Seneste sport

Det italienske fodboldlandshold har påbegyndt vaccination af EM-spillere

 • Det italienske fodboldlandshold har påbegyndt vaccination af EM-spillere

  Spillerne på det italienske fodboldlandshold har påbegyndt vaccination af holdets spillere mod coronavirus.

  Det oplyser Det Italienske Fodboldforbund, FIGC, på sin hjemmeside.

  Der er tale om de spillere, som landstræner Roberto Mancini har i spil til sommerens EM-slutrunde, der blandt andet skal spilles i Rom.

  FIGC-præsident Gabriele Gravina oplyser, at 12 spillere er blevet vaccineret i Rom, mens 14-15 spillere har fået første stik i Milano.

  Seneste Nyt

 • Dansk kajak-håb går kold: Misser næstsidste OL-chance

  Kajakroeren René Holten Poulsen missede her til morgen en gylden mulighed for at kvalificere sig til OL.

  Den 32-årige dansker, der vandt OL-sølv tilbage i 2008, blev nemlig nummer fem i torsdagens kvalifikationsfinale i 1000 meter enerkajak. Og da der kun var to OL-billetter på højkant ved stævnet i Ungarn, var femtepladsen altså ikke nok for danskeren.

  Det så ellers i perioder godt ud for den danske kajakroer. I kvalifikationsfinalen lå han nemlig på andenpladsen ved 500-metermærket. Men hen mod slutningen mistede han fart, og så overhalede konkurrenterne ham.

  Sidste skud i bøssen for René Holten Poulsens OL-chancer er næste uge i Rusland. Her er der en enkelt OL-billet i spil.

 • Cykelstjerne genoptager karrieren og sigter efter OL

  Tilbage i januar annoncerede den tidligere Giro d'Italia-vinder Tom Dumoulin, at han havde mistet lysten til cykelsporten. Derfor ville han tage en pause på ubestemt tid.

  Men den pause ser nu ud til at være slut. Hans hold, Jumbo-Visma, skriver nemlig på sin hjemmeside, at den hollandske cykelstjerne kommer til at deltage i etapeløbet Schweiz Rundt, som køres mellem 6. og 13. juni.

  - Jumbo-Visma-rytteren har taget beslutningen sammen med holdet, eftersom han på det seneste har fundet glæden ved cykling igen, skriver holdet på sin hjemmeside.

  Udover det scweiziske løb stiler Dumoulin også efter at komme med til OL i Tokyo.

  Løbet i Schweiz bliver hollænderens første siden sidste års Vuelta a España, hvor han udgik efter 7. etape.

 • Sønderjyske melder stort set alle klar til pokalfinalen

  To dage før pokalfinalen blev en Sønderjyske-spiller testet positiv for corona, men friske test afslører, at der ikke er yderligere smittede i den sønderjyske trup.

  Smitten virker derfor til at være indkapslet til en enkelt spiller.

  Det bekræfter klubben til DR Sporten.

 • Andersen lukker fire mål ind i NHL-comeback

  Ishockeymålmanden Frederik Andersen står foran en hård kamp om spilletid for Toronto Maple Leafs, når det canadiske storhold tager hul på slutspillet om Stanley Cup i næste uge.

  Andersen var natten til torsdag på isen i en NHL-kamp for første gang i næsten to måneder. Men han kunne ikke forhindre et Toronto-nederlag på 3-4 til Ottawa Senators.

  Den 31-årige dansker, der på grund af en skade har været ude af holdet siden 19. marts, erklærer sig tilfreds med comebacket.

  Han fornemmer dog, at han med lidt held kunne have forhindret et par af scoringerne, og at der fortsat skal bankes rust af.

  - Jeg følte mig rigtig godt tilpas. Der var nogle mærkelige situationer og uheldige riposter. Måske er det rust, og måske redder jeg dem, hvis jeg gør nogle få ting anderledes, siger Frederik Andersen ifølge nhl.com.

  Kampen var uden reel betydning for Toronto, der er sikker på førstepladsen i NHL's norddivision.

  /ritzau/

 • Atletico Madrid holder fast i føringen i La Liga

  Atlético Madrid kom onsdag aften et skridt nærmere klubbens første mesterskab i syv år.

  I den tætte topstrid i La Liga kunne Diego Simeones tropper sætte tre point på kontoen efter en sejr på 2-1 hjemme over Real Sociedad.

  Resultatet betyder, at Atlético har 80 point på førstepladsen med to kampe tilbage. FC Barcelona på andenpladsen har 76, mens Real Madrid har 75 på tredjepladsen. Real har dog spillet en kamp færre end de to andre hold.

  Yannick Carrasco sparkede Atlético i front efter et kvarter i onsdagens kamp mod Real Sociedad. Angel Correa gjorde det til 2-0 efter 27 minutter.

  Det gjorde Atlético i stand til at trække sig længere tilbage og etablere holdets normalt bundsolide defensiv. Initiativet blev overladt til gæsterne, der da også kom til flere afslutninger.

  Der blev dog først reduceret med små ti minutter tilbage, da Igor Zubeldia endte med bolden efter et hjørnespark og bankede den ind til 1-2.

  Det gjorde pludselig afslutningen spændende, men Atlético forsvarede altså sejren hjem og har altså stadig serveretten i kampen om guldet.

  /ritzau/

 • Arsenal besejrer Chelsea efter komisk mål

  En mislykket tilbagelægning blev til et komisk mål, da Arsenal onsdag aften slog Chelsea med 1-0 på udebane i Premier League.

  Emile Smith Rowe udnyttede den kiksede tilbagelægning til at score kampens enlige mål.

  Chelsea var voldsomt tæt på at udligne kort før tid. De blåklædte ramte således overliggeren to gange, men sejren gik til Arsenal.

  Sejren sender Arsenal op på ottendepladsen, hvorfra klubben nu har ét point op til ærkerivalen Tottenham på den syvendeplads, der giver en plads i den nye europæiske turnering Europa Conference League.

  Arsenal har samtidig to point op til Liverpool på sjettepladsen og tre point op til West Ham på femtepladsen.

  Chelsea missede muligheden for at tage afstand til netop West Ham, som stadig kan nå at få fingre i den Champions League-billet, Chelsea lige nu er i besiddelse af på fjerdepladsen.

  Chelsea var uden en skadet Andreas Christensen i onsdagens opgør.

  /ritzau/

 • Topstriden i Serie A fortsat tæt efter favoritsejre

  Sæsonen i Serie A går på hæld, og Inter er allerede blevet kåret som mester.

  Men det er stadig uvist, hvem der kommer til at udgøre resten af top-4 og dermed følge med Milano-klubben til gruppespillet i Champions League i næste sæson.

  Med to runder tilbage er Atalanta på andenpladsen og Juventus på femtepladsen således kun adskilt af tre point. Imellem de to ligger AC Milan og Napoli.

  Onsdag var de fleste af topholdene i aktion, men det ændrede ikke noget i toppen af tabellen. De vandt nemlig alle sammen.

  Mest imponerende var AC Milan og Simon Kjær, der på udebane kørte Torino over og vandt 7-0. Ante Rebic imponerende blandt andre med et hattrick på cirka 12 minutter i anden halvleg.

  Atalanta fik tre point ved at slå Benevento med 2-0. Joakim Mæhle så hele kampen fra Atalantas bænk.

  Juventus fik skovlen under Sassuolo med en 3-1-sejr efter mål af Adrien Rabiot, Cristiano Ronaldo og Paulo Dybala.

  Dermed har Atalanta og AC Milan begge 75 point på henholdsvis anden- og tredjepladsen efterfulgt af Napoli med 73 og Juventus med 72 point. Lazio har 67 point, men har tre kampe tilbage programmet.

  /ritzau/

 • Landin-brødrene vinder første Champions League-kvartfinale i danskeropgør

  THW Kiel tog første stik, da klubben onsdag tog imod Paris Saint-Germain i den første af to kvartfinaler i håndboldens Champions League.

  Med både Magnus og Niklas Landin på banen vandt den tyske klub med 31-29 over Mikkel Hansen, Henrik Toft Hansen og holdkammeraterne fra den franske hovedstad.

  Dermed står Kiel med det bedste udgangspunkt før returopgøret i Paris i næste uge.

  Mikkel Hansen sluttede på seks scoringer, Magnus Landin nettede to gange, og Niklas Landin stod med en redningsprocent på knap 25.

  Tidligere onsdag aften vandt Barcelona med 33-29 over Mesjkov Brest i en anden af de fire kvartfinaler. Torsdag spiller Aalborg Håndbold mod Flensburg-Handewitt.

  /ritzau/

 • Herning-Ikast tager første stik i gyser-semifinale

  Herning-Ikast vandt onsdag aften en højdramatisk og intens første semifinale mod Viborg.

  35-32 endte kampen i Herning-Ikasts favør, der dermed tager første stik i semifinaleduellen, inden der er returopgør i Viborg på lørdag.

  Kampen bølgede frem og tilbage, og selvom Viborg både i første og anden halvleg bragte sig foran med tre-fire mål, kom Herning-Ikast tilbage og endte med at sikre sig sejren med en stærk slutspurt.

  I den anden semifinale mødes Odense Håndbold og Team Esbjerg, hvor førstnævnte tirsdag tog sejren i den første semifinale.

 • Ishockeylandsholdet taber i VM-test

  De danske ishockeyherrer fortsatte onsdag VM-forberedelserne med den anden af i alt tre testkampe mod Norge.

  Mens det i det første opgør endte med en klar dansk sejr på 4-0, gik det onsdag knap så godt. De norske gæster var skarpest i overtiden og vandt 4-3.

  Danmark kom forfærdeligt fra start og var nede 0-2 allerede efter 11 minutter og 37 sekunder, men så stemplede en af de nye spillere i VM-truppen ind.

  Mikkel Bødker, der er kommet hjem fra sin schweiziske klub Lugano, reducerede til 1-2 kort før afslutningen på første periode, da han efter fint dansk kombinationsspil sendte pucken i nettet.

  I anden periode sørgede Mathias Bau og Nick Olesen for at vende hele baduljen på hovedet med scoringer til henholdsvis 2-2 og 3-2.

  Føringen holdt imidlertid ikke i tredje periode. Magnus Brekke Henriksen lykkedes med at få pucken i det danske net og tvang kampen ud i overtid.

  Der gjorde nordmændene det færdigt, da Emil Lilleberg scorede til 4-3.

  Danmark skal i kamp igen allerede torsdag, hvor Norge venter i den sidste forberedelseskamp mod VM i Letland, som går i gang 21. maj.

  Danmarks første kamp ved VM er mod Sverige den 22. maj.

  /ritzau/

 • Horsens' håndboldkvinder sikrer livet i den bedste række

  Horsens tager endnu en sæson i Bambusa Kvindeligaen.

