Sara Slott inden VM: Dopingproblemer overrasker ingen i atletikverdenen

De seneste ugers afsløringer af dopingproblemer i atletikverdenen kommer ikke bag på den danske hækkeløber.

Onsdag drog de bedste rødhvide atletikudøvere mod Kina, hvor VM starter om ti dage.

Og atletikken er lige nu en sportsgren, der desværre er overskygget af andet end sportslige præstationer. Og det Internationale Atletik Forbund (IAAF) meldte tirsdag ud, at de mistænker 28 atleter fra VM i 2005 og 2007 for at have brugt doping.

En melding som ikke kommer bag på Danmarks største medaljehåb - 400 meter hækkeløberen Sara Slott Petersen - her halvanden uge inden VM i Beijing.

- Jeg tror da helt sikkert, at vi atleter kommer til at snakke en masse om det indbyrdes. Jeg ville blive overrasket, hvis der er mange atleter, der ikke vidste i forvejen, at det er et problem.

- Atletik har været lidt forskånet i medierne i forhold til cykelsporten, for der har været dopingproblemer og det er der stadigvæk.

- I den vestlige del af verdenen- hvor der ikke er de her dopingproblemer, kan man jo sagtens snakke om det, hvis der er nogen, der lige pludselig laver nogle meget skøre resultater, lyder det fra Sara Slott Petersen.

Ikke problemer ved store mesterskaber

Den seneste tids offentliggørelser af positive dopingtests får ifølge det danske medaljehåb ikke den store betydning, når det går løs på stadion i Beijing.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at ændre noget. Det ligger måske lidt tydeligere i bevidstheden, hvis man nu bliver slået af en russer eller nogle af de lande, som man ved har problemer med doping.

- Jeg tror ikke, at det er til mesterskaberne, at det er et problem. Det er i perioden op til. Vi kommer til at gå ind til det her mesterskab ligesom alle andre - vi kan alligevel ikke gøre noget ved det.

- Vi snyder ikke, men det kan være de andre snyder. Vi kan ikke gøre andet end bare at have tillid til, at det bliver opdaget på en eller anden måde, så vi kan få en ren sport. Så kan dem der egentlig fortjener det få hæderen, slutter Sara Slott Pedersen.

VM i atletik starter lørdag d. 22. august og kan følges direkte på DR.