Seneste sport

Dommeren fra EM-kampen mod Finland fortæller for første gang om Eriksens kollaps

Overblik

 1. Dommeren fra EM-kampen mod Finland fortæller for første gang om Eriksens kollaps

  Anthony Taylor, der var dommeren, der dømte kampen mellem Danmark og Finland under EM, taler for første gang om, hvordan han oplevede, at Christian Eriksen faldt om på banen.

  Han fortæller, at han med det samme vidste, at der var noget galt med Eriksen, og at han kiggede på ham, mens det skete. Han fortæller også, at aftenens helte var sundhedsstaben og Danmarks kaptajn, Simon Kjær.

  - De rigtige helte den aften var den danske kaptajn og lægerne, der udførte den første hjertemassage, siger han til BBC.

  Det vigtigste for ham i situationen var at sikre, at Eriksen fik den behandling, han havde brug for.

  - Det fik han tydeligvis på grund af den hurtige reaktion fra ikke kun hans kaptajn, men også lægerne. Det var det vigtigste. Fodbolden var på det tidspunkt irrelevant. I sidste ende har vi at gøre med mennesker.

  Han fortæller også en smule om det, der skete i omklædningsrummene, da det blev besluttet, om kampen skulle fortsættes.

  - Vi havde besluttet at suspendere kampen, indtil vi fandt ud af, hvordan Christian havde det. Det var den grundlæggende information, vi skulle bruge for at vurdere, om kampen kunne fortsætte, siger han.

  Anthony Taylor dømmer til dagligt i den engelske Premier League. (Foto: Friedemann Vogel © Ritzau Scanpix)
 2. West Ham sender Manchester United ud af Liga Cuppen

  En enkelt kamp i Liga Cuppen blev det til for Manchester United i denne sæson.

  Onsdag røg Ole Gunnar Solskjærs mandskab ud af den engelske pokalturnering i 16.-delsfinalen, da det hjemme på Old Trafford blev til et nederlag på 0-1 til West Ham.

  Gæsternes Manuel Lanzini blev matchvinder med sin scoring, der faldt små ti minutter inde i opgøret.

  Solskjær havde flere normale reserver i startopstillingen, og Cristiano Ronaldo fik en pause og var helt udeladt af truppen. Den portugisiske kreatør Bruno Fernandes startede på bænken, men blev sendt på banen i anden halvleg i jagten på et comeback, men lige lidt hjalp det.

  Kasper Schmeichel var ikke med for Leicester, der gik videre med en 2-0-sejr over Millwall fra den næstbedste række. Jannik Vestergaard startede på bænken og blev skiftet ind med cirka 20 minutter tilbage.

  Arsenal havde fået en nem lodtrækning og mødte Wimbledon fra League One, den tredjebedste række. Den kamp endte med en sejr på 3-0 til Mikel Arteta og co.

 3. Herning-Ikast smadrer NFH og fortsætter perfekt sæsonstart

  Herning-Ikast tromlede onsdag videre i kvindernes håndboldliga.

  Midtjyderne fortsatte deres - målt på point - perfekte sæsonstart, da det mod Nykøbing F. Håndbold (NFH) blev til en knusende sejr på 42-30.

  NFH har ellers været at finde i den sjove ende af tabellen, efter at holdet vandt sine første tre kampe i sæsonen, men nu er de to seneste endt med nederlag.

  Tre hold - Herning-Ikast, Odense og Viborg HK - har nu fem sejre i lige så mange kampe. Sidstnævnte hold matchede de to andre onsdag med en sejr over Horsens på 34-25.

  Team Esbjerg var også i aktion onsdag og tog sin tredje sejr på stribe ved at slå Silkeborg-Voel med 34-31. Det efterlader vestjyderne med seks point efter fem kampe, fire færre end topholdene.

 4. Rune tager italiensk skalp og er klar til ATP-kvartfinale

  Holger Rune er klart til kvartfinalen i ATP-turneringen i Metz. (Foto: JERZY MUSZYNSKI © Ritzau Scanpix)

  Med en af karrierens største sejre spillede Holger Rune sig onsdag i kvartfinalen i en ATP-turnering i franske Metz.