  Med en sejr på 31-27 mod Sønderjyske i det andet af potentielt tre nedrykningsbrag blev det en realitet.

  Horsens vandt også den første kamp. Dermed må Sønderjyske tage endnu en sæson i 1. division.

  Det var Horsens, der fra kampens begyndelse tog taktstokken og opbyggede en føring. Den holdt hele vejen igennem kampen, og sikrede Horsens endnu en sæson i den øverste danske række.

 • Ajax smelter mesterskabstrofæ og giver alle fans et stykke

  Det har været en på samme tid opløftende og kedelig sæson for fans af den hollandske fodboldklub Ajax, og det får alle klubbens 42.000 sæsonkortholdere nu et evigt minde på.

  De har nemlig ikke haft mulighed for at opleve holdets march mod det hollandske mesterskab på tribunerne grundet coronapandemien, og som en lille kompensation får de en bid af mesterskabstrofæet.

  Trofæet er nemlig blevet smeltet om, og alle 42.000 sæsonkortholdere får nu en lille sølvstjerne, der vejer 3,45 gram. 0,06 gram af hver stjerne kommer fra mesterskabstrofæet.

  Stjernerne har samme udformning som de tre stjerner, der er over holdets klublogo.

  - Den her sæson har vi i overvejende grad spillet uden fans på tribunerne. Men selv om de ikke har været der, har vi mærket opbakning fra dem hver eneste uge på vej til stadion, på sociale medier eller via personlig kontakt.

  - Tidligere har vi sagt til fansene, "den her titel er til jer", og at dele mesterskabstrofæet er det ultimative bevis på, at vi spiller for dem. Efter et turbulent år skal fansene føle sig som en del af vores mesterskab, siger Ajax-direktør Edwin van der Sar.

  Ajax vandt mesterskabet 2. maj efter en 4-0-sejr hjemme over Emmen.

  /ritzau/Reuters

 • Kajakduo klar til at kæmpe om OL-billet

  I 500 meter toerkajak er Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou klar til finalen om en OL-billet ved det europæiske OL-kvalifikationsstævne i Szeged i Ungarn.

  Den danske duo sluttede på tredjepladsen i semifinalen efter de spanske og tjekkiske par.

  Dermed er de klar til finalen torsdag.

  Tidligere har både Rene Holten Poulsen i 1000 meter enerkajak og toerkajakken på samme distance med Morten Graversen og Simon Schuldt-Jensen kvalificeret sig til deres respektive finaler.

  Stævnet i Szeged er næstsidste mulighed for at sikre en OL-plads, inden sidste chance i Rusland i næste uge.

 • Supersprinter hurtigst på giroens femte etape

  Australieren Caleb Ewan (Lotto Soudal) kan tilføje endnu en sejr til den efterhånden lange liste over triumfer.

  Onsdag kom han først over målstregen på 5. etape af Giro d'Italia efter en massespurt.

  I spurten klemte han sig akkurat over målstregen lige før hjemmebanehåbene Giacomo Nizzolo (Qhubeka) og Elia Viviani (Cofidis).

  Den 177 kilometer lange etape fra Modena til Cattolica på den italienske østkyst nær San Marino var pandekageflad fra start til mål.

  Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation) er stadig iført den lyserøde førertrøje.

  /ritzau/

 • Uefa bekræfter mulig flytning af Champions League-finalen

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) bekræfter på Twitter, at Champions League-finalen måske alligevel ikke skal spilles på Atatürk Stadium i Istanbul, som det ellers har været planlagt.

  Uefa skriver, at der snarest vil komme en melding om, hvor finalen skal spilles.

  Tvivlen om finalens spillested er opstået efter Tyrkiet er blevet nedlukket på nationalt plan på grund af coronapandemien, og Storbritannien har forbudt rejser til netop Tyrkiet.

  Oprindeligt skulle sidste års finale have været spillet på Atatürk Stadium i Istanbul, men det blev udskudt med et år på grund af coronapandemien.

  Chelsea og Manchester City er de to finalehold.

 • Dansk toerkajak ror sig suverænt i finale om OL-billet

  Den danske toerkajak med Simon Schuldt Jensen og Morten Graversen var suveræne i det indledende heat i 1000 meter toerkajak ved det europæiske OL-kvalifikationsstævne i ungarnske Szeged.

  Med en stensikker sejr i heatet, hvor danskerne var over en bådlængde foran de nærmeste konkurrenter, er duoen klar til torsdagens finaleheat.

  Tidligere onsdag var Rene Holten Poulsen i aktion i enerkajakken. Han var ligeledes ganske suveræn i sit indledende heat, og er også klar til torsdagens finaler.

  Den danske duo på 500 meter med Sara Corfixen Milthers og Caroline Emilie Faurschou skal ud i en semifinale senere onsdag aften, efter de sluttede på femtepladsen i det indledende heat.

  Stævnet er Ungarn er et af to resterende stævner inden de olympiske lege i Tokyo til sommer, hvor der er OL-pladser på spil.

 • Danske poolhajer buldrer videre ved VM

  Den danske poolduo Bahram Lotfy og Mickey Krause er videre ved VM i pool.

  Med en sejr på 7-5 mod et italiensk par er den danske duo i kvartfinalen.

  I kvartfinalen venter vinderen af opgøret mellem Kuwait og Tyskland. Det er første gang i historien, at et dansk par er i kvartfinalen ved World Cup of Pool.

  VM foregår i England og spilles efter de såkaldte scotch doubles-regler, hvor man indbyrdes på holdet skiftes til at støde.

 • Fifa roser kritiseret VM-vært

  Værten for VM i fodbold i 2022, Qatar, har været heftigt kritiseret for menneskerettighedsforholdene i landet.

  Dansk Boldspil-Union (DBU) og 24 andre fodboldforbund deltog mandag i et møde med Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) samt arrangørkomitéen fra Qatar.

  Flere organisationer, blandt andet menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, holdt oplæg for at fortælle om tingenes tilstand i Qatar.

  DBU-direktør Jakob Jensen fortalte efterfølgende, at mens der var nogle positive svar på mødet, så skal udviklingen gå hurtigere.

  Præsidenten for Fifa, Gianni Infantino, erkender efter mødet også, at der stadig skal ske forbedring, men han opfordrer også til, at man anerkender Qatar for de ting, som allerede er blevet gjort for at gøre forholdene bedre for arbejderne.

  - Vi er nødt til at anerkende de markante fremskridt, som man har nået på meget kort tid takket være handlekraften fra landets øverste myndigheder, siger Infantino ifølge Reuters.

  - Og for at sikre at enhver debat om dette emne har en effekt, skal den tage udgangspunkt i verificerede fakta, tilføjer han.

  Han var ikke selv præsident for Fifa, da Qatar blev valgt som VM-vært, men det lader heller ikke til, at han vakler i verdensforbundets opbakning til Qatar.

  /ritzau/

 • Uefa åbner sag mod Super League-trio

  Udbryderlysten kan få konsekvenser.

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har åbnet en disciplinærsag mod Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, der skal undersøge, om klubberne forbrød sig mod reglerne i forsøget på at oprette en europæisk superliga, Super League.

  Det skriver AFP.

  De tre klubber er de sidste tilbageværende af de oprindelige 12 klubber bag initiativet, som stadig mener, at ligaen er en god idé og ikke har forkastet projektet.

  De ni forhenværende Super League-klubber har accepteret at betale en bøde til Uefa.

  De har også forpligtet sig til at give et beløb på over 100 millioner kroner til børne-, ungdoms- og græsrodsfodbold rundt om i Europa.

 • Kovending i appelsag: Håndboldklub beholder alligevel ligaplads

  Håndboldens appelinstans har givet TMS Ringsted medhold i en sag om uberettet nedrykning, og dermed beholder klubben sin plads i ligaen.

  Det skriver DHF.

  TMS Ringsted rykkede ud af herreligaen, men straks efter grundspillets afslutning indgik Skanderborg og Århus et samarbejde, hvorefter Århus begærede sig konkurs.

  Begge hold sluttede over Ringsted i ligaen.

  Det sjællandske hold mente dog, at reglerne omkring konkursen og tidspunktet for den gjorde, at TMS Ringsted skulle forblive i ligaen.

  I første omgang valgte disciplinærinstansen at idømme Århus og Skanderborg en bøde og ikke lade det påvirke tabellen, men efterfølgende har appelinstansen omstødt dommen.

  Kendelsen får betydning for ligaen, der udvides fra 14 til 15 hold i næste sæson. Samtidig skal der i næste sæson findes to direkte nedrykkere, siger formand i DHF, Per Bertelsen.

 • Jagt på OL-billet starter godt: Holten roer sig direkte i finale

  Den danske kajakroer René Holten gav onsdag sig selv de bedste forudsætninger for at sikre kvalifikation til OL i Tokyo til sommer i 1000 meter enerkajak.

  Holten var bedst af alle i sit indledende heat ved World Cuppen i ungarske Szeged, og det gav ham en direkte plads i torsdagens finale.

  Der er kun muligheder tilbage for at kvalificere sig til OL, hvoraf stævnet i Ungarn er den ene, og derfor er roer René Holten under maksimalt pres.

  I finalen skal Holten ro for at ende i top-2, hvis den 32-årige dansker skal kvalificere sig til sit fjerde OL i træk.

  Kikser det for Holten i torsdagens finale, har han en sidste mulighed i næste uge i Rusland. Her er dog kun en enkelt OL-billet på højkant.

  Morten Graversen/Simon Schuldt Jensen og Sara Corfixen Milthers/Caroline Emilie Faurschou jagter OL-billetter i Szeged i toerkajak.

 • NHL-dansker melder sig klar til VM trods tidligere afbud

  Egentlig havde NHL-spilleren Alexander True fra San Jose Sharks meldt fra til VM i år, men nu kommer centerspilleren alligevel med.

  Danmarks Ishockey Union (DIU) oplyser onsdag i en pressemeddelelse, at man endegyldigt har fået en aftale på plads med San Jose Sharks, så True kan spille VM for Danmark.

  Den 23-årige dansker får dermed sin debut på nationalmandskabet, da sæsonerne i USA hidtil har forhindret ham i at spille landskampe.

  - Vi ville meget gerne have Alexander med ind i truppen og har i de seneste dage haft gode samtaler med San Jose Sharks om hans deltagelse, siger landsholdets general manager, Kim Pedersen i pressemeddelelsen.

  /ritzau/

 • Corona skabte kun lille fald i danske dopingtest i 2020

  Trods nedlukning af sport og krav om afstand nåede Anti Doping Danmark (ADD) 85 procent af målet for dopingtest i 2020.

  Med krav om at holde afstand og ingen kampe og turneringer på programmet blev arbejdet med at jagte dopingsyndere også noget mere bøvlet for ADD.

