Seneste sport
7. dec 2021

DBU rejser til Qatar og ønsker svar på en række spørgsmål

Der skal fortsat kigges nærmere på menneskerettighederne i Qatar, som er vært for VM i fodbold næste år.

Det er en af årsagerne til, at Dansk Boldspil-Union (DBU) for tredje gang besøger Qatar. Besøget varer fra tirsdag til fredag i denne uge.

Besøget byder på møder med Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, og den organisation, der arrangerer VM-slutrunden.

Der er behov for kritisk dialog, lyder det fra DBU-direktør Jakob Jensen, der har fokus på øget pres på Qatar og opfølgning på reformer i VM-værtslandet.

- Menneskerettighedssituationen i Qatar er fortsat meget alvorlig.

- Besøget kommer på et vigtigt tidspunkt - særligt med den seneste tids debat, der omhandler pressefrihed, lige rettigheder for alle på stadion og ikke mindst implementering af reformerne for migrantarbejderne.

- Derfor har vi fortsat behov for kritisk dialog og ønsker svar på en række spørgsmål, siger Jakob Jensen.

DBU oplyser, at unionen skal deltage i politiske møder og besigtige forholdene forud for Danmarks deltagelse ved VM.

/ritzau/

Seneste sport

 1. 45 min. siden

  Manglende vaccine kan også koste Djokovic French Open

  Novak Djokovic kan også blive forhindret i at deltage i grand slam-turneringen French Open i maj.

  Mandag meddelte det franske sportsministerium, at sportsudøvere skal være vaccineret for at kunne deltage i turneringer på fransk grund. Der vil ikke blive uddelt dispensation fra dette krav, lyder meldingen. Det skriver Reuters.

  Søndag vedtog Frankrig en ny lov om vaccinepas. Det er i den forbindelse, at det franske sportsministerium melder ud om reglerne for sportsudøvere.

  Som det står lige nu, vil Djokovic ikke kunne deltage i French Open uden at være vaccineret, hvilket serberen ikke er.

  Djokovic blev søndag smidt ud af Australien, da han ikke opfyldte myndighedernes krav for en dispensation, selv om han har forklaret, at han var smittet med coronavirus i december.

  Dermed missede den serbiske verdensetter årets første grand slam-turnering, Australian Open.

 2. I dag kl. 09:46

  Naomi Osaka sikkert videre i Australian Open

  Japanske Naomi Osaka vandt sin første kamp i årets Australian Open, og er nu ét skridt tættere på at genvinde titlen, som hun tidligere har vundet i 2019 og 2021.

  Tennisstjernen vandt over verdensranglistens nummer 50, colombianske Camila Osorio, med cifrerne 6-3 6-3.

  Australian Open er den første turnering Osaka spiller, efter hun valgte at tage en længere pause fra tennisbanen på grund af sit mentale helbred.

  - Jeg kan godt lide de varme forhold, og når jeg kommer her er alle varme og imødekommende. Jeg er sikker på, at det har en positiv effekt på mig, fortæller Naomi Osaka til BBC.

  Næste gang den firedobbelte grandslam-vinder skal i aktion er på onsdag mod den amerikanske Madison Brengle, der ligger nummer 54 på verdensranglisten.

 3. I dag kl. 08:49

  Holger Rune efter nederlag: 'Jeg var bange for at bevæge mig'

  Den danske tenniskomet Holger Rune var på vej mod karrierens første grand slam-sejr, men på ærgerligste vis måtte han se sig slået efter en hård femsætter mod sydkoreaneren Kwon Soonwoo.

  Holger Rune havde kurs mod sejren, da han førte med 2-1 i sæt og desuden var oppe med et servegennembrud tidligt i fjerde sæt, men kampen vendte på hovedet og endte med sejr til Kwon med cifrene 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

  - Det var en god kamp indtil begyndelsen af fjerde sæt, hvor jeg godt kunne mærke, at mine ben begyndte at spænde lidt op, fortæller Holger Rune.

  - Da jeg kom foran 2-0 (i sættet, red.), begyndte jeg at spænde fuldstændigt unødvendigt i benene, og jeg kunne slet ikke bevæge mig.

  I løbet af femte sæt kunne den 18-årige dansker efter noget tid bruge kroppen som normalt takket være behandling og ekstra væske. Men han følte sig stadig hæmmet, fortæller han.

  - Jeg var bange for at bevæge mig, fordi jeg vidste ikke, om kramperne ville vende tilbage.

  Netop kramper har flere gange stået i vejen for Rune. Således også i grand slam-debuten i US Open mod Novak Djokovic sidste år.

  Holger Rune ved ikke, hvorfor det skete igen mandag.

  - Vi afmåler fuldstændig, hvad jeg skal have af salt og så videre i min væske, i forhold til hvor meget jeg sveder, og det var jo heller ikke en varm dag i dag (mandag, red.), siger Rune, der fysisk også føler sig i topform, siger Holger Rune

  /ritzau/

 4. I dag kl. 08:10

  Dansk skiløber udtaget til vinter-OL

  Den danske alpine skiløber, Casper Dyrbye, skal repræsentere Danmark ved de olympiske vinterlege i Beijing. Det bekræfter Danmark Idrætsforbund, DIF.

  Det er ikke første gang skiløberen skal med til OL. Ved vinter-OL i Sydkorea for fire år siden stillede Casper Dyrbye både op i storslalom og slalom.

  Her opnåede han en samlet 60.-plads i storslalom, mens han i slalomdisciplinen udgik i første gennemløb med fire porte tilbage, fordi han mistede den ene ski.

  - Jeg føler lidt, at jeg har en revanche til gode efter vinter-OL i Pyeongchang, hvor jeg mistede min ski i første gennemløb i slalomkonkurrencen og derfor ikke gennemførte.

  - Nu har jeg mere erfaring end for fire år siden, hvilket forhåbentlig fjerner de værste nerver, siger Casper Dyrbye.

  Danmark har rekordmange atleter med til dette vinter-OL. I alt har 61 atleter, inklusiv Casper Dyrbye, fået billetten til vinter-OL, der starter d. 4. februar.

 5. I dag kl. 05:25

  Holger Rune er færdig i Australian Open efter tæt kamp

  Tennisspilleren Holger Rune har slået sin sidste bold i dette års Australian Open. (Foto: BRANDON MALONE © Ritzau Scanpix)

  Danske Holger Rune var på vej mod karrierens første grand slam-sejr, men han måtte se sig slået efter en hård kamp i fem sæt mod sydkoreaneren Kwon Soonwoo.

  Rune havde kurs mod sejren, da han førte med 2-1 i sæt og desuden var oppe med et servegennembrud tidligt i fjerde sæt, men kampen vendte på hovedet og endte med sejr til Kwon med cifrene 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

  Det var Holger Runes første optræden i Australian Open.

 6. I går kl. 22:18

  Island vinder EM-drama mod Holland

  Island sikrede sig en sejr på kun ét mål, da de søndag aften slog Holland med 29-28 i et nerevepirrende drama ved EM i håndbold.

  Island havde bolden i hænderne det sidste halve minut, hvor de ikke spillede mod mål.

  I stedet blev bolden blandt andet spillet helt tilbage til den islandske målvogter, men det udløste ikke en dom for passivt spil.

  Derfor sikrede Island sig den anden sejr og har dermed fire point i det indledende gruppespil. Holland og Ungarn har to point, mens Portugal har nul.

  I sidste spillerunde skal Island spille mod Ungarn, mens Portugal skal spille mod Holland.

 7. I går kl. 21:46

  Dansk landsholdsspiller fik debut for West Ham i dramatisk opgør

  Landsholdsspilleren Emma Snerle er denne vinter skiftet fra Fortuna Hjørring til West Ham. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Landsholdsspilleren Emma Snerle debuterede søndag aften for West Ham, som spillede 1-1 med Tottenham i Englands bedste fodboldrække for kvinder.

  West Ham fik udlignet til allersidst, da Kate Longhurst headede bolden i mål to minutter inde i dommerens tillægstid. På daværende tidspunkt var Emma Snerle blevet skiftet ud.

  Den tidligere Fortuna Hjørring-profil spillede de første 67 minutter af London-opgøret.

  Forinden var gået en chancefattig kamp, hvor kampens første mål kom i begyndelsen af anden halvleg, da Hawa Cissoko begik straffespark.

  Tottenhams Rosella Ayane scorede fra pletten, inden samme Cissoko kort efter blev vist ud for et klodset frispark midt på banen.

  Med en spiller mindre på banen blev opgaven ikke lettere for Snerle og West Ham, der gennem opgøret havde svært ved at spille sig frem til chancer.

  Først i dommerens tillægstid nåede West Ham frem til noget farligt, da en høj bold kom i feltet, som Kate Longhurst flot sendte i mål.

  Med det uafgjorte resultat er West Ham nu ubesejret i fem kampe, og de ligger fortsat placeret som nummer otte ud af 12 i kvindernes bedste række. Tottenham ligger nummer fire.

 8. I går kl. 21:34

  Real Madrid vinder den spanske Super Cup

  Real Madrid vandt søndag aften den spanske Super Cup i fodbold, da de slog det forsvarende mesterhold, Athletic Bilbao, i denne sæsons finale, som blev spillet i Riyadh i Saudi-Arabien.

  Luka Modric scorede kampens første mål kort før pausen, da han fik et fint oplæg fra Rodrygo, som han udnyttede til at sætte en velplaceret afslutning i nettet.

  I begyndelsen af anden halvleg lavede Karim Benzema kampens sidste mål, da han sikkert satte et straffespark i mål.

  Athletic Bilbao fik muligheden for at komme tilbage i kampen kort før tid, men Thibaut Courtois fik en fod på et straffespark fra Raul Garcia.

  Derfor endte kampen 2-0 og Real Madrid kunne juble over, at de for 12. gang i historien vandt den spanske Super Cup i fodbold.

 9. I går kl. 19:46

  Ungarn holder sig inde i EM-varmen efter vildt drama

  Dominik Máthé scorede kampens sidste mål. (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Det blev først afgjort til allersidst, da Ungarn vandt med 31-30 over Portugal ved EM i håndbold.

  Med få sekunder igen scorede Dominik Máthé det afgørende mål og fik de 20.000 tilskuere til at bryde ud i vild jubel på hjemmebanen i Ungarn.

  Med sejren har Ungarn fortsat fine muligheder for at gå videre til mellemrunden ved EM, selvom de tabte deres første kamp ved slutrunden til Holland.

 10. I går kl. 17:41

  Odense Håndbold snupper Champions League-sejr efter flot indledning

  Odense Håndbold spillede en fremragende første halvleg mod Krim fra Ljubljana i Champions League, som de vandt hele 15-5.

  Den gode indledning betød, at fynboerne endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen med 24-19.

  Sejren gav to vigtige point i jagten på en af de to øverste placeringer i gruppen, som giver en billet direkte i kvartfinalen. Nummer tre til seks skal også gennem ottendedelsfinaler.

  Ungarske Györ fører gruppen sikkert, men Odense Håndbold jagter i øjeblikket de forsvarende Champions League-vindere, Vipers fra Norge.

  Nordmændene har 14 point efter ti kampe, mens Odense Håndbold med dagens sejr har 11 point efter samme antal kampe.

  Begge hold mangler fire opgør i Champions League-gruppespillet.

 11. I går kl. 17:17

  Liverpool vender sløv stime mod Brentford, der synker mod bunden

  Den seneste måneds tid har Liverpool kæmpet med at finde det gode spil i Premier League, men søndag kom Jürgen Klopp og co. på vinderkurs igen.

  Efter tre ligakampe i træk uden sejr vandt Liverpool, da danskerholdet Brentford var på besøg.

  Thomas Franks mandskab blev sendt hjem til London med et 0-3-nederlag efter en kamp, hvor gæsterne var under konstant pres.

  Nederlaget er Brentfords fjerde i de seneste fem kampe i Premier League. Holdet er placeret på en 14.-plads med 23 point. Liverpool spillede sig med sejren op på andenpladsen og har nu 45 point. Det er 11 færre end topholdet Manchester Citys total, men Liverpool har spillet en kamp færre.

  /ritzau/

 12. I går kl. 16:06

  Premier League-klub fyrer træneren efter mindre end et år

  Rafael Benitez fik blot 200 dage som manager for Premier League-klubben Everton.

  Efter en skuffende første halvdel af sæsonen har Everton-ledelsen besluttet at kappe båndene til den erfarne spanier. Lørdagens 1-2-nederlag til bundholdet Norwich blev Benitez' sidste i spidsen for holdet.

  - Everton Football Club kan bekræfte Rafael Benitez' afgang som førsteholdets manager. Benitez, som ankom i juni 2021, har forladt klubben med øjeblikkelig virkning. Der kommer nyt om en permanent afløser, når tiden er inde, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Med Rafael Benitez ved roret lykkedes det kun Everton at vinde 5 af sæsonens første 19 kampe i Premier League. Spanieren efterlader klubben på en skuffende 16.-plads med 19 point for 19 kampe.

  /ritzau/

 13. I går kl. 15:25

  Frisk Green er tilbage i EM-lejren efter turbulente dage: 'Det har været.. anderledes'

  Målvogteren Jannick Green fik søndag for første gang under EM lov at træne med det danske herrelandshold i håndbold.

  Han har nemlig siddet ude med coronasmitte. Lørdag fik han en negativ test, men blev alligevel sendt tilbage i karantæne, da hans CT-værdi var for høj.

  Men søndag kunne en frisk Jannick Green så endelig træde ind på træningsbanen med holdkammeraterne efter nogle specielle dage.

  - Det har været en mystisk omgang. Informationerne er gået i alle retninger, så det har været.. anderledes, siger han til DR Sporten.

  Jannick Green er blevet skiftet ind i EM-truppen, så han er klar til at spille mandagens kamp mod Nordmakedonien.

 14. I går kl. 15:23

  Ung normand med historisk slalomsejr: Overhaler 28 konkurrenter

  Lucas Braathen er forholdsvis ny i skiløbernes World Cup, men den 21-årige nordmand har allerede indskrevet sig i sportens historiebøger.

  I søndagens slalom i Wengen leverede han en nærmest umulig bedrift ved at tage den samlede sejr trods en beskeden 29.-plads efter første gennemløb.

  Det er det største sejrsspring, der nogensinde er noteret i World Cuppens historie. Den hidtidige rekord havde Marc Berthod fra Schweiz, der i 2007 vandt i Adelboden efter at have ligget nummer 27 halvvejs.

  - Det er ubeskriveligt, og jeg mangler ord. Jeg var på vej hjem. Det er verdens dejligste følelse, siger Lucas Braathen til NRK.

  /ritzau/

 15. I går kl. 14:51

  Dansk stjerne sad over til træning ved EM, men 'ingen grund til bekymring', siger landstræneren

  Slovenerne var hårde ved Mathias Gidsel. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Mathias Gidsel trænede ikke med det danske landshold i håndbold søndag, fordi han havde brug for at hvile sig efter sejren over Slovenien lørdag.

  Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen til DR Sporten.

  - Han er lidt ramt efter en hård kamp lørdag. Han fik mange slag i mellemgulvet mod Slovenien, og han har lidt bøvl med maven, så han får lov at hvile sig i dag.

  Men igen grund til bekymring?

  - Ikke lige nu, nej, siger landstræner Nikolaj Jacobsen.

 16. I går kl. 14:15

  Danmark skifter ud i EM-truppen

  Danmark har foretaget den første udskiftning i EM-truppen.

  Fløjspilleren Johan Hansen er nemlig blevet skiftet ud med Jannick Green, der søndag trænede med landsholdet for første gang, efter han var kommet ud af coronakarantæne.

  Dermed har landstræner Nikolaj Jacobsen nu tre målmænd til rådighed resten af slutrunden.

  I alt må nationerne skifte ud seks gange i løbet af slutrunden. Der må bruges to udskiftninger i gruppespillet, to i mellemrunden og to i finalekampene.

 17. I går kl. 13:20

  Her forlader Novak Djokovic Australien

  Den serbiske tennisspiller fik tidligere søndag beskeden om, at han ikke måtte spille Australian Open i år.

  Det skete, efter en domstol har stadfæstede inddragelsen af hans australske visum.

  Og allerede nu er Djokovic ved at forlade landet. Det kan du se på billederne herunder.

  Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange tidligere.

  • Novak Djokovic ses her i Melbournes lufthavn søndag. (Foto: Loren Elliott)
  • Novak Djokovic ses her i Melbournes lufthavn søndag. (Foto: Loren Elliott)
  • Novak Djokovic ses her i Melbournes lufthavn søndag. (Foto: Loren Elliott)
  1 / 3
 18. I går kl. 12:42

  Håndboldspiller får bøde 22.000 kroner for at spytte mod tilskuere under EM

  Selvom Montenegro vandt med 28-24 over Nordmakedonien ved EM i håndbold, så endte det som en træls aften for den montenegrinske landsholdsspiller Marko Lasica.

  Han blev nemlig så irriteret over de nordmakedonske fans, at han efter opgøret gik direkte mod tribunen og sendte en spytklat afsted.

  Den opførsel har nu kostet en bøde fra Det Europæiske Håndboldforbund. Lasica skal i første omgang betale 22.000 kroner.

  Bøden kan blive forhøjet med yderligere 15.000 kroner, hvis Lasica de næste to år overtræder de disciplinære regler igen.

 19. I går kl. 12:16

  Serbiens præsident raser over Djokovic-afgørelse: 'En heksejagt'

  Tennisspilleren Novak Djokovic er søndag blevet smidt ud af Australien forud for Australian Open, da der har været bøvl og ballade omkring serberens visum, fordi han ikke er vaccineret mod coronavirus.

  Forinden er gået ti dage, hvor Djokovic ikke har været klar over, om han fik lov at forsvare sin titel ved Grand Slam-turneringen.

  Derfor gør det Serbiens præsident rasende, at afgørelsen nu ikke er faldet ud til Djokovic' fordel.

  Til mediet Russia Today siger Aleksandar Vucic.

  - De har mishandlet ham i ti dage for tage en beslutning, som de kendte fra dag ét. Det har været chikane og heksejagt mod én enkelt person. De havde et ønske om at vise, hvordan verden fungerer, og hvilke beslutninger de er i stand til at tage. Men med afgørelsen har de ydmyget både Novak Djokovic og Australien.

  - Jeg har snakket med Djokovic og fortalt ham, at vi glæder os til, at han kommer hjem. Han er altid velkommen i Serbien, lyder det fra præsidenten.

 20. I går kl. 11:53

  Clara Tauson melder sig klar til Australian Open trods skade

  Når Clara Tauson tirsdag indtager banen ved Australian Open, så bliver det på flere måder et spring ud i det ukendte for det danske tennistalent.

  En nylig skade og det faktum, at 19-årige Tauson deltager i grand slam-turneringen som seniorspiller for første gang, betyder nemlig, at hun ikke rigtig ved, hvor hun står, før tennisboldene begynder at rulle i næste uge.

  Det siger hun søndag til Ritzau.

  - Jeg har ikke de helt store forventninger. Vi er stadig i starten af året, og jeg fik ikke så mange kampe, som jeg håbede på, i min første optaktsturnering. Så jeg har ikke nogen forventninger om at vinde en hel masse kampe.

  - Jeg mærker ikke rigtigt noget til det mere. Jeg spillede med noget tape på de første par dage, men behandlerne har været rigtig gode ved mig og givet mig en masse tæsk, så jeg har det godt nu, siger Tauson.

  Danskeren pådrog sig fredag i sidste uge en mindre lårskade, der betød, at hun måtte trække sig fra en opvarmningsturnering i Melbourne i sin tredje kamp.

  /ritzau/

 21. I går kl. 11:46

  Verdensranglistens nummer 150 får Djokovic' plads i Australien og undgår alle stjernerne

  Sådan ser Novak Djokovic' afløser ud. (Foto: JAIMI JOY © Ritzau Scanpix)

  Det bliver en forholdsvis ukendt italiener, der får lov at overtage Novak Djokovic' plads ved Australian Open.

  Salvatore Caruso er nemlig nummer 150 på verdensranglisten.

  Samtidig kan han glæde sig over, at han nok får karrierens letteste vej til at nå langt ved en Grand Slam-turnering.

  Djokovic var nemlig førsteseedet ved turneringen, og den placering i lodtrækningen overtager Caruso nu.

  I første runde skal italieneren møde serbiske Miomir Kecmanovic, som er nummer 78 på verdensranglisten.

 22. I går kl. 11:44

  Holger Rune kender alt til modstander før Australian Open-debut

  Tennistalentet Holger Rune er fortrøstningsfuld omkring sine chancer mod sydkoreanske Kwon Soonwoo i første runde af Australian Open.

  Det siger den 18-årige dansker før kampen på mandag under et interview i grand slam-turneringens mediecenter.

  - Jeg kender ham rigtig godt. Vi har trænet sammen mange gange og spillede en kamp mod hinanden i Marbella sidste år, hvor jeg tabte 7-6 i tredje sæt efter en meget tæt kamp.

  - Men dengang var jeg også lidt mere grøn. Nu kender jeg mere til mit eget niveau og til ham, og jeg ved, hvordan jeg skal spille ham, siger Rune.

  24-årige Kwon Soonwoo ligger nummer 53 på ATP's seneste verdensrangliste, mens Holger Rune ligger nummer 102.

  /ritzau/

 23. I går kl. 11:29

  Endnu et skud på stammen er med til landsholdets træning: Green er ude af isolation

  Håndboldmålvogteren Jannick Green træner søndag med det danske landshold for første gang under EM.

  Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på Twitter.

  Green blev kort før turneringen smittet med coronavirus, men fik lørdag lov at rejse til Ungarn for at spille EM.

  Ved ankomsten blev han dog sendt tilbage i isolation, da hans CT-værdi var for høj.

  Men nu er Jannick Green altså ude af isolation for anden gang og derfor klar til at træde ind i EM-truppen.

 24. I går kl. 11:16

  Australske ministre glæder sig: Djokovic-afgørelse er i befolkningens interesse

  Den australske regering mener, at sagen omkring tennisstjernen Novak Djokovic har fået den korrekte afslutning.

  Det skriver Ritzau.

  Både premierministeren og immigrationsministeren bifalder rettens endelige afgørelse om at tage Novak Djokovic' australske visum fra ham, dagen før tennistuneringen Australian Open går i gang.

  - Beslutningen blev truffet af sundhedsmæssige og sikkerhedsmæssige årsager og for at opretholde ro og orden, hvilket var i befolkningens interesse, siger Scott Morrison ifølge The Age i en udtalelse.

 25. I går kl. 08:53

  Djokovic er 'ekstremt skuffet over dommen'

  Djokovic får ikke mulighed for at vinde sin 10. titel ved Australian Open denne gang.

  En lokal domstol har stadfæstet inddragelsen af tennisspillerens australske visum søndag morgen. Den serbiske verdensetter er efterfølgende kommet med en skriftlig udtalelse.

  Det skriver The Guardian og ABC News.

  - Jeg vil nu tage mig noget tid til at slappe af og samle mig, før jeg kommer med yderligere kommentarer. Jeg er meget skuffet over dommen, skriver Djokovic.

  - Jeg respekterer domstolens afgørelse, og jeg vil samarbejde med de relevante autoriteter i forbindelse med min udrejse fra landet.

  Australian Open begynder natten til mandag og varer til og med den 30. januar.

 26. I går kl. 07:59

  Novak Djokovic kan ikke deltage i Australian Open

  Novak Djokovic får inddraget sit visum og må rejse hjem, dagen før Australian Open går i gang. (Foto: PAUL CROCK © Ritzau Scanpix)

  Tennisspilleren Novak Djokovic kan ikke deltage i Australian Open, efter at en domstol har stadfæstet inddragelsen af hans australske visum.

  Det skriver Reuters og AP.

  Høringen begyndte sent lørdag aften dansk tid.

  Den enstemmige afgørelse betyder, at Djokovic mister sit visum og skal forlade Australien. En udvisning inkluderer som regel også en karantæne på tre år for indrejse til landet.

  Serberens visum blev oprindeligt annulleret den 6. januar ved ankomsten til Melbourne. Grænsekontrollen vurderede, at verdensetteren ikke havde styr på det nødvendige papirarbejde for at få lov til at rejse ind uden at være vaccineret.

 27. 15. jan kl. 23:24

  Spansk pokalbrag afbrudt efter spiller blev ramt af kasteskyts fra tilskuer

  Når lokalrivalerne Sevilla og Real Betis tørner sammen i spansk fodbold, er der nærmest garanti for dramatik. Og lørdagens pokalkamp mellem de to blev ingen undtagelse.

  Allerede før pausen måtte kampens dommer således afbryde kampen, efter at Sevillas Joan Jordan var blevet ramt i hovedet af kasteskyts fra Betis' fansektion.

  Episoden fandt sted, lige efter at Nabil Fekir havde udlignet for hjemmeholdet Betis.

  Joan Jordan blev liggende i græsset i et stykke tid, men så ikke ud til at være kommet alvorligt til skade, da han atter rejste sig.

  Kampen var afbrudt i 45 minutter på Betis' hjemmebane Benito Villamarin, før Det Spanske Fodboldforbund meddelte, at kampen var blevet suspenderet.

  Mødet var i ottendedelsfinalerne af den spanske pokalturnering, Copa del Rey.

  Hvad der kommer til at ske med kampen, om den skal spilles om, fortsættes en anden dag eller afgøres ved skrivebordet, skal fodboldforbundet nu tage stilling til.

  Danske Thomas Delaney var ikke med i kampen for Sevilla.

  /ritzau/

 28. 15. jan kl. 23:14

  Perfekt start for Viborg i Europa League

  I gruppespillet i kvindernes Europa League, kom Viborg perfekt fra start lørdag aften, da holdet på udebane i Frankrig slog Chambray Touraine med 27-24.

  Forsvarsgeneralen på det danske landshold, Line Haugsted, førte an i Viborgs sejr med i alt seks mål, mens også landsholdsspillerne Lærke Nolsøe og Kristina Jørgensens mål sikrede, at der aldrig var tvivl om den danske sejr.

  Med sejren indtager Viborg førstepladsen i gruppe D med to point, inden holdet på lørdag tager til Ungarn, hvor det ungarske hold Vaci NKSE venter i gruppens anden kamp.

 29. 15. jan kl. 22:58

  Spanien slår Sverige, mens Rusland laver stor overraskelse mod Norge ved EM i håndbold

  Det er ikke kun i Danmarks gruppe ved EM i håndbold, der har været gang i håndbolden lørdag aften.

  I EM's gruppe E mødtes de to håndboldstormagter Spanien og Sverige, og her blev det førstnævnte, det trak det længste strå, da de vandt med 32-28. Dermed topper Spanien pulje E med fire point, mens Sverige ligger nummer to.

  Andetsteds slog Kroatien Serbien med 23-20, mens Norge på overraskende vis tabte med 22-23 til Rusland i pulje F. Dermed er det Rusland, der indtager puljens førsteplads med fire point forud for sidste spillerunde af gruppespillet.

 30. 15. jan kl. 22:03

  Storspillende Danmark besejrer Slovenien og er videre fra gruppen

  (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  På forhånd var der lagt op til en lille gruppefinale ved EM mellem Danmark og Slovenien.

  Danskerne kunne med en sejr sikre førstepladsen i puljen og de maksimale to point med i bagagen til mellemrunden. Men Slovenien viste sig lige så stærke, som den danske trup på forhånd frygtede.

  Efter en lige indledning, hvor Danmark ikke rigtigt kunne trække fra slovenerne, lykkedes det at gå til pause foran med 16-14.

  I løbet af anden halvleg viste Danmark en god bredde, hvor blandt andre Niclas Kirkeløkke og Hans Lindberg var tilbage i den rødhvide trøje.

  Målvogter Niklas Landin spillede sig op i løbet af de sidste 30 minutter, hvor Danmark hurtigt fik øget føringen og holdt kadencen. Hullet blev større og større i anden halvleg, hvor særligt Mathias Gidsel brillerede. Han stor for syv scoringer, mens Mikkel Hansen igen blev topscorer med otte.

  Danmarks sejr på 34-23 giver en plads i mellemrunden og sikrer ligeledes førstepladsen i puljen.

  På mandag gælder det Nordmakedonien i den sidste gruppekamp for Danmark klokken 20:30.

 31. 15. jan kl. 20:21

  For første gang nogensinde skal en dansk dartspiller med på Pro Touren

  For første gang nogensinde får vi en dansk dartspiller at se på den største internationale dartscene.

  Den danske dartspiller, Vladimir Andersen, har nemlig lørdag aften vundet et tour-kort, der giver adgang til den bedste internationale turneringsserie, Pro Touren. Det skriver mediet dartnyheder.dk.

  Lige nu spiller danskeren finalerunden af PDC's Q-school, men selvom turneringen ikke er færdigspillet, er den danske dartspiller allerede sikret en plads blandt de 11 bedste i finalerunden. Det er nok til at sikre ham kvalifikation til Pro Touren.

  Ved indledningen af turneringen leverede Vladimir Andersen det højeste dokumenterede gennemsnit nogensinde i dansk darthistorie.

  I 2022 bliver der afholdt 28 turneringer på Pro Touren, som Vladimir Andersen altså nu har vundet adgang til at deltage i. Desuden giver det også mulighed for at kvalificere sig til en række andre store turneringer.

 32. 15. jan kl. 19:51

  Herning-Ikast fortsætter sejrsstimen på europæisk eventyr

  Herning-Ikast har to sejre fra to kampe i deres European League-pulje efter dagens møde med rumænske Magura Cisnadiei.

  Gæsterne fra Rumænien indledte bedst, men fra stillingen 6-6 stod der Herning-Ikast på resten af første halvleg, og det danske hold gik til pause foran med 17-12.

  I anden halvleg så det ud til, at Herning-Ikast kunne storsejre, men de slap grebet mod slutningen og vandt med 31-28.

  Landsholdsfløjen Emma Friis stod for otte scoringer, og Herning-Ikast topper puljen i European League med maksimumpoint efter to sejre.

  Om en uge møder de norske Storhamar på udebane.

 33. 15. jan kl. 19:34

  Med sejr til Montenegro kan Danmark allerede i aften spille sig videre

  (Foto: BERNADETT SZABO © Ritzau Scanpix)

  Ved EM indledte det danske landshold i torsdags gruppe A med en sejr over Montenegro.

  Mikkel Hansen og co. spiller igen i aften, hvor det gælder Slovenien, og med en sejr kan Danmark allerede være sikre på videre avancement.

  Det står klart efter puljens tidlige kamp, hvor Montenegro slog Nordmakedonien med 28-24.

  Efter en målrig første halvleg gik Montenegro til pause med en føring på 17-16, men i de sidste 30 minutter faldt scoringsprocenterne hos begge mandskaber. De fastholdt dog føringen, og sejren kom aldrig for alvor i fare.

  Med sejren har montenigrinerne nu ligesom Danmark og Slovenien to point, hvilket sikrer Danmark en plads i mellemrunden, hvis de rødhvide drenge vinder i aften.

  Du kan følge kampen på skrift, høre den i LIGA på P3 eller se den på TV 2 med kampstart klokken 20.30.

 34. 15. jan kl. 18:35

  Højbjerg får udsat London-brag

  De engelske traditionsklubber Arsenal og Tottenham skulle have tørnet sammen i morgen aften i den bedste engelske fodboldrække, Premier League. Men det skal de ikke alligevel.

  Kampen er nemlig blevet udskudt efter Arsenals ønske, da klubben har en række ukampdygtige spillere. Det oplyser begge klubber.

  Den beslutning er Tottenham, hvor den danske landsholdsspiller Pierre Emile Højbjerg spiller, dog ikke tilfreds med.

  - Vi er ekstremt overraskede over, at denne forespørgsel er blevet godkendt, skriver klubben på sin hjemmeside.

  - Den oprindelige mening med denne regel (om at kunne udskyde kampe, hvis et hold mangler spillere, red.) var, at den omhandlede situationer, hvor spillere ikke var kampklare grundet coronasmitte.

  - Vi mener ikke, det var meningen, den skulle tages i brug, når det ikke handler om coronasmitte. Nu ser vi måske en forkert brug af reglen.

  Fredag bad Arsenl Premier League om at få kampen udskudt, da flere af klubbens spillere er ramt af coronasmitte, skader samt at flere spillere deltager i Africa Cup of Nations for deres landshold.

 35. 15. jan kl. 17:33

  Målmaskinen Lewandowski runder imponerende milepæl

  Den polske angriber Robert Lewandowski bliver bare ved med at banke bolde i nettet for sin tyske klub Bayern München.

  Lørdag vandt de forsvarende tyske mestre 4-0 over FC Köln, og det var naturligvis med Lewandowski på måltavlen.

  Hverken én eller to, men hele tre scoringer. Og dermed rundede angriberen 300 mål i den tyske Bundesliga.

  Den tidligere Brøndby-keeper Marvin Schwäbe stod mellem stængerne for FC Köln og kunne ikke forhindre den polske angriber og resten af Bayern München i at udbygge den samlede føring.

  Bayern fører fortsat Bundesligaen og har seks point ned til rivalerne fra Dortmund på andenpladsen.

  På listen over sæsontræffere har Robert Lewandowski med 23 mål kurs mod igen at blive topscorer.

 36. 15. jan kl. 16:37

  Få uger før vinter-OL melder kinesiske statsmedier om første lokalt overførte omikrontilfælde

  Mens coronavarianten omikron er ved at udkonkurrere delta som den dominerende variant verden over, har myndighederne i Kinas hovedstad Beijing først nu registret et lokalt overført smittetilfælde med omikron i millionbyen.

  Sådan lød det tidligere i dag fra en embedsmand fra byens myndighed for sygdomsbekæmpelse, Pang Xinghuo, på en pressekonference, der blev dækket af statslige kinesiske medier.

  Det skriver Reuters.

  Meldingen kommer bare få uger før, Kina skal være vært for de olympiske vinterlege.

  Ud over i Beijing har Kina officielt rapporteret om lokalt overførte infektioner af omikronvarianten mindst fire andre steder i landet, skriver Reuters.

  Det samlede antal omikrontilfælde i landet er dog uvist.

 37. 15. jan kl. 15:37

  Manchester City sejrer i topbrag og har kurs mod mesterskabet

  Kevin De Bruyne har scoret seks mål i sæsonen. (Foto: Oli Scarff © Ritzau Scanpix)

  Det er tæt i toppen af den engelske Premier League. Men ikke lige så tæt som tidligere på sæsonen.

  For Manchester City er stukket afsted fra konkurrenterne Liverpool og Chelsea. I dag vandt de en vigtig sejr over sidstnævnte, der var på besøg hos City.

  På mål af midtbanekreatøren Kevin De Bruyne vandt Manchester-klubben med 1-0, og dermed distancerede de yderligere til Chelsea, der indtager Premier Leagues andenplads.

  Store dele af kampen var lige, og først 20 minutter før tid kunne Citys belgiske anfører med et langskude sikre de tre point.

  Manchester City har med sejren i dag vundet 12 ligakampe på stribe, og kursen er sat mod mesterskabet med Chelsea og Liverpool henholdsvis 13 og 14 point efter. Sidstnævnte har dog spillet to kampe færre.

 38. 15. jan kl. 15:18

  FCM-topscorer underskriver ny kontrakt

  Indtil udgangen af 2026 kan den brasilianske angriber Junior Brumado tørne ud for FC Midtjylland. (Foto: Claus Fisker © Scanpix Denmark)

  Junior Brumado har været FC Midtjyllands farligste mand i den første halvdel af superligasæsonen, og det bliver han nu belønnet for.

  Den 22-årige angriber har underskrevet en ny kontrakt hos den midtjyske fodboldklub. De to parter har nu papir på hinanden indtil udgangen af 2026.

  Det skriver FC Midtjylland på sin hjemmeside.

  Brasilianeren scorede otte mål i foråret og har i efteråret disket op med syv kasser.

  - Han har taget store skridt i 2021 og står nu foran sit endelige gennembrud. Det er vigtigt at huske, at han kun er 22 år, så det er en spiller med et kæmpe potentiale, siger sportschef Svend Graversen.

  - Junior skal brænde ligaen af i foråret og gøre alt for at blive topscorer. Det er vores første mål, men kigger man i et længere perspektiv, er vi sikre på, at han kan udvikle sig yderligere.

  Junior Brumado har spillet i FC Midtjylland siden januar 2019. Fra januar 2020 til sommeren 2020 var han udlejet til Silkeborg IF.

  /ritzau/

 39. 15. jan kl. 13:04

  Frustreret Jannick Green er tilbage i isolation

  (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Hjemme i Danmark var symptomerne for længst forsvundet, og han var fri til at bevæge sig rundt, som han ville efter at have overstået sin coronainfektion.

  Men nu er håndboldmålmanden Jannick Green igen isoleret.

  Fredag ankom han til landsholdets EM-lejr, og videoer på håndboldherrernes Instagram-profil viser, hvordan han udvekslede kram med holdkammerater og var en del af fællesskabet igen.

  Kort før sengetid kom så den nedslående melding. Efter at en negativ coronatest ellers havde tilladt ham at rejse til den danske lejr i Debrecen, var PCR-testen i Ungarn positiv.

  Tilbage i isolation. Tilbage i uvished.

  - Jeg kunne ikke helt fatte, at det var det, der skete. Det er mest bare frustration og frygt for, at jeg har taget et eller andet med ind i lejren, men det påstår de jo, at der ikke er så stor risiko for, siger han i telefonen fra enkeltværelset på Hotel Lycium, hvor de øvrige danskere også bor.

  Han blev testet positiv for coronavirus 3. januar. Halvanden dag med feber og ondt i halsen blev efterfulgt af nogle dage med følelsen af at "være dvask". Men værre blev det aldrig.

  Dengang var reglerne fra Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) mere strikse og tillod ham først at træde ind i turneringen to uger senere.

  Siden har EHF lempet reglerne, så man efter fem dage i isolation kan få adgang, hvis man afleverer to negative test med mindst 24 timers mellemrum.

  Det lykkedes ikke for Magdeburg-keeperen til hans egen store forbavselse.

  - Jeg har været ude i noget tid i Danmark. Der har jeg isoleret mig en smule frivilligt og ventet på at få en negativ test, så jeg kunne komme over landegrænsen til Tyskland eller Ungarn.

  - Det er specielt, når man får en negativ test, og den så er positiv dagen efter. Sådan er det. Det er en mærkelig tid, vi lever i. Det kan man ikke gøre så meget ved.

  - Jeg føler mig helt frisk nu. Der er ikke noget, der føles mærkeligt eller noget, siger han.

  Det videre forløb for Jannick Green er uvist, og egentlig bruger han ikke energi på at tænke over det.

  Han er klar til at træde til, hvis muligheden byder sig, og holder sig i gang med styrkeøvelser og hop på værelset.

  - Jeg ved ikke om dem, der bor nedenunder mig, har været trætte af mig. Det er en god måde at få frustrationerne ud af kroppen, siger han.

  Beslutningen om at tage til Ungarn med visheden om, at der kunne være en risiko for en positiv test, fortryder han på ingen måde.

  - Det var hele tiden min plan, at jeg skulle herned, så snart jeg blev frisk. Det var et spørgsmål, om de syntes, det stadig gav mening, at jeg kom herned. Det syntes de heldigvis.

  - Så jeg fortryder absolut ingenting. Det er sådan, det er. Jeg klør på og håber, at jeg snart er ovre alt det her, lyder det optimistisk fra Jannick Green.

  /ritzau/

 40. 15. jan kl. 12:40

  Spanske storkampe i Saudi-Arabien føder kønsdebat om lilla armbånd

  (Foto: AHMED YOSRI © Ritzau Scanpix)

  I denne uge spiller fire storhold den spanske Super Cup i Saudi-Arabien, der har betalt det spanske fodboldforbund op mod 200 millioner kroner for at afholde turneringen i Riyadh.

  Men det har skabt stor debat, at Real Madrid, FC Barcelona, Athletic Bilbao og Atlético Madrid løber rundt i Saudi-Arabien, og placeringen beskyldes ifølge Ritzau for at være 'kynisk og uden etiske overvejelser.'

  Især Saudi-Arabiens syn på køn har været diskuteret, hvor menneskerettighedsorganisationen Amnesty International allerede inden turneringen opfordrede til, at spillerne burde bære lilla armbånd som protest.

  Det skete ikke i første omgang, men ifølge Amnestys direktør i Spanien, Esteban Beltran, kan der stadig gøres noget.

  - Det er ikke for sent at gøre det, som vi har bedt forbundet og klubberne om, siger han til Ritzau.

  - Finalen (mellem Real Madrid og Atheltic Bilbao, red.) bliver spillet søndag, og det spanske forbund har stadig mulighed for offentligt at udtrykke deres støtte til de chikanerede og forfulgte kvinder i Saudi-Arabien og arbejde for lige rettigheder.

  Netop det spanske fodboldforbund har ved formand Luis Rubiales svaret på kritikken.

  Ifølge Ritzau siger han til radiostationen Cadena Ser, at han kun har hørt om opfordringen til at bære lilla armbånd gennem medierne.

  - På det etiske plan gør vi også meget her (i Saudi-Arabien, red.) for at hjælpe på udviklingen af kvindefodbold. Det er vores forpligtigelse. Alle vores politiske spørgsmål har ikke noget med fodbold at gøre, siger formanden.

  Finalen mellem Real Madrid og Athletic Bilbao spilles søndag klokken 19.30 og kan ses på streamingtjenesten Discovery Plus.

 41. 15. jan kl. 09:53

  Jannick Green testet positiv efter ankomsten til Ungarn

  Jannick Green må tilbage i isolation, da han igen har afgivet en coronaprøve, der er positiv. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Jannick Green er igen i isolation efter en positiv coronaprøve.

  Den danske målvogter afleverede prøven efter sin ankomst til Danmarks EM-lejr i Ungarn. Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

  Den 33-årige Jannick Green testede første gang positiv i begyndelsen af januar. Derfor var han isoleret i landsholdets træningslejr og rejste senere til EM end resten af holdet.

  Den 14. januar afleverede han en negativ prøve og fløj til Ungarn for at tilslutte sig resten af holdet, men er altså igen isoleret.

 42. 15. jan kl. 09:44

  Slovenien er ikke 'sød musik' for håndboldlandsholdet

  Gruppekampen mod Slovenien kan blive vigtig for de danske semifinalechancer ved håndbold-EM. (Foto: Marton Monus © Ritzau Scanpix)

  At dømme ud fra torsdagens åbningskampe ved EM er Danmark og Slovenien de to bedste hold i gruppe A.

  Derfor er der potentielt ekstra meget på spil i lørdagens direkte duel mellem de to hold, som har gode chancer for at gå videre.

  En sejr over det andet hold, der avancerer fra gruppen, giver nemlig to point til regnskabet i mellemrunden. Slovenien er en helt anden størrelse end Montenegro, siger Mathias Gidsel.

  - Det bliver enormt svært og er vel første gang, at vi for alvor bliver testet. De har nogle enormt dygtige playmakere, som er hurtige og smarte.

  - Kombineret med nogle rigtig tunge stregspillere er det ikke ligefrem sød musik for et dansk håndboldhold. Det bliver enormt svært at styre, og vi må se, hvad vi kan gøre, fortæller han.

  Danmark møder Slovenien klokken 20.30 i aften.

  /ritzau/

 43. 15. jan kl. 09:34

  Norsk fodboldstjerne føler sig presset af Dortmund

  Dortmund kræver svar fra Erling Haaland, og det kan få betydning for, hvor angriberen spiller i næste sæson. (Foto: LEON KUEGELER © Ritzau Scanpix)

  Borussia Dortmunds ombejlede angriber Erling Haaland føler sig presset af sin tyske arbejdsgiver til at træffe et valg omkring fremtiden.

  Selv om den 21-årige nordmand har kontrakt frem til sommeren 2024, vil Dortmund have vished for, at han har tænkt sig at blive i klubben i næste sæson.

  - Jeg ønsker kun at spille fodbold, men de presser mig omkring fremtiden, så det betyder, at jeg må træffe et valg snart, siger Erling Haaland til norsk Viaplay.

  Angriberen slår fast, at Dortmunds pres er forstyrrende for ham.

  - Vi er midt i en svær periode med mange kampe. Jeg har fra begyndelsen sagt, at jeg ønsker at fokusere på fodbold, for det er, hvad jeg er bedst til. Men det kan jeg ikke nu, lyder det.

  Haaland har scoret 78 mål i 77 kampe for Dortmund.

  /ritzau/

 44. 15. jan kl. 09:02

  Holger Rune har sympati med Djokovic: 'Håber det bedste'

  Holger Rune og Djokovic spillede mod hinanden ved US Open i 2021. (Foto: Robert Deutsch © Ritzau Scanpix)

  Det danske tennistalent Holger Rune håber for Novak Djokovics skyld, at serberen kan få lov til at stille til start ved Australian Open.

  Det siger den 18-årige dansker lørdag, to dage inden grand slam-turneringen i Melbourne officielt begynder.

  - Jeg har ikke rigtig nogen holdning til alt det der med hans visum, og om han er vaccineret, men jeg håber på det bedste for ham, fordi jeg synes, at han er en sød fyr.

  - Han er en af de få topspillere, som giver ufatteligt meget videre til os unge - også i forhold til Rafael Nadal og Roger Federer for eksempel, siger Rune.

  Djokovic fik fredag igen frataget sit visum, efter at der har været stor furore om hans indrejse i Australien.

  Derfor er det fortsat uvist, om Djokovic kan spille, når Australian Open begynder mandag.

  /ritzau/

 45. 15. jan kl. 08:49

  Tidligere verdensetter i tennis har kræft i æggestokkene

  Den tidligere verdensetter i dametennis Chris Evert har fået kræft i æggestokkene.

  Det skriver hun på Twitter.

  - Jeg føler mig meget heldig over, at de har opdaget det tidligt, og jeg forventer positive resultater fra min kemoterapi-behandling.

  Evert skriver i en artikel for ESPN, at lægerne fandt en ondartet knude i sidste måned under en operation, hvor Evert fik fjernet sin livmoder.

  En anden operation afslørede, at kræftknuden var blevet fjernet sammen med livmoderen, og at kræften ikke havde spredt sig. Læger sagde ifølge Reuters efterfølgende, at der var mindre end ti procent risiko for, at kræften ville vende tilbage.

  - Jeg kan slet ikke huske, at jeg nogensinde har været så lykkelig, sagde Evert efter operationen.

  Chris Evert var i løbet af 1970'erne verdens højst rangerede kvindelige tennisspiller i adskillelige år. Hun har vundet 18 grand slam-titler.

  /ritzau/

 46. 15. jan kl. 08:19

  Djokovic atter tilbageholdt - sagen behandles søndag

  Med få dage til at Australian Open begynder, kæmper Djokovic stadig for sin deltagelse i tennisturneringen. (Foto: JAMES ROSS © Ritzau Scanpix)

  Tennisstjernen Novak Djokovic er igen blevet tilbageholdt i Australien, efter at myndighederne rev hans visum itu for anden gang fredag.

  Det oplyser hans advokater lørdag morgen lokal tid.

  Den serbiske verdensetter mødte lørdag morgen op ved en føderal domstol for at få en retslig vurdering af beslutningen om at inddrage hans visum.

  Der blev ved retsmødet ikke truffet nogen endelig afgørelse, og søndag klokken 09.30 lokal tid - svarende til 23.30 dansk tid - vil en ny høring finde sted.

  Dermed er det ved at være sidste chance for serberen for at vinde sagen og dermed at få lov til at spille ved tennisturneringen Australian Open, der begynder mandag.

  Den australske immigrationsminister, Alex Hawke, inddrog fredag Djokovic' visum. Det er den afgørelse, som tennisstjernen og hans advokater forsøger at omgøre.

  /ritzau/AFP

 47. 14. jan kl. 23:21

  Rungsted får skovlen under topholdet Herning

  Efter tre sejre i træk måtte topholdet i Metal Ligaen, Herning Blue Fox, fredag gå fra banen med sit første nederlag i 2022.

  Midtjyderne tabte 5-6, da de var på besøg hos de forsvarende danske mestre fra Rungsted Seier Capital.

  Herning var bagud både 1-3 og 2-4, men fik sendt kampen ud i forlænget spilletid efter at have udlignet til 5-5 med to minutter tilbage af tredje periode.

  Her gik det dog stærkt. Kun 24 sekunder var gået, da Marcus Olsson sendte pucken i mål for Rungsted, som dermed tog sejren. Det er Rungsteds første i år.

  Herning har 66,5 point på førstepladsen i Metal Ligaen, mens Rungsted efter en sløj sæsonstart har 43 på syvendepladsen.

  /ritzau/

 48. 14. jan kl. 22:53

  Dolberg scorer for anden kamp i træk i Nice-sejr

  Kasper Dolberg var fredag igen på pletten for sit franske hold, Nice, som endte med at vinde 2-1 over Nantes i Ligue 1.

  Den danske angriber kom på måltavlen for anden kamp i træk, da han efter cirka 20 minutter af kampen gjorde det til 1-0 på et straffespark.

  Før den nuværende målform havde Dolberg ikke scoret i tre måneder. I slutningen af oktober missede Dolberg to kampe for Nice i forbindelse med at have fået konstateret sukkersyge. I alt er Dolberg nu oppe på seks mål i sæsonen.

  Nice har nu 39 point på andenpladsen i den franske liga. Det er otte færre, end Paris Saint-Germain har på førstepladsen. Hovedstadsklubben kan udbygge sin føring lørdag mod Brest.

  /ritzau/

 49. 14. jan kl. 21:12

  Kvindelandsholdets assistdronning skifter til Real Madrid

  Den danske landsholdsspiller Sofie Svava skifter Wolfsburg ud med Real Madrid.

  Det har den spanske hovedstadsklub fredag aften annonceret på Twitter.

  21-årige Svava skifter til Real Madrid efter godt et år i Wolfsburg. Real Madrid har endnu ikke oplyst, hvor lang en kontrakt danskeren har fået i klubben.

  I efteråret udmærkede hun sig ved at levere et hav af assister i Danmarks VM-kvalifikationskampe. I Danmarks første fire kampe i kvalifikationen havde Svava den næstsidste berøring på ni danske scoringer.

  Sofie Svava bliver holdkammerat med danske Caroline Møller i Real Madrid.

  /ritzau/

 50. 14. jan kl. 20:18

  DIF-formand respekterer regeringens beslutning om at blive hjemme

  Fredag aften meldte den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod, ud, at det officielle Danmark bliver væk fra det kommende vinter-OL i Beijing.

  En melding, der vækker respekt i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

  - Vi har jo ikke lagt skjul på, at vi heller ikke er begejstrede for, at Kina har fået tildelt værtskabet for vinter-OL, så vi har fuld respekt for regeringens beslutning, siger DIF-formand Hans Natorp til DR Sporten.

  Formanden understreger samtidig, at det for DIF har stor betydning, at det ikke er atleterne, der skal tage en sådan beslutning om at blive væk fra begivenheden, der starter den 4. februar.

  - Fra vores side er det vigtigt, at vi ikke bruger vores atleter til politiske markeringer, siger Hans Natorp.

  Regeringens melding kommer på bagkant af flere diplomatiske boykot fra blandt andre USA, Storbritannien og Belgien.

Mere fra dr.dk