VM-guldet sejler væk fra Rindom: Gyldent hattrick i stor fare

Den forsvarende verdensmester kæmper med tingene ved VM i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom har ikke haft det nemt ved VM i Melbourne. Dette billede er dog fra VM for to år siden. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Anne-Marie Rindom holder fast i sin samlede tredjeplads trods en skidt dag på vandet torsdag i Melbourne, hvor verdens bedste kvinder inden for Laser Radial sejler om at kunne kalde sig verdensmester anno 2020.

Rindom indledte finalesejladserne med sin hidtil dårligste placering ved stævnet i Australien, da det blev til en 21.-plads.

Anden sejlads gav en 15.-plads, mens hun i torsdagens sidste sejlads blev nummer fire og dermed sørgede for at forblive på podiets nederste trin.

Danskeren presses dog hårdt bagfra i tabellen af Magdalena Kwasna fra Polen, der blot har tre point mere end danskeren i konkurrencen, hvor det gælder om at have færrest point.

Selv om den danske sejler holder fast i toppen, så får hun yderst svært at forsvare det VM-guld, hun vandt sidste år.

Den førende hollandske sejler, OL-guldvinderen Marit Bouwmeester, indledte nemlig torsdagen med at vinde første sejlads, og selv om det blot blev til en 24.-plads og en 10.-plads i torsdagens to sidste sejladser, er hollænderen trukket fra i toppen.

Hollandske Marit Bouwmeester vandt også OL i 2016, hvor Anne-Marie Rindom snuppede tredjepladsen. (Foto: Brian snyder © Scanpix)

Rindom har 34 point mere end Bouwmeester og ti point mere end sin træningsmakker, nordmanden Line Flem Høst, på andenpladsen.

Fredag skal sejlerne på vandet til de sidste tre finalesejladser.

Anne-Marie Rindom har vundet VM-guld i både 2015 og 2019, mens hun i 2016 og 2018 tog bronze. Det ligner dog ikke, at Rindom kommer til at gøre det til alle gode gange tre på toppen af medaljeskamlen.

Førende Marit Bouwmeester har vundet sølv ved de to seneste verdensmesterskaber.

/ritzau/