Øv-dag på vandet for Rindom: Mister førstepladsen ved VM

To halvsløje sejladser var nok til at sende Anne-Marie Rindom ned på tredjepladsen ved VM.

Anne-Marie Rindom kan godt rynke lidt på næsen af dagens resultat. Hun ryger ned på tredjepladsen ved VM. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Drømmen om at forsvare sit verdensmesterskab i Laser Radial sejlede langt væk for Anne-Marie Rindom i løbet af onsdagens tre sejladser i Melbourne.

Efter tre dage med dårligt vejr til sejlads var der ellers endelig kommet styr på blæsevejret i Australien, men Rindom fik ikke brugt den til at få vind i sejlene.

Det startede ellers fint med en andenplads i første sejlads, men herefter gik det ned ad bakke for danskeren, der sidste år blev kåret som verdens bedste sejler.

De to næste sejladser bød nemlig på en 18. og en 10. plads, og det sendte Rindom ned på en tredjeplads i det samlede klassement.

Her ligger hun lige i slipstrømmen på belgiske Emma Plasschaert, der kun er et enkelt point foran danskeren.

Helt i top havde hollænderen Marit Bouwmeester modsat en kongedag på vandet. Hun kunne notere sig for tre førstepladser og fører nu VM suverænt.

Marit Bouwmeester tog også OL-guldet i 2016, mens Rindom fik bronze. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Anne-Marie Rindom har dog stadig muligheden for at vende op og ned på resultatet. Det kræver dog en anderledes god dag, når Laser Radial-feltet tager hul på guldsejladserne torsdag.

Længere nede på ranglisten var der dog dansk opmuntring at finde. Talentfulde Anna Munch formåede nemlig at rykke otte pladser frem og indtager lige nu 22. pladsen ved VM.