Scherwin renset for dopingmistanke

Spydkasteren Christina Scherwin testede positiv ved et stævne i Odense i juni måned, men det forbudte steroid var tilladt til brug mod en skulderskade.

Christina Scherwin testede positivt med tilladelse. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Dansk Atletik Forbund, DAF, fik i sidste uge besked om, at spydkasteren Christina Scherwin testede positiv for brug af et kortizon steroid i forbindelse med et stævne i Odense 23. juni.                                         DAF har dog hele tiden fastholdt, at der ikke var tale om brug af doping, da Scherwin brugte stoffet i forbindelse med behandling af en skulderskade.                                            Den forklaring er i dag blevet godkendt af det internationale Atletik Forbund, og sagen får dermed ikke yderligere konsekvenser for spydkasteren. 

- Det skal her kraftigt understreges, at stoffet triamcinolon ikke har en præstationsfremmende virkning ved injektion i led, sener og slimsække, men at der ved denne anvendelse nærmere er tale om den modsatte effekt, skriver DAF i en pressemeddelelse.                                               Scherwin vandt stævnet og kvalificerede sig samtidig til næste års OL i Kina. 

                                      

FacebookTwitter