirsdagens semifinale, der gerne skulle forløbe lidt mere fejlfrit.

- Jeg vil gerne under 56 sekunder i semifinalen. Jeg skal ændre noget rent teknisk og håber at jeg kan skære et halvt sekund af. Jeg var skuffet da jeg kom i mål. Jeg lavede utrolig store fejl, der burde være nemme at ændre, så jeg tror på at det bliver bedre i semifinalen, slutter Sara Slott Pedersen.

Facebook
Twitter