  Det danske tennises slog således Lorenzo Sonego. Italieneren er nummer 24 på verdensranglisten og dermed den højest rangerede spiller, Rune har vundet over i sin korte karriere.

  Sonego blev nedlagt i en tæt kamp, hvor alle tre sæt blev taget i brug for at finde en vinder. Rune vandt med cifrene 6-7, 6-4, 6-4.

  I kvartfinalen venter enten svenske Mikael Ymer eller verdensranglistens nummer 16, spanske Pablo Carreño Busta. De møder hinanden senere onsdag.

 5. Aalborg slår Montpellier og fortsætter perfekt CL-start

  Sidste sæsons Champions League-finalist Aalborg Håndbold har fået en perfekt start på den nye sæson i den største internationale klubturnering.

  Sidste uges åbningssejr på ti mål over Zagreb blev onsdag aften fulgt op med en hjemmesejr på 36-28 over franske Montpellier.

  Den svenske back Lukas Sandell blev topscorer med 11 mål, og i den anden ende var Simon Gade en stærk sidste skanse i det nordjyske mål.

  Med sejren er Aalborg alene i spidsen for Champions Leagues gruppe A med fire point for to kampe. THW Kiel kan dog komme op på satte pointtal med en hjemmesejr senere onsdag aften over norske Elverum.

  De to bedste hold går direkte til kvartfinalerne, mens nummer tre til seks avancerer til ottendedelsfinalerne.

 6. Skuffet FCK-anfører om nederlag: 'Vi spillede forfærdeligt'

  FCK-anfører Nikolai Boilesen var tydeligvis skuffet efter pokalnederlaget på 0-3 til Nykøbing FC.

  - Jeg har ikke noget imod at tage ansvaret for det her. Vi spillede forfærdeligt. Jeg er en af lederne på holdet, og det var ikke godt nok i dag.

  Efter nederlaget var Boilesen et smut nede ved FCK-fansene for at undskylde indsatsen, men det var ikke meget, FCK-anføreren fik ud af det.

  - Jeg prøvede at sige til fansene, at det ikke var godt nok, det vi leverede i dag og sige tak for, at de var taget så langt for at bakke os op. Men det var ikke meget respons jeg fik.

  Også FCK-træner Jess Thorup var tomt i blikket efter kampen.

  - Der går alt galt. Vi får ikke sat os på spillet fra starten. Vi lukker dem ind,og giver dem to mål, så det er selvfølgelig under alt kritik, lød det fra Thorup efter kampen.

  Efter en sæsonstart på 15 kampe uden nederlag, har FCK nu tabt to kampe i træk, og det huer ikke cheftræneren.

  - Vi har tabt to fodboldkampe i streg. Det er ikke godt nok, og det er vi overhovedet ikke tilfredse med. Det er mig der sætter holdet. Vi vandt ikke i dag, og det er mit ansvar.

 7. Juventus henter sæsonens første ligasejr

  Det har næppe været en mindeværdig sæsonstart i Juventus, men nu begynder tingene måske at vende for den italienske storklub.

  Onsdag tog Juventus nemlig sin første sejr i Serie A i denne sæson. Det var dog med hiv og sving, at Spezia blev slået med 3-2.

  Sejren bringer Juventus op på fem point for lige så mange kampe i den italienske liga. Det er otte færre, end Inter har på førstepladsen.

  Det var hjemvendte Moise Kean, der sendte Juventus i front mod Spezia. Angriberen fik sin fodboldopdragelse i Juventus, men blev solgt til Everton i 2019.

  På transfervinduets sidste dag blev det så til et comeback, da Kean blev sendt til Juventus på en toårig lejeaftale.

  Men efter Keans åbningsmål stemplede Spezia altså ind. Scoringer af først Emmanuel Gyasi og efterfølgende Janis Antiste gjorde det til 2-1.

