Seneste sport

AGF vinder og lægger pres på FCK

 • AGF vinder og lægger pres på FCK

  Kampen om Superligaens bronzemedaljer er for alvor i gang igen, efter at AGF søndag med en 1-0-sejr i Randers spillede sig på 45 point og nu bare er tre point efter FC København.

  FCK har dog en kamp i hånden mandag mod FC Nordsjælland, hvor københavnerne med en sejr kan øge forspringet til seks point igen.

  AGF's sejr i lokalopgøret mod Randers var ganske fortjent, da aarhusianerne ganske enkelt kreerede flest chancer og burde have vundet med mere.

  Randers kunne dermed ikke leve op til sidste rundes flotte 4-2-sejr over Brøndby og må nu rette alt fokus mod torsdagens vigtige pokalfinale mod Sønderjyske.

  Kronjyderne er fortsat sidst i mesterskabsspillet, hvor holdet efter 29 kampe blot står noteret for 36 point.

  Seneste Nyt

 • England og Skotland leverer tam kamp: Nabobraget ender målløst

  Der var fuld knald på fra kampens første minut, da England og Skotland tørnede sammen i EM’s gruppe D.

  Det var skotterne, der tilspillede sig kampens første chance, da Che Adams fik afsluttet, men det engelske forsvar blokerede. Derfra tog englænderne teten for en stund, og de ramte blandt andet stolpen efter et hjørnespark.

  Skotterne kom dog fint tilbage i første halvleg, og efter en halv times spil tvang Stephen O’Donnell den engelske keeper, Jordan Pickford, til at diske op med en glimrende redning. Derfor forblev det målløst ved pausen.

  Anden halvleg begyndte som lyn og torden, men luften fisede hurtigt af ballonen, og derfra blev det en tam affære. Ingen af holdene voldte for alvor det andets målmand problemer, og så endte det hele som det begyndte – målløst 0-0.

 • Kroatien og Tjekkiet kan ikke finde en vinder i underholdende kamp

  Kroatien og Tjekkiet spillede fredag aften 1-1 ved EM.

  Første halvleg var hverken rig på god fodbold eller mange chancer. Der blev derimod gået til makronerne på banen, og begge hold forsøgte at sætte sig igennem fysisk. En af spillets største chancer, straffesparket, tilfaldt dog Tjekkiet i første halvlegs afslutning.

  Patrik Schick var sikkerheden selv fra straffesparkspletten, og han bragte Tjekkiet på 1-0 med sin tredje scoring ved slutrunden, hvilket gør ham til øjeblikkelig topscorer ved EM.

  Anden halvleg skulle dog vise sig at være alt det, som første halvleg ikke var. Blot to minutter inde i anden halvleg scorede kroatiske Ivan Perisic et forrygende mål, da han trak ind i banen og kanonerede bolden i nettet bag en chanceløs tjekkisk målmand.

  Anden halvleg var generelt velspillet med godt offensivt fokus fra begge hold, men ingen af de to formåede at lave flere mål. Derfor sluttede kampen 1-1.

 • Christian Eriksen udskrevet fra Rigshospitalet: 'Jeg har det efter omstændighederne fint'

  Christian Eriksen er blevet udskrevet fra Rigshospitalet efter han fik hjertestop i landskampen mod Finland.

  Det meddeler Dansk Boldspils-Union (DBU) på Twitter.

  DBU skriver, at han har været igennem en vellykket operation og i dag har besøgt landsholdslejren i Helsingør.

  - Tak for de utroligt mange hilsner - det har været fantastisk at mærke. Operationen er gået godt, og jeg har det efter omstændighederne fint. Det har været fedt at se gutterne efter den flotte kamp i aftes.

  - Jeg hepper på dem til kampen mod Rusland, lyder det fra Eriksen i meddelelsen fra DBU.

 • Hjulmand: 'Det er sjældent, jeg har haft så mange følelser med i en kamp'

  Der kan ikke herske tvivl om, at stemningen og opbakingen til det danske landshold i gårsdagens EM-kampen mod Belgien i Parken var enorm. Og selvom den danske landstræner Kasper Hjulmand efterhånden har prøvet lidt af hvert, så var det svært ikke at blive rørt, da der skulle synges nationalmelodi:

  - Det er sjældent, jeg har haft så mange følelser med i en kamp, siger Kasper Hjulmand til DR Sporten dagen efter opgøret mod Belgien.

  Du kan se interviewet med Kasper Hjulmand i videoen herunder:

  Det danske landshold endte med at tabe med 2-1 til Belgien. Højdepunkterne fra kampen kan du se lige her.

 • Vestergaard hylder kaptajnen Kjær: 'En ære at spille på hold med'

  I gårsdagens EM-kamp mellem Danmark og Belgien skiftede Kasper Hjulmand formation, så der i stedet for fire forsvarsspillere, nu var blevet plads til fem. Det betød, at Jannik Vestergaard indtog en position i det centrale forsvar ved siden af landsholdets anfører, Simon Kjær.

  Til trods for nederlaget til belgierne har den høje forsvarsspiller dagen efter opgøret ikke andet end ros til overs for kaptajnen:

  - Det var en god kamp i går, men det synes jeg altid, han leverer. Det er en ære for os alle sammen at spille på hold med ham og kalde ham vores ven, siger Jannik Vestergaard.

  Du kan se hele interviewet med Jannik Vestergaard her:

  Det danske landshold endte med at tabe med 2-1 til Belgien. Højdepunkterne fra kampen kan du se lige her.

 • Sverige stryger til tops i gruppe E med sejr mod Slovakiet

  Sverige vandt fredagens tidlige EM-kamp 1-0 over Slovakiet.

  Kampen var længe en såkaldt taktisk affære – fodboldjargon for småkedelig. Men i anden halvleg kom der lidt mere underholdning, og begge hold begyndte at række ud efter sejren.

  Det var dog svenskerne, der var mest succesfulde med det, og med et kvarter tilbage af kampen kom forløsningen for svenskerne så.

  Flot svensk kombinationsspil omkring det slovakiske felt endte med, at Robin Quaison blev spillet alene igennem med Slovakiets målmand, som begik straffespark. Kantspilleren Emil Forsberg eksekverede sikkert straffesparket og bragte svenskerne på sejrskurs.

  Den kurs blev holdt kampen ud, og med sejren bringer svenskerne sig på fire point i gruppe E, hvilket lige nu rækker til en førsteplads.

 • To danskere misser Touren: Er ikke udtaget

  Når Tour de France-feltet i næste uge ruller afsted fra Brest, bliver det uden de danske cykelryttere Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up) og Andreas Kron (Lotto Soudal).

  Det fremgår af listen over ryttere, som henholdsvis Israel Start-Up Nation og Lotto Soudal har offentliggjort forud for det tre uger lange etapeløb.

  Det er andet år i træk, at Würtz bliver fravalgt til Tour de France af Israel-holdet, som tager til løbet med en række særdeles erfarne navne.

  Modsat Würtz er ryttere som Chris Froome, Dan Martin, André Greipel og Michael Woods således udtaget.

  27-årige Würtz har deltaget i Tour de France en enkelt gang.

  Den første af de 21 etaper i Tour de France begynder 26. juni. 22 dage senere afsluttes løbet traditionen tro på Champs-Élysées i Paris.

  /ritzau/

 • Danmark er med, når badminton for første gang er på PL-programmet

  Når badminton for første gang nogensinde er med på programmet ved de paralympiske lege til sommer i Tokyo, bliver det med en dansk deltager.

  Cathrine Rosengren er fredag blevet udtaget til at repræsentere Danmark i badminton ved PL i Tokyo. Det meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  - Det er en helt vild følelse at være udtaget. Den eneste grund til, at jeg startede med at spille badminton, var for at kvalificere mig til PL. Det er en megafed følelse og helt fantastisk, siger Cathrine Rosengren i en pressemeddelelse fra DIF.

  22-årige Cathrine Rosengren er dobbelt bronzevinder ved VM, og to gange er hun blevet europamester.

 • 'Helt klart den største kamp, jeg har spillet': Damsgaard beæret over opbakningen i Parken

  En generelt flot dansk indsats i EM-kampen mod Belgien i går blev krydret af en blot 20-årig Mikkel Damsgaard, der ad flere omgange drev gæk med de belgiske forsvarsspillere.

  Opgøret mod belgierne var kanstpillerens allerførste landskamp fra start, og modtagelsen, han sammen med holdet fik i den stemningsfyldte danske nationalarena, var noget, der gjorde indtryk:

  - Det er helt klart den største kamp, jeg har spillet, siger Mikkel Damsgaard til DR Sporten dagen efter opgøret.

  Du kan se interviewet med den unge dansker i videoen herunder.

  Det danske landshold endte med at tabe med 2-1 til Belgien. Højdepunkterne fra kampen kan du se lige her.

 • Spansk anfører er tilbage i EM-trup efter coronasmitte

  Sergio Busquets har afleveret en negativ coronatest og vender fredag tilbage til Spaniens EM-lejr.

  Det oplyser Det Spanske Fodboldforbund, RFEF, på sin hjemmeside.

  Det betyder, at landsholdsanføreren rejser med resten af EM-truppen fra lejren i Madrid til Sevilla, hvor Spanien lørdag møder Polen i den anden EM-kamp.

  Den 32-årige midtbanespiller fra FC Barcelona blev trukket ud af Spaniens trup 6. juni efter en positiv test.

  /Ritzau/

 • Holland vinder mod søvndyssende østrigsk landshold

  Holland spillede sig torsdag aften til tops i Gruppe C ved EM i fodbold.

  Det skete, da hollænderne vandt uden at imponere mod et tamt østrigsk hold. 2-0 lød sejrscifrene for de orangeklædte hollændere.

  Memphis Depay scorede kampens første mål, da han omsatte et straffespark til hollandsk føring. Siden fordoblede Denzel Dumfries den føring, da han i anden halvleg satte sidste fod på et lynhurtigt hollandsk kontraangreb.

  Med sejren har Holland seks point i toppen af Gruppe C, mens Ukraine og Østrig følger efter med tre hver. Gruppens sidste hold, Nordmakedonien, har endnu ikke fået point på kontoen.

 • Tennisstjerne melder afbud til Wimbledon

  Tennisstjernen Naomi Osaka fortsætter pausen fra tennis lidt endnu. Hun stiller ikke op til Wimbledon, der begynder 28. juni. Men OL kommer hun til at deltage i.

  Det siger hendes agent, Stuart Duguid, i en mail til nyhedsbureauet AFP.

  - Hun vil tilbringe tid med venner og familie. Hun bliver klar til OL og glæder sig til at spille foran hjemmepublikum, skriver han.

  Naomi Osaka, der er nummer to på verdensranglisten, trak sig fra French Open i maj, da hun ikke ville stille op til presseaktiviteter for at beskytte sit eget mentale helbred.

  Det blev hun straffet for med en bøde, da hun udeblev fra pressekonferencen efter første runde, og arrangøren truede med at udelukke hende. Derfor trak hun sig fra turneringen.

  Siden har hun ikke spillet en kamp.

 • Eriksen sendte besked til landsholdet efter Belgien-kampen

  Efter kampen mod Belgien, som Danmark tabte 1-2, sendte Christian Eriksen en besked i landsholdets fælles gruppe via beskedtjenesten WhatsApp.

  Det fortæller Martin Braithwaite på pressemødet efter kampen.

  - Han har en sendt en besked til os inde i WhatsApp-gruppen. Jeg tror, han skrev, at vi er så seje, men jeg har ikke set den, for jeg skulle ud og lave interview, men jeg kunne se, at der var en besked fra ham, allerede da vi kom ind i omklædningsrummet, siger Martin Braithwaite.

  Til trods for nederlaget kan Danmark stadig nå ottendedelsfinalen. Det kræver en sejr mod Rusland i kampen, der spilles på mandag.

 • Fejring i Bruxelles: Jublende fans afbryder interview med DR-korrespondent efter sejr over Danmark

  Belgien trak det længste strå i dagens EM-kamp mod Danmark, og det vakte stor glæde i Bruxelles, hvor DR's korrespondent OIe Ryborg befinder sig.

  Jublen var endda så stor i den belgiske hovedstad, at en række af landets fans fuldstændig overdøvede korrespondenten, der på live-tv forsøgte at beskrive stemningen.

  Du kan se seancen, hvor Ole Ryborg bliver afbrudt af glade belgiere i videoen herunder.

  Danmark endte med at tabe 2-1 til Belgien, og du kan se højdepunkterne fra kampen lige her.

 • Belgien besejrer Danmark trods dansk drømmestart

  Danmark taber 2-1 mod Belgien ved EM i fodbold.

  Danmark fik ellers en decideret drømmestart på kampen.

  Inden uret havde rundet to minutter erobrede Pierre-Emile Højbjerg bolden højt på Belgiens banehalvdel, satte i løb fremad og fandt Yussuf Poulsen, der fra kanten af feltet sparkede bolden i nettet med uimodståelig kraft.

  Danmark var banens bedste hold i første halvleg, men fik ikke scoret yderligere, selvom der var optræk til flere gode danske chancer.

  I begyndelsen af anden halvleg skiftede Belgien kreatøren Kevin De Bruyne ind, og det gav pote nærmest med det samme. En hurtig, præcis belgisk omstilling gjorde, at De Bruyne fandt Thorgan Hazard tæt under det danske mål, og så var udligningen en realitet.

  Med tyve minutter tilbage af kampen kom belgierne så foran 2-1. Kevin De Bruyne sparkede fladt fra venstre side af straffesparksfeltet uden for Kasper Schmeichels rækkevidde.

  Danmarks næste kamp er på mandag mod Rusland.

 • Se scenerne: Danmark scorer til 1-0, og tilskuerne på Ofelia Beach går amok!

  Det var ikke kun i Parken, at jublen brød ud, da Danmark efter kun to minutter af EM-kampen mod Belgien scorede til 1-0.

  Også på Ofelia Beach gik tilskuerne amok, da det lykkedes Yussuf Poulsen at sparke bolden i mål.

  Du kan se jublen i videoen herunder:

 • To nye ansigter: Hjulmand har startopstillingen til kampen mod Belgien klar

  Når Danmark om lidt over en time tager imod Belgien i Parken, er det med to nye ansigter fra start i den danske startopstilling.

  Både Mikkel Damsgaard og Jannik Vestergaard var ikke med fra start i Danmarks første EM-kamp, men til dagens opgør mod Belgien er de begge blandt de startende elleve. Landsholdets fulde opstilling, som er en 3-5-2-formation, ser ud som følger:

  Kasper Schmeichel - Simon Kjær, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard - Daniel Wass, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Mikkel Damsgaard, Joakim Mæhle - Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen.

  Kampen mellem Danmark og Belgien kan følges i Liga på P3 og lige her.

 • Ukraine sejrer mod Nordmakedonien i underholdende opgør

  Ukraine kom torsdag tilbage på sejrskurs efter åbningsnederlaget mod Holland ved EM.

  I Bukarest blev Nordmakedonien besejret 2-1.

  Ukraine var sprudlende i første halvleg, og de kastede to scoringer af sig. Først ved Andriy Yarmolenko, og kort efter indtog han så oplæggerens rolle, da han lagde op til Roman Yaremchuks scoring.

  I anden halvleg tilkæmpede Nordmakedonien sig et straffespark. Ezgjan Alioski misbrugte straffesparket, men han var over riposten, som han sparkede i mål og reducerede til 2-1.

  Det gav Nordmakedonien fornyet energi, men de fik ikke udlignet i kampen, som sluttede 2-1.

 • Asgreen tager DM i enkeltstart tredje gang på stribe

  For tredje år i træk kunne Kasper Asgreen torsdag lade sig hylde som Danmarks bedste enkeltstartsrytter.

  Quick-Step-rytteren levede op til favoritværdigheden og tog DM-guldet og dannebrogstrikoten med en tid på 57 minutter og 34 sekunder efter 47,8 kilometer omkring Give.

  Sølvmedaljen gik til Mikkel Bjerg (UAE), mens kontinentalrytteren Martin Toft Madsen (BHS-Beton Bornholm) fik bronze.

  De var henholdsvis 21 og 30 sekunder efter den nu tredobbelte danmarksmester.

  Det er fjerde sejr i år for 26-årige Kasper Asgreen.

 • Emma Norsgaard vinder DM i enkeltstart

  Stortalentet Emma Norsgaard var torsdag suveræn i cykelkvindernes DM i enkeltstart.

  Den 21-årige Movistar-rytter og forsvarende danmarksmester i linjeløb vandt med et minut ned til 45-årige Louise Holm Houbak (Ordrup Cykle Klub), som blev nummer to på den 29,3 kilometer lange enkeltstart omkring Give. Vindertiden lød på 39 minutter og seks sekunder.

  Bronzemedaljen gik til Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ), der tidligere har vundet titlen tre gange.

  I alt 19 kvinder var til start på enkeltstarten.

  Det er Emma Norsgaards femte sejr i 2021, og den sjette kan allerede komme søndag, hvor DM-titlen i linjeløb skal forsvares.

  Tidligere på sæsonen har hun vundet to etapesejre og den samlede sejr i det luxembourgske etapeløb Festival Elsy Jacobs, hun har også hentet en etapesejr i tyske Thüringen Ladies Tour.

 • De danske OL-svømmere er udtaget: Jeanette Ottesen er med for femte gang

  De ni danske svømmere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Tokyo, er udtaget.

  Blandt dem er den ukronede OL-dronning Jeanette Ottesen, der skal med til legene for femte gang. Første gang var i Athen i 2004.

  Ottesen er en del af det hold, der skal svømme 4x100 meter fri.

  Pernille Blume, der vandt guld ved OL i Rio, er også med.

  Ud over Blume og Ottesen er Signe Bro, Julie Kepp Jensen, Emilie Beckmann og Helena Rosendahl Bach udtaget til OL.

  Hos herrerne er Anton Ørskov Ipsen, Tobias Bjerg og Alexander Aslak Nørgaard de danske repræsentanter.

  Jeanette Ottesen er med ved OL for femte gang. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix Denmark)
 • Herning bliver vært for 30 kampe ved VM i ishockey i 2025 - Danmark deler værtskabet med Sverige

  Herning bliver vært for VM i ishockey sammen med Sverige i 2025.

  30 VM-kampe skal spilles i Herning, oplyser Danmarks Ishockey Union (DIU).

  En af de to indledende grupper samt to kvartfinaler blive afviklet i Herning.

  Den anden indledende runde, to kvartfinaler, semifinaler og finalen spilles i Sverige.

  Allerede i 2019 blev Sverige og Danmark tildelt værtskabet for VM, og Jyske Bank Boxen i Herning er nu blevet bekræftet som det eneste danske spillested.

 • Rafael Nadal melder afbud til Wimbledon og OL

  Verdens nummer tre, den 20-dobbelte grandslamvinder Rafael Nadal, tager en pause fra de største turneringer.

  Den 35-årige spanier stiller således ikke til start ved hverken Wimbledon eller OL, oplyser han selv på Instagram.

  Det er aldrig en nem beslutning at tage, men efter at have lyttet til min krop og snakket om det med mit hold, indser jeg, at det er den rette beslutning, skriver Nadal.

  /ritzau/

 • Nu har 2.000 meldt sig som hjerteløber siden lørdag

  Danskerne reagerer stadig aktivt på lørdagens hændelse i Parken, da Christian Eriksen fik hjertestop.

  I mandags kunne DR fortælle, at 702 havde meldt sig til hjerteløberordningen siden lørdag aften. Her torsdag ved 13-tiden er meldingen fra TrygFondens projektchef Grethe Thomas, at 2.000 nu har meldt sig til.

  Dermed er det samlede antal hjerteløbere herhjemme oppe på mere end 115.000. Flest i Region Hovedstaden (46.544) og færrest i Region Nordjylland (9.874).

 • Simon Kjær: 'Vi går på banen mod Belgien med Christian i vores hjerter'

  Landsholdsanfører Simon Kjær har sat ord på Christian Eriksens kollaps i Parken i lørdags.

  På Twítter har han lagt et statement op.

  - Et chok, der vil sidde i mig - og i os allesammen - for altid, skriver han.

  Om aftenens kamp skriver han:

  - Vi går på banen mod Belgien med Christian i vores hjerter og tanker. Det giver os en ro, som tillader os at fokusere på fodbold. Vi spiller for Christian, og vi spiller som altid for hele Danmark. Det er den største motivation, vi kan få.

 • 'I'm back!' 43-årig italiensk målmandslegende skriver kontrakt med Parma

  Buffon fik Serie A-debut for 16 år siden. (Foto: ALBERTO LINGRIA © Ritzau Scanpix)

  - I'm back.

  Sådan lyder Gianluigi Buffons replik i en video, som italienske Parma har lagt ud på Twitter.

  Den 43-årige fodboldmålmand skifter således hjem til den klub, hvor hans professionelle karriere startede.

  Dermed har Gianluigi Buffon valgt at fortsætte karrieren, selv om han tidligere har udtalt, at han overvejede pension.

  - Jeg vil enten gå på pension eller finde en mulighed, som motiverer mig. Det skal være en anderledes oplevelse for, at det kan komme i betragtning, sagde Buffon, da han meddelte sin afsked med Juventus i maj.

  I 1995 fik det italienske ikon Serie A-debut for Parma og spillede i klubben i de første år af sin seniorkarriere. Han nåede 220 kampe, en pokaltitel og et Uefa Cup-trofæ, inden han i 2001 skiftede til Juventus.

  /Ritzau/

 • AGF køber målmand i FC Midtjylland

  Jesper Hansen har set sig om efter en ny klub, siden han mistede sin plads i FC Midtjyllands mål tidligere i år, og nu har han fremtiden på plads.

  AGF oplyser således, at klubben har sikret sig en toårig aftale med 36-årige Jesper Hansen, som ellers havde kontrakt i FC Midtjylland til 2022.

  Det vil altså sige, at aarhusianerne har haft pungen oppe af lommen for at få fingre i den rutinerede keeper.

  - Jesper Hansen sætter en høj standard for sig selv og for sine holdkammerater, og det kommer han også til at gøre her i AGF, hvor han kommer med en stærk kultur og en stor erfaring, som vi får stor glæde af, siger AGF-sportschef Stig Inge Bjørnebye.

  Jesper Hansen har tidligere været inde omkring det danske landshold.

  Det samme gælder for FCK's nu tidligere målmand Stephan Andersen, der torsdag fortalte, at han stopper karrieren.

  /DR Nyheder/

 • Christian Eriksen skal have indopereret en hjertestarter

  - Christian er helt afklaret med beslutningen, siger landsholdslægen. (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksen skal have indopereret en hjertestarter.

  Det oplyser DBU på Twitter.

  - Efter at Christian har gennemgået diverse hjerteundesøgelser, er det blevet besluttet, at han skal have indopereret en hjertestarter, en såkaldt ICD-enhed. Dette giver man efter hjertestop udløst af hjerterytmeforstyrrelse, siger DBU's landsholdslæge, Morten Boesen.

  Ifølge DBU er Eriksen afklaret med situationen.

  - Planen er forelagt kollegaer nationalt og internationalt, som alle entydigt anbefaler det samme. Vi opfordrer til at give Christian og familien ro den næste tid, siger Morten Boesen.

 • Nu skal du sidde klar: 300 billetter til Belgien-kampen bliver sat til salg

  Klokken ni bliver der sat 300 billetter til salg til EM-opgøret mod Belgien, der spilles i aften.

  Billetterne kommer til salg på Uefas hjemmeside.

  Der er tale om et åbent billetsalg, så alle kan altså nå at købe en billet til opgøret i Parken, der for et døgn siden blev meldt udsolgt.

  I alt forventes der at komme 25.000 tilskuere til kampen, der begynder klokken 18 i aften.

 • Spillerforening undrer sig over hovedskade til franskmand: 'Hvorfor blev han ikke skiftet ud?'

  Den internationale spillerforening, Fifpro, ønsker svar på, hvorfor den franske forsvarsspiller Benjamin Pavard fik lov at spille videre, efter at han ifølge eget udsagn blev slået bevidstløs i EM-kampen mod Tyskland tirsdag.

  Derfor har Fifpro henvendt sig til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

  - Fifpro er i kontakt med Uefa for at finde ud af, hvorfor hjernerystelses-protokollen ikke blev anvendt og dernæst, hvorfor Benjamin Pavard ikke blev skiftet ud, skriver Fifpro på Twitter.

  Det var under et sammenstød med tyske Robin Gosens, at Benjamin Pavard i anden halvleg fik et knæ i hovedet og røg i græsset.

  Pavard modtog behandling af det franske lægehold i flere minutter, men fik lov til at spille videre.

  - Jeg fik noget af et chok, fortalte Benjamin Pavard efter kampen.

  /ritzau/

 • 300 ekstra billetter til Danmarks EM-kamp mod Belgien bliver sat til salg

  Der vil blive sat yderligere 300 billetter til salg til Danmarks EM-kamp mod Belgien torsdag aften.

  Det meddeler Fanservice for Danmark, der er DBU's officielle fankoordinator, på Twitter.

  Fanservice for Danmark meddeler, at de resterende billetter vil blive sat til salg torsdag formiddag klokken 9 på Uefas hjemmeside.

 • Italien vinder sikkert og er i ottendedelsfinalen ved EM

  Italien er videre til ottendedelsfinalerne ved EM.

  Med en 3-0-sejr mod Schweiz er Italien sikker på at slutte på en af de to øverste pladser i gruppe A, der giver en plads i knockout-fasen ved EM.

  Italienerne spillede generelt en forrygende omgang fodbold mod Schweiz, og midtvejs i første halvleg sammensatte de et flot angreb, der endte med at midtbanespilleren Manuel Locatelli kunne sætte indersiden på bolden og gøre det til 1-0.

  I anden halvleg dukkede Locatelli op igen. Denne gang fra kanten af feltet, hvor han resolut sparkede bolden i mål. I kampens afslutning dukkede målræven Ciro Immobile op på kanten af feltet, og med et tørt, hårdt hug sparkede han kampens sidste mål i nettet.

 • Aalborg Håndbold gennemfører hattrick: Vinder tredje DM-titel på stribe

  Aalborg Håndbold er dansk mester i håndbold for herrer. Med en 32-26-sejr mod BSH i den tredje og afgørende finale sikrer Aalborg sig det tredje danske mesterskab på stribe.

  Mod slutningen af første halvleg satte Aalborg turbo på og med tre scoringer i træk tog de en femmålsføring med til pause.

  Efter pausen stod der også Aalborg på de fire første scoringer, og så var al spænding reelt suget ud af finalen. Derfra kørte Aalborg sikkert guldet hjem med en 32-26-sejr.

  Sejren betyder samtidig, at Aalborg Håndbold er kvalificeret til næste års Champions League.

  Aalborg Håndbold er dansk mester for tredje gang i streg. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
 • Anføreren siger farvel: Sergio Ramos forlader Real Madrid

  Efter 16 år er det slut.

  Sergio Ramos forlader Real Madrid denne sommer, når Ramos' kontrakt med klubben udløber. Det meddeler klubben på sin hjemmeside onsdag aften.

  Hvad den 35-årige forsvarsspiller nu skal melder historien ikke noget om, blot at Real Madrid vil holde en pressekonference, hvor klubben vil hylde og sige farvel til anføreren.

  Sergio Ramos kom til Real Madrid i 2005, og han har spillet 671 kampe for klubben med et hav af trofæer til følge, heriblandt fem spanske mesterskaber og fire Champions League-titler.

  Sergio Ramos har scoret 101 gange for Real Madrid. (Foto: Sergio perez © Ritzau Scanpix)
 • GOG slår Team Tvis Holstebro og napper bronzemedaljer

  Håndboldherrerne fra GOG slog her til aften TTH Holstebro med 33-29, og dermed nappede de bronzemedaljerne i den bedste danske håndboldliga. Det er fjerde år i streg, at den fynske klub hiver medaljer hjem.

  De to klubber havde inden aftenens opgør vundet en kamp hver, og derfor skulle de ud i en tredje og afgørende bronzekamp. Og selvom de to hold fulgtes ad i det første kvarter, blev det altså GOG, der i sidste ende trak det længste strå.

  Senere i aften tørner Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg i den afgørende kamp om DM-guldet.

  Sæsonen er dog ikke slut for GOG endnu, da de i næste weekend er med i Final 4-stævne i pokalturneringen.

 • Wales spiller sig tæt på EM-avancement med sejr mod Tyrkiet

  Tyrkiet ser efterhånden ud til at have udspillet sin rolle ved EM. Omvendt har Wales bragt sig i en gunstig position til at gå videre fra gruppespillet.

  Det må være konklusionen efter Wales' 2-0-sejr mod Tyrkiet onsdag aften.

  Aaron Ramsey åbnede scoringen i opgøret, da Gareth Bale fandt en fremadstormende Ramsey med en fantastisk flot lang aflevering. Ramsey tog bolden ned med brystet og sparkede sikkert bolden i nettet.

  Efter en times spil tilkæmpede Gareth Bale sig et straffespark, da han blev nedlagt i feltet. Selvsamme Bale tog sig af straffesparket, men han bragede bolden både over og forbi målet.

  I kampens overtid fik Wales scoret endnu et mål, da Connor Roberts var rigtigt placeret i feltet efter et hjørnespark.

  Tyrkiet har nu tabt begge deres kampe ved EM, mens Wales topper gruppen med fire point. Gruppens to andre hold, Italien og Schweiz, mødes senere i aften. Den kamp kan ses på DR1 eller DRTV og følges i LIGA på P3.

 • Belgien vil hylde Eriksen i det tiende minut i kampen mod Danmark

  Når Belgien og Danmark i morgen mødes ved EM-slutrunden i fodbold, vil belgierne hylde Christian Eriksen.

  Det fortæller Belgiens stjerneangriber, Romelu Lukaku, der også er klubkammerat med Eriksen i Inter, på onsdagens pressemøde forud for kampen.

  - I det tiende minut vil vi sparke bolden ud og klappe. Vi vil klappe sammen med Danmark. Det er normalt, siger Lukaku.

  Christian Eriksen spiller i nummer 10 for det danske landshold. Lukaku fortæller også, at han har skrevet til Eriksen.

  Danmark og Belgien spiller klokken 18 torsdag. Kampen kan følges på dr.dk eller i LIGA på P3.

 • Fransk stjerne efterligner Ronaldo: Fjerner ølflaske inden pressemøde

  For et par dage siden skabte Cristiano Ronaldo stor virak, da han fjernede en Coca Cola-flaske forud for et pressemøde ved EM-slutrunden. Den verdenskendte sodavand er sponsor for slutrunden, men portugiseren syntes tilsyneladende ikke, at flasken skulle stå fremme ved presseseancen.

  I går aftes lavede den franske stjerne Paul Pogba så et lignende nummer. På pressemødet efter Frankrigs kamp mod Tyskland fjernede han nemlig en Heineken-flaske, lige før han skulle til at besvare journalisternes spørgsmål. Du kan se seancen i videoen herunder:

  De to fodboldstjerner, der tilsyneladende ikke synes, at øl- eller sodavandsflasker skal stå fremme på pressemøderne, tørner sammen i EM's gruppe F om præcis en uge.

 • Dansk mountainbike-rytter vinder VM i orientering

  Camilla Søgaard er verdensmester i mountainbike-orientering på langdistance.

  Ved verdensmesterskabet i Finland var Søgaard særdeles suveræn, og hun kom i mål næsten to minutter før nærmeste forfølger.

  Camilla Søgaard har hentet to fjerdepladser tidligere ved verdensmesterskabet i denne uge, og derfor var det en forløsning for hende, at stå øverst på podiet. Det fortalte hun på det efterfølgende pressemøde ifølge Dansk Orienterings-Forbund.

  - Efter de to fjerdepladser ville jeg virkelig gerne have guldmedaljen i dag, så jeg er så glad. Jeg kørte meget disciplineret.

  Torsdag afsluttes VM med tre danske hold i stafetkonkurrencerne.

 • Skade stopper svensk stjerne i AaB

  Svenske Oscar Hiljemark, der har spillet 28 A-landskampe, stopper karrieren på grund af en skade. Hiljemark kom til AaB sidste efterår med et imponerende CV, men nåede blot 11 kampe for Nordjyderne.

  - At han nu må stoppe den aktive karriere er naturligvis et hårdt slag for både Oscar og os som klub, for både han og vi havde selvfølgelig en forventning om at have stor glæde af hinanden som minimum indtil sommeren 2023, siger AaB's sportschef Inge André Olsen.

  Oscar Hiljemark bliver i den nordjyske klub som assistenttræner for spanske Marti Cifuentes.

  Landsholdskarrieren inkluderer deltagelse i både EM-slutrunden i 2016 og VM-slutrunden i 2018.

 • FC København skal til Hviderusland i jagten på europæisk gruppepil

  FC København skal en tur til Hviderusland i anden runde af kvalifikationen til Conference League.

  Ved onsdagens lodtrækning i Nyon trak FC København således FC Torpedo Zhodino.

  Også AGF var en del af lodtrækningen, og den aarhusianske klub skal i anden runde møde enten Bala Town fra Wales eller Larne fra Nordirland.

  Anden kvalifikationsrunde spilles den 22. og 29. juli.

  Det er første gang, at Conference League afvikles. Den bliver Europas tredjestørste internationale klubturnering efter Champions League og Europa League.

 • DBU-formand vil have reglerne ændret i Uefa efter Eriksens kollaps

  EM-kampen mellem Danmark og Finland skulle være stoppet helt, da Christian Eriksen faldt om på banen, siger DBU-formand Jesper Møller i en pressemeddelelse.

  - Vi skal have kigget på en ændring af reglerne, så vi aldrig nogensinde står i samme situation igen. Vi er klar til at stille et beslutningsforslag i UEFA, siger Jesper Møller.

  Han ønsker hele forløbet evalueret og vil om nødvendigt stille forslag i UEFA om ændret procedure for sådanne beslutninger.

  - Den situation skal spillere og trænere ikke bringes i, for det er og skal ikke være deres beslutning. Nu ønsker vi en evaluering af hele beslutningsforløbet, så vi kan få alle relevante fakta og oplysninger på bordet.

 • FC Midtjyllands jagt på Champions League begynder i Skotland

  Hvis FC Midtjylland for anden sæson i træk skal nå gruppespillet i Champions League, skal klubben lægge ud med at nedlægge den skotske storklub Celtic.

  Det står klart, efter at Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, onsdag har trukket lod til anden runde i kvalifikationsturneringen.

  FC Midtjylland var useedet i den såkaldte League Path, som består af klubber, der ikke er nationale mestre, mens den kommende modstander fra Skotland var seedet.

  Midtjyderne kunne være også have trukket hollandske PSV Eindhoven og tjekkiske Sparta Prag, som var de to andre seedede klubber.

  Foruden FC Midtjylland var Rapid Wien fra Østrig og Galatasaray fra Tyrkiet useedede i lodtrækningen.

  FC Midtjylland starter på udebane. Den første kamp spilles enten 20. eller 21. juli, mens returkampen løber af stablen enten 27. eller 28. juli.

  Efter ni mesterskaber i træk endte Celtic i sidste sæson på andenpladsen efter Rangers i den skotske liga.

  Klubben var senest i Champions League-gruppespillet i 2017/18-sæsonen, hvor det endte med en tredjeplads i en gruppe med Paris Saint-Germain, Bayern München og Anderlecht.

  Hvis FC Midtjylland trækker sig sejrrigt ud af de to kampe mod Celtic, går klubben videre til tredje runde i Champions League-kvalifikationen.

  Hvis det ender med sejr der, skal FC Midtjylland vinde i playoffrunden, før der er adgang til det forjættede land.

  Erik Sviatchenko spillede - og jublede - i Celtic, før han tog hjem til Ikast. (Foto: Russell Cheyne © Scanpix Denmark)
 • Efter korruption og udelukkelse gør Platini comeback i fodboldens top

  Michel Platini står til post i den internationale spillerforening og gør dermed comeback efter udelukkelse.

  I 2015 blev Michel Platini væltet som præsident i Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, i forbindelse med en korruptionssag.

  Han blev samtidig udelukket fra alle aktiviteter med relation til fodbold - men nu vender han tilbage.

  Til nyhedsbureauet AFP fortæller han således, at han står til at blive bestyrelsesmedlem i den internationale spillerforening, Fifpro.

  - Det gør mig meget glad. Jeg har altid sagt, jeg ville komme tilbage, hvor jeg kunne være nyttig, siger 65-årige Michel Platini.

  - Jeg har altid sagt, at fodbold tilhører spillerne og fansene. Nu kommer jeg tilbage til mit folk, spillerne, så deres rolle kan blive forsvaret og anerkendt, siger Platini.

  Det er meningen, han skal overtage bestyrelsesposten for Frankrigs nuværende repræsentant i spillerforeningen. Philippe Piat, som er præsident i Fifpro lige nu, træder tilbage. Han har selv bakket op om, at Platini skal overtage hans bestyrelsespost.

  Siden 2015 har Platini kæmpet for at blive renset, og han er stadig indblandet i retssager i Schweiz. (Foto: Ruben Sprich © Ritzau Scanpix)

  Michel Platini blev udelukket fra fodboldverdenen i fire år fra slutningen af 2015.

  Sagens kerne var en efterhånden meget omtalt betaling på to millioner schweizerfranc fra daværende præsident i Det Internationale Fodboldforbund Sepp Blatter til Platini i 2011.

  Betalingen faldt, kort før Platini undlod at stille op som modkandidat til Blatter til Fifas præsidentvalg i 2011. Trods manglende dokumentation hævdede begge, at det var betaling for konsulentarbejde udført af Platini for Fifa fra 1999 til 2002.

  Siden 2015 har Platini kæmpet for at blive renset, og han er stadig indblandet i retssager i Schweiz.

  Han mener, at hele sagen var et komplot, der skulle forhindre ham i at efterfølge Sepp Blatter som Fifa-præsident.

 • Kulturminister Joy Mogensen kritiserer Uefa: 'Spillerne kunne umuligt nå at bearbejde det på så kort tid'

  Det var forkert, at Uefa kun gav det danske hold valget mellem at spille videre lørdag aften eller søndag middag efter Christian Eriksens hjertestop på banen.

  Det siger kulturminister Joy Mogensen (S).

  - De valg, som spillerne fik, gjorde det umuligt for dem at bearbejde det, de havde været igennem, fordi det kan man umuligt gøre på så kort tid, siger hun.

  Kulturministeren er siden i lørdags blevet gjort opmærksom på, at man godt kan udskyde kampe, hvis det er på grund af corona.

  - Derfor forstår jeg ikke, at man ikke også kunne udskyde denne her kamp, siger hun.

 • OL Down Under? Brisbane bejler til legene i 2032

  Brisbane i Australien er kommet et skridt nærmere at få tildelt værtskabet for OL i 2032.

  Torsdag oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC) på Twitter, at IOC's bestyrelse har valgt at indstille Brisbane som vært for legene om 11 år. Det sker efter en anbefaling fra IOC's værtskommission, lyder det.

  Der vil blive taget stilling til, om OL skal vende tilbage til Australien igen for første gang siden 2000, på IOC's session i Tokyo 21. juli, kort før dette års OL begynder i den japanske hovedstad.

  Her vil IOC's medlemmer stemme om det.

  I februar meddelte IOC, at Brisbane var det bedste bud på en OL-vært i 2032, og nu er byen altså formelt indstillet til at blive det.

  I 2019 ændrede IOC måden, hvorpå en OL-vært vælges. En foretrukken værtskandidat skal igennem en grundig granskning af IOC's værtskommission, før byen kan vælges som OL-vært.

  Dette års OL i Tokyo afholdes fra 23. juli til 8. august. I 2024 er Paris vært, mens legene i 2028 skal afholdes i Los Angeles i USA.

  I 2000 var Sydney vært for sommer-OL. Før det skal man tilbage til 1956 for at finde en australsk vært. Dengang blev sommerlegene afholdt i Melbourne. Vinter-OL er aldrig blevet afholdt i Australien.

 • Stem her: Hvilket mål var bedst i de første kampe?

  Alle nationer har nu spillet én kamp ved EM, og der er blevet scoret rigtig mange flotte mål undervejs.

  Her kan du være med til at afgøre, hvilket mål du synes har været det bedste.

  Se de tre kandidater i videoen herunder og stem nederst. Du kan se alle målene fra EM her.

 • Frankrig åbner EM med sejr over tyskerne

  Kylian Mbappe og Frankrig fik en god start på EM, da de forsvarende verdensmestre slog Tyskland 1-0. (Foto: Matthias Schrader © Ritzau Scanpix)

  Der skulle et selvmål til, men det tog de med, 'Les Bleus'.

  Franskmændene er nemlig i gang ved EM-slutrunden med en 1-0 sejr over Tyskland på Allianz Arena i München.

  Målscoreren blev tyske Mats Hummels, der dummede sig gevaldigt og ekspederede bolden i eget net efter 20 minutter.

  Tyskland moste på for at finde en udligning og mod slutningen kom Müller og kompagni også tættere på. I takt med at tyskerne satsede offensivt skabte det naturligvis mere plads bagtil, og her havde Frankrig flere muligheder, blandt andet da Kylian Mbappé blev sendt afsted med 13 minutter tilbage.

  Lynhurtige Mbappé fik Mats Hummels til at ligne en skildpadde i situationen, og da Hummels nedlagde angriberen lignede det et straffespark, men dommeren vinkede afvisende. Heller ikke i VAR-vognen kunne de finde en ulovlig forseelse.

 • Så du det? Tysk målmand laver verdens hurtigste udkast

  Den tyske målmand Manuel Neuer har tidligere fået ros for at have revolutioneret målmandsrollen gennem sit gode spil med fødderne.

  Men måske skal tyskeren også have kredit for at ændre udkastets anatomi i fremtiden.

  I tirsdagens opgør mod Frankrig leverede han et meget specielt udkast, da han nærmest vandret liggende i luften fik sendt kuglen ud til en medspiller.

  Du kan se det sjove klip i videoen herunder.

 • Nedtur i Madrid: Kvindelandsholdet taber 3-0 til Spanien

  Det danske kvindelandshold i fodbold tabte tirsdag aften 3-0 til Spanien i en testkamp, der blev spillet i den spanske hovedstad, Madrid.

  Danmark havde blot et enkelt skud på mål i løbet af hele kampen mod et spansk hold, der konstant var på bolden.

  Det gik første gang galt, da Aitana Bonmatí i overtiden af første halvleg bragede Spanien i front 1-0.

  Patricia Guijarro Gutierrez bragte med et hovedstød spanierne på 2-0 med tyve minutter igen, før Aitana Bonmatí lukkede opgøret med sin anden scoring til 3-0 fem minutter før slutfløjt.

  Danmark starter VM-kvalifikationen frem mod VM i 2023 den 16. september mod Malta.

Mere fra dr.dk