Drama om OL-plads: Duo genoptog karrieren med ét mål - nu kan det hele være forgæves

Sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er igen ved at tabe en OL-billet på gulvet.

Marie Thusgaard Olsen og Ida Marie Baad (tv) sikrede Danmark en plads ved OL i 49erFX-bådklassen. Men hvis ikke de strammer sig an ved VM, er det ikke dem, der skal repræsentere Danmark i Tokyo til sommer. (Foto: Jens Thaysen © Scanpix)

Drømmen om at deltage ved OL trak så meget i Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, at de i 2017 genoptog karrieren. Men nu risikerer den danske sejlduo endnu engang at måtte se OL fra sofaen.

Ved det igangværende VM for 49erFX-både i Australien, der fungerer som ét af to udtagelsesstævner til OL i Tokyo, har Baad og Thusgaard nemlig mistet grebet om den OL-plads, som de ellers lå til.

På andendagen ved VM dumpede den danske duo nemlig ned på en samlet 13.-plads.

Samtidig formåede båden med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby at sejle sig helt op på en tredjeplads, og med tre dage tilbage af verdensmesterskaberne er det nu Schütt og Nielsby, som ser ud til at skulle repræsentere de danske farver i Tokyo.

Sat føring over styr

Ved VM i efteråret vandt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard bronze, og det gav samtidig Danmark en såkaldt nationsplads ved OL.

Stævnet var det første af de to OL-udtagelsesstævner, og det gav dem en margin på otte point ned til Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby forud for VM i Australien.

Helt konkret betyder det, at Baad og Thusgaard kan tillade sig at slutte syv pladser under den konkurrerende danske båd ved VM og alligevel kvalificere sig til OL.

Men med tre dage tilbage af VM har de altså sat føringen og dermed OL-pladsen over styr.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard træner til daglig i Aarhus med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, som de lige nu konkurrerer mod i kampen om en plads til OL. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Historien er dermed ved at gentage sig. Forud for OL i 2016 havde Baad og Thusgaard nemlig også sikret Danmark en plads i Rio, men i de afgørende udtagelsesstævner blev de overhalet af Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, som endte med at repræsentere Danmark.

- Jeg troede virkelig, at det var os, der skulle med til Rio. Da det viste sig, at det skulle vi ikke, var det en helt vild stor skuffelse, siger Marie Thusgaard til Ritzau.

Skuffelsen fik Baad og Thusgaard til at droppe sejlkarrieren, men et år senere vendte de tilbage til sporten for at revanchere sig og booke en billet til Tokyo. Men det kan altså endnu engang vise sig at blive skønne spildte kræfter, hvis ikke duoen sejler sig op i finalesejladserne ved VM, der begynder torsdag.