  Cirka midtvejs i anden halvleg pustede Federico Chiesa så liv til Juventus' sejrsdrømme ved at udligne, inden Matthijs de Ligt gjorde det til 3-2 med cirka 20 minutter igen og endte som matchvinder.

 8. Nykøbing FC ydmyger FCK i pokalen

  FC København fik blot en enkelt kamp i denne sæsons pokalturnering. Onsdag aften måtte FCK allerede i turneringens tredje runde, som holdet trådte ind i, se sig elimineret.

  På udebane mod Nykøbing FC, der har den tidligere topspiller Claus Jensen som cheftræner og formand, tabte Jess Thorups tropper med 0-3.

  Det undertippede hjemmehold var klart bedst i første halvleg, og efter pausen formåede Nykøbing at stå imod det hårde FCK-pres.

  FCK blev taget på sengen af det meget veloplagte hjemmehold, som inden der var spillet 20 minutter førte med 2-0.

  I begge tilfælde scorede angriberen Sebastian Koch, der til nytår skifter til Lyngby, og han kronede indsatsen med en assist i slutfasen.

  Dermed måtte FCK for anden gang på fire dage se sig slået uden at score selv. Søndag tabte man 0-1 til FC Midtjylland i Superligaen efter at have spillet mere end en time i overtal.

 9. Vejle afværger pokalchok med tre mål i tillægstiden

  Vejle Boldklub ligger isoleret i bunden af Superligaen, og onsdag var det meget tæt på, at traditionsklubben også røg ud af DBU Pokalen, men et vanvittigt comeback afværgede exit.

  Vejle var kort før tid bagud med 1-3 på udebane mod Vanløse fra 3. division, men med tre mål i tillægstiden vandt superligaholdet med 4-3.

  De tre mål faldt endda i undertal, da Denis Kolinger var gået ud med en skade.

  Vejle havde nogle normale reserver i startopstillingen, men havde dog også en række vanlige startere på banen, hvorfor man måtte forvente, at Vejle vandt uden de store problemer, men sådan skulle det ikke gå.

  Saeid Ezatolahi bragte ellers Vejle planmæssigt foran midtvejs i første halvleg, men kort før pausen sørgede Kasper Sindahl Lauritzen for balance i stillingen.

  Efter lidt mere end en times spil begyndte det for alvor at lugte af en overraskelse, da Ayoub Sørensen udnyttede et straffespark til at score til 2-1.

  13 minutter før tid øgede Esajas La Cour til 3-1 for Vanløse, og så var der for alvor lagt op til fest i Vanløse.

  Men Vejle ville det anderledes i kampens tillægstid. Med to mål sørgede Lukas Engel for 3-3, og da man indstillede sig på forlænget spilletid, scorede Andres Ponce Vejles sejrsmål og fuldendte det vanvittige comeback.

 10. FCM sætter danmarksseriehold på plads i pokalen

  FC Midtjylland kom planmæssigt sikkert fra land, da Superligaens førerhold mødte danmarksserieholdet Kjellerup IF i tredje runde af Sydbank Pokalen.

  FCM vandt sikkert med 5-0 efter 2-0 ved pausen.

  FCM spillede sig til et hav af chancer i første halvleg, men Kjellerup var faktisk også tæt på at komme på 1-0 efter et kvarter, da FCM-keeper Elias Olafsson måtte finde en refleksredning frem, da der blev afsluttet fra klos hold.

  Det undertippede hjemmeholdt formåede at holde stand i præcis en halv time, før Evander kom på skudhold og scorede højt i målet til 1-0. Fire minutter senere øgede Awer Mabil med hovedet efter et hjørnespark.

  Efter pausen angreb midtjyderne knap så intenst, men i 60. minut blev det alligevel 3-0 ved Victor Lind.

  Kort efter øgede indskiftede Aral Simsir til 4-0, og unge Victor Lind cementerede sejren med sit andet mål i kampen

 11. Uefa kritiserer VM-plan og ønsker dialog med Fifa

  Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) drøm om at afholde VM hvert andet år i stedet for hvert fjerde år er ikke blevet taget godt imod af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

  Tidligere har Uefa-præsident Aleksander Ceferin kritiseret idéen kraftigt, og onsdag er Uefa så kommet med en officiel udtalelse om emnet.

