Danske både får en forrygende start på VM

Efter de første fire sejladser ved VM for Nacra17- og 49er-både er to danske par med helt fremme.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er med i medaljekampen ved VM. (Foto: Jens Thaysen © Århus Stiftstidende)

Efter tirsdagens mange aflyste sejladser kom VM endelig rigtigt i gang onsdag, og det blev til en stor dansk dag på vandet ud for Auckland, New Zealand.

Bedst figur gjorde 49erFX båden med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der efter de første fire sejladser ligger på en delt andenplads. I samme bådklasse er Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby på en 14.-plads.

Udover at kæmpe om VM-medaljer funger verdensmesterskaberne også som national udtagelse til OL, hvor de to både altså kæmper om at få en billet til Tokyo næste sommer.

Båden med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har i mange år været en del af verdenseliten og kan bryste sig af at have vundet både sølv og bronze ved VM. Forud for OL i Rio blev duoen dog overhalet i 49erFX-klassen af Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen, der nappede den danske nationsplads ved de olympiske lege.

- Jeg tror aldrig, jeg kommer mig over den skuffelse, helt ærligt. Det var virkelig et stort nederlag, at vi ikke blev udtaget, udtalte Marie Thusgaard til Jyllands-Posten.

Sidste efterår droppede Katja-Salskov Iversen og Jena Mai Hansen dog samarbejdet, og Marie Thusgaard og Ida Marie Baad er med den gode start ved VM fint på vej til at revanchere sig efter OL-afvisningen i 2016.

(Arkivfoto) Kronprins Frederik taler i 2018 med de danske 49erFX-kvinder Ida Marie Braad og Marie Thusgaard under besøget ved VM i sejlsport i Aarhus. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Nacra17-båd er også med fremme

VM i Auckland er for bådklasserne 49er, 49erFX og Nacra17. I sidstnævnte bådklasse, der udmærker sig ved at være en klasse for mixhold, gjorde Lin Ea Cenholt og Christian Lübeck det også godt.

Efter fire sejladser ligger det danske par på en fjerdeplads. Det er dog helt tæt i toppen, og kun et enkelt point adskiller de øverste fire både.

Ved VM sejler bådene indledende sejladser frem til fredag, hvorefter de 25 bedste både skal sejle finalesejladser frem til søndag.

( Christian Lübeck fik i 2018 skåret store dele af sine knæhaser op, da han under en træning røg i vandet og blev ramt af Nacra17-bådens ror. Han formåede dog på rekordtid at kæmpe sig tilbage, så han sammen med Lin Ea Cenholt kunne stille op til VM i Aarhus 2018. Se og hør ham fortælle om skaden i videoen herover)