Danske OL-sejlere kaldt hjem fra Mallorca: 'Sport er ikke det vigtigste i verden'

En stor dansk delegation af sejlere er blevet sendt hjem fra træningslejr på Mallorca.

Ida Marie Baad og den danske delegation er blevet bedt om at rejse hjem fra træningslejren på Mallorca. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det handler om at føle sig så informeret som overhovedet muligt, når det kommer til konsekvenserne af den danske regerings tiltag mod coronavirus, om så man er inde- eller uden for de danske grænser.

Det sidste er tilfældet for de danske sejlere Ida Marie Baad og Marie Thuusgaard, der til sommer skal sejle om OL-medaljer i 49erFX-klassen.

Torsdag morgen var sejlerne endnu ikke informerede om situationen, og så må man jo spørge, hvor man kan.

  • Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er blandt de danske sejlere, der er blevet kaldt hjem fra Mallorca. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Ida Marie Baad forsøgte selv at få svar gennem dr.dk's livedækning.
1 / 2

Senere torsdag blev Ida Marie Baad sammen med en delegation på op mod 50 danskere dog nødsaget til at rejse tilbage til Danmark før tid, da Dansk Sejlunion kaldte alle medarbejdere hjem.

På trods af en forkortet tur til Mallorca, og med udsigten til et usikkert træningsforløb frem mod OL, så handler det dog også om perspektiv for Ida Marie Baad og Maria Thusgaard.

- Vi har brugt otte år på at træne op til OL, så det ville være forfærdeligt, hvis det blev aflyst. Men der er ikke så meget at gøre, vi må forsøge at forberede os så godt, som vi kan, og så må vi se, siger Ida Marie Baad.

- Jeg er ikke så bange for, at jeg selv bliver syg, men jeg synes, at alle har et ansvar for, at det ikke bliver spredt. Det handler ikke kun om sport. Det er selvfølgelig det, jeg bruger al min tid på, men det er ikke det vigtigste i verden.

I 2016 missede 49erFX-duoen Ida Marie Baad og Marie Thusgaard OL-udtagelsen på målstregen, men ved VM i midten af februar hentede duoen OL-billetterne foran det andet danske 49erFX-par, Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby.