Seneste sport

Brøndby-fans skal vise ID for at komme til udekampe

Når fans af Superliga-klubben Brøndby rejser til udebaner for at se fodbold, vil de fremover blive bedt om at vise ID for at komme ind på udebaneafsnittet.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet efter en række kedelige episoder i forbindelse med Brøndbys udebanekampe. Blandt andet havde klubbens fans et sammenstød med FC København-fans tidligere i september.

Virkningerne af tiltaget skal afgøre, om Brøndby fremover kan have fans med på udebane, eller om vestegnsklubben må undvære sine tilhængere på fremmed grund.

Derudover har Divisionsforeningen besluttet at påsætte en sikkerhedsobservatør til Brøndbys udekampe - foreløbig frem til vinterpausen.

Et andet tiltag fra Divisionsforeningen kommer til at ramme FCK-fans.

Til holdets næste udekamp på Brøndby Stadion må de hvidklædte ikke have fans på udebaneafsnittet af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor skal udebaneafsnittet i Brøndby stå tomt 16. oktober.

Seneste sport

 1. GOG taber til tyske mestre i Champions League

  Tyske Magdeburg fik onsdag revanche for sit nederlag til GOG i november, da holdet hjemme slog fynboerne 36-34 i Champions League.

  GOG-profilerne Emil Madsen, Simon Pytlick og Lukas Jørgensen scorede henholdsvis ti, ni og otte mål, men måtte se landsmændene Magnus Saugstrup og Mike Jensen være afgørende for Magdeburg i slutsekunderne.

  Alle Magdeburgs tre danske spillere, keeper Mike Jensen, stregspiller Magnus Saugstrup og venstreback Michael Damgaard var på banen for hjemmeholdet, der nu har 12 point for ni kampe i gruppe A.

  GOG ligger nummer fem af otte hold med sine syv point efter blandt andet en flot 33-32-sejr over Magdeburg i det omvendte opgør.

  GOG mangler nu blot en kamp i Champions League inden nytår. Det er mod bundholdet FC Porto hjemme om en uge.

  /ritzau/

 2. Aalborg Pirates vinder 1-0 for anden gang på tre dage

  Mesterholdet Aalborg Pirates har tilsyneladende fundet formen i Metal Ligaen.

  Onsdag slog holdet på udebane Esbjerg Energy 1-0 efter en scoring i powerplay af den canadiske back Ian Edmondson i tredje periode.

  Esbjerg mødte op med tre hjemmesejre i træk, men fandt aldrig en vej forbi George Sørensen i Aalborgs mål trods flere powerplays og to forsøg på målrammen i slutfasen.

  Inklusive 1-0-sejr over Herning Blue Fox mandag og en tredje periode mod Herlev i slutningen af november har Aalborg nu holdt sit bur rent i syv perioder i træk.

  Sejren er samtidigt holdets femte i træk i Metal Ligaen, hvor Aalborg indtager tredjepladsen med 48 point for 24 kampe. Foran ligger Herning og Sønderjyske med henholdsvis 54 og 52 point for 25 kampe.

  Mere gang i løjerne var der i onsdagens anden kamp. Sidste sæsons tabende finalist, Rungsted Seier Capital, bankede på hjemmebane formsvage Frederikshavn White Hawks 7-2.

  Rungsted indtager femtepladsen med 37 point, mens Frederikshavn er nummer syv med 28 point.

  /ritzau/

 3. Britisk tennisforbund får stor bøde for at udelukke russere

  Det britiske tennisforbund (LTA) har fået en bøde svarende til godt syv millioner kroner af ATP, herrernes tennisorganisation.

  Det sker fordi, at LTA i 2022 valgte at udelukke spillere fra Rusland og Hviderusland fra sine fem ATP-turneringer på grund af den russiske invasion af Ukraine.

  Det samme gjorde arrangørerne af Wimbledon, All England Lawn Tennis Club.

  Det er i strid med politikken hos både ATP og WTA, kvindernes tennisorganisation.

  LTA erklærer sig i en pressemeddelelse "meget skuffet" over bøden.

  /ritzau/

 4. NFH overrasker med stor triumf mod Team Esbjerg

  Nykøbing Falster Håndbold overraskede onsdag stort med en 32-27-sejr over Team Esbjerg på hjemmebane i Kvindeligaen.

  Den franske bagspiller Marie-Helene Sajka scorede 11 mål og var en fremtrædende spiller for hjemmeholdet. Norske Henny Reistad lavede det samme for Esbjerg.

  Med sejren rykker NFH op på siden af Team Esbjerg i tabellen. Begge har 14 point efter ti kampe.

  Mere tæt var det mellem Ikast og København Håndbold. Udeholdet førte med seks mål i første halvleg, men blev indhentet efter pausen.

  København udlignede til 21-21 med 24 sekunder igen, men Ikast afgjorde kampen med to scoringer på hver sin side af en redning fra en generelt fabelagtigt Jessica Ryde, der tog 18 ud af 33 afslutninger.

  Andetsteds vandt Viborg HK 25-22 over Aarhus United. Det placerer viborgenserne på sjettepladsen med et point mere end Silkeborg-Voel, som slog Skanderborg 26-23.

  /ritzau/

 5. Fifa giver Serbien bøde på 150.000 for omstridt flag

  Disciplinærkomitéen i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har onsdag uddelt bøder til VM-nationerne Serbien, Kroatien og Saudi-Arabien.

  Det skriver Fifa på sin hjemmeside.

  Serbien har således fået en bøde svarende til godt 150.000 kroner for have et omstridt flag hængende i holdets omklædningsrum.

  Flaget viste omridset af Serbien inklusiv Kosovo, der i 2008 udråbte sig selv som selvstændig, og var desuden påtrykt en tekst, der på dansk kan oversættes til "Ingen overgivelse".

  Kosovos selvstændighed er blevet anerkendt af blandt andet Danmark, USA og en lang stribe europæiske lande. Kosovo deltager også som selvstændigt landshold i turneringer under både Fifa og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

  Også Kroatien har fået en bøde. Den lyder på et beløb svarende til godt 375.000 kroner og falder, efter at kroatiske fans råbte grimme ting efter og fremviste et stødende banner mod Canadas keeper Milan Borjan, der har serbiske rødder.

  Endelig har Saudi-Arabien fået to bøder på hver knap 115.000 kroner. De falder, fordi holdet i gruppekampene mod Argentina og Mexico modtog seks kort i hver kamp.

  /ritzau/

 6. De danske curlingkvinder fejrer længe ventet guldmedalje

  Det danske curlinglandshold med Jasmin Lander, Mathilde Halse, skipper Madeleine Dupont, My Larsen og Denise Dupont blev i dag hyldet på Københavns Rådhus. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  - Imens verdens øjne har hvilet på VM og Qatar, så har I givet Danmark denne kæmpe sportspræstation.

  Sådan sagde Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen onsdag eftermiddag i Magistratsalen på Københavns Rådhus med blikket rettet mod det kvindelige danske curlinglandshold.

  For det er 12 dage siden, at Madeleine Dupont, Denise Dupont, Jasmin Lander, Mathilde Halse og My Larsen med en smal sejr over Schweiz sikrede Danmark den første guldmedalje i sporten siden 1994.

  Og som traditionen foreskriver blev det fejret med pandekager på Københavns Rådhus.

  - Vi har spøgt lidt med det for sjov. Hvis vi vinder, så er det jo ikke kun guldmedaljen, det er jo også at komme på rådhuset og få pandekager, siger Denise Dupont.

  - Nu har vi hørt om de her sagnomspundne pandekager i så mange år. Så at stå her i dag, det er faktisk næsten ikke til at forstå.

  /ritzau/

 7. Axelsen får god start på sæsonfinalen i badminton med storsejr

  Efter en blød start satte Viktor Axelsen tingene på plads, da han åbnede sæsonfinalen med en sikker sejr. (Foto: © Sakchai Lalit, Associated Press)

  Viktor Axelsen har haft et tæt på perfekt år, når det kommer til badminton.

  Derfor var den 28-årige dansker også kvalificeret til sæsonfinalen i Bangkok, og her fik den forsvarende vinder en god start med en sejr over Lu Guang Zu fra Kina.

  Den danske verdensetter vandt i to sæt, 21-13, 21-11, og fører dermed gruppen, som i alt består af fire spillere.

  I morgen møder Viktor Axelsen japanske Kodai Naraoka, inden inderen H.S. Prannoy venter på fredag.

  Viktor Axelsen har blot tabt to kampe i 2022 - semifinalenederlaget til indiske Lakshiya Sen i årets første turnering og nederlaget til træningsmakkeren Loh Kean Yew ved Denmark Open i oktober.

  Den danske herredouble bestående af Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen har også været i aktion ved sæsonfinalen. De tabte i to sæt til den kinesiske duo Yu Chen Liu og Xuan Yi Ou.

 8. DBU donerer over en halv million kroner til Qatars migrantarbejdere

  For hvert mål i dansk fodbold i november har Dansk Boldspil-Union doneret ti kroner til migrantarbejdere. (Foto: © Unknown, Scanpix Denmark)

  Dansk Boldspil-Union, DBU, sender 559.110 kroner til Qatar, når VM i fodbold er slut.

  Det oplyser Danmarks fodboldforbund i en pressemeddelelse.

  Donationen er et resultat af et projekt, som blev søsat i oktober. Her forpligtede DBU sig til at donere 10 kroner for hvert mål, som blev scoret på tværs af de danske fodboldrækker.

  I november blev der scoret 55.911 mål i dansk bredde- og elitebold, hvorfor der nu sendes over 500.000 til Qatar. Pengene skal fungere som konkret støtte til migrantarbejderne i Qatar, siger Jakob Jensen, direktør i DBU.

  - Det kan være med til at sikre bedre vilkår for flere i fremtiden. Vi er klar over, at donationen fra dansk fodbold ikke kan stå alene, men jeg er stolt over bidraget fra et samlet dansk fodbold, siger han.

  Beløbet går ubeskåret til at forbedre forholdene for migrantarbejdere i Qatar efter VM, skriver DBU.

  I pressemeddelelsen fremgår det, at donationen er øremærket organisationen The Building & Workers’ international, der er den internationale fagforening for arbejdere i byggeindustrien.

 9. Dansk bordtennischef kalder nyt VM i Qatar for en 'brandærgerlig' beslutning

  Når verdens bedste bordtennisspillere skal dyste om VM-titlen i 2025, bliver det i en hal i Doha. (Foto: © Suhirrthavathy Thiruchelvam, © Suhirtthavathy Thiruchelvam)

  Mens VM-fodbolden ruller i Qatar, har ørkenstaten sikret sig et nyt verdensmesterskab.

  Det gælder VM i bordtennis, som i 2025 skal afvikles i Doha. Tirsdag vandt Qatars hovedstad afstemningen foran den spanske by Alicante med 53-39.

  Og det ærgrer Bordtennis Danmarks formand, Henrik Vendelbo, som var til stede ved afstemningen i Jordan.

  - Det er brandærgerligt, for det er federe, når turneringen er i Europa. Qatar har dog været en stor spiller under corona, hvor de har linet op med turneringer og økonomiske donationer til nationer, som nu synes, Qatar har gjort et godt arbejde, siger Henrik Vendelbo.

  Bordtennis Danmark har hverken tænkt i protester eller en boykot, for der er længe til 2025, forklarer formanden.

  - Vi er ikke klar til at åbne dørene alt for meget for Qatar, så det var en af grundene til, at vi stemte på Spanien.

  Inden Qatar skal være værter, afvikles VM i 2023 i Sydafrika.

 10. Cykelstjernen Vingegaard i finalefeltet til Årets Sportsnavn

  Jonas Vingegaard er den første af tre finalister til prisen som Årets Sportsnavn 2022. (Foto: © THOMAS SAMSON, Ritzau Scanpix)

  I sommer triumferede Jonas Vingegaard, da den danske cykelstjerne vandt det prestigefyldte etapeløb Tour de France.

  Præstationen har medvirket, at han nu er den første af i alt tre finalister til at blive Årets Sportsnavn 2022. Det skriver Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

  Lars Krarup, formand for Team Danmark og med i dommerkomitéen til prisen, kalder det en selvfølge, at Jonas Vingegaard er nomineret.

  - Vingegaard erobrede hele cykelverdenen og de danske sportshjerter med sin ydmyghed, sit sportsmanship og allermest med sine fantastiske evner på en cykel, siger Lars Krarup.

  De to sidste finalister offentliggøres i de kommende uger, inden vinderen kåres til januar ved DR's show 'Sport 2022' i Boxen i Herning.

  Badmintonspilleren Viktor Axelsen, paradressurrytteren Katrine Kristensen og kvindelandsholdet i håndbold er også blandt de nominerede. Du kan se hele listen her.

 11. Olympisk organisation udskyder placeringen af vinter-OL

  Den nyeste udskydelse giver værtsbyen for vinter-OL og de paralympiske lege i 2030 mindre end syv års varsel. (Foto: © YUICHI YAMAZAKI, Ritzau Scanpix)

  Heller ikke næste år bliver det muligt at udpege en vært for vinter-OL i 2030.

  Det står klart efter efter et bestyrelsesmøde i den internationale olympiske komité, IOC, tirsdag aften i Schweiz.

  Det kan ikke lade sig gøre, da IOC-direktør Christophe Dubi håber på at skabe plads til at "konsultere grundigt med de involverede aktører". Dermed har en eventuel værtsby nu mindre end syv år til at forberede afholdningen af vinter-OL og -PL.

  Den japanske by Sapporo har længe ført kampagne for at få værtskabet til vinter-OL og de paralympiske lege i 2030, ligesom canadiske Vancouver også har været i spil.

  pressemødet i Lausanne blev Christophe Dubi spurgt, om den korte forberedelsestid til en værtsby bekymrer ham.

  - Slet ikke. De mulige værtsbud har alle OL-erfaring og ekspertisen i at afholde konkurrencer, siger Christophe Dubi til mediet Inside the Games.

  - Vi kan tildele legene senere og stadig være lige til tiden med at levere dem.

  IOC har endnu ikke offentliggjort, hvornår det i stedet planlægger at offentliggøre værtsbyen.

 12. Kræftsyge Pelés helbred er i bedring

  Det går fremad med den Brasilianske legende Pelés helbred.

  Sådan lyder det fra det hospital, Pelé er indlagt på hjemme i Sao Paulo, ifølge Ritzau.

  Der har været mange spekulationer om Pelés helbred den seneste tid.

  Den 82-årige Pelé er under behandling for tarmkræft, og i sidste uge skrev flere medier, at han ikke længere reagerer på behandlingen, efter han under sin indlæggelse har døjet med lunge- og vejrtrækningsproblemer.

  Familien afviste dog, at Pelé skulle være døende, og i dag er der altså gode nyheder fra lægerne.

  - Han opholder sig fortsat på en almindelig stue, er stabil, ved bevidsthed og uden nye komplikationer, lyder det ifølge nyhedsbureauet AFP fra hospitalet.

  Efter Brasiliens sejr over Sydkorea mandag aften hyldede spillerne Pelé med et stort banner.

  Neymar og de andre brasilianske spillere hyldede Pelé i forbindelse med holdets kamp mod Sydkorea.
 13. Portugal bænker Ronaldo i VM-gyser

  Portugals landstræner, Fernando Santos, har noget kontroversielt valgt at starte med Cristiano Ronaldo på bænken, når Portugal møder Schweiz i ottendedelsfinalen klokken 20.00 dansk tid.

  Ronaldo har ellers startet inde i alle Portugals kampe indtil videre, hvor det er blevet til et enkelt mål, som blev scoret på straffespark.

  På gårsdagens pressemøde udtrykte Santos sin utilfredshed med Ronaldo, der havde en dårlig attitude i forbindelse med sin udskiftning mod Sydkorea.

  Ronaldo hævder selv, at negativiteten ikke havde noget med udskiftningen at gøre.

  Kampen mellem Portugal kan som altid følges på P4 eller på DR Lyd. Alternativt kan man følge med i vores liveblog her på siden.

 14. Europamestre i curling bliver hyldet på Københavns Rådhus

  Onsdag bliver der bagt pandekager på Københavns Rådhus.

  De danske europamestre i curling kommer nemlig forbi og skal hyldes af blandt andre Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S).

  Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

  Madeleine Dupont, Mathilde Halse, My Hollinger, Denise Dupont og Jasmin Lander sørgede i slutningen af november for, at dannebrog steg til tops ved EM i svenske Östersund.

  Det danske hold slog Schweiz i finalen 26. november. Det var første gang i 28 år, at et dansk curlinglandshold vandt en guldmedalje.

  Der er tradition for, at danske atleter besøger rådhuset i København, når de har vundet store mesterskaber.

  I sommer var det Jonas Vingegaard, der efter sin Tour de France-triumf besøgte rådhuset og blev hyldet af mange tusinde danskere.

  Det fremgår ikke af Københavns Kommunes pressemeddelelse, om curlinglandsholdet også får en tur på balkonen.

  /ritzau/

 15. Clara Tauson udraderer tidligere topspiller i Frankrig

  Der var vendt op og ned på alt, da Clara Tauson tirsdag trådte ind i WTA 125-turneringen Open de Angers og smadrede den tidligere topspiller Sabine Lisicki med 6-1, 6-1.

  Da Sabine Lisicki var på toppen af sin karriere, var hun helt oppe som nummer 12 i verden og nåede Wimbledon-finalen i 2013.

  Siden er det - især på grund af skader - gået ned ad bakke. I 2020 løb hun eksempelvis ind i en alvorlig knæskade, der betød, at hun i 2021 ikke spillede en eneste tenniskamp.

  Hun gjorde comeback tidligere i år og er placeret som nummer 352 i verden.

  Clara Tauson er selv placeret som nummer 132 i verden efter et svært år med tilbagevendende rygproblemer, og hun havde meget få problemer mod Lisicki.

  /ritzau/

 16. Aarhus får en professionel tennisturnering

  En ny professionel tennisturnering på dansk grund ser dagens lys næste år.

  I en pressemeddelelse oplyser Dansk Tennis Forbund, at Aarhus-klubben Skovbakken Tennis bliver vært for en såkaldt M25-turnering.

  Turneringen er en del af ITF World Tennis Tour, som rangerer under ATP Tour og ATP Challenger Tour.

  Der er 25.000 dollar i præmiepuljen, og der er 25 ATP-point til vinderen.

  Turneringen er med andre ord ikke så attraktiv, at de store stjerner kommer valfartende til Aarhus næste år, men den bliver vigtig for de danske talenter, der er på vej op gennem systemet.

  Det mener Jens Anker Andersen, der er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

  /ritzau/

 17. Eller scorer sæsonmål nummer fire i NHL

  Washington Capitals kæmper for en plads i slutspillet i NHL, men første del af sæsonen har ikke været specielt succesrig for mestrene fra 2018.

  Natten til tirsdag dansk tid kom holdet dog et skridt tættere på med en sejr på 3-2 ude over Edmonton Oilers.

  Her spillede danske Lars Eller en hovedrolle.

  Syv minutter inde i anden periode blev Eller spillet fri foran mål, og efter en stribe hurtige træk knaldede han pucken i nettet til 1-1.

  Det var Ellers fjerde mål i sæsonen, hvor han desuden har bidraget med seks oplæg.

  /ritzau/

 18. Svensk atletikstjerne vinder stor pris

  Armand Duplantis er en af atletikkens helt store stjerner. (Foto: © ALEKSANDRA SZMIGIEL, Ritzau Scanpix)

  Den svenske stangspringer Armand Duplantis vandt mandag aften prisen som årets bedste mandlige atletikudøver i verden.

  Prisen fik han efter en fantastisk sæson, hvor det er blevet til tre guldmedaljer: VM-guld indendørs, EM-guld udendørs og VM-guld udendørs.

  Samtidig har han forbedret sin egen verdensrekord, så den nu er på seks meter og 21 centimeter.

  Det er anden gang, at den svenske verdensrekordholder vinder prisen på herresiden. Det skete også i 2020.

  Hos kvinderne blev titlen givet til amerikanske Sydney McLaughlin, der to gange i denne sæson satte verdensrekord i 400 meter hækkeløb, mens hun også vandt VM-guld på samme distance og i 4x400 meter stafetløb.

 19. Gamle dopingprøver fælder 73 OL-deltagere

  Vægtløftningskonkurrencerne ved OL i London var hårdt plaget af doping. I mændenes 94-kiloklasse blev alle medaljevindere senere diskvalificeret for brug af anabolske steroider. I midten ses Ilya Ilyin fra Kasakhstan flankeret af russiske Alexandr Ivanov og moldoveren Anatoli Ciricu. (Foto: © Yuri Cortez/AFP/Ritzau Scanpix)

  I de senere år har Det Internationale Testagentur (ITA) med nye metoder genanalyseret i alt 2.727 dopingprøver fra OL i London i 2012.

  73 af dem var positive, og det betyder, at 31 medaljetagere i fire sportsgrene har måttet aflevere deres medaljer tilbage. Det oplyser ITA i en pressemeddelelse.

  - Resultatet viser klart, at i kampen mod doping skal alle til rådighed stående midler tages i brug for at beskytte retfærdigheden og atleterne, siger ITA-direktør Benjamin Cohen.

  - Nogle gange er tid et sådant værktøj, der gør det muligt at tage ny videnskab og nye metoder i brug ved prøver, der er taget for mange år siden, påpeger han.

  Vægtløftere står for 36 af de 73 positive prøver, der er blevet opdaget med forsinkelse. Atletikudøvere følger efter med 28 dopingsnydere.

  /ritzau/

 20. FC Midtjylland sælger Evander til amerikansk klub

  Evander nåede 167 kampe for FC Midtjylland. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben FC Midtjylland er blevet en profil fattigere.

  Brasilianeren Evander skifter efter 4,5 år på heden til den amerikanske klub Portland Timbers.

  - Klubben har givet mig mulighed for at spille store kampe i Europa, vinde pokaler, score mål og levere flotte præstationer sammen med mine holdkammerater. Jeg er yderst taknemmelig og sætter pris på al den glæde, alle i klubben har givet mig, siger Evander på FCM's hjemmeside.

  Midtbanespilleren nåede i 167 kampe at score 50 mål for klubben. Derudover har Evander været med til at spille Champions League og Europa League med den midtjyske klub.

  - Evander har via sine markante præstationer fortjent det her skifte. Det er en rigtig god case for begge parter, fordi vi har fået den pris, vi mener, han er værd, mens det ligeledes er et spændende skridt for Evander at komme til MLS, siger sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmside.

  Klubben har ikke meldt ud, hvor mange penge, man har fået for Evander.

 21. Viktor Axelsen kåret som verdens bedste badmintonspiller

  Viktor Axelsen er for andet år i træk kåret til verdens bedste mandlige badmintonspiller. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix Denmark)

  2022 har været en lang dans på roser for den danske badmintonspiller Viktor Axelsen.

  Syv titler, inklusiv EM, VM og All England, er det blevet til, og det har nu kastet en fornem pris af sig.

  Det Internationale Badmintonforbund (BWF) har nemlig kåret Axelsen som den bedste mandlige badmintonspiller i 2022.

  Det skete mandag eftermiddag ved en gallamiddag forud for sæsonfinalen, der begynder i Bangkok i denne uge.

  – Det er selvfølgelig fedt at vinde sådan en pris. Efter så godt et år er jeg glad for at få den anerkendelse, for det har været et godt år for mig, og det giver mig blod på tanden til det kommende år. Og så er det en god start på sæsonfinalerne og giver en masse motivation, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark.

  Det er andet år i træk, at Viktor Axelsen vinder prisen.

 22. Boksere anført af tidligere superstjerne demonstrerer i Schweiz

  Sådan ser protestskiltene ud. (Foto: © DENIS BALIBOUSE/POOL, Ritzau Scanpix)

  Omkring 80 boksere og trænere inklusiv den tidligere verdensmester Roy Jones Jr. demonstrerer i dag i forbindelse med et bestyrelsesmøde i Den Internationale Olympiske Komité.

  Det skriver mediet Inside The Games.

  Proteten skyldes, at boksning kan være på vej væk fra det olympiske program. Indtil videre er boksning ikke sat på det olympiske program i 2028.

  Noget, der har fået bokserne til at gå på gaden med t-shirts påtrykt: 'Intet OL uden boksning'.

  Roy Jones Jr. vandt sølv ved OL i 1988 efter et kontroversielt nederlag til sydkoreanske Park Si-Hun.

 23. Dansk talent får kontrakt med World Tour-hold

  Den 20-årige cykelrytter skal fra den kommende sæson køre på cyklingens World Tour for holdet DSM,

  Det skriver holdet på Twitter.

  Tobias Lund Andersen har de seneste to år kørt for DSM's udviklingshold, og han kender derfor til holdet, fortæller han i opslaget.

  - Jeg har allerede kørt løb på seniorrytternes program og kender alle i gruppen, hvilket er rart, så jeg tror, at overgangen bliver let.

 24. Svensk skiskytte endte i bizar situation: Havde glemt noget at skyde med

  Den svenske skiskytte Stina Nilsson vil nok helst glemme søndagens konkurrence i den finske by Kontiolahti hurtigst muligt.

  Undervejs brugte hun nemlig usædvanligt lang tid ved den stående skydning, fordi hun havde glemt at tage et magasin med.

  Derfor var det naturligvis svært at komme videre i konkurrencen, skriver NRK.

  Heldigvis for Nilsson fik hun råbt efter hjælp, og en løbsfunktionær fik givet hende nogle patroner, efter mange af konkurrenterne var suset forbi.

  Den dyrebare fejl betød naturligvis, at svenskeren skøjtede langt ned i feltet. Hun endte som nummer 34 i kvindernes jagtstart.

 25. Storbritanniens premierminister roser Qatar for 'utroligt' VM

  Rishi Sunak har været premierminister i Storbritanniens siden den 25. oktober i år, hvor han overtog stafetten fra Liz Truss. Her ses han i november. (Foto: © Justin Tallis, Ritzau Scanpix)

  Mens mange danske politikere har haft travlt med at presse på for en politisk boykot af slutrunden i Qatar, lader holdningen til at være en lidt anden hos Storbritanniens nye premierminister, Rishi Sunak.

  På sin Twitter-profil skriver den konservative leder nemlig, at VM i Qatar har været "utroligt" indtil nu.

  - Hatten af for Qatar for at være vært for et utroligt VM indtil videre.

  - Gruppespillet vil blive husket som et af de helt store, skriver den konservative leder på sin Twitter-profil.

  Rishi Sunak har været premierminister i Storbritannien siden den 25. oktober i år, hvor han overtog stafetten fra Liz Truss.

  For et par dage siden havde han telefonmøder med emiren fra Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, og Tyrkiets præsident for at diskutere en forsvarsalliance og krigen i Ukraine.

  Her blev Rishi Sunak og emiren fra Qatar enige om fortsætte med at samarbejde bilateralt og gennem en fremtidig handelsaftale, skriver Reuters.

 26. Dansk superstjerne sejrer i sit comeback for e-sportsgiganten Astralis

  Nicolai "dev1ce" Reedtz spillede sin første Counter-Strike-kamp i et år og gjorde samtidig comeback for Astralis. (Foto: © Kevin C. Cox, 2017 Getty Images)

  Søndag kunne Counter-Strike-holdet Astralis byde en af sine tidligere profiler velkommen tilbage i en sejr over Tricked.

  Nicolai "dev1ce" Reedtz regnes som en af e-sportens superstjerner, hvorfor hans comeback for hans tidligere arbejdsgiver blev taget godt imod i sejren på 16-14, 16-8.

  For halvandet år siden blev topspilleren solgt til svenske Ninjas in Pyjamas, men i oktober annoncerede Astralis, at han blev hentet tilbage.

  Som følge af en sygemelding har Nicolai "dev1ce" Reedtz ikke spillet i et år, så da han søndag var med til at skyde Tricked i sænk, var der comeback i mere end én forstand.

  Efter en række år på toppen af Counter-Strike-scenen er Astralis faldet ned som verdens nummer 17. Det skal Nicolai "dev1ce" Reedtz være med til at rette op på, hvorfor søndagens sejr over Tricked er gode nyheder.

  Den udløser en kvartfinaleplads ved CCT North Europa Series 2, hvor enten HEET eller Into the Breach venter.

 27. Schmeichel om VM-exit: 'Svært at acceptere'

  Kasper Schmeichel under kampen mod Australien i onsdags, der endte 1-0 til australierne og sendte Danmark endegyldigt ud af VM. (Foto: © John Sibley, Ritzau Scanpix)

  Tre kampe og en returbillet til diverse europæiske storklubber blev det til for det danske landshold ved VM i fodbold.

  Og det var langt fra, hvad landsholdet havde drømt om, skriver Kasper Scmeichel i et opslag på sin Instagram-profil.

  - Der var med rette høje forventninger til os, og vi levede ikke op til dem i sidste ende. Det er meget svært at acceptere, og vi må anerkende, at vi bare ikke var gode nok for et hold med vores kvalitet, skriver Schmeichel.

  Målvogteren er dog overbevist om, at holdet nu vil rejse sig.

  - Det her er brænde til bålet, og jeg tror på, at det her hold kan rejse sig uanset hvad. Den gør ondt lige nu, både for os og jer, men jeg ved, at vi kommer igen, lyder det fra målmanden.

 28. Odense Håndbold sejrer i vildt CL-comeback

  Bo van Wetering blev delt topscorer for Odense Håndbold med seks mål sammen med norske Maren Nyland Aardahl. (Foto: © Frank Cilius, Frank Cilius)

  Odense Håndbold så ud til at være i sækken, men de fynske harpikskvinder leverede et stort comeback i udebanesejren over Krim Mercator i Champions League.

  I første halvleg var danskerne således nede med syv mål i første halvleg. Slovenernes gode start blev dog langsomt nedbrudt, og i anden halvleg løb Odense forbi hjemmeholdet på måltavlen, der endte på 29-23.

  I målet bidrog Althea Reinhardt med en stærk indsats, og Odense er nu oppe på fire sejre i syv kampe i Champions Leagues gruppe A. Det svarer til otte point og en fjerdeplads. Dermed har fynboerne udsigt til avancement fra gruppespillet.

 29. Mikkel Hansen og Aalborg bryder stime af nederlag

  Håndboldherrerne fra Aalborg hentede søndag en tiltrængt sejr i landets bedste række

  På udebane vandt Mikkel Hansen og holdkammeraterne med 36-29 over Lemvig-Thyborøn efter nederlag i de seneste fire kampe - fordelt på to i ligaen og to i Champions League.

  Mikkel Hansen bidrog med to scoringer, det ene på straffekast, i de første 30 minutter, og landsholdsstjernen fik efter pausen fordoblet det antal. Topscorer for Aalborg blev Barthold med seks mål.

  Rivalerne fra GOG var i aktion allerede lørdag, hvor mestrene vandt med 31-28 over HC Midtjylland.

  GOG topper tabellen efter 16 spillerunder med 29 point foran Aalborg med 27. Bjerringbro-Silkeborg og KIF Kolding følger efter med 24 point hver.

  /ritzau/

 30. Neymar er meldt klar til kamp igen

  Den brasilianske superstjerne Neymar er igen klar til at hoppe i fodboldstøvlerne og trække i nationaldragten ved VM.

  Det fortæller Brasiliens landstræner, Tite, på et pressemøde dagen før ottendedelsfinalen mod Sydkorea.

  Direkte adspurgt om Neymar ville spille mod Sydkorea, svarede Tite kortfattet:

  - Ja.

  Neymar spillede Brasiliens første kamp ved VM, men sad derefter ude med en skade i de to sidste gruppekampe.

 31. Løbefænomen misser verdensrekorden på maraton i Valencia

  Letesenbet Gidey fra Ethiopien debuterede søndag på maratondistancen i stil, da hun blev nummer to i Valencia Maraton.

  Tiden lød på to timer, 16 minutter og 49 sekunder. Amane Beriso Shankule vandt løbet i tiden to timer, 14 minutter og 58 sekunder.

  Verdensrekorden i kvindernes maraton lyder derfor fortsat på to timer, 14 minutter og fire sekunder.

  Letesenbet Gidey har verdensrekorden på 5.000 meter, 10.000 meter og i halvmaraton.

  Derfor var der store forventninger til hende, før hendes debut på maratondistancen i Valencia.

 32. Kontroversiel skakstjerne vil være forbundspræsident i Rusland

  Den omdiskuterede skakstjerne Sergej Karjakin går efter at blive præsident i det russiske skakforbund.

  Det fortæller han på det sociale medie Telegram.

  Karjakin har tidligere på året afsonet et halvt års udelukkelse fra al skak, fordi han udtalte sig pro-russisk i forbindelse med krigen i Ukraine.

  Da karantænen var overstået, fejrede han det med at lægge et billede på sociale medier, hvor han stod i en trøje med påskriften: 'Putin Team'.

  Noget, der dengang blev kaldt "en langefinger fra Karjakin" af NGO'en Helsingforskomiteen.

  Sergej Karjakin stiller op til præsidentposten i Rusland efter at være blevet indstillet af skakforbundet i Tjetjenien.

 33. Pelé er indlagt, men erklærer sig stærk fra sygesengen

  Pelé regnes af mange som den bedste fodboldspiller nogensinde. Her ses han sammen med Morten Olsen i 1989. (Foto: © Palle hedemann, Scanpix Denmark)

  Den brasilianske fodboldlegende Pelé er ved godt mod, selvom han har helbredsproblemer.

  Det skriver han i et opslag på Instagram.

  - Venner, hold jer rolige og positive.

  - Jeg er stærk og fyldt med håb. Og jeg følger min behandling, som jeg plejer, skriver han.

  82-årige Pelé blev indlagt tidligere på ugen, da han blev ramt af en luftvejsinfektion.

  En infektion, der opstod i kølvandet på behandlingen af den tarmkræft, han også lider af.

  Lørdag erklærede lægerne Pelés tilstand for stabil.

 34. Britisk boksestjerne forsvarer sin VM-titel

  Tyson Fury var overlegen, da han lørdag aften besejrede Derek Chisora på en teknisk knockout. (Foto: © Andrew Couldridge, Ritzau Scanpix)

  Den 34-årige Tyson Fury kan fortsat kalde sig verdens bedste sværvægtsbokser.

  Med fodboldstadionet Tottenham Hotspur Stadium som scene, udkæmpede han således den 38-årige Derek Chisora og nappede dermed VM-titlen hos forbundet WBC.

  Opgøret var sat til at skulle gå 12 omgange, men Tyson Fury blev erklæret som vinder efter 10. Dermed kan briten fejre sin tredje sejr i karrieren over Derek Chisora, som han også vandt over i 2011 og 2014.

 35. Team Esbjerg banker kroatiske håndboldkvinder i Champions League

  Team Esbjergs håndboldkvinder indfriede lørdag sin markante favoritværdighed, da holdet på udebane bankede Lokomotiva Zagreb i Champions League.

  I en meget sparsomt besøgt hal vandt Jesper Jensens tropper 30-18. Indsatsen var som atmosfæren ikke specielt sprudlende, men pligtsejren kom i hus.

  Team Esbjerg har nu ti point for syv kampe og er i gruppe B på pointmæssig omgangshøjde med førerholdene Györ og Rapid Bucaresti, der mødes senere lørdag.

  Allerede næste lørdag bør Esbjerg have to point mere og Lokomotiva Zagreb fortsat nul point, når kroaterne har været en tur i Blue Water Dokken.

  /ritzau/

 36. FCN's fodboldkvinder sikrer plads i slutspillet med sejr i Aarhus

  FC Nordsjælland bliver en del af Gjensidige Kvindeligaens gode selskab til foråret.

  Det står klart efter sejren på 2-1 over AGF lørdag eftermiddag, hvilket altså betyder, at sjællænderne deltager i mesterskabsspillet.

  AGF skal omvendt en tur ned i kvalifikationsspillet, som gælder kampen om at blive i landets bedste række.

  I rundens andre kampe vandt Fortune Hjørring 1-0 over Sundby, HB Køge besejrede Kolding IF med 2-1 og Brøndby nappede tre point ude over Thisted med 2-1.

  De seks hold i forårets mesterskabsspil er Køge, Brøndby, Fortuna Hjørring, Thisted, FCN og Kolding. AGF og Sundby skal ned i kvalifikationsspillet.

 37. Clara Tauson vinder turneringen i Italien

  Den danske tennisspiller Clara Tauson vandt lørdag en ITF-turnering i den italienske by Selva Gardena.

  Det skete, da hun slog amerikanske Emina Bektas med 6-3, 7-5.

  Amerikaneren er placeret som nummer 305 på verdensranglisten.

  Til sammenligning er Clara Tauson i øjeblikket nummer 130.

  Tidligere har hun været helt oppe som nummer 33 i verden, men en række skader har sat hende tilbage på ranglisten.

  Turneringen i Selva Gardena rangerer som en ITF 25.000$-turnering, hvilket vil sige, at den rangerer blandt de mindste turneringer på kvindernes WTA Tour.

 38. Magnus Carlsens advokater går til angreb på amerikaner

  I slutningen af oktober stod det klart, at den amerikanske skakspiller Hans Niemann vil have omkring 700 millioner kroner af Magnus Carlsen efter den omdiskuterede sag, hvor nordmanden har anklaget Niemann for snyd.

  Nu har Magnus Carlsens advokater svaret på amerikanerens søgsmål.

  Det skriver The Wall Street Journal, som blandt andet fortæller, at advokaterne kalder Niemanns søgsmål for 'et PR-stunt'.

  Efter Magnus Carlsens anklager har Hans Niemann indrømmet, at han både som 12-årig og 16-årig har snydt på det store skaksite Chess.com.

 39. 'Forvent et blodbad': Tyson Fury lover bokseshow mod landsmand i aften

  Lørdag aften mødes den britiske verdensmester i sværvægtsboksning Tyson Fury med landsmanden Derek Chisora i London.

  Og det kommer til at blive vildt, når de to boksere for tredje gang i karrieren støder sammen i en boksering.

  Det sagde Tyson Fury ved fredagens indvejning.

  - I morgen aften skal vi kæmpe igen, og vi kommer til at levere en fuldstændig fantastisk kamp, sagde Fury ved indvejningen fredag.

  - Blodbad. Forvent et blodbad i morgen. Det stikker af.

  Lørdagens sværværgskamp skal bokses foran 60.000 mennesker på Tottenham Hotspur Stadium.

  Inden kampen er Tyson Fury ubesejret, mens Derek Chisora har tabt fre af de seneste fire kampe.

 40. Regnskabet er gjort op: Her er ottendedelsfinalisterne ved VM

  Selvom Argentina og Lionel Messi tabte til Saudi-Arabien, klarede de sig problemfrit videre fra gruppen. (Foto: © KIRILL Kudryavtsev, Ritzau Scanpix)

  For Danmark er VM forbi.

  For fodboldfans er følelsen formentlig, at det først lige er begyndt, og et overstået gruppespil bliver allerede i weekenden erstattet af ottendedelsfinalerne.

  De første 48 kampe har budt på 114 mål, og særligt de seneste dage har givet drama med overtidsscoringer, bristede drømme og vild eufori.

  Selvom Danmark ikke er blandt de 16 nationer, der har klaret sig videre fra gruppespillet, er der stadig masser af se frem til, og det begynder allerede lørdag.

  Her får du overblikket over ottendedelsfinalerne:

  Holland - USA, lørdag klokken 16 (TV2).

  Argentina - Australien, lørdag klokken 20 (DRTV og DR1).

  Frankrig - Polen, søndag klokken 16 (DRTV og DR1).

  England - Senegal, søndag klokken 20 (TV2).

  Japan - Kroatien, mandag klokken 16 (TV2).

  Brasilien - Sydkorea, mandag klokken 20 (DRTV og DR1).

  Marokko - Spanien, tirsdag klokken 16 (DRTV og DR1).

  Portugal - Schweiz, tirsdag klokken 20 (TV2).

  I DR Lyd kan du høre alle kampe, mens du på DRTV kan finde højdepunkter fra samtlige VM-opgør i Målshow.

Mere fra dr.dk