Seneste sport
22. maj kl. 16:55

Dansk enerkajak vinder guld i World Cuppen

Den 21-årige kajakroer Thorbjørn Rask har sikret sig guld ved World Cuppen i Tjekkiet.

Den danske enerkajak var nemlig den hurtigste af alle 35 roere i søndagens finale på 5000 meter. Portugals Fernando Pimenta åndede danskeren i nakken, men var lidt under et sekund langsommere.

Rask rundede dermed en flot dansk søndag af på vandet. Tidligere roede Christian Farstad og Gustav Bock sig til sølvmedaljer på 1000 meter-distancen. Det samme gjorde Magnus Sibbersen i går, lørdag, i 500-meter enerkajak.

Seneste sport

 1. I går kl. 23:59

  Wimbledon-comeback endte i skuffelse for Serena Williams

  Efter match-tiebreak i tredje sæt røg Serena Williams ud af Wimbledon i første runde til Harmony Tan. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  I en helt forrygende tenniskamp gjorde Serena Williams tirsdag aften comeback i single ved grand slam-turneringen Wimbledon.

  Det blev dog ikke den amerikanske tennisstjerne, der kunne juble til sidst, da franske Harmony Tan vandt 7-5, 1-6, 7-6 (10-7).

  Sidst Serena Williams spillede en singlekamp var for 364 dage siden, hvor hun trak sig fra Wimbledons første runde med en skade.

  Efter et sæt til hver bølgede det tredje og afgørende sæt frem og tilbage. Serena Williams var foran flere gange, men måtte til sidst afværge en matchbold, før kampen gik i match-tiebreak.

  Her spilles der først til 10 point, og Williams startede suverænt ud og bragte sig foran 4-0. Men Harmony Tran kæmpede sig tilbage og tog den største skalp i sin karriere.

  /ritzau/

 2. I går kl. 19:44

  Cykelunion lemper coronaregler før Tour de France

  Kasper Asgreen og resten af Tour-feltet skal kunne fremvise en negativ coronatest to dage, før løbet starter. (Foto: Belga © JASPER JACOBS/Belga)

  Tour de France begynder i København på fredag, men nu ændrer Den Internationale Cykelunion (UCI) coronareglerne for grand tour-løb, som cykelløbet hører under.

  Det oplyser UCI på sin hjemmeside ifølge Ritzau.

  Mest bemærkelsesværdigt er, at muligheden for at løbsarrangører kan smide et helt hold ud, hvis mindst to ryttere inden for syv dage blev testet positiv for coronavirus, er fjernet.

  Til gengæld er en regel om, at alle 176 Tour-ryttere skal fremvise en negativ coronatest to dage, før løbet starter, fastholdt.

  Det betyder, at alle rytterne og personer omkring holdene skal testes med en hurtigtest onsdag.

  Er en hurtigtest positiv skal den herefter bekræftes ved en PCR-test.

  Derefter skal det besluttes mellem en pågældende rytters holdlæge, løbets coronalæge og UCI's medicinske direktør, om rytteren skal isoleres.

 3. I går kl. 19:40

  DBU-direktør oplever fremgang i Qatar, men reformerne går 'for langsomt'

  Nogle forbedringer bliver fortsat gennemført for langsomt i Qatar før VM i fodbold, men der er også kommet fut under forbedringerne.

  Det er den overordnede konklusion, som Dansk Boldspil-Unions (DBU) direktør, Jakob Jensen, er nået frem til, efter at han i de seneste dage har bevæget sig rundt i oliestaten, der er vært for VM, som begynder i november.

  - Det er en tosidet fortælling, siger Jakob Jensen, som medgiver, at der med under et halvt år til VM skal sættes tempo på nu.

  - Det er nu, det skal ske. Det kan ikke nytte noget med dialog på højt niveau ret meget længere. Det, der giver mig noget håb, er, at hver gang jeg er her, er min fornemmelse, at det går hurtigere, siger han.

  Men han slår også fast, at der er lang vej igen. 280.000 migrantarbejdere er omfattet af mindsteløn, men der er over to millioner migrantarbejdere, så det er langtfra alle, der ser forbedringerne, siger Jensen.

  - Grundlæggende er der flere reformer, som ikke er rullet fuldt ud. Vi kæmper for, at det skal gå så hurtigt som muligt, siger han.

  VM i Qatar spilles fra den 21. november til den 18.december.

  /ritzau/

 4. I går kl. 18:45

  Formel 1-hold giver reservekører fyreseddel efter racistisk kommentar

  Red Bulls Formel 1-hold har i dag fyret reservekøreren Jüri Vips for en racistisk kommentar.

  Det oplyser Red Bull på Twitter.

  Estiske Jüri Vips har været suspenderet siden 22. juni, da det kom frem, at han ifølge flere medier skulle have udtrykt sig racistisk, mens han spillede "Call of Duty: Warzone" på spilplatformen Twitch.

  Ifølge den australske spilblog Kotaku brugte Jüri Vips ordet "nigger", som er et nedsættende ord om sorte på engelsk, da han sammen med en anden juniorkører for Red Bull, Liam Lawson, spillede "Call of Duty: Warzone".

  Efterfølgende har Red Bull undersøgt hændelsen, hvor konklusionen altså er en fyreseddel.

  Instagram undskyldte esteren efterfølgende for sin opførsel.

  - Jeg ønsker uforbeholdent at undskylde for det stødende sprogbrug, der blev brugt under en livestream af et spil, skrev Vips 22. juni.

  - Dette sprog er fuldstændig uacceptabelt og afspejler ikke mine værdier og principper.

  - Jeg fortryder dybt mine handlinger. Dette er ikke det eksempel, jeg ønsker at sætte.

 5. I går kl. 18:10

  Holger Rune er færdig ved Wimbledon efter én kamp

  Det fungerede slet ikke for den danske tennisspiller Holger Rune tirsdag eftermiddag, da han tabte sin kamp i første runde ved grand slam-turneringen Wimbledon.

  Amerikanske Marcos Giron og det historiske græsunderlag i London var for stor en mundfuld for den 19-årige dansker, der tydeligt viste sin frustration undervejs i kampen.

  Holger Rune tabte med sætcifrene 3-6, 5-7, 4-6.

  Dermed er begge danske deltagere ved Wimbledon ude af turneringen efter første runde.

  Mandag måtte Clara Tauson trække sig med en skade efter blot en halv times spil mod japaneren Mai Hontama.

  /ritzau/

 6. I går kl. 14:59

  Danmark rækker ud efter VM i cykling i 2029

  VM-feltet på vej forbi Københavns Rådhus i 2011. (Foto: Denis Balibouse © Scanpix Denmark)

  Tour de France skydes fredag i gang i København, inden to yderligere etaper i verdens største cykelløb også afvikles på danske landeveje.

  Allerede nu satses der på, at endnu et stort cykelløb kan komme til Danmark.

  Det drejer sig om VM i cykling, som blev afviklet i Danmark tilbage i 2011. Måske kan begivenheden komme tilbage på dansk grund i 2029.

  Det går Sport Event Danmark, organet under Kulturministeriet, som siden 2008 har været med til at tiltrække sportsbegivenheder til Danmark, i hvert fald efter.

  Det oplyser Lars Lundov, direktør i Sport Event Danmark, i et interview med Jyllands-Posten.

  - Vi er i en position, der gør, at vi skal række ud efter de store begivenheder. Derfor drømmer vi om endnu et verdensmesterskab til Danmark.

  - Det er desværre en begivenhed, som ligger lidt uden for vores økonomiske råderum, men det er en begivenhed, der passer perfekt til Danmark, som er en nation med stor interesse i cykelsporten og gode danske atleter, siger Lars Lundov til Jyllands-Posten.

  /ritzau/

 7. I går kl. 14:52

  Høje priser på stål får håndboldklub til at droppe 1.000 nye tilskuerpladser

  Gigantium bruges udover håndbold også til koncerter og andre større arrangementer. Målet var at udvide antallet af tilskuerpladser fra 5000 og 6000. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  De sidste sæsoner er det Aalborg Håndbold, som har haft suverænt flest tilskuerpladser i dansk håndbold.

  Men planerne om at udvide hjemmebanen Gigantium i Aalborg med yderligere 1.000 tilskuerpladser er nu blevet sat på pause.

  Stigende priser på stål betyder, at Aalborg Håndbold og Aalborg Kommune ikke har kunnet finde et tilfredsstillende tilbud på udvidelse af hallen.

  - Det er selvfølgelig dybt beklageligt. Vi havde håbet, at vi kunne lukke flere mennesker ind i hallen. Men verdenssituationen har gjort, at leverancer ikke har været mulige og økonomisk forsvarlige, siger direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen.

 8. I går kl. 12:47

  Skuffet tennisstjerne smittet med corona og ude af Wimbledon

  Sidste års Wimbledon-finalist Matteo Berrettini er ude af årets turnering. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Wimbledon er nu uden endnu en tidligere finalist.

  Den italienske tennisspiller Matteo Berrettini skriver på sin Instagram-profil, at han er blevet smittet med corona og derfor trækker sig fra den prestigefyldte turnering i London.

  Beskeden kommer kort tid efter, at finalisten fra 2017, Marin Cilic, trak sig af samme årsag.

  - Jeg har ikke ord for at beskrive, hvor ekstremt skuffet jeg er. Drømmen er overstået for i år, men jeg vil vende stærkere tilbage, skriver Berrettini.

  Elias Ymer fra Sverige træder ind i turneringen i stedet for Berrettini.

  Danske Holger Rune spiller sin første kamp i London senere i eftermiddag. Han møder Marcos Giron fra USA omkring klokken 16.30.

  I går trak Clara Tauson sig fra sin kamp på grund af rygproblemer, og det er endnu uvist, om hun stiller op til sin doublekamp onsdag.

 9. I går kl. 12:20

  Tidligere finalist er smittet med corona og trækker sig fra Wimbledon

  Den tidligere Wimbledon-finalist Marin Cilic kommer ikke i aktion ved årets Wimbledon grundet corona. (Foto: TOLGA AKMEN © Ritzau Scanpix)

  Marin Cilic spillede sig frem til Wimbledon-finalen i 2017, men den 33-årige kroat er ikke at finde ved dette års udgave af den prestigefyldte tennisturnering.

  På sin Instagram-profil skriver han, at trækker sig efter en positiv coronatest.

  - Jeg har isoleret mig selv og håbet, at jeg kunne blive klar. Men desværre føler jeg mig fortsat dårlig og er ikke i form til at gøre mit bedste, skriver Marin Cilic.

  - Jeg er knust over at misse Wimbledon og se min græssæson slutte på denne måde. Jeg ser frem til at vende tilbage næste år, skriver Marin Cilic.

  I stedet for Marin Cilic er Nuno Borges fra Portugal indlemmet i Wimbledon.

  Danske Holger Rune spiller sin første kamp i London senere i eftermiddag. Han møder Marcos Giron fra USA omkring klokken 16.30.

  I går trak Clara Tauson sig fra sin kamp på grund af rygproblemer, og det er endnu uvist, om hun stiller op til sin doublekamp onsdag.

 10. I går kl. 12:08

  Coronaen har krævet sit første Tour-offer før start

  Tim Declercq på sidste års anden etape. I år kommer belgieren ikke til at tage føringer i Tour-feltet. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

  Det første tilfælde af coronavirus i feltet er fundet tre dage før Tour de France-starten i København.

  Det er danskerholdet Quick-Steps belgiske rytter Tim Declercq, som ved ankomsten i Københavns Lufthavn afleverede en positiv test, bekræfter holdets pressechef over for Ekstra Bladet.

  Quick-Step har kort efter på holdets Twitter-profil bekræftet, at Declercq er trukket ud af løbet og erstattes af franske Florian Senechal.

  Quick-Step har tre danskere med til start i årets Tour i skikkelse af Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré.

  /ritzau/

 11. I går kl. 12:04

  FCM henter gratis stopper hos nedrykker

  Stefan Gartenmann i duel med sin kommende holdkammerat Junior Brumado i pokalsemifinalen mod FCM sidste år. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Vicemestrene fra FC Midtjylland har været et smut forbi lidt sydligere himmelstrøg - nærmere bestemt Sønderjylland - for at polstre defensiven.

  Forsvarsspilleren Stefan Gartenmann skifter til FCM fra nedrykkeren Sønderjyske, der må slippe den 25-årige spiller på en fri transfer, da han har kontraktudløb.

  Det meddeler FCM på sin hjemmeside.

  Gartenmann er blevet udstyret med en treårig kontrakt.

  - Stefan er en stærk forsvarsspiller i sin bedste fodboldalder. Han har været viceanfører i Sønderjyske og spillet to pokalfinaler de sidste sæsoner, siger FCM-sportschef Svend Graversen til klubbens hjemmeside.

  Stefan Gartenmann får rygnummer 4 i FCM.

  /ritzau/

 12. 27. jun kl. 19:56

  Efter fem partier og to gange behandling trækker Tauson sig fra Wimbledon

  To gange fik Tauson behandling under mandagens kamp. (Foto: Neil hall © Ritzau Scanpix)

  Hun var egentlig bare glad for at være tilbage på græs, Clara Tauson.

  Den danske tennisstjerne gjorde mandag aften comeback efter en lang skadespause, hvor ryggen har drillet og sat danskerens kometkarriere på pause.

  Det blev desværre kun en kort tur tilbage på det grønne underlag.

  Tauson nåede ikke at spille første sæt til ende mod japanske Mai Hontama, før der igen var problemer i ryggen. Efter tre partier på Bane 6 blev Tauson siddende i sin stol, da hun burde krydse banen og gøre klar til tennis.

  En fysioterapeut blev tilkaldt og undersøgte Tausons ryg. Sammen gik de væk fra anlæggets små baner for at foretage yderligere undersøgelser, og da de vendte tilbage, duftede det af, at Tauson ved stillingen 1-2 ville sige tak for kamp.

  Men hun er lavet af noget specielt.

  Tauson tog ketsjeren i hånden og vandt det næste point mod verdens nummer 139, men herfra blev det hurtigt tydeligt, at Tauson ikke var på toppen.

  Der manglede bevægelighed, hurtighed og smil på læben hos den 19-årige dansker.

  Tauson nåede at tabe yderligere to partier, inden hun ved 4-1 måtte give efter. Ryggen tillod simpelthen ikke, at hun spillede videre. Danskeren tog sin taske over skulderen, da hun slukøret forlod Bane 6.

  - Jeg mærkede skaden i andet serveparti. Jeg spillede et fint første serveparti, men den kom ved 0-15 i mit andet serveparti. Det er samme sted, som jeg oplevede op til her, siger Clara Tauson til TV2 Sport.

  - Jeg er ærgerlig. Der er desværre ikke så meget at tænke over lige nu. Jeg prøver bare at acceptere, hvad der er sket. Jeg har følt mig 100 procent klar, men jeg har måske ikke fået lige så meget træning, som jeg havde håbet på.

  Clara Tauson vandt kampens første parti. (Foto: Alastair Grant © Associated Press)

  På forhånd vidste Tauson udmærket, at optakten og de seneste måneder har været langtfra optimale.

  Først i fredags blev det endeligt bekræftet af danskerens far, at hun overhovedet stillede op ved årets Wimbledon. Siden har hun trænet på anlægget for at få fornemmelsen for græsset ved den ikoniske grand slam-turnering.

  Derfor vidste hun også, at hun skulle tage kampene én ad gangen. Ja, faktisk én bold ad gangen. Det fik hun lov til at tænke over i lang tid, for danskerens opgør ved første runde af årets Wimbledon skulle oprindeligt have været spillet mange timer før, det blev sat i gang.

  Flere store regnskyl udsatte og afbrød kampene på anlægget i England, og derfor blev første serv først sendt afsted lidt før klokken 18 dansk tid - seks timer efter påbegyndelsen af de to konkurrenters oprindelige opvarmning.

  Fra første serv så det ud til, at Tauson var, hvor hun skulle være. Hun vandt det første parti og satte kurs mod sin første sejr ved tennisverdenens største og mest prestigefyldte grand slam-turnering.

  For et år siden blev hun slået ud af første runde ved Wimbledon, og mandag aften måtte hun selv trække sig. Hun stiller også op i double-turneringen, men det er endnu uvist, om problemerne med ryggen tillader det.

 13. 27. jun kl. 19:17

  Skade i ryggen tvinger Tauson ud af Wimbledon

  Mandag begyndte verdens mest prestigefyldte tennisturnering på Wimbledons græsbaner med to danskere på jagt efter succes.

  Holger Rune spiller første runde tirsdag, mens Clara Tauson mandag efter var i aktion.

  Tausons opgør mod japanske Mai Hotama blev spillet senere end planlagt, fordi regn ad flere omgange udsatte kampene på bane 6.

  Danskeren har døjet med en rygskade og ikke været i aktion siden april.

  I Wimbledon-opgøret mandag aften spillede Tauson blot fem partier, inden hun måtte opgive og sige tak for kamp til japanske Mai Hontama, der var foran med 4-1 i første sæt.

  Tauson havde allerede fået behandling på og udenfor banen, og hun vendte tilbage og så opsat ud på at fortsætte. Hun færdigspillede bare ét parti mere, før hun alligevel måtte sande, at ryggen ikke var i stand til at spille hele kampen.

 14. 27. jun kl. 15:54

  Tour-direktør frygter for corona før start i København

  Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France, talte mandag på et pressemøde i Tivoli i København. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Det dufter efterhånden af Tour de France i det meste af landet. Verdens største cykelløb indledes med 13 kilometers enkeltstart i København på fredag, når feltet drøner rundt i hovedstadens gader.

  Men der er bekymringer for løbsdirektør Christian Prudhomme, der mandag talte på et pressemøde i Tivoli.

  Mange af verdens bedste ryttere har været ramt af corona i løbet af de seneste uger og måneder, og det vil være skidt for årets Tour, hvis smitten tages med til først Danmark og siden Frankrig.

  - Alle ryttere skal testes, inden de kommer til København. Derefter kommer meget til at handle om at bruge sin sunde fornuft, siger Christian Prudhomme.

  - I og med at Tour de France er det største cykelløb i verden, er holdene selvfølgelig selv meget optaget af at sikre, at deres ryttere kan være med hele vejen. Siden Schweiz Rundt har de strammet op internt.

  Løbsdirektøren fortæller, at han ikke kommer til at give hånd til rytterne. Samtidig kan mundbind og ansigtsmasker også få comeback i feltet, når der ikke køres cykelløb.

 15. 27. jun kl. 14:27

  Dansk trio klar til Touren for belgisk storhold

  Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Mikkel Honoré er alle klar til Tour de France, der fredag begynder med en enkeltstart i København.

  Det oplyser deres hold, Quick-Step, i en pressemeddelelse på hjemmesiden.

  Dermed når Kasper Asgreen altså at blive klar til Touren, efter han styrtede i Schweiz Rundt og pådrog sig et dybt sår på knæet, der betød, at han meldte fra til sidste uges danmarksmesterskaber.

  Til gengæld er der ikke blevet plads til den franske stjerne Julian Alaphilippe.

  Verdensmesteren gjorde ellers comeback efter en lang skadespause i weekenden ved de franske mesterskaber, men er blevet sorteret fra.

  Også Mark Cavendish er valgt fra til holdet. I stedet er det Fabio Jakobsen, som Quick-Step satser på i spurterne.

  /ritzau/

 16. 27. jun kl. 12:05

  Aalborg Håndbold får wildcard til Champions League

  Aalborg Håndbold er blevet tildelt et wildcard til næste sæsons Champions League i håndbold. Det oplyser Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) på sin hjemmeside.

  Dermed er der to danske hold med i herrernes turnering efter sommeren. GOG er i forvejen kvalificeret som dansk mester. Aalborg måtte i stedet søge om et wildcard som sølvmedaljevinder, og er nu mandag blevet tildelt en plads blandt de 16 hold.

  Det er første gang siden turneringen blev reduceret til 16 hold i 2020, at to danske herrehold er med i den fineste klubturnering.

  Det var ventet, at Aalborg ville få et wildcard i kraft af klubbens præstationer i Champions League de sidste to år. I 2021 nåede nordjyderne hele vejen til finalen, hvor FC Barcelona var for stor en mundfuld. I årets turnering røg Aalborg ud til Veszprem i kvartfinalen.

  Modsat er det første gang siden 2008/2009-sæsonen, at GOG er med i Champions League.

  Hos damerne er både Odense Håndbold og Team Esbjerg kvalificeret til Champions League.

  Der trækkes lod til gruppespillet 1. juli. Damernes turnering starter 10-11. september, mens herrernes indledes 14-15. september.

  /ritzau/

 17. 27. jun kl. 11:54

  Dansker skal hjælpe Tour de France-konge til hattrick i det franske

  Mikkel Bjerg har fået styr på den coronasmitte, som sendte ham ud af Slovenien Rundt for nylig, og mandag er han officielt blevet udtaget til Tour de France.

  Det oplyser hans hold UAE Team Emirates på Twitter.

  Den 23-årige dansker debuterede i verdens største etapeløb sidste år, hvor han var med til at hjælpe kaptajnen Tadej Pogacar til den anden samlede sejr på stribe.

  17. juni måtte Bjerg udgå af det igangværende Slovenien Rundt, da han blev testet positiv for coronasmitte.

  Det affødte også et afbud til DM, som blev kørt i sidste uge, men Touren bliver altså med deltagelse af den tidligere tredobbelte enkeltstartsverdensmester for U23-ryttere.

  Bjerg sluttede samlet som nummer 110 i klassementet sidste år og fik sin grand tour-debut i Giro d'Italia i 2020. Han har endnu aldrig kørt Vuelta a España.

  Ud over Bjerg og Pogacar består UAE-holdet af følgende ryttere: Rafal Majka, Brandon McNulty, Marc Soler, Matteo Trentin, Vegard Stake Laengen og George Bennett.

  /ritzau/

 18. 27. jun kl. 07:43

  Colorado Avalanche slutter 21 års tørke og vinder Stanley Cup

  Justus Annunen fra Colorado Avalanche løfter Stanley Cup-trofæet. (Foto: Julio Aguilar © Ritzau Scanpix)

  NHL-holdet Colorado Avalanche har sikret sig sit første mesterskab i 21 år.

  Det skete med en 2-1-sejr på udebane over Tampa Bay Lightning natten til mandag dansk tid.

  Kampen var den sjette i finaleserien Stanley Cup, som playoffspillet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, hedder.

  Her spilles bedst ud af syv, og Colorado Avalanche vandt det samlede regnskab 4-2.

  Colorado Avalanche har ikke vundet den prestigefyldte ishockeyturnering siden 2001. I samme periode har Tampa Bay Lightning vundet Stanley Cup tre gange - senest sidste år.

  Det er tredje gang i historien, at Colorado Avalanche vinder Stanley Cup. Første gang var i 1996.

  Forsvarsspilleren Cale Makar fra Colorado Avalanche blev kåret som slutspillets mest værdifulde spiller og løb dermed med Conn Smythe-trofæet.

  Trofæet er opkaldt efter den mangeårige ejer af Toronto Maple Leafs canadieren Conn Smythe, der døde i 1980.

  /ritzau/

 19. 26. jun kl. 23:30

  Sydkoreansk golfspiller gør ende på titeltørke med tredje golfmajor

  Efter over tre år uden en titel har sydkoreanske In Gee Chun atter vundet en af golfsportens majorturneringer. (Foto: Scott Taetsch © Ritzau Scanpix)

  Hun havde ikke vundet en golfturnering siden oktober 2018 og en major siden 2016.

  Derfor var sydkoreaneren In Gee Chun lykkelig efter triumfen ved majorturneringen KPMG Women's PGA Championship i USA søndag.

  Det var hendes tredje major i karrieren efter sejrene ved US Open i 2015 og Evian Championship i Frankrig året efter.

  - Det betyder bare meget, for jeg havde ikke vundet noget i over tre et halvt år. Mine loyale fans i Sydkorea blev ved med at tro på mig, uanset hvordan jeg gjorde det, siger In Gee Chun ifølge AFP.

  27-årige In Gee Chun vandt med et enkelt slag ned til amerikaneren Lexi Thompson og australieren Minjee Lee og kan dermed indkassere en præmiesum på 1,35 millioner dollar. Det svarer til 9,5 millioner danske kroner.

  /ritzau/

 20. 26. jun kl. 19:14

  De danske strandhåndboldherrer taber VM-finale

  Det blev ikke til VM-guld for det danske herrelandshold i strandhåndbold.

  I søndagens finale vandt Kroatien 2-0 med cifrene 24-22, 21-18.

  Derfor er det med sølv om halsen, de danske herrer kan rejse hjem fra verdensmesterskabet, der blev afholdt i Iraklio på den græske ø Kreta.

  Sølvmedaljen er den første medalje, Danmark har vundet ved et VM i strandhåndbold. Og derfor var det trods nederlaget en stolt landstræner, som DR Sporten talte med.

  - Når jeg får det lidt på afstand, vil jeg være glad og tilfreds for at have fået en sølvmedalje. Og så må vi tage guldet næste gang, siger landstræner Gorm Andersen.

  I 2019 og 2021 har de danske herrer vundet EM-guld.

 21. 26. jun kl. 19:12

  Danske orienteringsløbere tæt på medaljer ved VM på hjemmebane

  Danmark fik en femteplads i sprint stafet, da VM i orienteringsløb søndag blev sat i gang i Koldings gader.

  Sverige, som førte hele løbet, tog fortjent guldet i tiden 58 minutter og 39 sekunder, mens Storbritannien kom i mål et minut efter og sikrede sølvet. Norge tog bronze foran Schweiz og otte sekunder før Danmark.

  Det danske stafethold bestod af Nicoline Friberg Klysner, Søren Thrane Ødum, Jakob Edsen og Miri Thrane Ødum.

  VM i orienteringsløb foregår frem til torsdag den 30. juni i Trekantsområdet.

 22. 26. jun kl. 17:42

  Norsk fodboldformand blev stoppet på vej til Qatar

  Den kvindelige formand for Norges Fodbold Forbund (NFF) blev tidligere i dag stoppet, da hun var på vej til Qatar.

  Lise Klaveness, som tidligere har forholdt sig meget kritisk til VM-arrangøren Qatar, og hendes følge blev nægtet adgang på flyet på grund af manglende dokumentation for en negativ coronatest.

  – Det er helt sikkert en fejl, siger Klaveness til NRK.

  Det skyldes tilsyneladende en misforståelse om en app, som skulle bruges, og som UEFA ikke havde informeret den norske delegation om.

  Den norske fodboldformand skulle sammen med andre Uefa-repræsentanter mødes med VM-komitéen og myndighederne i Qatar. Hun ville blandt andet tage fat i problemerne med rettigheder til migrantarbejdere og homoseksuelle i det arabiske land. Nu vil hun i første omgang deltage i mødet med arrangørerne digitalt og så flyve til Qatar efterfølgende.

 23. 26. jun kl. 17:22

  Alexander Kamp er dansk mester i cykling

  Efter et meget langt udbrud kan Alexander Kamp kalde sig dansk mester i linjeløb for anden gang i karrieren.

  Sejren kom i hus efter et dramatisk løb ved DM-Ugen, hvor Julius Johansen var ved at køre sig ind på Alexander Kamp med fire kilometer igen, da han punkterede.

  I stedet endte Johansen udenfor podiet.

  Et podie, som Alexander Kamp kunne træde op på for fjerde gang i karrieren. For anden gang som dansk mester.

 24. 26. jun kl. 16:35

  Så du det? Formanden i Danmarks Idrætsforbund og borgmesteren springer i Limfjorden ved DM-Ugen

  Formanden i Danmarks Idrætsforbund står ikke tilbage for atleterne ved DM-Ugen i Aalborg.

  Søndag sprang Hans Natorp nemlig i Limfjorden sammen med Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

  Det krævede lidt af en overvindelse, sagde Natorp, lige inden han sprang.

  - Jeg har ikke kigget ned. Og det kommer jeg heller ikke til, lød det, inden han fløj mod vandet i elegant stil.

  DR sender direkte fra DM-Ugen på både DR1 og DRTV søndag.

 25. 26. jun kl. 16:24

  Amatør overhaler dansk golfspiller og vinder i Tjekkiet

  (Foto: Katerina Sulova © Associated Press)

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup jagtede søndag den første danske sejr på Ladies European Tour siden november 2020.

  Men den 29-årige dansker måtte give fortabt over for den tjekkiske amatørspiller Jana Melichova, der snuppede sejren ved Czech Ladies Open med en samlet score på 14 slag under par efter tre runder.

  Broch Estrup sluttede i stedet på en delt andenpladsen med tjekken Klára Spilková. Begge sluttede med en samlet score på 13 slag under par.

  På herrernes DP World Tour, der tidligere hed European Tour, sluttede Rasmus Højgaard og Nicklas Nørgaard Møller som henholdsvis nummer 36 og 53 i BMW International i München.

  Li Haotong vandt turneringen efter et omspilsdrama med belgiske Thomas Pieters. Det indbragte kineseren et beløb svarende til cirka 2,5 millioner kroner.

  /ritzau/

 26. 26. jun kl. 16:17

  It's showtime! Ibler Lillesø giver den hele armen efter suveræn sejr på 5.000 meter

  Joel Ibler Lillesø forsvarede det danske mesterskab på 5.000 meter i suveræn stil ved DM-Ugen i Aalborg.

  Undervejs overhalede han flere af konkurrenterne med en omgang, og derfor var der naturligvis tid til at give publikum lidt af en opvisning, da han løb alene i mål.

  Lad os bare konstatere, at der var fuld fart på både Ibler Lillesø og jubelscenen.

 27. 26. jun kl. 16:06

  Dansk tennisspiller vinder DM i damesingle for fjerde gang

  Den 20-årige tennisspiller Hannah Viller Møller kan gøre status på et yderst godkendt DM. I løbet af weekenden har hun formået at vinde to guldmedaljer og en sølvmedalje ved DM-ugen i Aalborg.

  I går sikrede hun guldet i mixed double sammen med Davis Cup-spilleren Christian Sigsgaard.

  I dag startede hun så med sit fjerde DM-guld i damesingle, da hun slog Mille Mørk i to sæt (6-3, 6-2).

  Senere på dagen kunne hun så få fuldt hus, da hun var i finalen i damedouble med makkeren Emma Vesten Håkansson. I den tætte finale måtte duoen dog se sig slået af Vilma Krebs Hyllested og Karoline Laursen efter et afgørende sæt, der endte 10-8.

  I finalen i herresingle vandt Elmer Møller overbevisende over Philip Hjorth i to sæt (6-3, 6-1). I herredouble vandt Christian Sigsgaard weekendens anden guldmedalje, da han med Johannes Ingildsen vandt i to sæt (6-2, 6-2) over Carl Emil Overbeck og Oskar Brostrøm Poulsen.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 28. 26. jun kl. 14:29

  Se video: Dansk padelspiller leverer vanvittigt slag i finaleduel

  Der har været spænding, underholdende dueller og ikke mindst flotte detaljer ved finalerne i padel søndag ved DM-ugen i Aalborg.

  Især ét slag er værd at gense fra herrernes finale, da Nikolaj Johan Thomsen formåede at vinde en duel, der ellers så ud til at være så godt som ovre. Thomsen måtte nemlig løbe ud af banen for at sende bolden over på modstanderens banehalvdel igen – og det lykkedes minsandten.

  Herunder kan du se den flotte detalje.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 29. 26. jun kl. 13:59

  Cecilie Uttrup Ludwig vinder DM

  Cecilie Uttrup Ludwig rejste sig søndag fra et maveonde og vandt DM-guld i kvindernes landevejsløb.

  Den 26-årige dansker grundlagde triumfen i Aalborg, da hun med 28 kilometer tilbage satte jagten ind på fem udbrydere, der på det tidspunkt havde et forspring på tre minutter.

  Uttrup Ludwig kørte væk fra feltet, hvor to af de hårdeste konkurrenter, Amalie Dideriksen og Emma Norsgaard, var placeret.

  /ritzau/

 30. 26. jun kl. 13:24

  Dansk styrkeløfter slår rekorder på sin vej til DM-guldet

  265 kilo i squat og 190 kilo i bænkpres.

  Så meget løftede danske Mikkel Sørensen søndag, inden han vandt guld ved DM-ugen i Aalborg. De to løft er samtidig dansk rekord i vægtklassen under 83 kilo. Før han fik guldmedaljen hængt om halsen, løftede han også 285 kilo i dødløft. Dermed løftede den danske mester i alt 740,5 kilo, som også er dansk rekord.

  Mads Pedersen kom på andenpladsen, mens Jonas K. Larsen tog bronze.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 31. 25. jun kl. 21:36

  Stor triumf for den danske speedwaykører Anders Thomsen

  Anders Thomsen med den røde hjelm vandt lørdag aften det polske grandprix i Chorzow. (Foto: Sportxpress © Ritzau Scanpix)

  Lørdag aften var der fart over feltet i polske Chorzow.

  Den danske speedwaykører Anders Thomsen vandt sæsonens femte grandprix i Polen. Det er første danske sejr i et VM-grandprix siden 2019, og Thomsens første i karrieren.

  Den 28-årige kører vandt to af sine fem indledende heats og sejrede efterfølgende i sin semifinale.

  Fra samme startplads som i semifinalen kørte han i finalen konkurrenterne til vægs og først over stregen.

  Dermed slutter den danske sejrstørke på 23 VM-grandprixer uden sejr.

  Leon Madsen nåede også semifinalerne og avancerer til andenpladsen i den samlede VM-stilling med sine 60 point, hvor Thomsen stryger op på syvendepladsen med 49 point.

  Polske Bartosz Zmarzlik fører VM-serien med 78 point efter fem grandprixer.

 32. 25. jun kl. 19:53

  Dansk golfspiller fører fortsat på kvindernes Europa Tour

  Den danske golfspiller Nicole Broch Estrup beholder sin førsteplads efter to runder af Czech Ladies Open på Ladies European Tour.

  Efter en runde lørdag i 67 slag fører hun turneringen i 12 slag under par sammen med østrigeren Emma Spitz, et slag bedre end to tjekker på den delte tredjeplads.

  Ikke alle spillere har gennemført anden runde, men danskerens delte førsteplads bliver meget svær at true på turneringens dag nummer to.

  På herrernes tilsvarende tour, DP World Tour, er der ingen danskere i toppen før sidste runde af BMW International Open i München.

  Rasmus Højgaard lå ellers på en delt syvendeplads efter anden runde, men en knap så god runde lørdag sendte ham ned på en delt 38.-plads i samlet otte slag under par.

  Niklas Nørgaard Møller er bedste dansker i ni slag under par på en delt 29.-plads.

  Kineseren Li Haotong er i samlet 20 slag under par og fører med tre slag til nærmeste konkurrent.

  /ritzau/

 33. 25. jun kl. 19:20

  Svensk svømmestjerne snupper VM-guld for anden dag i træk

  Sarah Sjöström vandt lørdag guld i tiden 23,98 sekunder. (Foto: Attila KISBENEDEK © Ritzau Scanpix)

  Den svenske svømmestjerne Sarah Sjöström understregede lørdag sin suverænitet på kvindernes korte distancer.

  Ved VM i Budapest svømmede hun sig til guld på 50 meter fri. Fredag sejrede hun i 50 meter butterfly for fjerde VM i træk.

  Derimod var hun ikke forsvarende verdensmester på 50 meter fri, efter at hun ved VM i 2019 måtte nøjes med sølv.

  Lørdag sejrede hun i supertiden 23,98 sekunder, hvilket var 0,2 sekunder hurtigere end polske Katarzyna Wasick. Australieren Meg Harris og Erika Brown fra USA delte bronzen.

  - Det er dejligt, jeg er superglad. Det er fedt at være under 24 sekunder igen og sjovt at vinde her, siger Sjöström til SVT ifølge nyhedsbureauet TT.

  Det var karrierens 20. VM-medalje for 28-årige Sarah Sjöström, der vandt sin første VM-medalje i 2009, da hun vandt guld i 100 meter butterfly i Rom.

  Ti VM-guld er det blevet til, og derudover har hun vundet sølv syv gange og bronze tre gange.

  /ritzau/

 34. 25. jun kl. 18:20

  Strandhåndboldherrerne spiller sig i VM-finale

  De femdobbelte verdensmestre fra Brasilien kunne ikke stå distancen mod det danske herrelandshold i strandhåndbold. (Foto: Jozo Cabraja/Kollektiff)

  Det danske herrelandshold i strandhåndbold skal for første gang spille finale ved VM.

  Det står klart efter holdets 2-1-sejr lørdag eftermiddag over Brasilien. Danmark vandt efter afgørelse på shootout.

  Det var ellers brasilianerne, der startede opgøret bedst. De vandt første halvleg 21-16, mens den efterfølgende halvleg endte uafgjort. Derfor skulle anden halvleg afgøres ved Golden Goal. Her scorede danske Frederik Bech det afgørende mål.

  Semifinalen skulle afgøres i shootout, hvor markspilleren er alene i en kontra. Her vandt danskerne på en redning af Simon Jensen, der nu skal spille VM-finale.

  - Det har længe været et stort mål at nå en VM-finale, så vi er utroligt stolte og glade. De seneste par år har vi godt kunne se, at vi har nærmet os verdenstoppen. Men at gennemføre målet og så lige mod de forsvarende verdensmestre fra Brasilien, det er stort, siger Martin Hjortshøj, der er assistenttræner for herrelandsholdet, til DHF's hjemmeside.

  I søndagens finale venter nu Kroatien, der senere lørdag besejrede værtsnationen, Grækenland, i den anden semifinale.

  Tidligere lørdag måtte det danske kvindelandshold se sig slået i kvartfinalen af Holland. Også den kamp blev afgjort efter shootout.

 35. 25. jun kl. 18:10

  Sprintstjerner vinder DM i 100 meter

  Mathilde Uldall Kramer vandt kvindernes 100 meter. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Mathilde Uldall Kramer er Danmarks hurtigste kvinde. Det står klart, efter hun lørdag vandt kvindernes 100 meter-finale ved DM-Ugen i Aalborg.

  Med en tid på 11 sekunder og 64 hundrededele henviste hun Astrid Glenner-Frandsen og Line Holm Jensen til henholdsvis anden- og tredjepladsen.

  Hos herrerne genvandt Kojo Musah det danske mesterskab i tiden 10 sekunder og 28 hundrededele.

  Det var Musahs hurtigste tid i år.

 36. 25. jun kl. 17:50

  Det' hammer hammer fedt: Atlet kaster hammer helt ud af billedet

  De danske atleter kaster om sig med flotte resultater ved DM-Ugen i Aalborg.

  Og den danske hammerkaster Katrine Koch Jacobsen er bestemt ingen undtagelse.

  Ved lørdagens konkurrence i Aalborg sendte hun hammeren ud på hele 71 meter og seks centimeter, hvilket var mere end nok til at sikre hende DM-titlen.

  Hun kastede så langt, at hammeren forsvandt ud af tv-billedet.

  Liv Nedergaard kastede sig på andenpladsen med 59 meter og 61 centimeter, mens Iben Pusle Dahl sikrede sig bronze med et kast på 51 meter og 81 centimeter.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 37. 25. jun kl. 17:03

  Åh nej! Landsholdsløber bliver skadet kort før EM og VM

  Den danske stafetløber Emil Mader Kjær var godt på vej mod en finaleplads på 100 meter-distancen ved DM-ugen i Aalborg, da han pludselig måtte stoppe op med det, der unægteligt lignede en skade i baglåret.

  Skaden kommer kort før, at Emil Mader Kjær og resten af det danske stafethold på 4x100 meter skal deltage i både EM og VM.

  EM i atletik begynder 15. august, mens VM begynder en måned forinden.

  Du kan se Emil Mader Kjærs ærgerlige løb herunder.

 38. 25. jun kl. 16:20

  Kvitova vinder i Eastbourne og får perfekt Wimbledon-optakt

  Aldrig før havde Petra Kvitova vundet WTA-turneringen i Eastbourne, men lørdag lykkedes det for den 32-årige tjekkiske tennisveteran at stryge helt til tops.

  I finalen vandt Petra Kvitova på overbevisende vis 6-3, 6-2 over lettiske Jelena Ostapenko, der var forsvarende mester.

  Det lover godt for Petra Kvitova forud for grand slam-turneringen Wimbledon, som går i gang mandag.

  To gange tidligere i karrieren har Petra Kvitova vundet Wimbledon. Det gjorde den hårdtslående tjekke i 2011 og 2014.

  Titlen i Eastbourne var den første for Petra Kvitova, siden hun vandt en WTA-turnering i Doha i marts 2021. I alt er Petra Kvitova nu oppe på 29 titler i karrieren.

  Petra Kvitova, der er nummer 31 i verden og 14.-seedet, var i lørdagens finale en klasse bedre end Jelena Ostapenko, der er verdens nummer 14 og ottendeseedet.

  I hele kampen dominerede Petra Kvitova med en god serv og en stærk forhånd.

  I finaler på græs har Petra Kvitova dermed fortsat kun tabt en enkelt gang ud af seks mulige. Det skete netop i Eastbourne tilbage i 2011. Dengang tabte hun til Marion Bartoli.

  I første runde ved Wimbledon skal Petra Kvitova møde italienske Jasmine Paolini, der er nummer 73 i verden. Her er Kvitova storfavorit til at avancere.

  /ritzau/

 39. 25. jun kl. 15:40

  Emilie Sook er danmarksmester i judo efter sejr over OL-kæmper

  Emilie Sook kæmper i Brønshøj Judo Klub. (Foto: Søren Studsgaard)

  Den danske judokæmper Emilie Sook kan kalde sig danmarksmester i -70 kg-klassen efter en sejr på point i ordinær tid over Lærke Marie Olsen.

  Lærke Marie Olsen repræsenterede Danmark ved OL i Tokyo i 2020, men er siden gået en vægtklasse op.

  Emilie Sook missede seneste OL-kvalifikation, men har meldt ud, at hun ligesom Lærke Marie Olsen går efter at kvalificere sig til næste OL.

  Der er kun én kvalifikationsplads i hver vægtklasse.

  - Vi træner sammen og kender hinanden rigtig godt. Det er meget på dagen, hvem der vinder. Men jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det blev mig i dag, siger Emilie Sook efter sejren.

  Du kan følge DM-Ugen på DR1, DRTV eller i vores liveblog her.

 40. 25. jun kl. 15:33

  Dansk sprinter er klar til VM med personlig rekord i Aalborg

  (Foto: Christian Jørn)

  Mette Graversgaard viste på ny, at hun i øjeblikket er i sit livs bedste løbeform, da hun ved DM-Ugen i Aalborg vandt det danske mesterskab i 100 meter hæk i tiden 12 sekunder og 84 hundrededele.

  Tiden er personlig rekord for Graversgaard, der samtidig klarede VM-kravet med den eminente sprint.

  Du kan se Graversgaard løb herunder.

 41. 25. jun kl. 15:20

  Udspringer forsvarer sin DM-titel i High Diving

  Finalerne ved DM-Ugen i Aalborg når nye højder.

  Vi har nemlig fundet to danske mestre i finalerne ved High Diving fra Limfjordsbroen.

  Jonas Madsen kan fortsat kalde sig danmarksmester efter det sidste spring i mændenes finale i High Diving.

  Han vinder samlet med 314,20 point efter en flot opvisning. På andenpladsen finder vi Mads V. Søndergaard, der leverede et flot sidste spring, men som må tage til takke med 291,05 point.

  På tredjepladsen er Jimmi Andersen, der blev noteret for 256,40 point efter sit sidste spring.

  I kvindernes finale var førstepladsen aldrig i fare for Annika Bornebusch, der var eneste deltager i kvindernes klasse. Hun fik en samlet score på 242, 82 point.

 42. 25. jun kl. 14:04

  Stigende coronasmitte bekymrer EM-kvindernes landstræner

  Coronasmitten er igen stigende og påvirker flere sportsbegivenheder rundt omkring i Europa.

  Landstræner for det danske kvindelandshold i fodbold Lars Søndergaard har bemærket tendensen og fortæller, at de danske spillere skal tage sig ekstra i agt frem mod EM i England om to uger.

  - Det kan blive sprængfarligt igen - det ved vi godt, siger Lars Søndergaard.

  - Vi kommer til at leve under restriktioner under EM, men det er Uefa (Det Europæiske Fodboldforbund, red.), der står for det. Men vi vil passe på. Det er ikke sådan, at vi vil mænge os med alle mulige.

  Fredag aften så han Danmark slå Brasilien med 2-1 i en EM-testkamp i Parken.

  Kvindelandsholdets første optræden i nationalarenaen skete foran et rekordstort publikum på 21.542 tilskuere. Efter kampen skrev flere af de danske spillere autografer til tilskuerne.

  EM i England foregår fra 6. til 31. juli. Danmark er havnet i gruppe med Tyskland, Finland og Spanien. Danskerne nåede i 2017 EM-finalen, hvor holdet tabte til de hollandske værter.

  /ritzau/

 43. 25. jun kl. 13:22

  Danmark er semifinaleklar ved VM i strandhåndbold

  Det danske herrelandshold i strandhåndbold er klar til semifinalen ved VM efter en sejr på 2-1 over Uruguay i kvartfinalen efter afgørelse på shootout.

  Danmark vandt første halvleg 21-16, mens Uruguay vandt anden halvleg 21-10. Derefter skulle kvartfinalen afgøres i den såkaldte shootout, hvor markspilleren er alene i en kontra.

  Her vandt danskerne, der senere lørdag skal spille semifinale mod Brasilien. I den anden semifinale skal værtnationen fra Grækenland i aktion mod Kroatien.

  Også det danske kvindelandshold har været i aktion ved slutrunden. De spillede semifinale lørdag, hvor det blev til et 1-2-nederlag til Holland efter afgørelse på shootout.

  De danske strandhåndboldkvinder tabte første halvleg 24-26, mens de vandt anden halvleg med et enkelt point. Holdet skal spille placeringskampe senere i dag.

 44. 25. jun kl. 11:44

  Massevis af danske mestre skal findes i Aalborg i dag

  Der er lagt op til den helt store sportsfest i Aalborg lørdag, hvor mange konkurrencer ved DM-ugen skal afgøres.

  Blandt andet skal der findes 16 danske mestre i atletik, Mændene og kvinderne løber 100 meter finale fra klokken 17.45.

  Derudover bliver der også dystet i mange forskellige svømmediscipliner og den spetakulære disciplin highdiving, hvor udspringerne hopper i Limfjorden efter at have lave vilde tricks i luften.

  Du kan se med direkte fra DM-ugen på DR1 fra klokken 14.30, mens der allerede fra klokken 13.45 er atletik på DRTV.

  Du kan se hele sendeplanen her.

 45. 25. jun kl. 11:44

  Stor stjerne melder afbud til DM-ugen

  Ida Karstoft har sat mange danske rekorder i år. (Foto: Stian Lysberg Solum © Ritzau Scanpix)

  Ida Karstoft er en af de helt store stjerner i dansk atletik i øjeblikket, men den danske sprinter kommer ikke til start i kvindernes 100 meter finale senere i dag.

  Hun er nemlig blevet syg og har derfor meldt afbud.

  Ida Karstoft vandt tidligere i juni et løb i den præstigefyldte stævnerække Diamond League.

 46. 25. jun kl. 09:23

  Tampa Bay holder liv i mesterskabs hattrick med 3-2-sejr

  Colorado Avalanche kunne have sikret sig det prestigefyldte ishockeytrofæ Stanley Cup med en sejr over Tampa Bay Lightning natten til lørdag, men sådan skulle det ikke gå.

  Tampa Bay Lightning tog nemlig en snæver 3-2-sejr på udebane i Denver.

  Kampen var den femte i finaleserien af Stanley Cup, som playoffspillet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, hedder. Dermed er Colorados føring i det samlede regnskab nu reduceret til 3-2.

  Stanley Cup-finalen bliver spillet som en bedst af syv-serie, hvor man altså skal vinde fire kampe, før man bliver kåret som NHL-mestre.

  Den næste kamp bliver spillet natten til mandag klokken 02.00 dansk tid. Den finder sted i delstaten Florida, hvor Tampa Bay Lightning har hjemme, men det er altså stadig en mulighed for Colorado Avalanche for at tage den sidste og afgørende sejr i Stanley Cup-serien.

  Skulle Tampa Bay Lightning gå hen og vinde, vil det stå 3-3 i det samlede regnskab, og de to hold skal ud i en afgørende kamp.

  Tampa Bay Lightning har vundet Stanley Cup-trofæet de seneste to sæsoner.

  /ritzau/

 47. 24. jun kl. 22:26

  Dansk golfspiller fører på kvindernes Europa Tour

  (Foto: Jesper Vinzents)

  Nicole Broch Estrup har fået en fremragende start på golfturneringen Czech Ladies Open, der er en del af Ladies European Tour.

  Fredag leverede den 29-årige dansker en runde med otte birdies og en bogey. En samlet score på syv slag under par betyder, at hun fører turneringen.

  Nummer to, Emma Spitz, er et slag efter, mens feltets eneste anden danske spiller, Linette Holmslykke, er placeret i den tunge ende med en samlet score på tre slag over par.

  - Det var en af de dage, hvor jeg slap af sted med det, når jeg ramte bolden skidt, og hvor bolden hoppede godt et par gange, siger Broch Estrup i en pressemeddelelse fra Ladies European Tour.

  Nicole Broch Estrup vandt i 2015 sin første og eneste titel på touren, da hun strøg til tops i Helsingborg Open.

  Hvis hun også efter søndagens tredje og sidste runde fører Czech Ladies Open, vil det være den første danske sejr på Ladies European Tour, siden Emily Pedersen vandt en spansk turnering i november 2020.

  Czech Ladies Open har en samlet præmiesum svarende til knap 1,5 million kroner.

  /ritzau/

 48. 24. jun kl. 21:49

  20-årig flyver nærmest over vandet og vinder DM-guld i Stand Up Paddle

  Det så nærmest surrealistisk ud, da Christian Andersen fredag aften sikrede sig DM-titlen på sprintdistancen i Stand Up Paddle.

  Ingen af konkurrenterne kunne nå at fange den unge paddler, da han strøg afsted over Limfjorden uden at se sig tilbage.

  - Det er nok meget min teknik, jeg vinder på. Jeg er jo ikke den største fyr, lød det fra den glade vinder efterfølgende.

  Du kan se Christian Andersens vinderløb i videoen herunder.

 49. 24. jun kl. 20:54

  Drømmemål og fodboldfest i Parken sørger for sejr over Brasilien

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mere end 21.000 tilskuere var på plads i Parken til det danske kvindelandsholds møde med Brasilien, som var næstsidste test inden sommerens EM-slutrunde i England.

  Lars Søndergaards tropper indledte godt mod verdens nummer ni og kom i front efter et kvarters spil. Kantspilleren Janni Thomsen kælede bolden helt op i det lange hjørne uden for den brasilianske keepers rækkevidde.

  Føringen holdt til pausen, men i indledningen af anden halvleg viste brasilianerne klasse. De spillede sig frem til flere store muligheder, men kunne ikke finde den nødvendige skarphed. Samtidig sørgede den danske defensiv og særligt keeper Lene Christensen for at holde fast i føringen.

  Omdiskuterede Nadia Nadim blev skiftet ind med en lille halv time tilbage til sin landskamp nummer 100. Hun, Harder og den danske offensiv forsøgte at lukke kampen med en scoring til 2-0, og selvom meget har handlet om andet end fodbold, viste angriberen gode takter fredag aften i Parken.

  Tre minutter før tid blev den danske defensiv igen udfordret, da den brasilianske anfører Debinha driblede sig igennem feltet. En halvsløj afslutning sneg sig i mål og sørgede for 1-1.

  Derfor duftede det af uafgjort, men Danmark ville det anderledes. Nadia Nadim driblede en forsvarsspiller og sendte bolden ind i feltet. Den landede for fødderne af indskiftede Mille Gejl, der lukkede og slukkede til 2-1 og sendte Parken i ekstase.

 50. 24. jun kl. 20:42

  TeamGym-guldet endte både på Sjælland, Fyn og i Jylland

  Guldet blev jævnt fordelt over hele landet, da der fredag blev fundet danske mestre i TeamGym ved DM-ugen i Aalborg.

  Svendborg vandt først herrernes konkurrence, inden en tæt konkurrence for mixede hold endte med guld til Greve, før TeamGym Aarhus afslutningsvis forsvarede deres danske mesterskab hos kvinderne.

Mere fra dr.dk