Sara Slott optaget i Sportens Hall of Fame: 'Spændende, om det bliver et Cristiano Ronaldo-øjeblik'

Der var nervøsitet at spore hos den nu tidligere atletikdronning, Sara Slott Petersen, inden hun fik præsenteret sin buste.

Lige så stolt et øjeblik det er at blive optaget i Sportens Hall of Fame, lige så angstprovokerende er momentet efterhånden blevet. Den påstand understøttede Sara Slott Petersen meget godt, da hun modtog hæderen i forbindelse med DR's Sport 2021.

Alle nye medlemmer af Hall of Fame får nemlig lavet en buste, som skal stå i Idrættens Hus i forbindelse med optagelsen, og da den nu pensionerede ateltikudøver skulle præsenteres for sin, udbrød hun nervøst lige inden afsløringen:

- Det er jo altid spændende, om det bliver et Cristiano Ronaldo-øjeblik, eller om man føler sig sådan nogenlunde repræsenteret.

Cristiano Ronaldo er primært kendt for at være én af de bedste fodboldspillere nogensinde, men i 2017 blev han også kendt for at lægge ansigt til en mildest talt mindre flatterende buste. Det skete i forbindelse med, at Madeira Lufthavn valgte at døbe lufthavnen efter Ronaldo, og der blev derfor lavet en buste til anledningen, som senere hen er blevet fjernet.

Busen af Cristiano Ronaldo der blev verdenskendt af åbenlyse årsager. (Foto: Rafael Marchante © Scanpix Denmark)

Heldigvis gik det ikke sådan for Sara Slott Petersen.

- Jeg kan godt kende mig. Det er interessant at se, hvordan man ser ud i sten, men den er jeg glad for. Det er fedt nok, den ikke skal stå hjemme i stuen, men jeg er glad for den, siger hun og fortsætter om det at blive optaget i Hall of Fame.

- Lige nu er det bare spændende, men jeg tror, det først rigtig sætter sig, når det kommer lidt på afstand. Lige nu er jeg bare ekstremt glad og stolt. Tænk at komme i det selskab. Det er helt vildt.

Tak til folkene bag

For at finde grundlaget for Sara Slott Petersens optagelse i Sportens Hall of Fame, skal man skrue tiden tilbage til 2016. Det var for alvor her, hun slog sit navn fast i dansk sportshistorie.

Ved EM i Amsterdam blev hun nemlig den første danske kvinde nogensinde til at vinde en EM-guldmedalje, da hun var hurtigst i finalen på 400 meter hæk. Det var samtidig den første medalje ved udendørs-EM til en kvindelig atletikudøver siden 1969.

Cirka en måned senere opnåede hun karrierens største resultat med sølv ved OL i Rio, men trods de store sportslige højdepunkter, så er det ikke dem, der står klarest, når hun tænker tilbage på karrieren.

- Det har været de mennesker, jeg har mødt, som har gjort størst indtryk. Det at være individuel atlet er jo et egoistisk projekt. Man glemmer lidt, hvor mange der har været med på rejsen.

- Jeg kunne ikke have gjort det uden alle de her mennesker, som har ofret så meget af deres liv for mit egoistiske projekt. Jeg håber bare, det også føles som et fælles projekt for dem, siger Sara Slott Petersen.

34-årige Sara Slott Petersen indstillede karrieren efter OL i Tokyo sidste år.