Se trækket fra Carlsen der overraskede alle

Skakeksperter, stormestre og kommentatorer kan ikke få armene ned efter Magnus Carlsens sidste træk.

Ikke nok med at Magnus Carlsen i en alder af 26 år i nat blev tredobbelt verdensmester i skak - hans afsluttende træk bliver kaldt smukt, historisk, og unikt af flere eksperter, der måbede, da sejren var i hus.

Magnus Carlsen skulle ellers bare have remis (uafgjort red.) i det sidste parti hurtigskak med russiske Sergej Karjakin. Men det var ikke nok for den unge skakmester, der vandt ved et såkaldt dronningeoffer.

Magnus Carlsen flyttede sin dronning over på h6. Dermed var Sergej fanget – lige meget, hvordan han tog dronningen, ville Magnussens næste træk føre til skakmat.

Ifølge kommentatorerne ville andre spillere også have set muligheden, men det ses sjældent til et VM – og så ved sidste parti, i sidste træk. Ifølge NRK havde Magnus Carlsen set muligheden flere træk før.

Magnus Carlsens træner, Peter Heine Nielsen, til dr.dk.

- Man ser det meget sjældent på VM-niveau, og så ved allersidste parti og sidste træk. Det er den slags, der gør, at han kommer til at stå i historiebøgerne de næste 100 år. Det er utroligt smukt og elegant. Det er faktisk næsten for godt til at være sandt og mere noget, man mere man ville forvente at se i en film.

Norske Dagbladets ekspert, Tarjei Joten Svensen.

- Det er jo helt vildt at afslutte VM med dronningeoffer. Det er ganske unikt og sandsynligvis historisk.

- Det er det ultimative for en skakspiller.

Norgesmester Johan Salomon til Aftenposten.

- Det er den største afslutning på et VM. Helt fantastisk.

Maurice Ashley, kommentator for NRK.

- Det træk vil blive husket for evigt.

- Det er en kombination, alle drømmer om at få chancen for at gøre, og så spiller han det i det mest afgørende øjeblik i VM. Det er utroligt.

Facebook
Twitter