Seneste sport

Aalborg slår tyske giganter for første gang nogensinde

Overblik

 1. 24. nov kl. 21:02
  Aalborg slår tyske giganter for første gang nogensinde

  Der var nordjysk revanche, da Aalborg Håndbold og THW Kiel onsdag mødte hinanden for anden gang på seks dage i Champions League.

  I torsdags tabte det danske hold i Kiel, men Aalborg rejste sig på hjemmebane og slog det tyske storhold, der har Landin-brødrene Niklas og Magnus i truppen, med 35-33.

  Det er første gang, Aalborg slår de tyske mestre.

  Dermed holder Aalborg sig til i den sjove ende i gruppe A med lidt under halvdelen af kampene tilbage. Kun et enkelt point adskiller nu nordjyderne og Kiel.

  Næste gang Aalborg skal i aktion i den europæiske turneringer er den 1. december, når modstanderen er ungarske MOL-Pick Szeged.

  /ritzau/

 2. 33 min. siden

  Liverpool basker kriseramte Everton og tager derbysejr

  Der er klasseforskel på de to store fodboldklubber i Liverpool for tiden.

  Det var tydeligt, da Everton onsdag tog imod de rødblusede lokalrivaler i et Merseyside-derby i Premier League.

  Liverpool vandt med 4-1 og forværrede Evertons krise. Rafael Benitez' mandskab er nu oppe på otte kampe i træk uden sejr, hvoraf seks af dem er endt med nederlag.

  De tre point gør, at Liverpool holder snor i topholdet Chelsea, som også vandt onsdag. Jürgen Klopp og co. har 31 point på tredjepladsen, hvilket er to færre end London-holdets total.

  /ritzau/

 3. 51 min. siden

  Courtois stråler i smal Real Madrid-sejr over baskere

  Karim Benzema udbyggede sin føring på topscorerlisten i La Liga, da han med kampens enlige mål sørgede for en Real Madrid-sejr på 1-0 hjemme mod Athletic Bilbao.

  Real Madrid måtte dog have en del hjælp fra målmand Thibaut Courtois for at hjemtage sejren, der sender Real Madrid syv point foran forfølgerne fra Atlético Madrid i La Liga-tabellen. Atlético har dog en kamp til gode.

  Både med hænder og fødder stod Courtois i vejen for gæsternes afslutninger og var sit holds bedste i en ellers jævn præstation.

  /ritzau/

 4. I dag kl. 22:23

  Aalborg nedkæmper ungarere i nordjysk snestorm

  Voldsomt snefald i Nordjylland førte til, at alt unødig kørsel blev frarådet, og derfor var der ikke ret mange tilskuere til Aalborg Håndbolds Champions League-kamp mod ungarske Pick Szeged.

  Trods den manglende opbakning leverede de danske mestre en stærk præstation og hentede en sejr på 34-30 efter en tomålsføring ved pausen.

  Med sejren kommer Aalborg a point med Pick Szeged, med hvem danskerne deler andenpladsen i gruppen. Begge har 12 point for ni kampe, men Aalborg er ét mål bedre i det indbyrdes regnskab.

  Tre point foran dem topper Montpellier gruppen. THW Kiel har 11 point for en kamp færre end de øvrige hold.

  Kampstarten måtte udskydes med to timer, da flere spillere og andre deltagere i afviklingen af opgøret blev forsinket i snemasserne.

  /ritzau/

 5. I dag kl. 22:21

  Spanien åbner VM med sejr over Argentina

  VM i håndbold for kvinder blev her til aften skudt i gang med et opgør mellem Spanien og Argentina.

  Hjemmebanefavoritterne fra Spanien havde sit bøvl med argentinerne i første halvleg, men i anden viste de rødklædte spaniere, at de var et niveau over Argentina. Med en sejr på 29-13 endte Spanien med at trække det længste strå, og dermed fik de en god start på slutrunden på hjemmebane.

  Danmark spiller første kamp ved VM i morgen, når de møder Tunesien klokken 20.30. Kampen kan ses på TV2 eller følges i LIGA på P3.

 6. 41 min. siden

  Andreas Christensen tilbage på holdet i Chelsea-sejr

  Chelsea-træner Thomas Tuchel tog onsdag Andreas Christensen til nåde igen, efter at danskeren har tilbragt de seneste tre kampe på bænken.

  Tirsdag sagde Tuchel, at håbet var, at turen i skammekrogen ville sætte skub i de kontraktforhandlinger mellem Chelsea og Christensen, som har stået på hen over efteråret og angiveligt er gået i hårknude.

  Christensen har endnu ikke forlænget sin kontrakt med London-klubben, men onsdag blev han altså sendt i aktion igen.

  Det gjorde han, da Chelsea på udebane mødte Watford. En kamp, der blev afbrudt efter cirka et kvarters spil, da en tilskuer på tribunen fik et hjertestop.

  Watford skriver på Twitter, at tilskueren er stabiliseret.

  Efter cirka en halv time blev spillet genoptaget, og Chelsea endte med en sejr på 2-1. Andreas Christensen spillede hele kampen.

  Mason Mount og Hakim Ziyech leverede Chelseas mål. Med sejren holder Chelsea fast i førstepladsen i Premier League.

  Kampen mellem Watford og Chelsea var ikke den eneste, der blev ramt af et medicinsk nødstilfælde på tribunen.

  Det skete også i opgøret mellem Southampton og Leicester, hvor starten af anden halvleg blev udskudt med et kvarter. Kampen endte 2-2.

  I midten af oktober blev en Premier League-kamp mellem Newcastle og Tottenham afbrudt, da en tilskuer - ligesom i Watford-Chelsea-kampen - blev ramt af et hjertestop.

  /ritzau/

 7. I dag kl. 21:14

  Simon Kjær udgår med skade i første minut for Milan

  Simon Kjær nåede kun et minuts spil af AC Milans udekamp mod Genoa, før den danske stopper blev fragtet fra banen på en båre.

  Han mislykkedes med en tackling højt oppe på banen og blev efterfølgende liggende i græsset, hvor han tog sig til knæet.

  Efter tre-fire minutters behandling på banen blev den danske landsholdsanfører båret fra banen, med hvad der kunne ligne en knæskade.

  Han havde en stor pose is tapet til det ene knæ, da han forlod banen.

  /ritzau/

 8. I dag kl. 20:30

  Tennisforbund suspenderer alle turneringer i Kina

  WTA, kvindernes tennistour og -forbund, suspenderer alle turneringer i Kina.

  Det sker som en reaktion på sagen om den kinesiske tennisspiller Peng Shuai, der forsvandt i næsten tre uger efter hun beskyldte en tidligere toppolitiker for seksuelt overgreb. Siden har Peng Shuai været genstand for massiv international opmærksomhed.

  WTA forlanger en grundig og gennemsigtig efterforskning af Peng Shuais beskyldninger, oplyser Steve Simon, der er administrerende direktør i WTA.

  - Jeg er ked af, at det er kommet til dette punkt.

  - Medmindre Kina tager de skridt, vi har bedt om, vil vi ikke udsætte vores spillere og ansatte for risiko ved at afholde begivenheder i Kina.

  - Kinas ledere har efterladt WTA uden et valg. Jeg håber stadig, at vores bønner vil blive hørt, og at de kinesiske myndigheder vil adressere dette problem, lyder det fra Steve Simon i pressemeddelelsen.

 9. I dag kl. 19:11

  To OL-guldvindere er årets atletikudøvere i verden

  Jamaicanske Elaine Thompson-Herah og norske Karsten Warholm er blevet hædret med titlerne som årets atletikudøvere.

  Thompson-Herah, der gør sig i sprint, vandt guld i både 100 meter og 200 meter ved OL i Tokyo, og for god ordens skyld tilføjede hun en tredje guldmedalje i 4x100 meter med resten af det jamaicanske hold.

  Hun løb også den næsthurtigste tid på 100 meter i løbet af 2021. Thompson-Herahs tid, 10,54 sekunder, er kun overgået af Florence Griffith-Joyners 10,49 sekunder fra 1988.

  Hos herrerne vandt den norske hækkeløber Karsten Warholm titlen som årets atletikudøver.

  Warholm satte verdensrekord i sin favoritdisciplin, 400 meter hæk, to gange i løbet af 2021, og han sikrede sig også OL-guld i disciplinen i tiden 45,94 sekunder, som er verdensrekord.

 10. I dag kl. 18:38

  Snevejr udskyder Champions League-brag

  Aalborg Håndbold skal her til aften møde ungarske Pick Szeged på hjemmebane i Champions League.

  Men opgøret mellem de to herrehold, der oprindeligt var sat til at skulle starte klokken 18.45, er blevet udsat med to timer.

  Det skyldes den store mængde sne, der er faldet i Nordjylland, oplyser Aalborg Håndbold på sin facebook-side.

  - På grund af forsinkelse hos spillere og officials er kampen udskudt til 20.45. Vi beklager ulejligheden, skriver den danske klub.

  I slutningen af oktober tabte de forsvarende danske mestre til ungarerne i Champions League-gruppespillet, og derfor skal de forsøge at få revanche i aften.

 11. I dag kl. 17:37

  Fortsat helt lige i VM i skak

  Kampen om verdensmesterskabet i skak er stadig helt lige.

  Femte parti af dysten mellem den regerende mester, Magnus Carlsen, og den russiske udfordrer, Ian Nepomniachtchi, endte nemlig med et remis præcis ligesom de foregående fire.

  Norske Carlsen har siddet på VM-tronen siden 2013, og i duellen med russeren skal han forsøge at forsvare sin titel for fjerde gang.

  VM i skak, der skal afgøres over 14 partier, begyndte i fredags, og ventes at blive færdigspillet i midten af december.

 12. I dag kl. 15:12

  Danmarks landshold i floorball er kvartfinaleklar ved VM efter drama

  Danmark så ud til at være så godt som ude af VM i floorball for kvinder, men sådan endte det ikke.

  I ottendedelsfinalen mod Tyskland var danskerne bagud 4-2 med blot halvandet minut tilbage af kampen.

  Men to hurtige danske scoringer i slutfasen sikrede forlænget spilletid. Laura de Fries stod for den forløsende og udlignede danske scoring i sidste af ordinær spilletid, der sikrede forlænget spilletid.

  I den forlængede spilletid scorede ingen af holdene, og så måtte der straffeslag til for at finde en vinder i opgøret.

  I straffekonkurrencen fik Kristine Møller Sørensen chancen for at sende Danmark videre, da hun skulle tage det femte og sidste straffeslag, men den tyske keeper afværgede Møller Sørensens forsøg.

  I stedet kunne den danske keeper, Mette Thorsager Jensen, sende Danmark i kvartfinalen, da hun reddede det sidste tyske forsøg.

 13. I dag kl. 13:44

  Randers HK skal finde en million kroner

  I slutningen af 2019 overlevede Randers HK en truende konkurs, nu kæmper håndboldklubben igen for livet.

  Der skal således findes en million kroner, hvis Randers skal kunne betale regningerne i den resterende del af sæsonen. Det bekræfter bestyrelsesformand Henrik Schaar.

  Randers afleverede for nylig et årsregnskab i et lille plus, men egenkapitalen er 1,35 millioner kroner i minus.

  Men hvordan er Randers HK endt i suppedasen?

  - Vi har ikke lavet andet end at skære forretningen til i to år, siden vi overlevede i 2019. I januar 2020 stod vi med en plan for, hvordan vi kom videre ved blandt andet at øge sponsorsalget, men så kom corona.

  - Vi har ikke kunnet sælge vores produkter, og der har været tomt i hallen. Sponsorerne har haft andre ting at tænke på, siger han.

  Til sommer udløber flere spilleres kontrakter, og derfor slipper klubben også for at betale deres løn. Derefter må truppen sammensættes efter den økonomiske virkelighed.

  /ritzau/

 14. I dag kl. 13:34

  Odense Håndbolds kaptajn stopper mod sin egen vilje

  Når sæsonen er slut, er det også slut for Kamilla Larsen i Odense Håndbold.

  Den 38-årige anfører får ikke forlænget sin kontrakt, men det er ikke med hendes gode vilje, at hun skal forlade sin hjerteklub, hvor hun til sommer har spillet i 13 år.

  - Jeg ville gerne have fortsat i Odense Håndbold, men det ønskede klubben desværre ikke, siger Kamilla Larsen i en pressemeddelelse.

  Direktør Lars Peter Hermansen slår over for Ritzau fast, at det er sportslige hensyn, der gør, at Kamilla Larsen må sige farvel og tak til sommer.

  - Vi har sat os ned og kigget på, hvordan vi gerne vil sætte holdet, og der har vi haft fokus på, at vi gerne vil have tre stregspillere, der kan spille i begge ender, siger Lars Peter Hermansen.

  Kamilla Larsen kom til Odense i 2009, efter at hun havde tørnet ud for hedengangne Slagelse Dream Team, som hun blandt andet vandt Champions League med.

  /ritzau/

 15. I dag kl. 13:18

  Gemke trak sig fra sæsonfinalen og sender Axelsen videre

  Verdens bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, fik en nem start på sæsonfinalen i Bali.

  Onsdag vandt han sin første gruppekamp uden at få sved på panden. Mødet med landsmanden Rasmus Gemke sluttede allerede efter seks bolde, da Gemke trak sig ved stillingen 5-1 til Axelsen.

  Dermed tog Viktor Axelsen et skridt mod lørdagens semifinaler, mens Rasmus Gemke altså er ude af sæsonfinalen.

  Kampen var den første af tre gruppekampe for Viktor Axelsen. Gruppen tæller også Kakshya Sen fra Indien og den tidligere verdensetter Kento Momota. Sidstnævnte brager sammen med Viktor Axelsen i morgen.

  /ritzau/

 16. I dag kl. 11:18

  Norske journalister blev anholdt i Qatar for 32 sekunders video

  I sidste uge blev de to norske journalister Halvor Ekeland og Lokman Ghorbani tilbageholdt og anholdt i Qatar.

  De var i landet for at arbejde på en dokumentar om forholdene i landet op mod VM i 2022. En videooptagelse på 32 sekunder fra en migrantlejr ledte til arrestationen.

  – Som norsk journalist er det meget mærkeligt at forestille sig, at man bliver pågrebet og sidder inde i 32 timer for at have filmet disse sekunder, siger Halvor Ekeland til NRK.

  Ifølge Udenrigsministeriet i Qatar brød journalisterne fra mediet NRK landets love ved at bevæge sig ind på privat grund uden tilladelse.

  Ekeland og Ghorbani blev løstladt tirsdag den 23. november og var hjemme dagen efter.

  I 2016 oplevede den danske journalist Niels Borchert Holm også at blive tilbageholdt i Qatar. Det kan du læse mere om her.

 17. I dag kl. 11:12

  Skidt start for flere danskere ved sæsonfinalen i badminton

  Den danske damesingle Line Christophersen kunne som ventet ikke stille noget op i sin første kamp ved sæsonfinalen i badminton.

  I gruppespillets første kamp tabte hun til den forsvarende indiske verdensmester, Pusarla Venkata Sindhu, med cifrene 14-21, 16-21.

  Det var tredje gang i 2021, at danskeren tabte i to sæt til Sindhu.

  Christophersen kan dog stadig nå videre fra gruppespillet ved at slutte blandt de to bedste.

  Det samme gælder mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, der tabte klart til japanerne Yuta Watanabe/Arisa Higashino, verdens fjerdebedste par.

  Cifrene lød 21-12, 21-15 i japansk favør.

  Det er sjette gang ud af lige så mange mulige, at Christiansen og Bøje tabte til det japanske par, og i de seks kampe har danskerne blot vundet ét sæt i alt.

  /ritzau/

 18. I dag kl. 10:00

  Axelsen er atter verdensetter: Tre danskere i top ti

  Viktor Axelsen kan endnu engang kalde sig for verdens bedste badmintonspiller.

  Tirsdag blev verdensranglisten opdateret, og her figurerer den 27-årige danske OL-vinder øverst på listen. Nummer to er den tidligere verdensetter Kento Momota fra Japan.

  De to ketsjeratleter er parret i den samme gruppe ved sæsonafslutningen i Bali, der afvikles i denne uge.

  Viktor Axelsens placering på verdensranglisten er en sammenregning af danskerens ti bedste resultater over en afgrænset periode.

  Verdensetterens landsmand Anders Antonsen beholder sin plads som nummer tre på listen.

  Danske Rasmus Gemke er desuden også at finde på verdensranglisten. Han er rykket tre placeringer op og er nu nummer 10 i verden.

  Gemke møder Axelsen ved sæsonfinalen. Kampen er sat til at begynde klokken 12.

 19. I dag kl. 07:21

  NBA-superstjerne smittet med corona

  LeBron James er blevet testet positiv for coronavirus. Los Angeles Lakers-stjernen misser dermed en række kampe i NBA.

  Den 36-årige har angiveligt ingen symptomer på virusset.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Det var meningen, at han skulle have spillet mod Sacramento Kings tirsdag, men han blev altså fravalgt, da der tikkede et positivt prøvesvar ind.

  Ifølge NBA's regler skal en spiller, som er testet positiv for covid-19, isolere sig fra resten af holdet i minimum ti dage.

  LeBron James risikerer at misse op til fire kampe, men kan være tilbage før, hvis han afleverer et par negative tests.

  /ritzau/

 20. I dag kl. 06:52

  Chelsea-træner: Derfor spiller Andreas Christensen ikke

  Andreas Christensen har spillet 140 kampe for Chelseas førstehold. (Foto: Toby Melville © Ritzau Scanpix)

  Når Chelsea onsdag aften møder Watford på udebane i Premier League, bliver det formentlig uden Andreas Christensen - igen.

  Chelseas manager, Thomas Tuchel, fortæller således forud for kampen, at han på det seneste har valgt at lade den danske forsvarsspiller sidde over som følge af uafklarede spørgsmål omkring hans kontrakt.

  Ifølge den tyske manager udviser Christensen en modvilje mod at få en ny kontrakt med London-klubben på plads.

  - Vi håber, at dette kan være med til at påvirke kontraktsituationen en lille smule, siger Thomas Tuchel på et pressemøde forude for Chelseas tur til Watford.

  Den 25-årige danskers nuværende kontrakt udløber ved udgangen af denne sæson.

  Andreas Christensen har spillet 13 kampe for Chelsea i indeværende sæson, men har ikke været på banen, siden holdet spillede 1-1 mod Burnley den 6. november.

  /ritzau/Reuters

 21. I går kl. 22:10

  Englands fodboldkvinder smadrer Letland med 20-0

  20-0.

  Nej, du har ikke læst forkert. 20-0 endte det, da Englands fodboldkvinder tirsdag mødte Letland i VM-kvalifikationen.

  De to nationer er adskilt af hele 94 pladser på Det Internationale Fodboldforbunds verdensrangliste, og det kunne altså tydeligt ses.

  Efter ti minutter stod der 3-0 til England, og halvvejs i første halvleg blev det 6-0. Ved pausen havde englænderne scoret yderligere to gange.

  I anden halvleg gik der lidt over tre minutter, før målshowet blev genoptaget. 12 minutter senere stod der 12-0, og inden for de sidste cirka 25 minutter blev der altså scoret yderligere otte gange.

  Lauren Hemp blev topscorer med fire mål, mens både Ellen White, Bethany Mead og Alessia Russo lavede hattrick.

  Sejren var Englands sjette i lige så mange kampe i VM-kvalifikationen, og holdet har nu en målscore på astronomiske 53-0. I oktober blev Letland "kun" slået med 10-0.

  /ritzau/

 22. I går kl. 20:59

  Dansk initiativ skal forhindre værtskaber som VM i Qatar

  Der skal være mere gennemsigtighed og fokus på menneskerettigheder, når der træffes beslutninger i internationale idrætsforbund.

  For eksempel når det handler om, hvem der skal have værtskabet for en stor sportsbegivenhed.

  Det mener kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der med en erklæring vil forhindre, at en begivenhed som VM i fodbold kan ende i Qatar, som er tilfældet i 2022.

  Erklæringen har hun tirsdag haft med til et ministermøde i EU, hvor hun har præsenteret den for andre EU-lande.

  Kulturministeren fortæller efter mødet i Bruxelles, at de øvrige ministre har vist stor interesse i erklæringen. De har nu nogle dage til at finde ud af, om de vil tilslutte sig den.

  /ritzau/

 23. I går kl. 20:27

  Håndboldlegende stjæler sejren fra GOG kort før slutfløjt

  Der var masser af drama, da håndboldherrerne fra GOG onsdag tog imod franske Nantes i European League.

  Det fynske hold bragte sig foran med et minut tilbage, men en reducering af den makedonske håndboldlegende Kiril Lazarov cirka ti sekunder før slutfløjtet førte til, at det blev 29-29.

  Dermed tog begge hold et point i Jyske Bank Arena i Odense, der til lejligheden havde erstattet Gudmehallerne som GOG's hjemmebane.

  Det betyder, at både GOG og Nantes nu har syv point efter halvdelen af kampene i deres gruppe. Det er ét færre end tyske Lemgo, som har otte. Det kan Benfica også komme op på senere tirsdag.

  /ritzau/

 24. I går kl. 19:54

  Danmark slår Rusland og går alene på førstepladsen i VM-kvalifikationen

  Det danske kvindelandshold i fodbold vandt for sjette gang i streg i VM-kvalifikationen, da russerne blev besejret med 3-1 i Viborg.

  Første halvleg var langt fra prangende for det danske landshold, hvor der skulle gå 37 minutter inden Danmarks første afslutning.

  Efter pausen fik danskerne rettet op på sagerne, da den danske topscorer i VM-kvalifikationen, Signe Bruun, efter godt en times spil udnyttede en returbold og scorede til 1-0.

  Ti minutter senere sørgede en russisk arm for et dansk straffespark, som landsholdets alderspræsident, Sanne Troelsgaard, sparkede sikkert ned i venstre målhjørne.

  Indskiftede Mille Gejl sørgede for, at de fremmødte tilskuere for på hjemmebanen i Viborg for en stund glemte den mindre imponerende første halvleg, da hun med fem minutter igen efter et smart træk uden for feltet bragede bolden over i modsatte målhjørne.

  Russernes Nelli Korovkina fik pyntet på resultatet med en flad afslutning i feltet, der passerede Lene Christensen i det danske mål.

  Med sejren rykker Danmark alene i front i kvalifikationsgruppen med 18 point. Tre flere end Rusland på andenpladsen.

 25. I går kl. 18:34

  Tiger Woods håber på sommercomeback efter bilulykke

  Den amerikanske golfspiller Tiger Woods drømmer om at gøre comeback næste år, hvor han har øjnene rettet mod turneringen British Open i juli.

  Det fortæller han ved et pressemøde på østaten Bahamas ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  I februar måned var den 45-årige amerikaner ude for en bilulykke i Los Angeles, hvor han var tæt på at få amputeret sit ene ben.

  Den rutinererede golfspiller ankom til pressemødet gående uden krykker og fortalte, at han kæmper med genoptræning og nedbrydning af arvæv, og at der derfor er lang vej, hvis han skal gøre sig forhåbninger om igen at vinde en af de store turnering.

  Tiger Woods har vundet 15 majortuneringer i karrieren.

 26. I går kl. 16:57

  Landsholdet i floorball stryger gennem VM-gruppen med ny sejr

  Kvindelandsholdet i floorball vandt tirsdag eftermiddag den tredje og sidste gruppekamp ved VM med 15-0 over Italien.

  Den danske anfører, Cecilia Di Nardo, blev med fem scoringer i kampen den mest scorende spiller ved VM nogensinde med i alt 53 mål.

  Dermed slutter de danske kvinder som vindere af gruppen med tre sejre af tre mulige efter weekendens 9-6-sejr over USA og gårsdagens sejr på 9-1 over Thailand. USA ender toer i gruppen.

  I morgen, onsdag, venter der en playoff-kamp, hvor Danmark med en sejr kan sikre en billet til kvartfinalerne ved verdensmesterskabet, der afholdes i den svenske by Uppsala.

 27. I går kl. 16:34

  Stimen fortsætter ved VM i skak med fjerde remis

  Det fjerde parti i kampen om verdensmesterskabet i skak endte ligesom de tre foregående med et remis.

  Dermed står det fortsat lige mellem tirsdagens norske fødselar Magnus Carlsen, der har siddet på VM-tronen siden 2013, og hans russiske udfordrer, Ian Nepomniachtchi.

  VM i skak skal afgøres over 14 partier og begyndte i fredags.

  Den norsk-russiske dyst afholdes i Dubai og ventes færdig i midten af december måned.

  Det er fjerde gang, at Carlsen skal prøve at forsvare sin VM-titel.

  /ritzau/

 28. I går kl. 12:30

  Million-boost til danske atleter frem mod OL i Paris

  Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har modtaget en donation på 50 millioner til sit arbejde frem mod OL og PL i Paris i 2024.

  Det er Kirkbi, der er ejet af Lego-familien Kirk Kristiansen, der donerer pengene. Det oplyser DIF i en pressemeddelelse.

  Kirkbi donerede også 50 millioner kroner frem mod legene i Tokyo, der blev afviklet i sommer.

  Det er endnu ikke fastlagt, hvordan den nyeste donation skal fordeles, understreger Søren Simonsen, der er chef de mission for det danske OL-hold.

  - Vi skal selvfølgelig støtte dem, som har potentiale til at vinde medaljer, men vi skal også forsøge at identificere og supporte fremtidens stjerner, som også kan komme i spil til Paris.

  - Vi kommer sikkert til at yde støtte til nogen, som ender med ikke at kvalificere sig til OL eller PL, men sådan er vilkårene, for sport er heldigvis ikke 100 procent forudsigeligt, siger Simonsen.

  Team Danmark meddelte i oktober, at Salling Fondene har doneret 50 millioner kroner frem mod legene i Paris i 2024.

 29. I går kl. 08:13

  Malaysia ville ikke lukke israelske squash-spillere ind, så nu er international turnering aflyst

  I Malaysia er der ikke mange varme følelser for Israel, og det har kostet en stor squash-turnering livet.

  Det asiatiske land nægtede at uddele visum til de israelske spillere, og det har fået den internationale squash-forbund (WSF) til helt at aflyse turneringen World Team Championships.

  - Det er vigtigt for WSF, at intet land, der ønsker at deltage, bliver forhindret i at stille op, siger forbundets præsident ifølge France24.

  I 2019 blev Malaysia ligeledes frataget et sportsstævne, da landet ikke ville lade svømmere fra det israelske para-landshold komme ind.

  Malaysia har heller ikke nogen diplomatiske forbindelser med Israel, og det er som udgangspunkt ikke muligt at komme ind i landet på et israelsk pas.

 30. I går kl. 06:45

  Både EM-holdet, en OL-guldvinder og en Tour-toer kan blive Årets Sportsnavn 2021

  2021 har budt på en lang række store, danske sportspræstationer, og det kan ses på listen over nominerede til Årets Sportsnavn 2021.

  Over de seneste uger har DIF og Team Danmark løftet sløret for, hvem der kommer i betragtning til at vinde den prestigefyldte idrætspris, og nu er alle 15 navne offentliggjort.

  Blandt dem der kan vinde prisen er herrernes fodboldlandshold, der skabte EM-eufori i sommer, Viktor Axelsen, der vandt OL-guld, og Jonas Vingegaard, der blev nummer to i Tour de France.

  Vinderen findes den 8. januar ved det store show 'Sport 2021' i Herning, der vises på DR1.

 31. 29. nov kl. 22:00

  Lionel Messi vinder sin syvende Ballon d'Or

  Lionel Messi har vundet Ballon d'Or-prisen som årets mandlige fodboldspiller i 2021.

  Det blev afsløret ved en ceremoni i Paris mandag aften.

  Robert Lewandowski blev nummer to, mens midtbanespilleren Jorginho, der vandt Champions League med Chelsea og EM med Italien, blev nummer tre.

  Lewandowski kunne trøste sig med kåringen som årets angriber, der for første gang blev uddelt ved den prestigefyldte prisuddeling.

  Det er syvende gang, at Lionel Messi vinder prisen. Det er to gange mere end portugisiske Cristiano Ronaldo, der har vundet næstflest gange.

  Den argentinske troldmand vandt også Ballon d'Or i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 og 2019.

  Lionel Messi har i løbet af 2021 indtil videre bidraget med i alt 32 mål og 12 assist i 40 klubkampe for FC Barcelona og Paris Saint-Germain.

  Han har i 2021 været med til at vinde den spanske pokalturnering med Barcelona og Copa America med Argentina. Han blev valgt til turneringens bedste spiller i sidstnævnte.

  Messis klubkammerat fra PSG Gianluigi Donnarumma blev kåret som årets målmand, mens Pedri fra argentinerens tidligere klub Barcelona blev årets spiller under 21 år.

  /ritzau/

 32. 29. nov kl. 21:33

  Pernille Harder bliver nummer syv ved Ballon d'Or

  Den danske landsholdsanfører Pernille Harder ender nummer syv i kvindernes Ballon d'Or-kåring.

  Det fremgår af prisuddelingen mandag aften.

  Her blev Barcelonas 27-årige offensive midtbanespiller Alexia Putellas hyldet som vinder af prisen som årets bedste.

  Den spanske Champions League-vinder besatte hele tre pladser i top-5. Putellas' holdkammerater Jennifer Hermoso og Lieke Martens blev henholdsvis nummer to og fem.

  Harders holdkammerat Sam Kerr fra Chelsea tog tredjepladsen.

  29-årige Harder blev i 2018 nummer to i afstemningen om Ballon d'Or efter norske Ada Hegerberg. Det var første gang, at der blev uddelt en Ballon d'Or til kvinderne.

  I 2019 blev Harder nummer 14, hvor amerikaneren Megan Rapinoe vandt titlen. I 2020 blev den ikke uddelt på grund af covid-19-pandemien.

  Harder er også blandt 13 nominerede spiller til Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) pris som verdens bedste spiller i 2021. Den uddeles 17. januar.

  /ritzau/

 33. 29. nov kl. 18:08

  Simon Kjær slutter som nummer 18 i Ballon d'Or-kåring

  Herrelandsholdets anfører Simon Kjær slutter som nummer 18 i årets Ballon d'Or-kåring.

  Det meddeler France Football, der arrangerer afstemningen, på Twitter.

