Rindom lå længe til guld: 'Er skuffet og ærgerlig over at smide det væk i dag'

Det blev ikke til et titelforsvar for sidste års europamester, der i dag måtte nøjes med sølv ved EM i Laser Radial.

Det duftede inden de sidste finalesejladser af dansk EM-guld i Gdansk.

Men på sidstedagen ved EM i Laser Radial i Polen formåede Anne-Marie Rindom blot at sejle en 19. og 16. plads hjem, og så kunne hollænderen Marit Bouwmeester overhale danskeren i den samlede stilling - hvor hun ellers havde et forspring på hele 23 point inden dagens sejladser - og nappe EM-guldet for snuden af Rindom, der i stedet fik en sølvmedalje.

Bouwmeester sluttede på 45 point, mens Rindoms pointtotal lød på 47, så det var i den grad tæt løb mellem de to.

- Jeg er skuffet og ærgerlig over at smide det væk i dag. Jeg mister hovedet lidt i dag og tager nogle dårlige beslutninger.

- Resultaterne er vigtige, men at jeg sejler under niveau, er nok det, der er mest skuffende, træls og frustrerende. Men at tabe er jo en del af sporten, og der er en masse ting, jeg kan lære fra situationen, så jeg kan komme stærkere tilbage næste år.

- Jeg skal blandt andet arbejde med de pressede situationer omkring det mentale, siger Anne-Marie Rindom efter dagens sejladser i en pressemeddelelse.

Corona og diskusprolaps

Stævnet var Anne Mette Rindoms blot tredje internationale stævne i år, da sæsonen har været præget af coronaaflysninger.

Derudover skrev den 29-årige dansker for blot seks uger siden på Facebook, at hun var blevet alvorligt skadet.

En diskusprolaps i nakken begyndte at give store smerter igen. Men efter intens genoptræning tog hun kort efter til Tyskland og vandt det store stævne Kielerugen foran OL-guldvinderen, Marit Bouwmeester.

- I det store billede er jeg sindssygt stolt af at kunne sejle så højt et niveau, siger Anne-Marie Rindom, der har døjet med en diskusprolaps i nakken. (Foto: Adam Warzawa © Scanpix)

Og danskeren har da også generelt været yderst tilfreds med sit eget niveau under EM.

- Jeg er virkelig stolt over, hvordan jeg har sejlet hele ugen, og mit niveau har været rigtigt højt. Jeg skal passe på, at en enkelt dag som i dag ikke påvirker det.

- Ikke at det (diskusprolapsen, red.) skal være nogen undskyldning, men det har gjort, at jeg ikke har kunnet træne, som jeg plejer.

- I det store billede er jeg derfor sindssygt stolt af at kunne sejle så højt et niveau. Jeg er stadig ret stiv i nakken, og det går nok ikke over lige foreløbig, desværre. Men sejladsen gør det ikke værre, og det er jo positivt, siger Anne-Marie Rindom.

Selv om det ikke blev til guld i denne omgang for Anne-Marie Rindom, er der fortsat ingen tvivl om, at danskeren altså er en af Europas absolut bedste sejlere i bådklassen Laser Radial.

Sidste år vandt hun både EM- og VM-guld, inden hun som et resultat heraf blev kåret til verdens bedste kvindelige sejler på tværs af alle bådklasser.

Og trods en ærgerlig finaledag i Polen, ser det stadig lovende ud for danskeren frem mod næste års OL i Tokyo, hvor Anne-Marie Rindom er blandt de store, danske medaljehåb.