Seneste sport

Danske doubler er klar til semifinaler i Hong Kong Open

Tvillingerne Lee Fang-jen og Lee Fang-chih fra Taiwan kunne ikke matche den danske herredouble med Anders Skaarup og Kim Astrup i fredagens kvartfinale i Hong Kong Open.

Danskerne spillede sig uden nævneværdige problemer videre til semifinalerne i Super 500-turneringen med en sejr på 21-13, 21-17.

Også damedoublen med Maiken Fruergaard og Sara Thygesen er semifinaleklar efter deres sejr over de ottendeseedede japanere, Rena Miyaura og Ayako Sakuramoto.

For at komme i finalen skal Skaarup og Astrup besejre det femteseedede par Hendra Setiawan og Mohammad Ahsan fra Indonesien.

Det blev lidt tættere i Fruergaard og Thygesens sejr over Miyaura og Sakuramoto. Danskerne vandt med cifrene 21-19, 21-18 og nærmer sig nu et stort resultat. Deres modstandere i semifinalen er endnu ikke fundet.

Senere skal Magnus Johannesen og Rasmus Gemke kæmpe for en eller to danske semifinalepladser i herresingle.

/ritzau/

Seneste sport

 1. Svensk fodbold får første kvindelige generalsekretær

  Andrea Möllerberg tiltræder det nye job som generalsekretær i SvFF den 1. november (Foto: © 12160 Mikaela Landeström/TT, Ritzau Scanpix)

  Der er blevet skrevet en slags svensk fodboldhistorie i dag.

  For der er for første gang blevet udpeget en kvindelig generalsekretær i Sveriges Fodboldforbund (SvFF), oplyser forbundet på sin hjemmeside.

  - Jeg er uhørt stolt over det selvfølgelig. Jeg ser frem til, at mit lederskab skal være synligt her i Sveriges Fodboldforbund og i svensk fodbold, siger nyvalgte Andrea Möllerberg på et pressemøde.

  På SvFF's hjemmeside oplyser hun, at hun blandt andet vil have fokus på at skabe en "skarp elite og eliteforberedende fodbold".

  Andrea Möllerberg tager over for Håkan Sjöstrand, der har siddet på posten siden 2014.

 2. Clara Tauson trækker sig fra tenniskamp med ny skade

  Clara Tauson har for tiden stor besvær med ryggen. (Foto: © Mary Altaffer, Associated Press)

  Clara Tauson har endnu ikke fået endegyldigt bugt med de fysiske skavanker, som holdt hende ude i store dele af 2022.

  Igen onsdag måtte den danske tennisspiller trække sig, da hun i anden runde af WTA-turneringen Ningbo Open i Kina mødte Vera Zvonareva.

  Forinden havde Tauson tabt første sæt 4-6 og var bagud 0-1 i andet.

  Det var tydeligt, at danskeren var hæmmet under kampen. Mellem sættene modtog hun behandling for rygbesvær på banen, men det var altså ikke nok til at fuldføre kampen.

  Til sidst gik hun grædende rundt på banen, før hun gik til nettet for at sige tak for den afkortede kamp.

  For bare en uge siden blev Tauson nødt til at trække sig fra en anden kinesisk turnering.

  /ritzau/

 3. Dansk målvogter skifter bundklub i håndboldligaen ud med tyske mestre og Champions League

  Sarah Nørklit Lønborg var med til at rykke Ajax København op i ligaen i 2017. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

  Sarah Nørklit Lønborg skifter fra Ajax København til tyske Bietigheim fra den 1. oktober.

  Dermed forlader hun bundholdet i den danske liga og skal i stedet kæmpe om det tyske mesterskab og Champions League, hvor tyskerne har vundet de tre første kampe.

  Det er dermed en del trin på karrierestigen, som Lønborg springer over, og det giver en begejstring, der er svær at skjule for målvogteren.

  - Det har altid været en drøm for mig at få muligheden for at spille tophåndbold og Champions League. Bietigheim er et hold, som er på højeste niveau, og jeg ser meget frem til at komme i gang og lære pigerne og staben omkring holdet at kende, siger hun til Bietigheims hjemmeside.

  I det tyske får Sarah Nørklit Lønborg en dansk træner i Jakob Vestergaard og en dansk holdkammerat i Anne With Johansen.

 4. DBU sætter foden ned: Ingen danske landshold skal møde Rusland

  Alle russiske fodboldlandshold har været udelukket af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) turneringer siden invasionen af Ukraine. Men nu har Uefa's eksekutivkomité besluttet at åbne døren for det russiske U17-landshold.

  De kommer dog ikke til at møde Danmarks U17-landshold. Det slår DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, fast.

  - Vi kommer ikke til at se et dansk landshold stille op mod et russisk landshold - uanset alder. Det vil jeg gerne understrege. DBU's holdning er den samme, som den hele tiden har været, siger Jakob Høyer til Ritzau.

  Der er dog heller ikke vedtaget noget endnu, men Uefa har bedt administrationen om at komme med et forslag til, hvordan de russiske U17-hold kan sluses ind igen. Det er dog et krav, at de skal spille under neutrale farver, neutralt flag og på neutral grund.

 5. Christian Eriksen måtte blive i sygesengen, da United vandt i pokalen

  Christian Eriksen og Manchester United har ikke fået en god start på sæsonen. (Foto: © Carl Recine, Ritzau Scanpix)

  Manchester United sendte tirsdag aften Crystal Palace ud af den engelske pokalturnering Carabao Cup med 3-0.

  Det var dog uden den danske landsholdsspiller Christian Eriksen på holdkortet. Midtbanespilleren var nemlig syg, fortalte træneren Erik Ten Hag efter kampen.

  Hos gæsterne sad danske Joachim Andersen på bænken i hele opgøret, mens landsholdssangriberen Rasmus Højlund fik det sidste kvarter på banen for Manchester United uden af komme på måltavlen.

  I sæsonens første otte kampe har de røde djævle blot vundet fire af dem.

 6. Dårligt nyt for Delaney, der har brækket kravebenet efter uheldigt fald

  Thomas Delaney faldt uheldigt i søndagens kamp mod Club Brugge og står nu foran en længere pause. (Foto: © BRUNO FAHY, Ritzau Scanpix)

  I søndags faldt landsholdsspilleren Thomas Delaney akavet ned på sin skulder under en ligakamp for Anderlecht, og nu meddeler den belgiske fodboldklub, at danskeren har brækket kravebenet.

  Uheldet skete kort inden pausen mod Club Brugge, hvorefter Delaney måtte lade sig udskifte.

  Allerede tirsdag har han været på operationsbordet og forventes at være ude indtil begyndelsen af november, skriver Anderlecht på sin hjemmeside.

  Danmarks fodboldherrer mødes igen i oktober, hvor de skal møde Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen. Det bliver, hvis den belgiske sundhedsstab får ret i sine forudsigelser, altså uden Thomas Delaney.

 7. AGF-profil er færdig for i år

  Mikkel Duelund kommer ikke på banen igen i dette kalenderår. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Det blev en kort efterårssæson for AGF-spilleren Mikkel Duelund, som grundet en skade i anklen er ude resten af året. Det bekræfter midtbanespilleren selv til B.T.

  Der er ikke tale om en ny skade, men derimod en følgeskade fra danskerens tid i Dynamo Kiev, hvor han pådrog sig et dobbelt ankelbrud.

  Duelund forklarer, at det er en knogle i hælen, der er vokset forkert op i akillessenen, og det giver betændelse og smerter. Derfor har en operation været nødvendig.

  26-årige Mikkel Duelund forventer dog at vende stærkt tilbage i det nye år.

  - Jeg er på vej ind i den bedste alder for en spiller, jeg har en kæmpeappetit på fodbold, og jeg er sikker på, at operationen gør mig til en bedre spiller, lyder det fra Mikkel Duelund.

  AGF er nummer seks i Superligaen efter de første ni spillerunder.

 8. Holger Rune får svær lodtrækning til første runde i Beijing

  Holger Rune har ikke vundet en tenniskamp siden Wimbledon i juli. (Foto: © Geoff Burke, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne har det ikke let for tiden.

  Holger Rune har ikke vundet en tenniskamp siden den 10. juli, og stort set siden da har den 20-årige tennisspiller døjet med en rygskade.

  Om to dage begynder ATP-turneringen i Beijing, og her har danskeren fået en mildest talt svær lodtrækning.

  Holger Rune er tredjeseedet ved turneringen, men møder alligevel verdens nummer 14, Felix Auger-Alliassime i første runde.

  De to spillere har mødt hinanden to gange med en sejr til hver. Danskeren har dog overhånden, da han vandt seneste opgør for godt et år siden.

 9. Spanske fodboldkvinder vil lægge skandaler og strejke bag sig

  Aitana Bonmati (tv) fortalte på et pressemøde mandag, at fodboldkvinderne vil efterlade gode vilkår for de generationer, som skal overtage landsholdet i fremtiden. (Foto: © CRISTINA QUICLER, Ritzau Scanpix)

  Nu skal det handle om fodbold.

  Sådan lød budskabet fra den spanske fodboldspiller Aitana Bonmati på mandagens pressemøde forud for Nations League-kampen mod Schweiz tirsdag aften.

  Siden VM-triumfen i august har et kys uden samtykke fra den nu tidligere spanske fodboldpræsident og en spillerstrejke fyldt hele billedet i spansk landsholdsfodbold.

  Men på et syv timer langt møde i sidste uge blev spillerne, deres spillerforening og forbundet enige om en aftale, hvor mellem seks og ni personer i ledende stillinger blev opfordret til at sige op, ellers ville de blive fyret.

  Dermed nåede spillernes kamp for kvinders rettigheder et foreløbigt punktum.

  - De første par dage var komplicerede med stress og angst, men som dagene er gået, har det ændret sig. Vi kan nu fuldt ud fokusere på fodbold, som er det, vi vil, fortæller Bonmati.

  - Vi sætter et eksempel på et sportsligt og socialt niveau om, at mænd og kvinder skal behandles ens.

 10. Wozniacki begynder 2024-sæsonen i New Zealand

  Caroline Wozniacki har fundet turneringen, der skal bringe hende i topform til Australian Open. (Foto: © WILL OLIVER, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisstjerne Caroline Wozniackis comeback var ikke bare en kort affære, der kulminerede med US Open tidligere på måneden.

  Den 33-årige tidligere verdensetter har nemlig tirsdag meldt ud, at hun begynder næste års sæson i Auckland, New Zealand, hvor hun i januar skal spille ASB Classic.

  - Jeg elsker fansene i Auckland. Det er altid en virkelig god begivenhed. Jeg har altid haft det godt der, fortæller Woznaicki til turneringen.

  ASB Classic bliver en opvarmningsturnering for tennisstjernen, der håber, at formen topper ved grand slam-turneringen Australian Open, der også spilles i januar.

 11. FC Nordsjælland skyder forgæves og smider point mod bundprop

  I mandagens 3F Superliga-opgør var FC Nordsjælland store favoritter hjemme mod bundproppen fra Hvidovre.

  Men trods et hav af skud og chancer kunne vicemestrene fra Nordsjælland ikke knække Hvidovre, der fightede 0-0 hjem på Right to Dream Park.

  Hjemmeholdet fra Farum måtte undvære sygdomsramte Marcus Ingvartsen i angrebet, men holdets øvrige offensive kræfter fik hurtigt skabt chancer.

  Allerede efter 15 sekunder var gæsterne fra Hvidovre ved at komme i problemer, da Filip Djukic i Hvidovre-målet sendte en skæv aflevering ud til Nordsjællands Ibrahim Osman. Keeperen fik dog selv blokeret ghaneserens skud mod mål.

  Halvvejs i første halvleg var det Nordsjællands norske stjerne, Andreas Schjelderup, der sparkede på mål, men igen stod Filip Djukic det rigtige sted og boksede bolden ud af farezonen.

  I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at være skydeglade, men holdet havde ualmindeligt svært ved at få netmaskerne til at blafre.

  Bedste forsøg fik Andreas Schjelderup, men Filip Djukic, der stod en solid kamp i Hvidovre-buret, fik endnu engang afværget nordmandens forsøg.

  Dybt inde i overtiden fik Hvidovre deres mulighed for at snuppe tre point, men Andreas Smed kunne lige nøjagtig ikke finde Simon Makienok i feltet, og derfor måtte holdene med et 0-0-resultat dele pointene.

  Resultatet betyder, at FC Nordsjælland indtager Superligaens trejdeplads med 18 point. Hvidovre er fortsat uden sejr og ligger sidst i Superligaen med tre point.

  Du kan se kampens højdepunkter i videoen i toppen af artiklen.

 12. Afbrudt topkamp skal spilles færdig bag lukkede døre - men Ajax klager over ny dato

  Sådan så det ud, da opgøret mellem ærkerivalerne Ajax og Feyenoord søndag blev afbrudt. (Foto: © Olaf Kraak)

  Søndagens rivalopgør mellem Ajax Amsterdam og Feyenoord, der blev afbrudt efter gentagende uroligheder, skal spilles færdig onsdag eftermiddag uden tilskuere.

  Det har det hollandske fodboldforbund, KNVB, meldt ud på forbundets hjemmeside.

  Kampens genoptagelse har dog ikke skabt glæde hos Ajax, der ikke ønsker at spille kampen videre på onsdag.

  Den hollandske topklub, der med blot fire point på fem kampe har fået en skrækkelig start på sæsonen, skulle oprindeligt spille mod FC Volendam på onsdag, men den kamp skal nu flyttes til en anden dato.

  Ajax har på deres hjemmeside appelleret til, at kampen mod Feyenoord i stedet skal spilles færdig senere i efteråret.

  - Grundet nationale og internationale kampe er den første uge i november det tidligste tidspunkt, at kampen kan spilles færdig efter vores mening, skriver klubben på dens hjemmeside.

  Ajax var bagud med 0-3 hjemme på Johan Cruijff Arena mod Feyenoord, og kampen blev afbrudt efter 55 minutter, efter Ajax-fans ad to gange havde kastet romerlys ind på banen. Du kan læse mere om urolighederne her.

 13. Hollandsk duo bytter Odense ud med ungarsk storklub

  Odense Håndbold bliver til sommer to hollandske profiler fattigere, når Dione Housheer og Bo van Wetering forlader klubben.

  Begge har besluttet at bytte den fynske håndboldklub ud med ungarske Györ.

  Det oplyser Odense på sin hjemmeside, mens Györ har bekræftet nyheden på sin facebookside.

  Housheer og van Wetering er i gang med deres tredje sæson i Odense og var sidste år med til at vinde det danske mesterskab.

  Nu søger de nye udfordringer til sportsdirektør Trine Nielsens ærgrelse.

  - Jeg er naturligvis virkelig ærgerlig over, at både Bo og Dione har valgt at stoppe i klubben til sommer – begge er kæmpestore talenter, der i den grad er trådt ind på den store scene og har vist, at de tilhører den absolutte top i international håndbold.

  - Når det så er sagt, så er jeg også stolt af, at vi i Odense har været en del af denne udvikling for begge spillere, og ønsker dem al mulig held og lykke i fremtiden, siger Trine Nielsen til klubbens hjemmeside.

  /ritzau/

 14. Landsholdsstjerne sidder over, når Danmarks håndboldkvinder spiller EM-kvalifikation

  "Sandra Toft har allerede fået besked på, at hun er med til VM såfremt hun selvfølgelig holder sit niveau og ellers holder sig skadefri," siger landstræner Jesper Jensen. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Truppen med Danmarks bedste håndboldkvinder ligner sig selv, men landstræner Jesper Jensen vil bruge de kommende EM-kvalifikationskampe mod Kosovo på at eksperimentere.

  Det fortæller han i forbindelse med landsholdsudtagelsen af 19 spillere mandag eftermiddag. Blandt andre kommer målvogterprofilen Sandra Toft ikke til at spille de to kampe den 12. og 14. oktober, selvom hun er udtaget.

  - Sandra Toft har allerede fået besked på, at hun er med til VM, såfremt hun holder sit niveau og holder sig skadefri. Men derudover ser vi Althea Reinhardt og Anna Kristensen som helt lige på nuværende tidspunkt, siger Jesper Jensen i en pressemeddelelse.

  - Vi ønsker ikke at forfordele nogen af dem under den kommende samling, men vil forsøge at give dem lige gode betingelser, og derfor sidder Sandra over i de to kampe.

  Du kan se hele truppen, der også tæller profiler som Anne Mette Hansen, Kristina Jørgensen og Mie Højlund, ved at klikke på dette link.

  Danmark deltager i VM i håndbold fra den 30. november til den 17. december.

 15. Clara Tauson fik revanche mod russisk tennisspiller

  Clara Tauson vandt sin første kamp i Ningbo Open i Kina med 6-4, 6-1 over russeren Elina Avanesyan. (Foto: © Mary Altaffer, Associated Press)

  I juni led Clara Tauson et smertefuldt nederlag til russiske Elina Avanesyan ved French Open. Tre måneder senere fik den danske tennisspiller revanche.

  Hun vandt således sin første kamp ved Ningbo Open i Kina med 6-4, 6-1. Det er Clara Tausons første kamp, siden hun i sidste uge måtte udgå af et opgør i en anden WTA-turnering som følge af et hedeslag.

  Clara Tauson var den første til at tilspille sig breakbold og vandt første sæt, som blev servet hjem. I andet sæt blev det danske spil blot bedre, og Clara Tauson slog blandt andet et par forrygende baghåndsvindere.

  Danskeren kender endnu ikke sin modstander i anden runde. I kvartfinalen kan hun møde den topseedede tuneser, Ons Jabeur, der har været i tre grand slam-finaler de seneste to sæsoner.

 16. Real Madrid taber i lokalrivalens elektriske hule

  Real Madrid har været ustoppelig i La Liga - lige indtil søndag aften.

  På udebane hos lokalrivalen Atlético Madrid løb topholdet ind i et toptændt publikum og en toptændt modstander, som ikke havde i sinde at dele gaver ud.

  Den tidligere Real Madrid-spiller Álvaro Morata scorede to mål og Antoine Griezmann scorede et enkelt, og så vandt Atlético Madrid med 3-1.

  Det betyder, at Real Madrids stime på fem sejre ud af fem mulige i La Liga blev brudt. Og klubben indtager nu ikke længere førstepladsen.

  Det gør derimod klubbens ærkerival nummer et, FC Barcelona. Selv er Real Madrid på tredjepladsen. Atlético Madrid er på femtepladsen.

 17. Dobbelt dansk mål og dobbelt dansk skade i belgisk topkamp

  Det vrimlede med danskere i hovedrollerne, da de to store belgiske klubber Anderlecht og Club Brugge søndag bragede sammen i udkanten af Bruxelles.

  Kasper Dolberg var den første til at bringe sig i fokus, da han i slutningen af første halvleg kastede sig frem og stangede Anderlecht på 1-0.

  Angriberen nåede dermed op på fire scoringer i otte kampe efter sit skifte til den belgiske liga.

  Det er imidlertid ikke sikkert, at han kommer til at score igen i næste kamp. Fem minutter efter sin scoring måtte han nemlig udgå af opgøret med en skade.

  Det samme måtte landsholdsspilleren Thomas Delaney, og så var debuterende Kasper Schmeichel den eneste dansker tilbage på banen for Anderlecht.

  Han kunne dog ikke gøre noget ved, at Andreas Skov Olsen bragte Club Brugge på omgangshøjde knap 20 minutter efter pausen.

  Danskeren fik serveret bolden fra endnu en dansker, nemlig Patrick Zinckernagel, og så kunne Skov Olsen fra en svær vinkel score sit femte ligamål i sæsonen.

  Dermed er landsholdsspilleren oppe på i alt otte scoringer for sin klub på denne side af sommerferien.

  Casper Nielsen kom senere ind for Club Brugge, mens Anders Dreyer kom på banen for Anderlecht. Opgøret endte 1-1.

  /ritzau/

 18. Newcastle holder målfest hos oprykker med sejr på 8-0

  Med otte forskellige målscorere vandt Newcastle med hele 8-0 på udebane over Sheffield United i den engelske Premier League.

  Det er første gang i Premier Leagues historie, at et hold har otte forskellige målscorere i samme kamp.

  I første halvleg scorede Sean Longstaff, Dan Burn og Sven Botman, inden Callum Wilson, Anthony Gordon, Miguel Almirón, Bruno Guimares og Alexander Isak fuldendte ydmygelsen i anden halvleg.

  Søndagens 0-8-nederlag var det største nederlag for Sheffield United i klubbens historie.

  Newcastle er nummer otte med ni point efter de første seks kampe.

  /ritzau/

 19. FC Midtjylland dukkede OB til allersidst på hjemmebane

  Gue-Sung Cho bragte FC Midtjylland foran mod OB tidligt i anden halvleg. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Søndagens sene kamp i Superligaen mellem FC Midtjylland og OB endte med hjemmeholdet som vinder, da de to hold forlod græstæppet i Herning ved slutresultat 2-1.

  Midtjyderne bragte sig foran kort inde i anden halvleg efter en straffesparksscoring af sydkoreanske Gue-Sung Cho. Det var angriberens femte sæsonmål i Superligaen.

  Stik i mod spil og chancer kom fynboerne tilbage i opgøret blot et par minutter senere, da Loucious Deedson fik sendt en udligning i kassen.

  FC Midtjylland har døjet med præstationerne her i sæsonstarten og er allerede hægtet en del af i mesterskabskampen. Derfor var det livsvigtige point, der blev spillet om i den sene aftensol på heden.

  Men uagtet gode intentioner, skulle der gå lang tid før FC Midtjylland fik skovlen under OB, som syntes tilfredse med det ene point.

  I slutfasen havde Cho en gigantisk chance for at lukke kampen, men selvom han strakte sig til det yderste, fik han ikke en ordentlig træffer på bolden.

  Til gengæld dukkede indskiftede Charles op i feltet i dommerens overtid, og den brasilianske midtbanespiller sparkede bolden flot i nettet til stor jubel for de fremmødte.

  Kampens resultat betyder, at FC Midtjylland kravler op på femtepladsen med 14 point, mens OB knokler med tingene på tiendeplads med blot 8 point.

 20. Flotte danske golfresultater ved Open de France

  Danske Jeff Winther kom fra baghjul og snuppede andenpladsen ved Open de France, hvor Rasmus Højgaard blev firer.

  Jeff Winther gik den fjerde og sidste runde i seks slag under par, og det var der ingen, der kunne gøre bedre.

  Den fornemme præstation sendte Jeff Winther opad i stillingen, og da alle mand var i klubhuset, var han på en delt andenplads.

  Danskeren lavede i løbet af dagen seks birdies og en eagle. Og hvis det ikke var for to bogeys, så skulle han have været i omspil om sejren.

  21-årige Ryo Hisatsune var nemlig to slag bedre end Jeff Winther og Jordan Smith, og på den måde vandt han turneringen i Frankrig.

  Jeff Winther var ikke den eneste dansker, der viste sig frem.

  Rasmus Højgaard har siden torsdag været i spil til sejren, men måtte nøjes med fjerdepladsen.

  Søndagens finalerunde var en smule blandet for den unge dansker, som kom i klubhuset med en score på tre slag under par - samlet 11 slag under par.

  Thorbjørn Olesen sluttede som nummer ti i otte slag under par, mens John Axelsen sluttede som nummer 16 i seks slag under par.

  /ritzau/

 21. Arsenal og Tottenham spiller 2-2 i medrivende affære

  I et underholdende og målrigt London-derby spillede Arsenal søndag 2-2 hjemme mod Tottenham i den engelske Premier League.

  Med det uafgjorte resultat har både Tottenham og Arsenal 14 point efter seks kampe på fjerde- og femtepladsen i tabellen.

  Efter 26 minutter kom Arsenal foran på et selvmål af Tottenham-stopperen Cristian Romero.

  Det var Arsenals kantspiller Bukayo Saka, der trykkede af på kanten af feltet, og Romero var uheldig at ramme bolden på vejen, så den snød Tottenham-keeper Guglielmo Vicario.

  Kort før pausen fik Tottenham udlignet ved den sydkoreanske angriber Son Heung-min, der blev sat op af James Maddison.

  Ti minutter inde i anden halvleg scorede Saka til 2-1 på et straffespark, efter at Romero havde ramt bolden med armen. Argentineren havde ikke sin bedste dag i Tottenhams forsvar.

  Føringen holdt dog kun i et minut, så havde Son udlignet til 2-2. Igen var det Maddison, der agerede assistmager.

  Pierre-Emile Højbjerg blev skiftet ind for Tottenham efter 78 minutter, og den danske landsholdsspiller var med til at forsvare det ene point i den resterende del af kampen, der også talte ti tillægsminutter.

  /ritzau/

 22. Randers og AGF deler i midtjysk klassiker

  Stephen Odey bragte Randers foran efter en halv time af kampen mod AGF. (Foto: © ERNST VAN NORDE, ERNST VAN NORDE)

  På mål af Stephen Odey og Patrick Mortensen delte Randers FC og AGF byttet i søndagens eftermiddagskamp i Superligaen.

  Begge klubber haft et broget forløb i Superligaen indtil videre, og derfor kunne dagens opgør være en mulighed for virkelig at kickstarte sæsonen.

  Den første halve time forløb forholdsvis chancefattig, men så tog hjemmeholdet fat. Den nigerianske klubhelt Stephen Odey slog efter 33 minutter til med en kælen inderside, og så var randrusianerne foran med 1-0.

  Det så længe ud til at være rigeligt, og kampen igennem kunne ingen af de to mandskaber for alvor fået noget til at fungere.

  Og niveauet i kampen afspejlede meget godt, klubbernes sæson indtil videre. Lettere middelmådigt.

  Men i kampens døende minutter gik Patrick Mortensen pludselig i græsset i Randers' straffesparksfelt. Nedlagt af keeper Patrik Carlgren, og det betyder straffespark.

  Anføreren tog selv ansvaret på skuldrene og satte bolden sikkert ind bag den svenske målmand. 1-1.

  Det uafgjorte resultat rykker ikke meget ved nogle af holdene i tabellen, hvor Randers ligger nummer ni og AGF nummer 5.

 23. FCK leverer vildt comeback og forsvarer førstepladsen

  Roony Bardghji. (Foto: © MARTIN DIVISEK, Ritzau Scanpix)

  Roony Bardghji blev den store helt for FC København i lokalopgøret mod Brøndby IF søndag eftermiddag.

  Den 17-årige svensker blev skiftet ind med ti minutter igen af opgøret ved stillingen 2-1 til Brøndby, der dermed stod til at overtage Superligaens førsteplads.

  Men Bardghji ville det anderledes. Først udlignede han til 2-2 med godt fem minutter igen, inden han i tillægstiden gjorde det til 3-2 og sikrede FCK sejren.

  Den virtuelle førsteplads bølgede ellers frem og tilbage i løbet af opgøret. Først bragte Josip Radošević Brøndby IF foran 1-0 i første halvleg, men FCK generobrede førstepladsen, da Diogo Gonçalves udlignede til 1-1 kort efter pausen.

  Med tyve minutter igen bragte Ohi Omoijuanfo Brøndby foran 2-1.

  Men det var altså lige indtil, at Roony Bardghji blev skiftet ind.

  Du kan se målene fra opgøret herunder:

 24. Topscorer fortsætter målstimen og sikrer Silkeborg femte sejr på stribe

  Alexander Lind scorede to gange mod Viborg FF i Superligaen. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Silkeborg kunne til eftermiddag notere sig for endnu en sejr i Superligaen, da de uden det store besvær slog Viborg med 2-0 på hjemmebane.

  Med fire sejre i streg gik hjemmeholdet selvtillidsfyldte ind til det jyske opgør mod Viborg, der omvendt er kommet vaklende fra start i årets Superliga.

  Vi skal over en måned tilbage for at finde de grønblusedes seneste sejr, så mon ikke cheftræner Jacob Friis og company havde forsøgt at brygge på nye boller til kampsuppen i løbet af træningsugen.

  Det krævede især en håndtering af Superligaens topscorer Alexander Lind, som indtil videre har været Silkeborgs farligste mand i sæsonen.

  Og det var da forventeligt også Alexander Lind, som først bød sig til med en afslutning fra kanten af feltet efter knap 20 minutter. Lucas Lund med sikre hænder i målet.

  Første halvleg var præget af to gode organisationer, som ikke tillod mange chancer væk til modstanderholdet, men efter 32 minutter gik den ikke længere for Viborg. Alexander Lind var først over en retur, og så kunne han glidende sætte sit sæsonmål nummer otte i kassen. 1-0 til hjemmeholdet.

  Blot fem minutter inde i anden halvleg fordoblede Alexander Lind sin måltotal for kampen, da han igen fik sidste fod på en nem afslutning tæt på mål.

  Lind blev udskiftet efter 70 minutter, hvilket kunne tyde på, at Silkeborg følte sig sikre på sejren.

  Det skete heller ikke nævneværdigt flere ting i kampen, som sluttede 2-0 til hjemmeholdet. Dermed ligger Silkeborg nu aktuelt nummer to i Superligaen, mens Viborg ligger nummer otte.

  Her kan du se højdepunkterne fra opgøret:

 25. Politiet tager nye metoder i brug i forbindelse med københavnsk lokalopgør

  Når Brøndby IF og FC København mødes i dag klokken 14.00, er der nærmest garanti for dramatik.

  Men ofte betyder kampene også dramatik uden for banen. Der er således en lang historik om ballade mellem tilhængere, og ved det seneste møde blev politifolk sågar angrebet med kasteskyts foran Brøndby Stadion.

  Derfor har Københavns Vestegns Politi taget nye metoder i brug og blandt andet valgt at benytte muligheden for at tilbageholde udeholdets fans inde på stadion efter kampen i en periode. Det tiltag er en del af den nye lov, der blev indført i maj for at styrke indsatsen mod hooliganisme.

  Politiinspektør Mogens Lauridsen bekræfter samtidig over for DR, at politiet har mulighed for at give et påbud til folk, som mistænkes for at ville lave ballade. Der er også indført en skærpet strafzone i et område omkring stadion.

  Kampen fløjtes i gang kl. 14.00 på Brøndby Stadion.

 26. Suveræne Verstappen vinder på uheldig Magnussen-dag i Japan

  Verstappen kan lige så godt holde armene oppe, for inden længe kan han med stor sandsynlighed fejre VM-titlen. (Foto: © Toru Hanai, Associated Press)

  Der er ingen over og ingen i nærheden af Max Verstappen i denne Formel 1-sæson.

  Den hurtigtkørende hollænder vandt søndag suverænt det japanske grand prix og sikrede sig dermed sin 13. sejr i sæsonens 16. løb.

  Den forsvarende verdensmester var forrest fra start til slut, og sejren betyder, at Red Bull-køreren allerede i næste løb kan sikre sig sin tredje VM-titel på stribe, selvom der resterer fem løb yderligere efter det.

  McLarens Lando Norris blev nummer to, mens holdkammerat Oscar Piastri blev nummer tre.

  Danske Kevin Magnussen blev tidligt i løbet påkørt af Red Bulls Sergio Perez og måtte derfor tage til takke med en 15.-plads. Nico Hülkenberg, der er danskerens teamkammerat hos Haas, blev nummer 14.

 27. Dansk cykelprofil bekræfter: Skifter hold til nytår

  Mørkøv har været klædt i Quick-Steps blå-hvide farver siden 2018. Men nu er det snart slut. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Rygterne har længe svirret i cykelkredse, og lørdag aften blev sladderen så bekræftet.

  Når 2023 bliver til 2024 er Michael Mørkøv fortid hos Soudal-Quick-Step, som han ellers har repræsenteret i fem år siden 2018.

  Det bekræfter den rutinerede danske cykelrytter over for Ekstra Bladet.

  38-årige Mørkøv vil dog endnu ikke fortælle, hvilket hold han skifter til i den kommende sæson.

  - Jeg ved godt, hvem jeg skal køre for. Det bliver ikke Soudal-Quick-Step, siger Michael Mørkøv til mediet.

  Søndag er Michael Mørkøv med på det danske hold, der stiller op ved EM i linjeløb.

 28. Fuld tid til Højlund i Uniteds sejr over Burnley

  Det blev til en smal 1-0 sejr for Manchester United, der lørdag aften mødte Burnley på udebane i Premier League.

  United stillede med danske Rasmus Højlund fra start, og den danske angriber sled og slæbte i kollektivets tjeneste uden selv for alvor at blive farlig. Højlunds danske holdkammerat, Christian Eriksen, kom ikke på banen.

  Opgørets enlige scoring noterede portugiseren Bruno Fernandes sig for, da han stod for enden af en lang bold frem i banen, han efterfølgende flugtede formidabelt i nettet lige inden pausen.

  Manchester United har nu vundet tre kampe i denne Premier League-sæson og tabt lige så mange. Klubben er på ottendepladsen efter seks runder.

 29. Emily Pedersen storspiller og bringer balance i regnskabet inden finaledagen ved Solheim Cup

  Carlota Ciganda (tv) og Emily Pedersen (th) fejrer deres gode resultat ved anden runde i Solheim Cup. (Foto: © Bernat Armangue, Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved)

  Det var med ryggen mod muren, at det europæiske hold gik ind til andendagen mod USA i den prestigefyldte golfturnering Solheim Cup.

  Stillingen var nemlig 5-3 til USA. inden dagens runder.

  Men det var Emily Pedersen i den grad opsat på at lave om på, og det danske islæt mødte op med blod på tanden. Og det er måske meget forståeligt, taget i betragtning, at hun lavede hole in one i gårdagens runde.

  I dagens dueller var hun parret med først Carlota Ciganda i formatet foursome og derefter Magdelene Sagström i fourball. I begge tilfælde var udfaldet en sejr til danskerens hold.

  Dermed var hun stærkt medvirkende til, at Europa nu har fået udlignet den samlede stilling til 8-8.

  Alt er altså helt lige inden morgendagens finale, hvor turneringen skal afgøres i et velkendt format for spillerne, nemlig singlematch.

  Du kan følge finaledagen i Solheim Cup her på dr.dk i morgen fra klokken 08:00.

 30. Kroatisk politi anholder ni for dødelig fodboldvold i Athen

  Ni personer er blevet anholdt i Kroatien i sagen om et sammenstød i forbindelse med en fodboldkamp i Athen i august.

  Dagen før kampen mellem fodboldklubberne AEK Athen og Dinamo Zagreb blev en tilhænger af AEK dræbt af knivstik.

  De ni anholdte mistænkes for at have spillet en rolle i det voldsomme sammenstød, skriver Ritzau.

  De tilhører det hårdkogte fanmiljø i Dinamo Zagreb ifølge AFP.

  Der var udstedt en arrestordre på dem og en tiende person, som endnu ikke er fundet, skriver kroatiske medier ifølge Ritzau.

 31. De Asiatiske Mesterskaber er officielt åbnet - med politiske aftaler på sidelinjen

  • Det kinesiske flag bæres ind på stadion ved åbningsceremonien. (Foto: © WEIXIANG LIM, Ritzau Scanpix)
  • Kinas præsident Xi Jinping under åbningsceremonien. (Foto: © William WEST, Ritzau Scanpix)
  • Mesterskaberne regnes ifølge Ritzau for at være de næststørste i verden efter OL. (Foto: © Jung Yeon-je, Ritzau Scanpix)
  • De Asiatiske Mesterskaber har flere deltagende atleter end OL, skriver AP. (Foto: © Ishara S. KODIKARA, Ritzau Scanpix)
  • Syriens præsident, Bashar al-Assad, er rejst til Kina for første gang i næsten 20 år for at overvære åbningen og holde møder med Kinas leder. (Foto: © Unknown, Kyodo)
  • Mesterskaberne varer indtil den 8. oktober i Hangzhou i det østlige Kina. (Foto: © masanori Inagaki, Associated Press)
  1 / 6

  Der har været vilde kostumer, magiske lysinstallationer og en brændende fakkel på Hangzhou Olympic Sports Center Stadion i Kina i dag.

  De Asiatiske Mesterskaber, Asian Games, er nemlig officielt begyndt.

  Det er dog ikke kun atleternes præstationer, der er på dagsordenen ved mesterskaberne.

  Kinas præsident, Xi Jinping, benytter begivenheden til at indgå politiske aftaler med lederne fra flere af de deltagende lande.

  Han og Syriens præsident, Bashar al-Assad, har i forbindelse med mesterskaberne sagt, at de snart vil annoncere et strategisk partnerskab, mens Kina også har underskrevet nye strategiske aftaler med det lille land Østtimor.

  I dag har Xi Jinping desuden forsikret den sydkoreanske regeringsschef om, at Kina vil samarbejde om at fremme landenes partnerskab, skriver Ritzau.

  Sydkoreas premierminister, Han Duck-soo, har anmodet Xi om at få Kina til at spille en konstruktiv rolle i forhold til Nordkorea.

 32. Magnussen slår holdkammerat i japansk kvalifikation

  Kevin Magnussen i aktion på Suzuka-banen. (Foto: © Toru Hanai, Associated Press)

  Kevin Magnussen starter som nummer 15, når Japans Formel 1-grand prix skydes i gang søndag.

  Det står klart, efter den danske racerkører i lørdagens kvalifikation på Suzuka-banen formåede at køre sig videre til Q2, hvor Haas-raceren dog ikke havde fart nok til at følge med og sluttede sidst. Derfor endte det med en 15.-plads i kvalifikationen.

  Det var dog nok til at slå holdkammeraten hos Haas, da Nico Hülkenberg ikke kom videre fra Q1. Tyskeren starter som nummer 18 i søndagens løb.

  Max Verstappen starter i pole position, mens McLarens Piastri og Norris starter helholdsvis som nummer to og tre.

 33. Saudiarabisk kronprins er 'ligeglad' med anklager om sportswashing

  Mohammed bin Salman, Saudi-Arabiens kronprins og de facto leder, giver ikke meget for anklagerne om, at han prøver at købe landet til et bedre omdømme gennem international sport.

  - Jeg er ligeglad. Jeg har én procent vækst i bnp fra sport, og jeg sigter efter yderligere 1,5 procent. Kald det, hvad du vil, siger Mohammed bin Salman i et interview med Fox News.

  Ifølge The Guardian har Saudi-Arabien siden begyndelsen af 2021 brugt 42 milliarder kroner på sportsaftaler.

  Investeringerne tæller blandt andet opkøbet af Premier League-klubben Newcastle.

  På hjemmebanen har kongeriget også købt en række stjernespillere som Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Neymar til klubber i den hjemlige liga.

  Af tal fra Fifa fremgår det, at de saudiarabiske klubber fra 1. juni til 1. september har brugt lige over seks milliarder kroner på at hente mandlig fodboldspillere.

  Saudi-Arabien har i de seneste år lavet massive investeringer i særligt europæisk sport. Om det er sportswashing eller ej, er Mohammed bin Salman, Saudi-Arabiens kronprins og de facto leder, ligeglad med (Arkivfoto). (Foto: © Saudi Royal Court/Reuters)
 34. Spanien vinder første kamp efter kysseskandale

  Sveriges landshold udtrykte sympati med de spanske spillere ved at stille op til fotografering med et banner, hvor der står: "#Det er slut. Vores kamp er global" (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

  Rettelse: I en tidligere version blev Göteborg omtalt som Sveriges hovedstad, hvilket Stockholm er. Vi beklager fejlen.

  Det spanske landshold vandt fredag aften 3-2 over Sverige i Nations League i Göteborg.

  Kampen var den første for de spanske landsholdsspillere, siden fodboldbossen Luis Rubiales placerede et uønsket kys på profilen Jennifer Hermosos mund under overrækkelsen af VM-trofæet.

  Kysset har antændt en hed debat om et forældet spansk kvindesyn og har blandt har resulteret i, at flere spillere nægter at trække i landsholdstrøjen, og at Luis Rubiales har måttet trække sig fra de prestigefyldte poster som formand for det spanske fodboldforbund og som vicepræsident for det europæiske fodboldforbund, Uefa.

  Opgøret mod sexisme blev da også markeret ved kampen i den Sverige.

  Her stillede både de svenske og spanske spillere op til fotografering med et banner, hvor der stod:

  "#det er slut, vores kamp er den globale kamp".

  Også på lægterne kunne opbakningen til de spanske kvinders kamp høres. De svenske tilskuere klappede højlydt af spillerne, da de gik på banen, og man kunne se flere bannere med opmuntrende budskaber til Jenni Hermoso, skriver den spanske sportsavis Marca.

  Jenni Hermoso var ikke selv udtaget til landskampen, og selve udtagelsen af landsholdet midt under en strejke har også skabt nye kontroverser mellem spillerne og forbundet.

 35. Dansk speedwayprofil vinder EM for tredje gang

  Mikkel Michelsen (i den gule hjelm) vandt sendt fredag aften sin tredje EM-guldmedalje. (Foto: © Sportxpress, Ritzau Scanpix)

  For tredje gang i karrieren kan Mikkel Michelsen løfte trofæet og juble over titlen som europamester.

  Sent fredag aften har den danske speedwaykører nemlig vundet sit tredje EM, da han i den sidste afdeling af EM-serien i tjekkiske Pardubice blev nummer fire og holdt fast i sin samlede føring.

  Michelsen sikrede sig pladsen på EM-podiets øverste trin i heat nummer 11, som danskeren vandt efter formidabel kørsel.

  Leon Madsen, der inden afdelingen i Tjekkiet lå lige bag Mikkel Michelsen på andenpladsen, formåede dermed ikke at overhale sin danske konkurrent.

  Andenpladsen i den samlede stilling forsvarede Leon Madsen dog. Polske Janusz Kolodziej vandt bronze.

 36. Vejle sikrede et vigtigt superligapoint i Lyngby

  Lyngby Stadion lagde fredag aften græs til et intenst opgør mellem Lyngby Boldklub og Vejle Boldklub, som endte i en pointdeling.

  Og det var en kamp som bølgede frem og tilbage fra første til sidste fløjt.

  1-0 blev det dog til Lyngby i starten af anden halvleg ved formstærke Andri Gudjohnsen, som bankede sit tredje mål i denne sæson ind bag en chanceløs Vejle-målmand.

  Kort efter fik Lyngby en scoring annulleret, hvilket blev dyrt for de kongeblå, da Vejle nogle minutter efter fik udlignet.

  Kristian Kirkegaard modtog tilfældigt bolden i feltet, og så kunne han score sit første mål i den bedste danske række.

  Vejle var i overtiden tæt på at stjæle alle tre point, men scoringen udeblev, hvorfor kampen endte 1-1.

  Med det uafgjorte resultat spiller Lyngby sig op på en øjeblikkelig femteplads, mens Vejle fortsat er Superligaens næstdårligst placerede hold.

  Du kan se kampens højdepunkter i videoen i toppen af artiklen.

 37. Kragh mister førertrøjen på hård etape i Luxembourg

  Det blev kun til en enkelt dag i førertrøjen i Luxembourg Rundt for Søren Kragh Andersen.

  På fredagens etape fra Mertert til Vianden var irske Ben Healy flyvende, og han distancerede Kragh og resten af favoritterne.

  Alpecin-danskeren kom i mål 43 sekunder efter etapevinderen fra EF-holdet, som samtidig kørte sig op på løbets samlede førsteplads. Kragh er nu nummer fire.

  Luxembourg Rundt fortsætter lørdag med en 24 kilometer lang enkeltstart og slutter søndag med en mindre kuperet etape.

  /ritzau/

 38. Dansk bryder taber ved VM og er færdig efter en kamp

  Den danske bryder Mathias Bak blev fredag besejret af Abubakar Khaslakhanau med 5-9 ved VM i Beograd i Serbien og er færdig i turneringen.

  Det oplyser Danmarks Brydeforbund på sin hjemmeside.

  Danskeren stillede op i 97-kiloklassen i græsk-romersk stil.

  Mathias Bak kunne have genindtrådt, hvis resultaterne i Abubakar Khaslakhanaus resterende kampe havde flasket sig.

  Khaslakhanau, der stillede op under neutralt flag, vandt efterfølgende ottendedelsfinalen mod italienske Nikoloz Kakhelashvil, hvilket betød, at Mathias Bak stadig var i live i turneringen.

  Gabriel Rosillo Kindelan fra Cuba blev dog endestationen for Khaslakhanau i kvartfinalen. Det resultat sendte endegyldigt Mathias Bak ud af VM.

  Den anden dansker ved VM, Oliver Krüger, tabte torsdag sin første kamp i 77-kiloklassen i græsk-romersk stil.

  Danskeren tabte til tyske Deni Nakaev med 1-6.

  Tyskeren tabte sin efterfølgende kamp, og dermed blev første runde også endestationen for Krüger.

  /ritzau/

 39. Dansker tager EM-titel i U23-linjeløb

  Danske Henrik Breiner Pedersen blev fredag U23-europamester, da han kørte alene over stregen i linjeløbet ved EM i Holland.

  Den 18-årige dansker kører til daglig for det danske kontinentalhold ColoQuick. Han var den fjerdeyngste rytter i fredagens U23-felt.

  Henrik Breiner Pedersen kom afsted i morgenudbruddet, og feltet med favoritterne formåede aldrig at fange danskeren.

  Sammen med to andre ryttere opbyggede Breiner Pedersen et solidt forspring ned til feltet.

  Den polske udbrudskollega Mateusz Gajdulewicz måtte tidligt slippe danskeren og spanske Ivan Romeo.

  I løbets afslutning viste Henrik Breiner Pedersen sig som den stærkeste og satte Ivan Romeo.

  Danskeren kørte alene over stregen med 25 sekunder ned til Ivan Romeo, der tog EM-sølvet.

  Franske Paul Magnier kom ind 37 sekunder efter danskeren og nuppede bronzemedaljen.

  Fra 2024 skal Henrik Breiner Pedersen køre på udviklingsholdet hos norske Uno-X.

  /ritzau/

 40. Tyskland ansætter Nagelsmann som ny landstræner

  Julian Nagelsmann. (Foto: © HANNIBAL HANSCHKE, Ritzau Scanpix)

  Julian Nagelsmann er ny landstræner for Tysklands herrelandshold i fodbold.

  Det bekræfter det tyske fodboldforbund fredag på sin hjemmeside.

  36-årige Nagelsmann overtager dermed tøjlerne for det kriseramte tyske landshold efter Hansi Flick, der blev fyret tidligere på måneden efter et 1-4-nederlag mod Japan.

  - Vi har et EM i vores eget land. Det er noget helt særligt - noget der sker med årtiers mellemrum. Jeg har et stort ønske om at tage denne udfordring op, siger Nagelsmann til forbundets hjemmeside.

  Nagelsmann blev fyret som cheftræner i FC Bayern München tilbage i foråret og har siden været uden job. Men nu er han altså blevet tysk landstræner på en kontrakt, der løber til og med EM-slutrunden på hjemmebane i Tyskland i sommeren 2024.

  Den nytiltrådte landstræner har en fortid som træner for Hoffenheim, RB Leipzig og altså senest Bayern München.

  Hansi Flick nåede 17 kampe i spidsen for Tyskland, men hentede blot fire sejre. Ved VM i Qatar i 2022 røg Tyskland for anden VM-slutrunde i træk ud allerede efter den indledende gruppe.

 41. Jønsson og AEK ødelægger Brightons europæiske debut

  Brighton debuterede efter sin flotte forgangne sæson i Premier League torsdag på den europæiske scene.

  Men det blev langtfra som håbet for sydenglænderne, der tabte 2-3 til AEK Athen med danske Jens Jønsson som midtbaneanker i Europa Leagues gruppespil.

  Den tidligere AGF-profil var indblandet i mange nærkampe og arbejdede som vanligt hårdt, og han spillede også en væsentlig rolle i forbindelse med sit holds sejrsmål.

  I gruppens anden kamp spillede den tidligere Viborg-profil Anton Gaeei hele kampen, da Ajax spillede 3-3 med Marseille på hjemmebane.

  William Bøving bragte andetsteds Sturm Graz foran 1-0, da han flot omsatte en ripost efter et forsøg på stolpen, da østrigerne havde besøg af Sporting CP.

  Men mødet endte med en 2-1-sejr til portugiserne, der havde Bøvings tidligere holdkammerat i FC København Morten Hjulmand som en del af sin centrale midtbane.

  I Conference League lagde Andreas Skov Olsen det indlæg, som Hans Vanaken omsatte til mål i Club Brugges 1-1-kamp mod Besiktas, mens Andrew Hjulsager var assistmager for Gent i belgiernes 1-1-kamp mod ukrainske Zorya.

  /ritzau/

 42. Liverpool skifter 11 mand og åbner Europa League med sejr

  Liverpool var på hælene i første halvleg, men åbnede torsdag Europa League-gruppespillet med en 3-1-sejr hos østrigske Lask.

  Jürgen Klopp stillede med 11 nye spillere i forhold til 3-1-sejren over Wolverhampton lørdag, og det kunne ses på en temmelig usammenhængende indsats i de første 45 minutter.

  Liverpool er placeret i Europa Leagues gruppe E, hvor de næste modstandere bliver belgiske Royale Union Saint-Gilloise og franske Toulouse.

  Med højreback Mikkel Desler og stopper Rasmus Nicolaisen i startopstillingen fik Toulouse torsdag 1-1 hos Royale Union Saint-Gilloise.

  I gruppe H gik det mindre godt for danskerne. BK Häcken med Mikkel Rygaard og Jacob Barrett Laursen tabte 0-4 hos Bayer Leverkusen, mens Anders Hagelskjær og Molde tabte 0-1 hos Qarabag.

  I Conference League gik det kun en smule bedre for keeper Oliver Christensen, som var mellem stængerne for Fiorentina. Italienerne førte både 1-0 og 2-1, men på et sent mål fik belgiske Genk 2-2.

  /ritzau/

 43. FC Nordsjælland taber europæisk åbningskamp i tyrkisk lydinferno

  FC Nordsjælland tabte med 1-3 til Fenerbahce i torsdagens Conference League-premiere, der blev spillet i et lydinferno på Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi i Istanbul.

  Det var Farum-klubbens første europæiske gruppekamp i 11 år, men comebacket blev aldrig nogen fest for Johannes Hoff Thorups tropper.

  Nordsjællændernes vanlige taktik med at spille bolden ud fra de bageste geledder blev en klar ulempe for holdet i opgøret.

  Gæsterne lavede et hav af uprovokerede fejl i opspillet, og det blev flittigt straffet af Fenerbahce, der også viste effektivitet på dødbolde.

  Midtbanespilleren Miguel Crespo, angriberen Michy Batshuayi og forsvarsspilleren Serdar Aziz stod for Fenerbahces mål, mens højrebacken Oliver Villadsen kom på tavlen for FCN.

  Resultatet efterlader FCN på en tredjeplads i gruppe H, mens Fenerbahce indtager andenpladsen, efter at Ludogorets i den anden kamp tævede Trnava 4-0.

  FC Nordsjællands næste Conference League-kamp spilles torsdag den 5. oktober, hvor Ludogorets gæster Right to Dream Park.

 44. Rasmus Højgaard er to slag fra førsteplads i Frankrig

  Rasmus Højgaard har det godt på banen Le Golf National nær Paris.

  Det slog den danske golfprofil fast torsdag, hvor han gik første runde i DP World Tour-turneringen Open de France i fem slag under banens par efter helt at have undgået bogeys.

  Dermed er han en delt nummer seks og har to slag op til den førende spiller, sydkoreanske Tom Kim, efter at den første af fire runder næsten er færdigspillet.

  Sidste år var Rasmus Højgaard også godt kørende på Le Golf National og blev nummer to i Open de France, blot ét slag efter vinderen Guido Migliozzi, der overhalede danskeren og sejrede efter en fænomenal sidste runde.

  Christoffer Bring, Thorbjørn Olesen og Martin Leth Simonsen kom også gennem torsdagens runde med scorer under par, mens Jeff Winther, Søren Kjeldsen og Oliver Hundebøll skal oppe sig for at klare cuttet og komme med i weekendens runder.

  /ritzau/

 45. FCK-back undskylder for rødt kort: Jeg svigtede holdet

  - Jeg er skuffet over, at jeg svigtede holdet ved at få det andet gule kort, som formentlig kostede os sejren.

  FC Københavns 20-årige back Elias Jelert er klar i mælet, efter at han onsdag så rødt efter 72 minutter af udekampen mod Galatasaray i Champions League.

  - Jeg begik en fejl ved at gå ned i den tackling og det skal jeg lære af, så det ikke sker igen.

  - Hele holdet spillede en fantastisk kamp på en svær udebane, og vi havde kampen nede i sækken, så det var unødvendigt at lave den tackling, siger Jelert til FCK's hjemmeside.

  FCK førte 2-0, da Jelert blev vist ud, og kampen endte 2-2 efter to sene mål af det tyrkiske hjemmehold.

  Cheftræner Jacob Neestrup og flere holdkammerater kritiserede umiddelbart efter kampen den unge backs aktion.

  /ritzau/

 46. To andenpladser i træk sikrer Søren Kragh førertrøjen

  Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen kan iklæde sig førertrøjen i løbet Luxembourg Rundt.

  Torsdag blev den danske Alpecin-rytter nummer to på anden etape af løbet, og dermed sikrede han nok bonussekunder til at overtage førertrøjen i løbet, der er på det næsthøjeste niveau i Den Internationale Cykelunions rangering.

  Danskeren blev også nummer to på første etape.

  Etapen torsdag blev vundet af belgiske Jenthe Biermans fra Arkea-mandskabet.

  Der resterer tre etaper af Luxembourg Rundt.

  Lørdag skal rytterne ud på en 23,9 kilometer lang enkeltstart, inden løbet slutter med en relativt flad etape søndag.

 47. Europas største golftour kommer til Kerteminde

  I sensommeren 2026 lægger nogle af verdens bedste golfspillere vejen forbi Kerteminde, når DP World Tour-turneringen Danish Golf Championship bliver afholdt ved det nordøstfynske golfhotel Great Northern.

  Det skriver Destination Fyn i en pressemeddelelse.

  Arrangørerne forventer, at der kommer 60.000 til 80.000 gæster til byen, og Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S), glæder sig over, at kommunen formår at tiltrække så stor en sportsbegivenhed, der bliver tv-transmitteret i mere end 67 lande verden over.

  - Siden tilblivelsen af Great Northern har det naturligvis stået klart, at potentialet var der, men jeg er utrolig stolt over, at DP World Tour tror på, at vi kan løfte den her kæmpe opgave, siger Kasper Ejsing Olesen.

  Turneringen har tidligere været afholdt i Himmerland og Silkeborg under navnet 'Made In Denmark'.

 48. DBU forlænger med assisterende landstræner

  Også i de kommende to år vil kvindelandsholdets assistenttræner hedde Johanna Rasmussen.

  Det oplyser DBU torsdag i en pressemeddelelse.

  Den 40-årige fodboldtræner, der selv har en lang landsholdskarriere bag sig, har været assisterende landstræner siden 2021, og nu har hun forlænget kontrakten til sommeren 2025.

  - Jeg er rigtig glad og stolt. Det er en ære at være så tæt på landsholdet og bidrage til udviklingen af Danmarks bedste fodboldspillere, siger Johanna Rasmussen.

  Dermed kommer Rasmussen til at arbejde tæt sammen med svenske Andrée Jeglertz, der denne sommer overtog jobbet som dansk landstræner.

  Trænerduoens første opgave sammen venter fredag aften, når Danmark møder Tyskland hjemme i Viborg i den første Nations League-kamp dette efterår.

 49. Højlund høster ros efter første United-scoring: 'Der kommer mange flere'

  Det var tydeligt at se, at scoringen mod Bayern München betød meget for Rasmus Højlund. (Foto: © Matthias Schrader, Associated Press)

  Den 20. september vil altid stå som en særlig dag for Rasmus Højlund.

  Det var nemlig på denne aften, at den danske angriber scorede sit første mål for Manchester United.

  Og selvom det endte skidt med et 3-4-nederlag mod FC Bayern München, så var der efterfølgende fokus på danskerens store aften.

  En aften, der kan blive vigtig for Manchester United fremadrettet, hvis man spørger klubbens manager.

  - Jeg er rigtig glad på hans vegne. Han var det rette sted, og vi ved, at han er i stand til at gøre det. Han kommer til at score mange mål for Manchester United - det er jeg meget overbevist om. Det var den første, og der kommer mange flere, siger Erik ten Hag til Viaplay.

 50. Messi udgår med skade efter bare 37 minutter

  Inter Miami har ikke tabt med Lionel Messi på banen, siden han kom til klubben i juli. (Foto: © Carmen Mandato, Ritzau Scanpix)

  Lionel Messi har fået en glimrende start på tilværelsen som fodboldspiller hos Inter Miami i USA.

  Lige indtil nu.

  For natten til torsdag, dansk tid, måtte den argentinske superstjerne lade sig udskifte med en skade efter bare 37 minutter af Inter Miamis kamp mod Toronto FC i MLS. Skadens karakter og omfang er der endnu ikke en afklaring på.

  Skadesproblemerne kommer efter en periode, hvor Lionel Messi har fået en pause fra fodboldbanen på grund af udmatning.

  Således blev argentineren skånet for at deltage i to kampe for både Inter Miami og det argentinske landshold i sidste uge.

  På trods af Messis tidlige udskiftning vandt Inter Miami sikkert med 4-0 over Toronto FC og er dermed fortsat med i kampen om at kvalificere sig til slutspillet i MLS.

  Lionel Messi har ikke spillet en fodboldkamp siden Miamis 3-1-sejr over Los Angeles FC den 4. september.

Mere fra dr.dk