Anne-Marie Rindom er ny verdensmester: 'Det er så fedt!'

Anne-Marie Rindom kan nu kalde sig både europa- og verdensmester i Laser Radial, og næste mål hedder OL-guld i 2020.

Anne-Marie Rindom er ny verdensmester i Laser Radial. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Det er så fedt. Fuck hvor er det fedt. Det er helt vildt!

Der var ingen tvivl om, hvad sejleren Anne-Marie Rindom tænkte om sit nyerhvervede verdensmesterskab i Laser Radial, efter guldet var sikret.

Men i løbet af de seks dages sejlads var Anne-Marie Rindom flere gange tæt på at affinde sig med, at det ikke blev i år, hun genvandt VM, da marginalerne ikke var på hendes side.

- Jeg havde lidt uheld i starten, hvor jeg både fik sort og gult flag og brækkede roerpinden, så det var lige lidt meget modgang. Så jeg tænkte, at alt det held jeg havde haft hele året, det nu var blevet til uheld ved dette VM.

- Så jeg måtte kæmpe mig vej tilbage, og tirsdag havde jeg så en vildt god dag, hvor mine konkurrenter ikke havde en god dag, og det blev afgørende, så det er bare sindssygt fedt, siger hun.

Guldet sikret inden sidste sejlads

Den 28-årige østjyde sikrede sig VM-titlen allerede i den næstsidste sejlads onsdag, da hendes sjetteplads i den sejlads var nok til, at konkurrenterne ikke kunne fange hende i klassementet.

Anne-Marie Rindom tog bronze i 2016 ved OL i Rio, men den håber hun at bytte ud med en af guld i 2020. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

- Det har været fuldstændigt vanvittigt. En rutsjebanetur af de større, men nu har jeg vundet to mesterskaber inden den sidste sejlads er sejlet (gjorde hun også ved EM i 2019, red.), og det er jo helt uvirkeligt, at det kan ske to gange i træk. Det har jeg aldrig set før, siger Anne-Marie Rindom.

Sejren betyder, at Anne-Marie RIndom er klar til OL i Japan i 2020 som regerende europa- og verdensmester. Nationspladsen er sikret, og sejleren ligner et sikkert kort at sende af sted for Danmark, og skulle det meget tænkelige ske, at hun kommer til OL, så er der da heller ingen tvivl om, hvad planen er:

- Der er da ingen tvivl om, at jeg - hvis jeg bliver udtaget - tager til OL for at kæmpe om medaljer. Det er derfor, jeg træner.

OL skal også afholdes i Japan, som VM er blevet, men det er ikke det samme sted. VM blev sejlet 700 kilometer fra Tokyo på vestsiden, mens OL skal foregå på den østlige side af Japan.

Det er anden gang i karrieren, at hun vinder VM-guld i Laser Radial. Første gang var i 2015. Hendes første Laser Radial-guld blev fulgt op af bronze ved både VM og OL i 2016, og sidste år var hun tilbage på VM-podiet, da hun tog bronze i Aarhus.

I 2009 blev hun verdensmester i Europajolle, der modsat Laser Radial ikke længere er på det olympiske program.