Seneste sport

15 spanske fodboldkvinder bryder strejke og stiller op for landsholdet

Spaniens fodboldkvinder vandt VM denne sommer. Men siden er der blevet skiftet ud på flere store poster i forbundet. Blandt andet har landstræneren og præsidenten trukket sig. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

I fredags afleverede 39 spanske fodboldspillere en fælles udtalelse til det spanske fodboldforbund. De ville ikke spille for landsholdet, før visse strukturelle ændringer var blevet foretaget i forbundet.

Strejken kom i kølvandet på det berømte VM-kys fra den nu tidligere spanske fodboldpræsident, Luis Rubiales

Her var 21 af de 23 spillere, som var med til at vinde VM-guld, med.

Men nu er 15 spillere fra VM-truppen alligevel udtaget i den nye landstræner, Montse Tomés, trup. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Jeg har snakket med spillerne. Jeg kan ikke afsløre, hvad vi har diskuteret, siger landstræner Tomé på et pressemøde i forbindelse med udtagelsen.

I truppen finder man dog ikke Jennifer Hermoso, som blev kysset på munden under VM-fejringen af Luis Rubiales, som har været i en shitstorm lige siden VM-slutrunden.

Seneste sport

 1. Newcastle giver PSG en lussing i første Champions League-hjemmekamp i 20 år

  Sean Longstaff, der er født og opvokset i Newcastle, scorede til 3-0 i kamp mod PSG. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

  Ikke siden 2003 var der blevet spillet Champions League på St. James' Park i Newcastle. Men onsdag aften var de zebrastribede tilbage i Europas fineste selskab, og her sendte de Paris Saint-Germain hjem med en snitter på 4-1.

  Miguel Almiron, Dan Burn og Sean Longstaff bragte Newcastle foran med 3-0, inden Lucas Hernandez reducerede.

  Fabian Schär lukkede dog ballet med et langskudsmål til 4-1.

  I Leipzig vandt Manchester City med 3-1, hvor danske Yussuf Poulsen lavede oplægget til Leipzigs scoring.

  Barcelona vandt uden Andreas Christensen med 1-0 ude over FC Porto.

  Gustav Isaksen blev skiftet ind for Lazio, der vandt med 2-1 på udebane over skotse Celtic.

 2. Ikast tildeler Odense sæsonens første nederlag i håndboldligaen

  Ikast Håndbold har fået en fænomenal start på sæsonen i både den hjemlige liga og i Champions League. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)

  Odense Håndbold og Team Esbjerg har siddet tungt på toppen af dansk kvindehåndbold i de senere år. Men noget tyder på, at de to storhold får kamp til stregen i denne sæsons guldjagt.

  Ikast har nemlig stablet et særdeles slagkraftigt hold på benene, der har imponeret voldsomt i Champions League. Onsdag aften fik det også sat et stort udråbstegn i den hjemlige liga.

  På udebane vandt Ikast med 34-30 over Odense i en intens og meget seværdig kamp, der spolerede fynboernes fine sæsonstart med maksimumpoint efter fem kampe.

  Særligt Ikasts Ingvild Bakkerud imponerede med otte scoringer, og var stærkt medvirkende til den flotte sejr.

  Med Odenses nederlag er Team Esbjerg eneste hold med maksimumpoint efter seks kampe. Mestrene vandt tidligere onsdag sikkert med 32-23 på udebane over Aarhus United.

  /ritzau/

 3. Aalborg Håndbold tog syvende sejr i træk i ligaen

  Mikkel Hansen afgjorde kampen med tre mål i de sidste fem minutter. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Aalborg Håndbold kører derudaf i den hjemlige herreliga. Onsdag blev det på hjemmebane til en sejr på 35-31 over bundholdet KIF Kolding.

  Dermed fører Aalborg ligaen med maksimumpoint for syv kampe. KIF er sidst med tre point.

  KIF fulgte med i godt et kvarter frem til stillingen 6-6, men så fandt nordjyderne et højere tempo.

  Blandt andet Marinus Munk trådte i karakter med tre mål på 72 sekunder, og mod slutningen skød Mads Hoxer sig varm og sørgede for pauseføringen 18-12.

  Føringer i det lag prægede det meste af anden halvleg, men KIF skabte en smule spænding med reduceringen til 26-29 med ti minutter tilbage på uret.

  Med knap fem minutter igen blev det også 29-31, før Aalborg strammede grebet og afgjorde kampen med tre Mikkel Hansen-mål, der ændrede 32-30 til 35-30.

  Mors/Thy holdt sig også til i toppen med en sejr på 36-21 over Lemvig-Thyborøn, mens TTH Holstebro tog en flot sejr på udebane over Skjern med 24-23.

  /ritzau/

 4. Saudi-Arabien vil være vært for VM i fodbold i 2034

  Saudi Arabien besejrede Argentina i gruppespillet ved seneste VM-slutrunde. (Foto: © LUCA BRUNO, Associated Press)

  I dag annoncerede Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, de seks værtslande, som skal afholde VM i 2030.

  Ved samme lejlighed opfordrede Fifa fodboldforbundene fra Asien og Oceanien til at byde på slutrunden i 2034, da VM til den tid ikke vil have været på de to kontinenter i en lang årrække.

  Det fik Saudi Arabien til fluks at annoncere deres bud på VM-værtskabet om 11 år. Det oplyser Det Saudiarabiske Fodboldforbund (Saff) på deres hjemmeside.

  - Vi er fast besluttede på at afholde en exceptionel begivenhed, som fejrer spillet, får spillerne og fansene revet med, og inspirerer fremtidige generationer, skriver Saff på sin hjemmeside.

 5. Jannik Sinner snupper trofæet i Beijing efter sejr over Medvedev

  Efter seks nederlag i træk i de indbyrdes opgør fik Jannik Sinner skovlen under Daniil Medvedev.

  Italieren nåede finalen efter en flflot og overraskende sejr over topseedede Carlos Alcaraz i semifinalen, og onsdag fulgt han altså op med karrierens første sejr over Medvedev.

  7-6, 7-6 vandt 22-årige Sinner i finalen ved ATP 500-turneringen China Open i Beijing efter to overbevisende tiebreaks.

  Medvedev lavede en del flere uprovokerede fejl end vanligt, men Sinner var også ganske overbevisende og drog blandt andet gavn af en stærk andenserv og solide grundslag.

  Sinner tabte tidligere i 2023 finaler i både Miami og Rotterdam til netop Medvedev, ligesom han havde tabt de fire forgående indbyrdes opgør mod russeren, men syvende gang var altså lykkens gang.

  Sinner passerer med sine præstationer i Beijing blandt andre Holger Rune og kravler op på fjerdepladsen på den kommende verdensranglisten, og han ligner efterhånden en sikker deltager ved ATP Finals i november.

  /ritzau/

 6. Norsk orienteringsløber farer vild på EM-podiet

  Kasper Harlem Fosser vandt VM i juli. (Foto: © GIAN EHRENZELLER, Ritzau Scanpix)

  Kasper Harlem Fosser er en af verdens bedste orienteringsløbere, men onsdag eftermiddag fór nordmanden vild på sejrsskamlen ved EM i Verona.