  Her kritiserer Uefa blandt andet måden, Fifa har fremsat VM-planerne på. I maj blev det i Fifa besluttet, at man i Fifa ville undersøge muligheden for at afholde VM hvert andet år som en del af en generel omstrukturering af den internationale fodboldkalender.

  Siden har Fifa promoveret VM-idéen kraftigt, blandt andet med hjælp fra fodboldikoner som Peter Schmeichel og brasilianske Ronaldo.

  Forbundet skriver desuden, at man sammen med de europæiske fodboldforbund har bedt om at få et møde med Fifa, men at man ikke har fået svar på, om det kan lade sig gøre.

  Uefa-præsident Aleksander Ceferin har tidligere luftet muligheden for, at de europæiske lande ville boykotte VM, hvis det bliver afholdt hvert andet år.

 12. Formand i Parken: En udvidelse af stadion er ikke rentabel

  Københavns Kommune har afsat en million kroner til at afsøge mulighederne for at øge tilskuerkapaciteten i Parken, hvor der i øjeblikket er plads til godt 38.000 tilskuere.

  Landsholdets popularitet er historisk høj, og Kasper Hjulmands tropper spiller derfor for tiden for fyldte tribuner, så en udvidelse burde ligge lige for.

  Sådan ser man dog ikke på det hos Parken Sport & Entertainment, der ejer Parken og er selskabet bag FC København, der også benytter Parken til deres hjemmekampe.

  - Hånden på hjertet så forventer vi ikke at have 50.000 tilskuere til alle kampe, om det er i Superligaen eller landsholdet, siger formanden for Parken Sport & Entertainment, Allan Linneberg-Agerholm til Berlingske.

  - Udfordringen bliver økonomien. For vi er et privatstadion, der betaler husleje og ejendomsskat. Og de der ekstra pladser vil alt andet lige ikke i sig selv være rentable. Det tror jeg simpelthen ikke, siger han.

 13. Dansk stafethold ender på sjetteplads ved cykel-VM

  For kun anden gang nogensinde blev der onsdag afholdt holdstafet ved VM i landevejscykling.

  Disciplinen, hvor tre mænd og tre kvinder fra hvert land sammen kæmper i hver deres holdtidskørsel, blev indført ved verdensmesterskaberne i 2019, men droppet sidste år ved det skrabede, coronaprægede VM i Italien.

  I 2019 blev Danmark nummer otte, og i år endte det med en dansk sjetteplads.

  Tyskland tog guld, mens de forsvarende verdensmestre fra Holland måtte nøjes med sølv. Italien endte med bronze.

  Disciplinen blev afviklet som en stafet med to holdtidskørsler. Først kørte tre mænd 22,5 kilometers. Når rytter nummer to passerede målstregen, kørte de tre kvinder ud på de sidste 22 kilometer.

  Den danske stafet bestod af

  Magnus Cort, Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaardme, Emma Norsgaard, Julie Leth og Amalie Dideriksen.

  Cykel-VM fortsætter resten af ugen. Lørdag og søndag afvikles henholdsvis kvindernes og mændenes linjeløb.

 14. Ståpladser tilbage i engelsk fodbold efter 25 års fravær

  Fra årsskiftet kan engelske fodboldfans igen se frem til at kunne købe billetter til ståpladser på udvalgte stadioner.

  Det har regeringen i Storbritannien besluttet, skriver Reuters.

  Regeringen har bedt landets Sports Grounds Safety Authority (SGSA) om at igangsætte arbejdet med at kunne tillade ståpladser på stadion i landets to bedste fodboldrækker, Premier League og The Championship.

  Det er første gang i 25 år, at det bliver tilladt. Regeringen ulovliggjorde ståpladser i de to bedste rækker efter ulykken på Hillsborough i 1989, der kostede 96 Liverpool-fans livet.

  Planen er, at en række klubber bliver valgt til et pilotprojekt, hvor ståpladser bliver tilladt og efterfølgende evalueret med henblik på at udbrede det og gøre det permanent.

  Klubberne kan frem til 6. oktober søge om at blive en af dem, som fra årsskiftet kan tilbyde ståpladser.

 15. Ishockeyunion afviser at være blevet tildelt kvinde-VM

  Forvirringen i Dansk Ishockey Union (DIU) har været total i denne eftermiddag, da det tidligere blev annonceret af Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), at Danmark i 2022 skulle være vært for A-VM for kvinder.

  Dansk Ishockey Union var hurtige til at afvise, at det skulle være tilfældet, og for kort tid siden trak IIHF også nyheden tilbage.

  Direktør for DIU, Ulrik Larsen, udtaler til ritzau, at danskerne blot har vist interesse.

  - Vi har sagt, at vi er interesseret, men er slet ikke i mål med budget, byer med mere, siger Ulrik Larsen.

  - Jeg er lidt ærgerlig over, at en fjer på den måde kan blive til fem høns. At det på grund af en misforståelse kan gå så stærkt, siger Ulrik Larsen.

  Kvindernes A-VM skal afvikles i august 2022.

 16. Danmark skal være VM-vært i ishockey i 2022

  Rettelse: Danmarks Ishockey Union afviser at være blevet tildelt værtskabet for næste års A-VM for kvinder. Den Internationale Ishockeyunion har trukket nyheden tilbage.

  Når kvindernes VM i ishockey skal afholdes i 2022, bliver det med Danmark som vært.

  Det oplyser Det Internationale Ishockeyforbund på sin hjemmeside. Der er dog endnu ikke sat navn på værtsbyerne, og forbundet oplyser, at man fortsat er i dialog med de potentielle lokationer for slutrundens kampe. Men det står altså klart, at det danske landshold er på hjemmebane til august næste år.

  Danmark var også repræsenteret ved det seneste A-VM i Canada, som blev afviklet i august. Det blev dog ikke til nogen sejr, og landsholdet måtte se sig slået af Tjekkiet, Japan, Tyskland og Ungarn.

  Tidligere har VM været droppet i OL-år. Men det har Det Internationale Ishockeyforbund ændret, så de to turneringer fremover kan afvikles samme år. Derfor skal Danmark altså være værter for verdens bedste ishockeynationer i 2022.

 17. Hjulmands tropper er 'Årets Hold' i tysk sportsmedie

  • Landstræner Kasper Hjulmand og anfører Simon Kjær modtager prisen på vegne af landsholdet. (Foto: Ritzau Scanpix)
  • Landsholdet er et forbillede for, hvordan folk skal behandle hinanden, siger Kasper Hjulmand i interviewet med Sport Bild. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Under overskriften 'Danke für den Zusammenhalt!' hylder Sport Bild det danske fodboldlandshold for at vise verden, hvad sammenhold går ud på.

  Det tyske medie kårer landsholdet som 'Årets Hold' for at udvise en 'utrolig holdånd' i det værst tænkelige øjeblik, da Christian Eriksen faldt om med hjertestop i Parken.

  Efterfølgende opnåede de danske fodboldherrer endda det næstbedste danske resultat ved en EM-slutrunde, da endestationen blev semifinalen mod England i London.

  Landstræner Kasper Hjulmand kvitterer for hæderen i et interview med Sport Bild.

  - Jeg er meget stolt over denne pris. Det er en stor hæder, som hylder hele teamet. Jeg kunne ikke udpege en enkelt spiller eller medarbejder, fordi alle gjorde et fantastisk stykke arbejde.

  - For mig er teamet et forbillede for, hvordan folk skal behandle hinanden.

 18. Ny storsejr til de danske fodboldkvinder i VM-kvalifikationen

  De danske spillere fejrer en scoring af Signe Bruun. (Foto: AZIZ KARIMOV © Ritzau Scanpix)

  Der var ingen tvivl om resultatet, da Danmarks landshold i kvindefodbold tirsdag aften vandt 8-0 over Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen.

