OL-billetten skifter hænder på allersidste dag: 'Det er bare mega hårdt'

49erFX-duoen Ida Marie Baad og Marie Thusgaard skal til OL 2020.

Ida Marie Baad (på billedet) og Marie Thusgaard skal repræsentere Danmark i 49erFX ved OL i Tokyo. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Det lignede et tilbagevendende mareridt. I 2016 missede 49erFX-duoen Ida Marie Baad og Marie Thusgaard OL-udtagelsen på målstregen.

Og ved denne uges VM i Australien, som også fungerede som udtagelsesstævne til OL 2020, så det længe ud til at parrets OL-drøm ville blive knust på ny.

Inden VM var det Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der førte kapløbet om den danske nationsplads ved OL foran det danske 49erFX-par Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby.

Forspringet lød på otte point og betød, at Baad og Thusgaard kunne sikre sig OL-billetten, hvis de sluttede maksimalt syv placeringer dårligere ved VM end deres danske rivaler.

Men efter en række skuffende sejladser lå Ida Marie Baad og Marie Thusgaard helt nede på 19. pladsen inden de sidste VM-sejladser lørdag, mens Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby lå på tredjepladsen.

Det var ved at blive et ubehageligt deja-vu fra fire år tidligere, hvor OL-billetten også sejlede fra dem til sidst. Men på de allersidste VM-sejladser og de yderste marginaler leverede Baad og Thusgaard et comeback.

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby havde en skidt dag på vandet og faldt ned på sjettepladsen, mens Baad og Thusgaard sejlede sig op på 13. pladsen. Lige akkurat nok til at OL-billetten skiftede hænder på VM's sidste dag.

- Vi er selvfølgelig helt vildt glade for, at vi er udtaget til OL. Men vi er også rigtig trætte af, at vi ikke rigtig præsterer til det her VM. Vi er skuffede over, at vi har sejlet meget under niveau, siger Ida Marie Baad til DR Sporten.

Nu er målet OL-medaljer

At OL-udtagelsen under VM har vippet frem og tilbage mellem de to danske par har været en stor mental udfordring, fortæller Ida Marie Baad.

- 'Nu glipper det igen. Vi kan stadig godt nå det.' Vi har haft begge tanker rigtig mange gange.

- Det har været rigtig hårdt. Og meget følelsesladet. Vi kan jo huske, hvor hårdt det er at være dem, der ikke bliver udtaget. Vi har alle gjort vores allerbedste og trænet pissehårdt i rigtig mange år, og så er der kun én båd, der får lov til at deltage til OL. Det er bare mega hårdt.

- Lige så glade vi er for vores OL-udtagelse, lige så kede af det er vi på Iben og Julies vegne over, at de ikke får lov til at være med.

I 2016 glippede OL-udtagelsen for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mareridtet fra 2016 er nu afløst af OL-drømmen, der altså i 2020 gik i opfyldelse.

Og på trods af en skuffende 13. plads ved VM, mener Ida Marie Baad, at 49erFX-duoen er et godt bud på en dansk OL-medalje i Tokyo.

- Jeg tænker helt klart, at vi er medaljekandidater. Vi fik bronze til VM sidste år, så det er ikke fordi, vi ikke kan, når det gælder. Bestemt ikke.

- Nu holder vi lige en uges fri, og så går vi i gang igen. Fra nu af og til OL bliver al fokus på sejlads.