  Alligevel er der tilfredshed at spore hos ADD i den årsrapport, som organisationen onsdag har sendt ud.

  - Samlet lykkedes det at gennemføre næsten 1700 dopingtest i idrætten svarende til 85 procent af målet for året trods nedlukning og mange aflyste events, skriver ADD på sin hjemmeside.

  /ritzau/

 • Barcelona mister vigtigt skridt i titelkampen

  3-3 mod Levante blev det for Barcelona i den spanske La Liga.

  Dermed mister catalanerne et vigtigt skridt i titelkampen, hvor de befinder sig på andenpladsen, et point efter Atletico Madrid, der dog har spillet en kamp mindre.

  Real Madrid på tredjepladsen har også spillet en kamp mindre, og har torsdag muligheden for at overhale Barcelona.

  Kampen begyndte ellers fint for Barcelona, der kom foran 2-0 i første halvleg på scoringer fra Lionel Messi og Pedri, men to scoringer på lige så mange minutter i anden halvleg fra Levante åbnede kampen igen.

  Barcelona kom foran på ny, men igen udlignede Levante. Martin Braithwaite spillede de sidste ti minutter af kampen for Barcelona.

  Barcelona har to kampe tilbage i La Liga.

 • Odense tager første stik i DM-semifinale

  Odense Håndbold tog tirsdag aften det første stik i DM-semifinalerne.

  Mod de dobbelte forsvarende mestre fra Team Esbjerg blev det til en 27-26-sejr på hjemmebane i den første semifinalekamp.

  Lois Abbingh blev topscorer for Odense med ti scoringer i kampen.

  I den anden semifinale mødes Herning-Ikast og Viborg, og den første kamp spilles onsdag aften.

  Returopgøret spilles i Esbjerg på lørdag.

 • Leicester-sejr sender titlen til Manchester City

  Manchester City er engelsk mester.

  Det er en realitet efter Leicester tirsdag besejrede Manchester United med 2-1. Sidstnævnte kan derfor ikke længere indhente bysbørnene fra Manchester City, der er foran med ti point med tre spillerunder tilbage.

  Det er Manchester Citys syvende engelske mesterskab og tredje i de seneste fire sæsoner.

  Sejren betyder også, at Leicester rykker op på tredjepladsen i ligaen. Luke Thomas og Caglar Soyuncu stod for Leicesters scoringer, mens Mason Greenwood var på pletten for Manchester United.

 • Tottenham inviterer fansene ind i bestyrelseslokalet

  Premier League-klubben Tottenham vil sikre, at den fans bliver hørt, når der skal træffes større beslutninger.

  Derfor introducerer klubben et rådgivende panel - et såkaldt "club advisory panel" - hvor repræsentanter fra fanskaren kan være med på bestyrelsesmøder.

  Det skriver Tottenham på sin hjemmeside.

  Beslutningen kommer efter den fejlslagne plan om en ny europæiske udbryderliga - Super League - som Tottenham sammen med fem andre engelske klubber var en del af.

  - Vi har lært af de seneste begivenheder og har valgt at prioritere fanengagement, skriver klubben.

  /ritzau/

 • Overborgmester optimistisk om EM-fest på trods af corona

  32 dage.

  Så løber Simon Kjær, Christian Eriksen og resten af det danske landshold på banen til den første kamp ved EM i fodbold. På hjemmebane i Parken.

  Og selvom stadion ikke bliver propfyldt, coronaen raser og storskærmsarrangementerne går en usikker fremtid i møde, så er overborgmester i København, Lars Weiss (S), optimist.

  - Det er stort. En af verdens største sportsbegivenheder, der kommer til København samtidig med, at vi er i gang med genåbningen. Det bliver en fest uden lige, siger Lars Weiss.

  Også DBU’s administrerende direktør, Jakob Jensen, ser glasset som halvt fyldt frem for halvt tomt.

  - Fodbold er en magisk kraft. Der kommer nok ikke titusindvis af tilskuere på Rådhuspladsen som i 1992, hvis vi vinder. Men der skal nok blive masser af fest, energi og støtte fra hele Danmark til det her arrangement, siger Jakob Jensen.

  Lars Weiss, Michael og Brian Laudrup, Flemming Povlsen og Jakob Jensen med EM-trofæet. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
 • Dansker slider i langt udbrud men misser akkurat etapesejren

  Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) var længe i spil til den største triumf i karrieren, men han lykkedes ikke med at fuldføre angrebet på en etapesejr i Giro d'Italia.

  Med fire kilometer tilbage blev Juul-Jensen og udbryderkollegaen Rein Taaramäe (Wanty) hentet af Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation) og Joe Dombrowski (UAE), og sidstnævnte endte med at snuppe sejren på løbets 4. etape.

  Det var Dombrowskis fjerde professionelle sejr i karrieren - og amerikanerens klart mest prestigefyldte sejr.

  Alessandro De Marchi, der blev nummer to på etapen, overtager løbets lyserøde førertrøje. Han har 22 sekunder ned til Dombrowski i den samlede stilling.

  /ritzau/

 • En måned til EM: Trofæet lægger vejen forbi København

  I dag er der én måned til EM i fodbold begynder.

  Det er med København som vært for fire kampe, herunder Danmarks tre gruppekampe.

  I den forbindelse er EM-trofæet på rundtur rundt i de 11 værtsbyer, og i dag var turen så kommet til København. Og DBU-direktør Jakob Jensen glæder sig til slutrunden begynder.

  - Det er en kæmpe glæde at kunne præsentere pokalen og kunne tage hul på den fest, som allerede begynder nu. Ikke kun i København, men i hele Danmark.

  - Vi glæder os meget til at turneringen går i gang og til at hele Danmark skal have en kæmpe fest, siger han.

  Flere af de danske landsholdskoryfæer var med ved Henri Delauney-trofæets besøg i København, heriblandt Michael Laudrup og EM-vinderne Brian Laudrup og Flemming Povlsen.

  - Gensynsglæden er altid stor, når man ser noget, man godt kan lide.

  - Jeg var selvfølgelig lige henne og tjekke at de havde stavet Danmark rigtig i indgraveringen. Det havde de, så der er plads til et dansk skilt en gang mere, siger Flemming Povlsen.

 • Chelsea-træner melder dansk forsvarsspiller klar til CL-finale og EM

  Det satte straks gang i frygten hos danske fodboldfans, da Andreas Christensen måtte lade sig udskifte med en baglårsskade i Chelseas 2-1-sejr mod Manchester City i weekenden.

  Men nu er der godt nyt. Det fortæller Chelseas træner, Thomas Tuchel, på et pressemøde.

  - Det ser meget bedre ud for ham, end vi frygtede.

  - Sæsonen er forhåbentlig ikke slut for ham. Realistisk set er han senest tilbage til kampen mod Aston Villa, lød det fra Thomas Tuchel.

  Det var ellers frygtet, at Andreas Christensen i værste fald kunne gå glip af resten af sæsonen og være tvivlsom til EM-slutrunden.

  Champions League-finalen spilles 29. maj, mens Danmark spiller første kamp ved EM 12. juni.

 • Sønderjyske-spiller tester positiv kort inden pokalfinale

  Med to dage til pokalfinalen har Sønderjyske netop meddelt, at en af fodboldklubbens spillere er testet positiv for corona.

  - I onsdags i sidste uge blev et medlem af sønderjyskestaben testet positiv for covid-19, og siden har sønderjysketræningen været aflyst eller gennemført med stramme restriktioner helt i henhold til covid-19-protokollerne, skriver klubben.

  - Siden er alle testet negative flere gange, men mandag var der igen en positiv test, da trup, stab og den øvrige besætning omkring holdets dagligdag blev testet.

  Derfor skal hele truppen og alle omkring holdet testes igen tirsdag og onsdag frem mod pokalfinalen torsdag mod Randers FC.

  Dog skal ingen i isolation, da der denne gang er ingen nære relationer til den smittede spiller, lyder det.

 • DBU varsler total EM-isolation

  Når herrernes fodboldlandshold møder ind i EM-lejren, skal de indstille sig på udelukkende at nyde hinandens selskab undervejs.

  Frygten for udefrakommende coronasmitte betyder nemlig, at danskerne bliver buret inde i en hermetisk lukket boble.

  - Spillerne bliver totalt isoleret under slutrunden, og de må ingen kontakt have med hverken familie, børn eller venner. Det er synd, men sådan er tilværelsen lige nu, siger Peter Møller til BT.

  - Vi er nødt til at tage alle vores forholdsregler. Det vil være hamrende ærgerligt, hvis smitte rammer nogle af de her spillere, som har kæmpet i flere år for at komme til EM på hjemmebane.

 • Esbjerg fyrer træneren efter misset oprykning

  Olafur Kristjansson er ikke længere cheftræner for 1. divisionsklubben Esbjerg.

  Klubben stopper samarbejdet med islændingen med øjeblikkelig virkning, skriver Esbjerg i en pressemeddelelse.

  Årsagen er "skuffende sportslige resultater i anden del af sæsonen i 1. division", hedder det.

  Meddelelsen kommer, efter at det ikke lykkedes Esbjerg at rykke op i Superligaen i den kommende sæson.

  Det stod klart, da holdet mandag aften tabte med 1-2 til Fredericia og dermed ikke længere kan nå at indhente de to førerhold, Viborg FF og Silkeborg IF, der begge rykker op.

 • Viborg og Silkeborg rykker op i Superligaen

  Viborg og Silkeborg rykker op i Superligaen, efter Esbjerg her til aften tabte til Fredericia og ikke længere kan nå de to øverste pladser.

  Esbjergs håb om en retur til landets bedste fodboldrække var i forvejen sparsomt, og vestjyderne skulle have maksimumpoint i de resterende fire kampe for at bevare det spinkle håb.

  Men det punkterede altså allerede mandag aften mod Fredericia, der vandt i Esbjerg med 2-1.

  Silkeborg og Viborg erstatter Lyngby og Horsens i Superligaen i næste sæson.

 • Bakken Bears tager første stik mod Horsens IC

  Med en sejr på 106-90 fik Bakken Bears en perfekt start på finaleserien i Basketligaen mod Horsens IC mandag aften.

  Hjemme i Aarhus var Bakken-mandskabet foran fra start til slut og var undervejs oppe med hele 23 point.

  Dermed fører de forsvarende danske mestre finaleserien med 1-0.

  Der spilles bedst af syv, og næste kamp er på torsdag i Horsens.

 • De danske håndboldherrer skal spille åbningskampen ved OL: Her er kampprogrammet

  De forsvarende olympiske mestre skal i åbningskampen ved OL i Tokyo til sommer møde de japanske værter.

  Det fremgår af kampprogrammet, skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

  24. juli, dagen efter åbningsceremonien, indleder Nikolaj Jacobsens tropper titelforsvaret, og det bliver som relativt klar favorit mod Japan.

  Kampen spilles klokken 14.30 dansk tid.

  Danmark skal spille fem kampe i det indledende gruppespil, hvor de fire øvrige modstandere er Egypten, Bahrain, Portugal og Sverige i nævnte rækkefølge.

  Herrernes komplette program for gruppespillet ser således ud (i danske tider):

  - 24. juli klokken 14.30: Danmark - Japan.

  - 26. juli klokken 07.15: Egypten - Danmark.

  - 28. juli klokken 02.00: Danmark – Bahrain.

  - 30. juli klokken 12.30: Portugal - Danmark.

  - 1. august klokken 14.30: Danmark - Sverige.

  Kampene spilles i Yoyogi National Stadium i Tokyo.

  /ritzau/

 • DHF byder på fire EM-værtskaber med Norge og Sverige

  DHF har sammen med Norge og Sverige budt på værtskabet for både mændenes og kvindernes EM-slutrunder i såvel 2026 som 2028. Det fremgår af Det Europæiske Håndboldforbunds (EHF) hjemmeside.

  Der er altså tale om bud på fire forskellige EM-slutrunder - mændenes i januar og kvindernes i december i henholdsvis 2026 og 2028.

  Det er første gang nogensinde, at de tre skandinaviske lande byder sammen på værtskabet.

  I buddet på slutrunderne i 2026 og 2028 fremgår det, at Herning, København, Aarhus og Kolding er i spil som mulige værtsbyer.

  /ritzau/

 • Japans største sportsnavn er bekymret for OL: Aflysning bør diskuteres

  (Foto: KELLY DEFINA © Scanpix)

  Japans mest succesfulde atlet, tennisspilleren Naomi Osaka, er bekymret for afholdelsen af OL i hjemlandet. Det siger hun på et pressemøde til WTA-turneringen i Rom.

  - Selvfølgelig vil jeg have, at OL bliver afholdt, fordi jeg er atlet, og det har jeg ventet på hele mit liv. Men der er så mange andre vigtige ting, der er sket det sidste år, svarede verdens nummer to på spørgsmålet om, hvorvidt OL skal aflyses.

  - Hvis legene udsætter folk for risici, og hvis de føler sig usikre, bør det bestemt diskuteres, sagde hun på pressekonferencen.

 • Tidligere svømmedirektør vakler i beslutning om fremtiden

  I april 2019 afslørede DR-dokumentaren "Svømmestjerner - Under Overfladen" gentagne svigt fra 2003 til 2012 i dansk elitesvømning. Et lille års tid senere førte det til fyring af Dansk Svømmeunions daværende direktør Pia Holmen.

  Alligevel blev hun i november 2020 udnævnt som vicepræsident i Det Europæiske Svømmeforbund (LEN) med opbakning fra Dansk Svømmeunion.

  Det affødte voldsom kritik fra de danske landsholdssvømmere, og unionen har senere trukket støtten til Holmen igen. Det ændrer dog ikke på, at Pia Holmen stadig sidder på posten som vicepræsident i LEN.

  Men presset på hende er stort i dansk svømning, og Holmen erkender, at hun overvejer sin fremtid i LEN.

  - Jeg skal være ærlig og sige, at det hele tiden skifter inde i mit hoved, siger hun til Radio 4 om, hvorvidt hun har tænkt sig at blive på posten eller trække sig.

  Hun føler, at hun er blevet udpeget som syndebuk for de problemer, som dansk svømning har haft.

  Adspurgt af Radio 4, hvorfor hun ikke bare trækker sig, siger hun derfor også:

  - Det er et ualmindeligt godt spørgsmål. Og det kan man jo også godt sige, for så får jeg fred, og de får fred, men jeg tror bare, at de problemer, der er i dansk svømning, de stikker dybere end min person.

  /ritzau/

 • Real Madrid misser gylden mulighed for at indtage førsteplads

  Real Madrid tabte et vigtigt skridt i mesterskabskampen. (Foto: Susana Vera © Scanpix)

  Real Madrid kunne søndag have taget et væsentlig skridt nærmere endnu et spansk mesterskab.

  Men hjemme mod Sevilla blev det blot til et enkelt point, da det efter en underholdende kamp endte 2-2 efter en udligning af Real Madrid dybt inde i tillægstiden.

  Dermed kan FC Barcelona og især Atlético Madrid ånde lettet op. En sejr havde sendt Real Madrid til tops i tabellen og givet Zinedine Zidanes mandskab serveretten i jagten på guldet.

  I stedet kommer Atlético ud på den anden side af weekenden med førstepladsen i behold og med både Barcelona og Real to point bag sig. Dermed ligger guldet altså i hænderne på Diego Simeone og co. inden de sidste tre kampe.

  /ritzau/

 • AC Milan slår Juventus og nærmer sig Champions League

  AC Milan fik søndag aften has på Juventus, da de to mødte hinanden i Torino.

  Milaneserne vandt 3-0 og spillede sig dermed op på Serie A's tredjeplads, som giver en Champions League-billet.

  Juventus blev derimod sparket ud af top-4 og er nu på femtepladsen med ét point op til Napoli på fjerdepladsen og tre point op til søndagens overmænd fra Milano.

  Simon Kjær var tilbage i AC Milans startopstilling efter en tjans som bænkevarmer i forrige kamp mod Benevento. Danskeren spillede samtlige 90 minutter.

  /ritzau/

 • Vinder af stort hestevæddeløb testet positiv for doping

  Hesten Medina Spirit, som vandt det traditionsrige væddeløb Kentucky Derby i USA tidligere i maj, er blevet testet positiv for doping.

  Efter løbet, som betragtes som et af de mest prestigefyldte i verden, blev hesten dopingtestet, og resultatet af prøven viste en ulovlig mængde af det antiinflammatoriske stof betamethason.

  Medina Spirits træner, Bob Baffert, afviser at have dopet hesten.

  - Jeg var totalt chokeret, da jeg fik nyheden. Jeg prøver stadig at forstå det. Jeg er den mest undersøgte træner. Det sidste, jeg vil gøre, er noget, der kan sætte den bedste sport på spil.

  - Det her skulle ikke være sket. Der er et problem et sted. Det kom ikke fra os. Det er så uretfærdigt over for hesten. Jeg føler mig ikke flov - jeg føler mig uretfærdigt behandlet, siger Bob Baffert.

  Nu skal den såkaldte B-prøve tjekkes, og hvis den prøve også er positiv, mister Medina Spirit sin sejr ved Kentucky Derby.

  Bob Baffert forstår ikke anklagerne. (Foto: Bryan Woolston © Scanpix)

  /ritzau/

 • Casper Steinfath krydser Kattegat på surfbræt

  Efter næsten 11 timer på havet har den danske paddlesurfer Casper Steinfath krydset Kattegat på et surfbræt.

  Ved sin side havde Steinfath en følgebåd med navigatører og livreddere, mens turen på de 123 kilometer fra Grenaa til Bua i Sverige også blevet dokumenteret af mediefolk.

  Tidligere har Casper Steinfath også krydset Skagerrak på surfboard.

 • Brøndby åbner mesterskabskampen med sejr over FC Midtjylland

  Brøndby nærmer sig førstepladsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

  Brøndby IF er nu kun ét point efter FC Midtjylland, der indtager førstepladsen i fodboldens Superliga.

  Det står klart efter Brøndby søndag aften vandt med 3-1 i topkampen. Mikael Uhre, Simon Hedlund og Andrija Pavlovic scorede for Brøndby, efter Alexander Scholz havde bragt midtjyderne foran på et straffespark.

  FC Midtjyllands Paulinho fik rødt kort allerede efter 40 minutter.

 • GOG tager førstepladsen og spiller BSH i semifinalen

  GOG var stærkest, da klubben søndag aften ramlede ind i KIF Kolding i slutspillet i herrernes håndboldliga.

  Fynboerne vandt med 32-29 og sikrede sig dermed førstepladsen i sin slutspilsgruppe. Klubben har således nået 11 point i slutspillet, og det kan Bjerringbro-Silkeborg på andenpladsen ikke nå at hente.

  Kolding kunne med en sejr have holdt en smule liv i håbet om at indhente Bjerringbro-Silkeborg, men det håb er nu slukket.

  Dermed er Bjerringbro-Silkeborg klar til semifinalen.

  /ritzau/

 • Nadim var på pletten for Paris

  Nadia Nadim scorede kampens første mål, da Paris Saint-Germain vandt med 2-0 på udebane mod Le Havre i den franske liga.

  Med sejren holder den franske hovedstadsklub fast i førstepladsen.

  Med tre kampe igen har klubben et point ned til Lyon på andenpladsen, som søndag vandt med 4-0 over Issy, der var uden danskere på banen.

  Paris Saint-Germain og Lyon mødes i næstsidste spillerunde den 30. maj.

 • AGF vinder og lægger pres på FCK

  Kampen om Superligaens bronzemedaljer er for alvor i gang igen, efter at AGF søndag med en 1-0-sejr i Randers spillede sig på 45 point og nu bare er tre point efter FC København.

  FCK har dog en kamp i hånden mandag mod FC Nordsjælland, hvor københavnerne med en sejr kan øge forspringet til seks point igen.

  AGF's sejr i lokalopgøret mod Randers var ganske fortjent, da aarhusianerne ganske enkelt kreerede flest chancer og burde have vundet med mere.

  Randers kunne dermed ikke leve op til sidste rundes flotte 4-2-sejr over Brøndby og må nu rette alt fokus mod torsdagens vigtige pokalfinale mod Sønderjyske.

  Kronjyderne er fortsat sidst i mesterskabsspillet, hvor holdet efter 29 kampe blot står noteret for 36 point.

 • Fynske kaniner vinder basketbronze

  Svendborg Rabbits vinder bronze i herrernes basketliga efter en storsejr på 112-96 over Randers Cimbria.

  Medaljen er den første fynske basketmedalje i fire år.

  Allerede i første periode lagde Svendborg Rabbits afstand til kronjyderne med 14 point, og herfra blev forspringet bare udbygget, før de fynske kaniner til sidst kunne juble over en komfortabel sejr.

  I finalesejren mødes Bakken Bears og Horsens IC. Den første kamp spilles mandag aften.

 • Troelsgaard scorer i sikker sejr

  Fodboldlandsholdsspilleren Sanne Troelsgaard scorede kampens første mål, da hendes svenske klub, FC Rosengård, vandt en sikker sejr på 3-0 over Djurgården.

  Kampens to øvrige mål blev scoret af den serbiske midtbanespiller Jelena Cankovic.

  Med sejren har FC Rosengård nu vundet de første fire kampe i denne sæson, og de ligger derfor øverst i Sveriges bedste fodboldrække.

Mere fra dr.dk