Seneste sport

Dansk Atletikforbund ansætter fyret orienteringschef som ny direktør

Rettelse: I bunden af artiklen er tilføjet, at parterne indgik et forlig i august 2020.

Lars Lindstrøm er blevet ansat som ny direktør for Dansk Atletikforbund.

Det oplyser forbundet på deres hjemmeside.

Lars Lindstrøm har tidligere været ansat i Dansk Orienterings-Forbund, hvor han blev fyret i december 2019.

Det skete efter en række anonyme anklager, der blandt andet gik på manipulerende adfærd, bagtalelse af løbere, omtale af såvel egne som andres private forhold og uacceptable udtalelser relateret til spiseforstyrrelser.

Noget, der senere fik Lars Lindstrøm til at stævne Dansk Orienterings-Forbund for usaglig fyring og ærekrænkelser.

Sagen endte i august 2020 med et forlig, der blandt andet indebar beklagelser fra begge parter.

Seneste sport

 1. Chelsea sprængte banken, men må nøjes med 0-0 i rekordindkøbs første kamp

  Enzo Fernandez er det dyreste indkøb nogensinde i engelsk fodbold.

  Chelsea-træner Graham Potter har da heller ikke tøvet med at sende den argentinske midtbanespiller i aktion.

  Fredag - tre dage efter sit skifte til Chelsea - startede Fernandez inde, da lokalrivalerne fra Fulham gæstede Stamford Bridge.

  Netop Fernandez' debut endte med at være noget af det mest interessante i opgøret, der endte 0-0.

  Enzo Fernandez var tæt på at få en drømmedebut. Med cirka 20 minutter tilbage sendte han således et langskud tæt forbi den ene stolpe.

  Chelsea har betalt, hvad der svarer til cirka 900 millioner kroner for Enzo Fernandez, som blev købt i portugisiske Benfica.

  I alt brugte Chelsea i januar, hvad der svarer til cirka 2,5 milliarder kroner på spillere.

  Med fredagens resultat har Fulham 32 point på sjettepladsen i Premier League. Chelsea har 30 point på niendepladsen, men har spillet en kamp færre end Fulham.

  /ritzau/

 2. Anders Dreyer åbner målkontoen i den belgiske liga

  Anders Dreyer har fået en lovende start på sit ophold i Anderlecht.

  Fredag kom danskeren for første gang på måltavlen for sit nye hold, da han scorede til 2-0 i Anderlecht sejr på de samme cifre over Oostende i den belgiske liga.

  Dreyer så godt som sikrede sejren, da han sendte bolden i mål i 89. minut.

  Kantspilleren skiftede 15. januar fra FC Midtjylland til Anderlecht, der har danske Brian Riemer som træner og Jesper Fredberg som fodbolddirektør.

  Fredagens kamp var Dreyers fjerde for Anderlecht. Allerede i sin anden kamp 22. januar blev han noteret for en assist i en 1-0-sejr over Seraing.

  Anderlecht ligger med sejren på tiendepladsen i ligaen med 31 point.

  I januar 2020 vendte Dreyer tilbage til Danmark, og efter halvandet år med flot spil for FC Midtjylland gik turen så til Rubin Kazan i Rusland.

  På grund af Ruslands invasion af Ukraine vendte han dog tilbage til FCM i marts 2022. Midtjyderne købte formelt Dreyer i juli, men solgte ham så igen i midten af januar i år.

  /ritzau/

 3. Odense haler ind på isligaens andenplads efter sejr over Herning

  Det snerper til i grundspillet i landets bedste ishockeyrække, Metal Ligaen.

  Mens der ikke er specielt meget spænding om, hvem der ender i slutspillet - da otte ud af ni hold går videre - er der stadig kamp om slutplaceringerne, der har betydning for, hvem der møder hvem i slutspillet.

  Fredag opstod der spænding om andenpladsen. Her vandt Odense Bulldogs nemlig på udebane over Herning Blue Fox.

  Fynboerne vandt 4-2 og er nu kun et enkelt point efter Herning, der på andenpladsen har 77 point.

  De forsvarende mestre fra Aalborg Pirates var det eneste hold i Metal Ligaen, der ikke var i aktion fredag. Uden at spille kunne nordjyderne så altså se deres nærmeste konkurrent smide point. Aalborg har 83 point på førstepladsen.

  Fredag tabte Rungsted tiende kamp i træk, da det på hjemmebane mod Esbjerg Energy endte 2-3.

  Tidligere fredag aften blev der spillet to kampe i Metal Ligaen.

  Bundproppen Rødovre Mighty Bulls slog Frederikshavn White Hawks, der ligger næstsidst, med 5-1, mens Herlev Eagles 4-3 over Sønderjyske.

 4. Skjern napper sejr i første håndboldrunde efter VM

  Den bedste danske række inden for herrehåndbold blev fredag startet op igen efter en halvanden måned lang VM-pause.

  Ribe-Esbjerg var værter for den første kamp i forårssæsonen og havde Skjern på besøg. Hjemmeholdet fik sin fredag spoleret af gæsterne, som vandt 30-25.

  Gæsterne førte 15-11 ved pausen, men kom lidt i problemer undervejs i anden halvleg. Efter en god indledning på anden halvleg fik Ribe-Esbjerg således udlignet ved 18-18.

  Foran kom hjemmeholdet dog aldrig, og så vågnede Skjern op igen. Fra 19-19 blev det til 25-21 til Skjern med ti minutter tilbage. Det kunne Ribe-Esbjerg ikke komme tilbage fra. Tværtimod trak Skjern altså yderligere fra.

  Med sejren kommer Skjern op på 25 point på femtepladsen i ligaen. Ribe-Esbjerg har 18 point på syvendepladsen og fik altså en skidt start i forsøget på at holde fast i en slutplacering i top-8, der går videre til mesterskabsspillet.

  Der blev også spillet to kampe i kvindernes håndboldliga fredag aften. Her vandt Sønderjyske 26-24 hjemme mod Aarhus United.

  I den anden kamp tog Silkeborg-Voel to point ved at besejre Horsens med 32-27.

  /ritzau/

 5. De danske herrer taber til Indien i anden kamp ved Davis Cup

  Efter Holger Rune tidligere på dagen bragte Danmark foran med 1-0 i kampe i Davis Cup-opgøret mod Indien, måtte August Holmgren se inderne udligne i dagens anden kamp.

  På hjemmebanen i Hillerød kom den 24-årige danske andensingle ellers godt fra start i kampen mod verdens nummer 506, Sumit Nagal, og vandt første sæt med 6-4.

  Desværre for Holmgren og de danske tilskuere på tribunerne kom inderen dog tilbage i opgøret, og efter et dansk nederlag på 3-6 i andet sæt, skulle det hele ud i et afgørende tredje af slagsen.

  Her var Nagal stærkest til sidst og dermed endte det med et dansk nederlag til August Holmgren på 6-4, 3-6, 4-6.

  Med nederlaget udligner Indien til 1-1 i kampe, hvor der spilles bedst af fem.

  I morgen skal to singlekampe og en double afgøre, hvem der løber med den samlede sejr. Alle kampe kan ses på DRTV eller DR2, med optakt fra klokken 11.45.

 6. Tidligere landsholdsspiller napper et halvt år i svensk fodbold

  Viktor Fischer skifter fra belgisk til svenske fodbold. (Foto: © KRISTOF VAN ACCOM, Ritzau Scanpix)

  Efter halvandet år i Belgien tager Viktor Fischer nu til Sverige.

  Fredag har AIK, der har hjemme i Stockholm, på sin hjemmeside annonceret, at danskeren er ankommet på en lejeaftale, der gælder for resten af året.

  AIK har lejet Fischer i Royal Antwerp, som den 28-årige kantspiller har optrådt for 12 gange i indeværende sæson.

  - Jeg ser frem til at blive en del af klub, som over de seneste uger virkelig har vist, at de vil have, at jeg skal være en del af deres 2023-sæson, siger Fischer på AIK's hjemmeside.

  Sæsonen i svensk topfodbold løber fra marts til november, så Fischer kan være med fra start for AIK, som sidste år blev nummer fem i Allsvenskan.

  I sit halvandet år hos Royal Antwerp har Viktor Fischer spillet blot 35 kampe for den belgiske klub og scoret tre mål.

  Han skiftede til belgisk fodbold i sommeren 2021 efter tre et halvt år i FC København. Før tiden i den danske hovedstad tørnede han ud for tyske Mainz, engelske Middlesbrough og hollandske Ajax.

  På det danske landshold har Fischer spillet 21 kampe.

  /ritzau/

 7. 'Vi må ikke vakle i forhold til Rusland': Danmark er imod russisk OL-deltagelse

  Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) understreger, at Danmark er imod russiske atleter ved OL i 2024, som skal afholdes i Paris. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

  Der skal ikke være nogen tvivl om, hvad Danmarks holdning er.

  Russiske atleter skal ikke deltage i OL i 2024 under neutralt flag, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

  - Det er det officielle Danmarks holdning - og det er min holdning som minister - at vi ikke må vakle i forhold til Rusland, siger han til Ritzau.

  - Rusland skal udelukkes fra al international sport, så længe deres angreb på Ukraine fortsætter.

  Meldingen fra kulturministeren kommer i kølvandet på, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet for, at russiske og belarusiske atleter kan deltage under neutralt flag.

  - Det er helt uforståeligt, at der tilsyneladende er tvivl om linjen i IOC, siger ministeren.

  Jakob Engel-Schmidt siger videre, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) ligeledes "arbejder hårdt for at fastholde udelukkelsen af Rusland".

 8. Kulturministeren slår fast: Danmark er imod russisk OL-deltagelse

  Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) slår nu fast, at den officielle danske holdning er, at russiske atleter ikke skal deltage i OL i 2024 under neutralt flag.

  Det siger han til Ritzau fredag eftermiddag.

  Meldingen kommer i kølvandet på, at Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet for, at russiske og hviderussiske atleter kan deltage under neutralt flag.

  - Det er det officielle Danmarks holdning - og det er min holdning som minister - at vi ikke må vakle i forhold til Rusland. Regeringens linje er klar. Rusland skal udelukkes fra al international sport, så længe deres angreb på Ukraine fortsætter, siger Jakob Engel-Schmidt.

  Torsdag opfordrede de tre baltiske lande og Polen til, at IOC dropper tankerne om, at russiske og hviderussiske atleter kan være med til OL.

  Derudover har Letland onsdag truet med at boykotte OL, hvis russiske atleter kommer til OL næste år. Det samme har Ukraine.

  Men det kan ikke komme på tale i Danmark.

  - I første omgang handler det om at samle alle sportsforbund og regeringer, for at sørge for at de russiske atleter ikke kan være med til at konkurrere.

  - Skulle det ikke lykkes, så mener jeg ikke, at vi skal boykotte OL. Vi bør ikke tage danske atleter som gidsler i en politisk kamp, siger Jakob Engel-Schmidt.

  /Ritzau/

 9. Landsholdsprofiler mangler i Danmarks trup til VM-testkampe

  Pernille Harder er fortsat ude med en skade. (Foto: © Ulrik Pedersen, Associated Press)

  I februar retter det danske kvindelandshold i fodbold sigtekornet mod VM til sommer.

  Fra den 15. februar deltager Danmark i træningsturneringen Tournoi de France mod Frankrig, Norge og Uruguay. Fredag satte landstræner Lars Søndergaard navne på sin trup, og kampene skal bruges til at "se spillerne an mod rigtig gode modstandere".

  - Vi skal prøve nogle nye ting og taktikker samt begynde at spore os ind på det kommende VM, siger Lars Søndergaard.

  - Vi vil se meget på de enkelte spillere, og hvordan de passer sammen. Det er en turnering, hvor spillerne kan spille sig tættere på eller længere væk fra truppen.

  Der er blandt andet comeback til Nicoline Sørensen, Emma Snerle og Frederikke Thøgersen, som alle har været ude med forskellige skader.

  Af fravær er det værd at bemærke, at landsholdsanfører Pernille Harder ikke er med, da hun fortsat er skadet, ligesom målvogter Lene Christensen heller ikke er udtaget.

  VM i fodbold i Australien og New Zealand spilles fra den 20. juli.

  Herunder kan du se Danmarks trup til træningsturneringen.

  Det er første gang, at Kvindelandsholdet deltager i Tournoi de France, der afholdes midt i februar. Danmark spiller sin første kamp mod Frankrig onsdag den 15. februar. (Foto: © DBU, dbu)
 10. Kvindelig dansk triatlet udelukket efter positiv dopingprøve

  Anti Doping Danmark nedlagde påstand om, at Michelle Vesterby skulle sanktioneres med udelukkelse fra al trænings og konkurrence under Danmarks Idrætsforbund og andre organisationer i to år. (Foto: © Nils Nilsen, Ritzau Scanpix)

  Den danske triatlet Michelle Vesterby har været udelukket fra al træning og konkurrence de sidste tre måneder som følge af en positiv dopingprøve.

  Det oplyser Anti Doping Danmark i en pressemeddelelse.

  Den 39-årige Michelle Vesterby blev testet positiv for det forbudte stof Terbutalin uden for konkurrence den 15. juni 2022.

  Stoffet stammer fra et astmamiddel, og hun blev testet på sin hjemmeadresse. Det skriver Danmarks Idrætsforbund, DIF, på sin hjemmeside.

  - Atleten havde i en årrække haft TUE (medicinsk dispensation, red.) til anvendelse af astmamedicin, men havde ikke fornyet denne tilladelse, da den udløb den 18. september 2021, skriver DIF.

  - Atleten var gravid på testtidspunktet, og på grund af akut hoste havde hendes egen læge ordineret astamidlet Bricanyl.

  Ifølge DIF fandt Dopingnævnet, at atleten havde optrådt uagtsomt, men at det på baggrund af omstændighederne ikke kunne anses for væsentlig, hvorfor vedkommende blev udelukket i tre måneder.

  Hun blev siden udelukket fra den 11. november, mens DIF offentliggjorde kendelsen for Dopingnævnet den 31. januar.

 11. Dansk skytte napper sølv ved World Cup i Indonesien

  Stephanie Grundsøe skød sig til sølv i Indonesien. (Foto: © Skydesport Danmark, Skydesport Danmark)

  Den danske skytte Stephanie Grundsøe nappede onsdag aften en sølvmedalje ved den igangværende World Cup i Indonesiens hovedstad Jakarta.

  Hun er godt tilfreds med resultatet på 620,7 point, der sikrede hende en andenplads i 50 meter riffel-disciplinen.

  - Det var en sjov men udfordrende skydning i dag. Vinden var tricky, men jeg fik godt styr på den til sidst, siger hun til Skydesport Danmark.

  Stephanie Grundsøe er ikke den eneste dansker i aktion. Rikke Mæng Ibsen har fredag skudt sig videre til lørdagens finale i 50 meter, tre gange 20-disciplinen.

 12. Tennisstjerne tilstår overfald og slipper for dom

  Nick Kyrgios har tilstået overfald, men retten har besluttet, at tennisstjernen ikke skal have en straf. (Foto: © Sydney Low, Associated Press)

  Den australske tennisstjerne Nick Kyrgios slipper for en dom efter at have erklæret sig skyldig i et overfald på sin ekskæreste.

  Episoden fandt sted i januar 2021, da Kyrgios skubbede Chiara Passari efter et skænderi mellem det nu tidligere kærestepar. Dommeren kaldte overfaldet "en enkelt handling begået i dumhed eller frustration", da det blev offentliggjort, at tennisstjernen slipper for en dom.

  Kyrgios' advokater havde bedt om at få tiltalen frafaldet på grund af tennisspillerens mentale helbred. De argumenterede blandt andet for, at det var en isoleret hændelse.

  En psykolog sagde i retten, at tennisspilleren lider af en svær depression med mørke tanker om selvskade. Tennisspilleren gav ingen kommentarer til pressen, men skriver på sin Instagram-profil, at han er taknemmelig for, at tiltalen er frafaldet.

  - Jeg var ikke et godt sted, da det skete, og jeg fortryder måden, jeg reagerede i en svær situation, skriver Kyrgios.

  Kyrgios ankom til retsbygningen på krykker, fordi han for nylig er blevet opereret for en skade i knæet. Skaden tvang ham til at trække sig fra Australian Open. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)
 13. Frustrerede amerikanere vil have afgjort Valieva-sagen, så de kan få deres medaljer

  Under vinter-OL sidste år dukkede der en positiv dopingprøve op med Kamila Valievas navn på. (Foto: © Natacha Pisarenko, Associated Press)

  Et år efter vinter-OL i Beijing er medaljerne i kvindernes holdkonkurrence i kunstskøjteløb endnu ikke blevet uddelt.

  Årsagen er, at der endnu ikke er truffet en afgørelse i doping-sagen om den russiske teenager Kamila Valieva.

  Et år er gået og frustrationen stiger i det amerikanske forbund, der torsdag er kommet med en udtalelse i sagen.

  - Forbundet og atleterne dybt frustrerede over, at der endnu ikke er truffet nogen beslutning. Vores medaljevindere har længe fortjent at modtage anerkendelsen.

  - Forbundet opfordrer til, at der træffes en fair og passende dom, så alle rene atleter, der er påvirket af denne situation, kan få deres medaljer, lyder det i udtalelsen.

  Efter at den positive dopingprøve var kommet til offentlighedens kendskab besluttede sportsdomstolen CAS efter en hastebehandling, at Valieva kunne stille op i den individuelle konkurrence.

  Sagen er sidenhen endt hos Ruslands antidopingorganisation, Rusada, der for tre uger siden besluttede at teenageren ikke kunne "holdes ansvarlig" for den positive dopingprøve.

  /ritzau/Reuters

 14. Statue af Erling Haaland solgt for 170.000 kroner

  Erling Haaland er en populær herre i sit hjemland, og især i hjembyen Bryne. (Foto: © Oli Scarff, Ritzau Scanpix)

  Har du gået og ledt efter en tre meter høj statue af den norske målkonge, fodboldspilleren Erling Haaland, har du netop misset muligheden for at erhverve dig sådan en.

  I Norge er en 700 kilo tung træskulptur, som skal forestille den tårnhøje bomber fra Manchester City, netop blevet solgt for 250.000 norske kroner, det skriver norske VG.

  Statuen, som indtil nu har stået i en rundkørsel i Haalands hjemby, Bryne, er lavet af kunstneren Kjetil Barane.

  Statuen har tidligere været i medierne, da den blev stjålet sidste sommer - men nu er den altså solgt på ærlig vis. Pengene skal, ifølge VG, går til at støtte sygehuse i Tanzania.

 15. Truppen til EM i banecykling er klar

  Danmarks Cykleunion har netop sat navne på de ryttere, der skal køre EM i banecykling.

  Det går løs onsdag d. 8 februar i schweiziske Grenchen, hvor blandt andre Julie Leth og Amalie Dideriksen skal forsøge at forsvare eller måske endda forbedre deres bronzemedalje i parløb fra 2022.

  Banelandsholdet tog ligeledes en sølvmedalje i holdløbet i 2022.

  Truppen består af følgende ryttere:

  • Niklas Larsen

  • Carl-Frederik Bévort

  • Theodor Storm

  • Rasmus Lund

  • Tobias Aagaard

  • Amalie Dideriksen

  • Julie Leth

 16. Højtflyvende Højgaard tæt på førsteplads i Emiraterne

  Rasmus Højgaard er to slag efter førstepladsen. (Foto: © Asanka Brendon Ratnayake, Associated Press)

  Kun en 20-årig japaner var bedre spillende med golfkøllerne end Rasmus Højgaard efter første runde i De Forenede Arabiske Emirater.

  I DP World Tour-turneringen Ras Al Khaimah Championship gik Rasmus Højgaard den indledende runde i seks slag under par.

  Dermed deler den danske golfspiller andenpladsen med to andre spillere, italieneren Edoardo Molinaro og englænderen Matthew Baldwin.

  På torsdagens 18 huller leverede Rasmus Højgaard seks birdies, resten blev fuldført i banens par. En flot runde i 66 slag.

  Rasmus Højgaard måtte dog se den et år yngre japaner Ryo Hisatsune levere hele ni birdies og en enkelt bogey. Så førstepladsen er to slag væk.

  Endnu en dansker gjorde det godt torsdag. Oliver Hundebøll leverede en runde i 67 slag og er delt nummer fem.

  /ritzau/

 17. Holger Rune lægger fra land i tennislandskamp mod Indien

  Sidst Holger Rune spillede for Danmark var i 2020. (Foto: © Nikolai Linares, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne Holger Rune bliver første mand i aktion, når det danske Davis Cup-hold møder Indien i weekenden.

  Den 19-årige ketsjeratlet møder Yuki Bhambri, nummer 571 på verdensranglisten, fredag klokken 16.

  Det bliver første gang, at Holger Rune spiller en kamp i Danmark siden 2020, hvor han også spillede Davis Cup.

  Opgøret mod Indien spilles i World Group I Play-offs. Vinderen kan se frem til en kamp i september i World Group I, der er det næsthøjeste niveau i Davis Cup-turneringen.

  August Holmgren, Danmarks næsthøjest rangerede spiller, spiller den anden herresingle i kampen mod Indien.

 18. Alle anklager mod Mason Greenwood droppes

  I forbindelse med efterforskningen blev der offentliggjort lydklip af Greenwood, der var voldelig overfor sin ekskæreste. (Foto: © Adam Vaughan, Ritzau Scanpix)

  Fodboldspilleren Mason Greenwood fra Manchester United stod over for anklager om forsøg på voldtægt, overfald og kontrollerende og tvangsmæssig adfærd.

  Der var endda sat en dato på retssagen mod Greenwood: 27. november.

  Men nu er alle anklager frafaldet efter en vurdering fra efterforskningsholdet og advokaterne fra Greater Manchester Police (GMP).

  - Efterforskningsholdet har været i regelmæssig kontakt med det juridiske team og forstår derfor begrundelsen for afbrydelsen af efterforskningen på dette stadie, og at denne beslutning ikke er blevet taget let på, siger Michaela Kerr, GMP's Head of Public Protection.

  Efterforskningen af 21-årige Mason Greenwood har stået på siden januar 2022, hvorfor han heller ikke har spillet en fodboldkamp siden.

  Englænderen, der ellers var udråbt som et af de største talenter i fodboldverdenen, er stadig på kontrakt i Manchester United, men det er endnu uvidst, om Greenwood igen kan spille for 'De Røde Djævle'. Klubben vil nemlig gennemføre sin egen proces i sagen, skriver de på deres hjemmeside.

 19. Analyse antyder dansk resultatnedtur, og det giver panderynker hos OL-chef

  Torsdag morgen udgav Idrættens Analyseinstitut (Idan) en rapport, som antyder, at der venter Danmark en resultatmæssig nedtur.

  Idan har analyseret resultaterne ved verdensmesterskaber i 2022 samt placeringer på verdensranglisten. Ved OL i Tokyo i 2021 fik danske atleter 30 top-8-placeringer. Året efter var det tal faldet til 19.

  Det er betydeligt lavere end det præstationsniveau, vi har været vant til i de seneste 10-15 år, står der i rapporten. Søren Simonsen, der er chef de mission for de danske OL-atleter hos Danmarks Idrætsforbund, tager analysen alvorligt.

  - Der er dog ikke fra vores side en overordnet bekymring, men det kan der være lokalt. Sådan vil det altid være. Der vil være opgangs- og nedgangstider i nogle forbund, siger han.

  I de sportsgrene, hvor Danmark har medaljetraditioner, er det især roning, der har høstet dårligere resultater. Også badminton og sejlsport har oplevet en tydelig nedgang i toppræstationerne.

 20. Viborg sælger sin hollandske topscorer til japansk klub

  Jay-Roy Grot i aktion for Viborg FF mod Vejle. Han er nu fortid i den jyske klub. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Når Viborg FF i februar tager hul på forårssæonen, bliver det uden klubbens topscorer, Jay-Roy Grot.

  3F Superligaens toer har nemlig solgt den hollandske angriber til Kashiwa Reysol i Japan. Det skriver Viborg på sin hjemmeside.

  Ifølge jydernes direktør, Morten Jensen, er salget af den 24-årige Jay-Roy Grot "et slag" på den korte bane.

  - Omvendt ved vi heller ikke, hvordan det ville påvirke ham, hvis vi sagde nej til denne mulighed. Det er en helt essentiel del af vores strategi at have sultne spillere, og når de gør det så godt, at der kommer store muligheder, så skal vi lytte til det, siger Morten Jensen.

  Jay-Roy Grot scorede ni gange for Viborg i efteråret. I alt blev det til 50 kampe og 15 scoringer inden skiftet til Japan.

 21. Frederikshavn bliver en af værtsbyerne til VM i kvindehåndbold

  I 2023 bliver VM i kvindehåndbold, der bliver delt mellem Danmark, Norge og Sverige, fløjtet i gang.

  I Danmark er Herning allerede blevet offentliggjort som en af værtsbyerne, men nu kan Frederikshavn også se frem til at være kulisse til håndboldturneringen.

  Det oplyser Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse.

  I 2020 skulle den nordjyske by have været værtsby til kvindernes EM i Danmark og Norge, men det ændrede corona.

  Derfor er byens borgmester begejstret over at kunne byde håndboldentusiaster velkommen.

  - Vi glæder os til igen at byde velkommen til alle, der elsker håndbold. Vi byder ind med godt værtsskab både i Arena Nord, men også i detailhandlen, hoteller og andre steder. Her vil syde af håndboldfest, lover Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

  VM i kvindehåndbold begynder 30. november 2023.

 22. Mbappé udgår med skade to uger før Champions League-brag

  Den franske fodboldstjerne Kylian Mbappé havde en skidt onsdag aften.

  I ligakampen mod Montpellier, som Paris Saint-Germain endte med at vinde 3-1, brændte angriberen et straffespark efter 10 minutters spil, inden han 10 minutter senere måtte udgå fra opgøret med en lårskade.

  Skaden sker, to uger før Mbappé og holdkammeraterne fra PSG møder den tyske storklub Bayern München i Champions League. Her venter først en hjemmekamp, inden returkampen i München spilles den 8. marts.

  Fabian Ruiz, Lionel Messi og blot 16-årige Warren Zaire-Emery scorede Paris' tre mål i onsdagens sejr over Montpellier. Paris Saint-Germain topper den franske liga med 51 point. Fem flere end Marseille på andenpladsen.

 23. FC Barcelona lægger pres på forfølgerne med ny ligasejr

  Danske Andreas Christensen og FC Barcelona kom onsdag aften et skridt tættere på mesterskabet i Spanien.

  På mål af Raphinha og Robert Lewandowski i anden halvleg vandt catalonierne 2-1 på udebane over Real Betis.

  Før kampen havde Betis blot tabt en enkelt ligakamp på hjemmebane i sæsonen, mens Barcelona havde vundet otte af ni udekampe.

  Sejren luner gevaldigt i det samlede regnskab for catalonierne, som har kurs mod det spanske mesterskab.

  I 19 kampe har holdet skrabet 50 point sammen, og der er otte point ned til de forsvarende mestre fra Real Madrid, som dog har en kamp i hånden. Betis er på sjettepladsen med 31 point.

  Andreas Christensen spillede hele kampen i Barcelonas midterforsvar.

  /ritzau/

 24. Manchester United cruiser i engelsk pokalfinale

  Fred fjernede al spænding fra opgøret med sin scoring til 2-0 i anden halvleg. (Foto: © Phil noble, Ritzau Scanpix)

  Med en samlet sejr på 5-0 over Nottingham Forest er Manchester United videre til finalen i den engelske pokalturnering Carabao Cup.

  I onsdagens returopgør fulgte Manchester United op på sidste uges tremålssejr ved at slå Nottingham Forest 2-0 hjemme på Old Trafford.

  Franske Anthony Martial og brasilianeren Fred scorede kampens to mål i anden halvleg.

  I finalen møder den engelske storklub Newcastle United, der har fået vind i sejlene, efter fodboldklubben i 2021 blev overtaget af en saudiarabisk investeringsfond.

  I den engelske Premier League indtager Newcastle ligaens tredjeplads med 39 point. Det samme pointantal har Manchester United på fjerdepladsen.

  Carabao Cup-finalen spilles den 26. februar på Wembley Stadium i London og bliver uden deltagelse fra danske Christian Eriksen, der sidder ude med en ankelskade de næste måneder.

 25. Aalborgs ishockeymestre vinder topkamp og øger føringen

  Herning Blue Fox havde onsdag aften chancen for at komme på omgangshøjde med Aalborg Pirates i Metal Ligaen.

  Men i stedet endte det i nordjysk jubel og et øget forspring i toppen af landets bedste ishockeyrække.

  En hjemmesejr på 3-0 sendte Aalborg op på 83 point, mens Herning på andenpladsen har seks point færre.

  Førstepladsen kan blive afgørende i slutspillet, hvor det bedst rangerede hold møder det dårligste og har fordel af hjemmebane i en eventuelt syvende og sidste kamp i finaleserien.

  Tidligere på aftenen hentede Esbjerg Energy en sejr på 3-2 ude over Herlev Eagles. Esbjerg og Herlev er henholdsvis femmer og sekser i ligaen.

  /ritzau/

 26. Team Esbjerg tæver bundhold og forlænger sejrsstime

  Det var top mod bund i kvindernes håndboldliga onsdag aften, og det var til at se.

  Hjemme i vante rammer vandt Team Esbjerg overlegent med 34-20 over Skanderborg Håndbold efter lidt af en opvisning, hvor vestjydernes målvogtere var i hopla.

  Anna Kristensen, der for nylig kom til klubben fra Viborg HK, fejrede onsdagens landsholdsudtagelse til det kommende Golden League-stævne ved at spille en pragtkamp.

  Hun stod med en redningsprocent på over 70 og var en af hovedårsagerne til den enorme pauseføring på 18-5.

  Jesper Jensens hold har nu vundet fem kampe på stribe i ligaen, hvor det ligger nummer to med 27 point. Der er to point op til mestrene fra Odense Håndbold, som desuden har en kamp i hånden.

  Samtidig med Team Esbjergs magtdemonstration hentede Viborg HK sæsonens niende ligasejr hjemme mod København Håndbold med cifrene 29-21. Viborg har 19 point på sjettepladsen umiddelbart bag København, der har et point mere.

  /ritzau/

 27. Dolberg-dong og Delaney-debut i Hoffenheims pokalnederlag

  Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney fik onsdag sine første minutter for sin nye klub Hoffenheim.

  Det skete i pokalnederlaget på 3-1 til RB Leipzig, hvor den danske midtbanespiller kom på banen efter pausen.

  Her var Hoffenheim bagud 2-0, men midtvejs i anden halvleg fik Delaneys landsholdskollega Kasper Dolberg reduceret til 2-1. Det var Dolbergs første mål for den tyske klub.

  På trods af de to danske milepæle endte danskerklubben Hoffenheim med at ryge ud af pokalturneringen, da indskiftede Yussuf Poulsen lavede en assist til 3-1-målet, der blev sat ind af tyske Timo Werner. Dermed avancerer RB Leipzig til kvartfinalerne i DFB Pokal.

  Hoffenheim råder også over danske Robert Skov og Jacob Bruun Larsen, men de var begge ude med skader til onsdagens opgør.

 28. Letland truer med at boykotte OL, hvis Rusland er med

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet en dør på klem for, at idrætsudøvere fra Rusland og Belarus kan komme med til næste års OL i Paris på trods af krigen i Ukraine.

  Det er faldet Letland for brystet. Det baltiske lands nationale olympiske komité truer nu med at blive væk fra sommerlegene.

  - Letland vil ikke deltage i legene sammen med aggressorlandet, siger komitéens præsident, Zorzs Tikmers, ifølge AFP til LTV1 med henvisning til Rusland.

  Polens sportsminister, Kamil Bortniczuk, har sagt, at han har svært ved at forestille sig, at atleterne fra Rusland og Belarus kommer med. Men sker det, vil han heller ikke udelukke, at en boykot kan komme på tale.

  Også Ukraine har truet med at blive væk fra sportsbegivenheden, der er en af verdens største.

  Herhjemme har den danske regering ikke officielt taget stilling til spørgsmålet. Men kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) sagde i et interview med Ritzau onsdag, at han er "stærkt skeptisk" over for russisk og belarusisk deltagelse.

  /ritzau/

 29. NFL-legenden Tom Brady stopper karrieren

  Tom Brady takker af. (Foto: © Hakim Wright Sr., Associated Press)

  Quarterbacken Tom Brady meddeler i en video på Twitter, at han stopper karrieren.

  45-årige Tom Brady nåede at vinde Super Bowl i amerikansk fodbold syv gange i karrieren. Flere end nogen anden spiller.

  Det er anden gang, at Tom Brady annoncerer et karrierestop. Denne gang er det dog endegyldigt, lyder det i videoen.

  Brady er på mange måder en rekordernes mand. Blandt andet nåede han at spille ti Super Bowl, han blev kåret som mest værdifulde spiller i Super Bowl fem gange.

  Samtidig har han rekorden for flest kastede touchdowns og flest kastede yards i den amerikanske liga.

  (Foto: © (Skærmbillede))
 30. Tottenham-træner skal opereres efter 'stærke mavesmerter' og holder pause

  Antonio Conte er blevet ramt af en sygdom, der kræver operation, og det holder ham ude på ubestemt tid. (Foto: © adrian dennis, Ritzau Scanpix)

  Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham må i den kommende periode klare sig uden sin cheftræner, Antonio Conte.

  Italieneren er således blevet ramt af en betændelse i galdeblæren, og det betyder, at han nu skal have fjernet galdeblæren ved en operation.

  Det oplyser Tottenham på sin hjemmeside onsdag.

  - Antonio Conte fik det for nylig dårligt med stærke mavesmerter, skriver Tottenham.

  Fodboldtræneren skal opereres onsdag. Klubben fra London melder ikke noget om, hvornår han vender tilbage til arbejdet.

  Tottenham skal i aktion igen på søndag, hvor klubben tager imod Manchester City, og det er uvist, om italieneren vil være på sidelinjen ved den lejlighed.

  Antonio Conte har været træner i Tottenham siden november 2021. Klubben er efter 21 kampe i denne sæson placeret som nummer fem i Premier League.

  /ritzau/

 31. Topklubben HB Køge sælger profil til britisk klub: 'Det gør virkelig ondt'

  Anfører Kyra Carusa er efter tre år fortid hos HB Køge, hvor hun har været med til at vinde to mesterskaber. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

  DM-vinderne fra HB Køge har solgt den amerikanske angriber Kyra Carusa til London City Lionesses, som spiller i Englands næstbedste række.

  Det skriver HB Købe på sin hjemmeside. Kyra Carusa kom til klubben i 2020, men føler sig nu klar til nye udfordringer.

  - Da jeg først kom til HB Køge, var jeg i en periode, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg ville med mit liv, siger Kyra Carusa.

  - HB Køge har troet på mine evner hele vejen, hvilket har formet mig til den person, jeg er i dag.

  HB Køge-direktør Per Rud fortæller, at det "gør virkelig ondt" at vinke farvel til angrebsspilleren, som også har været anfører.

  - Der har igennem lang tid været interesse for Kyra udefra, og vi har hele tiden været enige om, at når den rigtige mulighed bød sig, ville vi lade hende tage på et nyt eventyr, siger han.

  Kyra Carusas nye klub, London City Lionesses, ligger på førstepladsen i den næstbedste engelske række.

 32. Sveriges Atletikforbund overvejer EM-afbud på grund af anspændt forhold til Tyrkiet

  EM i indendørs atletik begynder i starten af marts, men Sverige overvejer at droppe sportsbegivenheden.

  Det bliver nemlig holdt i den tyrkiske storby, Istanbul. Forholdet mellem Sverige og Tyrkiet er anspændt blandt andet som følge af den dansk-svenske politiker Rasmus Paludan, der har foretaget en koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm. Tyrkiet nægter desuden at give Sverige grønt lys til at blive et Nato-land.

  Sveriges udenrigsministerium advarer svenskere om en forhøjet risiko ved at rejse til Tyrkiet. Det har fået Sveriges Atletikforbund forbundskaptajn Kajsa Bergqvist til at overveje EM-deltagelsen.

  - Vi holder øje med, hvad der sker og er i nær kontakt med det europæiske forbund og den lokale arrangør, så vi får sikkerhed for, at det er sikkert at være der, siger Kajsa Bergqvist til Expressen.

  Hvis situationen eskalerer, vil Kajsa Bergqvist overveje, om svenskerne skal holde sig væk fra EM.

  - Det kan ikke udelukkes, men vi håber ikke, at det bliver sådan.

 33. Kulturministeren vil blive ked af det, hvis russiske atleter deltager i OL

  Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil "personligt være ked af", hvis russiske atleter deltager ved sommer-OL i 2024 i Paris, hvilket den Internationale Olympiske Komité (IOC) for nylig har åbnet døren for. (Foto: © Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix)

  Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har åbnet en dør på klem for, at atleter fra Rusland og Belarus kan deltage ved legene i 2024.

  Ideen har mødt kritik fra ukrainsk side, hvilket Danmarks kulturminister, Jakob Engel-Schmidt (M), forstår til fulde. Han vil "personligt være ked af" russisk OL-deltagelse, selv om det er under neutralt flag.

  - Jeg forstår godt, at ukrainerne har svært ved at se sig selv konkurrere ved samme OL som atleter fra de lande, der har vist denne store aggression og forsøgt at invadere deres land, siger Engel-Schmidt ifølge Ritzau.

  Han henviser til, at Belarus har hjulpet Rusland i forbindelse med krigen.

  Kvalifikationerne til OL starter i mange sportsgrene nu eller inden længe.

  - Træffer IOC den beslutning, at russiske atleter skal have lov til at konkurrere ved OL, så må det officielle Danmark derefter tage stilling, siger Engel-Schmidt.

  Han vil invitere ordførerne på kultur- og medieområdet til møde om emnet.

 34. OVERBLIK: Sådan handlede superligaklubberne på vinduets sidste dag

  Herunder får du et udpluk af superligaklubbernes ageren på transfervinduets sidste dag.

  AGF: Ophæver med Anthony D'Alberto.

  Brøndby: Lejer Frederik Winther i Augsburg og sender Sigurd Rosted til Toronto FC.

  FC København: Udlejer Orri Oskarsson til Sønderjyske.

  FC Midtjylland: Køber Emam Ashour i Zamalek, lejer kosovoalbanske Astrit Selmani i Hapoel Beer Sheva, udlejer Sory Kaba til Cardiff FC og sælger Ousmane Diomande til Sporting CP.

  FC Nordsjælland: Henter Zidan Sertdemir i Bayer Leverkusen og udlejer Oliver Antman til FC Groningen.

  OB: Lejer Naatan Skyttä i Toulouse, henter Kenneth Zohore på en fri transfer og sender Ayo Simon Okosun til Vendsyssel FF.

  Randers FC: Carl Johansson fra IFK Göteborg på en lejeaftale.

  Viborg FF: Henter angriberne Paulinho fra CF Estrela og Renato Junior fra Agua Santa.

 35. Lokal helt sparker nyrige Newcastle i engelsk pokalfinale

  Newcastle kæmper efter mange års pause atter med om titlerne i engelsk fodbold.

  Tirsdag spillede holdet fra det nordlige England sig frem til finalen i Liga Cuppen med en sejr på 2-1 over Southampton. For en uge siden vandt Newcastle udekampen med 1-0.

  Midt i vrimlen af indkøbte stjerner var det tirsdag en af klubbens egenudviklede spillere, Sean Longstaff, der lyste op.

  Den 25-årige midtbanespiller bragte efter fem minutter hjemmeholdet foran med 1-0, og midtvejs i første halvleg øgede Longstaff også til 2-0 for et dominerende Newcastle-mandskab.

  Et langskud fra Che Adams efter en halv time betød dog, at Southampton fik en livline, men klubben fra det sydlige England fik ikke fulgt op på reduceringen.

  Derfor er Newcastle videre til Liga Cup-finalen på Wembley, hvor man møder enten Manchester United eller Nottingham Forest.

  Newcastle vandt senest et trofæ i England tilbage i 1955. Dengang strøg holdet til tops i FA Cuppen, som er den største af de engelske pokalturneringer.

  Med Saudi-Arabiens overtagelse af Newcastle i oktober 2021 er der dog blevet investeret massivt i holdet, der også kæmper med i toppen af Premier League.

  /ritzau/

 36. FC Midtjylland henter to nye spillere til truppen

  Kuglepennen har været godt i gang i FC Midtjylland.

  Tidligere på transfervinduets sidste dag offentliggjorde midtjyderne, at man har hentet den egyptiske landsholdsspiller Emam Ashour. Men nu har klubben også hentet angriberen Astrit Selmani.

  Det oplyser FCM på sin hjemmeside.

  Selmani kommer til på en lejeaftale fra den israelske klub Hapoel Beer Sheva, hvor FC Midtjylland har sikret sig en købsoption på spilleren.

  Den svensk-fødte angriber, der har spillet fem landskampe for Kosovo, har tidligere tørnet ud for både Hammarby og Varbergs BoIS i den bedste svenske fodboldrække, Allsvenskan, hvor han i alt scorede 26 mål i 63 kampe.

  Tirsdag solgte FC Midtjylland ivorianske Ousmane Diomande til den portugisiske storklub Sporting CP.

 37. Mestrene fra HB Køge henter Juventus-dansker

  HB Køges kvindehold forstærkes af den danske forsvarsspiller Matilde Lundorf.

  Lundorf kommer til fra italienske Juventus, hvor det har været knapt med spilletid, men det skal der laves om på i Køge.

  - Matilde er en dygtig forsvarsspiller. Hun spiller med høj fart, er stærk i duellerne og driftssikker. Hun er professionel og disciplineret i alt, hvad hun foretager sig, siger HB Køges cheftræner Søren Randa-Boldt til klubbens hjemmeside.

  - Jeg kender hende fra min tid som træner for U17- og U19-landsholdet. Det er en spiller, man kan regne med.

  HB Køge har i de seneste to sæsoner vundet det danske mesterskab. Den 1. april genoptages Gjensidige Kvindeligaen, hvor HB Køge igen topper tabellen. Klubben indleder mesterskabsslutsspillet med et forspring på syv point ned til Brøndby.

 38. FC Midtjylland sælger talent til portugisisk storklub

  Ousmande Diomande har endnu ikke spillet en førsteholdskamp for FC Midtjylland, og det kommer han heller ikke til.

  Den midtjyske klub har nemlig solgt den ivorianske forsvarsspiller til portugisiske Sporting CP.

  Det oplyser superligaklubben i en pressemeddelelse.

  19-årige Diomande var udlejet til CD Mafra i den næstbedste portugisiske række, hvorfra han vakte storklubbens opmærksomhed, og det har nu ført til et salg.

  - Det var planen, at Ousmane skulle tilbage og spille i FCM til sommer for at tage kampen op om en plads på førsteholdet, men vi har modtaget et bud, vi ikke har kunne takke nej til, siger FCM-sportschef, Svend Graversen i meddelelsen.

  Diomande kan se frem til at møde sin nu tidligere arbejdsgiver, da Sporting CP og FC Midtjylland mødes i Europa League-playoffkampe i februar.

 39. Christian Eriksen ankelskadet i flere måneder

  Christian Eriksen kommer ikke i aktion for Manchester United igen lige foreløbig. (Foto: © Rui Vieira, Associated Press)

  Den danske midtbanestjerne Christian Eriksen må tage en tur på tribunerne de næste par måneder, da han er blevet ankelskadet.

  En skade som Manchester United-spilleren pådrog sig i holdets seneste FA-Cup kamp mod Reading.

  Det meddeler hans klub Manchester United på sin hjemmeside.

  Klubben skriver, at de først forventer at se Christian Eriksen tilbage i den røde trøje sent i april eller tidlig maj.

  30-årige Eriksen ser derfor også ud til at misse Danmarks kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan, som spilles henholdsvis den 23. og 26. marts.

 40. Europol anholder flere i Spanien i match-fixing sag

  Politisamarbejdet Europol og Interpol har anholdt 23 personer i forbindelse med match-fixing hos det spanske fodboldforbund, der varetager turneringer som La liga og Copa del Rey, samt Gibraltas og Andorras fodboldturneringer.

  Blandt de anholdte er flere af dem fodboldspillere, der er mistænkt for at misbruge deres rolle som spillere til at ændre udfaldet af de fodboldkampe, de har spillet med i.

  Det meddeler Europol i en pressemeddelelse.

  Anholdelserne blev udført af spansk politi i de spanske provinser Badajoz, Cádiz, Ciudad Real, Córdoba, Tenerife og Ceuta.

  30 kampe er ved at blive undersøgt i sagen. Det estimeres, at de involverede tjente omkring en halv million euro svarende til lidt over 3,5 million kroner på match-fixing.

  Det er ikke offentliggjort hvilke kampe eller spillere, der er involveret.

 41. FC Nordsjælland køber dansk talent i Bundesligaen

  Zidan Sertdemir, der debuterede i Bundesligaen som 16-årig, vender tilbage til FC Nordsjælland. (Foto: © Jvºrgen Fromme, Jvºrgen Fromme/picture-alliance/dpa/AP Images)

  FC Nordsjælland har taget hul på transfervinduets sidste åbningsdag med et køb af den 17-årige fodboldspiller Zidan Sertdemir fra den tyske klub Bayer Leverkusen.

  Det skriver 3F Superligaklubben på sin hjemmeside.

  Dermed vender Zidan Sertdemir tilbage til den klub, han forlod sidste år. Han nåede at få debut i Tysklands bedste række, Bundesligaen, som den yngste spiller i Leverkusens historie.

  Ifølge Sertdemir handler skiftet om at bygge videre på hans udviklingskurve.

  - Klubben har et godt sigte med både holdet og mig personligt, så jeg er sikker på, at det vil hjælpe min udvikling yderligere på vej, siger Zidan Sertdemir.

  FCN oplyser ikke noget om længden på kontrakten.

  Inden forårssæsonen fører FCN Superligaen med tre point til nummer to, Viborg, mens FC København er otte point efter på tredjepladsen.

  FCN indleder foråret ude mod Lyngby 19. februar.

 42. Dansk ishockeystjerne bidrog med assist i stort comeback i NHL

  Nikolaj Ehlers er noteret for 4 mål og 14 assister efter sit oplæg, da Winnipeg Jets vendte 0-2 til 4-2. (Foto: © James Carey Lauder, Ritzau Scanpix)

  Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers var toneangivende, da hans klub Winnipeg Jets vandt 4-2 over St. Louis Blues i verdens stærkeste liga, NHL.

  Hjemmeholdet var dog bagud med 2-0 i begyndelsen af tredje og sidste periode, men så tog Nikolaj Ehlers og Jets fart. Danskeren lagde op til scoringen til 2-2, inden den canadiske klub bragte sig foran med 3-2 og siden 4-2.

  Nikolaj Ehlers har bøvlet med en skade i løbet af det igangværende grundspil, men han er siden kommet stærkt tilbage.

  Han er nu oppe på 4 mål og 14 assister i 16 kampe i denne sæson.

  Sejren bragte Winnipeg Jets og Ehlers op på 65 point for 52 kampe, hvilket rækker til en aktuel andenplads i Western Conference samt kurs mod slutspillet i april.

 43. Løbestjernen Mo Farah regner med 2023 bliver karrierens sidste år

  Farah vandt OL-guld i 2012 og 2016 i både 5000 meter og 10.000 meter løb. (Arkivfoto) - Foto: Luca Bruno/Ritzau Scanpix

  23. april afvikles London Marathon, og her regner den britiske løbestjerne Mo Farah med at løbe sin sidste udgave af løbet foran et britisk hjemmepublikum.

  - Det har været en fantastisk karriere, og at tage del i London Marathon er stort for mig, siger Farah, der til den tid kommer til at være 40 år.

  - Jeg var meget ærgerlig over ikke at deltage sidste år, og jeg vil bare gerne give det ét forsøg mere.

  Farah har afvist at deltage i et fjerde OL næste år.

  - Jeg kommer ikke til at deltage i OL, og jeg tror, at 2023 bliver mit sidste år, siger han.

  Farah hentede guld på 10.000-meterløb ved OL i London i 2012 og ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Begge gange vandt han også guld i 5.000-meterløb.

 44. Danmarks bordtennisherrer er klar til EM

  En sejr på 3-2 hjemme i Roskilde gjorde mandag aften det danske bordtennislandshold klar til herrernes EM.

  Det var Anders Lind, der med en sejr i tre sæt over Milosz Redzimski afgjorde landskampen mod Polen til dansk fordel.

  Sejren betyder, at Danmark avancerer fra sin kvalifikationsgruppe som toer, mens Portugal, som har gjort rent bord i sine to første kampe, vinder gruppen.

  EM afholdes i Malmö Arena fra 10. til 17. september.

  /ritzau/

 45. Thomas Delaney skifter tilbage til tysk fodbold

  Den danske landsholdsspiller Thomas Delaney skifter fra den spanske klub Sevilla til tyske Hoffenheim på en lejeaftale, der gælder resten af sæsonen.

  Det bekræfter Hoffenheim på sin hjemmeside.

  Dermed skifter han tilbage til tysk fodbold, efter han i sommeren 2021 forlod Borussia Dortmund.

  I Hoffenheim bliver Thomas Delaney holdkammerat med de to danskere Kasper Dolberg og Jacob Bruun Larsen.

 46. Håndboldveteranen Hans Lindberg drømmer om OL næste år

  41-årige Hans Lindberg har været alderspræsident på det guldvindende herrelandshold, som fik trofæet med hjem fra VM i håndbold.

  Men står det til fløjspilleren selv, så tager han gerne en slutrunde mere, når der er OL næste år.

  Det siger han til DR Sporten.

  - Hvis du spørger mig, så er svaret ja. Men det er ikke mig, der sætter holdet. Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at overbevise landstræneren.

  Hans Lindberg har spillet 286 landskampe for Danmark.

 47. Brøndby IF henter dansk forsvarsspiller i Zagreb

  Superligaklubben Brøndby har skrevet kontrakt med forsvarsspilleren Rasmus Lauritsen, der binder sig til Brøndby frem til sommeren 2027.

  Det oplyser Brøndby på sin hjemmeside.

  - Vi er meget glade for, at det er lykkedes at få Rasmus tilknyttet, da han er en forsvarsspiller med et højt niveau, hvilket han senest har bevist på et stort internationalt hold som Dinamo Zagreb, siger fodbolddirektør Carsten V. Jensen om tilføjelsen

  Selv siger Rasmus Lauritsen om skiftet til Brøndby IF.

  - Jeg er utrolig glad for at skifte hertil. Det er en kæmpe klub, og jeg er ydmyg og stolt over at skulle repræsentere Brøndby IF.

  Den 26-årige midterforsvarer skifter fra kroatiske Dinamo Zagreb, hvor han har været på kontrakt de seneste sæsoner.

  /ritzau

 48. Kronprinsen hylder kongerne af håndbold

  Det danske kongehus letter på kronen over håndboldherrernes indsats.

  Kronprins Frederik var i går i Stockholm for at overvære VM-finalen mod Frankrig, og efterfølgende hyldede han landsholdets indsats via det sociale medie Instagram.

  - Sikke en kulisse at runde en så imponerende slutrunde af – I kan virkelig være stolte. Stort tillykke med de flotte VM-guldmedaljer, skriver kronprins Frederik.

  Før VM-finalen ønskede kronprinsen håndboldherrerne held og lykke i et opslag, hvor han også konstaterede, at han ikke var den eneste dansker i hallen.

  Omkring 1.300 af de i alt 22.000 billetter til finalen var solgt til personer med dansk adresse.

  Screendump fra Instagram.
 49. Fynsk talentfabrik leverer VM-stjerner på stribe

  Mathias Gidsel med pokalen. På billedet bliver han blandt andet tiljublet af Mikkel Hansen, Lukas Jørgensen, Emil Jakobsen og Simon Pytlick, som alle har gået på Oure. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Landin og Hansen. Gidsel og Pytlick.

  Selv om de førstnævnte efterhånden nærmer sig karrierens efterår, og sidstnævnte har fremtiden foran sig, så har de det tilfælles, at de har gået på Oure Efterskole på Sydøstfyn.

  Faktisk har halvdelen af spillerne på herrernes håndboldlandshold været tilknyttet Oure.

  Og det vækker stolthed hos sportsleder på Oure Efterskole, Ulrik Bramsen, at de gang på gang kan levere spillere til det danske landshold.

  Opskriften er en kombination af et godt sportsligt miljø - men også en forståelse af, at håndbold er en holdsport.

  - Vi starter med at skabe helt fantastiske mennesker, og hvis man er et fantastisk menneske, som forstår, at man skal træne for at blive dygtig, så bliver man også dygtig. Og hvis man arbejder sammen med dygtige mennesker, så ender man med at kunne blive verdensmester, siger Ulrik Bramsen.

 50. Holger Rune klatrer op på sin hidtil højeste placering på verdensranglisten

  Holger Rune når nye højder, efter han nåede fjerde runde i den netop overståede grand slam-turnering, Australian Open.

  Det betyder, han kan vinke farvel til sin tiendeplads og nu pryde sig over at være den niendebedste tennisspiller i verden.

  Der er lidt vej til førstepladsen, som Novak Djokovic overtog med sin tiende triumf foran spanske Carlos Alcaraz, der var fraværende med en skade.

  Djokovic sprang fire pladser frem for at blive nummer et. Det er det højeste spring for at snuppe førstepladsen, siden ranglisten blev indført i 1973, skriver ATP på sin hjemmeside.

  Serberen er rekordholder for flest uger som nummer et i verden.

  Han er nu oppe på 373 uger foran schweizeren Roger Federer, der nåede at ligge i spidsen i 310 uger.

Mere fra dr.dk