Seneste sport

Der må være 15.900 tilskuere til EM i Parken

 • Der må være 15.900 tilskuere til EM i Parken

  Genåbningsaftalen bekræfter planen om at lukke 1000 tilskuere ind per sektion - i alt 15.900 tilskuere - til de fire fodboldkampe ved EM i Parken til sommer.

  Tidligere var det tilladt, at der kunne komme 500 tilskuere ind per sektion, hvilket gav et samlet antal på 11.000-12.000 tilskuere til kampene i Parken.

  Jakob Jensen, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), var med i den ekspertgruppe, der anbefalede den større andel af tilskuere i Parken, og han er glad for ændringen.

  - Vi får lov til at skrue op til de 15.900 tilskuere, som ekspertgruppen havde anbefalet.

  - Det er vi naturligvis rigtigt glade for i DBU, for det betyder, at endnu flere kan være en del af den fest og det fællesskab og fantastiske fodboldspil, som vores landshold skal levere i Parken til sommer, siger Jakob Jensen.

  /ritzau/

  Der kan ses frem til næsten 16.000 tilskuere i Parken ved EM til sommer, og det glæder Dansk Boldspil-Union. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

  Seneste Nyt

 • Sønderjyske-spiller tester positiv kort inden pokalfinale

  Med to dage til pokalfinalen har Sønderjyske netop meddelt, at en af fodboldklubbens spillere er testet positiv for corona.

  - I onsdags i sidste uge blev et medlem af sønderjyskestaben testet positiv for covid-19, og siden har sønderjysketræningen været aflyst eller gennemført med stramme restriktioner helt i henhold til covid-19-protokollerne, skriver klubben.

  - Siden er alle testet negative flere gange, men mandag var der igen en positiv test, da trup, stab og den øvrige besætning omkring holdets dagligdag blev testet.

  Derfor skal hele truppen og alle omkring holdet testes igen tirsdag og onsdag frem mod pokalfinalen torsdag mod Randers FC.

  Dog skal ingen i isolation, da der denne gang er ingen nære relationer til den smittede spiller, lyder det.

 • DBU varsler total EM-isolation

  Når herrernes fodboldlandshold møder ind i EM-lejren, skal de indstille sig på udelukkende at nyde hinandens selskab undervejs.

  Frygten for udefrakommende coronasmitte betyder nemlig, at danskerne bliver buret inde i en hermetisk lukket boble.

  - Spillerne bliver totalt isoleret under slutrunden, og de må ingen kontakt have med hverken familie, børn eller venner. Det er synd, men sådan er tilværelsen lige nu, siger Peter Møller til BT.

  - Vi er nødt til at tage alle vores forholdsregler. Det vil være hamrende ærgerligt, hvis smitte rammer nogle af de her spillere, som har kæmpet i flere år for at komme til EM på hjemmebane.

 • Esbjerg fyrer træneren efter misset oprykning

  Olafur Kristjansson er ikke længere cheftræner for 1. divisionsklubben Esbjerg.

  Klubben stopper samarbejdet med islændingen med øjeblikkelig virkning, skriver Esbjerg i en pressemeddelelse.

  Årsagen er "skuffende sportslige resultater i anden del af sæsonen i 1. division", hedder det.

  Meddelelsen kommer, efter at det ikke lykkedes Esbjerg at rykke op i Superligaen i den kommende sæson.

  Det stod klart, da holdet mandag aften tabte med 1-2 til Fredericia og dermed ikke længere kan nå at indhente de to førerhold, Viborg FF og Silkeborg IF, der begge rykker op.

 • Viborg og Silkeborg rykker op i Superligaen

  Viborg og Silkeborg rykker op i Superligaen, efter Esbjerg her til aften tabte til Fredericia og ikke længere kan nå de to øverste pladser.

  Esbjergs håb om en retur til landets bedste fodboldrække var i forvejen sparsomt, og vestjyderne skulle have maksimumpoint i de resterende fire kampe for at bevare det spinkle håb.

  Men det punkterede altså allerede mandag aften mod Fredericia, der vandt i Esbjerg med 2-1.

  Silkeborg og Viborg erstatter Lyngby og Horsens i Superligaen i næste sæson.

 • Bakken Bears tager første stik mod Horsens IC

  Med en sejr på 106-90 fik Bakken Bears en perfekt start på finaleserien i Basketligaen mod Horsens IC mandag aften.

  Hjemme i Aarhus var Bakken-mandskabet foran fra start til slut og var undervejs oppe med hele 23 point.

  Dermed fører de forsvarende danske mestre finaleserien med 1-0.

  Der spilles bedst af syv, og næste kamp er på torsdag i Horsens.

 • De danske håndboldherrer skal spille åbningskampen ved OL: Her er kampprogrammet

  De forsvarende olympiske mestre skal i åbningskampen ved OL i Tokyo til sommer møde de japanske værter.

  Det fremgår af kampprogrammet, skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

  24. juli, dagen efter åbningsceremonien, indleder Nikolaj Jacobsens tropper titelforsvaret, og det bliver som relativt klar favorit mod Japan.

  Kampen spilles klokken 14.30 dansk tid.

  Danmark skal spille fem kampe i det indledende gruppespil, hvor de fire øvrige modstandere er Egypten, Bahrain, Portugal og Sverige i nævnte rækkefølge.

  Herrernes komplette program for gruppespillet ser således ud (i danske tider):

  - 24. juli klokken 14.30: Danmark - Japan.

  - 26. juli klokken 07.15: Egypten - Danmark.

  - 28. juli klokken 02.00: Danmark – Bahrain.

  - 30. juli klokken 12.30: Portugal - Danmark.

  - 1. august klokken 14.30: Danmark - Sverige.

  Kampene spilles i Yoyogi National Stadium i Tokyo.

  /ritzau/

 • DHF byder på fire EM-værtskaber med Norge og Sverige

  DHF har sammen med Norge og Sverige budt på værtskabet for både mændenes og kvindernes EM-slutrunder i såvel 2026 som 2028. Det fremgår af Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) hjemmeside.

  Der er altså tale om bud på fire forskellige EM-slutrunder - mændenes i januar og kvindernes i december i henholdsvis 2026 og 2028.

  Det er første gang nogensinde, at de tre skandinaviske lande byder sammen på værtskabet.

  I buddet på slutrunderne i 2026 og 2028 fremgår det, at Herning, København, Aarhus og Kolding er i spil som mulige værtsbyer.

  /ritzau/

 • Japans største sportsnavn er bekymret for OL: Aflysning bør diskuteres

  (Foto: KELLY DEFINA © Scanpix)

  Japans mest succesfulde atlet, tennisspilleren Naomi Osaka, er bekymret for afholdelsen af OL i hjemlandet. Det siger hun på et pressemøde til WTA-turneringen i Rom.

  - Selvfølgelig vil jeg have, at OL bliver afholdt, fordi jeg er atlet, og det har jeg ventet på hele mit liv. Men der er så mange andre vigtige ting, der er sket det sidste år, svarede verdens nummer to på spørgsmålet om, hvorvidt OL skal aflyses.

  - Hvis legene udsætter folk for risici, og hvis de føler sig usikre, bør det bestemt diskuteres, sagde hun på pressekonferencen.

 • Tidligere svømmedirektør vakler i beslutning om fremtiden

  I april 2019 afslørede DR-dokumentaren "Svømmestjerner - Under Overfladen" gentagne svigt fra 2003 til 2012 i dansk elitesvømning. Et lille års tid senere førte det til fyring af Dansk Svømmeunions daværende direktør Pia Holmen.

  Alligevel blev hun i november 2020 udnævnt som vicepræsident i Det Europæiske Svømmeforbund (LEN) med opbakning fra Dansk Svømmeunion.

  Det affødte voldsom kritik fra de danske landsholdssvømmere, og unionen har senere trukket støtten til Holmen igen. Det ændrer dog ikke på, at Pia Holmen stadig sidder på posten som vicepræsident i LEN.

  Men presset på hende er stort i dansk svømning, og Holmen erkender, at hun overvejer sin fremtid i LEN.

  - Jeg skal være ærlig og sige, at det hele tiden skifter inde i mit hoved, siger hun til Radio 4 om, hvorvidt hun har tænkt sig at blive på posten eller trække sig.

  Hun føler, at hun er blevet udpeget som syndebuk for de problemer, som dansk svømning har haft.

  Adspurgt af Radio 4, hvorfor hun ikke bare trækker sig, siger hun derfor også:

  - Det er et ualmindeligt godt spørgsmål. Og det kan man jo også godt sige, for så får jeg fred, og de får fred, men jeg tror bare, at de problemer, der er i dansk svømning, de stikker dybere end min person.

  /ritzau/

 • Real Madrid misser gylden mulighed for at indtage førsteplads

  Real Madrid tabte et vigtigt skridt i mesterskabskampen. (Foto: Susana Vera © Scanpix)

  Real Madrid kunne søndag have taget et væsentlig skridt nærmere endnu et spansk mesterskab.

  Men hjemme mod Sevilla blev det blot til et enkelt point, da det efter en underholdende kamp endte 2-2 efter en udligning af Real Madrid dybt inde i tillægstiden.

  Dermed kan FC Barcelona og især Atlético Madrid ånde lettet op. En sejr havde sendt Real Madrid til tops i tabellen og givet Zinedine Zidanes mandskab serveretten i jagten på guldet.

  I stedet kommer Atlético ud på den anden side af weekenden med førstepladsen i behold og med både Barcelona og Real to point bag sig. Dermed ligger guldet altså i hænderne på Diego Simeone og co. inden de sidste tre kampe.

  /ritzau/

 • AC Milan slår Juventus og nærmer sig Champions League

  AC Milan fik søndag aften has på Juventus, da de to mødte hinanden i Torino.

  Milaneserne vandt 3-0 og spillede sig dermed op på Serie A's tredjeplads, som giver en Champions League-billet.

  Juventus blev derimod sparket ud af top-4 og er nu på femtepladsen med ét point op til Napoli på fjerdepladsen og tre point op til søndagens overmænd fra Milano.

  Simon Kjær var tilbage i AC Milans startopstilling efter en tjans som bænkevarmer i forrige kamp mod Benevento. Danskeren spillede samtlige 90 minutter.

  /ritzau/

 • Vinder af stort hestevæddeløb testet positiv for doping

  Hesten Medina Spirit, som vandt det traditionsrige væddeløb Kentucky Derby i USA tidligere i maj, er blevet testet positiv for doping.

  Efter løbet, som betragtes som et af de mest prestigefyldte i verden, blev hesten dopingtestet, og resultatet af prøven viste en ulovlig mængde af det antiinflammatoriske stof betamethason.

  Medina Spirits træner, Bob Baffert, afviser at have dopet hesten.

  - Jeg var totalt chokeret, da jeg fik nyheden. Jeg prøver stadig at forstå det. Jeg er den mest undersøgte træner. Det sidste, jeg vil gøre, er noget, der kan sætte den bedste sport på spil.

  - Det her skulle ikke være sket. Der er et problem et sted. Det kom ikke fra os. Det er så uretfærdigt over for hesten. Jeg føler mig ikke flov - jeg føler mig uretfærdigt behandlet, siger Bob Baffert.

  Nu skal den såkaldte B-prøve tjekkes, og hvis den prøve også er positiv, mister Medina Spirit sin sejr ved Kentucky Derby.

  Bob Baffert forstår ikke anklagerne. (Foto: Bryan Woolston © Scanpix)

  /ritzau/

 • Casper Steinfath krydser Kattegat på surfbræt

  Efter næsten 11 timer på havet har den danske paddlesurfer Casper Steinfath krydset Kattegat på et surfbræt.

  Ved sin side havde Steinfath en følgebåd med navigatører og livreddere, mens turen på de 123 kilometer fra Grenaa til Bua i Sverige også blevet dokumenteret af mediefolk.

  Tidligere har Casper Steinfath også krydset Skagerrak på surfboard.

 • Brøndby åbner mesterskabskampen med sejr over FC Midtjylland

  Brøndby nærmer sig førstepladsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Brøndby IF er nu kun ét point efter FC Midtjylland, der indtager førstepladsen i fodboldens Superliga.

  Det står klart efter Brøndby søndag aften vandt med 3-1 i topkampen. Mikael Uhre, Simon Hedlund og Andrija Pavlovic scorede for Brøndby, efter Alexander Scholz havde bragt midtjyderne foran på et straffespark.

  FC Midtjyllands Paulinho fik rødt kort allerede efter 40 minutter.

 • GOG tager førstepladsen og spiller BSH i semifinalen

  GOG var stærkest, da klubben søndag aften ramlede ind i KIF Kolding i slutspillet i herrernes håndboldliga.

  Fynboerne vandt med 32-29 og sikrede sig dermed førstepladsen i sin slutspilsgruppe. Klubben har således nået 11 point i slutspillet, og det kan Bjerringbro-Silkeborg på andenpladsen ikke nå at hente.

  Kolding kunne med en sejr have holdt en smule liv i håbet om at indhente Bjerringbro-Silkeborg, men det håb er nu slukket.

  Dermed er Bjerringbro-Silkeborg klar til semifinalen.

  /ritzau/

 • Nadim var på pletten for Paris

  Nadia Nadim scorede kampens første mål, da Paris Saint-Germain vandt med 2-0 på udebane mod Le Havre i den franske liga.

  Med sejren holder den franske hovedstadsklub fast i førstepladsen.

  Med tre kampe igen har klubben et point ned til Lyon på andenpladsen, som søndag vandt med 4-0 over Issy, der var uden danskere på banen.

  Paris Saint-Germain og Lyon mødes i næstsidste spillerunde den 30. maj.

 • AGF vinder og lægger pres på FCK

  Kampen om Superligaens bronzemedaljer er for alvor i gang igen, efter at AGF søndag med en 1-0-sejr i Randers spillede sig på 45 point og nu bare er tre point efter FC København.

  FCK har dog en kamp i hånden mandag mod FC Nordsjælland, hvor københavnerne med en sejr kan øge forspringet til seks point igen.

  AGF's sejr i lokalopgøret mod Randers var ganske fortjent, da aarhusianerne ganske enkelt kreerede flest chancer og burde have vundet med mere.

  Randers kunne dermed ikke leve op til sidste rundes flotte 4-2-sejr over Brøndby og må nu rette alt fokus mod torsdagens vigtige pokalfinale mod Sønderjyske.

  Kronjyderne er fortsat sidst i mesterskabsspillet, hvor holdet efter 29 kampe blot står noteret for 36 point.

 • Fynske kaniner vinder basketbronze

  Svendborg Rabbits vinder bronze i herrernes basketliga efter en storsejr på 112-96 over Randers Cimbria.

  Medaljen er den første fynske basketmedalje i fire år.

  Allerede i første periode lagde Svendborg Rabbits afstand til kronjyderne med 14 point, og herfra blev forspringet bare udbygget, før de fynske kaniner til sidst kunne juble over en komfortabel sejr.

  I finalesejren mødes Bakken Bears og Horsens IC. Den første kamp spilles mandag aften.

 • Troelsgaard scorer i sikker sejr

  Fodboldlandsholdsspilleren Sanne Troelsgaard scorede kampens første mål, da hendes svenske klub, FC Rosengård, vandt en sikker sejr på 3-0 over Djurgården.

  Kampens to øvrige mål blev scoret af den serbiske midtbanespiller Jelena Cankovic.

  Med sejren har FC Rosengård nu vundet de første fire kampe i denne sæson, og de ligger derfor øverst i Sveriges bedste fodboldrække.

 • Belgier vinder sprinternes første dyst i Giro d'Italia

  Bare to etaper inde i Giro d'Italia kan Alpecin-Fenix konstatere, at det har været et godt løb for det belgiske cykelhold.

  På søndagens 2. etape vandt den tidligere belgiske mester Tim Merlier sprinternes første dyst på de italienske landeveje.

  28-årige Merlier, der nu har taget fire sejre i 2021, var hurtigste mand på målstregen i Novara efter 179 kilometers kørsel.

  Han spurtede sig til sejr foran Qhubekas Giacomo Nizzolo og Cofidis-italieneren Elia Viviani.

  Hollænderen Dylan Groenewegen, der gør comeback efter ni måneders karantæne, blev nummer fire.

  /ritzau/

 • Svensson og Mainz undgår direkte nedrykning

  Bo Svenssons Mainz spillede søndag uafgjort på udebane mod Eintracht Frankfurt i den tyske Bundesliga. Opgøret endte 1-1.

  Det betyder, at klubben nu er sikret mod direkte nedrykning fra den bedste tyske række. Der er således syv point ned til FC Köln på næstsidstepladsen med seks point tilbage at spille om.

  Mainz kan stadig ende på tredjesidstepladsen, som fører til en playoffkamp mod et hold fra den næstbedste række.

  Der er således seks point ned til Bielefeld, som spiller mod Hertha Berlin senere lørdag.

  /ritzau/

 • Pernille Harder og Chelsea vinder mesterskabet

  Pernille Harder har haft en god sæson i Chelsea. (Foto: John Sibley © Scanpix)

  Pernille Harder vinder mesterskabet med Chelsea i sin første sæson i klubben.

  Det står klart, efter klubben vandt 5-0 i sidste spillerunde over Reading. Danskeren kom ikke på måltavlen i storsejren.

  Med sejren holder Chelsea nemlig Manchester City bag sig, selvom Manchester-holdet vandt 1-0 over West Ham.

  Pernille Harder nåede at score ni ligamål for Chelsea i denne sæson, der kan krones med yderligere to triumfer.

  Søndag spiller London-holdet Champions League-finale mod FC Barcelona, mens de møder Everton og Nicoline Sørensen i FA Cup-finalen ugen efter.

 • Eagle på sidste hul sikrer dansk golftalent topplacering

  20-årige Nicolai Højgaard sikrede sig søndag en topplacering ved European Tour-turneringen Canary Islands Championship på Tenerife.

  Det danske golftalent diskede op med en eagle på sidste hul og strøg flere pladser op på leaderboardet. Han sluttede på en delt fjerdeplads.

  Det er hans bedste resultat hidtil i 2021.

  Nicolai Højgaard, som var den eneste dansker i finalerunderne, gik søndagens fjerde runde i fem slag under par og lander dermed på samlet 19 slag under par.

  Han holdt et stabilt niveau runden igennem og lavede ingen bogeys. Det blev i stedet til tre birdies og altså en eagle på sidste hul.

  /ritzau/

 • Manchester United udskyder rivalernes guldfest

  Det har længe været noget nær en kendsgerning, men Manchester City må fortsat vente lidt med at kalde sig engelsk mester i fodbold i 2021.

  Søndag kunne Citys tredje mesterskab på fire sæsoner ellers være blevet sikret, hvis Manchester United på andenpladsen havde tabt til Aston Villa.

  Men sådan gik det ikke. United kom godt nok bagud ude mod Villa, men Ole Gunnar Solskjærs mandskab svarede igen og endte med at vinde 3-1.

  Der kan dog ende med kun at gå to dage, før Pep Guardiola og co. kan hæve armene i triumf. Tirsdag aften skal Manchester United nemlig igen i aktion i Premier League mod Leicester. Et United-nederlag her sender guldet til City.

  Ti point skiller de to Manchester-klubber efter weekendens kampe.

  /ritzau/

 • Lewis Hamilton vinder i Spanien

  Lewis Hamilton (Mercedes) sikrede sig søndag sejren i Spaniens Formel 1-grandprix i Barcelona.

  Englænderen overhalede Max Verstappen (Red Bull) med syv runder igen.

  Hollænderen blev sat til vægs, fordi Hamiltons strategi om at køre i pit og få nye dæk på to gange i stedet for én viste sig som den rigtige.

  Max Verstappen forsøgte at vinde løbet med ét stop. Han lå længe i front, men måtte sande, at dækkene ikke kunne klare det, og han måtte derfor kapitulere til sidst i løbet.

  Valtteri Bottas (Mercedes) tog tredjepladsen.

  Med sejren kravler Lewis Hamilton op på 94 point i den samlede VM-stilling. Max Verstappen halter efter med 80 point.

  /ritzau/

 • Vejle vinder 4-2 og sikrer sig en ny sæson i Superligaen

  Med hjælp fra et Lyngby-nederlag sikrede Vejle Boldklub sig søndag en ny sæson i Superligaen, da holdet hjemme besejrede Sønderjyske med 4-2 i Superligaens nedrykningsspil.

  Tidligt i kampen stod det klart, at Vejle ville spille kampen på egne præmisser. Vejlenserne sad på spillet kampen igennem og skabte mange chancer.

  Især brasilianske Allan Sousa var i hopla, og med to scoringer var han afgørende for, at Vejle trak sig sejrrigt ud af det underholdende opgør.

  Med 4-2-sejren står den altså på Superliga igen i næste sæson for Vejle, fordi Lyngby samtidig tabte til Horsens og rykkede ned.

 • AC Horsens trækker Lyngby med ned i 1. division

  Lyngby rykker ud af fodboldens Superliga.

  Det står klart, efter de søndag tabte 4-3 til AC Horsens på hjemmebane, mens Vejle samtidig vandt 4-2 over Sønderjyske.

  Dermed kan Lyngby ikke længere nå at hente Vejle, som ligger på den anden side af nedrykningsstregen.

  AC Horsens er allerede rykket ud af Superligaen.

 • Dansk bueskytte vinder endnu en guldmedalje

  Søndag endte med at blive en gennemført god dag for den danske bueskytte Randi Degn, der først vandt guld med det danske landshold i recurve ved Veronica Cup i Slovakiet.

  Kort efter fulgte hun triumfen op ved at vinde guld i kvindernes individuelle konkurrence, da hun slog polske Milena Olsezewska med 6-4 efter ekstra sæt.

  I det femte og afgørende sæt var danskeren fuldstændig suveræn og scorede 29 ud af 30 mulige point, inden hun kunne strække armene i luften i jubel.

 • Stor dansk profil misser VM i ishockey

  Frans Nielsen har spillet over 900 kampe i NHL. (Foto: Rick Osentoski © Scanpix)

  Danmark må undvære den mangeårige NHL-spiller Frans Nielsen til VM i ishockey.

  Det fortæller landstræner Heinz Ehlers til TV2.

  - Frans er stadig under genoptræning og bliver ikke klar til VM. Udover sin knæskade har han endnu en skade, der kræver behandling eller indgreb, og hvis han venter med det, når han ikke at blive klar til OL-forberedelserne. Derfor er han ikke med til VM, forklarer landstræneren.

  Også den normale kaptajn for landsholdet, Peter Regin, har meldt afbud til årets slutrunde, der spilles fra den 21. maj til den 6. juni.

  Danmark er i Gruppe A ved VM, hvor de møder Sverige, Schweiz, Storbritannien, Rusland, Belarus, Slovakiet og Tjekkiet.

 • Tysk guldduel ender uden vinder

  Simone Boye har spillet 63 landskampe for Danmark. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

  Simone Boye spillede hele kamp for Bayern München, der søndag missede en stor mulighed for at stikke afgørende af i den tyske mesterskabsduel, da de spillede 1-1 mod Wolfsburg, som var uden Sofie Svava i truppen.

  Sydtyskerne kom ellers foran efter lidt mere end en halv time ved Sydney Lohmann, men kort før tid fik polske Ewa Poajor udlignet til kampens resultat, 1-1.

  Dermed er det fortsat status quo i toppen af kvindernes Bundesliga med to runder igen: Bayern München har stadig to point ned til Wolfsburg.

  Begge hold har kun tabt én kamp i denne sæson.

 • Pletskud! Danske bueskytter tager titlen i Slovenien

  Det danske kvindelandshold i bueskydningsdisciplinen recurve vinder holdfinalen ved Veronicas Cup i Slovenien efter en finalesejr på 5-3 over Slovakiet.

  Matchen stod helt lige indtil fjerde og afgørende sæt, som danskerne vandt med et enkelt point, 54-53.

  Maja Jager, Randi Degn og Kirstine Andersen viser derfor god form forud for OL-kvalifikationen for recurvehold, som afvikles den 18. til 21. juli.

  Her kan de to sidstnævnte skyde sig til OL. Maja Jager er allerede kvalificeret.

 • Mexicaner forsvarer Kesslers gamle bælter foran 73.126 fans

  Mexicaneren Saul "Canelo" Alvarez kan fortsat kalde sig verdens bedste bokser i vægtklassen supermellemvægt.

  Tidligt søndag morgen dansk tid forsvarede han sine VM-bælter hos bokseforbundene WBA og WBC, mens han samtidig overtog VM-bæltet hos forbundet WBO.

  Det skete med en sejr over briten Billy Joe Saunders, som blev stoppet efter otte omgange.

  WBA- og WBC-bælterne i den vægtklasse har tidligere tilhørt danske Mikkel Kessler.

  Mest bemærkelsesværdigt for boksebraget mellem Alvarez og Saunders var, at den blev bokset foran et rekordstort publikum trods coronapandemien.

  73.126 boksefans var på plads til kampen på et overdækket AT&T Stadium i Dallas.

  Det er både det højeste antal fans til en sportsbegivenhed i USA siden coronapandemiens udbrud, og samtidig er det rekord for flest tilskuere til en indendørs boksekamp i USA.

  Den tidligere rekord var 63.350 tilskuere. Den blev sat i 1978, da Muhammad Ali boksede revanchekamp mod Leon Spinks. (Foto: Jerome Miron © Scanpix)
 • Bliver Champions League-finalen flyttet til England?

  For andet år i træk kan Champions League-finalen i herrefodbold blive flyttet væk fra Istanbul.

  Finalen i Europas bedste klubturnering lørdag 29. maj kan nemlig ende med at blive spillet på et engelsk stadion. Det forhandles der om i øjeblikket, siger Michael Gove, der er kabinetsminister i Storbritannien, til Sky News ifølge Reuters.

  Flyttes finalen til England, vil finaledeltagerne Chelsea og Manchester City slippe for en længere rejse til Tyrkiet for at spille på et sandsynligvis tomt stadion.

  Samtidig vil en flytning give mulighed for at få et fåtal af klubbernes egne fans på stadion, hvilket ikke er muligt i Istanbul.

  Det skyldes, at Storbritannien har forbudt rejser til Tyrkiet på grund af coronaudviklingen i landet.

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som er arrangør af Champions League-finalen, afviste i slutningen af april, at en flytning kunne komme på tale. Heller ikke selv om Tyrkiet dengang var på vej ind i en national nedlukningsperiode.

  /ritzau/

 • Eller fejrer fødselsdag med scoring i NHL

  Den danske ishockeyspiller Lars Eller blev natten til søndag dansk tid en vigtig brik, da Washington Capitals skaffede sig en overtidssejr i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL. Dermed er Washington sikker på at ende på andenpladsen i sin division.

  Med 40 sekunder tilbage af den ordinære spilletid lykkedes det nemlig Eller at finde vej til Philadelphia Flyers-målet og gøre det til 1-1 i kampen.

  I overtiden sikrede holdkammeraten Conor Sheary en 2-1-sejr til Capitals mod Flyers.

  Hvis ikke overtidssejren var nok til at gøre Eller i god stemning, kan han også glæde sig over, at scoringen faldt på hans fødselsdag lørdag 8. maj. Danskeren er nu 32 år.

  Danske Oliver Bjorkstrand kan til gengæld ikke nå en plads i slutspillet sammen med Columbus Blue Jackets. Danskeren rundede dog sæsonen af med både et mål og en assist, da holdet vandt med 5-4 over Detroit Red Wings, der var uden Frans Nielsen.

  Dermed slutter Bjorkstrand NHL-sæsonen på 44 point efter 18 mål og 26 assist.

  Nu skal han finde ud af, om han vil være med i Danmarks VM-trup. Slutrunden i Letland begynder 21. maj. Danmark spiller sin første kamp dagen efter.

  /Ritzau/

 • Liverpool kommer tættere på CL-pladserne med sejr over Jannik Vestergaard og Southampton

  Liverpool vandt lørdag aften 2-0 over Southampton i Premier League og kommer med sejren en smule tættere på drømmen om at spille Champions League-fodbold i næste sæson.

  Med sejren har Liverpool seks point op til Leicester, der ligger på fjerdepladsen, som samtidig er den sidste Champions League-plads i ligaen. Liverpool har spillet én kamp mindre end Leicester.

  Den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard spillede hele kampen for Southampton, men kunne altså ikke gøre noget ved Sadio Mané og Thiago, der sørgede for Liverpools to scoringer.

  Liverpools Thiago (i midten) scorede til kampens resultat, 2-0. (Foto: Paul Ellis / POOL © Scanpix)
 • Chelsea trækker længste strå i engelsk topbrag

  Manchester City kunne med en sejr hjemme over Chelsea i dag sikre sig det engelske mesterskab. Men gæsterne fra Chelsea ville det anderledes.

  Hjemmeholdet tabte nemlig 1-2 til klubben fra London, der fik sendt det afgørende mål i kassen i kampens døende minutter.

  Dermed kan Pep Guadiolas tropper fra Manchester City endnu ikke kalde sig for engelske mestre. Det lyseblå hold er dog fortsat godt på vej mod mesterskabet, da de med 80 point topper tabellen med tre kampe igen.

  På ligaens andenplads ligger Manchester United, der har 13 point op til lokalrivalerne med fem kampe i hånden.

  Med Chelseas sejr i dag hopper de op på tredjepladsen lige foran Kasper Schmeichel og Leicester.

  Manchester City kan håbe på revanche, når de to hold mødes igen om tre uger i Champions League-finalen.

 • Guldfest i Bayern: Kører modstander over med 6-0

  Tidligere i dag kunne Bayern Müncen lade sig hylde som tyske mestre for niende gang i træk uden overhovedet selv at være i aktion.

  Red Bull Leipzigs 3-2-nederlag til Dortmund betød nemlig, at det tyske tophold ikke længere kunne hentes, og derfor var der lagt op til mesterskabsfejring, da Bayern i dag stod overfor Mönchengladbach i den bedste tyske række.

  Her fejrede de tyske mestre guldet ved at banke gæsterne fra Gladbach med hele 6-0.

  Tre af målene stod den polske målmaskine Robert Lewandowski for, og med 39 mål i sæsonen er polakken blot en enkelt scoring fra at tangere Gerd Müllers målrekord i Bundesligaen.

  Thomas Müller, Kingsley Coman og Leroy Sané stod for de øvrige af Bayerns mål.

  Robert Lewandowski scorede tre af Bayerns mål i dagens kamp mod Mönchengladbach. (Foto: Christof Stache © Scanpix)
 • Danske curlingkvinder misser VM-semifinale

  Det danske curlinglandshold tabte her til aften et nervepirrende opgør til USA med 7-8, og dermed misser de en plads i VM-semifinalen.

  Kampen mellem Danmark og USA bølgede frem og tilbage, og inden tiende og sidste ende var stillingen 7-7. Her havde amerikanerne sidste sten, og det udnyttede de til at sikre det ene point, der ville give dem sejren.

  Dermed skal USA spille om VM-medaljer i turneringen, der afholdes i den canadiske by Calgary.

  Til trods for nederlaget kan de danske curlingkvinder tage fra VM med et smil på læben. I går bookede de nemlig en OL-billet, da sikrede sig en plads i VM's top 6.

  Danmarks anfører Madeleine Dupont i aktion mod USA. (Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP) (Foto: Jeff McIntosh © Scanpix)
 • Eriksen og Inter fejrer mesterskab med 5-1-afklapsning af Sampdoria

  I sidste weekend kunne Christian Eriksen og Inter lade sig hylde som italienske mestre, og den titel fejrede de så i dag ved at banke Sampdoria, der har danske Mikkel Damsgaard på holdkortet, med hele 5-1.

  Resultatet betyder derfor ikke det store for Inter, der allerede har vundet den bedste italienske fodboldrække. For Sampdoria er resultatet heller ikke af afgørende betydning, da klubben på niendepladsen hverken kan nå at ende i nedrykningszonen eller på pladserne, der giver europæisk gruppespil.

  Christian Eriksen startede kampen på banen, men blev skiftet ud i det 55. minut ved stillingen 3-1, mens Mikkel Damsgaard blev indskiftet for Sampdoria fra anden halvlegs start.

  Der resterer tre spillerunder af den bedste italienske række.

 • TTH Holstebro besejrer lokalrivalerne fra Skjern i Herreligaen

  Håndboldherrerne fra Team Tvis Holstebro sikrede sig i dag to point i gruppe 2 af Herreligaens slutspil, da de besejrede lokalrivalerne fra Skjern med 34-32.

  Vestjyderne er allerede sikret en plads ved final 4-stævnet, men med sejren i dag er de også hoppet over Aalborg på puljens førsteplads. Begge hold har dog ni point, og derfor er det endnu ikke afgjort, hvilket af holdene ender som vinder af puljen.

  Skjern indtager med tre point puljens tredjeplads.

 • Kasper Asgreen kører fra alt og alle og vinder portugisisk enkeltstart

  Den danske cykelrytter Kasper Asgreen sikrede sig i dag sæsonens tredje sejr, da han var hurtigste mand på 4. etape af det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve.

  Dagens etape var en 20,3 kilometer lang enkeltstart, og her kom danskeren i mål i tiden 23 mintuter og 52 sekunder. Den tid kunne ingen af de øvrige konkurrenter hamle op med, og dermed kunne Deceuninck-QuickStep-rytteren bestige podiet som dagens vinder.

  Efter dagens sejr klatrer Kasper Asgreen op på tredjepladsen i den samlede stilling. Danskeren har 21 sekunder op til den førende rytter Ethan Hayter.

  Femte og etape af det portugisiske etapeløb køres i morgen.

  Kasper Asgreen vandt i dag 4. etape af det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve (Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix) (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)
 • Spansk topbrag mellem Barcelona og Atletico slutter uden vinder

  Der blev ikke fundet en vinder i dagens spanske topbrag mellem Atletico Madrid og FC Barcelona. Ingen af holdene formåede at sende bolden i kassen, og dermed må de to fodboldgiganter tage til takke med 0-0 og et enkelt point hver.

  Resultatet betyder, at førstepladsen Atletico Madrid kommer op på 77 point, mens Barcelona, der indtager ligaens andenplads, har 75 point.

  På tredjepladsen ligger Real Madrid på 74 point, og når de i morgen møder Sevilla, kan de med en sejr drage stor fordel af dagens uafgjorte resultat. Vinder Real Madrid der, vil de nemlig kravle op på ligaens førsteplads.

  Mesterskabskampen i den bedste spanske fodboldrække er derfor med tre spillerunder igen fortsat fuldstændig åben.

  Lionel Messi og FC Barcelona spillede i dag 0-0 med Atletico Madrid i toppen af La Liga. EPA/Enric Fontcuberta (Foto: ENRIC FONTCUBERTA © Scanpix)
 • Fortuna Hjørring slår FC Nordsjælland og napper Kvindeligaens tredjeplads

  Med en 3-1-sejr over FC Nordsjælland hopper Fortuna Hjørring i dag op på tredjepladsen i Kvindeligaens mesterskabsspil.

  Dermed kommer nordjyderne op på 13 point, mens FC Nordsjælland, der indtager mesterskabsspillets femteplads, har fem point.

  Tidligere i dag vippede HB Køge de gule fra Brøndby af pinden som ligaens tophold, da de vandt med 2-1 i deres indbyrdes opgør.

  Der resterer fem spillerunder af Kvindeligaens mesterskabsspil.

 • Aalborg slår Skanderborg i Herreligaens slutspil

  Aalborg Håndbold cemtenrede i dag førstepladsen i gruppe 2 af Herreligaens slutspil, da de besejrede Skanderborg Håndbold med 34-28 på hjemmebane.

  Nordjyderne, der allerede er sikret en plads i final 4-stævnet, kommer dermed op på ni point inden sidste spillerunde.

  På puljens andenpalds er Team Tvis Holstebro, der med syv point også allerede er sikret en plads i final 4. Vestjyderne møder senere i dag Skjern i et vaskeægte lokalbrag.

 • Verdensmester napper 1. etape af Giro d'Italia

  Verdensmesteren i enkelstart, Filippo Ganna, vandt i dag 1. etape af det italienske etapeløb Giro d'Italia og snupper derfor samtidig den lyserøde førertrøje.

  Hjemmebanefavoritten fra Team Ineos kørte den 8,6 kilometer lange tidskørsel på blot 8 minutter og 47 sekunder.

  Efter Ganna kom de to Jumbo-Visma-ryttere Edoardo Affini og Tobias Foss.

  BikeExchange-rytteren Simon Yates regnes blandt favoritterne til den samlede sejr, men han var hele 38 sekunder langsommere end Ganna, og sluttede derfor dagens etape som nummer 37.

  Bedste dansker på dagens etape blev Mikkel Honoré, der blev noteret for 27. bedste tid på etapen.

  Italienske Fllipo Ganna vandt i dag 1. etape af Giro d'Italia. (Photo by Luca Bettini / AFP) (Foto: Luca Bettini © Scanpix)
 • Dortmund-sejr sender tysk mesterskab til Bayern München

  Den traditionsrige fodboldklub Bayern München har vundet det tyske mesterskab, efter Dortmund i dag har vundet 3-2 over andenpladsen Red Bull Leipzig.

  Det resultat betyder nemlig, at Leipzig med to spillerunder igen og syv point op ikke længere kan hente den tyske mesterklub.

  Dermed kan Bayern begynde at forberede sig på en guldfest. Inden da skal de dog først lige i aktion mod Mönchengladbach senere i dag.

  Med Dortmunds sejr hopper klubben, der har danske Thomas Delaney på holdkortet, op på 58 point, og dermed indtager de ligaens fjerdeplads. Leipzig og Yussuf Poulsen på andenpladsen har med 64 point en smule afstand ned til ligaens tredjeplads Wolfsburg, der i dag vandt 3-0 over Union Berlin.

 • Dansk golfspiller melder sig ind i topstriden på spansk ferieø

  Den danske golfspiller Nicolai Højgaard har meldt sig ind i topstriden i Europa Tour-turneringen Canary Islands Championship, da han efter dagens runde hopper op på en delt syvendeplads.

  Efter blandt andet at have leveret seks birdies gik danskeren dagens runde seks slag under par, og dermed ligger han samlet set 14 slag under par. Det er seks slag mere end sydafrikanske Higgo Garrick, der fører turneringen, har brugt.

  Sidste runde af golfturneringen på de spanske ferieøer spilles i morgen.

 • Syvdobbelt verdensmester sikrer poleposition nummer 100

  Den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton sluttede forrest i dagens Formel 1-kvalifikation, og dermed starter han i poleposition i Spaniens Grand Prix i morgen.

  Men ikke nok med at Hamilton nu kan se frem til at starte forrest i morgendagens løb, så kan den hurtige britte også glæde sig over, at han med dagens resultat runder en imponerende milepæl. Efter dagens løb har han nemlig sikret sig sin poleposition nummer 100.

  Lige efter den syvdobbelte verdensmester kom Max Verstappen på andenpladsen, mens Valtteri Bottas sluttede på tredjepladsen.

  Grandprixet i spanske Barcelona er det fjerde i sæsonen, og Mercedes-køreren Hamilton står noteret som vinder af to ud af de første tre løb.

 • Efter fem års fravær: Skive er tilbage i håndboldligaen

  Fem år efter at håndboldherrerne fra Skive rykkede ned i 1. division, tager de nu turen den anden vej.

  Håndboldklubben har nemlig i dag sikret sig oprykning til Herreligaen, efter de spillede uafgjort 26-26 med Ajax København.

  Holdene spillede bedst af tre opgør, og da Skive vandt det første opgør suverænt med 35-24, behøvede de kun et uafgjort resultat i dagens kamp.

  Dermed kan de nu se frem til igen at skulle spille håndbold i den bedste danske række fra næste sæson.

 • HB Køge slår Brøndby og overtager Kvindeligaens førsteplads

  Der er blevet byttet rundt på første- og andenpladsen i Kvindeligaens mesterskabsspil, efter HB Køge i dag har besejret Brøndby med 2-1.

  Med sejren og de tre point kommer HB Køge nemlig op på 22 point, og dermed vipper de Brøndby af pinden på ligaens førsteplads. De gule fra vestegnen er dog kun to point efter det nye tophold, og med fem spillerunder igen er guldkampen derfor fortsat helt åben.

  I dagens anden kamp i Kvindeligaens mesterskabsspil besejrer Kolding Q de nykårne pokalmestre fra FC Thy-Thisted Q med hele 4-1. Dermed klatrer Kolding Q med 11 point op på en foreløbig tredjeplads, mens Fortuna Hjørring på ligaens fjerdeplads har ti point.

  Fortuna Hjørring kan dog genvinde tredjepladsen, når de i dag møder FC Nordsjælland.

Mere fra dr.dk