  Sejrsvante Fosser indtog podiets øverste trin, selvom han kort inden "kun" havde løbet sig til sølv ved EM i sprint.

  - Det var lidt en hjerneblødning. En fejl, siger nordmanden til NRK.

  - Det var pinligt. Jeg håbede, at ingen lagde mærke til det. Jeg er nødt til at tage lidt mindre selvtillid med på podiet næste gang - eller vinde løbet, siger Fosser.

  Kasper Harlem Fosser blev verdensmester i juli og fører også den samlede world cup inden afgørelsen i weekenden.

  - Sådan går det, når man plejer at vinde, lød det i hjemlandets transmission på NRK.

  Ved dagens EM finale måtte han - tro det eller ej - se sig overgået af konkurrenten Matthias Kyburz fra Schweiz, mens finske Tuomas Heikkila tog bronzen.

  To danske herrer løb med i sprint-finalen, men sluttede i feltets tunge ende. Andreas Bock Bjørnsen som nummer 37 og Søren Thrane Ødum som nummer 38.

 7. Liverpool-træner vil have omkamp efter dommerfejl

  Liverpools 1-2-nederlag mod Tottenham bør spilles om.

  Det siger Liverpool-manager Jürgen Klopp på et pressemøde onsdag efter et par dages polemik på grund af en dommerfejl i kampen.

  - Som manager for Liverpool, synes jeg, at udfaldet bør være en omkamp. Argumentet imod dette vil være, at så vil alle kræve det, siger Klopp til Sky Sports.

  Klopp begrunder sit krav med, at situationen er "uden fortilfælde", men han erkender også, at kravet om en omkamp nok ikke bliver belønnet.

  Det engelske dommerorgan PGMOL offentliggjorde tirsdag en lydoptagelse af dommerteamet og VAR-rummets kommunikation i forbindelse med det Liverpool-mål, som ifølge PGMOL, blev fejlagtigt annulleret.

  Luis Diaz var således onside, da han scorede til 1-0. Efter en fejl i kommunikationen blev målet dog annulleret, og da kampen straks efter blev genoptaget, konkluderede dommerholdet, at fodboldloven forhindrer, at kampen kunne stoppes yderligere.

  PGMOL var hurtig til at indrømme fejlen og undskylde over for Liverpool, der tabte 1-2 efter et selvmål af Joël Matip i seks minutters tillægstid i et opgør, hvor holdet desuden fik to røde kort.

  VAR-dommerne Darren England og Dan Cook, som var ansvarlige for kampen, blev frataget tjeneste i hver sin kamp, der blev spillet senere i runden.

  /ritzau/

 8. U-vending: Cavendish bliver i sadlen og jagter den vilde Tour-rekord

  Det var helt slut, da Mark Cavendish styrtede og udgik i årets Tour de France. Nu har han rejst sig. (Foto: © THOMAS SAMSON, Ritzau Scanpix)

  En af verdens mest vindende cykelryttere bliver i sadlen.

  Britiske Mark Cavendish havde ellers annonceret sit karriestop, men har netop offentliggjort en ny aftale med Astana.

  Det oplyser holdet i en video på det sociale medie X.

  Mark Cavendish er dermed igen i spil til at snuppe rekorden for flest etapesejre i Tour de France. En rekord, han lige nu deler med legendariske Eddy Merckx.

  Rekorden var også målet, da han stillede op ved dette års Tour de France, og han var undervejs meget tæt på, inden han udgik grådkvalt efter et styrt på 8. etape.

  Det fremgår ikke, hvor lang en aftale Cavendish har lavet med det kazakiske hold. De skriver blot: Det er alligevel ikke slut. Men briten giver selv en antydning på det spørgsmål i videoen.

  - Jeg har talt med mine børn og spurgt: "Hvad skal far gøre?" De sagde: "Bliv ved." Så nu er vi her. Bare et år mere, siger Mark Cavendish i videoen.

 9. Fans får rabat efter Messi-skade

  Når Inter Miami onsdag gæster Chicago Fire i den bedste amerikanske fodboldrække, MLS, bliver det nok uden superstjernen Lionel Messi på banen.

  Argentineren døjer med en skade og kommer med stor sandsynlighed ikke på banen, selvom 61.000 fans har købt billet til opgøret - for manges tilfælde nok i håbet om at se verdensmesteren spille.

  Det kunne noget i hvert fald tyde på, eftersom Chicago Fire nu har været ude og tilbyde fans, der har købt en billet til opgøret, en kompensationsrabat på op til 250 amerikanske dollars - svarende til omkring 1800 kroner.

  - Vi tilbyder 250 dollar i rabat til et klubmedlemskab i næste sæson for at vise vores taknemmelighed til alle, der har købt billet til vores kamp mod Inter Miami, uanset hvilke spillere der kommer på banen, lyder det i en udtalelse fra Chicago Fire.

  Hvis alle fans, der har købt billet til opgøret, møder op trods Messi-skaden, vil onsdagens opgør mod Inter Miami slå hjemmebaneholdets tilskuerrekord på 37.112 fans, der blev sat 8. august 1998.

 10. VAR-fejl i Liverpool-nederlag skyldes koncentrationssvigt

  Det var en menneskelig fejl, der var bag beslutningen om fejlagtigt at underkende Liverpool-spilleren Luis Diaz' mål mod Tottenham i lørdags.

  Det meddeler det engleske dommerorgan PGMOL i forbindelse med en offentliggørelse af en lydoptagelse af hændelsen fra lørdagens kamp.

  - Det billede, som blev genereret, viste, at Luis Diaz tydeligt var onside, uden at der var behov for at indsætte en anden linje, lyder det fra PGMOL med henvisning til de linjer, dommerne tegner på optagelserne for at bedømme spillernes positioner.

  - I et øjebliks koncentrationssvigt og tab af fokus mistede VAR-dommeren overblikket over beslutningen på banen og kommunikerede fejlagtigt, at eftersynet var "færdiggjort", lyder det.

  Efter at kampen blev genoptaget, konkluderede dommerholdet, at fodboldloven forhindrer, at kampen kunne stoppes yderligere.

  PGMOL har efterfølgende undskyldt fejlen over for Liverpool, der endte med at tabe med 2-1 i overtiden af opgøret. VAR-dommerne Darren England og Dan Cook, som var ansvarlige for kampen, blev frataget tjeneste i foreløbigt to yderligere kampe, der blev spillet i weekenden.

 11. Jacob Bruun Larsen blev matchvinder med sit første Premier League-mål

  Jacob Bruun Larsen jubler efter sit mål til 2-1. (Foto: © Peter Cziborra, Ritzau Scanpix)

  Den danske offensivspiller Jacob Bruun Larsen scorede tirsdag aften sit første mål i Premier League.

  Det var endda et meget flot mål, og så var det matchvindermålet, der sikrede hans klub, Burnley, en udesejr på 2-1 mod Luton i den bedste engelske fodboldrække.

  Luton havde et minut forinden udlignet til 1-1, da Bruun Larsen trak ind mod feltet fra højre side af banen, og fra en position lige uden for feltet krøllede han bolden ind i modsatte målhjørne med sit venstreben.

  Bruun Larsen var blevet skiftet ind efter 75 minutter og blev den helt store helt ved at sikre Burnley sæsonens første ligasejr.

  Holdet har nu fire point ligesom Luton. Burnley ligger lige under stregen på grund af den svageste målscore.

  /ritzau/

 12. GOG rejste sig med sejr over Skanderborg AGF efter stort nederlag i weekenden

  GOGs Nicolai Pedersen blev delt topscorer med syv mål. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  De danske mestre fra GOG har fået en fremragende start på Champions League, mens det har været svingende i den hjemlige liga.

  I aften fik fynboerne dog en tiltrængt sejr, da de besejrede Skanderborg AGF med 32-27.

  Lørdag tabte GOG med hele ti mål til Aalborg, men den lussing var ikke til at se, da Nicolai Pedersen førte an med syv scoringer og sikrede sejren, der aldrig var i fare.

  De to point bragte fynboerne op på en femteplads i tabellen.

  I tirsdag aftens resterende kampe vandt Bjerringbro/Silkeborg med 35-33 over Ribe Esbjerg, Fredericia besejrede Ringsted med 33-36, mens Nordsjælland vandt bundopgøret med Sønderjyske med 32-30.

 13. Quick-Step-rytter vil ikke fusionere med Jumbo

  Tre Valli Varesine-sejren var en af de største sejre i van Wilders karriere. (Arkivfoto) (Foto: © Rene Weiss, Rene Weiss/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Belgiske Ilan van Wilder (Soudal Quick-Step) vandt tirsdag en-dagsløbet Tre Valli Varesine foran ryttere som Tadej Pogacar og Primoz Roglic.

  En imponerende bedrift, når man tænker på al den virak, der har været omkring van Wilders hold Quick-Step og Jonas Vingegaards Jumbo-Visma.

  Rygterne siger, at de to storhold fusionerer til næste sæson, men står det til tirsdagens løbsvinder, går den plan i vasken.

  - Denne sejr er til vores ansatte og mine holdkammerater for at vise, at vi slet ikke er enige i det her lort, og vi ønsker at fortsætte som Quick-Step.

  - Det er vi stærke nok til, og jeg håber, det bliver, som det er nu, siger Ilan van Wilder ifølge cyclingnews.com.

  Fusionen er ikke officiel endnu, men Quick-Step-chefen, Patrick Lefevre, har bekræftet, at der har været forhandlinger mellem holdene.

 14. Holger Rune mister sin placering på tennis-verdensranglisten til stærktspillende italiener

  Jannik Sinner slog overraskende Carlos Alcaraz i semifinalen ved China Open. (Foto: © ANDY WONG, Associated Press)

  Holger Rune har ikke vundet mange tenniskampe på det seneste, og det går nu udover hans placering på verdensranglisten.

  Italienske Jannik Sinner vandt nemlig tirsdag semifinalen ved China Open over verdens nummer 2 Carlos Alcaraz, og dermed skraber 22-årige italiener nok point sammen til at tage Runes fjerdeplads.

  Danskeren falder faktisk helt ned på sjettepladsen, næste gang verdensranglisten opdateres, da Stefanos Tsitsipas også overhaler Rune.

  Jannik Sinner vandt over Alcaraz i to sæt (7-6, 6-1) og møder Daniil Medvedev i finalen ved China Open.

 15. Lyngby gør ondt til værre for formsvage OB

  Mandag aften gjorde Lyngbys Tochi formentlig OB's fans en del mere touchy.

  For med en scoring og en assist var Tochi Chukwuani afgørende for, at Lyngby Boldklub slog formsvage OB med 2-1 i Superligaen.

  Fynboerne fortsætter dermed den dårlige sæsonstart. Holdet er blot noteret for otte point for ti kampe og er fortsat på tiendepladsen. Det er i seks forsøg ikke blevet til en eneste sejr på hjemmebane.

  OB begyndte mandagens opgør bedst, men efter en række misbrugte muligheder var det i stedet gæsternes Tochi Chukwuani, der udnyttede en hjørnesparkskombination og scorede til 1-0.

  Kort efter pausen assisterede Chukwuani så Andri Gudjohnsen, der scorede til 2-0 efter et skarpt kontrastød. I situationen appelerede OB-spillerne for, at en Lyngby-spiller var offside i opspillet, men da VAR i hele anden halvleg var sat ud af spillet på grund af tekniske problemer, kunne scoringen ikke trækkes tilbage.

  Den indfødte OB-dreng Tobias Slotsager reducerede til resultatet 1-2 efter en times spil. Med sejren kravler Lyngby lige akkurat op i Superligaens top seks.

 16. Spansk eller amerikansk modstand venter Rune i Shanghai

  Det bliver enten amerikansk eller spansk modstand, når Holger Rune senere i denne uge starter Masters 1000-turneringen i Shanghai.

  Rune træder ind i anden runde, hvor enten Brandon Nakashima, der er nummer 123 i verden, eller Bernabe Zapata Miralles, der er nummer 72, venter.

  Holger Rune er tredjeseedet i turneringen, og hvis seedningen holder, venter verdenstreeren Daniil Medvedev i semifinalen. Spanske Carlos Alcaraz kan blive modstanderen i finalen.

  Senest røg Holger Rune ud efter to kampe i ATP-turneringen China Open, men den danske tennisspiller har tidligere i år spillet sig frem til to finaler i en Masters 1000-turnering.

 17. Bayern München udtager stjernespækket trup til FCK-dyst

  Med navne som Harry Kane, Jamal Musiala og Thomas Müller har Bayern München som ventet udtaget alle stjernerne til tirsdagens Champions League-kamp mod FC København.

  Det oplyser Bayern München mandag formiddag på sin hjemmeside. Her fremgår hele truppen også.

  Tre profiler er stadig ude med skader hos det tyske mesterhold. Det drejer sig om målmanden Manuel Neuer, stopperen Matthijs de Ligt og angriberen Serge Gnabry.

  Til gengæld har tyskerne Dayot Upamecano, Joshua Kimmich, Leroy Sané og Kingsley Coman med i truppen.

  /ritzau/

 18. NFL-spiller gør comeback efter hjertestop

  Søndag spillede den 25-årige Damar Hamlin sin første betydende kamp igen, efter han faldt livløs om i en amerikansk fodboldkamp tidligere på året med et hjertestop.

  Hamlin overlevede heldigvis og har siden sit hjertestop kæmpet for at komme tilbage på banen og spiller for sit hold Buffalo Bills.

  Det skete så søndag, hvor han igen var med i Buffalo-truppen. Og ikke nok med, at Hamlin gjorde comeback i NFL, så vandt han og holdkammeraterne også kampen 48-20 mod Miami Dolphins.

  Damar Hamlin var tydeligvis glad for at være tilbage på banen søndag, efter han tidligere på året fik et hjertestop under en NFL-kamp. (Foto: © Adrian Kraus, Associated Press)
 19. Napoli-stjerne efter klub-konflikt: 'Passionen fra folket er min drivkraft'

  Der har ikke været god stemning mellem stjerneangriberen Victor Osimhen og hans italienske klub Napoli, efter klubben tidligere på ugen lagde videoer ud på dens sociale medier, som Osimhen anså som en hån mod ham.

  Nigerianeren har fjernet stort set alle sine egne opslag på sociale medier vedrørende den blåklædte klub, mens spillerens agent tidligere på ugen truede med, at de ville lægge sag an mod klubben oven på hændelsen.

  For første gang har spilleren nu selv taget bladet fra munden siden hændelsen, hvor han på Instagram erklærer sin kærlighed til det napolitanske folk uden at kommentere på situationen med klubben.

  - Det var en vidunderlig beslutning at komme til byen Napoli i 2020. Napolis folk har vist mig så meget kærlighed og venlighed, og jeg kommer ikke til at tillade, at nogen kommer mellem os, skriver Osimhen på Instagram.

  - Den passion, som folket i Napoli har, er drivkraften bag den ild, der betyder, at jeg altid spiller med hjerte og sjæl. Og min kærlighed til logoet er urokkelig. Jeg bærer det med stolthed.

 20. Danmark vinder EM-sølv i speedway for par

  Der var nok engang sølvtøj at spore rundt om de danske halse i speedwayregi, da Danmark søndag aften deltog i EM i speedway for par.

  Her stod den danske duo bestående af Mads Hansen og Rasmus Jensen sammen med landstræner Nicki Pedersen nemlig på podiet, da de kørte over stregen som nummer to og kunne tage sølvmedaljer med hjem.

  Turneringen blev afholdt i den polske by Opole, og på hjemmebane kunne de fremmødte tilhængere se det polske landshold stå øverst på podiet, mens finnerne snuppede bronze.

  Det er andet år i træk, at de danske speedwaykørere leverer et flot resultat ved EM i speedway for par, eftersom de sidste år formåede at vinde guld på hjemmebane i Slangerup. Et titelforsvar blev det ikke til, men det er andet år i træk med danske medaljer.

  (© Udklip fra Facebook)
 21. Kanonredning sikrer Juventus et enkelt point mod Atalanta

  Der var ikke meget at berette om, da Juventus og Atalanta søndag aften spillede 0-0 i den italienske Serie A.

  Det blev understreget af, at kampens højdepunkt blev leveret af Juventus' polske målmand, Wojciech Szczesny, der måtte diske op med en pragtredning 15 minutter før tid for at tage det ene point med hjem til Torino.

  Hjemmeholdets indskifter Luis Muriel sendte et frispark afsted mod det ene målhjørne, og her nåede Szczesny helt op og fik det yderste af fingerspidserne på kuglen, der efterfølgende tog fra på undersiden af overliggeren og røg væk fra målet.

  Resten af opgøret var generelt en chancefattig affære, hvorfor det endte med en nulløsning. Resultatet rykker ikke det store for hverken Juventus eller Atalanta i den samlede stilling, der fortsat indtager henholdsvis fjerde og femtepladsen i ligaen.

 22. Brøndby slår Hvidovre i københavnsk lokalopgør

  Foran et propfyldt stadion i Hvidovre sikrede Brøndby sig alle tre point i søndagens lokalopgør, da det blev til en 3-0-sejr i Superligaen.

  Brøndby tog med det samme favoritværdigheden på sig og fik hurtigt kontrol over kampen med den rolige boldomgang, hvilket tvang Hvidovre-spillerne ud at løbe.

  Per Frandsens mandskab ville gerne op og presse Brøndby, men det efterlod en masse plads bagtil, som allerede blev straffet efter ti minutter.

  Her viste wingbacken Marko Divkovic, at næsen foran mål ikke fejlede noget, da kroaten scorede til 1-0.

  Kort inde i anden halvleg headede Mathias Kvistgaarden Brøndby på 2-0, inden indskifteren Yuito Suzuki lukkede og slukkede fire minutter før tid med et elegant chip.

  Med sejren rykker Brøndby op på andenpladsen i Superligaen med 21 point efter ti kampe, mens Hvidovre fortsat er at finde i bunden med tre point.

 23. Polsk speedway-stjerne vinder fjerde VM-titel

  28-årige Bartosz Zmarzlik sikrede sig lørdag sit fjerde verdensmesterskab i speedway og kom dermed op på siden af legender som Hans Nielsen og Greg Hancock.

  Polakken havde seks points forspring til svenske Fredrik Lindgren inden det afsluttende grandprix i polske Torun, og da begge nåede finalen, skulle det hele afgøres til allersidst.

  Kravet til Lindgren var en sejr og en sidsteplads til Zmarzlik, men polakken satte fra inderbanen Lindgren eftertrykkeligt på plads og kunne tage hul på VM-festen.

  Danske Leon Madsen, der vandt i Vojens senest, kom ligeledes i finalen og blev nummer tre. Det var rigeligt til at sikre en plads i den samlede top-6 og dermed en plads i næste års VM-serie.

  Mikkel Michelsen var et godt stykke fra semifinalerne i Torun, men var allerede sikret sin plads i VM-serien, efter at han i sidste uge blev individuel europamester for tredje gang i karrieren.

 24. Jonas Wind dobbelt målscorer i Wolfsburg-sejr

  Den danske landsholdsangriber Jonas Wind fortsætter med at banke kasser ind i Bundesligaen.

  I lørdagens kamp for Wolfsburg scorede Jonas Wind begge mål i 2-0-sejren hjemme over Eintracht Frankfurt.

  Efter 31 minutter slog den tidligere FC København-angriber til første gang. Jonas Wind var kvik til at komme ind i feltet og følge op på en ripost fra Frankfurt-keeper Kevin Trapp.

  Frankfurt blev ikke hjulpet af, at Mario Götze modtog sit andet gule kort efter en times spil.

  Wolfsburg udnyttede overtallet til at score en enkelt gang mere i anden halvleg, og igen var det Jonas Wind, der blev målscorer. Wolfsburg blev tildelt et straffespark efter 84, minutter, og i første omgang brændt Jonas Wind, men han fulgte selv op på riposten og scorede.

  Med de to mål er Jonas Wind oppe på syv mål i den bedste tyske fodboldrække.

  Med sejren har Wolfsburg 12 point på syvendepladsen. Frankfurt har fem point færre på ottendepladsen.

 25. Joachim Andersen-hammer sender United til tælling på Old Trafford

  Manchester Uniteds dårlige sæsonstart i Premier League blev lørdag forværret af danske Joachim Andersen.

  Den danske landsholdsspiller blev matchvinder for Crystal Palace i en udesejr på 1-0 på Old Trafford.

  Andersen scorede efter 25 minutters kampens eneste mål, da han med et regulært drømmehug sendte bolden hen over United-keeper Andre Onana og op i nettaget.

  Midterforsvareren havde placeret sig i bagrummet inde i Uniteds straffesparksfelt i forbindelse med et frispark. Ingen fik markeret danskeren, og det blev fatalt, da frisparket fløj forbi med- og modspillere i feltet.

  Rasmus Højlund startede inde for hjemmeholdet, og han var flere gange tæt på en scoring, men fik aldrig bolden over stregen.

