Seneste sport
14. maj kl. 15:59

AGF og B93 fortsætter tæt duel om overlevelse efter deler

AGF og B93 kæmper en tæt duel om overlevelse i landets bedste fodboldrække for kvinder, Gjensidige Kvindeligaen.

Lørdag mødtes de to hold til en kamp, som endte 1-1, og dermed er der fortsat kun ét point mellem de to hold med tre kampe tilbage af kvalifikationsspillet. AGF indtager andenpladsen med 15 point og dermed den sidste plads, der giver en plads i den bedste række i næste sæson. B93 indtager tredjepladsen og har hele syv point ned til forfølgerne fra AaB, der lørdag måtte nøjes med 0-0 mod bundproppen, Odense Q.

1. divisionsklubben Sundby Boldklub fører tabellen med ét point mere end aarhusianerne, men har en kamp til gode. De har mulighed for at sparke sig tættere på den bedste række, når de senere lørdag møder Varde.

Seneste sport

 1. I dag kl. 09:50

  Nu kommer Abramovich af med klubben: Britiske myndigheder godkender milliardsalg af Chelsea

  Amerikanske Todd Boehly overværede Chelseas sidste ligakamp i weekenden. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den britiske regering har godkendt salget af den britiske Premier League-klub Chelsea.

  Det betyder, at et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen kan gennemføre et køb og blive ny ejer i stedet for russiske Roman Abramovich, skriver Ritzau.

  Todd Boehly og resten af konsortiet køber Chelsea for 4,25 milliarder pund, hvilket svarer til cirka 36,9 milliarder kroner

  Russeren købte Chelsea i 2003, men blev tvunget til at sælge klubben, efter at Rusland invaderede Ukraine i februar, og han blev ramt af internationale sanktioner.

 2. I går kl. 21:59

  Mie Højlund stjæler showet og sender Odense Håndbold på guldkurs

  Mie Højlund var kampens helt store oplevelse, da Odense Håndbold tirsdag aften vandt over Team Esbjerg. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  De seneste tre sæsoner har der enten stået Team Esbjerg eller Odense Håndbold på kvindernes Danmarksmesterskab.

  Igen i år er det de to storhold, der spiller om guldet, og tirsdag aften blev finaleseriens første kamp spillet i Odense. Det blev en særdeles tæt og nervepirrende affære, der først i slutningen fandt sin afgørelse.

  Med et kvarter tilbage var hjemmeholdet Odense i front med en enkelt ved stillingen 23-22, men herfra forsvandt skarpheden kort fra Team Esbjergs offensiv.

  Derfor kunne Odense Håndbold sætte turboen på, og med en knivskarp slutfase sikrede de første stik i årets finaleserie.

  Særligt én spiller trådte i karakter for de forsvarende mestre.

  Landsholdets Mie Højlund var sprudlende og scorede ni af sine 12 mål i anden halvleg.

  Odense Håndbold vandt 31-27, og dermed er der maksimalt pres på Team Esbjerg i weekenden.

  Finaleserien består af op til tre kampe. Hvis Odense ikke taber kamp på lørdag, genvinder fynboerne det danske mesterskabet. Opgøret i Esbjerg spilles klokken 16.

 3. I går kl. 20:23

  Chelsea er et skridt tættere på nye ejere

  Amerikanske Todd Boehly overværede Chelseas sidste ligakamp i weekenden. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Et ejerskifte har efterhånden været længe undervejs i den engelske storklub Chelsea.

  Den russiske oligark Roman Abramovich satte klubben til salg efter den militære invasion af Ukraine, og siden blev et amerikansk konsortium godkendt som opkøbere.

  Todd Boehly står i spidsen for den nye ejerkreds, og tirsdag er han blevet godkendt af den engelske liga, Premier League.

  Næste skridt i ejerskiftet er en blåstempling fra den britiske regering.

  Den engelske storklub koster lige under 37 milliarder danske kroner, og en del af beløbet kommer til at blive investeret i træningsfaciliteter og andet i klubben.

  Den nye ejer, Todd Boehly, har i forvejen kendskab til sportsverdenen. Han ejer Los Angeles LA Lakers og LA Dodgers, der spiller henholdsvis basketball og baseball i USA.

 4. I går kl. 20:01

  Herning-Ikast udspiller Viborg og er tæt på DM-bronze

  Efter tirsdagens opgør skal Herning-Ikast blot undgå at tabe med 17 mål i returkampen på lørdag. (Foto: Tim Kildeborg Jensen © Ritzau Scanpix)

  I Bambusa Kvindeligaen skal der spilles to kampe, før bronzemedaljerne bliver fordelt.

  Men meget tyder på, at Herning-Ikast snupper metallet efter det første opgør mod Viborg tirsdag aften.

  På hjemmebane har de i hvert fald givet sig selv et fremragende udgangspunkt til weekendens returkamp med en knusende sejr på hele 33-16.

  Fra første fløjt var billedet entydigt. Viborg scorede ikke i kampens første syv minutter, og da de første gang ramte netmaskerne var det en reducering til til 6-1.

  Igennem opgøret havde Viborg svært ved at sætte angrebsspillet sammen, og måske savnede de landsholdsspiller og -profil Line Haugsted, der er skulderskadet.

  Modsat var Herning-Ikast i offensivt hopla. Norske Ingvild Bakkerud blev topscorer med fem mål i kampen, som sender bronzemedaljerne halvvejs om halsen på Herning-Ikast.

  Der er returkamp i Viborg på lørdag klokken 14.

 5. I går kl. 17:43

  Farvel til dansk kvartfinale efter VM-øretæver fra Slovakiet

  Danmark var efter Slovakiet igennem hele opgøret. (Foto: Markku Ulander © Ritzau Scanpix)

  Danmark skøjtede ind på VM-isen velvidende, at både en sejr og et uafgjort resultat ville sikre videre avancement efter den historiske kamp mod Canada mandag aften.

  Temperaturen faldt dog hurtigt i Helsinki Ice Hall, for i første periode blev det hurtigt tydeligt, at Slovakiet gik uimponeret ind til opgaven, selvom Danmark besejrede Canada mandag aften.

  Slovakiske Tomas Tatar scorede til 1-0 midt i første periode, og da der blot manglede 20 sekunder af dén, fordoblede han føringen.

  Efter første pause kunne den danske keeper, Sebastian Dahm, igen fiske pucken ud af nettet, da Pavol Regenda akkurat udbyggede føringen med afslutningen, der sneg sig over målstregen.

  Igennem anden periode pressede Danmark på og byggede flere gode angreb op, men lige lidt hjalp det, da slovakiske Mislav Rosandic gjorde det til 4-0.

  Efter endnu en slovakisk scoring kom Danmark på måltavlen i tredje periode, da Joachim Blichfeld reducerede i overtal. I de sidste minutter blev der lukket og slukket med scoringer til 7-1.

  Dermed er Danmark færdige ved VM efter gruppespillet, selvom de ender på samme pointhøst som dagens modstander. Slovakiet er bedre indbyrdes og har ligeledes en bedre målscore.

 6. I går kl. 15:49

  Efter imponerende sejr skal Holger Rune på revanchejagt

  (Foto: Christophe Petit Tesson © Ritzau Scanpix)

  Tenniskometen Holger Runes næste udfordring i grand slam-turneringen French Open bliver schweizeren Henri Laaksonen.

