Se højdepunkter fra åbningsceremonien

Dronning Elizabeth II var det overraskende indslag, da OL i London blev åbnet. Se højdepunkter med hendes majestæt og de øvrige kendte her.

Med ordene "Good Evening, Mr Bond", indledte Dronning Elizabeth en overraskende karriere som skuespiller, da hun i aftes var med til at sætte gang i løjerne ved OL i London og satte en ny standard for, hvordan man skruer en åbningsceremoni sammen.

Danny Boyle, instruktøren bag bl.a. "Trainspotting" og manden, der havde instrueret løjerne, havde bl.a. James Bond-skuespiller Daniel Craig, Harry Potter-forfatter JK Rowling, Mr Bean og David Beckham på rollelisten i sin åbningsceremoni.

Men Boyles største kup var nok, at han fik overtalt dronningen til at debutere på film i Buckingham Palace, hvor Daniel Craig måtte stå og vente på hende, før han fløj hende til London.

Se højdepunkterne herover.

Den olympiske flamme brænder over London, efter at syv unge sportsfolk tændte den sagnomspundne ild på det olympiske stadion.

Roeren Steve Redgrave fik æren af at løbe ilden ind på stadion, hvor Callum Airlie, Jordan Duckittt, Desirée Henry, Katie Kirk, Cameron MacRitchie, Aidan Reynolds og Adelle Tracey overtog den og fik ild i flammen.

De syv unge sportsfolk, der er mellem 16 og 19 år, skriver sig ind i historien blandt store sportsnavne som Muhammad Ali og Cathy Freeman, der er blandt dem, som tidligere er blevet tildelt det ærefulde hverv at markere åbningen på OL.

Det måske vigtigste indslag var præsentationen af de mange atleter, der frem til den 12. august skal kæmpe om guld, sølv og bronze. I spidsen for de danske atleter gik kajakroeren Kim Wraae, der var valgt til dansk fanebærer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter