Seneste sport

Dansk ishockeystjerne bidrog med assist i stort comeback i NHL

Nikolaj Ehlers er noteret for 4 mål og 14 assister efter sit oplæg, da Winnipeg Jets vendte 0-2 til 4-2. (Foto: © James Carey Lauder, Ritzau Scanpix)

Den danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers var toneangivende, da hans klub Winnipeg Jets vandt 4-2 over St. Louis Blues i verdens stærkeste liga, NHL.

Hjemmeholdet var dog bagud med 2-0 i begyndelsen af tredje og sidste periode, men så tog Nikolaj Ehlers og Jets fart. Danskeren lagde op til scoringen til 2-2, inden den canadiske klub bragte sig foran med 3-2 og siden 4-2.

Nikolaj Ehlers har bøvlet med en skade i løbet af det igangværende grundspil, men han er siden kommet stærkt tilbage.

Han er nu oppe på 4 mål og 14 assister i 16 kampe i denne sæson.

Sejren bragte Winnipeg Jets og Ehlers op på 65 point for 52 kampe, hvilket rækker til en aktuel andenplads i Western Conference samt kurs mod slutspillet i april.

Seneste sport

 1. Wimbledon åbner for tennisspillere fra Rusland og Belarus

  Russiske Daniil Medvedev spillede sin seneste kamp ved Wimbledon i 2021. (Foto: © adrian dennis, Scanpix Denmark)

  En af tennissportens største turneringer, Wimbledon, byder atter russiske og belarusiske spillere velkommen.

  Det skriver arrangørerne af den britiske grand slam-turnering, All England Club og Lawn Tennis Association, på sin hjemmeside.

  Spillere fra de to nationer var ellers forment adgang til Wimbledon sidste år som følge af Ruslands invasion af Ukraine, men i 2023 kan tennisstjerner som Aryna Sabalenka fra Belarus og Daniil Medvedev fra Rusland atter stille op ved mesterskaberne i London.

  Det skyldes blandt andet, at Wimbledon mødte stor modstand fra tennisverdenen, da man sidste år udelukkede russiske og belarusiske spillere, og det ville sigt kunne skade sporten, fremgår det af pressemeddelelsen.

  Ian Hewitt, formand for All England Club, understreger, at man fortsat fordømmer Ruslands invasion af Ukraine, og at situationen var "meget svær" at navigere i.

  - Vi er taknemmelige for regeringens støtte, da vi og vores andre tennisinteressenter har navigeret i denne komplekse sag og aftalt betingelser, som vi mener er brugbare, siger Ian Hewitt.

  Spillere fra Rusland og Belarus skal stille op som neutrale deltagere og må hverken tilkendegive sympati med Rusland i krigen mod Ukraine eller modtage støtte fra staten eller virksomheder fra Rusland eller Belarus.

  Wimbledon afvikles fra den 3.-16 juli.

 2. Michael Valgren er klar til comeback efter voldsomt styrt

  Michael Valgren vandt Amstel Gold Race i 2018. (Foto: © Marcel Van Hoorn, Ritzau Scanpix)

  Cykelrytteren Michael Valgren har ikke været i sadlen, siden han i et optaktsløb til Tour de France i 2022 styrtede voldsomt.

  Men nu sidder han der snart igen.

  Danskeren, som er på kontrakt hos EF, bekræfter over for TV 2 Sport, at han i næste uge er til start i franske Région Pays de la Loire Tour.

  - Det bliver skide spændende. Det kribler helt i benene, når jeg taler om det, siger Michael Valgren.

  Det var under etapeløbet Route d'Occitanie, at danskeren kørte ud over en skrænt. Hans hofte gik af led, hans knæ tog skade og han pådrog sig samtidig et bækkenbrud, men selv om træningen er gået godt, så nærmer det sig alvor.

  - En ting er, at træningen går godt, men en anden ting er at køre cykelløb, hvor man for alvor får gang i motoren, siger Michael Valgren.

  Endagsløbet Région Pays de la Loire Tour køres 4. april.

 3. Magnussen langsomst under kaotisk træning i Melbourne

  Kevin Magnussen kom ikke flyvende fra start under træningen til det australske Formel 1 grand prix.

  Af alle racernes hurtigste omgangstider satte den 30-årige dansker den langsomste. Det blev således til en tid på 1 minut og 21,147 sekunder.

  Den hurtigste omgang blev sat af Aston Martins Fernando Alonso på 1 minut og 18,887 sekunder.

  Magnussen fik problemer efter banens nye DRS-zone og kørte en tur i sandet, inden han kom tilbage på banen. Også Sergio Perez måtte en tur i sandet.

  Forklaringen kom dog, antageligvis, kort efter, da det viste sig, at Albert Park banens GPS-system var brudt sammen.

  Magnussen og resten af feltet blev sat ned i fart og instrueret til at finde sig på plads i pitten, mens GPS-problemerne blev løst.

  Små ti minutter senere fik kørerne lov til at komme på banen igen.

  Lørdag er der kvalifikation, mens det officielle løb skydes i gang klokken søndag morgen dansk tid.

 4. Frankrigs kvindelandshold skal have ny træner efter fyring

  Hervé Renard er ny landstræner for det franske kvindelandshold i fodbold. (Foto: © Patricia de melo Moreira, Ritzau Scanpix)

  Det bliver den franske træner Hervé Renard, der skal stå i spidsen for det franske kvindelandshold i fodbold.

  Det oplyser Det Franske Fodboldforbund (FFF) torsdag aften ifølge Reuters.

  Renard er netop stoppet som landstræner for Saudi Arabiens herrelandshold efter fire år på posten.

  Han tiltræder på et fransk kvindelandshold, hvor trænerbænken er ledig efter et mildest talt kaotisk forløb.

  Historier om utilfredshed i truppen, sexchikane og en anfører, der ikke vil være en del af landsholdet, kulminerede tidligere i marts da Corinne Diacre blev fyret af det franske fodboldforbund.

  Med Renard ved roret håber Frankrig at levet op til favoritværdigheden, når der spilles VM i Australien og New Zealand fra 20. juli.

 5. AaB's direktør stopper ved udgangen af april

  Superligaklubben AaB oplyser i en fondsbørsmeddelelse, at Thomas Bælum stopper som administrerende direktør.

  Det sker senest ved udgangen af april.

  Udmeldingen kommer, ugen efter at AaB meddelte, at tyske Sports Strategy Excellence 22 (SSE22) har købt 20 procent af klubben og har mulighed for at overtage endnu mere.

  Bælums exit skal også ses i det lys, forklarer bestyrelsesformand Niels David Nielsen.

  - Vi har haft en rigtig god dialog med Thomas igennem denne proces, og nu er vi et sted, hvor vi er trygge organisatorisk omkring det kommercielle setup, hvorfor begge parter mener, at timingen til at gå hver til sit er den rette.

  AaB ligger inden kvalifikationsspillet, som populært kaldes nedrykningsspillet, på en sidsteplads i Superligaen.

  Der er otte point op til AC Horsens. De to hold møder hinanden søndag klokken 14.

 6. Kollegaerne peger på Frank som Årets Træner

  Thomas Frank har været cheftræner i Brentford siden efteråret 2018. Holdet ligger lige nu nummer otte i Premier League. (Foto: © Toby Melville, Ritzau Scanpix)

  Det er ikke kun i Brentford, at Thomas Frank møder opbakning.

  Det gør sig også gældende på hjemlige breddegrader, hvor en gruppe bestående af 64 danske trænerkolleger har kåret ham som Årets Træner for 2022.

  Det skriver Dansk Boldspil Union (DBU) på forbundets hjemmeside.

  Frank modtager prisen i konkurrence med Mainz' Bo Svensson, Silkeborgs Kent Nielsen og Flemming Pedersen i FC Nordsjælland, og det gør prisen endnu mere værdifuld for Thomas Frank.

  - Det er et stærkt felt, for det, Bo Svensson laver i Mainz, er vildt imponerende. Flemming P. er bare for vild - på den rigtig fede måde, og ham er jeg tidligt i min karriere blevet meget inspireret af.

  - Og så er der Kent Nielsen, som både er en god kollega og en god ven, som måske har spillet noget af den fedeste form for fodbold de seneste år i Superligaen, siger Brentford-træneren.

  Thomas Frank er netop nu et varmt emne i den engelske storklub Tottenham, der i sidste uge fyrede Antonio Conte som cheftræner.

 7. Russisk deltagelse får dansk forbund til at aflyse fægtestævne

  Dansk Fægte-Forbund har valgt at aflyse et internationalt fægtestævne, fordi verdensforbundet FIE har givet russere og belarusere tilladelse til at deltage i turneringer.

  Beslutningen blev ifølge bestyrelsesformand Jan Sylvest Jensen truffet på et møde onsdag aften.

  - Vi nåede frem til, at vi desværre ikke er i stand til at afvikle det. Det kan vi ikke, når reglerne er, som de er nu, hvor russerne og belaruserne får lov til at være en del af det. Det kan vi ikke se os selv i, siger han til Ritzau.

  På en ekstraordinær kongres 10. marts besluttede FIE at indlemme russere og belarusere igen. De havde været udelukket siden marts sidste år i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

  Afgørelsen gør det muligt for de to landes fægtere at deltage ved kontinentale mesterskaber, VM og ikke mindst OL-kvalifikationen.

 8. Hamilton har ikke planer om at forlade Mercedes

  38-årige Lewis Hamilton vil gerne fortsætte karrieren hos Mercedes. (Foto: © MARTIN KEEP, Ritzau Scanpix)

  Rygterne om Formel 1-stjernen Lewis Hamiltons mulige exit fra Mercedes har længe svirret, men nu maner den syvdobbelte verdensmester selv historien til jorden.

  - Holdet er som en familie, og jeg føler mig hjemme her. For at være ærlig ser jeg mig selv køre for Mercedes indtil mine sidste dage. Jeg har fantastiske kolleger og stærke relationer på holdet.

  - Jeg vil bidrage til at få holdet fremad. Hvis der nogensinde kommer et punkt, hvor jeg ikke kan det længere, er det måske tid til, at der kommer en yngre kører ind, siger Lewis Hamilton.

  Lewis Hamiltons kontrakt med Mercedes udløber til næste sæson, og selv om der endnu ikke er sat pen mod papir, så har teamchef Toto Wolff garanteret, at der vil ske drastiske ændringer med bilen, så de seneste sæsoners skuffende resultater ikke vil gentage sig.

  Det kan du læse mere om herunder.

 9. Regnbuestribede anførerbind bliver forbudt ved VM, hævder tysk holdleder

  Det tyske landshold, der har været særdeles vokale om deres intentioner om at bruge et regnbuestribet anførerbind ved det kommende VM i fodbold for kvinder, kan godt glemme det.

  Sådan lyder udmeldingen fra landsholdets holdleder, Maika Fischer.

  - FIFA har informeret os om, at alle deltagende lande skal bære FIFA's anførerbind med FIFA-kampagnen, fortæller den tyske landstræner Maika Fischer.

  I stedet skal alle lande, ifølge Fischer, bære Fifas officielle anførerbind. Hun siger samtidig, at Tyskland ikke vil modsætte sig Fifas regler.

  Ved herrernes VM i Qatar ville flere hold, herunder både Tyskland og Danmark, bære et anførerbind med teksten "One Love" for at vise støtte til mangfoldighed.

  Det afviste Fifa, der desuden truede med at give et gult kort til anførere, der bar armbindet.

  Dansk Boldspil Union (DBU) afventer en udmelding fra Fifa, men ifølge Svenska Dagbladet, der har været i kontakt med det internationale fodboldforbund, så har Fifa ikke taget en endelig beslutning.

 10. Aalborg Pirates tager første stik i semifinaleserie

  De danske mestre fra Aalborg Pirates fik onsdag aften en god start på semifinaleserien i Metal Ligaen.

  Hjemme i Gigantium sejrede nordjyderne med 4-2 over Herlev Eagles i den første af potentielt syv dyster om en plads i DM-finalen.

  Midtvejs i tredje og sidste periode bragte Herlev spænding i opgøret med en reducering til 2-3, men med få sekunder igen lukkede og slukkede Pirates-kaptajn Julian Jakobsen i et tomt mål til slutresultatet.

  De to mandskaber mødes igen allerede på fredag i Herlev.

  I den anden semifinale kom også spillerne fra Herning Blue Fox godt fra land, da de tirsdag slog Esbjerg Energy i en målfest, der endte 10-5. Også de mødes igen fredag.

 11. Bjerringbro-Silkeborg vinder og tager point med til slutspil

  Bjerringbro-Silkeborg kommer til at have point på kontoen, allerede inden holdets første kamp i slutspillet i håndboldens herreliga.

  Det står klart, efter at BSH onsdag tog en sejr på 27-19 over bundholdet Lemvig-Thyborøn.

  Resultatet bringer BSH op på 36 point på tredjepladsen med to kampe tilbage af grundspillet.

  Nummer tre og fire i grundspillet tager et enkelt point med videre, og da Skjern på femtepladsen har 31 point, er BSH altså sikker på en top-4-placering.

  Topholdene Aalborg og GOG er sikre på at ende i top-2. De tager dermed to point med videre til slutspillet.

  KIF Kolding kæmper med Skjern om den sidste placering i top-4.

  Onsdag vandt koldingenserne 35-31 over Fredericia, hvilket bragte KIF op på 33 point på fjerdepladsen.

  Skjern har 31 point på femtepladsen, men har spillet en kamp færre.

  /ritzau/

 12. Tottenham-direktør får verdensomspændende karantæne

  Tottenham sagde forleden farvel til Antonio Conte, og nu kan endnu en højtstående figur i London-klubben være på vej væk.

  Sportsdirektør Fabio Paratici får i hvert fald meget svært ved at udføre sit job den kommende tid.

  Den 30 måneder lange karantæne, han i januar fik i italiensk fodbold for sin indblanding i den sag, der gjorde, at Juventus fik fratrukket 15 point i Serie A, gælder nemlig nu i hele verden.

  Det har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) onsdag meddelt.

  - Fifa kan bekræfte, at formanden for Fifas disciplinærkomité - efter en forespørgsel fra Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) - har besluttet at udvide sanktionerne, som FIGC har indført mod adskillige fodboldledere, til at gælde i hele verden, lyder det fra Fifa ifølge Reuters.

  På sin hjemmeside skriver Tottenham onsdag aften, at klubben ikke havde fået nogen varsling om Fifas beslutning, og at man har bedt verdensforbundet om en uddybning.

  50-årige Paratici blev ansat som sportsdirektør i Tottenham i juni 2021. Før det havde han en lignende rolle i Juventus.

  /ritzau/

 13. Clara Tauson trækker sig fra opgør og forlader turnering

  Clara Tauson lignede en spiller, der var godt på vej mod sejren efter første sæt i kampen mod rumæneren Cristina-Andreea Mitu i ITF-turneringen i slovenske Murska Sobota.

  Den danske tennisspiller vandt første sæt 6-1, men tabte andet sæt med 3-6, inden hun trak sig fra kampen nede med 0-3 i tredje sæt. Dermed blev det kun til en enkelt kamp for Tauson i denne uges ITF-turnering.

  I søndags var Tauson i finalen i en anden ITF-turnering, der også blev spillet i Slovenien, men her tabte hun i tre sæt til en japansk spiller.

  Turneringen i Murska Sobota afvikles indendørs på hardcourt og er en såkaldt ITF 40-turnering, hvor der er 40.000 dollar i præmiepuljen. Den er ikke en del af WTA Tour.

  Tauson forsøger for tiden at finde det niveau, der tidligere har bragt hende op som nummer 33 i verden.

  Det gør hun i de små turneringer, fordi hun på grund af sin nuværende placering som nummer 139 ikke automatisk deltager i de store turneringer.

  /ritzau/

 14. Skjern-stjerne ramt af voldsom skade

  Emil Bergholt kommer ikke i aktion mere for Skjern Håndbold det næste lange stykke tid.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  Skjern-anføreren udgik tirsdag aften mod Füchse Berlin i European League efter et vrid i knæet, hvilket nu er blevet scannet. Det forreste korsbånd er røget, og Bergholt kommer dermed ikke i kamp resten af 2023.

  Emil Bergholt var stærkt spillende kampen mod det tyske mandskab, hvor han lavede 11 mål på 12 forsøg. Det rakte dog ikke til videre avancement, og med skaden oveni er det for alvor en mørk dag for Skjern-spilleren.

  - Det var den værste melding, jeg kunne få, så det gør virkelig ondt. Jeg er ked af, at jeg ikke kan hjælpe holdet frem mod det kommende slutspil, som vi alle har set utrolig meget frem til, siger Skjern-anføreren.

  - Det er tungt lige nu, men jeg må se fremad, og gøre alt for at komme tilbage på banen i bedst mulige udgave.

  I løbet af de kommende uger skal Bergholt opereres, hvorefter der venter flere måneders genoptræning.

 15. Atletikken trodser anbefalinger og holder fast i russisk udelukkelse

  Tirsdag anbefalede Den Internationale Olympiske Komité (IOC), at russiske og belarusiske atleter bør kunne deltage i internationale konkurrencer, såfremt de opfylder en række kriterier.

  Beslutningen om at byde atleterne tilbage i varmen ligger dog hos de respektive forbund, og fra atletikkens side holder man fast i udelukkelsen af atleter fra Rusland og Belarus.

  Sådan lyder meldingen onsdag fra det internationale atletikforbund, World Athletics.

  - Der er ingen ændring i World Athletics' position, som vi også redegjorde for efter mødet i sidste uge, lyder det fra atletikforbundet.

  Mødet, som World Athletics refererer til, var et møde i forbundets bestyrelse, hvor det blev besluttet, at suspenderingen af russiske og belarusiske atleter fortsat skal opretholdes.

  IOC oplyste tirsdag, at man fra komiteens side endnu ikke har besluttet, hvorvidt russere og belarusere skal kunne deltage i OL næste år i Paris.

 16. DBU vil stadig forlænge med Kasper Hjulmand på trods af fiasko

  Fodbolddirektør for DBU, Peter Møller, har tillid til Kasper Hjulmand. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

  Den danske landstræner, Kasper Hjulmand, skal ikke lede længe efter opbakning fra sin chef - fodbolddirektør i DBU, Peter Møller.

  Efter fiaskoen i Kasakhstan og på bagkant af det tidlige VM-exit i Qatar vakler fodbolddirektøren ikke i troen på, at Kasper Hjulmand også er manden, der skal føre det danske landshold til EM i 2024, og gerne blive hængende efterfølgende.

  Det siger Peter Møller til TV 2 Sport.

  - Jeg vil gerne sige det én gang til: Vi vil rigtig gerne forlænge med Kasper Hjulmand. Vi synes, at han gør et suverænt stykke arbejde, siger Peter Møller til TV 2 Sport.

  - Vi kan ikke vinde alle kampe, og vi synes kampen mod Kasakhstan var dårlig, det var ikke godt nok, og der skal strammes op. Det har jeg også en forventning om kommer til at ske.

  Det danske landshold skal næste gang på banen i juni, hvor EM-kvalifikationskampene mod Nordirland og Slovenien venter.

  Kasper Hjulmands kontrakt udløber til næste sommer.

 17. Messi banker mål nummer 100 i nettet for Argentina

  Messi indledte målfesten efter bare 20 minutter. Argentina vandt kampen mod Curaçao med 7-0. (Foto: © JUAN MABROMATA, Ritzau Scanpix)

  Natten til onsdag fremtryllede den argentinske troldmand Lionel Messi endnu tre mål for det argentinske landshold.

  Dermed runder han et skarpt hjørne og har nu i alt scoret 100 mål for det argentinske landshold.

  De tre seneste mål kom i en venskabskamp mod den lille caribiske nation Curaçao.

  Ifølge Ritzau kom Messis mål nummer 100, 17 år efter at han scorede første gang i en kamp mod Kroatien i marts 2006.

  Messi har nu scoret flere mål for det argentinske landshold end nummer to og tre tilsammen.

  Han er nu nummer tre på listen over de mest scorende landsholdsspillere nogensinde. På førstepladsen står Cristiano Ronaldo med 122 mål – mens iraneren Ali Daei er nummer to med 109 landsholdsmål.

 18. Skotland tager fusen på Spanien i EM-kvalifikationen

  Scott McTominay spillede hovedrollen i Skotlands første sejr over Spanien siden 1984. (Foto: © Lee Smith, Ritzau Scanpix)

  De skotske fodboldherrer leverede tirsdag aften en stor overraskelse i EM-kvalifikationen.

  Hjemme på Hampden Park i Glasgow vandt skotterne 2-0 over Spanien.

  Manchester United-spilleren Scott McTominay blev den helt store helt for Skotland med et mål i hver halvleg.

  Med sejren hopper skotterne op på førstepladsen i kvalifikationens gruppe A med maksimumpoint efter to kampe og en målscore på 5-0.

  Spanien indtager andenpladsen med tre point.

  I samme gruppe skuffede Norge tidligere på aftenen, da de smed en 1-0-føring væk og spillede 1-1 mod Georgien.

 19. Danskerklubben Füchse sender Skjern ud af European League

  Den tyske danskerklub Füchse Berlin er videre til kvartfinalen i European League på bekostning af Skjern Håndbold.

  Det står klart efter tirsdagens returopgør i den tyske hovedstad, som Füchse vandt 38-32.

  Dermed går Mathias Gidsel og kompagni videre til kvartfinalen med en samlet sejr på 66-55.

  Gidsel stod for fire scoringer i opgøret og var derfor ikke den mest målfarlige dansker for Berlin-klubben. Lasse Andersson lavede 7 mål på 12 forsøg. Også Jacob Holm scorede fire gange.

  Emil Bergholt strålede i Skjern-nedturen, da stregspilleren scorede 11 på sine 12 forsøg.

  Tidligere tirsdag aften røg også Skanderborg Aarhus ud af den europæiske turnering, da fusionsklubben tabte med 25-30 til spanske Granollers, som vandt 62-59 samlet.

 20. Herning Blue Fox smadrer Esbjerg i målrigt semifinaleudlæg

  Herning Blue Fox ligner et hold med kurs mod sin første DM-finale siden foråret 2018.

  Tirsdag aften åbnede det midtjyske hold sin semifinaleserie med en meget overbevisende sejr på 10-5 over Esbjerg Energy.

  Den hyppige pointmager Morten Poulsen havde en glimrende aften, da han stod for fire af de syv første Herning-scoringer.

  Semifinaleserien fortsætter på fredag, hvor Esbjerg har hjemmebanefordel.

  Serien afgøres bedst af syv kampe. Herning har hjemmebane i den afgørende kamp, hvis det bliver nødvendigt at tage alle kampe i brug.

  Aalborg Pirates og Herlev Eagles tager hul på den anden semifinaledyst onsdag aften.

  /ritzau/

 21. Skanderborg Aarhus misser europæisk kvartfinale

  Ottendedelsfinalen blev tirsdag endestationen for Skanderborg Aarhus i European League.

  Det blev en kendsgerning, da holdet på hjemmebane tabte med 25-30 til spanske Granollers.

  Det danske hold havde ellers et godt udgangspunkt, da den første kamp i Spanien gav sejr på 34-32, men efter returkampen ender det i samlet spansk sejr på 62-59.

  Det blev en kamp, hvor Skanderborg Aarhus kom til at hænge bagefter fra start til slut.

  Spændingen var dog intakt til det sidste, og den samlede stilling var helt lige, da Skanderborg Aarhus reducerede til 25-27.

  Men spanierne scorede kampens tre sidste mål og sikrede avancement.

  Senere tirsdag aften spiller Skjern Håndbold returopgør på udebane mod Mathias Gidsel og Füchse Berlin. Første opgør blev vundet med 28-23 af berlinerne.

  /ritzau/

 22. Norge smider point i jagten på første slutrunde i 24 år

  I fraværet af en skadet Erling Haaland scorede Alexander Sørloth Norges mål til 1-0, inden Georges Mikautadze udlignede efter pausen. (Foto: © Irakli Gedenidze, Ritzau Scanpix)

  Norges fodboldlandshold smed tirsdag point i jagten på en plads ved næste sommers EM-slutrunde i Tyskland.

  Norge, der ikke har deltaget ved en slutrunde siden EM i 2000, måtte på udebane mod Georgien nøjes med 1-1 efter at have været foran 1-0 ved pausen.

  Det var en streg i regningen efter en kamp, hvor Norge misbrugte mange store chancer.

  Dermed har Ståle Solbakkens hold blot et point for to kampe i kvalifikationen ovenpå det indledende nederlag til Spanien for tre dage siden.

  Spanien er klar favorit i gruppen, mens Norge og Skotland formentlig skal slås om andenpladsen, der også giver adgang til EM. Skotland og Spanien mødes senere tirsdag aften.

  Norge skal næste gang i aktion hjemme mod Skotland 17. juni.

  /ritzau/

 23. OL-boss åben overfor russiske atleter igen - medmindre de støtter krigen

  Thomas Bach fortalte på tirsdagens kongres, at individuelle russiske og belarusiske atleter allerede deltager i en række sportsgrene, og "at det fungerer". (Foto: © Denis Balibouse, Ritzau Scanpix)

  Tirsdag præsenterede Præsidenten i Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, en række anbefalinger til de internationale forbund og sportsarrangører.

  Her lød anbefalingen blandt andet, at russiske og belarusiske atleter bør tillades at deltage i internationale konkurrencer, hvis de gør det som individuelle, neutrale atleter.

  I den forbindelse fremhævede Thomas Bach en række sportsgrene som tennis og cykling, hvor man ser individuelle russiske atleter deltage, og at "der har ikke været nogen sikkerhedsfare", lød det fra IOC-præsidenten.

  Der er dog en række forbehold i IOC's anbefalinger.

  - Hold bestående af atleter med russisk eller belarusisk pas kan ikke komme til overvejelse.

  - Atleter, der aktivt støtter krigen, kan ikke konkurrere, og støttepersonale, der aktivt støtter krigen, kan ikke få adgang, lød det fra Thomas Bach.

  IOC-præsidenten oplyste samtidig, at tiden endnu ikke er inde til at vurdere, hvordan russiske og belarusiske atleter kan få lov at deltage neutralt ved OL i Paris om halvandet år.

  Kongressen i Lausanne løber til og med torsdag.

 24. Dansk fodboldklub får nigeriansk medejer

  Aarhus Fremad har fået ny ejer (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Ritzau Scanpix)

  Fodboldklubben Aarhus Fremad har fået et nyt ansigt i ejerkredsen, efter at en nigeriansk it-milliardær har købt 55 procent af klubben. Det oplyser klubben på Facebook.

  Navnet er Shola Akinlade, og han er direktør i softwarefirmaet Paystack og har allerede erfaring fra fodboldverdenen, da han driver klubben Sporting Lagos i Nigeria. Dermed får Aarhus Fremad også en ny søsterklub.

  Men der bliver ikke de store omvæltninger for topholdet i anden division, siger klubdirektør Lars Kruse til Aarhus Stiftstidende.

  - Det er faktisk så kedeligt, at der ikke kommer til at være nogle forandringer. Planen er, at vi fortsætter med det setup, vi har. Der er selvfølgelig nogle investeringer, der ligger lige til højrebenet - noget fitness-udstyr, nogle GPS-trackere på spillerne og så videre, siger han.

 25. Første Counter-Strike Major til Danmark

  I marts 2024 kan man se verdens største Counter-Strike-turnering på dansk jord. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Scanpix Denmark)

  Næste år er der guf til danske esportsfans, når verdens største Counter-Strike-turnering for første gang lander på dansk jord.

  Det bliver i Royal Arena, som tidligere har afholdt såkaldte BLAST-turneringer. Men til marts kommer de helt tunge hold, når det bliver en såkaldt Major, der skal løbe af stablen på Amager.

  - Beslutningen var meget simpel. Danmark er tosset med Counter-Strike, og i de seneste år har Danmark haft flest topspillere, siger Silviu Stroie, administrerende direktør hos PGL, til TV 2 Sport.

  - Og da Danmark aldrig har haft en Major, var vi ikke i tvivl om, at det her var det rette tidspunkt.

  Det bliver til marts næste år, at man kan se hold som Heroic, FaZe og måske Astralis konkurrere på dansk jord.

 26. EM-kval: Drømmescoring sikrer Frankrig ny sejr, mens Sverige banker Aserbajdsjan

  Bayern München-spilleren Benjamin Pavard blev matchvinder med et knastørt spark. (Foto: © Clodagh Kilcoyne, Ritzau Scanpix)

  Mandag aften blev otte kampe spillet i kvalifikationen til EM i 2024.

  Her lykkedes det Frankrig at fortsætte den glimrende start på kvalifikationen ved at besejre Irland 1-0 i Dublin.

  Den franske højre back Benjamin Pavard blev matchvinder, da han kort inde i anden halvleg erobrede bolden højt oppe på irernes banehalvdel, inden bolden blev braget i mål via overliggeren.

  I de døende minutter var Irland tæt på en udligning, men Frankrig-keeper Mike Maignan diskede op med en fremragende redning.

  Dermed topper Frankrig gruppe B med maksimumpoint foran Grækenland og Holland. Sidstnævnte slog Gibraltar 3-0 på hjemmebane.

  Hjemme i Stockholm vandt Sverige hele 5-0 over Aserbajdsjan. Dermed har svenskerne tre point efter to kampe.

  Gruppen toppes af de østrigske fodboldherrer, der hjemme i Linz vendte 0-1 til en 2-1-sejr over Estland.

 27. Fifas kompensation til klubber for VM-spillere stiger

  Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) er tvunget til at kompensere fodboldklubber, der frigiver spillere til VM i 2026 og 2030, med rigtig mange penge.

  Forbundet og European Club Association (ECA), som repræsenterer fodboldklubber i Europa, meddeler mandag ifølge Reuters, at Fifa samlet set skal af med 355 millioner dollar for hver slutrunde.

  Det svarer til omkring 2,5 milliarder danske kroner og er en stigning på næsten 70 procent i forhold til tidligere. Stigningen sker som konsekvens af, at VM i 2026 udvides til 48 hold.

  Aftalen er en del af Fifas "Club Benefits Program", der sikrer, at klubberne får en andel af indtægterne fra VM for at frigive spillere. Samtidig skal det sikre klubberne, i tilfælde af at en spiller bliver skadet under landsholdstjenesten.

  Beløbet, der var øremærket til henholdsvis VM i 2018 og 2022, lød på omkring 1,5 milliarder kroner.

  /ritzau/

 28. Sag mod Juventus og 12 ledere er udskudt til maj

  Mandag tog retten i Milano hul på den første høringsdag i sagen, hvor Juventus og 12 af klubbens tidligere og nuværende topfolk er anklaget for økonomisk svindel.

  Men det blev en kort høring i første omgang. Dommeren valgte således at udskyde høringen til 10. maj.

  Høringen skal afgøre, om der skal rejses tiltale mod klubben og de 12 personer, der menes at have været involveret i den økonomiske svindel, der skulle være foregået i tre sæsoner op til 2021.

  Tidligere præsident for Juventus Andrea Agnelli og tidligere vicepræsident Pavel Nedved er blandt de anklagede.

  Anklagerne går blandt andet på, at de tidligere klubchefer skulle have fiflet med transferbeløb samt bevidst at have undladt at oplyse, at spillere gav afkald på dele af lønnen under coronapandemien. Begge dele med det formål at pynte på regnskaberne, så man levede op til blandt andet Financial Fair Play-regler.

  Af samme årsag har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) også indledt en undersøgelse af klubben.

  Den alternative regnskabsføring har allerede kostet Juventus sportsligt. I januar besluttede Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) at fratrække klubben fra Torino 15 point i Serie A-tabellen.

  Den dom har Juventus appelleret. 19. april vil domstolen under Italiens Olympiske Komité, landets højeste sportsdomstol, tage stilling til appellen.

  Trods de manglende point er Juventus kun syv point fra Serie A's fjerdeplads, som giver adgang til næste sæsons Champions League. Der resterer 11 spillerunder af sæsonen.

  /ritzau/AFP

 29. Veje gør comeback i kvindelandsholdets VM-test

  Katrine Veje er tilbage på landsholdet efter sin skade. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)

  En af kvindelandsholdets mest rutinerede spillere, Katrine Veje, gør comeback, når Danmark i april møder Sverige og Japan i to VM-testkampe. Skader har holdt Everton-spilleren ude af landsholdets seneste fem kampe.

  Nye i truppen i forhold til sidst er også Mille Gejl og Olivia Møller Holdt.

  Til gengæld må landstræner Lars Søndergaard stadig undvære to af holdets normale stamspillere, anfører Pernille Harder og målvogter Lene Christensen, der begge kæmper for at komme tilbage efter skader.

  Kampene mod Sverige og Japan er sidste mulighed for at teste landsholdet i kamp, inden VM-truppen skal udtages.

  - Det bliver to kampe på rigtig højt niveau. For spillerne bliver det en god mulighed for at vise sig frem, både til træning i kamp, for at vise, om man har et niveau, så man skal udtages til VM-truppen, siger landstræner Lars Søndergaard.

  Danmark møder Sverige i Malmø 7. april og Japan i Odense d. 11 april. Begge kampe vises på DR.

  Lars Søndergaard har udtaget truppen til landsholdets næste kampe.
 30. Norsk tennisstjerne tabte igen: Må forblive positiv

  Den norske tennisstjerne Casper Ruud har de seneste år spillet sig op i verdenstoppen, men i 2023 har han ikke fået en god start på sæsonen.

  27-årige Ruud har stadig til gode at vinde mere end én kamp i en turnering, han har stillet op i. Søndag aften led han igen et nederlag.

  Hollænderen Botic van de Zandschulp slog den tredjeseedede nordmand ud i tredje runde, og Ruud må søge videre efter topformen.

  - Det var egentlig en velspillet kamp, som jeg tager meget med fra. Jeg føler, at jeg begynder at finde takter til god form, både fysisk og tennismæssigt. Og det skal jeg forsøge at bygge videre på.

  - Man kan kalde det et lille momentum. Selv om det blev til et nederlag, er der meget positivt, man kan tage med, siger Ruud ifølge NTB efter nederlaget i tre sæt.

  Sidste år nåede Ruud finalen i Miami og tabte til det spanske teenagefænomen Carlos Alcaraz. Dermed mister han nu en god portion point til verdensranglisten.

  /ritzau/

 31. Tottenham opsiger samarbejdet med cheftræneren

  Antonio Conte er nu fortid i Tottenham. (Foto: © David Klein, Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldstjerne Pierre Emile Højbjerg skal snart have ny træner.

  Sent søndag aften har fodboldklubben Tottenham, hvor danskeren spiller til daglig, opsagt samarbejdet med cheftræner Antonio Conte.

  Det oplyser den engelske Premier League-klub på sin hjemmeside.

  Ophævelsen af samarbejdet kommer efter, Antonio Conte efter 3-3-kampen mod bundproppen Southampton i sidste weekend kritiserede sine spillere.

  - Vi er ikke et hold. Vi er 11 spillere, som går på banen. Jeg ser selviske spillere, spillere, som ikke ønsker at hjælpe hinanden og ikke lægger hjertet i det, lød det fra Conte på et pressemøde, sagde han ifølge Ritzau i sidste weekend.

  Assistenttræner Cristian Stellini tager over for Antionio Conte som midlertidig cheftræner resten af sæsonen. Den tidligere spiller Ryan Mason bliver assistenttræner.

  Tottenham ligger i øjeblikket nummer fire i Premier League, og nu skal den nye trænerduo forsøge at forbedre den position i de sidste kampe i sæsonen.

  - Vi har 10 Premier League-kampe tilbage, og vi har en kamp på vores hænder om en Champions League-plads. Vi er alle nødt til at tage os sammen, siger Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy ifølge klubbens hjemmeside.

 32. Italiener forlænger drømmestartlandsholdet i sejr

  23-årige Mateo Retegui har fået en drømmestart på det italienske landshold. Angriberen, der har boet hele sit liv i Argentina, har scoret to mål i sine første to A-landskampe.

  Søndag åbnede han målscoringen for Italien, der på udebane vandt 2-0 over Malta i EM-kvalifikationen. I torsdags scorede han mod England i sin debut.

  Med sejren har Italien tre point for to kampe og ligger på andenpladsen i gruppe C, mens Malta daler ned på femte- og sidstepladsen.

  Samtidig med kampen på Malta smadrede Portugal på udebane Luxembourg med 6-0. Cristiano Ronaldo scorede to gange i første halvleg og udvidede dermed sin rekord for flest landskampsmål.

  Først rettede han bolden over målstregen med hælen, inden han med en kølig inderside sendte læderkuglen i netmaskerne i nederste venstre målhjørne.

  Den 38-årige angriber, der spiller for Al-Nassr i Saudi-Arabien, har nu scoret 122 mål i 198 optrædener for nationalmandskabet.

  Med sejren har Portugal seks point for to kampe og ligger på førstepladsen i gruppe J, hvor Liechtenstein agerer bundprop.

  I Danmarks pulje vandt Finland på udebane 1-0 over Nordirland. Begge hold samt Danmark og Kasakhstan har tre point i gruppe H, der toppes af Slovenien.

  /ritzau/

 33. Kane scorer på ny i stensikker England-sejr over Ukraine

  På det ikoniske Wembley Stadium i London vandt England søndag 2-0 over Ukraine i EM-kvalifikationen.

  England, der havde uddelt gratis billetter til omkring 1000 ukrainske flygtninge, startede kampen sløvt. Men kort inden pausen skruede hjemmeholdet op for tempoet og scorede to gange.

  Angriberen Harry Kane, der torsdag gjorde sig selv til alle tiders topscorer for England, scorede først på en flugter, inden højrekanten Bukayo Saka sørgede for en komfortabel tomålsføring med et flot langskud.

  Ukraine kæmpede heroisk for at komme tilbage i opgøret efter pausen, men udeholdet spillede alt for langsomt til for alvor at true Jordan Pickford i Englands mål.

  Opgøret endte helt udramatisk, og derfor kunne det engelske landshold fortjent gå fra banen med tre stensikre point.

  Samtidig med kampen i London vandt Slovenien på hjemmebane 2-0 over San Marino i Danmarks pulje. Dermed topper Slovenien gruppe H med to sejre for to kampe, mens Danmark må nøjes med tredjepladsen efter 2-3 nederlaget til Kasakhstan.

  /ritzau/

 34. NFH spiller sig i Final 4 med overlegen præstation

  Der kommer til at være to danske lodder i puljen, når vinderen af kvindernes European League i midten af maj skal findes.

  Lørdag bookede Ikast Håndbold en plads i turneringens Final 4-stævne, og søndag fulgte Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) trop.

  NFH havde ellers tabt den første kvartfinale mod rumænske Ramnicu Valcea med tre mål, men med en overlegen præstation i søndagens returkamp i Arena Næstved endte det alligevel med dansk avancement.

  NFH vandt 38-29 og tog derfor en samlet sejr på 67-61. Især i anden halvleg var det danske hold dominerende. NFH's føring var ved pausen på tre mål.

  Final 4-stævnet i European League, der er den næststørste europæiske klubturnering, afvikles i østrigske Graz 13. og 14. maj. Ud over Ikast og NFH deltager de to tyske hold BVB Dortmund og Thüringer HC.

  /ritzau/

 35. Franskmand vinder forårsklassiker i ny Jumbo-opvisning

  Wout van Aert og Christophe Laporte kørte sammen ind på opløbsstrækningen, inden van Aert lod Laporte køre først over målstregen. (Foto: © Geert Vanden Wijngaert, Associated Press)

  Cykelrytteren Christophe Laporte (Jumbo-Visma) har søndag vundet den belgiske brostensklassiker Gent-Wevelgem efter et længere udbrud med sin holdkammerat Wout van Aert.

  Hånd i hånd kørte de to ryttere ind på opløbsstrækningen, inden van Aert forærede sejren til Laporte. Dermed har Jumbo-Visma fået en forrygende start på den flamske cykeluge, efter van Aert fredag triumferede i endagsløbet E3 Saxo Bank Classic.

  Mads Pedersen (Trek) og Mikkel Bjerg (UAE) blev henholdsvis nummer fem og seks på den 260,9 kilometer lange rute.

  Med 52 kilometer til mål af søndagens løb lykkedes det van Aert og holdkammeraten Christophe Laporte at lave et hul til feltet.

  Feltet kunne ikke hente ind på tomandsudbruddet, der lidt efter lidt nåede op på omkring to minutter, som de formåede at holde helt til mål.

  Den flamske cykeluge kulminerer næste søndag med årets andet monument, Flandern Rundt.

 36. Japaner slår Clara Tauson i finalen i Slovenien

  Den danske tennisspiller Clara Tauson tabte søndag finalen i ITF-turneringen i slovenske Maribor.

  I finalen stod danskeren, der er nummer 139 i verden, over for japaneren Mai Hontama, der vandt finalen i tre sæt, 6-4, 3-6, 6-4. Hontama er nummer 213 på verdensranglisten.

  Turneringen i Slovenien er en såkaldt ITF 40-turnering, hvor der er 40.000 dollar i præmiepuljen. Den er ikke en del af WTA Tour, hvor de største turneringer spilles.

  Clara Tauson forsøger for tiden at finde det niveau, der tidligere har bragt hende op som nummer 33 i verden.

  Det gør hun i de små turneringer, fordi hun på grund af sin nuværende placering som nummer 139 ikke automatisk deltager i de store turneringer.

 37. Slovensk cykelstjerne vinder Catalonien Rundt

  Primoz Roglic tog den samlede sejr i Catalonien Rundt, hvor Remco Evenepoel vandt sidste etape. (Foto: © JOSEP LAGO, Ritzau Scanpix)

  At slovenske Primoz Roglic er en af det professionelle cykelfelts bedste etapeløbsryttere, har længe været en kendt sag. Også i denne sæson demonstrerer Jumbo-Visma-stjernen sin styrke i de ugelange løb.

  Søndag forsvarede han sig bravt mod Remco Evenepoel på sidstedagen af Catalonien Rundt og tog den samlede sejr i et løb, der i store træk formede sig som en syv dage lang duel mellem de to topnavne.

  Det er 18. gang i karrieren, at den nu 33-årige slovener vinder et etapeløb på UCI-niveau. Det er blot to uger siden, at han kørte sig øverst på podiet i Tirreno-Adriatico.

  At Evenepoel vandt sidste etape, fik ingen betydning i det samlede regnskab. Roglic indledte dagen med ti sekunders forspring og kom i mål i samme tid som den belgiske verdensmester.

  /ritzau/

 38. Wind og Nelsson er med fra start mod Kasakhstan

  Når det danske landshold senere i dag spiller EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, bliver det med to nye hoveder i startopstilligen i forhold til sejren over Finland i torsdags.

  Jonas Wind glider ind i det danske angreb og erstatter Martin Braithwaite, mens Victor Nelsson får pladsen i den centrale forsvar, som Andreas Christensen har efterladt efter sin skade i Finland-kampen.

  (Foto: © Morten Mølby DR)

  Danmarks startopstilling ser ud som følger (4-3-3):

  Kasper Schmeichel - Alexander Bah, Simon Kjær, Victor Nelsson, Joakim Mæhle - Christian Nørgaard, Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen - Jonas Wind, Rasmus Højlund, Mikkel Damsgaard.

  Kampen begynder klokken 15 dansk tid, og du kan følge den i DR LYD, LIGA på P4 og på dr.dk.

 39. Mia Blichfeldt taber finale ved Swiss Open

  Mia Blichfeldt taber finalen i Swiss Open til thailandske Pornpawee Chochuwong med 16-21, 18-21. (Foto: © TIM KEETON, Ritzau Scanpix)

  Badmintonspilleren Mia Blichfeldt tabte søndag finalen i Super 300-turneringen Swiss Open, efter thailandske Pornpawee Chochuwong slog danskeren i to sæt, 21-16, 21-18.

  I første sæt fulgtes de to spillere ad til stillingen 16-16, men herfra tog thailænderen fem point i træk og vandt sættet 21-16.

  Blichfeldt kom foran i flere omgange i andet sæt, men gang på gang svarede Chochuwong tilbage.

  Den 25-årige dansker var foran 17-13, men thailænderen vandt hele syv point i træk og tilkæmpede sig matchbold. Danskeren sikrede et point, inden nederlaget blev en realitet.

  Mia Blichfeldt, der er nummer 23 i verden, stod i sin første finale siden 2019, hvor hun vandt både Spain Masters og European Games. Siden har blandt andet knæskader holdt hende fra den absolutte verdenstop.

  I herrernes singlefinale senere søndag mødes Koki Watanabe og Tien Chen Chou, der slog den danske verdensetter, Viktor Axelsen, ud i lørdagens semifinale.

 40. Spanien storsejrer i EM-kvalifikationen, mens Kroatien snubler i tillægstiden

  Spanierne fik en god start på EM-kvalifikationen med den nye landstræner Luis de la Fuente i spidsen. I lørdagens opgør mod Norge storsejrede de spanske favoritter nemlig med hele 3-0 over et Haaland-løst norsk mandskab.

  Selvom Dani Olmo fik bragt 'La Roja' i front med 1-0 i første halvleg, holdt det hårdt for spanierne, der i den grad havde problemer med at stoppe det norske angreb, selvom målmaskinen Erling Haaland sad ude med en skade.

  Det var først med fem minutter igen, at debutanten Joselu fik sendt bolden i kassen to gange inden for få minutter og slukkede det norske håb.

  Helt så heldige var Kroatien ikke, der i deres opgør førte kampen fra det 28. minut. For i tillægstiden dukkede walisiske Nathan Broadhead op og udlignede til 1-1 for gæsterne til stor skuffelse for det kroatiske mandskab.

  I lørdagens andre opgør storsejrede Skotland og Schweiz med henholdsvis 3-0 og 5-0 i deres opgør mod Belarus og Cypern, mens Tyrkiet sneg en sejr på 2-1 hjem over Armenien.

 41. Højgaard deler førsteplads inden dominikansk finalerunde

  Der er ikke utænkeligt, at der kan blive skrevet dansk golfhistorie søndag.

  For her skal Nicolai Højgaard spille med om sejren i PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship.

  Det danske golfhåb går ind til finalerunden på en delt førsteplads efter en flot tredje runde lørdag. Her gik Højgaard de 18 huller i seks slag under par. Det sendte ham i første omgang op på andenpladsen i samlet 14 slag under par.

  Med den delte førsteplads har Nicolai Højgaard altså gode muligheder for at blive den første dansker nogensinde til at vinde på PGA Touren, når han søndag går ud på den sidste og afgørende runde.

  /ritzau/

 42. Ikast knuser igen ungarere og booker Final 4-stævne

  Ikast Håndbold skal igen kæmpe med om titlen i European League, Europas næststørste klubturnering.

  Lørdag indløste Ikast nemlig for tredje sæson i træk en billet til turneringens Final 4-stævne, da Siofok for anden gang på en uge blev slået stort. Ikast vandt 31-21 og tog dermed en samlet sejr på 61-41.

  Ikast førte allerede stort ved pausen lørdag, og spænding var der intet af. Med en nimålsføring efter de første 30 minutter var Final 4-billetten for længst kommet på midtjyske hænder, og så skulle sejren bare køres i hus.

  Det blev den uden ret meget slinger i valsen, selv om der var plads til at lette foden fra speederen i anden halvleg, hvor kampen i hvert fald på papiret var jævnbyrdig.

  /ritzau/

 43. Viktor Axelsen får bank og misser Swiss Open-finale

  Det var en hård dag på kontoret for danske Viktor Axelsen, der ikke kunne følge med sin taiwanesiske modstander. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

  Danske Viktor Axelsen tabte lørdag aften til taiwanske Chou Tien-chen i semifinalen ved Swiss Open med cifrene 21-10, 21-15.

  Det var ikke tydeligt at se på banen, at den 29-årige verdensmester var favorit, da han mødte taiwaneren, der ligger nummer 6 på verdensranglisten. For især i første sæt udspillede Chou Tien-Chen danskeren, der halsede efter.

  Axelsen fulgte bedre med i andet sæt, men alligevel forblev det spillemæssige overtag hos den 33-årige taiwaner.

  Chou Tien-Chen sprudlede af selvtillid, reagerede hurtigst fremme ved nettet og smashede med en styrke, som gentagende gange tog fusen på danskeren.

  Dermed blev det til overraskende dansk nederlag i to sæt, og en herresingle i Swiss Open uden dansk deltagelse i finalen.

 44. Dominerende Bakken Bears vinder atter pokalturneringen i basketball

  Bakken Bears lod jublen bryde løs ved slutfløjt. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Ritzau Scanpix)

  Basketballholdet Bakken Bears vinder pokaltrofæet for 14. gang i klubbens historie.

  Det står klart, efter det aarhusianske mandskab lørdag aften vandt pokalfinalen med 82-61 over Randers Cimbria.

  Lørdagens finale var Bakken Bears' 21. pokalfinale i historien, og finaleerfaringen viste sig fra start, hvor aarhusianerne førte med 24-14 efter første periode.

  Den føring blev øget i de to efterfølgende perioder, før Bakken Bears overrumplede randrusianerne i fjerde og sidste periode og sejrede med 82-61 ved slutfløjt.

  Dermed understreger de hvidtklædte aarhusianere endnu engang deres basket-dominans, da de med lørdagens sejr har løftet trofæet i fire af de sidste seks pokalturneringer.

 45. Intet lørdagsdrama på Fyn: Odense Håndbold er kvartfinaleklar i Champions League

  (Foto: © Tim K. Jensen, Ritzau Scanpix)

  Lørdag aften indkasserede Odense Håndbold en billet i Champions League-kvartfinalen, da fynboerne spillede 30-30 med Storhamar.

  For en uge siden vandt Odense Håndbold på udebane med 30-22 i det første opgør af to, hvilket betød, at meget skulle gå galt for danskerne, hvis ikke lørdagens mission skulle lykkedes.

  Hvilket den gjorde, selvom odenseanerne ikke spillede sæsonens bedste kamp.

  Holdet var faktisk bagud med tre mål ved pausen, men de holdte hovedet koldt, og i anden halvleg fik danskerne greb om kampen.

  Odense Håndbolds avancement betyder, at holdet skal møde det ungarske storhold Györ i en dyst over to opgør om komme med til Final 4-stævnet i starten af juni.

 46. Rundt om lørdagsrunden: Aalborg Håndbold og GOG sikrer sig top-2 i grundspillet

  Med to point mod TTH Holstebro har Aalborg Håndbold sikret sig top-2 i grundspillet. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  På trods af flere afbud vandt Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag overlegent over TTH Holstebro med cifrene 33-26.

  Holdene fulgtes nogenlunde tæt ad, indtil hjemmeholdet fra Aalborg stak af fra begyndelsen af anden halvleg. Nordjyderne kom foran 25-18, og så var spændingen skudt ud af kampen.

  Efter 24 kampe har Aalborg Håndbold 41 point, hvilket også gør sig gældende for GOG, der lørdag aften slog Skanderborg Aarhus med 39-34.

  De to topholds sejre betyder, at begge hold har sikret sig top-2 i grundspillet med to spillerunder tilbage.

  Samtidig med kampen i Aalborg var SønderjyskE tæt på at slå KIF Kolding. Selvom koldingenserne var bagud stort set hele kampen, lykkedes det favoritterne at sikre sig et uafgjort resultat til slut.

  Med pointtabet rykker KIF Kolding ned på femtepladsen, efter Skjern vandt over Mors-Thy med cifrene 25-19.

  SønderjyskE indtager tiendepladsen med 19 point, mens Mors-Thy ligger på ellevtepladsen med 13 point.

 47. Mia Blichfeldt er finaleklar efter drama i tre sæt

  Mia Blichfeldt er på nuværende tidspunkt placeret som nummer 23 på verdensranglisten. (Foto: © TIM KEETON, Ritzau Scanpix)

  Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt har spillet sig i finalen ved Swiss Open med en dramatisk sejr over amerikanske Beiwen Zhang på cifrene 19-21, 21-19, 21-18.

  Det startede ellers skidt for den 25-årige dansker, der trods et fremragende comeback akkurat måtte se sig slået i første sæt med 21-19.

  I andet sæt tog danskeren skuffelsen med på banen og kom hurtigt bagud med 12-3. Alligevel kæmpede Blichfeldt sig tilbage, og modsat første sæt lykkedes det for danskeren ved stillingen 19-19 at tage de to afgørende point og vandt med 21-19.

  I tredje og afgørende sæt bølgende opgøret frem og tilbage akkurat som i de to første. Men til slut kunne danskeren række armene i vejret, da hun sikrede sig en sejr 21-18 i tredje og afgørende sæt.

  Dermed er Mia Blichfeldt klar til at spille finale i Swiss Open søndag.

 48. Clara Tauson slår sig i ITF-finale, hvor der venter japansk modstand

  Turneringen i Slovenien er en såkaldt ITF-40-turnering, hvor Tauson som andenseedet er blandet favoritterne. (Foto: © PETER FOLEY, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisspiller Clara Tauson skal søndag møde japanske Mai Hontama, der ligger nummer 213 på verdensranglisten, i finalen ved 'ITF W40 Maribor Women' i Slovenien.

  Lørdag vandt 20-årige Tauson overbevisende med 6-1, 6-4 i semifinalen mod Veronika Erjavec.

  Danskeren, der i øjeblikket ligger nummer 139 på verdensranglisten, kan med en sejr i søndagens finale vinde sin 12. ITF-titel.

 49. Australier udnytter skænderi til spurtsejr på forkert cykel

  Australieren Kaden Groves fra Alpecin-holdet kørte lørdag eftermiddag først over stregen i 6. etape af det spanske cykelløb Catalonien Rundt.

  Groves havde ellers en defekt få kilometer fra målstregen, da en holdkammerat gav ham en cykel, der så ud til at være for høj. Men alligevel var han hurtig i opløbet og snuppede sejren.

  Etapen vil ellers blive husket for den byge af skældsord, som en rasende Remco Evenepoel undervejs sendte i retning af Primoz Roglic, da de sammen havde lagt afstand til feltet.

  Men denne gang var Roglic ikke interesseret i en etapesejr. Derfor måtte en frustreret Evenepoel gøre alt arbejdet, mens Roglic blot koncentrerede sig om at holde sig i belgierens hjul. Det udnyttede Kaden Groves til at tage sin anden etapesejr i løbet.

  Løbet slutter søndag i Barcelona, hvor rytterne traditionen tro skal op ad det stejle Montjuic-bjerg en håndfuld gange. Roglic' forspring til Evenepoel er på ti sekunder.

  /ritzau/

 50. Fortuna Hjørring brager sammen med FC Nordsjælland i kvindernes pokalfinale

  Med en finaleplads i årets udgave af Gjensidige Kvindepokalen er Fortuna Hjørring blot en enkelt sejr fra at genvinde titlen. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Lørdag blev semifinalerne i Gjensidige Kvindepokalen afgjort, og det står nu klart, at Fortuna Hjørring skal møde FC Nordsjælland i finalen.

  Sidste år vandt Fortuna Hjørring turneringen, og nordjyderne er nu blot en enkelt kamp fra at genvinde titlen, efter holdet lørdag slog HB Køge med en 2-0 på hjemmebane i returopgøret.

  Den første kamp mellem de to semifinalister endte uden mål, og derfor var angriber Rikke Dybdahls to mål nok til at sikre Fortuna Hjørring en plads i finalen.

  I Aarhus sikrede FC Nordsjælland avancement til finalen, da holdet slog AGF med 3-0.

  Første semifinaleopgør mellem de to hold sluttede 1-0 til holdet fra Farum, og dermed går nordsjællænderne videre til finalen med et sammenlagt resultat på 4-0 efter de to semifinaler.

Mere fra dr.dk