  Det står klart, efter at Laaksonen tirsdag vandt sin første runde-kamp over spanieren Pedro Martinez i fire sæt.

  Opgøret blev afbrudt i starten af tredje sæt mandag, og tirsdag gjorde Laaksonen en ende på kampen ved at vinde med cifrene 2-6, 6-4, 6-4, 7-6.

  Tidligere tirsdag gjorde Rune sig klar til anden runde ved at vinde overbevisende med 3-0 i sæt over verdens nummer 15, canadieren Denis Shapovalov.

  19-årige Rune har revanche til gode mod Laaksonen. De to mødte hinanden to gange i oktober 2021. Begge gange sejrede Laaksonen i to sæt i Frankrig.

  Siden dengang har Rune dog taget store skridt mod verdenstoppen og ligger nu på 40.-pladsen på verdensranglisten. Laaksonen er placeret som nummer 96.

  De to kampe blev begge spillet på indendørs hardcourt, mens den forestående kamp i Paris skal spilles på grus, hvilket passer Rune bedre.

  Kampen løber formentlig af stablen på torsdag.

  /ritzau/

 7. I går kl. 15:34

  AGF Kvindefodbold vil slå tilskuerrekord på lørdag

  Oftest er Ceres Park velbesøgt, når AGF's fodboldherrer spiller. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  I weekenden skal sæsonens næstsidste runde spilles i Kvindeligaen.

  AGF får besøg af Odense Q, og det kan blive en ganske særlig kamp, for hjemmeholdet drømmer at slå tilskuerrekorden i Kvindeligaen. Den lyder lige nu på 1.248, står der på klubbens hjemmeside.

  - Det ville være fantastisk, hvis vi her i Aarhus kunne sætte en ny milepæl i dansk kvindefodbold med en ny tilskuerrekord. Så vi kan kun opfordre alle til at komme i Ceres Park på lørdag, siger chef for AGF Kvindefodbold, Maria Greve til klubbens hjemmeside.

  I løbet af det seneste år har flere lande oplevet store udviklinger i tilskuerrekorder på fodboldstadions, hvor der bliver spillet kvindefodbold.

  91.553 overværede El Clasico på Camp Nou, hvor Real Madrid og Barcelonas kvinder tørnede sammen.

  Samtidig er der solgt mere end 10.000 billetter til det danske landsholds opgør mod Brasilien, der skal spilles i Parken den 24. juni.

  Inden den næstsidste runde i Kvindeligaen ligger AGF nummer 2 i nedrykningsspillet, og de har dermed sikret sig endnu en sæson i landets bedste fodboldrække. Odense Q er isoleret på sidstepladsen. Der er gratis entré til opgøret, der begynder klokken 14.

 8. I går kl. 13:18

  Storspillende Holger Rune banker canadisk stjerne ved French Open

  Holger Rune er videre til anden runde ved French Open. (Foto: CHRISTOPHE ENA © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

  Den danske tenniskomet Holger Rune fik tirsdag en perfekt start på French Open, som han åbnede med en klar sejr over canadieren Denis Shapovalov, der rangerer som nummer 15 i verden.

  Rune, der selv ligger nummer 40 på verdensranglisten, sejrede med de overbevisende cifre 6-3, 6-1, 7-6 og brugte to timer på at blive noteret for sin første sejr i grand slam-regi som seniorspiller.

  Uden at spille karrierens mest spektakulære tennis leverede Rune en fremragende præstation med konstant høj kvalitet og næsten uden udsving. Derved trak han humøret og troen ud af sin modstander.

  /ritzau/

 9. I går kl. 12:45

  Kronprins Frederik overrækker den gule trøje efter dansk Tour-start

  Kronprins Frederik deltog også ved offentliggørelsen af den danske Tourstart i 2019 (arkivfoto). (Foto: Yoan Valat)

  Ikke nok med at Tour de France cykler sin vej forbi Danmark til juli - nu bliver det også med royalt islæt.

  Kronprins Frederik skal nemlig overrække den gule føretrøje til den cykelrytter, som fører den franske grand tour efter første etape den 1. juli i København. Det skriver den officielle hjemmeside for Touren i Danmark.

  Kronprinsen vil også være til stede og overvære den anden etape, som begynder i Roskilde og slutter i Nyborg.

  Den tredje etape begynder i Vejle og slutter i Sønderborg den 3. juli, inden Tour-feltet rejser til Frankrig for at fortsætte løbet.

 10. I går kl. 12:12

  Jonas Winds Wolfsburg henter tidligere Bayern München-træner

  Den tyske fodboldklub Wolfsburg har ansat Niko Kovac som træner på en aftale, der løber i de kommende tre år. (Foto: MICHAEL DALDER © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsangriber Jonas Wind skal have Niko Kovac som cheftræner i de kommende sæsoner.

  Wolfsburg har tirsdag hyret 50-årige Niko Kovac som træner frem til sommeren 2025.

  Tidligere i karrieren har Niko Kovac været træner for Eintracht Frankfurt og Bayern München. Han har også været kroatisk landstræner. Senest var kroaten ansat som træner i Monaco, hvor han blev fyret i januar.

  I 2019 vandt Niko Kovac The Double med Bayern München. Holdet sluttede som etter i Bundesligaen og vandt også pokalturneringen.

  Som aktiv spillede Niko Kovac for en række fodboldklubber i Bundesligaen - heriblandt Hertha Berlin, Bayer Leverkusen, Hamburger SV og Bayern München.

  - Jeg er et barn af Bundesligaen, og jeg har stor lyst og motivation, siger Niko Kovac til klubbens hjemmeside.

  Wolfsburg sluttede sæsonen på 12.-pladsen i Bundesligaen.

  /ritzau/

 11. I går kl. 11:21

  Ishockeyherrerne vil udnytte, at Slovakiet ikke spiller som et hold

  Danmark skal udnytte, at Slovakiet har et ungt hold, siger landsholdets assistenttræner. (Foto: MARTIN MEISSNER © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.)

  Det skorter ikke på ishockeytalent på det slovakiske landshold, som Danmark tirsdag eftermiddag møder i en direkte duel om en kvartfinaleplads ved VM.

  Men hvis Danmark kan styre de sprælske teenagere, er der gode muligheder for at løse opgaven, mener assisterende landstræner Jens Nielsen.

  - Vi har set meget på dem. Det er et ungt hold, der er rigtig skøjtestærkt med mange gode individualister. Men slovakkerne spiller ikke som et hold, og det er det, vi skal udnytte. De er ikke særlig gode i undertal, siger han.

  - Ingen hold har lyst til at spille i egen zone, men slovakkerne vil slet ikke. Så vi skal presse dem ned, hvor de ikke er særligt gode.

  Danmark kan nøjes med et point. Men det betyder ikke, at danskerne går på isen for at forsvare sig til uafgjort.

  - Det er ligesom, når man fører en kamp med to mål før sidste periode og bare forsøge at forsvare sejren hjem. Det bliver aldrig helt godt, siger landstrænerassistenten.

  /ritzau/

 12. 23. maj kl. 22:34

  HSV misser oprykning til Bundesligaen efter stort drama

  Hertha-keeper Oliver Christensen jubler efter sejren over HSV. (Foto: ANNEGRET HILSE © Ritzau Scanpix)

  HSV snublede på målstregen, da de mandag aften spillede returkamp i duellen om en plads i næste sæsons Bundesliga.

  HSV, der selv blev nummer tre i den næstbedste række, mødte Hertha Berlin, der sluttede som nummer 17 i Bundesligaen. I første opgør vandt HSV med 1-0 på udebane, og derfor skulle tingene bare gøre færdige hjemme i Hamborg.

  Efter bare fire minutter var føringen fra første opgør annulleret, da Dedryck Boyata scorede for gæsterne.

  Den danske keeper Oliver Christensen, der skiftede til Berlin fra OB, stod hele kampen og kunne juble, da holdkammeraten Marvin Plattenhardt gjorde det til 2-0 for gæsterne.

  Nu var HSV pludselig tvunget til at satse, og de satte den danske angriber Mikkel Kaufmann på banen. Han kunne ikke score, ligesom det heller ikke lykkedes for HSV-holkammeraterne.

  I overtiden blev Hertha Berlins Lucas Tousart udvist, men med sejren på 2-0 kunne han, Oliver Christensen og resten af Hertha Berlin ikke desto mindre juble over endnu en sæson i Bundesligaen.

 13. 23. maj kl. 21:47

  Danmark besejrer stormagten Canada og øjner plads i VM-kvartfinalen

  (Foto: Vesa Moilanen © Lehtikuva)

  Inden mandagens VM-opgør mod Canada vidste det danske ishockeylandshold, at det hele gælder tirsdag, når de møder Slovakiet i den sidste gruppekamp. Det bliver en direkte duel om billetter til kvartfinalerne.

  Faktisk kunne de kun gøre tirsdagens opgave nemmere, for med et godt resultat mandag, behøver Danmark ikke slå Slovakiet i ordinær tid.

  Derfor kunne de gå frit og uimponeret på isen mod stormagten Canada, og Danmark var effektive fra begyndelsen. Scoringer fra Markus Lauridsen og Peter Regin sørgede for en overraskende føring på 2-0 efter første periode.

  Canada reducerede i løbet af anden periode, og dermed var der lagt op til stor spænding i den tredje og sidste.

  Her var det igen de danske drenge, der var hurtigst og bedst. De canadiske NHL-stjerner pressede på, men med mindre end otte minutter tilbage af kampen udbyggede Mathias Bau føringen til 3-1.

  Canada reducerede og spillede de sidste minutter uden keeper i jagten på en udligning, men det lykkedes ikke for forhåndsfavoritterne.

  Danmark møder Slovakiet i den sidste gruppekamp ved VM tirsdag klokken 15.20. Her gælder det efter mandagens sejr om at undgå nederlag i ordinær tid for at sikre videre kvalifikation til kvartfinalerne.

 14. 23. maj kl. 20:55

  Et år efter nedrykning er AC Horsens og Lyngby tilbage i Superligaen

  Mandag aften kunne Horsens' medrejsende fans fejre oprykning i Fredericia. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  I første forsøg sikrer både AC Horsens og Lyngby tilbagevenden til landets bedste fodboldrække.

  Det står klart efter mandagens opgør i 1. division, hvor Horsens besejrede rivalerne fra Fredericia med hele 4-0, mens Lyngby spillede 1-1 på udebane mod Nykøbing FC.

  Selvom der stadig resterer en enkelt runde af sæsonen i 1. division er de to mandskaber ikke til at fange. AC Horsens fører rækkens oprykningsspil med 63 point og er skarpt forfulgt af Lyngbys 60 point.

  Hvidovre og FC Helsingør har i store dele af sæsonen været med i en tæt kamp om de to oprykningspladser, men kan ikke længere nå de to førende hold.

  Dermed er AC Horsens og Lyngby igen en del af Superligaens kampprogram, når den nye sæson sparkes i gang den 17. juli.

  De bytter plads med Sønderjyske og Vejle, der rykker ned fra Superligaen og skal forsøge sig med at returnere lige så hurtigt som årets to nyslåede oprykkere.

 15. 23. maj kl. 19:34

  Barca røber, at Braithwaite er tilbage på landsholdet

  Martin Braithwaite spillede fem kampe i den netop afsluttede sæson for FC Barcelona. (Foto: VINCENT WEST © Ritzau Scanpix)

  Tirsdag udtager herrelandstræner Kasper Hjulmand sin trup, der skal spille fire Nations League-kampe i begyndelsen af juni.

  Men allerede nu er der kommet navn på én af de spillere, der bliver nævnt ved morgendagens officielle udtagelse.

  For på storklubben FC Barcelonas hjemmeside står der, at den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite ikke er udtaget til en venskabskamp i Australien.

  - Martin Braithwaite bliver også hjemme, da han er blevet indkaldt til det danske landshold, står der på hjemmesiden.

  Danmark skal spille fire kampe mellem den 3. og 13. juni. Det gælder to opgør mod Østrig, et enkelt mod Frankrig og ligeledes en kamp mod Kroatien.

  Tirsdag klokken 13 udtager Kasper Hjulmands det danske landshold. Det sker på et pressemøde i Odense.

 16. 23. maj kl. 15:03

  Vittinghus stopper badmintonkarrieren i 2023

  Vittinghus har planer om at fortsætte i badmintonmiljøet, når hans aktive karriere er slut. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

  Hans-Kristian Vittinghus stopper badmintonkarrieren i næste sæson.

  Det skriver han på sin Twitter-profil. Han ved ikke præcist, hvornår han har slået til den sidste fjerbold, da han arbejder ud fra 'forskellige scenarier'. Men sikker er det, at han er færdig i 2023.

  - Jeg skriver det nu, da det giver mig de bedst mulige forudsætninger til at regne ud, hvad jeg skal, når jeg går fra banen. Der er dog ingen tvivl om, at min fremtid er i badmintonmiljøet, skriver Vittinghus.

  Han understreger, at motivationen er i top, når det kommer til at slutte karrieren stærkt af.

  - Min krop har det godt, og forhåbenligt kan jeg nyde den sidste del af min internationale karriere.

  Hans-Kristian Vittinghus har blandt andet vundet VM for hold i 2016, EM-guld for hold i 2020 samt nappet bronze ved EM i 2021.

 17. 23. maj kl. 14:29

  Brentford diskuterer ny kontrakt med Christian Eriksen

  Brentford arbejder på at beholde Eriksen. Zanka og Lössl forlader dog klubben. (Foto: David Klein © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens fremtidige arbejdsgiver er uvis.

  Bliver han i Brentford, skifter midtbanespilleren til Tottenham, eller vælger han en anden stor fodboldadresse, når hans kontrakt udløber denne sommer?

  En ting er sikkert - oprykkerklubben forsøger at forlænge Eriksens kontrakt, som blev tegnet i slutningen af januar. Det siger Brentfords direktør, Phil Giles, til klubbens hjemmeside.

  - Det er ingen hemmelighed, at vi ville elske, hvis Christian blev flere sæsoner i Brentford. Vi vil fortsætte med at diskutere muligheden med ham, fortæller Phil Giles.

  I samme interview bekræfter fodbolddirektøren, at den danske forsvarspiller Mathias "Zanka" Jørgensen og målvogter Jonas Lössl ikke får forlænget deres ophold i London.

  Christian Eriksens spillede tidligere for Inter, indtil hans kontrakt blev ophævet i december, fordi man ikke må spille med en såkaldt ICD-enhed i Italien. En lille hjertestarter, som Eriksen fik indopereret efter sit hjertestop i EM-åbningskampen mod Finland i Parken i 2021.

 18. 23. maj kl. 13:30

  Dansk håndboldspiller springer ud som homoseksuel

  Jacob Hessellund springer ud som homoseksuel. (Foto: Johan gadegaard © Johan Gadegaard)

  Som den blot anden mandlige spiller i den danske håndboldliga, står Jacob Hessellund frem.

  Den 29-årige spiller fra Lemvig-Thyborøn er homoseksuel. Det siger han i et interview med TV2 Sport. Han har undertrykt sine følelser, fordi håndboldmiljøet ikke appelerede til, at han sprang ud, forklarer han.

  - Den går bare ikke længere. Jeg har ikke lyst til, at det skal være sådan længere, siger Jacob Hessellund til TV2.

  Hessellund nåede at fortælle det til sin mor, inden hun for et par år siden døde af kræft. Det tragiske hændelse gjorde, at han fortalte sin hemmelighed til flere og flere.

  - Kan min historie bare være med til at hjælpe nogle få, er vi kommet langt. Jeg håber, at samfundet når så langt, at det på et tidspunkt slet ikke er en historie mere, at nogen er homoseksuel, forklarer Jacob Hessellund.

  Venstre fløjen er den første mandlige ligaspiller til at springe ud, siden Viborgs Morten Fisker stod frem i 2003.

 19. 23. maj kl. 12:47

  Brian Priske fyret af belgisk topklub

  Brian Priske skiftede fra FC Midtjylland til Antwerp i sommeren 2021. (Foto: Ümit Bektas © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere FC Midtjylland-træner Brian Priske er blevet fyret i Royal Antwerp.

  Det skriver den belgiske klub på sin hjemmeside, der også siger farvel til Priskes danske assistenter Anders Nielsen og Peder Hansen.

  - Antwerp FC har i dag besluttet ikke at fortsætte med Brian Priske som cheftræner. Klubben takker Brian, Anders og Peder for deres engagement i klubben og ønsker al mulig held og lykke, skriver fodboldklubben.

  Royal Antwerp endte som nummer fire i det belgiske mesterskabsspil og var 14 point efter Club Brügge.

  Brian Priske var cheftræner for FC Midtjylland fra 2019 til 2021, inden han skiftede til Antwerp.

 20. 23. maj kl. 11:41

  FCK vil uddele bøder og karantæne til baneløbere

  De nykårede mestre er gået i gang med at identificere tilskuere, der invaderede banen under guldfesten. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  En forrygende dag blev forstyrret af nogle få.

  Sådan indleder Superliga-klubben FC København et opslag på Twitter, hvor de nyslåede københavnske mestre fordømmer de fans, der løb på banen under pokaloverrækkelsen søndag eftermiddag.

  FCK arbejder nu på at identificere dem, der 'satte sig selv over de tusindvis, som festede i Parken' efter 3-0-sejren over AaB.

  - Vi arbejder nu med at identificere dem, der løb på banen, som kan se frem til karantæne og en afgift på 10.000 kroner i henhold til vores stadionreglement, skriver FCK på Twitter.

  Baneinvasionen i Parken var dog ikke den eneste søndag eftermiddag. Fans af Premier League-klubben Manchester City strømmede ligeledes på banen, da de lyseblå vandt mesterskabet.

  Du kan læse mere om baneinvasionerne i denne artikel.

 21. 23. maj kl. 07:01

  Amerikaner vinder prestigefuld golfturnering efter stort comeback

  Den 29-årige amerikaner Justin Thomas har søndag vundet sit andet trofæ i en majorturnering. (Foto: TANNEN MAURY © Ritzau Scanpix)

  Amerikaneren Justin Thomas vinder majorturneringen PGA Championship.

  Det står klart, efter at han søndag har besejret landsmanden Will Zalatoris ved turneringen, der foregår i Southern Hills i den amerikanske stat Oklahoma.

  Det er anden gang, at 29-årige Justin Thomas vinder en majorturnering. Han løb også med sejren ved PGA Championships i 2017.

  De to amerikanere endte i playoff, efter at chileneren Mito Pereira, der lå i spidsen før sidste hul, slog sin bold i vandet, fik en dobbelt bogey og endte på tredjepladsen.

  Justin Thomas mønstrede et stort comeback, da han startede dagen med at være syv slag bagud.

  Ifølge nyhedsbureauet AFP matcher han det største comeback i sidste runde i PGA's historie, som amerikaneren John Mahaffey fik i 1978, da han også startede dagen med at være syv slag bagud.

  /ritzau/

 22. 22. maj kl. 23:13

  Dansker bliver ældste majorvinder i Counter-Strike

  Danske Finn 'Karrigan' Andersen vandt søndag sin første majortitel i Counter-Strike. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Mens danske Astralis er et stykke fra niveauet, som har sikret holdet fire majortriumfer, skrev en dansk spiller historie i computerspillet Counter-Strike søndag.

  Finn "Karrigan" Andersen, som har en fortid hos Astralis, førte sit hold Faze til sejr i årets første majorturnering, der er de største turneringer inden for spillet.

  Ikke nok med at danskeren vandt sin første major, så skrev han sig ind i den relativt nye sports historie som den ældste majorvinder nogensinde.

  Danskeren rundede i sidste måned 32 år, hvilket er en høj alder i sporten.

  Finn "Karrigan" Andersen har dog aldrig været bedre, end han er nu. Han har styret sit hold til verdensranglistens førsteplads, og søndag nåede holdet et foreløbigt klimaks med sejren i Antwerpen.

  Det ukrainsk-russiske storhold Navi var modstanderen i finalen, hvor Faze vandt første map efter overtid med 19-16, inden sejren blev sikret med en 16-10-sejr på andet map.

  Sejren indbragte holdet cirka 3,5 millioner kroner i førstepræmie.

  Danske Heroic og Copenhagen Flames nåede begge til kvartfinalerne i turneringen. Astralis måtte lade livet i det indledende gruppespil.

  /ritzau/

 23. 22. maj kl. 22:34

  Se billederne: FCK og tusindvis af fans fejrer mesterskabet

  Hovedstadsholdet sikrede mesterskabet med en sejr på 3-0 over AaB, og dermed kunne Parken bryde ud i guldfest med konfetti, litervis af øl og et pokalløft.

  Du kan genopleve guldfesten i billedserien herunder.

  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022 (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Carlos Zeca og holdet med pokalen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • FCK spillere efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre og pokalen hæves. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • Cheftræner Jess Thorup. FC København bliver mestre og pokalen hæves, og fans invaderer banen. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • Nicolai Boilesen efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FC København bliver mestre. Superliga, playoff: FC København-AaB i Parken søndag den 22. maj 2022 (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022) (Foto: Martin Sylvest)
  • FCKs Carlos Zeca og Kevin Diks efter superligakampen mellem FC København-AaB i Parken søndag den 22 maj 2022. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © RITZAU/SCANPIX)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  • Superliga, playoff: FC København-AaB (Foto: Martin Sylvest)
  1 / 15
 24. 22. maj kl. 21:47

  Mads Pedersen vinder Fyen Rundt for tredje gang

  Den danske cykelrytter Mads Pedersen sørgede søndag for dobbelt triumf til landsholdet.

  For mens holdkammeraten Andreas Stokbro sørgede for sejr i lørdagens løb Grand Prix Herning, var den tidligere verdensmester hurtigst i massespurten i Middelfart søndag.

  Det er tredje gang, at Mads Pedersen vinder det danske endagsløb.

  Tidligt i løbet slog fire ryttere et hul til feltet, men med godt 30 kilometer til mål blev udbruddet hentet. Inde på de tre afsluttende omgange i Middelfart forsøgte flere at slå et hul uden held. Mathias Larsen (Restaurant SuRi – Carl Ras) åbnede spurten tidligt, men Pedersen kom herefter blæsende bagfra og sikrede sejren på den 189 kilometer lange etape.

  Hollandske Elmar Reinders (Riwal) var næsthurtigst i spurten, mens danske Sebastian Kolze Changizi (Team ColoQuick) sikrede sig tredjepladsen.

 25. 22. maj kl. 21:11

  City undskylder for tilskuers overfald på Aston Villa-keeper

  Det var ikke alle Manchester Citys fans, der brugte minutterne efter holdets guldtriumf søndag på at juble.

  Da slutfløjtet lød mod Aston Villa, og mesterskabet var en realitet for City, blev banen invaderet af en masse af de fremmødte tilskuere på Etihad Stadium i Manchester.

  En af dem overfaldt Aston Villas svenske målmand Robin Olsen, som har en fortid i FC København. Det undskylder City nu for på sin hjemmeside.

  - Klubben har øjeblikkeligt indledt en undersøgelse, og når personen er blevet identificeret, vil vedkommende blive bandlyst fra stadion på ubestemt tid.

  Ifølge den engelske journalist Ashley Preece, der dækker Aston Villa for et lokalt medie i Birmingham, hvor klubben har hjemme, blev Robin Olsen slået i baghovedet. Det skriver Preece på Twitter. Svenskeren har det ifølge journalisten fint.

  Manchester City sikrede sig mesterskabet ved at vende 0-2 til 3-2 i anden halvleg mod Aston Villa i sidste runde af Premier League. Liverpool tog andenpladsen.

  /ritzau/

 26. 22. maj kl. 19:59

  Simon Kjær og AC Milan vinder første mesterskab i 11 år

  (Foto: SERENA CAMPANINI © Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben AC Milan har vundet den italienske liga Serie A, efter de søndag har slået Sassuolo med 3-0 på udebane.

  Dermed havde det ingen betydning, at forfølgerne fra Inter slog Sampdoria og en velspillende Mikkel Damsgaard med samme cifre i sidste spillerunde.

  Efter sejrene holdt AC Milan altså fast i forspringet på to point ned til ærkerivalerne.

  Det er den danske landsholdsspiller Simon Kjærs første professionelle titel i karrieren. Kjær var dog ikke med for Milano-holdet søndag, da han siden december har været ude med en korsbåndsskade.

  Det er første gang siden 2011, at AC Milan har vundet Scudettoen, som Serie A-titlen også bliver kaldt. Derudover er det 19. gang i klubbens historie, at de har vundet mesterskabet.

 27. 22. maj kl. 19:03

  Manchester City genvinder Premier League efter vildt comeback

  Det stak helt af på Etihad Stadium, da Manchester City sikrede guldet. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)

  Efter et sandt drama i sidste spillerunde har Manchester City vundet den bedste engelske fodboldrække.

  Inden sidste runde var der kun et enkelt point mellem City og Liverpool, og derfor kunne Manchester-holdet med en sejr over Aston Villa sikre mesterskabet.

  Det startede dog skidt for City, der kom bagud 0-2, men efter et vildt comeback og tre scoringer på knap seks minutter blev tingene vendt på hovedet og mesterskabet sikret med en 3-2-sejr.

  Liverpool formåede ellers at vinde deres kamp med 3-1 over Wolverhampton, men sølvvinderne kunne intet stille op, da Manchester City gjorde arbejdet færdigt.

  Dermed har Manchester City vundet fire af de sidste fem sæsoner i Premier League.

  Samtidigt sikrede Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham ligaens fjerdeplads, der sikrer Champions League-fodbold i næste sæson, med en storsejr på 5-0 over Norwich.

 28. 22. maj kl. 18:58

  FC København vinder Superligaen for 14. gang

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Efter en pause på tre år er FC København igen øverst på den danske fodboldtrone.

  Et sprudlende FCK-mandskab vandt søndag 3F Superligaen med en 3-0-sejr på hjemmebane over AaB, og derfor forvandlede Parken sig til en stor guldfest.

  Alt skulle da også gå galt for københavnerne, hvis de skulle sætte mesterskabet over styr i sidste spillerunde. Forfølgerne fra FC Midtjylland var nemlig tre point bagud, og samtidig skulle de hale ni mål ind på de nykårede mestre.

  Derfor havde det ingen betydning i kampen om mesterskabet, at midtjyderne på samme tid slog Randers FC med 3-2.

  Brøndby IF formåede at snuppe fjerdepladsen, efter de slog bronzevinderne fra Silkeborg IF med 2-1. Dermed skal de spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League mod Viborg, der vandt nedrykningsspillet.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem FC København og AaB her:

 29. 22. maj kl. 17:59

  Aalborg Håndbold sikrer godt udgangspunkt til kampen om DM-titlen

  Aalborg Håndbold vandt søndag 29-27 over Skjern i den direkte duel om førstepladsen i slutspilsgruppe 1 i herrernes liga. Dermed har de forsvarende danmarksmestre sikret en mere overkommelig modstander i den kommende DM-semifinale.

  De undgår med sejren at møde førstepladsen fra den anden gruppe, GOG, der søndag slog Skanderborg Aarhus med 32-28 på hjemmebane.

  Nordjyderne skal i stedet møde Bjerringbro-Silkeborg, der søndag slog Ribe-Esbjerg med 30-28. GOG, der vandt grundspillet, møder Skjern i semifinalen.

  Også Fredericia og Mors-Thy var i aktion søndag, men havde ikke noget at spille for. Her vandt Fredericia med 35-34.

 30. 22. maj kl. 17:08

  Italiensk klatrer revancherer Treks trøjetab i Giroen

  (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  Lørdag måtte Treks Juan Pedro López aflevere den lyserøde førertrøje i Giro d'Italia efter halvanden uge i spidsen af den italienske grand tour.

  Allerede søndag tog holdkammeraten Giulio Ciccone dog en flot revanche på holdets vegne, da han tog en imponerende sejr foran det norditalienske hjemmepublikum.

  Klatreren havde diamanter i benene, og han tog en meriterende sejr i løbet, hvor han tidligere har vundet etaper to gange.

  Den 27-årige vinder af Giroens bjergtrøje fra 2019 var klart stærkeste mand i et stort udbrud.

  På den afsluttende stigning til Cogne satte han sine følgesvende eftertrykkeligt og var i mål halvandet minut før Santiago Buitrago, der blev nummer to, og otte minutter foran et roligt favoritfelt.

  /ritzau/

 31. 22. maj kl. 16:55

  Dansk enerkajak vinder guld i World Cuppen

  Den 21-årige kajakroer Thorbjørn Rask har sikret sig guld ved World Cuppen i Tjekkiet.

  Den danske enerkajak var nemlig den hurtigste af alle 35 roere i søndagens finale på 5000 meter. Portugals Fernando Pimenta åndede danskeren i nakken, men var lidt under et sekund langsommere.

  Rask rundede dermed en flot dansk søndag af på vandet. Tidligere roede Christian Farstad og Gustav Bock sig til sølvmedaljer på 1000 meter-distancen. Det samme gjorde Magnus Sibbersen i går, lørdag, i 500-meter enerkajak.

 32. 22. maj kl. 16:42

  Magnussen røg i gruset og slutter 17’er i ny Red Bull-triumf i Spanien

  Efter en skidt start formåede Kevin Magnussen ikke at køre sig til flere VM-point i Barcelona. (Foto: Joan Monfort © Associated Press)

  Den danske racerkører Kevin Magnussen kørte i gruset på første omgang og endte som nummer 17 i søndagens Formel 1-grandprix i Spanien.

  Magnussens tur uden for banen skete, efter Haas-bilen ramte Mercedes’ Lewis Hamilton i løbets fjerde sving. Det resulterede i, at danskeren punkterede og røg ned på sidstepladsen i løbet, som han lidt efter lidt forbedrede til en 17.-plads.

  Red Bulls forsvarende verdensmester, Max Verstappen, vandt sit fjerde grandprix i sæsonen, mens holdkammeraten, Sergio Perez, var næsthurtigst på Circuit de Barcelona-Catalunya. Mercedes’ George Russell blev nummer tre.

  Med sejren overhaler Verstappen Ferraris Charles Leclerc i VM-stillingen. Leclerc lå ellers komfortabelt i front, men efter 26 omgange opstod der pludselig en fejl på bilen, der sendte ham ud af løbet.

  Magnussens tyske holdkammerat, Mick Schumacher, blev nummer 14.

  Formel 1-feltet skal i aktion igen i den kommende weekend i Monaco.

 33. 22. maj kl. 16:26

  Danskere vinder italiensk pokaltitel med Juventus efter to sene scoringer

  Foruden at kunne kalde sig italenske mestre i fodbold, kan danske Sofie Junge og Matilde Lundorf nu også kalde sig italienske pokalmestre.

  Søndag sikrede de nemlig Coppa Italia-trofæet, efter de med klubben Juventus slog sidste års pokalmestre, AS Roma, 2-1 i finalen.

  Det tydede ellers på, at AS Roma skulle løbe med sejren. Hovedstadsholdets Andressa Alves scorede på et straffespark efter 23 minutter, og de formåede at holde fast i 1-0-føringen det meste af kampen. Men i 80. minut fik Roma et rødt kort, mens Juventus fik et straffespark. Her udlignede Cristiana Girelli til 1-1, men Juventus var ikke færdig. For fire minutter senere scorede Sara Gama det afgørende mål og sendte altså pokaltitlen hjem til Juventus.

  Både Lundorf og Junge spillede hele kampen for Juventus, der sidst vandt pokaltitlen i 2019.

 34. 22. maj kl. 15:11

  FC Thy-Thisted vinder bronzeduel efter tre lynscoringer

  Søndagens fodboldkamp i Gjensidige Kvindeligaen mellem FC Thy-Thisted Q og Brøndby IF var knap nok fløjtet i gang, før den var så godt som afgjort.

  Thy-Thisted scorede nemlig mål i det femte, syvende og niende minut. Bagud 0-3 på udebane havde Brøndby dermed en stor opgave foran sig, hvis de skulle gøre comeback. Men Brøndbys Malou Rylov gjorde et forsøg, da hun reducerede til 1-3 efter 53 minutter.

  Fornøjelsen var dog kort, da Malene Sørensen igen udbyggede hjemmeholdets føring til tre mål. I det 90. minut kom Brøndby endnu engang på måltavlen, da Jennifer Einlykke scorede til slutstillingen 2-4.

  Dermed fik thyboerne rettet op, efter de ikke havde vundet i de fire seneste opgør. Senest tabte de pokalfinalen 1-3 til Fortuna Hjørring.

  Med sejren i mesterskabsspillet har Thy-Thisted stjålet tredjepladsen fra Brøndby med to runder igen.

  Vestegnsholdet har ligesom Kolding IF 27 point, der er ét point mindre end thyboerne. Også FC Nordsjælland deltager i bronzedysten, da de har 25 point efter gårsdagens sejr over Fortuna Hjørring.

  Netop Fortunas nederlag betød, at de nu ikke kan nå HB Køge, der er sikker på at genvinde det danske mesterskab.

 35. 22. maj kl. 14:02

  Tidligere dobbelt finalist taber French Open-premiere

  (Foto: pascal rossignol © Ritzau Scanpix)

  Dominic Thiem har kæmpet med sit tennisspil, siden han fik en slem håndledsskade i juni sidste år, og han er endnu langt fra tidligere tiders niveau.

  Søndag fik østrigeren bank, da han mødte bolivianske Hugo Dellien i første runde af grand slam-turneringen French Open, hvor han tidligere har nået finalen to gange.

  Dominic Thiem diskede op med 42 uprovokerede fejl og var ikke i nærheden af at kunne stille noget op mod Hugo Dellien, som dermed vandt 6-3, 6-2, 6-4.

  Den 28-årige østriger har tidligere været helt oppe som nummer tre i verden, men er på grund af sin skade dumpet helt ned som nummer 194.

  Han gjorde comeback efter sin håndledsskade i marts, men har endnu ikke formået at vinde en kamp.

  Hos kvinderne bød en af de tidlige kampe ved French Open på en overraskelse. Sjetteseedede Ons Jabeur blev således slået ud af polske Magda Linette, som er nummer 56 i verden. Tunesiske Jabeur tabte 6-3, 6-7, 5-7.

  /ritzau/

 36. 22. maj kl. 12:45

  Dansk toerkajak ror sølv hjem ved World Cup-stævne

  De danske kajakroere fortsætter med at nappe metal ved World Cup-stævnet i Tjekkiet.

  I går, lørdag, roede den danske enerkajak Magnus Sibbersen sølv hjem på 500-meter distancen, og søndag har Christian Farstad og Gustav Bock gjort kunsten efter. I finalen på 1000 meter blev den danske toerkajak nemlig kun overgået af Portugals duo, der var lidt over et sekund hurtigere.

  Også danske Philip Bryde og Rasmus Knudsen havde kæmpet sig gennem til finalen, hvor de sluttede som nummer fire.

  Senere søndag skal den danske enerkajak med Thorbjørn Rask i finalen på 5000 meter.

 37. 22. maj kl. 11:14

  Nu går genopbygningen i gang i AGF

  AGF sluttede lørdag superligasæsonen af på en skuffende tiendeplads lige over nedrykningsstregen, selv om klubben har et af landets største spillerbudgetter.

  For at aarhusianerne igen skal bide skeer med de bedste hold i Danmark, skal klubben genopbygges med en langsigtet plan.

  Det fortalte sportschefen Stig Inge Bjørnebye efter AGF's kamp mod FC Nordsjælland.

  - Potentialet er kæmpe stort, men jeg synes, at det er vigtigt at opbygge en langsigtet klub, der er bæredygtig.

  - Det er vigtigt at tænke på to ting på samme tid. Vi skal tænke på den korte bane hele vejen, men vi er også nødt til at se på bæredygtighed.

  - Vi skal udvikle klubben på alle områder. Vi skal have fagligheden op på et højere niveau i forhold til spillestil, ungdomsarbejde, rekruttering og så videre.

