Seneste sport
3. jul kl. 08:47

Barca-præsident forsikrer: Vi præsenterer Andreas Christensen torsdag

Der bliver snart noget at fejre for Andreas Christensen, som, ifølge klubpræsidenten i FC Barcelona, præsenteres på torsdag. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

En længere transfersaga om Andreas Christensen ser snart ud til at være overstået.

Andreas Christensen præsenteres nemlig som ny FC Barcelona-spiller torsdag. Det bekræfter den spanske fodboldklubs præsident, Joan Laporta, ifølge flere spanske medier lørdag aften.

Ud over Andreas Christensen vil Barcelona hente midtbanespilleren Franck Kessie, og han vil blive præsenteret onsdag.

Det oplyste Joan Laporta ved en presseseance foran flere spanske medier i den catalanske kystby S'Agaro.

- Vi præsenterer Kessie på onsdag og Christensen på torsdag, siger Joan Laporta ifølge Sport.

Også den spanske avis Mundo Deportivo var til stede, og mediet har lagt hele interviewet på over 14 minutter med Joan Laporta ud på sin hjemmeside.

I juni sagde Andreas Christensen, at han allerede havde skrevet under på en kontrakt med den klub, han skal repræsentere efter sommerferien, men han måtte ikke fortælle, hvilken klub der er tale om.

- Jeg ved godt, hvad jeg skal. Jeg håber snart, at det bliver offentliggjort, for jeg har vidst i et stykke tid, hvor jeg skal hen, sagde han efter en landskamp mod Østrig i midten af juni.

/ritzau/

Seneste sport

 1. I går kl. 23:45

  FC Midtjylland-chef om Europa League: Målet er nået

  Her til aften blev drømmene om at spille med i årets Champions League slukket for FC Midtjylland.

  Det står klart, efter at FC Midtjylland tirsdag tabte med 1-3 til Benfica og dermed røg ud med et samlet nederlag på 2-7.

  Alligevel er der optimisme at spore i FCM-lejren, hvor man nu i stedet kan se frem til Europa League-gruppespillet.

  - Vores minimummål var at komme i Europa League-gruppespillet, og det gjorde vi for andet år i træk. Så på den måde er vi bestået, hvilket vi er glade for, siger sportschef Svend Graversen til Ritzau.

  Også fra klubbens vikariende cheftræner, Henrik Jensen, er der over for Ritzau rosende ord til spillerne på trods af aftenens lederlag.

  - Det var en god præstation mod et top-mandskab, hvor vi havde en gameplan, vi udførte til perfektion, vil jeg næsten sige, siger han.

  Det er tredje sæson i træk, at FCM er i et europæisk gruppespil.

 2. I går kl. 22:10

  Viborg et skridt fra europæisk gruppespil

  Viborg FF havde ingen problemer med at forsvare den føring på 3-0, som holdet tog med til returopgøret på Færøerne mod B36 Torshavn i kvalifikationen til Conference League.

  Trods en noget afdæmpet indsats vandt Viborg returkampen 2-1 og er sikkert videre.

  Dermed er holdet fra domkirkebyen klar til sidste runde i kvalifikationen, hvor der for alvor venter svær modstand.

  Premier League-klubben West Ham er den sidste hurdle, som står mellem Viborg og et økonomisk attraktivt gruppespil i Conference League.

  Kampene mod West Ham spilles 18. og 25. august.

  /ritzau/

 3. I går kl. 21:46

  Champions League-drømmen slut for FC Midtjylland

  Der bliver intet Champions League-gruppespil for FC Midtjylland i denne sæson. Det står klart, efter holdet tirsdag tabte med 1-3 til Benfica.

  Første kamp i Champions League-kvalifikationen i Portugal var endt med en 4-1-sejr til Benfica, så før returopgøret havde FCM brug for et mirakel for at gå videre.

  FCM kæmpede efter bedste evne, men opgørets samlede udfald var aldrig spændende, da gæsterne ganske enkelt var en klasse over midtjyderne.

  Nederlaget betyder, at FCM nu kan se frem til et efterår i gruppespillet i Europa League, mens Benfica er to kampe fra deltagelse i Champions League.

  /ritzau/

 4. I går kl. 20:44

  Katrine Veje skifter til engelsk danskerkoloni

  Den danske fodboldlandsholdsspiller Katrine Veje har underskrevet en toårig kontrakt med den engelske klub Everton. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

  31-årige Veje har været fast inventar på det danske landshold mere eller mindre siden 2009, og hun har været vidt omkring i karrieren.

  Den alsidige forsvarsspiller har tidligere slået sin folder i engelsk fodbold, hvor hun i sæsonen 2018/19 vandt FA Women's Super League med Arsenal. I 2020 returnerede hun til Skandinavien og svenske FC Rosengård efter opholdet i Arsenal.

  Katrine Veje står noteret for 140 landskampe for Danmark.

  I Everton kommer hun til at spille sammen med landsholdskammeraterne Rikke Sevecke, Nicoline Sørensen og Karen Holmgaard.

  /ritzau/

 5. I går kl. 18:16

  Hollandsk cykellegende åbner Tour of Scandinavia med sejr

  Det blev til en favoritsejr, da kvinderne åbnede etapeløbet Tour of Scandinavia på dansk grund.

  Den levende hollandske cykellegende Marianne Vos var hurtigst i massespurten, og hun tog sin sejr nummer 243 i karrieren på landevej.

  En uhørt succesfuld karriere for den 35-årige rytter, der blandt andet tæller tre VM-titler, OL-guld, tre samlede sejre i Giro d'Italia Femminile og 32 etapesejre i løbet samt senest to etapesejre i Tour de France.

  Danske Amalie Dideriksen sad godt fremme i spurten, men måtte nøjes med sjettepladsen.

  Det skandinaviske etapeløb tog sin begyndelse på Kongens Nytorv i København, hvor rytterne drog mod nord for at slutte på en rundstrækning i Helsingør.

  Tour of Scandinavia slutter på søndag, hvor sidste etape køres i Norge. Tirsdag køres anden etape i Sverige.

  /ritzau/

 6. I går kl. 14:26

  Verdens bedste kvindelige cykelryttere kører i Danmark, og det glæder dansk formand

  En række af verdens bedste cykelryttere tramper til i pedalerne på dansk jord fra i dag.

  Starten på første etape af løbet Tour of Scandinavia er nemlig gået i gang over middag i København, og herfra skal rytterne køre til Helsingør, hvor etapens målstreg ligger.

  Det er første gang, et kvindeligt World Tour-løb, der er det højeste niveau inden for cykelløb, kommer til Danmark. Og det er glædeligt, at så stort et løb på kvindesiden nu har start i Danmark, fortæller Henrik Jess Jensen, der er formand for Dansk Cykle Union.

  - Først og fremmest fejrer vi en stor cykelsommer, hvor vi nu viser verdens bedste kvindelige cykelryttere frem på en dansk arena.

  - Vi får en lang række rollemodeller, vi kan vise frem for vores unge kvinder og piger, der ønsker at cykle. Går man og drømmer om at blive Cecilie Uttrup Ludwig, er det i dag, det starter.

  Du kan se interviewet med formanden i videoen herunder.

 7. I går kl. 13:46

  Fotograf stopper med at dække Brøndby og FCK

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Freelancefotografen Lasse Lagoni siger stop. Han vil ikke længere dække hverken FC København eller Brøndby IF's kampe.

  Det sker efter flere ubehagelige episoder, som hans fotografkollegaer har oplevet.

  Først kunne fotograf Lars Rønbøg fortælle til Tipsbladet, at han udvandrede fra opgøret mellem Brøndby IF og Pogon Szczecin, da han flere gange blev ramt af ølkast.

  Efter søndagens derby var det så en anden fotograf, Teis Markfoged, der skrev på Twitter, at der blev kastet mønter og kanonslag efter ham.

  Nu har Lasse Lagoni derfor frabedt sig kampe fremover, hvor de to klubber medvirker.

  Han er mærket af de episoder, hans kollegaer har oplevet.

  - Jeg bliver ked af det på dansk fodbolds vegne, siger han til Tipsbladet.

  - Det er ærgerligt, at det her sker. Vi er på arbejde og passer bare vores job. Vi gør ingen fortræd, og så skal vi stå model til sådan noget.

  Efter balladen på tribune til derbyet i søndags, vil Brøndby IF udelukke ballademager. Det kan du læse mere om her.

 8. I går kl. 13:37

  FCK tager afstand fra tilskueres tilsvining af politiet

  Tifoen fra superligakampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken søndag. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  FC Københavns fans fik i første omgang ros for en kreativ Olsen Banden-tifo i forbindelse med søndagens derby mod Brøndby.

  Men en detalje på det store banner sviner politiet til, og det vækker kritik fra FCK.

  På tifoen var Københavns Hovedbanegård afbildet med tidspunktet 13.12. De tal betyder i bogstaver ACAB - All Cops Are Bastards - (alle betjente er svin, red.).

  FCK-direktør Jacob Lauesen tager afstand fra budskabet.

  - For vores eget vedkommende meget kede af nogle af de budskaber, der kom fra enkelte af vores fans side. Det ene i en ellers stor og flot tifo, hvor man uden vores viden, tilsvinede politiet.

  - Det synes vi, er en helt misforstået og forkert tilgang at have til de mennesker, der er med til at gøre det muligt, at vi kan afvikle kampe som den søndag. Det tager vi, som vi også har sagt tidligere, afstand fra siger Jacob Lauesen til klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 9. I går kl. 11:29

  Ung cykeldansker skal i lære på sportens højeste niveau

  Den 22-årige Anders Foldager skal fremover snuse til livet som cykelrytter i verdensklasse.

  Talentet fra Østjylland har nemlig underskrevet en kontrakt med World Tour-holdet BikeExchange-Jayco, som var med til Tour de France.

  Det oplyser holdet på Twitter.

  Her fremgår det også, at kontrakten gælder resten af året og er en såkaldt stagiaire-aftale. Det betyder, at han er i lære på mandskabet, som også har danske Christopher Juul-Jensen på lønningslisten.

  Anders Foldager har i denne sæson kørt for det italienske hold Biesse-Carrera. Der skiftede han til forud for sæsonen, efter at han altså havde kørt for Herning Cykle Klub.

  Østjyden er den tredje dansker, der får chancen som stagiaire for et World Tour-hold i efteråret.

  Sebastian Kolze Changizi kører resten af sæsonen for Cofidis, mens Kasper Andersen forleden blev præsenteret som lærling hos UAE Emirates.

 10. I går kl. 10:52

  Belgisk klub henter Rasmus Carstensen i Silkeborg

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Efter successæssonen sidste år har Silkeborg måtte vinke farvel til den første stamspiller.

  Rasmus Carstensen er blevet solgt til belgiske KRC Genk. Det skriver bronzevinderne på deres hjemmeside.

  Højrebacken nåede at spille tre kampe og bidrage med to assists i denne sæson. Carstensen var dog udeladt af mandagens opgør mod AaB.

  - Det bliver ekstremt spændende at prøve mig af på så højt niveau, og jeg glæder mig rigtig meget til udfordringerne. Når dét er sagt, er det også vigtigt for mig at takke Silkeborg IF for at have gjort mig til en topspiller, og jeg forlader klubben med de bedste minder, siger backen til Silkeborgs hjemmeside.

  Rasmus Carstensen har fået en kontrakt, der løber til 2026.

 11. I går kl. 10:17

  FC København henter australsk landsholdskeeper

  Mathew Ryan har tidligere spillet for det engelske storhold Arsenal. (Foto: CATHERINE IVILL © Ritzau Scanpix)

  FC København er allerede godt besat på målmandsposten, men nu intensiveres konkurrencen.

  De forsvarende mestre har hentet den australske målmand Mathew Ryan i spanske Real Sociedad.

  - Vi får en erfaren og stærk keeper i sin bedste alder, der kommer for at tage konkurrencen op med vores øvrige målmænd, siger sportsdirektør Peter Christiansen på FCKs hjemmeside.

  Transferen sker på baggrund af førstemålmand Kamil Grabaras skade, der holder ham ude på ubestemt tid.

  - Vi er meget tilfredse med den løsning, vi har fundet med Maty, som både på kort og længere sigt sikrer øget konkurrence og kvalitet på den position, siger Peter Christiansen.

  Mathew Ryan har spillet 73 landskampe for Australien.

 12. I går kl. 07:55

  Serena Williams tager første sejr i 14 måneder

  Veteranen spillede sin første kamp i år ved grand slam-turneringen Wimbledon, hvor det skuffende blev til nederlag i første runde. (Foto: Vaughn Ridley © Ritzau Scanpix)

  Serena Williams kunne ånde lettet op efter sin første sejr i 2022, da den tidligere verdensetter havde vundet i første runde i WTA-turneringen Toronto Open.

  Det blev mandag aften dansk tid til en sejr på 6-3, 6-4 over spanieren Nuria Parrizas Diaz efter to timers spil.

  Det var samtidig den første sejr for den 40-årige amerikaner i over 14 måneder. Seneste sejr kom tilbage ved French Open sidste år.

  - Der er lys for enden af tunnellen. Jeg er nået tættere på det lys. Jeg kan ikke vente med at nå det lys, siger Serena Williams ifølge AFP.

  Serena Williams har vundet 23 grand slam-titler i karrieren.

  /ritzau/

 13. 8. aug kl. 22:10

  Vingegaards første løb efter Tour-triumfen bliver i Holland

  Efter tre ugers pause stiller Jonas Vingegaard søndag til start i et hollandsk endagsløb. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Der har været stille om Tour de France-vinder Jonas Vingegaard, siden fejringerne i både København og Glyngøre var overstået.

  Modsat mange andre tidligere Tour-vindere er Vingegaard ikke stillet til start i de mange gadeløb efter Touren, hvor der er store penge at hente i startpenge for Tour-vinderen.

  Men nu meddeler arrangøren af det hollandske løb Etten-Leur, at Vingegaards hold Jumbo-Visma har givet tilsagn om, at danskeren stiller til start på søndag i løbet.

  Ifølge det hollandske medie Wielerflits bliver gadeløbet søndag i Holland det første og eneste, Vingegaard kører i kølvandet på sin Tour-triumf.

  Oprindeligt skulle den danske Tour-triumfator have kørt Clasica San Sebastian en uges tid efter sejren i Tour de France. Men hurtigt efter sejren blev det meddelt, at Vingegaard ikke skulle køre det alligevel.

  Han trængte til hvile efter de godt tre udmarvende uger på de franske landeveje, hvor han detroniserede det slovenske vidunder Tadej Pogacar.

  /ritzau/

 14. 8. aug kl. 21:06

  Silkeborg slår tandløse AaB på hjemmebane

  Mandagens superligaopgør bød på en duel mellem top og bund, da Silkeborg på hjemmebane tog i mod AaB. Kampen sluttede 3-1 til hjemmeholdet.

  Silkeborg bragte sig foran 1-0 i første halvleg efter et selvmål af AaB's Mathias Ross. Den føring blev fordoblet efter en times spil af Nicolai Vallys.

  Spændingen opstod for en stund, da AaB's Kasper Kusk med et sjældent hovedstødsmål fik reduceret til 2-1 efter 85 minutter. Men den forsvandt endegyldigt, da nyindkøbte Tonni Adamsen lukkede opgøret til 3-1 via en friløber.

  AaB er dermed fortsat uden sejr i sæsonen og ligger efter runden på en 11.-plads med blot ét enkelt point.

  Silkeborg holder til gengæld snor i toppen, hvor de lige nu indtager rækkens andenplads med 10 point.

  Se målene i videoen ovenfor:

 15. 8. aug kl. 19:53

  Cathrine Laudrup-Dufour får VM-sølv i Herning

  Cathrine Laudrup-Dufour er ny verdensmester i dressur. (Foto: FRISO GENTSCH © Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Cathrine Laudrup-Dufour var tæt på dressur-guldet til VM i ridesport i Herning. Men på målstregen måtte hun akkurat se sig slået af briten Charlotte Fry.

  Dermed blev det til sølv til den danske stjerne, som ellers var udråbt til at være favorit til førstepladsen.

  Cathrine Laudrup-Dufours samlede score endte på 81,322 procent, men Fry havde bare et ekstra niveau på dagen og kunne stige af hesten med en svimlende score på 82,508 procent.

  Det er Laudrup-Dufours anden medalje ved VM i ridesport i Herning.

  I går vandt hun nemlig guld med det danske hold bestående af Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og hende selv.

  Laudrup-Dufour var den eneste dansker, der sikrede sig en medalje på dagen.

 16. 8. aug kl. 17:03

  Ny guldmedalje til Laudrup-Dufour? Tidligere holdleder tror på endnu en dansk triumf

  Den tidligere holdleder for dressurlandsholdet Helle Krasnik Trolle tror på mere dansk succes, når rytteren Cathrine Laudrup-Dufour i aften kan ride sig til endnu en guldmedalje ved VM.

  I går var Laudrup-Dufour med til at sikre guldmedaljen ved holdkonkurrencen i dressur, og i aften gælder det så den individuelle konkurrence.

  Men Helle Krasnik Trolle undestreger, at der især er to ubekendte faktorer, der kommer til at udgøre forskellen på dansk triumf eller ej.

  - Det er dyr, vi har at gøre med. En (hest, red.) kan blive bange for et kamera, og en anden kan blive bange for lyd. Det er en enormt hårfin balance, siger Helle Krasnik Trolle.

  En anden bekymring Helle Krasnik Trolle har, er Laudrup-Dufours britiske konkurrent Charlotte Fry på hesten Glamourdale.

  - Programmet, der skal rides, ligger rigtig godt til Glamourdale. For de skal ud i nogle store trav, der kræver meget energi. Men det kan Vamos Amigos, Laudrup-Dufours hest, også finde ud af, siger hun.

  Til trods for de ubekendte faktorer tror Helle Krasnik Trolle på endnu en dansk triumf mandag aften.

  Klokken 19.20 på DR2 kan du se, om Cathrine Laudrup-Dufour har held i hesteskoen og rider sig til sin anden guldmedalje ved verdensmesterskaberne.

 17. 8. aug kl. 15:41

  Ryan Giggs risikerer fem års fængsel i retssag om vold

  I sin aktive karriere var Ryan Giggs med til at vinde 13 engelske mesterskaber og to Champions League-trofæer med Manchester United. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Den tidligere fodboldstjerne Ryan Giggs risikerer at komme i fængsel i fem år.

  Mandag blev en retssag mod waliseren indledt i Manchester i England, hvor han er tiltalt for vold, tvang og kontrollerende adfærd over for sin ekskæreste.

  Ryan Giggs har erklæret sig uskyldig i anklagerne, der altså har en strafferamme på op til fem år, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Den første dag i retssalen i Manchester blev brugt på at udpege en jury og på oplæsning af anklageskriftet fra anklager Peter Wright.

  Retssagen er estimeret til at vare i to uger, men kan komme til at vare endnu længere, varslede dommer Hilary Manley.

  Ifølge anklageren kommer sagen til at indeholde blandt andet overvågningsvideoer.

  /ritzau/

 18. 8. aug kl. 14:22

  Brøndby har identificeret ti ballademagere fra søndagens kamp i Parken

  Fodboldklubben Brøndby IF har identificeret flere personer, som stod bag urolighederne ved søndagens kamp mod FC København i Parken.

  Det fortæller Brøndbys direktør Ole Palmå på klubbens hjemmeside, hvor han samtidigt kalder det grotesk, at en gruppe individer bevidst ødelægger fodboldoplevelsen for alle andre.

  - Vi er i tæt dialog med politiet og ser lige nu videomateriale igennem fra gårsdagens Derby. P.t. har vi identificeret ti personer, som kan se frem til længere karantæner, siger Brøndby-direktøren.

  Københavns Politi beretter mandag om hærværk både på og uden for stadion, og uden for stadion blev der desuden kastet med sten og kanonslag efter politiet.

  Kampen mellem FC København og Brøndby endte med en 4-1-sejr til FC København.

 19. 8. aug kl. 13:31

  Glen Riddersholm lander trænerjob i Sverige

  Fodboldtræneren Glen Riddersholm har fået fremtiden på plads efter at have været arbejdsløs i lidt over en måned.

  IFK Norrköping fra Allsvenskan har mandag præsenteret den 50-årige dansker som klubbens nye cheftræner. Kontraktlængden oplyses ikke. Danskeren skal forsøge at få klubben højere op i tabellen end den aktuelle 11.-plads.

  Riddersholm forlod assistenttrænerjobbet i belgiske Genk ved udgangen af juni. Tidligere har han været cheftræner for Sønderjyske, AGF, FC Midtjylland og U17-landsholdet. Riddersholm nåede også at være sportsdirektør i Vendsyssel i en periode på to måneder.

  I 2015 førte han FC Midtjylland til klubbens første mesterskab, mens han i 2020 kunne indvie Sønderjyskes pokalskab med en sejr i pokalturneringen.

  /ritzau/

 20. 8. aug kl. 13:28

  Derby-uroligheder kan medføre tomme udebaneafsnit

  Efter to københavnerderbys i træk uden fans fra udeholdet fik Brøndbys fans søndag adgang til kampen mod FC København i Parken, men igen forårsagede nogle Brøndby-fans ballade.

  Københavns Politi beretter mandag om hærværk både på og uden for stadion, og uden for stadion blev der desuden kastet med sten og kanonslag efter politiet.

  Konsekvensen kan blive, at derbyet igen må afvikles uden udeholdets fans, men Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, ønsker at vente med at evaluere søndagens hændelser, til han er klædt bedre på.

  - Jeg har ikke noget grundlag for at udtale mig om det endnu, da jeg ikke har fået rapporter om hændelsesforløbet, siger Claus Thomsen.

  I februar besluttede Divisionsforeningen, at de to kommende derbys, der blev spillet i den forgangne sæsons mesterskabsspil, skulle afvikles uden fans fra udeholdet. Det skete efter anmodning fra Københavns Politi og Vestegnens Politi.

  På baggrund af søndagens hændelser har Københavns Politi bedt Rigspolitiet juridisk vurdere, om politiet kan nægte udebanefans adgang, eller beslutte, at kampe skal afvikles helt uden tilskuere.

  FC København vandt søndagens opgør med 4-1.

  /ritzau/

 21. 8. aug kl. 12:27

  Danske Sheena Bendixen vinder bronze i voltigering ved VM i ridesport

  Sheena Bendixen, Lasse Kristensen og hesten Klintholms Ramstein. Foto: Mette Mørk (Foto: Mette Mørk © Mette Mørk)

  Danske Sheena Bendixen kan kalde sig verdens tredjebedste voltigør. Det stod klart efter den 29-årige dansker kæmpede sig til tredjepladsen ved VM i Herning.

  Inden mandagens konkurrence var Sheena Bendixen på en femteplads, men ved dagens program høstede danskeren så mange point, at hun strøg forbi to modstandere og indtog den samlede tredjeplads.

  Franske Manon Moutinho var bedst og nappede guldet, mens tyske Julia Sophie Wagner vandt sølv.

  Med bronzemedaljen forbedrede Sheena Bendixen sit VM-resultat fra i fjor, hvor hun endte på en fjerdeplads.

 22. 8. aug kl. 11:07

  Dansk crossfit-hold slutter uden for top 20 ved VM

  Frederik Stuhde, Astrid Tind, Mia Abildgaard Furu og Viktor Münter sluttede på en 28. plads ved Crossfit Games. (Foto: Mathias Snedled © Mathias Snedled)

  Det danske crossfit-hold Team Flæk endte på en 28. plads ved Crossfit Games, som sluttede i weekenden.

  Games regnes som VM i muskelsporten og består af forskellige styrke- og udholdningsøvelser. Det blev afholdt i Wisconsin i USA fra den 3. til 7. august.

  Her var de fire Team Flæk-danskere Astrid Tind, Mia Abildgaard Furu, Frederik Stuhde og Viktor Münter ét af de i alt 36 hold fra start til strabadserne. Du kan læse mere om Frederik Stuhde og Team Flæk her.

  Ud over Team Flæk deltog danske Andre Houdet og Marianne Højbjerg også i Games.

  Førstnævnte sluttede som nummer 27 ud af 40 i herrernes individuelle konkurrence, mens Højbjerg nappede en 8. plads blandt de 10 bedste kvindelige atleter i aldersgruppen 50 til 54 år.

 23. 8. aug kl. 10:50

  Holger Rune rykker to placeringer frem på tennissportens verdensrangliste

  Holger Rune rykker op som nummer 26 i verden. Det er hans bedste placering nogensinde. (Foto: Kyle Gustafson © Associated Press)

  Den danske tennisspiller Holger Rune er rykket op som nummer 26 på verdensranglisten efter mandagens opdatering.

  Det er både den 19-årige ketsjeratlets bedste placering i karrieren og den bedste placering for en dansker i herresingle nogensinde.

  Fremgangen sker blandt andet som følge af, at Holger Rune nåede frem til tredje runde i en ATP-turnering i Washington i sidste uge. Rune sad over i første runde og vandt sin kamp i anden runde, før han blev ekspederet ud af turneringen.

  Den ene sejr i Washington var teenagerens første, siden han røg ud af French Open-kvartfinalen for over to måneder siden.

  Hos kvinderne er Clara Tauson fortsat den bedste placerede dansker. Hun ligger nummer 49 i verden, den samme placering havde hun i sidste uge.

  /ritzau/

 24. 7. aug kl. 22:41

  Dansker taber finalen ved EM i 5-kegle billard

  Den danske billardspiller Kasper Kristoffersen blev søndag aften nummer to ved EM i 5-kegle billard, der spilles i Randers.

  I finalen tabte danskeren til den dobbelt europamester Michelangelo Aniello efter en tæt kamp i fem sæt.

  Dansk Billard Union kalder i et opslag på Facebook den danske medalje for 'sensationel' og udtrykker deres stolthed over 'et af sportsårets største præstationer'.

 25. 7. aug kl. 21:53

  Danmarks dressurlandshold modtager medaljer på podiet: Se videoen her

  Foran fulde tribuner vandt det danske dressurlandshold holdkonkurrencen ved verdensmesterskabet i ridning søndag.

  Ingen andre hold kunne hamle op med dressurkvarteten, Nanna Merrald Rasmussen, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachman Andersen og Carina Cassøe Krüth, og danskerne kunne derfor lade sig hylde foran det fremmødte hjemmebanepublikum i Herning.

  Og hyldet blev det i dén grad.

  Da medaljerne skulle om halsen, måtte samtlige tilskuere nemlig rejse sig fra sæderne for at huje, klappe og alt, hvad der ellers hører sig til, når man bliver verdensmestre.

  Det gjaldt også kronprinssesse Mary, der begejstret klappede med, da dressurrytterne modtog deres medaljer.

  Du kan se den danske kvartet modtage guldmedaljer i videoen i toppen af artiklen.

 26. 7. aug kl. 20:08

  OB er stadig helt i bund af Superligaen efter nyt nederlag

  Kasper Larsen begik straffespark til sidst. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  OB er fortsat bundhold i 3F Superligaen efter et nederlag på 2-1 til AGF søndag aften.

  Længe så det ellers ud til, at fynboerne skulle have det ene point, men fem minutter før tid begik Kasper Larsen et straffespark, som Patrick Mortensen sikkert udnyttede.

  Forinden havde samme Patrick Mortensen scoret AGF's første mål allerede efter ni minutter, da han sendte en returbold i nettet. Robin Østrøm scorede OB's mål kort før pausen.

  Med sejren smutter AGF op på Superligaens tredjeplads, da de nu har syv point efter fire kampe.

 27. 7. aug kl. 19:59

  Danmark vinder holdkonkurrencen i dressur ved VM i ridning

  Cathrine Laudrup-Dufour red fremragende. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  For første gang nogensinde har Danmark vundet holdkonkurrencen i dressur ved VM i ridning.

  Sejren blev sikret, da Cathrine Laudrup-Dufour med et imponerende ridt fik en score på imponerende 81,864 procent.

  Det var bedst af alle ryttere i holdkonkurrencen.

  - Det er for vildt! Vi er fandme verdensmestre. Hvem havde troet det?! Det er helt crazy, sagde Cathrine Laudrup-Dufour, efter sejren var blevet sikret.

  Det danske hold bestod af Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen.

  Du kan se Cathrine Laudrup-Dufours ridt herunder.

 28. 7. aug kl. 19:31

  Haaland stjal showet og sikrede sejr i Premier League-debut

  Erling Haaland var en glad mand. (Foto: Justin Tallis © Ritzau Scanpix)

  Den norske angrebsstjerne Erling Haaland skulle bruge mindre end en halvleg på at vise, at han også kan score mål i Premier League.

  Efter 35 minutter scorede han til 1-0 mod West Ham på et straffespark, som han selv havde fremtvunget.

  Endnu bedre blev debuten i anden halvleg, da Haaland blev sendt i dybden af Kevin de Bruyne, inden han sikkert scorede til 2-0, der også blev kampens resultat.

  Kalvin Phillips fik også debut for Manchester City i sejren, men den engelske landsholdsspiller nåede ikke for alvor at sætte et aftryk.

 29. 7. aug kl. 18:15

  FC København vinder sikkert mod Brøndby

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  FC København og Brøndby har for vane at spille nervepirrende, dramatiske opgør, når de mødes i 3F Superligaen.

  Det var også tilfældet i søndagens opgør de to fodboldklubber imellem. Men tæt var det ikke.

  FC København vandt nemlig hele 4-1 mod lokalrivalerne, og dermed sikrede de tre vigtige point.

  Særligt spanske Pep Biel gjorde sig flot bemærket for de hvidklædte. Med hele tre scoringer spillede han nemlig en essentiel rolle for, at lokalrivalerne blev sænket.

  Dagens resultat betyder, at FC København lige nu ligger på fjerdepladsen i 3F Superligaen, mens Brøndby indtager niendepladsen.

 30. 7. aug kl. 17:02

  Eriksen og Manchester United taber sæsonens første kamp

  (Foto: Toby Melville © Ritzau Scanpix)

  Det blev ikke til nogen drømmedebut for fodboldspilleren Christian Eriksen, da han søndag eftermiddag fik sine første officielle minutter i benene for sin nye klub Manchester United.

  I første runde af den bedste engelske liga, Premier League, tabte Manchester United nemlig 2-1 hjemme mod Brighton.

  Christian Eriksen spillede alle 90 minutter for den engelske storklub, men selvom han undervejs havde et fint forsøg, formåede han ikke at ændre på kampens resultat.

  Dermed må Manchester United op på hesten igen, når de i næste runde står ansigt til ansigt med danskerens tidligere klub, Brentford.

  Med den danske træner Thomas Frank i spidsen spillede Brentford søndag 2-2 mod Leicester.

 31. 7. aug kl. 17:00

  Dansk kajak-duo misser akkurat VM-medaljer

  I lang tid lignede det, at de to danske kajakroere Morten Graversen og Simon Schultz Jensen søndag skulle vinde VM-bronze.

  Den danske toer-kajak strøg hen over vandet fra starten af VM-finalen på 1000-meter.

  Men hen mod slutningen af løbet kom det bulgarske par tættere og tættere på danskerne, og på det sidste hundrede meter satte de spurten ind og nåede akkurat at overhale den danske båd.

  Tyskland endte med at tage sejren i 1000-meter-finalen for mandlige toer-kajakker.

  Også danske Pernille Knudsen var i vandet ved VM-finalerne i Canada. I ener-kajakken på 1000 meter-distancen blev hun nummer syv.

  Den danske toer-kajak Frederikke Mathiesen og Bolette Iversen var i aktion ved dagens VM-finaler. Den danske duo blev nummer seks på 500-meter-distancen.

  Du kan følge VM-finalerne i kajak i Canada direkte på DR1.

 32. 7. aug kl. 16:05

  HB Køge vender kampen på to minutter og slår Brøndby

  Cecilie Fløe udlignede for HB Køge. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

  Et gyldent minut blev afgørende, da HB Køges danske fodboldmestre for kvinder søndag vandt 2-1 hjemme over Brøndbys bronzevindere i premiererunden i Gjensidige Kvindeligaen.

  HB Køge, der ikke tabte en eneste kamp i hele sidste sæson, var bagud 0-1 med cirka et kvarter tilbage af kampen på det mål, som norske Casandra Lüthcke satte ind efter lidt under en times spil.

  Men efter 74 minutter blev der sendt en aflevering fra venstre side ind i Brøndbys straffesparksfelt. Hjemmeholdets Cecilie Fløe tog chancen og helflugtede flot og kontrolleret bolden ind i netmaskerne til 1-1.

  Allerede et minut senere scorede HB Køge et mål, der var lige så flot.

  Amerikanske Maddie Pokorny trykkede af uden for straffesparksfeltet og sendte bolden næsten helt op i det ene målhjørne til slutresultatet.

  /ritzau/

 33. 7. aug kl. 15:50

  Schmeichel ser til fra bænken, da Nice henter uafgjort i sæsonåbner

  Det blev ikke søndag, at Kasper Schmeichel fik sin debut for den franske klub Nice.

  Efter skiftet fra Leicester tidligere på ugen måtte danskeren tage til takke med en plads på bænken i søndagens Ligue 1-opgør ude mod Toulouse, der endte 1-1.

  Landsmanden Kasper Dolberg er ude med en skulderskade og var derfor slet ikke med i kamptruppen hos udeholdet.

  Kasper Schmeichel blev præsenteret i Nice onsdag og modtog sammen med de øvrige nyindkøb Aaron Ramsey og Alexis Beka Beka folkets hyldest.

  Kasper Schmeichel skiftede til Nice efter 11 år i engelske Leicester, hvor han blandt andet var med til at vinde Premier League og FA Cuppen. I alt blev det til 479 kampe i Leicester-trøjen.

  Mens den danske landsholdsmålmand sad på bænken, var to danskere søndag med hos værterne fra Toulouse.

  Både Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen havde fundet vej til startopstillingen hos holdet, som er rykket op i den bedste franske række.

  Mens Rasmus Nicolaisen spillede hele kampen, blev Mikkel Desler skiftet ud efter 79 minutter.

  /ritzau/

 34. 7. aug kl. 15:31

  Dansk voltigør ryger på røven, men håbet for medalje lever stadig

  Det startede strålende for danske Sheena Bendixen i dagens tekniske disciplin i voltegerings-konkurrencen ved VM i ridning.

  Men helt til sidst i danskerens ridt måtte hun en tur på numsen, da hun kiksede sit afsluttende spring ned fra hesten.

  Voltigørens longefører Lasse Kristensen, hvis job er at dirigere hesten, fortæller, at fejlen skyldes et forøget tempo fra hesten.

  - Jeg tror rent faktisk, det er mig, der skal æde den der, siger Lasse Kristensen.

  - Han (hesten) øger lige der, hvor hun skal til at lave en pirouette. Så jeg tror, Sheena mister balancen der, og jeg var ikke hurtig nok til at holde ham igen.

  Fejlen endte dog ikke med at have stor betydning for Sheena Bendixen.

  Voltigøren scorede nemlig en fin karakter i dagens disciplin, og forud for morgendagens disciplin, der er den sidte i kvindernes voltigerings-konkurrence, ligger hun nummer fem.

  Du kan se afslutningen på Sheena Bendixens ridt i videoen i toppen af artiklen, og resten af VM i ridning kan du følge på flere af DR's kanaler.

 35. 7. aug kl. 14:30

  Brøndby og FCK med fælles budskab til fans: Tænk over jeres adfærd til derby

  Superligaklubberne Brøndby IF og FC København står sammen om en fælles udmelding til deres fans. De opfordrer begge grupperinger til at tænke over deres adfærd og afstå fra alle former for vold i forbindelse med dagens derby mellem de to hold.

  Dette sker for at sikre, at der også i fremtiden kan være fans på stadion, når der spilles kampe mellem de to hold. Uanset om der bliver spillet i Parken eller på Brøndby stadion.

  - Selvom vi ved, at 99 procent af alle FCK- og Brøndby-fans ikke gør noget forkert, så er alle former for vold komplet uacceptabelt, siger Jacob Laursen, der er direktør i FC København.

  I de seneste to kampe mellem rivalerne har der på politiets opfordring ikke været fans af udeholdet til stede, efter der tidligere har været tilskuerproblemer.

  - Der er intet fællesskab over den slags opførsel, og der findes ingen undskyldninger, der godtgør, at man tyer til vold i forbindelse med fodboldkampe, lyder det fra Brøndby-direktør Ole Palmå.

  FC København møder Brøndby i Parken søndag klokken 16.00.

 36. 7. aug kl. 14:21

  Christian Eriksen starter på banen i Manchester Uniteds sæsonåbner

  (Foto: Nigel Roddis © Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldspiller Christian Eriksen får sin officielle debut for Manchester United i dag.

  Midtbanespilleren er nemlig en del af startopstillingen i klubbens første kamp i den engelske Premier League i denne sæson.

  Her står Christian Eriksen og holdkammeraterne over for Brighton på hjemmebanen Old Trafford.

  Det er ikke mere end et par uger siden, den 30-årige dansker skrev kontrakt med den engelske storklub, og nu kan han altså se frem til at få sine første officielle minutter i benene, når kampen fløjtes i gang klokken 15.

  Du kan læse mere om Christian Eriksens første tid i Manchester United her.

  Kampen kan ses på Viaplay og See.

 37. 7. aug kl. 13:50

  Cathrine Laudrup-Dufour sprængfyldt med selvtillid: Danmark ser knivskarpe ud

  Lørdag fik Danmark en kanon start på holdkonkurrencen ved VM i dressur. Det har givet stjernerytteren Cathrine Laudrup-Dufour blod på tanden inden afgørelsen skal findes søndag.

  - Jeg ligger nummer to og tre på verdensranglisten, og verdensetteren er her ikke, fordi hun er gravid, og jeg kommer med en hulens masse selvtillid, siger Laudrup-Dufour.

  I holdkonkurrencen stiller hver nationen med fire ekvipager, hvoraf de tre bedste ekvipagers resultater tæller i den samlede stilling.

  Efter lørdagens konkurrence, hvor halvdelen af rytterne var i aktion, ligger Danmark på femtepladsen. Men med to gode kort på hånden, i form af Cathrine Laudrup-Dufour og Daniel Bachmann Andersen, er medaljerne indenfor rækkevidde.

  - Mine kollegaer ser knivskarpe ud, lyder det fra Laudrup-Dufour.

  - Vi skal glæde os over forhåbentligvis at kunne vise det danske publikum fire rigtig gode performances.

  Klokken 15.47 skal Daniel Bachmann Andersen i aktion, og klokken 19.17 rider Cathrine Laudrup-Dufour.

  Hele holdkonkurrencen og medaljeceremonien kan ses på DR2 frem til kl.20.30.

 38. 7. aug kl. 12:52

  Kasper Schmeichel begynder sæsonåbner på bænken i Nice

  Det bliver ikke nødvendigvis søndag, at Kasper Schmeichel får sin debut for den franske klub Nice.

  Efter skiftet fra Leicester tidligere på ugen må danskeren tage til takke med en plads på bænken fra start i søndagens Ligue 1-opgør mod Toulouse.

  Landsmanden Kasper Dolberg er ude med en skulderskade og er derfor slet ikke med i kamptruppen hos udeholdet.

  Kasper Schmeichel blev præsenteret i Nice onsdag og modtog sammen med de øvrige nyindkøb Aaron Ramsey og Alexis Beka Beka folkets hyldest.

  Danskeren skiftede efter 11 år i engelske Leicester, hvor han blandt andet var med til at vinde Premier League og FA Cup. I alt blev det til 479 kampe i Leicester-trøjen.

  Kampen fløjtes i gang klokken 13.

  /ritzau/

 39. 7. aug kl. 12:13

  Tidligere toppolitiker i Putins regering forbliver skakpræsident

  Den ukrainske stormester Andrii Baryshpolets havde håbet at vippe russeren Arkady Dvorkovich af pinden som præsident for Det Internationale Skakforbund (Fide).

  Sådan gik det ikke ligefrem, skriver nyhedsbureauet AFP.

  Med 157 ud af 179 medlemslandes opbakning opnåede russeren på et møde i Indien et suverænt flertal og kan dermed fortsætte som præsident.

  Dvorkovich var vicepremierminister under Ruslands præsident, Vladimir Putin, fra 2012 til 2018. Inden stemmeafvigelsen blev han af Baryshpolets anklaget for at være en del af Moskvas 'krigsmaskine' med henvisning til invasionen af Ukraine.

  Dvorkovich har tidligere udtrykt kritik af krigen i Ukraine og sagt, at hans 'tanker er med de civile ukrainere'.

  Før afstemningen sagde Dvorkovich, at han har taget et 'stærkt standpunkt i forhold til begivenhederne i Ukraine', ligesom han pointerede, at han har støttet bestyrelsens beslutninger om at mindske Ruslands indflydelse i Fide.

  Baryshpolets bud fik blot 16 stemmer. Rusland har siddet tungt på præsidentposten de seneste 27 år. Fra 1995 til 2018 var Kirsan Ilyumzhinov i chefstolen, og han blev altså afløst af sin landsmand.

  /ritzau/

 40. 7. aug kl. 10:53

  Dansk fartfænomen løber sig i Diamond Leagues sæsonfinale

  2022 har været et forrygende år for hurtigløberen Ida Karstoft, som både har fået debut ved VM og i Diamond League på 200 meter.

  Nu kan hun sætte flueben ved endnu en milepæl.

  Ved lørdagens Diamond League-stævne i Polen endte hun i et stærkt felt på femtepladsen, og det skaffede hende point nok til en plads i sæsonfinalen.

  - Det er kæmpestort bare at løbe ved Diamond League. Jeg havde slet ikke i tankerne, at det var en mulighed at ende i finalen. Jeg er bare vildt glad, det er mega fedt at opleve det, siger hun.

  Kun den nykårede verdensmester Shericka Jackson fra Jamaica og VM-bronzevinderen Dina Asher-Smith fra Storbritannien har i løbet af de fem Diamond League-løb skrabet flere point sammen, end de 18 danskeren har optjent.

  Sæsonfinalen løbes i Zürich 7. og 8. september.

  /ritzau/

 41. 7. aug kl. 09:29

  Russisk verdensetter napper årets første tennis-titel

  For første gang i 2022 kan tennisspilleren Daniil Medvedev juble over en titel, efter at han vandt finalen i den mexicanske ATP-turnering Los Cabos Open.

  Russeren, som i øjeblikket topper verdensranglisten, slog britiske Cameron Norrie i to sæt i finalen.

  Atleter fra Rusland er blevet bandlyst fra at kunne deltage under russiske eller hviderussiske flag på grund af invasionen af Ukraine. Det betyder, at atleter fra de to lande deltager i turneringer som neutrale.

  Det er desuden den første ATP-turnering, som den 26-årige russer har deltaget i, siden han blev slået ud af spanske Roberto Bautista i kvartfinalen i Mallorca Open.

  Ind imellem Mallorca Open og Los Cabos Open lå nemlig grand slam-turneringen Wimbledon.

  Den historiske britiske turnering havde forinden meldt ud, at russiske og hviderussiske tennisspillere ikke ville få lov til at deltage. Derfor var Medvedev altså ikke at finde på deltagerlisten til turneringen.

  /ritzau/

 42. 6. aug kl. 20:48

  Danskerne blander sig i toppen efter lovende start på VM i dressur

  Det ser lovende ud for Danmark i holdkonkurrencen ved VM i dressur i Herning, hvor to danske ekvipager er at finde i den sjove halvdel.

  Danske Carina Cassøe Krüth og hesten Heilines Danciera skulle i aktion som en af lørdagens sidste ekvipager, men ventetiden viste sig positiv for den danske duo, der red sig til en foreløbig tredjeplads i den individuelle konkurrence med scoren 76,863 procent.

  I videoen kan du se højdepunkter fra Carina Cassøe Krüths ridt. Kommenteret af Bjarne Nielsen og Birgitte Borch.

  Fjerdepladsen er også på danske hænder, eftersom Nanna Merrald Rasmussen og Blue Hors Zack tidligere lørdag red scoren 76.724 procent hjem, der længe var dagens bedste.

  Dermed ligger Danmark foreløbigt nummer tre i holdkonkurrencen, hvor de tre bedste scorer fra hvert land tæller.

  I morgen afsluttes holdkonkurrencen, når de to sidste danske ekvipager med Cathrine Laudrup-Dufour og hesten Vamos Amigos samt Daniel Bachmann Andersen og hesten Marshall-Bell skal i aktion.

  Du kan følge søndagens konkurrencer ved VM i ridning fra klokken 10.00 på DR2.

 43. 6. aug kl. 18:45

  FC Nordsjælland fortsætter stærk sæsonstart med ny sejr

  Der var god underholdning og rigeligt med chancer, da FC Nordsjælland lørdag besejrede Viborg med 1-0 i 3F Superligaen.

  Begge mandskaber stod for en masse gode kombinationer på kanten af felterne og fik spillet sig til flere åbne målchancer, og kun godt målmandsspil forhindrede, at kampen i Farum fik flere mål.

  Med sejren fortsætter FCN drømmestarten på sæsonen. Holdet har vundet alle fire kampe indtil nu og ligger øverst i tabellen. Viborg ligger nummer fem med seks point.

  Det norske talent Andreas Schjelderup stod for kampens ene scoring. FCN-spillerens tredje scoring i sæsonens fire kampe.

  /ritzau/

 44. 6. aug kl. 18:28

  Fortuna Hjørring byder oprykkerne fra Sundby velkommen med nederlag

  Oprykkerne fra Sundby tog lørdag hul på tilværelsen som Kvindeliga-hold.

  Fodboldklubben fra Amager bød sidste års sølvvinder,Fortuna Hjørring, op til dans, men måtte sande et nederlag på 2-1 efter de 90 minutter.

  Tilværelsen i den bedste kvindelige fodboldrække blev indledt på værst tænkelige måde, da den garvede Fortuna-spiller Florentina Olar-Spanu scorede efter bare fem minutter.

  I anden halvleg udlignede unge Anna Walter for oprykkerne, men den stilling holdt kun i få minutter, eftersom amerikanske Ashley Riefner blev matchvinder for de gæstende nordjyder.

  Fredag aften åbnede AGF og Kolding IF sæsonen i Kvindeligaen, da de to klubber spillede 1-1 i Aarhus.

 45. 6. aug kl. 18:17

  God danskerdag i Premier League: Højbjerg og Tottenham vinder sikkert

  Pierre-Emile Højbjerg (tv.) og svenske Dejan Kulusevski var med fra start, da Tottenham slog Southampton. (Foto: VINCENT MIGNOTT © Ritzau Scanpix)

  Tottenham fik lørdag en optimal start på den nye sæson med en 4-1-sejr over Southampton på hjemmebane.

  Den danske landsholdsprofil Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen mod sine tidligere holdkammerater og var med i opspillet til Dejan Kulusevskis 4-1-scoring i anden halvleg.

  Andetsteds fik Rasmus Nissen Kristensen debut og spillede hele kampen for Leeds, der slog Wolverhampton 2-1 på hjemmebane.

  Landsholdsbacken fik en uheldig start, da han tabte en duel efter fem minutter, som tillod et indlæg og Daniel Podences flotte 1-0-scoring. Men siden var danskeren med til at lukke af, og via en træffer af spanske Rodrigo og et selvmål vandt Leeds alligevel.

  Bournemouth med danske Philip Billing som aktør i 90 minutter slog hjemme Aston Villa 2-0, og med samme cifre nedlagde Newcastle på hjemmebane oprykkeren Nottingham.

  /ritzau/

 46. 6. aug kl. 17:42

  Danske roere ender langt fra VM-metal

  Lørdag eftermiddag kæmpede to danske roere om medaljer ved VM i kajak, der afholdes i Halifax, Canada.

  Først var unge Thorbjørn Rask i aktion i sin enerkajak, hvor han blev nummer otte ud af ni i finaleheatet på de 500 meter.

  Derefter var det den danske kajakstjerne Emma Aastrand Jørgensen, der skulle ud på samme distance. Længe så det godt ud fra danskeren, der fik en fornuftig start og længe lå nummer to.

  Men mod slutningen sakkede danskeren længere tilbage i feltet og sluttede ligeledes som nummer otte ud af de ni finalister.

  I videoen kan du se Emma Aastrands finaleheat, der blev vundet af Lisa Carrington fra New Zealand.

 47. 6. aug kl. 17:34

  Robert Skov scorer forgæves for Hoffenheim, mens Rønnow vinder dansk keeperduel

  Robert Skov blev første dansker på scoringstavlen i den nye Bundesliga-sæson.

  Lørdag scorede han således til 1-0, da hans klub, Hoffenheim, på udebane tabte med 1-3 til Mönchengladbach.

  I karrierens første bundesligakamp blev Jens Stage noteret for en assist, da han fik ligadebut for Werder Bremen, der spillede 2-2 i Wolfsburg.

  I det berlinske lokalderby var der danske keepere i begge ender af banen. Hjemmeholdet Union Berlin havde Frederik Rønnow mellem stolperne, mens Oliver Christensen vogtede målet hos Hertha Berlin.

  Union Berlin vandt opgøret med 3-1. Oliver Christensen kunne ikke lastes for de første to scoringer, men så ikke alt for godt ud, da hjemmeholdet scorede til 3-0 efter et hjørnespark.

  /ritzau/

 48. 6. aug kl. 16:52

  Jan Pytlick dropper trænerpensionen for job i Mellemøsten

  Jan Pytlick blev sidste år fyret i Sønderjyske og lagde dermed trænerkarrieren på hylden. Men nu er pensionsplanerne sat på pause. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  Den garvede håndboldtræner Jan Pytlick skal være landstræner for Saudi-Arabiens herrelandshold.

  Det bekræfter træneren over for DR Sporten.

  55-årige Pytlick, der indstillede trænerkarrieren sidste år, har skrevet under på en etårig aftale med det saudiske håndboldforbund.

  Her har Jan Pytlick til opgave at klargøre det saudiske landshold til VM i januar næste år.

  - Det lød ekstremt spændende, at holdet skulle til VM. Det har altid været min store drøm at prøve et herremesterskab, siger Jan Pytlick, der har prøvet det mange gange som kvindetræner.

  I spidsen for Danmarks håndboldkvinder har Pytlick vundet blandt andet OL-guld i 2000 og 2004.

 49. 6. aug kl. 15:29

  Tidligere landsholdsfløj gør lyn-comeback efter fødsel

  Maria Fisker i kamp for hendes klub Viborg HK. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Blot én måned efter hendes fødsel var håndboldspilleren Maria Fisker igen i kamp for Viborg HK i fredagens træningskamp imod norske Storhammer.

  Venstrefløjen, der er blevet mor for anden gang, udtaler selv om det hurtige comeback.

  - Min krop har overrasket mig. Jeg har det bare virkelig godt, og jeg har trænet lidt med på det sidste, forklarede hun til Viborg HK’s facebookside.

  Dermed tyder alt på, at Fisker er 100 procent spilleklar, når Viborg HK møder Odense Håndbold i ligapremieren den 31. august hjemme i egen hule.

  Tidligere på ugen udtalte Viborg HK-træner Jakob Vestergaard sig om Fiskers comeback.

  - Fisker er langt i sin proces for at komme tilbage, men jeg synes, at det er for tidligt at sige mere. Hun har det godt, og det er rigtig dejligt, og der er vist ingen tvivl om, at vi ser hende inden alt for længe, sagde han til klubbens hjemmeside.

 50. 6. aug kl. 15:25

  Liverpool skuffer mod Premier League-oprykker

  Aleksandar Mitrović udnyttede det straffespark, som Liverpools Virgil van Dijk begik i anden halvleg, og scorede til 2-1. (Foto: Peter Cziborra © Ritzau Scanpix)

  Liverpool fik lørdag eftermiddag en skidt start på Premier League-sæsonen.

  På udebane mod oprykkerne fra Fulham spillede det rødklædte Liverpool-mandskab uafgjort 2-2.

  Fulham kom foran to gange i opgøret, men gæsterne formåede at få svaret igen begge gange.

  Hjemmeholdets serbiske målræv, Aleksandar Mitrović, scorede begge mål for oprykkerne og fortsatte dermed sin flotte målform, der i sidste sæson kastede 43 ligascoringer af sig.

  Liverpools to scoringer blev sat ind af det uruguayanske nyindkøb, Darwin Nunez, og sidste sæsons Premier League-topscorer Mohamed Salah.

  Sæsonen blev indledt fredag aften, da Arsenal besejrede Crystal Palace på udebane med 2-0.

Mere fra dr.dk