  Manchester United har ni point efter syv spillerunder og er placeret på en skuffende 10.-plads. Crystal Palace har med sejren to point mere på niendepladsen.

  Premier Leagues førerhold fra Manchester City led sæsonens første pointtab, da Pep Guardiolas mandskab tabte 1-2 ude til Wolverhampton. City har 18 point for syv kampe.

  Arsenal er nærmeste forfølger med 17 point på andenpladsen. Lørdag vandt Arsenal med 4-0 ude over Bournemouth.

 26. Cecilie Uttrup Ludwig sejrer i italiensk endagsløb

  Cecilie Uttrup Ludwig sejrede i italien. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Cykelsæsonen lakker mod enden, men alligevel fortsætter danskerne med at sætte deres præg på toppen af den internationale cykelscene.

  Det understregede den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig, da hun lødag eftermiddag var første over stregen i det italienske enkeltdagsløb Giro dell'Emilia Internazionale Donne Elite.

  De første mange kilometer af det 103,5 kilometer lange løb bød på en helt flad strækning. Det var kun de sidste ti af slagsen, hvor der kom stigninger.

  Men da det gjaldt de sidste kilometer og stigningen San Luca, satte danskeren et angreb ind med 1,7 kilometer til mål, og det kunne konkurrenterne ikke følge med på, hvorfor danskeren kunne strække armene i vejret på vejen over målstregen.

  Det italienske cykelløb er af Den Internationale Cykel Union (UCI) klassificeret som et såkaldt 1. pro løb, og det er derfor ikke en del af World Touren, men rangerer blandt de næststørste i cykelsporten.

  Det er Uttrup Ludwigs anden sejr i det italienske cykelløb. Sidste sejr kom i 2020.

 27. Banen i Parken volder igen problemer

  Parkens bane har efterhånden mange gange været et samtaleemne, og det er igen tilfældet op mod lørdagens kamp mellem FC København og FC Midtjylland.

  FCK skriver på sin hjemmeside, at banen ikke er som ønsket som konsekvens af en fejl i behandlingen efter en koncert med Suspekt fredag den 15. september.

  - Ud fra et sportsligt perspektiv er det besluttet ikke at skifte banen, der er stabil og spilbar, skriver klubben.

  - For langt det meste af banen er det visuelt, den ikke er god nok, mens banen i den ene ende ned mod D-tribunen er utilfredsstillende, hvilket har været under observation og behandling siden seneste landskampspause.

  Der blev senest spillet fodbold i Parken, da Danmark mødte San Marino den 7. september.

  Det er under et år siden, at man foretog en omfattende renovering, der skulle forbedre banens kvalitet.

  /ritzau/

 28. Marcus Rashford glæder sig over Højlund-samarbejde

  Manchester Uniteds offensiv har i de senere år i høj grad været bundet op på, hvad engelske Marcus Rashford har kreeret.

  I sommerens transfervindue forstærkede den engelske fodboldklub sig på den forreste position med tilgangen af danske Rasmus Højlund, og den engelske landsholdsprofil ser frem til at udvikle samarbejdet med danskeren.

  - Jeg er ærligt talt super begejstret for det, siger Rashford til Manchester Uniteds hjemmeside.

  - Jeg vil forstå hans spil, og jeg vil have ham til at forstå mit så hurtigt som muligt.

  Højlund er startet inde i de seneste to Premier League-kampe og i Champions League-kampen mod Bayern München, hvor det også blev til den første scoring for klubben.

  - Han er en stor, stærk og fysisk gut, der har gode afslutningskvaliteter. Så når chancerne kommer til ham, vil han score mål, siger Rashford, der scorede 30 gange alle turneringer i seneste sæson.

  Rashford, Højlund og resten af Manchester United-holdet skal i kamp lørdag, når Crystal Palace kommer på besøg på Old Trafford klokken 16.00.

  Klubbens anden dansker, Christian Eriksen, er igen tilgængelig for manager Erik ten Hag, efter han var ude med sygdom i midtugekampen også mod Crystal Palace i pokalturneringen Carabao Cup.

  /ritzau/

 29. Dortmund fører Bundesligaen efter udesejr

  Dortmund har fået masser af kritik for tungt og skuffende spil i Bundesliga-sæsonens første uger. Men trods en række mindre sprudlende præstationer er storklubben fra Ruhr-distriktet pludselig øverst i ligaen.

  En 3-1-sejr på udebane over ellers formstærke Hoffenheim fredag aften sendte Dortmund til tops i tabellen. Holdet er et point foran Bayern München og Leverkusen, der dog begge kan tilbageerobre spidsen lørdag.

  Hoffenheim-spillerne kom på banen med selvtillid fra fire sejre i træk og har grund til at ærgre sig. Hjemmeholdet skabte både de fleste og de største chancer, men magtede kun at score på straffespark.

  Dortmunds nyerhvervelse Niclas Füllkrug bragte gæsterne foran efter 18 minutter, inden Andrej Kramaric udlignede fra 11-meterpletten.

  Inden første halvleg var forbi, kom Dortmund dog i spidsen på ny. Donyell Malen møvede sig fri på højrekanten og sendte bolden ind foran mål, hvor veteranen Marco Reus kunne sparke den i nettet.

  Danske Robert Skov spillede 68 minutter for Hoffenheim og var nær ved at udligne kort efter pausen. Med sit farlige venstreben huggede den tidligere superligatopscorer et frispark på overliggeren.

  Dortmund fik Ramy Bensebaini udvist 20 minutter før tid, hvilket selvsagt blot øgede hjemmeholdets angrebslyst.

  Men stormløbet var forgæves, og i stedet afgjorde gæsternes norske back Julian Ryerson den intense kamp med et energimål.

  /ritzau/

 30. Esbjergs ishockeyherrer bryder Aalborg Pirates' sejrsstime

  Aalborg Pirates regerende mesterhold er ikke længere ubesejret i Metal Ligaen i denne sæson.

  Aalborgenserne havde inden fredagens besøg fra Esbjerg blot sat et enkelt point til i seks kampe, men blev fanget på flade fødder af et effektivt gæstehold, der vandt 5-4.

  Efter 13 minutters spil havde Esbjerg allerede scoret tre gange bag George Sørensen i det nordjyske mål.

  Først hamrede Juuso Walli pucken i mål efter mindre end tre minutter, og kort efter udnyttede gæsterne kampens første powerplay til at fordoble føringen ved Csanad Erdely.

  3-0 blev det ved Henrik Mærsk, og så måtte Aalborg-spillerne grave dybt for at rejse sig.

  Inden første periode var slut, tændte Tommy Giroux dog håb, da han vippede pucken op i nærmeste hjørne. Og da Pierre-Olivier Morin midt i anden periode gjorde det til 2-3, var comebacket tilsyneladende sat på skinner.

  Aalborgs offensive stil åbnede dog store huller bagude. Esbjerg misbrugte flere friløbere, inden Henrik Mærsk kort før periodens slutning gjorde sig til en lidt overraskende dobbelt målskytte.

  Tredje periode var i gang med at fuse ud, og luften var ved at gå ud af hjemmeholdet, da håbet syv minutter før tid pludselig blev tændt igen.

  Calder Brooks reducerede med et blødt skud, som den ellers velspillende Mathias Seldrup burde have holdt ude af Esbjergs mål.

  Men håbet varede kun i godt et minut, inden Grayson Downing lavede esbjergensernes femte mål.

  Aalborg-træner Garth Murray tog George Sørensen ud af målet i en satsning i slutfasen. Et halvt minut før tid lykkedes det Calder Brooks at reducere igen, men tiden løb fra hjemmeholdet.

  Aalborg topper trods nederlaget fortsat Metal Ligaen tre point foran Odense, der hjemme tabte 0-4 til Sønderjyske.

  I bunden fortsætter fortrædelighederne for Frederikshavn, som blev slået 5-2 af Rungsted og er noteret for et sølle point efter otte kampe.

  /ritzau/

 31. Højgaard med stærk præstation blandt verdensstjernerne

  Nicolai Højgaard var stærkt spillende i dagens runde ved Ryder Cup. (Foto: © Fabrizio Corradetti/IPA Sport /, IPA MilestoneMedia/PA Images)

  Jon Rahm. Scottie Scheffler. Brooks Koepka.

  Det var noget af et selskab, som 22-årige Nicolai Højgaard befandt sig i ved fredagens Ryder Cup-runde i Rom.

  Det så dog aldrig ud til at tynge den unge dansker, som sikrede en uafgjort runde mod amerikanerne og dermed et halvt point til hver side.

  Dermed er den samlede stilling for første dag ved Ryder Cup 6½ point til Europa og 1½ point til USA. Højgaard var blevet parret med spanieren Jon Rahm, verdensranglistens nummer tre og nylig vinder af majorturneringen The Masters.

  Men faktisk var det danskeren, der på de første ni huller trak det tunge læs og lavede flere glimrende birdies, hvor Rahm derimod vaklede med sit spil. Danskerens forrygende niveau var stærkt medvirkende til, at Europa i lang tid var oppe med to huller for runden.

  Føringen på to huller blev langsomt hentet, da Højgaard dalede lidt i niveau og Rahm stadig ikke kunne få det til at fungere, og så var det pludselig amerikanerne, som var foran med ét enkelt hul.

  Den stilling varerede helt ind til banens hul 18. Et langt par-5-hul. Her endte både Koepka, Scheffler og Højgaard i problemer, men så viste Rahm for alvor, hvorfor han er i top-3 i verden. Med en smuk eagle vandt europæerne hullet, og så endte det hele med en pointdeling mellem Højgaard og giganterne.

  Dagens tre andre dueller endte med to uafgjorte og en enkelt sejr til Europa.

 32. Landsholdsspilleren Mikkel Damsgaard er blevet opereret i knæet

  Mikkel Damsgaard døjer med knæproblemer, men der er håb, efter at en specialist har renset hans knæ. (Foto: © Chris Szagola, Associated Press)

  Mikkel Damsgaard har ikke spillet en kamp for Brentford siden august, og nu må han vente lidt længere.

  Den danske fodboldspiller er nemlig bleve opereret i sit knæ, fortæller hans cheftræner, Thomas Frank, til klubbens hjemmeside.

  - Når man ser på de store dele (inde i knæet, red.), som vi var bekymrede for, ser det godt ud, hvilket er positivt, siger han.

  - De (knæspecialisterne, red.) rensede knæet, og forhåbentligt vil det hjælpe ham. Vi håber, at han snart er tilbage, men der er ingen tidshorisont. Vi må se, hvordan det hele arter sig, og hvor tæt han er på.

  Mikkel Damsgaard har blot været involveret i to kampe for Brentford i denne sæson. Sammenlagt er det blevet til omkring 50 minutter på banen.

 33. 13 nye lande skriver under på erklæring mod sportswashing

  13 nye lande har skrevet under på en erklæring om at sikre mere gennemsigtighed i international idræt.

  Det skriver Kulturministeriet fredag i en pressemeddelelse.

  Det er positivt, at flere lande vil være med i kampen mod sportswashing, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

  - Det at sikre gennemsigtighed, demokratiske værdier og integritet i sport, når det kommer til tildeling af mesterskaber og slutrunder, er utroligt vigtigt.

  - Så jeg er rigtigt glad for, at yderligere 13 lande tilslutter sig de her principper.

  Sportswashing dækker over lande, der forsøger at vaske deres omdømme rent ved blandt andet at investere i sportsklubber eller afholde store sportsarrangementer.

  Blandt de nye underskrivere finder man EU-lande som Letland, Kroatien og Cypern. Andre nye støtter tæller Storbritannien, New Zealand og Schweiz.

  Indtil videre er der ingen lande fra hverken Sydamerika, Asien eller Afrika på listen.

 34. Europæiske golfspillere flyvende fra start i Ryder Cup

  Europas forhåbninger om at tilbageerobre golfsportens prestigefyldte Ryder Cup-trofæ fik mere end almindelig god luft under vingerne, da det hele blev sat i gang med fire foursomes fredag morgen.

  De fire europæiske par - hvor Nicolai Højgaard ikke var i spil - var amerikanerne aldeles overlegne. Det resulterede i fire sejre til Europa og dermed en 4-0-føring.

  Den tager europæerne med til fourballs senere fredag, hvor Nicolai Højgaard kommer på banen. Han skal spille sammen med Jon Rahm mod Brooks Koepka og verdensetter Scottie Scheffler.

  I foursome-formatet spilles der to mod to, og hvert hold har kun én bold i spil. Spillerne fra holdet skiftes til at slå til bolden.

  I fourball, som venter senere fredag, har hver af de fire spillere i den enkelte match sin egen bold, og holdet med den bedste individuelle score vinder hullet.

  USA var ikke på noget tidspunkt foran i en eneste af de fire matcher.

 35. Storkamp i pokalen: FCK og FCM tørner sammen

  FC København får hjemmebanefordelen. (Foto: © Lars Møller, Ritzau Scanpix)

  Vi skal som regel hen til de allersidste kamp i pokalturneringen, før de store hold møder hinanden.

  Men i næste runde, ottendedelsfinalerne, er der storkamp på menuen.

  De forsvarende mestre fra FC København tager nemlig imod FC Midtjylland. Det står klart efter torsdagens lodtrækning.

  De to hold, der i mange år har duelleret om det danske mesterskab, mødes i Parken mellem 31. oktober og 2. november. Alle ottendedelsfinaler skal som udgangspunkt afvikles i mellem de to datoer.

  Der er flere Superligabrag på tapetet, da Brøndby skal en tur til Randers, mens Viborg tager imod FC Nordsjælland.

 36. FC Nordsjælland skulle ud i straffesparkskonkurrence mod Kolding for at gå videre i pokalen

  Stjerneangriberen Marcus Ingvartsen brændte i straffesparkskonkurrencen for FCN. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  FC Nordsjælland kæmper med om mesterskabet, men torsdag aften var de i problemer mod 1. divisionsholdet Kolding IF i pokalturneringen.

  De to hold skulle helt hen i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder, men her trak nordsjællænderne det længste strå.

  Efter 46 minutter bragte Asker Beck Kolding foran, men bare to minutter senere udlignede Benjamin Nygren.

  Ikke lang tid efter kom Kolding foran igen ved Isak Taannander. Martin Frese sørgede dog for forlænget spilletid med sin udligning til 2-2 med 20 minutter igen.

  Men der blev ikke scoret i de 30 minutters ekstra tid, og i straffesparkskonkurrencen var Superligaholdet fra Nordsjælland skarpest.

  AGF gik også videre i pokalturneringen, da de slog Nykøbing FC fra 2. division med 1-0 på mål af Felix Beijmo.

 37. Højgaard sidder over i åbningsduellen ved Ryder Cup

  Nicolai Højgaard er den yngste spiller ved årets Ryder Cup. (Foto: © Phil noble, Ritzau Scanpix)

  Fredag morgen begynder Ryder Cup, hvor nogle af de bedste golfspillere fra Europa og USA spiller om håneretten og et af sportens ypperste trofæer.

  Men det bliver uden danske Nicolai Højgaard, der sidder over på første runde sammen med Matt Fitzpatrick, Robert MacIntyre og Justin Rose for europæerne.

  Turneringen begynder med disciplinen 'foursomes', hvor der spilles to mod to, hvor begge hold kun har en bold i spil og således skiftes til at slå. Der spilles fire foursome-dueller.

  Højgaard kan dog få Ryder Cup-debut senere på dagen til fourball-formatet, hvor der også udtages otte spillere. Det er næsten det samme som foursome, men her har hver spiller sin egen bold.

  Ryder Cup spilles fra fredag til søndag.

 38. Valieva-sagen kan stadig ikke afgøres: Fortsætter i november

  Under vinter-OL dukkede en postiv dopingprøve frem fra december 2021. Prøven indeholdt spor af trimetazidin, der er på den forbudte dopingliste. (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL, Ritzau Scanpix)

  Man regnede med, at der endelig kunne falde dom i Kamila Valievas dopingsag fra sidste års vinter-OL i denne uge.

  Men nu skal vi vente til november. Det fortæller Den Internationale Sportsdomstol (CAS) i en pressemeddelelse.

  Sagen har i denne uge kørt ved CAS, men panelet har bedt om yderligere dokumentation. Derfor er der sat to retsdage af den 9. og 10. november, hvor sagen fortsætter.

  Valieva vandt guld ved vinter-OL i 2022 med resten af det russiske hold i kunstskøjteløb. Men inden medaljerne blev uddelt, dukkede en positiv dopingprøve op fra december 2021.

  Siden er sagen blevet behandlet og appeleret af forskellige instanser, og nu er den så havnet ved sportens højeste domstol.

  Medaljerne for holdkonkurrencen mangler stadig at blive uddelt her halvandet år efter vinter-OL.

 39. Dansker overtager førertrøjen i kroatisk cykelløb

  Tobias Lund Andresen (til venstre) kørte sig torsdag i førertrøjen ved Cro Race i Kroatien. (Arkivbillede) (Foto: © JASPER JACOBS, Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Tobias Lund Andresen, der kører for Team DSM, kørte sig torsdag i førertrøjen ved Cro Race i Kroatien.

  Det gjorde han ved at nappe andenpladsen på torsdagens 3. etape, der endte med en massespurt. Etapen blev vundet af Nicolo Parisini, der er nummer to i klassementet - bare to sekunder efter Andresen.

  Den 21-årige dansker blev også nummer to på løbets 1. etape, mens han måtte nøjes med en sjetteplads på 2. etape.

  Fredag venter så den første bjergetape i det kroatiske etapeløb, der slutter på søndag.

  Andresens landsmand Jonas Gregaard fra Uno-X-mandskabet ligger også godt til i klassementet. Han er på en fjerdeplads - ni sekunder efter Andresen.

 40. Ubesejrede Odense og Esbjerg tromler videre i kvindeligaen

  Der er Odense Håndbold og Team Esbjerg. Og så er der alle de andre.

  Sådan er billedet i kvindernes håndboldliga lige nu, og onsdag aften bekræftede de to storklubber netop det billede med solide storsejre.

  Odenseanerne bankede Viborg HK med hele 40-28 på udebane, mens Esbjerg tævede Horsens med 42-24. Dermed er både Odense Håndbold og Team Esbjerg ubesejrede efter de første fem kampe i sæsonen. Som de eneste hold i rækken.

  Odenses målscore er sølle seks mål bedre end Esbjergs, og derfor er det fynboerne, der nu topper kvindeligaen.

  Også Ikast tog en favoritsejr på 33-30 hjemme over Skanderborg onsdag aften og er placeret på rækkens tredjeplads.

 41. Svensk fodbold får første kvindelige generalsekretær

  Andrea Möllerberg tiltræder det nye job som generalsekretær i SvFF den 1. november (Foto: © 12160 Mikaela Landeström/TT, Ritzau Scanpix)

  Der er blevet skrevet en slags svensk fodboldhistorie i dag.

  For der er for første gang blevet udpeget en kvindelig generalsekretær i Sveriges Fodboldforbund (SvFF), oplyser forbundet på sin hjemmeside.

  - Jeg er uhørt stolt over det selvfølgelig. Jeg ser frem til, at mit lederskab skal være synligt her i Sveriges Fodboldforbund og i svensk fodbold, siger nyvalgte Andrea Möllerberg på et pressemøde.

  På SvFF's hjemmeside oplyser hun, at hun blandt andet vil have fokus på at skabe en "skarp elite og eliteforberedende fodbold".

  Andrea Möllerberg tager over for Håkan Sjöstrand, der har siddet på posten siden 2014.

 42. Clara Tauson trækker sig fra tenniskamp med ny skade

  Clara Tauson har for tiden stor besvær med ryggen. (Foto: © Mary Altaffer, Associated Press)

  Clara Tauson har endnu ikke fået endegyldigt bugt med de fysiske skavanker, som holdt hende ude i store dele af 2022.

  Igen onsdag måtte den danske tennisspiller trække sig, da hun i anden runde af WTA-turneringen Ningbo Open i Kina mødte Vera Zvonareva.

  Forinden havde Tauson tabt første sæt 4-6 og var bagud 0-1 i andet.

  Det var tydeligt, at danskeren var hæmmet under kampen. Mellem sættene modtog hun behandling for rygbesvær på banen, men det var altså ikke nok til at fuldføre kampen.

  Til sidst gik hun grædende rundt på banen, før hun gik til nettet for at sige tak for den afkortede kamp.

  For bare en uge siden blev Tauson nødt til at trække sig fra en anden kinesisk turnering.

  /ritzau/

 43. Dansk målvogter skifter bundklub i håndboldligaen ud med tyske mestre og Champions League

  Sarah Nørklit Lønborg var med til at rykke Ajax København op i ligaen i 2017. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

  Sarah Nørklit Lønborg skifter fra Ajax København til tyske Bietigheim fra den 1. oktober.

  Dermed forlader hun bundholdet i den danske liga og skal i stedet kæmpe om det tyske mesterskab og Champions League, hvor tyskerne har vundet de tre første kampe.

  Det er dermed en del trin på karrierestigen, som Lønborg springer over, og det giver en begejstring, der er svær at skjule for målvogteren.

  - Det har altid været en drøm for mig at få muligheden for at spille tophåndbold og Champions League. Bietigheim er et hold, som er på højeste niveau, og jeg ser meget frem til at komme i gang og lære pigerne og staben omkring holdet at kende, siger hun til Bietigheims hjemmeside.

  I det tyske får Sarah Nørklit Lønborg en dansk træner i Jakob Vestergaard og en dansk holdkammerat i Anne With Johansen.

 44. DBU sætter foden ned: Ingen danske landshold skal møde Rusland

  Alle russiske fodboldlandshold har været udelukket af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) turneringer siden invasionen af Ukraine. Men nu har Uefa's eksekutivkomité besluttet at åbne døren for det russiske U17-landshold.

  De kommer dog ikke til at møde Danmarks U17-landshold. Det slår DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, fast.

  - Vi kommer ikke til at se et dansk landshold stille op mod et russisk landshold - uanset alder. Det vil jeg gerne understrege. DBU's holdning er den samme, som den hele tiden har været, siger Jakob Høyer til Ritzau.

  Der er dog heller ikke vedtaget noget endnu, men Uefa har bedt administrationen om at komme med et forslag til, hvordan de russiske U17-hold kan sluses ind igen. Det er dog et krav, at de skal spille under neutrale farver, neutralt flag og på neutral grund.

 45. Christian Eriksen måtte blive i sygesengen, da United vandt i pokalen

  Christian Eriksen og Manchester United har ikke fået en god start på sæsonen. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

  Manchester United sendte tirsdag aften Crystal Palace ud af den engelske pokalturnering Carabao Cup med 3-0.

  Det var dog uden den danske landsholdsspiller Christian Eriksen på holdkortet. Midtbanespilleren var nemlig syg, fortalte træneren Erik Ten Hag efter kampen.

  Hos gæsterne sad danske Joachim Andersen på bænken i hele opgøret, mens landsholdssangriberen Rasmus Højlund fik det sidste kvarter på banen for Manchester United uden af komme på måltavlen.

  I sæsonens første otte kampe har de røde djævle blot vundet fire af dem.

 46. Dårligt nyt for Delaney, der har brækket kravebenet efter uheldigt fald

  Thomas Delaney faldt uheldigt i søndagens kamp mod Club Brugge og står nu foran en længere pause. (Foto: © BRUNO FAHY, Ritzau Scanpix)

  I søndags faldt landsholdsspilleren Thomas Delaney akavet ned på sin skulder under en ligakamp for Anderlecht, og nu meddeler den belgiske fodboldklub, at danskeren har brækket kravebenet.

  Uheldet skete kort inden pausen mod Club Brugge, hvorefter Delaney måtte lade sig udskifte.

  Allerede tirsdag har han været på operationsbordet og forventes at være ude indtil begyndelsen af november, skriver Anderlecht på sin hjemmeside.

  Danmarks fodboldherrer mødes igen i oktober, hvor de skal møde Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen. Det bliver, hvis den belgiske sundhedsstab får ret i sine forudsigelser, altså uden Thomas Delaney.

 47. AGF-profil er færdig for i år

  Mikkel Duelund kommer ikke på banen igen i dette kalenderår. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Det blev en kort efterårssæson for AGF-spilleren Mikkel Duelund, som grundet en skade i anklen er ude resten af året. Det bekræfter midtbanespilleren selv til B.T.

  Der er ikke tale om en ny skade, men derimod en følgeskade fra danskerens tid i Dynamo Kiev, hvor han pådrog sig et dobbelt ankelbrud.

  Duelund forklarer, at det er en knogle i hælen, der er vokset forkert op i akillessenen, og det giver betændelse og smerter. Derfor har en operation været nødvendig.

  26-årige Mikkel Duelund forventer dog at vende stærkt tilbage i det nye år.

  - Jeg er på vej ind i den bedste alder for en spiller, jeg har en kæmpeappetit på fodbold, og jeg er sikker på, at operationen gør mig til en bedre spiller, lyder det fra Mikkel Duelund.

  AGF er nummer seks i Superligaen efter de første ni spillerunder.

 48. Holger Rune får svær lodtrækning til første runde i Beijing

  Holger Rune har ikke vundet en tenniskamp siden Wimbledon i juli. (Foto: © Geoff Burke, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne har det ikke let for tiden.

  Holger Rune har ikke vundet en tenniskamp siden den 10. juli, og stort set siden da har den 20-årige tennisspiller døjet med en rygskade.

  Om to dage begynder ATP-turneringen i Beijing, og her har danskeren fået en mildest talt svær lodtrækning.

  Holger Rune er tredjeseedet ved turneringen, men møder alligevel verdens nummer 14, Felix Auger-Alliassime i første runde.

  De to spillere har mødt hinanden to gange med en sejr til hver. Danskeren har dog overhånden, da han vandt seneste opgør for godt et år siden.

 49. Spanske fodboldkvinder vil lægge skandaler og strejke bag sig

  Aitana Bonmati (tv) fortalte på et pressemøde mandag, at fodboldkvinderne vil efterlade gode vilkår for de generationer, som skal overtage landsholdet i fremtiden. (Foto: © CRISTINA QUICLER, Ritzau Scanpix)

  Nu skal det handle om fodbold.

  Sådan lød budskabet fra den spanske fodboldspiller Aitana Bonmati på mandagens pressemøde forud for Nations League-kampen mod Schweiz tirsdag aften.

  Siden VM-triumfen i august har et kys uden samtykke fra den nu tidligere spanske fodboldpræsident og en spillerstrejke fyldt hele billedet i spansk landsholdsfodbold.

  Men på et syv timer langt møde i sidste uge blev spillerne, deres spillerforening og forbundet enige om en aftale, hvor mellem seks og ni personer i ledende stillinger blev opfordret til at sige op, ellers ville de blive fyret.

  Dermed nåede spillernes kamp for kvinders rettigheder et foreløbigt punktum.

  - De første par dage var komplicerede med stress og angst, men som dagene er gået, har det ændret sig. Vi kan nu fuldt ud fokusere på fodbold, som er det, vi vil, fortæller Bonmati.

  - Vi sætter et eksempel på et sportsligt og socialt niveau om, at mænd og kvinder skal behandles ens.

 50. Wozniacki begynder 2024-sæsonen i New Zealand

  Caroline Wozniacki har fundet turneringen, der skal bringe hende i topform til Australian Open. (Foto: © WILL OLIVER, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne Caroline Wozniackis comeback var ikke bare en kort affære, der kulminerede med US Open tidligere på måneden.

  Den 33-årige tidligere verdensetter har nemlig tirsdag meldt ud, at hun begynder næste års sæson i Auckland, New Zealand, hvor hun i januar skal spille ASB Classic.

  - Jeg elsker fansene i Auckland. Det er altid en virkelig god begivenhed. Jeg har altid haft det godt der, fortæller Woznaicki til turneringen.

  ASB Classic bliver en opvarmningsturnering for tennisstjernen, der håber, at formen topper ved grand slam-turneringen Australian Open, der også spilles i januar.

Mere fra dr.dk