  - Vi skal ikke være sårbare for ændringer. Der vil blive skiftet spillere og stab, men der skal være en bæredygtighed i forhold til strategien, udtrykket og spillestilen, lyder det fra sportschefen.

  I første omgang står AGF over for at skulle ansætte en ny cheftræner, efter det onsdag blev offentliggjort, at David Nielsen ikke fortsætter i den kommende sæson.

  Desuden åbner transfervinduet snart, og den norske sportschef går derfor en travl tid i møde.

  /ritzau/

 38. 22. maj kl. 06:37

  Tiger Woods trækker sig fra stor golfturnering efter delt sidsteplads

  Golfikonet Tiger Woods har kæmpet med formen, siden et biluheld i starten af 2021 nær kostede ham det ene ben. (Foto: TANNEN MAURY © Ritzau Scanpix)

  Den 18-dobbelte World Golf Championship-mester, Tiger Woods, måtte i aftes dansk tid se et sviende nederlag i øjnene i golfturneringen PGA Championship, da han lå på en delt sidsteplads.

  Woods brugte ni slag mere end banens par på de 18 huller.

  Det var øjensynligt for meget for den 46-årige golfstjerne, der efterfølgende valgte at trække sig fra majorturneringen, en af årets fire største turneringer.

  Det oplyser arrangørerne i nat dansk tid ifølge nyhedsbureauet AP.

  Tiger Woods har kæmpet med sin fysiske form, siden han var involveret i et voldsomt biluheld i starten af 2021, der næsten kostede ham sit ene ben.

 39. 21. maj kl. 23:11

  Dolberg-løse Nice sparker sig til europæisk fodbold

  Andy Delort sendte lørdag egenhændigt Nice ud i Europa i næste sæson.

  Med tre mål vendte den algeriske angriber nemlig 0-2 til 3-2 for Nice mod Reims i sæsonens sidste kamp.

  Med sejren hoppede Nice op på femtepladsen i tabellen, der giver adgang til Conference League-kvalifikationen.

  Kasper Dolberg så hele kampen fra bænken.

  Paris Saint-Germain havde inden sidste runde allerede for længst sikret sig mesterskabet. Hovedstadsklubben fejrede guldet ved at banke Metz med 5-0 lørdag.

  I bunden af tabellen undgik Saint Etienne direkte nedrykning. Holdet lå næstsidst, men sprang efter uafgjort mod Nantes op på 18.-pladsen. Den giver Saint Etienne en kamp mod Auxerre fra Ligue 2 om pladsen i den bedste række.

  Metz endte i stedet med en lang næse på 19.-pladsen efter det store nederlag til PSG. Inden runden lå det i forvejen fast, at også Bordeaux ville rykke direkte ned.

 40. 21. maj kl. 23:06

  Leipzig napper den tyske pokal-titel

  Tredje gang viste sig at være lykkens gang for RB Leipzig i den tyske pokalturnering.

  Efter de seneste år at have tabt to pokalfinaler lykkedes det lørdag Leipzig at finde opskriften på sejr, da holdet mødte Freiburg på Olympiastadion i Berlin.

  Leipzig vandt efter straffesparkskonkurrence og kan dermed fejre sin første store titel, siden klubben første gang så dagens lys i 2009.

  Undervejs kom Leipzig bagud og fik en mand vist ud. Den ordinære spilletid samt den forlængede endte 1-1.

  I den forlængede spilletid var det Freiburg, der med skud på både stolpen og overliggeren var tættest på at score et føringsmål, men det endte altså med at skulle afgøres fra 11-meterpletten i en straffesparkskonkurrence.

  Her blev Leipzigs triumf en realitet, da Ermedin Demirovic brændte Freiburgs fjerde forsøg.

  Det var Freiburgs første optræden i en pokalfinale.

  Den danske landsholdsspiller, Yussuf Poulsen, så hele pokalfinalen fra Leipzigs bænk.

 41. 21. maj kl. 21:03

  Mbappe forlænger med PSG

  (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)

  Fodboldspilleren Kylian Mbappe har forlænget sin kontrakt med Paris Saint-Germain frem til sommeren 2025.

  Den franske angrebsstjerne Kylian Mbappe har forlænget sin kontrakt med Paris Saint-Germain.

  Det bekræfter klubben lørdag aften.

  På trods af vedvarende rygter om et skifte til Real Madrid har han valgt at blive i den franske hovedstadsklub, som han har spillet for siden 2017.

  Samarbejdet stod til at udløbe denne sommer, og 23-årige Mbappe har derfor frit kunnet forhandle med andre klubber.

  Mbappe skiftede fra Monaco til PSG i sommeren 2017 og har siden bidraget med 168 mål i 216 kampe.

  /ritzau/

 42. 21. maj kl. 21:01

  Lyon vinder Champions League for ottende gang

  (Foto: Alessandro di Marco © Ritzau Scanpix)

  Den franske fodboldklub Olympique Lyon har generobret Champions League-tronen.

  Lørdag aften stjal de nemlig trofæet tilbage fra sidste års mestre, FC Barcelona, der i finalen blev besejret med 3-1 i kvindernes udgave af Europas største klubturnering.

  Finalen blev spillet på fodboldklubben Juventus' hjemmebane, Allianz Stadium, i Torino.

  Med otte Champions League-titler er Lyon fortsat den klub, der har vundet turneringen flest gange. Senest vandt de turneringen i 2020.

  Det var Amandine Henry, der sendte franskmændene på sejrskurs i lørdagens finale, da hun scorede til 1-0 på et flot langskudsmål efter kun seks minutters spil. Norske Ada Hegerberg ville også bidrage og efter 23 minutter fordoblede hun føringen ved at heade bolden i mål. 10 minutter senere fik Hegerberg igen en central rolle, da hun sørgede for oplægget til Catarna Macarios 3-0-scoring.

  Barcelonas Ballon d'Or-vinder, Alexia Putellas, gav dog ikke op og reducerede til 1-3 kort inden pausen. Men det nyttede ikke noget. For de spanske mestre formåede ikke at score i anden halvleg, selvom de dominerede skudstatistikken. Derfor vandt Lyon Champions League-trofæet i overbevisende stil.

 43. 21. maj kl. 20:18

  Dansk kajakroer tager metal i World Cuppen

  Kajakroeren Magnus Sibbersen har lørdag vundet en sølvmedalje på 500 meter-distancen ved World Cuppen i Tjekkiet.

  Den danske enerkajak blev kun slået af tyske Jakob Thordsen, som var et halvt sekund hurtigere. Spanske Markus Walz tog tredjepladsen. Tidligere på dagen var også René Holten Poulsen i finalen på 1000 meter, men han måtte nøjes med en sjetteplads.

  World Cuppen i Tjekkiet slutter søndag, hvor Bolette Iversen har roet sig i finalen på 200 meter. Også Thorbjørn Rask har formået at kvalificere sig til søndagens finale på 5000 meter.

 44. 21. maj kl. 19:13

  Viborg sikrer Europa-playoff efter sejr over nedrykkere

  Sidste års oprykkere fra Viborg FF formåede lørdag aften at holde fast i syvendepladsen i Superligaen.

  I sidste runde af nedrykningsspillet slog midtjyderne bundholdet, Sønderjyske, med 2-0 på udebane i en chancerig og underholdende kamp.

  Som nedrykningsspillets nummer et skal Viborg spille en playoffkamp om en plads i næste sæsons Conference League. Modstanderen findes søndag, når sidste runde i mesterskabsspillet afvikles.

  Viborg endte med at have seks point ned til forfølgerne fra OB, der på samme tid tabte 1-2 til Vejle.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem OB og Vejle her:

  Vejle sluttede trods sejren under nedrykningsstregen bag AGF, der lørdag spillede 2-2 mod FC Nordsjælland. Dermed rykker traditionsklubben ned i 1. division sammen med Sønderjyske.

  Du kan se højdepunkter fra kampen mellem AGF og FC Nordsjælland her:

  Inden lørdagens opgør havde Vejle matematisk set mulighed for overlevelse, men det ville blandt andet kræve, at Vejle skulle indhente en målforskel på 18.

  I toppen af 1. division er tre hold i spil til at tage de to oprykningsbilletter.

  AC Horsens og Lyngby har på første- og andenpladsen de bedste kort på hånden. FC Helsingør har på tredjepladsen fire point op til Lyngby. Der resterer to runder i oprykningsspillet.

 45. 21. maj kl. 18:45

  Dreyer og Abildgaard rykker ned med russisk klub

  Fodboldholdet Rubin Kazan med Oliver Abildgaard som anfører tabte 1-2 til FC Ufa og rykker ud af den bedste række i Rusland.

  De danske fodboldspillere Anders Dreyer og Oliver Abildgaard skal spille fodbold på næsthøjeste niveau i Rusland, hvis de efter sommer spiller videre i Rubin Kazan.

  Lørdag tabte Rubin Kazan med Oliver Abildgaard som anfører 1-2 til FC Ufa i sidste spillerunde, og holdet slutter dermed på næstsidstepladsen og rykker ned.

  Det er en markant nedtur for klubben, som i sidste sæson blev nummer fire i den bedste række.

  Trods sine blot 14 kampe for klubben slutter Anders Dreyer som topscorer for holdet med otte træffere.

  Dreyer udnyttede tidligere på foråret muligheden for at suspendere sin aftale med Rubin Kazan efter Ruslands invasion af Ukraine.

  Han tog i stedet tilbage til FC Midtjylland på en aftale, der foreløbigt gælder resten af sæsonen. For FC Midtjyllands vedkommende betyder det søndagens ligakamp mod Randers FC og torsdagens pokalfinale mod OB.

  Abildgaard sad ude med en skade, da vinduet for at suspendere kontrakter i Rusland var åbent, og han blev derfor i Kazan. Den tidligere AaB-profil er siden blevet sin skade kvit og har spillet de sidste fem kampe i sæsonen.

  /ritzau/

 46. 21. maj kl. 18:27

  Dansk landshold dominerer endagsløb i Herning

  Den danske cykelrytter Andreas Stokbro (Landsholdet) spurtede lørdag sejren hjem i endagsløbet Grand Prix Herning, der ofte bliver kaldt den danske version af forårsklassikeren Paris-Roubaix grundet rutens mange grusveje.

  Stokbro og herningenseren Mads Rahbek (BHS) havde kørt fra favoritgruppen på finaleomgangene, og de formåede at holde forspringet de godt sidste fem kilometer af etapen. I den afgørende spurt viste Stokbro sig at være den stærkeste, og dermed kunne han juble over triumfen.

  Den tidligere verdensmester Mads Pedersen, der i dagens anledning kørte i landsholdsdragten, var med i forfølgergruppen og blev nummer tre. Dermed var det et rent dansk podie i Herning.

  - Jeg synes, vi (landsholdet, red.) havde godt styr på cykelløbet og var oven på hele dagen. Det var en fornøjelse at komme hjem og cykle i landsholdstrøjen, siger Mads Pedersen til TV 2 Sport umiddelbart efter løbet.

  Søndag ruller mange af rytterne ud til Fyen Rundt, der har start og mål i Odense.

 47. 21. maj kl. 17:41

  Odense brager videre til DM-finalen efter sikker sejr over midtjyder

  (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

  Odense Håndbold leverede storspillet, da det gjaldt i semifinalerne i landets bedste række for kvinder, Bambusa Kvindeligaen.

  Fynboerne har nemlig sikret en plads i DM-finalen, efter de lørdag slog Herning-Ikast med 29-23 i den tredje og afgørende semifinale. Dermed får Odense mulighed for at genvinde titlen fra sidste år.

  Det var især i første halvleg, at Odense grundlagde sejren. Her kunne de nemlig gå til pause foran 16-9. Anden halvleg var mere tæt, som de midtjyske gæster formåede at vinde med ét mål. Dermed kunne fynboerne juble over sejren på 29-23.

  De forsvarende mestre skal møde Team Esbjerg i finalen, der ligesom semifinalerne afvikles over minimum to og maksimalt tre kampe. Den første finale spilles tirsdag. Herning-Ikast skal kæmpe om bronzemedaljer mod Viborg HK.

 48. 21. maj kl. 17:28

  Sundby rykker op i landets bedste fodboldrække

  Fodboldklubben Sundby BK er sikker på at rykke op i den bedste danske fodboldrække for kvinder, Gjensidige Kvindeligaen.

  For mens 1. divisionsklubben slog AaB med 4-0 tidligere lørdag i kvalifikationsspillet, måtte B93 nøjes med uafgjort mod Odense Q.

  Det betyder, at der nu er syv point mellem B93 på tredjepladsen og Sundby på førstepladsen med kun to runder tilbage. Dog kan B93 stadig nå at stjæle den anden og sidste billet til Danmarks bedste liga. De har nemlig tre point op til AGF på andenpladsen.

 49. 21. maj kl. 17:11

  Simon Yates triumferer på underholdende Giro-etape

  (Foto: Luca Bettini © Ritzau Scanpix)

  Lørdagens 14. etape af Giro d'Italia blev løbets med afstand mest underholdende. En kort, eksplosiv etape gav et eksplosivt løb, som britiske Simon Yates viste sig stærkest og klogest i.

  Han sad i finalen med klassementfolkene Richard Carapaz og Jai Hindley samt veteranen Vincenzo Nibali, hvor briten var mest snu, da han rykkede inden for de sidste fem kilometer.

  Det var hans anden etapesejr i årets løb. Han vandt også den korte enkeltstart på 2. etape.

  Carapaz fik dog en fin trøst, da han overtog løbets førertrøje. Hindley er blot syv sekunder efter samlet.

  /ritzau/

 50. 21. maj kl. 17:07

  Magnussen brillerer i spansk kvalifikation

  (Foto: Hasan Bratic © Hasan Bratic/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen fik lørdag så god fart i sin Haas-bil, at han kom igennem alle tre kvalifikationsrunder og sluttede som nummer otte forud for Spaniens grandprix.

  Dermed har danskeren sikret sig et godt udgangspunkt inden søndagens race i Barcelona.

  Også holdkammeraten Mick Schumacher havde en god lørdag i raceren, da han kom igennem til sidste kvalifikationsrunde og blev nummer 10.

  Ferraris Charles Leclerc, der fører VM-stillingen, starter som nummer et, mens den forsvarende verdensmester Max Verstappen var næsthurtigst. Leclercs holdkammerat, hjemmebanefavotitten Carlos Sainz, slutter som nummer tre.

Mere fra dr.dk