  Det franske magasin har valgt at tælle ned til kåringen af vinderen ved at afsløre listen af de 30 nominerede i omvendt rækkefølge i forhold til stemmeantallet.

  32-årige Simon Kjær slutter foran spillerne som Luka Modric, Harry Kane, Bruno Fernandes, Phil Foden, Pedri og europamesteren Nicolò Barella fra Italien.

  Det er første gang i 20 år, at en dansk herrespiller får stemmer i Ballon d'Or-kåringen.

  Ebbe Sand var den seneste dansker med stemmer. Han fik i 2001 to stemmer og sluttede på en delt 18.-plads.

  Vinderen af Ballon d'Or-prisen annonceres senere i aften, ligesom en række andre priser uddeles.

  Her blev både Pernille Harder og Kasper Schmeichel nummer syv i henholdsvis kvindernes Ballon d'Or-kåring og kåringen af årets målmand.

  /ritzau/

  Simon Kjær modtog tidligere på året Uefa's Presidents Award sammen med den danske lægestab for deres indsats i forbindelse med Christian Eriksens ulykke under EM. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)
 34. 29. nov kl. 18:05

  De danske floorballkvinder sejrer på ny ved VM

  Det danske kvindelandshold i floorball er kommet glimrende fra land ved VM, der afholdes i Uppsala i Sverige.

  Lørdag blev det til dansk sejr på 9-6 over USA, og mandag eftermiddag fulgte landsholdet op med en storsejr på 9-1 over Thailand.

  Dermed topper Danmark gruppen, der også tæller Italien, som venter i den sidste gruppekamp tirsdag.

  De to bedst placerede hold i gruppen går videre til en playoff-kamp inden kvartfinalerne.

 35. 29. nov kl. 15:14

  Fifa tester semiautomatisk offsidesystem

  Den kommende Arab Cup-fodboldturnering vil blive brugt til at teste et semiautomatisk offsidesystem, meddeler Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

  Ved hjælp af kameraer og en dedikeret VAR-dommer, der kigger med på billederne, vil offsidekendelserne blive afsagt på afstand.

  Hvis forsøget viser sig at være effektivt, overvejer Fifa at implementere det ved VM i Qatar om et år.

  Qatar er værter for dette års Arab Cup, der starter tirsdag og løber indtil den 18. december

  /ritzau/AFP/

 36. 29. nov kl. 13:14

  Tysker bliver midlertidig manager for Manchester United

  Det bliver Ralf Rangnick, der i første omgang skal få Manchester United på ret kurs igen.

  Mandag er den 63-årige tysker blevet ansat som midlertidig manager i den engelske storklub frem til udgangen af sæsonen. Det skriver United på sin hjemmeside.

  Rangnick overtager posten fra Michael Carrick, der i klubbens seneste to kampe har stået i spidsen for United efter fyringen af Ole Gunnar Solskjær.

  Carrick vil dog fortsat tage sig af førsteholdet, indtil tyskerens arbejdstilladelse er på plads, lyder det. United oplyser desuden, at det er planen, at Rangnick efter indeværende sæson fortsætter i klubben i en konsulentrolle i yderligere to år.

  - Jeg er glad for at komme til Manchester United og fokuseret på at gøre denne sæson succesfuld for klubben, siger Rangnick på Uniteds hjemmeside.

  /ritzau/

 37. 28. nov kl. 23:44

  Verdensetterne stækker Astralis-overmænd i finalen

  Franske Team Vitality ødelagde Astralis-festen i semifinalen i Royal Arena, men i finalen ved Blast Premier Fall Final måtte franskmændene se sig slået.

  Verdens for tiden klart bedste Counter-Strike-hold, russisk-ukrainske Navi, var alle andre hold overlegne gennem hele turneringen med deltagelse af otte af verdens bedste hold.

  I finalen bed franskmændene pænt fra sig på andet map, men da det hele skulle afgøres, tog Navi en sikker sejr og vandt 2-1.

  Sejren indbringer Navi næsten 1,5 millioner kroner, mens Vitality må nøjes med 560.000 kroner for andenpladsen.

  De danske hold i turneringen, Astralis og Heroic, blev henholdsvis nummer tre og fire. Endnu har intet dansk hold vundet Blast-turneringen på hjemlig grund i Royal Arena.

  /ritzau/

 38. 28. nov kl. 23:11

  Real Madrid udbygger føringen i La Liga efter drømmekasse

  (Foto: Susana Vera © Ritzau Scanpix)

  Real Madrid sikrede søndag aften en sejr på 2-1 over Sevilla og konsoliderede dermed placeringen som nummer et i den spanske La Liga.

  Kampen var kun 12 minutter gammel, da Rafa Mir bragte Sevilla foran, men Karim Benzema udlignede for Real Madrid 20 minutter senere efter en brøler af Sevilla-keeper Bono.

  I anden halvleg blev Vinicius Junior hjemmeholdets store helt. I det 87. minut tæmmede han på fornemmeste vis en diagonalaflevering med brystet, inden han tog træk mod feltet og sparkede bolden op i fjerneste målhjørne til slutstillingen 2-1.

  I tillægstiden var indskiftede Thomas Delaney tæt på at udligne på et hovedstød for Sevilla, men Real Madrids målmand, Thibaut Courtois, fik parreret bolden væk.

  Dermed er Real Madrid på førstepladsen med fire point ned til Atlético Madrid. Real Sociedad og Sevilla følger på de efterfølgende placeringer med henholdsvis fire og fem point op til Real Madrid.

 39. 28. nov kl. 22:47

  Fodboldlegenden Maradona hyldet med flere statuer i Napoli

  • Diego Armando Maradona døde 25. november 2020. (Foto: CESARE ABBATE)
  • Derfor hyldede hans tidligere klub ham med en statue i forbindelse med etårsdagen for Diego Maradonas dødsfald. (Foto: CIRO FUSCO)
  • Statuen vil blive placeret foran omklædningsrummene. (Foto: CESARE ABBATE)
  • Statuen blev afsløret inden Napolis kamp mod Lazio. I kampen spiller Napoli i specielle hyldesttrøjer med Diego Maradonas ansigt på. Napoli vandt kampen 4-0 og fører ligaen. (Foto: CIRO FUSCO)
  1 / 4

  Napoli, hvor den argentinske legende Diego Maradona nød sin storhedstid fra 1984 til 1991 og som han førte til klubbens foreløbigt to eneste mesterskaber, hylder nu den afdøde legende med flere statuer.

  Inden Napolis kamp søndag aften mod Lazio blev en statue af Maradona afsløret på stadion, som Napoli i forvejen har omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona.

  Argentineren nåede inden sin død at få lavet afstøbninger til statuen af sin magiske venstrefod og sin lige så berømte venstrehånd, som han brugte til at score et af sine mest berømte mål med mod England ved VM i Mexico i 1986, som Argentina vandt.

  Statuen vil fremover blive placeret tæt ved omklædningsrummene på stadion.

  Torsdag blev den en anden statue af Diego Maradona afsløret foran stadion i Napoli.

  Diego Armando Maradona døde den 25. november 2020. Han blev 60 år.

 40. 28. nov kl. 21:35

  Shiffrin slår World Cup-vinder og lægger sig i spidsen

  (Foto: Erich Schlegel © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske skistjerne Mikaela Shiffrin snuppede søndag aften dansk tid endnu en World Cup-sejr, da hun vandt slalomkonkurrencen i Killington i USA.

  Hun henviste den forsvarende World Cup-vinder, Petra Vlhova, til andenpladsen med et forrygende andet gennemløb.

  Vlhova førte ellers med 0,2 sekunder ned til Shiffrin efter første gennemløb, men efter andet gennemløb havde Shiffrin vundet med 75 hundrededele af et sekund.

  Dermed har Shiffrin vundet 71 World Cup-løb i karrieren. Kun Lindsey Vonn har gjort det bedre med sine 82 sejre.

  I den samlede World Cup-stilling fører Shiffrin nu med 360 point foran Vlhova med 340 point.

  Shiffrin har tre gange i karrieren vundet den samlede World Cup, men den seneste sæson fik hun spoleret af en skade.

  /ritzau/

 41. 28. nov kl. 21:04

  Danske basketherrer lider nederlag til Kosovo efter dramatisk afslutning

  Det danske herrelandshold i basketball indledte søndag prækvalifkationen til EM i 2025 med et nederlag på 73-78 til Kosovo.

  Kampen var tæt i de første to perioder, men i tredje periode fik Kosovo opbygget et forspring på 14 point. Kosovos dominans fortsatte ind i fjerde periode, hvor danskerne kom bagud med 21 point.

  Herefter kæmpede danskerne for et comeback, som så ud til at kunne blive fuldendt. Med 20 sekunder igen stod kampen 73-76, og danskerne fik chancen for at udligne, men missede kort efter den vigtige trepointer. Herefter kunne Kosovo score kampens sidste point.

  Den danske trup var uden profilerne Jonas Zohore, Kevin Larsen og Gabriel Iffe Lundberg.

  Prækvalifikationen er delt ind i tre grupper med tre hold i hver, hvor Danmark - udover Kosovo - er i gruppe med Norge.

  For at avancere til næste runde af prækvalifikationen skal Danmark enten vinde gruppen eller blive den bedste toer på tværs af de tre grupper.

  Danmark skal først i aktion igen den 24. februar næste år på hjemmebane mod Norge, mens de sidste to returkampe spilles i juni og juli. Den egentlige EM-kvalifikation starter i 2023.

 42. 28. nov kl. 19:58

  FCK slår AaB og overvintrerandenpladsen

  Lukas Lerager scorede kampens første mål, da FCK på udebane slog AaB. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Dagens vinder ville overvintre på andenpladsen i Superligaen, og det blev FCK, der får lov til det, da hovedstadsklubben slog AaB 3-1.

  Allerede efter et kvarters spil var FCK på sejrskurs, da Lukas Lerager bragte udeholdet foran. Det holdt dog kun et øjeblik, før Louka Prip havde udlignet for AaB.

  Men FCK's unge guldfugl, 16-årige Roony Bardghji, fik bragt FCK tilbage på sejrskurs, da han scorede på et forrygende langskud efter en halv times spil.

  William Bøving udbyggede FCK's scoring yderligere i første halvleg. Efter pausen scorede ingen af holdene, og så vandt FCK 3-1.

  Med sejren er FCK på andenpladsen, et enkelt point efter FCM på førstepladsen, mens AaB indtager Superligaens fjerdeplads.

 43. 28. nov kl. 19:45

  Chelsea nøjes med deler i dramatisk opgør mod United

  (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

  Topholdet i den bedste engelske fodboldrække, Chelsea, spillede søndag 1-1 mod gæsterne fra Manchester United trods et stort pres fra hjemmeholdet.

  Chelsea styrede kampen fra begyndelsen og kom hurtigt til store chancer, hvorfor Uniteds målmand, David de Gea, blev gæsternes redningsmand i første halvleg.

  I anden halvleg kiksede Chelseas Jorginho en nedtagning som bageste mand, og i stedet var det Uniteds Jadon Sancho, som fik en friløber. Få sekunder senere var gæsterne på overraskende vis i front med 1-0.

  Chelsea fik dog en oplagt mulighed for at svare igen efter 67 minutter, da Aaron Wan-Bissaka sparkede benene væk under Thiago Silva i United-feltet. Herefter fik Chelsea straffespark, og Jorginho revancherede sin fejl ved at score sikkert til 1-1.

  Den danske Chelsea-forsvarsspiller Andreas Christensen så hele kampen fra bænken.

  Det uafgjorte resultat betyder, at Chelsea er på førstepladsen i Premier League med et point ned til Manchester City. United er på ottendepladsen med 18 point.

 44. 28. nov kl. 19:26

  Neymar udgår med skade: 'Kommer stærkere tilbage'

  (Foto: Eric Gaillard © Ritzau Scanpix)

  Den brasilianske fodboldspiller Neymar kan meget vel være ude af spil i en længere periode.

  Søndag blev han båret fra banen, da Paris Saint-Germain på udebane slog Saint Etienne med 3-1.

  Kort før tid vred han voldsomt om på den ene ankel, og det kunne ligne en alvorlig skade.

  Neymar forlod siden stadion ved hjælp af krykker.

  - Disse tilbageslag er desværre en del af atleters liv.

  - Jeg kommer bedre og stærkere tilbage, skriver Neymar på Twitter.

  Saint Etienne førte 1-0 i søndagens kamp, men en udvisning kort før pausen gjorde det svært for hjemmeholdet. PSG vandt da også efter tre assister fra Lionel Messi.

  PSG fører den franske liga suverænt med 12 point ned til Rennes på andenpladsen.

  /ritzau/

 45. 28. nov kl. 19:13

  Astralis misser stor finale i Royal Arena

  Det danske Counter-Strike-hold Astralis tabte søndag 1-2 til franske Team Vitality i semifinalen ved Blast Premier Fall Final, der bliver afholdt i Royal Arena i København.

  Astralis vandt ellers det første map, Nuke, 16-12. Herefter svarede Team Vitality igen ved at vinde den efterfølgende map med 16-11. I den afgørende map, Mirage, var det dog det franske hold, som var bedst og vandt med 16-7.

  I går slog Astralis det andet danske hold, Heroic, ud af turneringen.

  Søndagens finale står mellem Team Vitality og verdens bedste nummer ét, Natus Vincere. Opgøret står til at begynde kl. 19.30.

 46. 28. nov kl. 18:49

  Dreyer endnu engang på pletten i Rusland

  Danske Anders Dreyer scorede for anden kamp i træk, da han med Rubin Kazan søndag led et nederlag på 2-3 til gæsterne fra Dynamo Moskva i den bedste russiske fodboldrække, Premier League.

  21-årige Dreyer kom på måltavlen, da han scorede til 2-1 på et straffespark i anden halvleg. Senere i halvlegen svarede gæsterne fra toppen af tabellen dog igen med to mål, og dermed måtte hjemmeholdet gå tomhændet fra opgøret.

  Danskeren scorede også i den forrige kamp mod Sochi, hvor Kazan vandt 2-1.

  Anders Dreyer fik debut for herrelandsholdet tidligere i november mod Færøerne i VM-kvalifikationen.

 47. 28. nov kl. 18:24

  Målfarlige Uhre sørger for sjette Brøndby-sejr i træk

  Mikael Uhre stod for kampens eneste mål. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Formstærke Brøndby sikrede endnu engang tre point, da de vandt søndag 1-0 over gæsterne fra Randers FC i Superligaen. Det er dermed Brøndbys sjette superligasejr i træk.

  Kampens eneste mål blev scoret af superligatopscoreren, Mikael Uhre, der efter 27 minutters spil lavede sin 11. sæsonscoring.

  Brøndby var da også bedst i store dele af kampen, men til sidst fik gæsterne lagt et pres, men to flotte redninger betød, at Brøndby ganske fortjent tog sejren.

  Dermed er Brøndby nu nummer tre i Superligaen - á point med FC København på andenpladsen. Samtidig har Brøndby to point ned til Randers og AaB, der dog spiller søndagens sene superligaopgør mod netop FC København.

 48. 28. nov kl. 17:42

  Danske håndboldkvinder udraderer Ukraine igen

  For anden dag i streg var Danmarks kvindelandshold i håndbold markant stærkere end Ukraine, og det endte derfor med en ny storsejr.

  Opgøret søndag, som blev spillet i Arena Nord i Frederikshavn, endte 35-20 i rød-hvid favør.

  Spillet virkede en smule mere hakkende i søndagens opgør i forhold til lørdagens, men det var tydeligt fra start, at det ville ende med en udklassering.

  Særligt forsvarsspillet var i balance, selv om trænerteamet eksperimenterede med en offensiv variant.

  Danmark har nu spillet sin sidste testkamp, inden det går løs ved VM i Spanien 2. december, hvor Tunesien venter i premieren.

  /ritzau/

 49. 28. nov kl. 17:35

  Esbjerg slår topholdet Aalborg i dramatisk duel

  Tilskuerne fik spænding for alle pengene, da topholdet Aalborg Pirates søndag gæstede Esbjerg Energy i den bedste ishockeyrække herhjemme, Metal Ligaen.

  Kampen udviklede sig til at blive en målrig duel, og spændingen spidsede til, da Aalborg formåede at udligne til 4-4 med to hurtige scoringer midt i tredje periode. Hjemmeholdets Felix Scheel afgjorde dog kampen med godt halvandet minut igen, da han scorede til 5-4.

  Dermed sørgede Esbjerg for at bryde Aalborgs stime på seks ligasejre i træk, og topholdet er fortsat á point med Herning Blue Fox. Sejren var da også tiltrængt for Esbjerg, der har tabt de fire forrige kampe og er midt i tabellen på en femteplads.

 50. 28. nov kl. 17:19

  Manchester City og Leicester tager sejre i det engelske snevejr

  Manchester City holder trit med de andre tophold i Premier League, efter at holdet søndag slog West Ham med 2-1 på hjemmebane.

  Samtidig slog Leicester med Kasper Schmeichel på hjemmebane Watford med 4-2.

  Begge kampe var i perioder præget af kraftigt snefald, og der måtte begge steder bruges kræfter på at rydde banen eller linjerne.

  Tidligere på dagen blev opgøret mellem Burnley og Tottenham udsat på grund af snevejret i England.

  /ritzau/

 51. 28. nov kl. 17:15

  Dansker-fattigt Brentford vinder snævert i Premier League

  Efter fem ligakampe uden sejr hentede danskerklubben Brentford søndag en forløsende sejr i Premier League.

  På hjemmebane slog holdet i en taktisk og nervøs kamp Everton med 1-0 efter et mål på straffespark af angriberen Ivan Toney.

  Med sejren passerer Brentford i tabellen Everton og lægger afstand til nedrykningsstregen. Brentford er nummer 12 med 16 point, mens Everton et par pladser længere nede har 15 point.

  Brentford-træner Thomas Frank havde valgt Christian Nørgaard som eneste dansker i startopstilling på en midtbane, der også talte den tidligere FC Midtjylland-profil Frank Onyeka.

  På bænken sad Mathias Jensen, Mads Bech Sørensen og Mads Roerslev. Sidstnævnte kom som den eneste af de tre på banen. Han fik det sidste kvarter.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk