Seneste sport

Overblik

4. dec 2021

Danmark i dramatisk uafgjort mod Letland ved VM i floorball

Først så det godt ud for Danmark. Så virkede det meget skidt.

Men tilsidst lykkedes det herrelandsholdet i floorball at sikre sig en uafgjort med Letland ved VM. Opgøret endte 5-5, men begge hold havde været foran med to mål i løbet af kampen.

Danmark startede suverænt og bragte sig lynhurtigt foran med 2-0 i første periode. Letland vågnede dog op og scorede kampens næste fire mål. 2-4.

Danmarks Lukas Eldholm reducerede til 3-4, men fire minutter senere bragte Letland sig foran med 3-5.

Det lignede længe et danske nederlag, men i slutminutterne ændrede kampforløbet sig drastisk. Med to mål i de sidste fem minutter, udlignede Danmark til 5-5 og sikrede sig et uafgjort resultat i VM-gruppens anden kamp.

I første opgør tabte Danmark 7-0 til Finland. Dermed bliver gruppens tredjeplads afgjort af Danmark og Letlands målscorer i holdenes sidste kamp mod henholdsvis Sverige og Finland.

De danske kvinder var også i aktion og tabte 4-7 til Polen i kampen om femtepladsen.

Seneste sport

 1. I dag kl. 08:53

  Djokovic er 'ekstremt skuffet over dommen'

  Djokovic får ikke mulighed for at vinde sin 10. titel ved Australian Open denne gang.

  En lokal domstol har stadfæstet inddragelsen af tennisspillerens australske visum søndag morgen. Den serbiske verdensetter er efterfølgende kommet med en skriftlig udtalelse.

  Det skriver The Guardian og ABC News.

  - Jeg vil nu tage mig noget tid til at slappe af og samle mig, før jeg kommer med yderligere kommentarer. Jeg er meget skuffet over dommen, skriver Djokovic.

  - Jeg respekterer domstolens afgørelse, og jeg vil samarbejde med de relevante autoriteter i forbindelse med min udrejse fra landet.

  Australian Open begynder natten til mandag og varer til og med den 30. januar.

 2. I dag kl. 07:59

  Novak Djokovic kan ikke deltage i Australian Open

  Novak Djokovic får inddraget sit visum og må rejse hjem, dagen før Australian Open går i gang. (Foto: PAUL CROCK © Ritzau Scanpix)

  Tennisspilleren Novak Djokovic kan ikke deltage i Australian Open, efter at en domstol har stadfæstet inddragelsen af hans australske visum.

  Det skriver Reuters og AP.

  Høringen begyndte sent lørdag aften dansk tid.

  Den enstemmige afgørelse betyder, at Djokovic mister sit visum og skal forlade Australien. En udvisning inkluderer som regel også en karantæne på tre år for indrejse til landet.

  Serberens visum blev oprindeligt annulleret den 6. januar ved ankomsten til Melbourne. Grænsekontrollen vurderede, at verdensetteren ikke havde styr på det nødvendige papirarbejde for at få lov til at rejse ind uden at være vaccineret.

 3. I går kl. 23:24

  Spansk pokalbrag afbrudt efter spiller blev ramt af kasteskyts fra tilskuer

  Når lokalrivalerne Sevilla og Real Betis tørner sammen i spansk fodbold, er der nærmest garanti for dramatik. Og lørdagens pokalkamp mellem de to blev ingen undtagelse.

  Allerede før pausen måtte kampens dommer således afbryde kampen, efter at Sevillas Joan Jordan var blevet ramt i hovedet af kasteskyts fra Betis' fansektion.

  Episoden fandt sted, lige efter at Nabil Fekir havde udlignet for hjemmeholdet Betis.

  Joan Jordan blev liggende i græsset i et stykke tid, men så ikke ud til at være kommet alvorligt til skade, da han atter rejste sig.

  Kampen var afbrudt i 45 minutter på Betis' hjemmebane Benito Villamarin, før Det Spanske Fodboldforbund meddelte, at kampen var blevet suspenderet.

  Mødet var i ottendedelsfinalerne af den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Hvad der kommer til at ske med kampen, om den skal spilles om, fortsættes en anden dag eller afgøres ved skrivebordet, skal fodboldforbundet nu tage stilling til.

  Danske Thomas Delaney var ikke med i kampen for Sevilla.

  /ritzau/

 4. I går kl. 23:14

  Perfekt start for Viborg i Europa League

  I gruppespillet i kvindernes Europa League, kom Viborg perfekt fra start lørdag aften, da holdet på udebane i Frankrig slog Chambray Touraine med 27-24.

  Forsvarsgeneralen på det danske landshold, Line Haugsted, førte an i Viborgs sejr med i alt seks mål, mens også landsholdsspillerne Lærke Nolsøe og Kristina Jørgensens mål sikrede, at der aldrig var tvivl om den danske sejr.

  Med sejren indtager Viborg førstepladsen i gruppe D med to point, inden holdet på lørdag tager til Ungarn, hvor det ungarske hold Vaci NKSE venter i gruppens anden kamp.

 5. I går kl. 22:58

  Spanien slår Sverige, mens Rusland laver stor overraskelse mod Norge ved EM i håndbold

  Det er ikke kun i Danmarks gruppe ved EM i håndbold, der har været gang i håndbolden lørdag aften.

  I EM's gruppe E mødtes de to håndboldstormagter Spanien og Sverige, og her blev det førstnævnte, det trak det længste strå, da de vandt med 32-28. Dermed topper Spanien pulje E med fire point, mens Sverige ligger nummer to.

  Andetsteds slog Kroatien Serbien med 23-20, mens Norge på overraskende vis tabte med 22-23 til Rusland i pulje F. Dermed er det Rusland, der indtager puljens førsteplads med fire point forud for sidste spillerunde af gruppespillet.

 6. I går kl. 22:03

  Storspillende Danmark besejrer Slovenien og er videre fra gruppen

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  På forhånd var der lagt op til en lille gruppefinale ved EM mellem Danmark og Slovenien.

  Danskerne kunne med en sejr sikre førstepladsen i puljen og de maksimale to point med i bagagen til mellemrunden. Men Slovenien viste sig lige så stærke, som den danske trup på forhånd frygtede.

  Efter en lige indledning, hvor Danmark ikke rigtigt kunne trække fra slovenerne, lykkedes det at gå til pause foran med 16-14.

  I løbet af anden halvleg viste Danmark en god bredde, hvor blandt andre Niclas Kirkeløkke og Hans Lindberg var tilbage i den rødhvide trøje.

  Målvogter Niklas Landin spillede sig op i løbet af de sidste 30 minutter, hvor Danmark hurtigt fik øget føringen og holdt kadencen. Hullet blev større og større i anden halvleg, hvor særligt Mathias Gidsel brillerede. Han stor for syv scoringer, mens Mikkel Hansen igen blev topscorer med otte.

  Danmarks sejr på 34-23 giver en plads i mellemrunden og sikrer ligeledes førstepladsen i puljen.

  På mandag gælder det Nordmakedonien i den sidste gruppekamp for Danmark klokken 20:30.

 7. I går kl. 20:21

  For første gang nogensinde skal en dansk dartspiller med på Pro Touren

  For første gang nogensinde får vi en dansk dartspiller at se på den største internationale dartscene.

  Den danske dartspiller, Vladimir Andersen, har nemlig lørdag aften vundet et tour-kort, der giver adgang til den bedste internationale turneringsserie, Pro Touren. Det skriver mediet dartnyheder.dk.

  Lige nu spiller danskeren finalerunden af PDC's Q-school, men selvom turneringen ikke er færdigspillet, er den danske dartspiller allerede sikret en plads blandt de 11 bedste i finalerunden. Det er nok til at sikre ham kvalifikation til Pro Touren.

  Ved indledningen af turneringen leverede Vladimir Andersen det højeste dokumenterede gennemsnit nogensinde i dansk darthistorie.

  I 2022 bliver der afholdt 28 turneringer på Pro Touren, som Vladimir Andersen altså nu har vundet adgang til at deltage i. Desuden giver det også mulighed for at kvalificere sig til en række andre store turneringer.

 8. I går kl. 19:51

  Herning-Ikast fortsætter sejrsstimen på europæisk eventyr

  Herning-Ikast har to sejre fra to kampe i deres European League-pulje efter dagens møde med rumænske Magura Cisnadiei.

  Gæsterne fra Rumænien indledte bedst, men fra stillingen 6-6 stod der Herning-Ikast på resten af første halvleg, og det danske hold gik til pause foran med 17-12.

  I anden halvleg så det ud til, at Herning-Ikast kunne storsejre, men de slap grebet mod slutningen og vandt med 31-28.

  Landsholdsfløjen Emma Friis stod for otte scoringer, og Herning-Ikast topper puljen i European League med maksimumpoint efter to sejre.

  Om en uge møder de norske Storhamar på udebane.

 9. I går kl. 19:34

  Med sejr til Montenegro kan Danmark allerede i aften spille sig videre

  (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Ved EM indledte det danske landshold i torsdags gruppe A med en sejr over Montenegro.

  Mikkel Hansen og co. spiller igen i aften, hvor det gælder Slovenien, og med en sejr kan Danmark allerede være sikre på videre avancement.

  Det står klart efter puljens tidlige kamp, hvor Montenegro slog Nordmakedonien med 28-24.

  Efter en målrig første halvleg gik Montenegro til pause med en føring på 17-16, men i de sidste 30 minutter faldt scoringsprocenterne hos begge mandskaber. De fastholdt dog føringen, og sejren kom aldrig for alvor i fare.

  Med sejren har montenigrinerne nu ligesom Danmark og Slovenien to point, hvilket sikrer Danmark en plads i mellemrunden, hvis de rødhvide drenge vinder i aften.

  Du kan følge kampen på skrift, høre den i LIGA på P3 eller se den på TV 2 med kampstart klokken 20.30.

 10. I går kl. 18:35

  Højbjerg får udsat London-brag

  De engelske traditionsklubber Arsenal og Tottenham skulle have tørnet sammen i morgen aften i den bedste engelske fodboldrække, Premier League. Men det skal de ikke alligevel.

  Kampen er nemlig blevet udskudt efter Arsenals ønske, da klubben har en række ukampdygtige spillere. Det oplyser begge klubber.

  Den beslutning er Tottenham, hvor den danske landsholdsspiller Pierre Emile Højbjerg spiller, dog ikke tilfreds med.

  - Vi er ekstremt overraskede over, at denne forespørgsel er blevet godkendt, skriver klubben på sin hjemmeside.

  - Den oprindelige mening med denne regel (om at kunne udskyde kampe, hvis et hold mangler spillere, red.) var, at den omhandlede situationer, hvor spillere ikke var kampklare grundet coronasmitte.

  - Vi mener ikke, det var meningen, den skulle tages i brug, når det ikke handler om coronasmitte. Nu ser vi måske en forkert brug af reglen.

  Fredag bad Arsenl Premier League om at få kampen udskudt, da flere af klubbens spillere er ramt af coronasmitte, skader samt at flere spillere deltager i Africa Cup of Nations for deres landshold.

 11. I går kl. 17:33

  Målmaskinen Lewandowski runder imponerende milepæl

  Den polske angriber Robert Lewandowski bliver bare ved med at banke bolde i nettet for sin tyske klub Bayern München.

  Lørdag vandt de forsvarende tyske mestre 4-0 over FC Köln, og det var naturligvis med Lewandowski på måltavlen.

  Hverken én eller to, men hele tre scoringer. Og dermed rundede angriberen 300 mål i den tyske Bundesliga.

  Den tidligere Brøndby-keeper Marvin Schwäbe stod mellem stængerne for FC Köln og kunne ikke forhindre den polske angriber og resten af Bayern München i at udbygge den samlede føring.

  Bayern fører fortsat Bundesligaen og har seks point ned til rivalerne fra Dortmund på andenpladsen.

  På listen over sæsontræffere har Robert Lewandowski med 23 mål kurs mod igen at blive topscorer.

 12. I går kl. 16:37

  Få uger før vinter-OL melder kinesiske statsmedier om første lokalt overførte omikrontilfælde

  Mens coronavarianten omikron er ved at udkonkurrere delta som den dominerende variant verden over, har myndighederne i Kinas hovedstad Beijing først nu registret et lokalt overført smittetilfælde med omikron i millionbyen.

  Sådan lød det tidligere i dag fra en embedsmand fra byens myndighed for sygdomsbekæmpelse, Pang Xinghuo, på en pressekonference, der blev dækket af statslige kinesiske medier.

  Det skriver Reuters.

  Meldingen kommer bare få uger før, Kina skal være vært for de olympiske vinterlege.

  Ud over i Beijing har Kina officielt rapporteret om lokalt overførte infektioner af omikronvarianten mindst fire andre steder i landet, skriver Reuters.

  Det samlede antal omikrontilfælde i landet er dog uvist.

 13. I går kl. 15:37

  Manchester City sejrer i topbrag og har kurs mod mesterskabet

  Kevin De Bruyne har scoret seks mål i sæsonen. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Det er tæt i toppen af den engelske Premier League. Men ikke lige så tæt som tidligere på sæsonen.

  For Manchester City er stukket afsted fra konkurrenterne Liverpool og Chelsea. I dag vandt de en vigtig sejr over sidstnævnte, der var på besøg hos City.

  På mål af midtbanekreatøren Kevin De Bruyne vandt Manchester-klubben med 1-0, og dermed distancerede de yderligere til Chelsea, der indtager Premier Leagues andenplads.

  Store dele af kampen var lige, og først 20 minutter før tid kunne Citys belgiske anfører med et langskude sikre de tre point.

  Manchester City har med sejren i dag vundet 12 ligakampe på stribe, og kursen er sat mod mesterskabet med Chelsea og Liverpool henholdsvis 13 og 14 point efter. Sidstnævnte har dog spillet to kampe færre.

 14. I går kl. 15:18

  FCM-topscorer underskriver ny kontrakt

  Indtil udgangen af 2026 kan den brasilianske angriber Junior Brumado tørne ud for FC Midtjylland. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  Junior Brumado har været FC Midtjyllands farligste mand i den første halvdel af superligasæsonen, og det bliver han nu belønnet for.

  Den 22-årige angriber har underskrevet en ny kontrakt hos den midtjyske fodboldklub. De to parter har nu papir på hinanden indtil udgangen af 2026.

  Det skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside.

  Brasilianeren scorede otte mål i foråret og har i efteråret disket op med syv kasser.

  - Han har taget store skridt i 2021 og står nu foran sit endelige gennembrud. Det er vigtigt at huske, at han kun er 22 år, så det er en spiller med et kæmpe potentiale, siger sportschef Svend Graversen.

  - Junior skal brænde ligaen af i foråret og gøre alt for at blive topscorer. Det er vores første mål, men kigger man i et længere perspektiv, er vi sikre på, at han kan udvikle sig yderligere.

  Junior Brumado har spillet i FC Midtjylland siden januar 2019. Fra januar 2020 til sommeren 2020 var han udlejet til Silkeborg IF.

  /ritzau/

 15. I går kl. 13:04

  Frustreret Jannick Green er tilbage i isolation

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Hjemme i Danmark var symptomerne for længst forsvundet, og han var fri til at bevæge sig rundt, som han ville efter at have overstået sin coronainfektion.

  Men nu er håndboldmålmanden Jannick Green igen isoleret.

  Fredag ankom han til landsholdets EM-lejr, og videoer på håndboldherrernes Instagram-profil viser, hvordan han udvekslede kram med holdkammerater og var en del af fællesskabet igen.

  Kort før sengetid kom så den nedslående melding. Efter at en negativ coronatest ellers havde tilladt ham at rejse til den danske lejr i Debrecen, var PCR-testen i Ungarn positiv.

  Tilbage i isolation. Tilbage i uvished.

  - Jeg kunne ikke helt fatte, at det var det, der skete. Det er mest bare frustration og frygt for, at jeg har taget et eller andet med ind i lejren, men det påstår de jo, at der ikke er så stor risiko for, siger han i telefonen fra enkeltværelset på Hotel Lycium, hvor de øvrige danskere også bor.

  Han blev testet positiv for coronavirus 3. januar. Halvanden dag med feber og ondt i halsen blev efterfulgt af nogle dage med følelsen af at "være dvask". Men værre blev det aldrig.

  Dengang var reglerne fra Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) mere strikse og tillod ham først at træde ind i turneringen to uger senere.

  Siden har EHF lempet reglerne, så man efter fem dage i isolation kan få adgang, hvis man afleverer to negative test med mindst 24 timers mellemrum.

  Det lykkedes ikke for Magdeburg-keeperen til hans egen store forbavselse.

  - Jeg har været ude i noget tid i Danmark. Der har jeg isoleret mig en smule frivilligt og ventet på at få en negativ test, så jeg kunne komme over landegrænsen til Tyskland eller Ungarn.

  - Det er specielt, når man får en negativ test, og den så er positiv dagen efter. Sådan er det. Det er en mærkelig tid, vi lever i. Det kan man ikke gøre så meget ved.

  - Jeg føler mig helt frisk nu. Der er ikke noget, der føles mærkeligt eller noget, siger han.

  Det videre forløb for Jannick Green er uvist, og egentlig bruger han ikke energi på at tænke over det.

  Han er klar til at træde til, hvis muligheden byder sig, og holder sig i gang med styrkeøvelser og hop på værelset.

  - Jeg ved ikke om dem, der bor nedenunder mig, har været trætte af mig. Det er en god måde at få frustrationerne ud af kroppen, siger han.

  Beslutningen om at tage til Ungarn med visheden om, at der kunne være en risiko for en positiv test, fortryder han på ingen måde.

  - Det var hele tiden min plan, at jeg skulle herned, så snart jeg blev frisk. Det var et spørgsmål, om de syntes, det stadig gav mening, at jeg kom herned. Det syntes de heldigvis.

  - Så jeg fortryder absolut ingenting. Det er sådan, det er. Jeg klør på og håber, at jeg snart er ovre alt det her, lyder det optimistisk fra Jannick Green.

  /ritzau/

 16. I går kl. 12:40

  Spanske storkampe i Saudi-Arabien føder kønsdebat om lilla armbånd

  (Foto: AHMED YOSRI © Ritzau Scanpix)

  I denne uge spiller fire storhold den spanske Super Cup i Saudi-Arabien, der har betalt det spanske fodboldforbund op mod 200 millioner kroner for at afholde turneringen i Riyadh.

  Men det har skabt stor debat, at Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao og Atlético Madrid løber rundt i Saudi-Arabien, og placeringen beskyldes ifølge Ritzau for at være 'kynisk og uden etiske overvejelser.'

  Især Saudi-Arabiens syn på køn har været diskuteret, hvor menneskerettighedsorganisationen Amnesty International allerede inden turneringen opfordrede til, at spillerne burde bære lilla armbånd som protest.

  Det skete ikke i første omgang, men ifølge Amnestys direktør i Spanien, Esteban Beltran, kan der stadig gøres noget.

  - Det er ikke for sent at gøre det, som vi har bedt forbundet og klubberne om, siger han til Ritzau.

  - Finalen (mellem Real Madrid og Atheltic Bilbao, red.) bliver spillet søndag, og det spanske forbund har stadig mulighed for offentligt at udtrykke deres støtte til de chikanerede og forfulgte kvinder i Saudi-Arabien og arbejde for lige rettigheder.

  Netop det spanske fodboldforbund har ved formand Luis Rubiales svaret på kritikken.

  Ifølge Ritzau siger han til radiostationen Cadena Ser, at han kun har hørt om opfordringen til at bære lilla armbånd gennem medierne.

  - På det etiske plan gør vi også meget her (i Saudi-Arabien, red.) for at hjælpe på udviklingen af kvindefodbold. Det er vores forpligtigelse. Alle vores politiske spørgsmål har ikke noget med fodbold at gøre, siger formanden.

  Finalen mellem Real Madrid og Athletic Bilbao spilles søndag klokken 19.30 og kan ses på streamingtjenesten Discovery Plus.

 17. I går kl. 09:53

  Jannick Green testet positiv efter ankomsten til Ungarn

  Jannick Green må tilbage i isolation, da han igen har afgivet en coronaprøve, der er positiv. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Jannick Green er igen i isolation efter en positiv coronaprøve.

  Den danske målvogter afleverede prøven efter sin ankomst til Danmarks EM-lejr i Ungarn. Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

  Den 33-årige Jannick Green testede første gang positiv i begyndelsen af januar. Derfor var han isoleret i landsholdets træningslejr og rejste senere til EM end resten af holdet.

  Den 14. januar afleverede han en negativ prøve og fløj til Ungarn for at tilslutte sig resten af holdet, men er altså igen isoleret.

 18. I går kl. 09:44

  Slovenien er ikke 'sød musik' for håndboldlandsholdet

  Gruppekampen mod Slovenien kan blive vigtig for de danske semifinalechancer ved håndbold-EM. (Foto: Marton Monus © Ritzau Scanpix)

  At dømme ud fra torsdagens åbningskampe ved EM er Danmark og Slovenien de to bedste hold i gruppe A.

  Derfor er der potentielt ekstra meget på spil i lørdagens direkte duel mellem de to hold, som har gode chancer for at gå videre.

  En sejr over det andet hold, der avancerer fra gruppen, giver nemlig to point til regnskabet i mellemrunden. Slovenien er en helt anden størrelse end Montenegro, siger Mathias Gidsel.

  - Det bliver enormt svært og er vel første gang, at vi for alvor bliver testet. De har nogle enormt dygtige playmakere, som er hurtige og smarte.

  - Kombineret med nogle rigtig tunge stregspillere er det ikke ligefrem sød musik for et dansk håndboldhold. Det bliver enormt svært at styre, og vi må se, hvad vi kan gøre, fortæller han.

  Danmark møder Slovenien klokken 20.30 i aften.

  /ritzau/

 19. I går kl. 09:34

  Norsk fodboldstjerne føler sig presset af Dortmund

  Dortmund kræver svar fra Erling Haaland, og det kan få betydning for, hvor angriberen spiller i næste sæson. (Foto: LEON KUEGELER © Ritzau Scanpix)

  Borussia Dortmunds ombejlede angriber Erling Haaland føler sig presset af sin tyske arbejdsgiver til at træffe et valg omkring fremtiden.

  Selv om den 21-årige nordmand har kontrakt frem til sommeren 2024, vil Dortmund have vished for, at han har tænkt sig at blive i klubben i næste sæson.

  - Jeg ønsker kun at spille fodbold, men de presser mig omkring fremtiden, så det betyder, at jeg må træffe et valg snart, siger Erling Haaland til norsk Viaplay.

  Angriberen slår fast, at Dortmunds pres er forstyrrende for ham.

  - Vi er midt i en svær periode med mange kampe. Jeg har fra begyndelsen sagt, at jeg ønsker at fokusere på fodbold, for det er, hvad jeg er bedst til. Men det kan jeg ikke nu, lyder det.

  Haaland har scoret 78 mål i 77 kampe for Dortmund.

  /ritzau/

 20. I går kl. 09:02

  Holger Rune har sympati med Djokovic: 'Håber det bedste'

  Holger Rune og Djokovic spillede mod hinanden ved US Open i 2021. (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

  Det danske tennistalent Holger Rune håber for Novak Djokovics skyld, at serberen kan få lov til at stille til start ved Australian Open.

  Det siger den 18-årige dansker lørdag, to dage inden grand slam-turneringen i Melbourne officielt begynder.

  - Jeg har ikke rigtig nogen holdning til alt det der med hans visum, og om han er vaccineret, men jeg håber på det bedste for ham, fordi jeg synes, at han er en sød fyr.

  - Han er en af de få topspillere, som giver ufatteligt meget videre til os unge - også i forhold til Rafael Nadal og Roger Federer for eksempel, siger Rune.

  Djokovic fik fredag igen frataget sit visum, efter at der har været stor furore om hans indrejse i Australien.

  Derfor er det fortsat uvist, om Djokovic kan spille, når Australian Open begynder mandag.

  /ritzau/

 21. I går kl. 08:49

  Tidligere verdensetter i tennis har kræft i æggestokkene

  Den tidligere verdensetter i dametennis Chris Evert har fået kræft i æggestokkene.

  Det skriver hun på Twitter.

  - Jeg føler mig meget heldig over, at de har opdaget det tidligt, og jeg forventer positive resultater fra min kemoterapi-behandling.

  Evert skriver i en artikel for ESPN, at lægerne fandt en ondartet knude i sidste måned under en operation, hvor Evert fik fjernet sin livmoder.

  En anden operation afslørede, at kræftknuden var blevet fjernet sammen med livmoderen, og at kræften ikke havde spredt sig. Læger sagde ifølge Reuters efterfølgende, at der var mindre end ti procent risiko for, at kræften ville vende tilbage.

  - Jeg kan slet ikke huske, at jeg nogensinde har været så lykkelig, sagde Evert efter operationen.

  Chris Evert var i løbet af 1970'erne verdens højst rangerede kvindelige tennisspiller i adskillelige år. Hun har vundet 18 grand slam-titler.

  /ritzau/

 22. I går kl. 08:19

  Djokovic atter tilbageholdt - sagen behandles søndag

  Med få dage til at Australian Open begynder, kæmper Djokovic stadig for sin deltagelse i tennisturneringen. (Foto: JAMES ROSS © Ritzau Scanpix)

  Tennisstjernen Novak Djokovic er igen blevet tilbageholdt i Australien, efter at myndighederne rev hans visum itu for anden gang fredag.

  Det oplyser hans advokater lørdag morgen lokal tid.

  Den serbiske verdensetter mødte lørdag morgen op ved en føderal domstol for at få en retslig vurdering af beslutningen om at inddrage hans visum.

  Der blev ved retsmødet ikke truffet nogen endelig afgørelse, og søndag klokken 09.30 lokal tid - svarende til 23.30 dansk tid - vil en ny høring finde sted.

  Dermed er det ved at være sidste chance for serberen for at vinde sagen og dermed at få lov til at spille ved tennisturneringen Australian Open, der begynder mandag.

  Den australske immigrationsminister, Alex Hawke, inddrog fredag Djokovic' visum. Det er den afgørelse, som tennisstjernen og hans advokater forsøger at omgøre.

  /ritzau/AFP

 23. 14. jan kl. 23:21

  Rungsted får skovlen under topholdet Herning

  Efter tre sejre i træk måtte topholdet i Metal Ligaen, Herning Blue Fox, fredag gå fra banen med sit første nederlag i 2022.

  Midtjyderne tabte 5-6, da de var på besøg hos de forsvarende danske mestre fra Rungsted Seier Capital.

  Herning var bagud både 1-3 og 2-4, men fik sendt kampen ud i forlænget spilletid efter at have udlignet til 5-5 med to minutter tilbage af tredje periode.

  Her gik det dog stærkt. Kun 24 sekunder var gået, da Marcus Olsson sendte pucken i mål for Rungsted, som dermed tog sejren. Det er Rungsteds første i år.

  Herning har 66,5 point på førstepladsen i Metal Ligaen, mens Rungsted efter en sløj sæsonstart har 43 på syvendepladsen.

  /ritzau/

 24. 14. jan kl. 22:53

  Dolberg scorer for anden kamp i træk i Nice-sejr

  Kasper Dolberg var fredag igen på pletten for sit franske hold, Nice, som endte med at vinde 2-1 over Nantes i Ligue 1.

  Den danske angriber kom på måltavlen for anden kamp i træk, da han efter cirka 20 minutter af kampen gjorde det til 1-0 på et straffespark.

  Før den nuværende målform havde Dolberg ikke scoret i tre måneder. I slutningen af oktober missede Dolberg to kampe for Nice i forbindelse med at have fået konstateret sukkersyge. I alt er Dolberg nu oppe på seks mål i sæsonen.

  Nice har nu 39 point på andenpladsen i den franske liga. Det er otte færre, end Paris Saint-Germain har på førstepladsen. Hovedstadsklubben kan udbygge sin føring lørdag mod Brest.

  /ritzau/

 25. 14. jan kl. 21:12

  Kvindelandsholdets assistdronning skifter til Real Madrid

  Den danske landsholdsspiller Sofie Svava skifter Wolfsburg ud med Real Madrid.

  Det har den spanske hovedstadsklub fredag aften annonceret på Twitter.

  21-årige Svava skifter til Real Madrid efter godt et år i Wolfsburg. Real Madrid har endnu ikke oplyst, hvor lang en kontrakt danskeren har fået i klubben.

  I efteråret udmærkede hun sig ved at levere et hav af assister i Danmarks VM-kvalifikationskampe. I Danmarks første fire kampe i kvalifikationen havde Svava den næstsidste berøring på ni danske scoringer.

  Sofie Svava bliver holdkammerat med danske Caroline Møller i Real Madrid.

  /ritzau/

 26. 14. jan kl. 20:18

  DIF-formand respekterer regeringens beslutning om at blive hjemme

  Fredag aften meldte den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod, ud, at det officielle Danmark bliver væk fra det kommende vinter-OL i Beijing.

  En melding, der vækker respekt i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  - Vi har jo ikke lagt skjul på, at vi heller ikke er begejstrede for, at Kina har fået tildelt værtskabet for vinter-OL, så vi har fuld respekt for regeringens beslutning, siger DIF-formand Hans Natorp til DR Sporten.

  Formanden understreger samtidig, at det for DIF har stor betydning, at det ikke er atleterne, der skal tage en sådan beslutning om at blive væk fra begivenheden, der starter den 4. februar.

  - Fra vores side er det vigtigt, at vi ikke bruger vores atleter til politiske markeringer, siger Hans Natorp.

  Regeringens melding kommer på bagkant af flere diplomatiske boykot fra blandt andre USA, Storbritannien og Belgien.

 27. 14. jan kl. 19:41

  Regeringen bliver væk fra vinter-OL i Beijing

  Der er kun tre uger til vinter-OL i Beijing i Kina.

  De Olympiske Lege bliver dog uden danske ministre på lægterne. Det fortæller Jeppe Kofod til DR.

  - Vi støtter de danske atleter, men vi har valgt ikke at deltage med støtten i Beijing i Kina.

  Debatten om den diplomatiske deltagelse har stået på længe, og presset for et diplomatisk boykot fra partierne på Christiansborg er vokset uge for uge.

  En lang række lande heriblandt USA og Storbritannien har allerede besluttet at boykotte legene diplomatisk i protest mod Kina.

  Regeringen har indtil nu ikke ønsket at udtale sig om regeringens deltagelse, men nu tager udenrigsministeren altså bladet fra munden.

  Ifølge Jeppe Kofod har regeringen dog endnu ikke taget til stilling til, om man også vil blive væk fra VM i fodbold i Qatar.

  - En ting af gangen. Tingene skal gøres ud fra en samlet afvejning - også af hvordan man fremmer menneskerettigheder bedst og undgår, at idrætsfolk bliver taget til gidsler i et geopolitisk spil, siger han.

 28. 14. jan kl. 13:26

  Aalborg Håndbold sælger Nikolaj Læsø

  Håndboldherrerne fra Aalborg har solgt Nikolaj Læsø til FC Porto. Han skifter efter denne sæson. Det oplyser Aalborg fredag på sin hjemmeside.

  Nikolaj Læsø kalder tiden i Aalborg fantastisk, men han er samtidig klar på nye udfordringer.

  - Jeg har dog altid drømt om at komme til udlandet for at prøve en ny kultur og starte et anderledes håndboldkapitel. Timingen for dette passede nu, og jeg glæder mig til de nye udfordringer til sommer.

  - Men først og fremmest er jeg fortsat topmotiveret for at slutte denne sæson med flere titler i Aalborg Håndbold, og så håber jeg, det er på gensyn og ikke et farvel, siger Nikolaj Læsø.

  25-årige Nikolaj Læsø kom til klubben tilbage i sommeren 2020, hvor han skiftede fra det daværende Århus Håndbold.

  Hidtil er det blevet til 95 kampe og 367 mål i Aalborg-trøjen, hvor han har været med til at vinde en DM-titel og to Super Cup-titler.

  Han fik debut på A-landsholdet i januar 2021, hvor han også var en del af den danske trup, der sikrede sig VM-guld.

  Han blev i sidste sæson Aalborgs topscorer i Champions League, hvor holdet endte med at tabe finalen.

  Aalborg-direktør er ærgerlig over at miste Nikolaj Læsø, men også forstående.

  - Nikolaj har gennemgået en fantastisk udvikling her i klubben, og vi ser ham som en vigtig brik, vi gerne ville have beholdt.

  - På den anden side har han over for os ytret ønske om et udlandseventyr. Da vi fik vores krav indfriet, ville vi ikke stå i vejen for, at han til sommer kan prøve sig af på en ny håndboldscene, siger Jan Larsen.

  /ritzau/

 29. 14. jan kl. 12:41

  Hans Lindberg indkaldes til EM-truppen

  (Foto: liselotte sabroe © Scanpix Denmark)

  Landstræner for de danske håndboldherrer, Nikolaj Jacobsen, har i dag sendt bud efter fløjspilleren Hans Lindberg, der nu er på vej til den danske EM-lejr i Ungarn.

  Lindberg indkaldes, da fløjkollegaen Johan Hansen har pådraget sig en fiberskade, hvorfor han ikke kan spille i de kommende kampe.

  Håndboldherrerne åbnede torsdag EM med en sejr over Montenegro. Lørdag venter Danmarks næste EM-kamp mod Slovenien.

 30. 14. jan kl. 10:30

  Jannick Green er EM-klar efter negativ coronaprøve

  Jannick Green nåede at samles med landsholdet, inden han testede positiv for corona. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Den danske målmand Jannick Green rejser til Ungarn og støder til den danske trup.

  Han blev tilbage i Danmark efter at have testet positiv for coronasmitte, men kan nu være med på fuldt blus, hvis han efter ankomst i Ungarn afleverer endnu en negativ prøve, oplyser Dansk Håndbold Forbund på sin hjemmeside.

  - Den danske målvogter Jannick Green rejser fredag mod Ungarn med en negativ covid-19-test i bagagen, hvorfor han nu igen bliver en del af den danske EM-lejr i Debrecen.

  - Jannick Green forventes at tilstøde den danske trup fredag eftermiddag, hvorefter han skal aflevere en negativ test i Ungarn, før han er spilleberigtiget ved EM-slutrunden, lyder det fra DHF.

  Håndboldherrerne vandt i aftes 30-21 i den første kamp ved EM. I morgen gælder det Slovenien i den anden indledende puljekamp.

 31. 14. jan kl. 10:22

  Britiske atleter tilbudt midlertidige telefoner til vinter-OL i Kina

  Selvom den britiske delegation ikke har forbud mod at medbringe deres egne mobile enheder, er de blevet advaret mod at gøre det af den Britiske Olympiske Komite (BOA). Det skriver britiske The Guardian.

  Det sker, fordi man frygter, at de kinesiske myndigheder kan installere spyware for at udtrække private oplysninger eller spore fremtidig aktivitet.

  - Vi har givet atleter og personale praktiske råd, så de kan træffe deres eget valg om, hvorvidt de tager deres personlige enheder med til legene eller ej. Hvor de ikke ønsker at tage deres eget udstyr med, har vi sørget for midlertidige enheder, som de kan bruge, udtaler en talsmand fra BOA.

 32. 14. jan kl. 09:40

  Herrelandsholdet møder Holland og Serbien i marts

  Yussuf Poulsen, Joakim Mæhle og Andreas Christensen ved Joakim Mæhle målet til 0-3 under VM-kvalifikationskampen mellem Moldova-Danmark på Zimbru Stadium i Chisinâu lørdag den 9. oktober 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det danske herrelandshold i fodbold skal møde to af Europas bedre landshold i marts som testkampe forud for VM i november.

  Lørdag den 26. marts tager Joakim Mæhle, Pierre Emile Højbjerg og resten af landsholdet til Amsterdam for at møde Holland, mens Parken bliver rød og hvid tirsdag den 29. marts, når Serbien kommer til landet.

  Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

  - Vi har gået efter at få kampe på allerhøjeste niveau, og det er to rigtig stærke modstandere. Vi skal bruge hvert et minut inde på banen til at spille på et så højt niveau som muligt og vinde kampene. Vi vil bygge på de steder, hvor vi mener, at vi kan forbedre os. Det gør man ved at spille imod det bedste nationer og levere på et højt niveau, siger Kasper Hjulmand.

  Ens for begge modstandere er, at de ligesom Danmark allerede har tilspillet sig en billet til november-måneds VM i Qatar.

 33. 14. jan kl. 08:00

  Djokovic får frataget sit visum i Australien

  Tennisstjernen Novak Djokovic har fredag morgen fået frataget sit visum i Australien og skal derfor forlade landet. Det skriver Reuters.

  Det sker på baggrund af, at han ikke lever op til landets coronaregler, da han ikke er vaccineret.

  Først havde han sit visum, siden fik han det frataget, inden han vandt en appelsag.

  Men nu har den australske immigrationsminister Alex Hawke taget beslutningen om at annullere serberens adgangsbillet til Australian Open.

  - I dag bruger jeg min magt under paragraf 133C stk. 3 af Immigrationsloven til at annullere visum tilhørende Hr. Novak Djokovic, fordi det er i offentlighedens interesse.

  - Bag beslutningen ligger information, som jeg har fået fra Indenrigsministeriet, den australske grænsekontrol og Hr. Djokovic, siger Alex Hawke i en pressemeddelelse.

  Det betyder også, at verdensetteren som udgangspunkt ikke har ret til at stille op i grand slam-turneringen Australien Open.

  Novak Djokovic kan stadig appellere beslutningen, og derfor eksisterer der stadig en mulighed for, at han deltager i tennisturneringen.

 34. 14. jan kl. 07:28

  Australian Open kalder Holger Rune for en 'rising star'

  Holger Rune rykkede fra verdensranglistens nummer 473 til 103 i løbet af 2021. (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

  Den officielle hjemmeside for grand slam-turneringen Australian Open udråber det danske tennistalent Holger Rune til en af sportens kommende stjerner.

  - En utrolig arbejdsetik, tørst for konkurrence og en kærlighed til spillet har defineret Holger Runes imponerende fremskridt i sporten. Fra at være blandt verdens bedste juniorer i 2019 har den 18-årige avanceret til en placering lige uden for top-100, skriver Australian Open.

  18-årige Holger Rune skal i næste uge møde sydkoreanske Kwon Soonwoo ved årets første grand slam-turnering i Melbourne, og her får danskeren mulighed for at leve op til de store roser, der blandt andet mønter sig på US Open-opgøret mod verdensetteren Novak Djokovic ved US Open i 2021.

  - Fremfor at blive skræmt af begivenheden trivedes Rune og betog en tilskuerskare på næsten 20.000, som råbte hans navn, da han snuppede et sæt mod den legendariske serber, står der på Australian Opens hjemmeside.

  Holger Rune ligger nummer 103 på verdensranglisten, og skal møde enten Denis Shapovalov, der er seedet som nummer 14, eller serberen Laslo Djere, hvis han vinder det første opgør ved Australian Open i næste uge.

  I dag er det blevet fastlagt af de offentlige myndigheder, at der maksimalt må være 50 procent af tilskuerkapaciteten ved turneringen.

 35. 13. jan kl. 23:47

  Arsenal kan være bedst tilfreds med målløst remis på Anfield

  På trods af en time i overtal kunne Liverpool ikke besejre Arsenal på hjemmebane, da holdene spillede 0-0 i den første af to semifinalekampe i den engelske pokalturnering Carabao Cup.

  Jürgen Klopps Liverpool havde ellers alle muligheder for at sikre sig et godt udgangspunkt, inden returkampen i London, da midtbanespillere Granit Xhaka noget klodset sparkede Liverpools angriber Diogo Jota i maven som bagerste mand.

  Forseelsen belv takseret til et rødt kort, men på trods af overtallet kunne Liverpool ikke spille sig frem til scoring.

  Faktisk tilfaldt kampens hidtil største chance Arsenals Bukayo Saka efter 71 minutter, men den unge kantspiller missede gæsternes gyldne mulighed.

  I kampens slufase kom Liverpool tæt på et føringsmål, men i mål ville bolden ikke, og derfor forblev kampen målløs.

  Derfor er stillingen helt lige, inden Arsenal lægger græs til returopgøret i London den 20. januar.

  Den samlet vinder af semifinalen skal møde Chelsea i finalen på Wembley.

  En finaledato er endnu ikke fastlagt.

 36. 13. jan kl. 23:40

  Ungarn taber åbningskamp ved EM

  Hollandske Kay Smits blev med 11 mål kampens spiller mod Ungarn. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Værterne fra Ungarn tabte her til aften åbningskampen ved herrernes EM-slutrunde i håndbold mod Holland med 31-28.

  Eneste ungarnske føring gennem kampen var ved stillingen 1-0, men ellers kunne tilskuerne i MVM Dome i Budapest se hjemmebaneholdet jagte de flyvende hollændere i resten af kampen.

  Særligt storspillende var den tidligere TTH Holstebro-spiller Kay Smits. Højrebacken tegnede sig for hele 11 mål i kampen mod ungarerne, der sender Holland alene i spidsen af gruppe B, inden Island og Portugal spiller den anden kamp i puljen i morgen.

  Værtsskabet for EM-slutrunden deles mellem Ungarn og Slovakiet og spilles frem til den 30. januar.

  Du kan følge hele slutrunden i LIGA på P3 eller på dr.dk.

 37. 13. jan kl. 22:02

  Danmark åbner EM med stensikker sejr over Montenegro

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  De skulle lige i gang, de danske håndboldherrer.

  Men efter de første ti, tætte minutter af åbningskampen mod Montenegro så landsholdet sig ikke tilbage.

  Danmark åbnede nemlig EM i Ungarn og Slovakiet med en stensikker sejr på 30-21 over de montenegrinske modstandere, der efter den tætte indledning havde svært ved at følge med de danske verdensmestres spil. Selvom Montenegro kæmpede bravt i anden halvleg, fik de aldrig for alvor truet danskerne, der sikrede sig to point på kontoen.

  Næste kamp for det danske landshold er på lørdag. Her står Niklas Landin og kompagni ansigt til ansigt med Slovenien, der også åbnede slutrunden med en sejr. Den kamp kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.

 38. 13. jan kl. 19:55

  I åbningskampen kommer Danmark 'til at spille mod et hold med et kæmpe hjerte'

  Når Niklas Landin og kompagni om en halv times tid går på banen til deres første kamp ved EM i håndbold for herrer, hedder modstanderen Montenegro.

  Selvom Danmark er favoritter til at vinde hele turneringen, tager de ikke let på åbningskampen, fortæller landsholdets assistenttræner Henrik Kronborg.

  - Vi ved godt, at vi kommer til at spille mod et hold med et kæmpe hjerte, så det kan tage noget tid at bryde ned. Men hvis vi rammer det niveau vi skal, så er vi dygtige nok, siger Henrik Kronborg.

  Danmark indleder EM mod Montenegro klokken 20.30. Kampen kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.

 39. 13. jan kl. 19:46

  Slovenien indleder Danmarks EM-gruppe med besværet sejr

  Tidlig torsdag aften mødtes Slovenien og Nordmakedonien i Danmarks gruppe ved EM i håndbold for herrer.

  De slovenske håndboldherrer stillede op som storfavoritter til kampen, men en stor sejr blev det ikke til. Trods en del besvær lykkedes det dog slovenerne at vinde med 27-25 mod makedonerne.

  Danmark indleder EM mod Montenegro klokken 20.30. Kampen kan følges på dr.dk, i LIGA på P3 og på TV2.

 40. 13. jan kl. 18:31

  Brasilien udelader spiller på grund af manglende vaccine

  (Foto: Ricardo Moraes © Ritzau Scanpix)

  Atlético Madrid-spilleren Renan Lodi er ikke fuldt vaccineret mod coronavirus, og derfor har Brasiliens fodboldlandstræner, Tite, udeladt ham af sin trup.

  Det afslørede han torsdag, da han skulle sætte navn på de spillere, der skal spille VM-kvalifikationskampe mod Ecuador og Paraguay i slutningen af januar og begyndelsen af februar.

  - Renan Lodi var ekskluderet fra muligheden for at blive udtaget på grund af sin manglende vaccination, siger Tite ifølge Reuters.

  Ifølge landsholdets koordinator Juninho Paulista har Renan Lodi fået sit første vaccinestik den 10. januar, men det er ikke nok til, at han kan rejse ind i Ecuador, hvor Brasilien spiller 27. januar.

  For at komme ind i Ecuador skal man således være fuldt vaccineret mod coronavirus.

  Det er dog ikke kun praktiske årsager, der afholder Renan Lodi fra at blive udtaget. Landstræneren har klare holdninger om vaccination.

  - Personligt mener jeg, at man har et socialt ansvar for at blive vaccineret, siger Tite.

  23-årige Renan Lodi har hidtil i karrieren fået 15 kampe på det brasilianske landshold.

  /ritzau/

 41. 13. jan kl. 18:05

  Klubdirektører jubler over grønt lys til tilskuere

  Et flertal i Folketinget pressede i eftermiddag regeringen til at hæve loftet for antal personer til arrangementer i kulturlivet. 1.500 siddende deltagerere delt op i tre sektioner a 500 personer må være til stede ved indendørs kulturarrangementer fra søndag.

  Det glæder både håndboldklubben Team Esbjerg og ishockeyklubben Aalborg Pirates, der har de højeste tilskuergennemsnit i deres respektive ligaer.

  - Det betyder, at vi kan honorere langt størsteparten af de forpligtelser, vi har over for sponsorer og sæsonkortholdere. Det er de to grupper, vi altid tænker på først, siger Hans Christian Warrer, direktør i Team Esbjerg ifølge Ritzau.

  Hos den nordjyske ishockeyklub er der stor begejstring over, at der nu bliver givet grønt lys til mere end de 500 tilskuere, regeringen ellers havde lagt op til.

  - Stemningsmæssigt bliver det bare en helt anden oplevelse, at der er 1500 tilskuere, end hvis der var nul eller 500. Og vi er her jo også for at tilbyde et produkt til folk. Vi er sat i verden for at underholde, siger Lars Laursen.

  Ifølge direktøren i Team Esbjerg er det heller ikke kun tilskuerne, der får glæde af, at der igen kommer tilskuere på lægterne.

  - Opbakningen til holdet betyder meget mere for spillerne, end man tror. Det er vi blevet bekræftet i gennem alle perioder, hvor vi har spillet for tomme tribuner, siger Hans Christian Warrer.

 42. 13. jan kl. 16:37

  Tsitsipas om Djokovic-saga: Flertallet ligner fjolser

  Som det ser ud lige nu, får Novak Djokovic lov at stille op til sit titelforsvar i grand slam-turneringen Australian Open, der starter i næste uge.

  Den 34-årige serber har gennem længere tid skabt overskrifter, da han har udtrykt sin skepsis over for coronavacciner, og senest har indrejsen til Australien også skabt stor debat.

  Verdens nummer fire, Stefanos Tsitsipas, mener, at Djokovic "helt sikkert spiller efter sine egne regler".

  - Ingen troede for alvor, at de kunne komme til Australien uden at være vaccineret og følge protokollerne.

  - Det kræver meget at gøre det og skabe usikkerhed om grand slam-turneringen. Det tror jeg ikke, at mange ville gøre, siger Tsitsipas ifølge Reuters til det indiske medie Wion.

  Tsitsipas mere end antyder, at han ikke er fan af verdensetterens ageren.

  - Man kan se på det på to måder. På den ene side er næsten alle spillere fuldt vaccinerede og har fulgt protokollerne for at spille i Australien.

  - På den anden side virker det til, at ikke alle spiller efter reglerne. En meget lille gruppe vælger at gå andre veje, og det får på en måde flertallet til at ligne fjolser, siger Tsitsipas.

  /ritzau/

 43. 13. jan kl. 13:34

  Dansk Tour de France-komet kåret til årets mandlige cykelrytter

  Jonas Vingegaard er kåret til årets mandlige cykelrytter 2021. (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

  Jonas Vingegaard er blevet kåret som årets mandlige cykelrytter i Danmark 2021. I følge juryen er det især på baggrund af hans flotte præstation i årets Tour de France, hvor han i sin debut blev nummer to i det samlede klassement.

  - Det er en kæmpe ære at blive kåret som Årets Cykelrytter, specielt i så stærkt et felt. Der er mange sejre, Olympiske medaljer og verdensmestre, så det er kæmpestort at det så lige er mig, der løber med den titel, sagde Jonas Vingegaard efter overrakkelsen, der i år foregik via Teams.

  Vingegaard vandt blandt andre foran Flandern Rundet-vinderen Kasper Asgreen samt Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen, der vandt OL-guld i parløb.

  At de præstationer ikke er en billet til prisen som året mandlige cykelrytter, vidner om, hvor højt niveauet i dansk cykelsport er, mener Henrik Jess Jensen, formand for Dansk Cykelunion.

  - Når selv en OL-guldmedalje eller et Verdensmesterskab ikke er garanti for at blive kåret til Årets Cykelrytter, bliver jeg ganske enkelt benovet over, hvor store og gentagne resultater der leveres i dansk cykelsport, siger Henrik Jess Jensen, der også fungerer som formand for juryen.

  En nedsat jury beslutter de nominerede og afstemningen baseres på stemmer fra licenshavende ryttere under DCU. Årets kvindelige cykelrytter forventes at blive afsløret i uge 3.

 44. 13. jan kl. 11:10

  Utilfreds Ronaldo om Manchester Uniteds sæson: ’Jeg accepterer ikke mindre end top-3’

  Superstjernen Cristiano Ronaldo skiftede i sommer fra italienske Juventus tilbage til engelske Manchester United efter at have tilbragt mange år i både det spansk og italiensk fodbold.

  Den nye begyndelse på det engelske eventyr har dog ikke været nogen ubetinget succes, siden portugiserens ankomst til den traditionsrige klub, som aktuelt er at finde på den bedste engelske rækkes syvendeplads.

  I et interview med Sky Sports udtaler stjerneangriberen sig om tingenes tilstand i Manchester-klubben.

  - Jeg er ikke kommet til Manchester United for at spille om sjette-syvendepladsen. Jeg er kommet for at vinde ting, så det er ikke godt nok, at vi er der, hvor vi er nu. Jeg accepterer ikke, at vi går efter mindre en top-3 i Premier League, siger Ronaldo.

  - Vi kan alle sammen gøre det bedre, og jeg tror på, at vi kan ændre på det, siger Cristiano Ronaldo til Sky Sports.

 45. 13. jan kl. 11:01

  Eric Cantona med skarp kritik af VM i Qatar: ’Jeg kommer ikke til at se det’

  Den tidligere Manchester United-angriber Eric Cantona er ikke tilfreds med, at verdensmesterskabet i fodbold i år skal spilles i Qatar.

  Det gør det kontroversielle fodboldikon klart over for mediet Sportsmail.

  -For at være ærlig, er jeg ligeglad med det næste VM, som ikke er et VM i min optik. Jeg er ikke i mod idéen om, at mindre nationer skal være vært for verdensmesterskaberne for at udbrede sporten, men afholdelsen af slutrunden i Qatar skyldes udelukkende penge, siger han.

  - Den måde, som de behandlede de mennesker, der byggede stadion på, er forfærdelig. Flere tusinde mennesker døde, og alligevel kommer folk til at fejre verdensmesterskabet, siger Eric Cantona til Sportsmail.

 46. 13. jan kl. 07:46

  Blandet dansk tennis-lodtrækning til årets første Grand Slam

  Clara Tauson og Holger Rune fik sat navne på deres første modstandere i grand slam-turneringen Australian Open i torsdagens lodtrækning i Melbourne.

  Holger Rune, nummer 102 i verden, skal møde sydkoreanske Kwon Soonwoo, nummer 53 i verden, i første runde af Australian Open.

  Sidste år mødte Holger Rune sydkoreaneren i første runde af en ATP-turneringen Andalucia Open. Dengang tabte danskeren i tre sæt, så der er lagt op til revanche.

  Clara Tauson, nummer 41 i verden, skal møde australieren Astra Sharma, der er nummer 101 i verden i første runde af Australian Open.

 47. 13. jan kl. 07:30

  Djokovic-usikkerhed forsinker Australian Open-lodtrækning

  Novak Djokovic var med i lodtrækningen til grand slam-turneringen Australian Open, som blev 75 minutter forsinket på grund af tvivl om serberens deltagelse.

  - Vi har haft en forsinkelse, bekræfter en talsmand fra tennisturneringen over for AFP.

  Lodtrækningen blev skubbet fra klokken 05 dansk tid til 06.15, og hurtigt stod det klart, at Djokovic i første runde skal møde landsmanden Miomir Kecmanovic, som er nummer 78 i verden.

  Verdensetteren, som har vundet Australian Open ni gange, kommer dermed til at være klar favorit til at gå videre.

  Selv om Djokovic nu har fået sat navn på sin modstander, er det usikkert, om han overhovedet får lov til at deltage i turneringen. Australiens premierminister, Scott Morrison, bekræfter torsdag morgen dansk tid, at det fortsat vurderes, om Djokovics visum skal trækkes tilbage.

  Immigrationsminister Alex Hawke bekræftede tirsdag, at man stadig kan vælge at tilbagekalde Djokovics visum. Sker det, risikerer 34-årige Djokovic tre års indrejseforbud i Australien.

 48. 12. jan kl. 23:58

  Inter vinder den italienske Super Cup i sidste sekund

  Inter kan for sjette gang kalde sig Super Cup-vinder i Italien. Det blev en kendsgerning, da Inter efter forlænget spilletid slog Juventus, der for tiende gang i træk spillede om Super Cup-trofæet.

  I opgøret mellem mesterholdet og pokalvinderen fra 2020/21-sæsonen vandt Inter med 2-1 på et mål Alexis Sanchez i absolut sidste sekund af forlængelsen, efter at den ordinære kamp var sluttet 1-1.

  Hele stadion havde ellers indstillet sig på en afgørelse i straffesparkskonkurrence, da chileneren scorede i kampens sidste angreb.

  /ritzau/

 49. 12. jan kl. 23:10

  Alle på nær én er klar for håndboldherrerne inden første EM-kamp

  Før torsdagens åbningskamp ved EM melder Nikolaj Jacobsen alle mand klar til kamp - på nær Jannick Green. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Med undtagelse af coronaramte Jannick Green er alle 19 mand i den danske landsholdstrup klar til første kamp ved EM i håndbold.

  Det kunne landstræner Nikolaj Jacobsen fortælle forud for onsdagens træning i Hódos Imre Sports Hall i ungarske Debrecen - den sidste før torsdagens åbningskamp mod Montenegro.

  En smittet spiller skal ifølge de nye regler isoleres i fem dage, hvorefter han skal aflevere en negativ PCR-test. Men det kan Green endnu ikke, forklarer Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen.

  - Som tiden går, må vi finde ud af, om det giver mening at hente Jannick herned. Lige nu har vi stadig en forhåbning om det, men det er klart, at Jannick kan være en af de personer, som kan være lang tid om at teste negativ.

  - Jeg også Emil Nielsen, der er testet negativ, som jeg kan trække på, hvis det er.

  /ritzau/

 50. 12. jan kl. 22:53

  Andreas Christensen og Chelsea let videre til pokalfinalen

  Tottenham kom aldrig i nærheden af at vende 0-2, og Chelsea er i Liga Cup-finalen med samlet 3-0. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Efter 0-2 i første semifinaleopgør i Liga Cuppen ventede der Tottenham en svær opgave i returkampen hjemme mod Chelsea. Og de hvidblusede fra London kom aldrig for alvor tæt på at vende billedet.

  En tidlig scoring sikrede Chelsea sejren på 1-0 og dermed 3-0 samlet, selv om Tottenham i anden halvleg kom tæt på scoring. Andreas Christensen startede for Chelsea og fik 66 minutter på banen.

  Pierre-Emile Højbjerg fik egentlig tilkæmpet sig et straffespark efter et dybdeløb, men efter VAR-gennemsyn blev det omstødt til et frispark lige uden for feltet.

  Selv om Tottenham kom bedre med i kampen og fik lagt et pres i anden halvleg, var man aldrig reelt i nærheden af at levere de tre scoringer, der ville bringe balance på den samlede måltavle.

  I finalen venter Arsenal eller Liverpool, som torsdag spiller det første af deres to semifinaleopgør.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk