Dansk OL-håb ramt af grim skade: Tvivlsom til EM

Sejlsportssæsonen skulle lige til at begynde, da Anne-Marie Rindom blev ramt af en diskusprolaps.

Anne-Marie Rindom (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Sulten har bygget sig op over mange måneder. For én, der lever for at konkurrere, er corona-pausen ved at sætte sine spor. Et halvt år uden et stævne. Uden kamp om ære. Prestige. Hæder.

Anne-Marie Rindom er klar til at komme tilbage på vandet, og med et EM at se frem til i starten af oktober, kribler det i hele kroppen for atter at ride bølgerne og få vind i håret. Men så siger det "knæk".

- For to uger siden laver jeg en øvelse, hvor jeg får et vrid i nakken. Det er egentlig noget, jeg har prøvet før, så jeg er ikke så bekymret. Jeg får behandling, og det føles godt dagen efter, og jeg er klar til at komme på vandet igen. Og pludselig kommer det bare med voldsom styrke tilbage. Jeg har prøvet det før, men jeg bliver forskrækket over, hvor slemt det er. Det går hele vejen ned i armen.

Det, Anne-Marie Rindum beskriver, viser sig at være en diskusprolaps i nakken. En kæmpe streg i regningen for verdens- og europamesteren fra 2019 i sejlsportsdisciplinen Laser Radial. Hun har nærmest allerede pakket kufferten til første stævne efter corona-pausen.

- Det er jo grunden til, at jeg bliver ked af det. Der har jo ikke været nogle stævner siden februar måned. Så nu skulle det endelig til at gå i gang. Jeg skal sejle træningsstævne dagen efter, og så skal vi direkte til Polen bagefter, hvor vi skal deltage i de polske mesterskaber, som også er det første internationale stævne, der vil foregå.

- Så det bliver jeg naturligvis rigtig ked af at miste, fortæller Anne-Marie Rindom.

Hurtigt i bedring - varsom med EM-tanker

Alle, der har døjet med en diskusprolaps, ved, at det er en drilsk skade at komme af med, så da Anne-Marie Rindum får meldingen, er hun ikke sen til at afskrive resten af 2020.

Men Årets Sejler 2019 kåret af det internationale sejlsportsforbund (ISAF) er en fighter, og efter uger med grundig træning mærker Rindom allerede markante forbedringer.

Anne-Marie Rindom havde et fantastisk 2019, hvor hun vandt EM, VM, blev kåret til årets sejler og var nomineret til Årets Sportsnavn i Danmark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det er faktisk gået så meget frem, at jeg har besluttet mig for at tage med til det internationale stævne i Kiel, som vi skal sejle på lørdag. Der er to stævner, og jeg har besluttet mig for at prøve mig selv halvt af i det stævne, der ikke tæller så meget, og hvis alt går godt, så giver jeg den fuld gas i det stævne, som så tæller. Så det er positivt.

- Men det er stadig med forbehold. Hvis det går ned af bakke igen, så er det fuldt stop. Jeg tænker jo selvfølgelig fremadrettet, og jeg vil rigtig gerne komme igen til næste år, hvor der jo er OL. Og det skal jo helst ikke være sådan, at jeg mister styrken i min arm resten af livet.

Derfor tør Anne-Marie Rindom heller ikke spå om, om hun når at blive helt klar til EM, som sejles i Polen fra 6.-13. oktober.

- Indtil videre tager jeg en dag af gangen og prøver på ikke at presse mig selv for meget. Så må jeg se, hvordan det går.

- Jeg vil forsøge at sænke mine forventninger og fokusere på at sørge for, at jeg opnår mine delmål, som i første omgang er at arbejde med nakken og klare mig igennem stævnet i Kiel.

- Det glæder jeg mig til gengæld også rigtig meget til. Jeg glæder mig til at sejle internationalt og konkurrere. Jeg elsker at konkurrere, og jeg elsker stævner. Så det bliver vildt fedt endelig at vende tilbage igen, slutter Rindom.

I 2016 vandt Anne-Marie Rindom bronze ved OL i Rio, og hun er allerede udtaget til OL næste år, hvor hun er et af de store danske medaljehåb.