  Allerede efter tre minutter bragte Signe Bruun danskerne foran, og herfra så de sig ikke tilbage resten af opgøret.

  Med sejren har Danmark nu vundet de to første kampe i kvalifikationen til verdensmesterskaberne i New Zealand og Australien i 2023. Dét endda med en imponerende målscore på 15-0.

  Danmark er placeret på førstepladsen i gruppe E med seks point. Rusland, som må anses for den farligste rival, er også noteret for seks point efter to kampe.

  Nummer et går direkte videre til VM, mens tre toere går videre via playoffkampe.

 19. Ungarns fodboldlandshold straffes med millionbøde og tomt stadion for tilskuerracisme

  Da Ungarn og England mødtes i kvalifikationen til fodbold-VM tidligere på måneden, var det ikke den engelske sejr, der stjal fokus.

  Det var derimod, at dele af Ungarns hjemmepublikum kampen igennem overfusede flere af de engelske spillere med racistiske tilråb.

  Det har fået det internationale fodboldforbund, Fifa, til at reagere ved at sanktionere Ungarn med en bøde på 1,5 millioner kroner og mindst én hjemmekamp uden tilskuere.

  Sker der noget lignende inden for de næste to år, vil Ungarn automatisk skulle spille endnu en kamp uden tilskuere.

  Det var særligt de to englændere, Jude Bellingham og Raheem Sterling, som publikum rettede abelyde imod.

  Udover racismen blev Ungarn også straffet for, at der blev kastet genstande på banen, blandt andet fyrværkeri. (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)
 20. Dansk juniorrytter vinder VM-guld i enkeltstart

  Den danske cykelrytter Gustav Wang vandt tirsdag VM-guld i juniorernes enkeltstart i belgiske Brugge. Den 18-årige temporytter var 25 minutter og 37 sekunder om at fuldføre enkeltstarten, der var 22,3 kilometer lang.

  - Det føles fantastisk. Det føles godt at bevise, at jeg er den bedste, siger Gustav Wang til TV2 Sport.

  Det var meget tæt på to danskere på podiet hos juniorerne, da Carl-Frederik Bevort blev nummer fire - 30 sekunder efter Gustav Wang.

 21. "Guld"-mundur bliver ligatræner i Danmark

  Den tidligere danske landstræner, islændingen Gudmundur Gudmundsson, bliver cheftræner i Fredericia. (Foto: damir Sagolj © Scanpix Denmark)

  I 2016 var islændingen Gudmundur Gudmundsson landstræner for Danmark, da håndboldherrerne vandt OL-guld i Rio. Nu skal han være cheftræner for Fredericia HK i den danske herreliga, hvor han tiltræder efter denne sæson.

  - Gudmundur er en træner på øverste hylde med rigtig meget erfaring. Han har været klubtræner og landstræner og har været i stand til at skabe gode resultater på et langsigtet plan.

  - Det er det, vi også forventer, at han kan gøre i Fredericia, siger Fredericia-direktør Thomas Renneberg-Larsen til TV2 Sport.

  Tidligere mandag oplyste Fredericia Håndboldklub, at cheftræner Jesper Houmark, stopper i sit nuværende job til sommer, men fortsætter i en ny rolle.

 22. Holger Rune uddeler to æg til spanier i ATP-turnering

  Man behøvede ikke være dansker for at se, hvor overbevisende tennistalentet Holger Rune var, da han tirsdag spillede sig videre til anden runde af ATP-turneringen i franske Metz.

  18-årige Rune vandt med de sikreste cifre af alle, 6-0 og 6-0, over spanieren Bernabe Zapata Miralles, der er nummer 119 på verdensranglisten. Det skal dog nævnes, at Miralles flere gange modtog behandling for en skade undervejs.

  I næste runde møder Holger Rune italieneren Lorenzo Sonego. En markant sværere modstander, som ligger helt oppe som nummer 24 i verden.

 23. Emma Norsgaard bliver nummer 12 ved VM i enkeltstart

  Cykelrytteren Emma Norsgaard endte mandag som nummer 12 på enkeltstarten ved VM i Belgien.

  Den hollandske cykelstjerne Ellen van Dijk indfriede som en af de helt store favoritter forventningerne og vandt guldet.

  Schweizeren Marlen Reusser tog sig af sølvet, da hun blev toer - ti sekunder efter Ellen van Dijk.

  Der var yderligere metal og hæder til Holland, da Annemiek van Vleuten blev treer og snuppede bronzen - 24 sekunder efter vinderen.

  Der var mere dansk deltagelse i form af 20-årige Rebecca Koerner, der i sin VM-debut endte som nummer 31 lidt over fire minutter efter vinderen.

 24. Chris Ankers enke: 'Savnet er ubeskriveligt stort'

  Det var et ubegribeligt chok, der ramte familien, da Chris Anker Sørensen i lørdags afgik ved døden.

  Det skriver Michelle Moestrup Sørensen, Chris Anker Sørensens enke, i en pressemeddelelse.

  - Sorgen og savnet er ubeskriveligt stort, og intet kan lindre den svære proces, vi nu skal igennem, skriver Michelle Moestrup Sørensen.

  Hun takker for den støtte, familien har modtaget fra alle.

  - Alle de smukke ord om Chris, der nu strømmer ind fra nær og fjern, varmer os meget og hjælper i en forfærdelig svær tid.

  - Han har rørt og begejstret mange med sin cykling, sine historier og sit varme, dejlige væsen. Det er tydeligt, at han har gjort en forskel og brændt sig fast i mange menneskers bevidsthed, skriver Michelle Moestrup Sørensen.

  Hun skriver samtidig, at hun håber, at alle vil respektere, at familien har brug for ro og privatliv i denne tid.

  Chris Anker Sørensen døde lørdag efter en trafikulykke i Belgien. Han blev 37 år gammel.

 25. 'Det var for Chris!': Ny dansk verdensmester sender hilsen til Chris Anker Sørensen

  Den dobbelte europamester i enkeltstart for U23-ryttere, Johan Price-Pejtersen, kan nu også kalde sig verdensmester.

  Mandag tog han guld i de unges disciplin ved at tilbagelægge de 30,3 kilometer på 34 minutter og 29 sekunder ved VM i Belgien.

  Danskeren var ti sekunder bedre end Lucas Plapp fra Australien, der blev toer.

  Da Johan Price-Pejtersen krydsede målstregen sendte han samtidig en hilsen til Chris Anker Sørensen, der lørdag mistede livet i Belgien.

 26. Riis om Chris Anker Sørensen: 'Jeg kunne se ham som formand for Danmarks Cykle Union'

  Bjarne Riis, tidligere cykelrytter og holdleder for afdøde Chris Anker Sørensen, udtrykker i Ekstra Bladet sit chok over tragedien i Belgien.

  Riis var manden, som i 2007 gjorde den dengang 22-årige jyde til professionel cykelrytter på Team CSC.

  - Chris kunne køre stærkt på cykel, men det var kun den ene side af ham. Han var atypisk på alle fronter. Han var en superintelligent bondeknold, kan man sige, og det er kærligt ment, siger Riis.

  - Han var en, som jeg kunne se som formand for Danmarks Cykle Union om nogle år, for han var også god politisk. Dansk cykling har mistet en stor personlighed, siger Bjarne Riis.

 27. Real Madrid dukker Wass og kompagni med to sene scoringer

  Valencia var på vej mod et stort resultat, da Real Madrid søndag var på besøg i en tidlig topkamp i La Liga.

  Daniel Wass og co. kom foran i anden halvleg og holdt fast i sin føring, indtil stadionuret rundede 85 minutter.

  Herfra gik det hurtigt ned ad bakke for Valencia, der på to minutter gik fra at være foran 1-0 til at være bagud 1-2.

  Det var scoringer af Vinicius Junior og Karim Benzema, der vendte kampen på hovedet. Benzema endte som matchvinder.

  Real Madrid og Valencia var inden kampen á point med ti hver i den sjove ende af tabellen. Nu ligger Real alene i toppen med 13 point. Atlético Madrid og Valencia har 11 og 10 på anden- og tredjepladsen.

  Det var Valencias Hugo Duro, der sendte Valencia i front cirka midtvejs i anden halvleg. En høj bold blev sendt ind i feltet, og med en flot halvflugter sendte Duro bolden i mål.

  Målet udløste et tungt Real Madrid-pres, og gæsterne fra hovedstaden endte altså med at få tre point ud af bestræbelserne.

  Først udlignede Vinicius Junior, og brasilianeren endte med at have næstsidste fod på bolden ved føringsmålet, da han sendte et indlæg ind i feltet, som Karim Benzema headede i kassen.

  /ritzau/

 28. Simon Kjær udgår med skade i italiensk rivalopgør

  Den danske landsholdsanfører måtte lade sig udskifte cirka ti minutter før pausen, med hvad der umiddelbart lignede en muskelskade. (Foto: Nicolò Campo © Nicolò Campo)

  Den danske landsholdsanfører Simon Kjær startede vanen tro inde for AC Milan, der søndag aften mødte rivalerne fra Juventus i den bedste italienske fodboldrække, Serie A.

  Men danskeren måtte lade sig udskifte efter 34 minutters spil, med hvad der umiddelbart lignede en muskelskade i låret.

  Juventus kom foran efter kun fire minutter, og det så endelig ud til, at de skulle have sæsonens første ligasejr.

  Det lykkedes dog ikke, da kampen endte 1-1 efter en udligning af Milans Ante Rebic med cirka et kvarter tilbage.

  Milan derimod har vundet tre ud af fire kampe og har nu ti point – det samme som ligaens tophold, Inter.

  Tidligere søndag måtte den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg også udgå med en skade, da Nice spillede 2-2 mod AC Monaco i den bedste franske liga, Ligue 1.

 29. Michael Mørkøv mindes Chris Anker: ’Det er en af mine allernærmeste venner, der ikke er her mere’

  Siden lørdagens tragiske begivenhed, hvor den tidligere cykelrytter og TV 2's cykelekspert Chris Anker Sørensen omkom efter at være blevet påkørt på sin cykel i Belgien, er han blevet mindet i og uden for cykelverdenen.

  Søndag aften delte den tidligere holdkammerat og ven Michael Mørkøv sine personlige minder om Chris Anker Sørensen.

  - Han er en af mine tætteste kammerater og har været det i rigtig mange år. Vi har kørt på hold sammen i syv år, og det var et venskab, jeg var heldig at få, sagde Michael Mørkøv i Sportsmagasinet på DR1.

  - Vi har begge nydt at mødes på en cykeltur og kørt ud for at få en kop kaffe, hvor vi har snakket cykling og familie. Det er en af mine allernærmeste venner, der ikke er her mere.

  Se interviewet med Michael Mørkøv i videoen herunder.

 30. To Haaland-kasser sender Dortmund ét point fra topholdet Bayern

  Fodboldholdet Borussia Dortmund sikrede sig søndag sæsonens fjerde sejr i fem kampe i den tyske Bundesliga, da opgøret på hjemmebane mod Union Berlin blev vundet med 4-2.

  Allerede midtvejs i første halvleg havde Dortmund grundlagt sejren med to scoringer, men Union Berlin fik dog skabt lidt spænding til sidst, før Erling Haaland med sit andet mål scorede til slutresultatet 4-2.

  Dermed er Dortmund på tredjepladsen med 12 point, et færre end førerholdet, Bayern München.

  Senere søndag aften havde Wolfsburg muligheden for at tage førstepladsen og komme på 15 point, men hjemme mod Eintracht Frankfurt blev det kun til 1-1, og Wolfsburg har efter sit første pointtab 13 point ligesom Bayern.

  Efter Dortmund-sejren er Haaland i spidsen for topscorerlisten sammen med Bayerns Robert Lewandowski. De er begge noteret for syv mål efter fem runder.

  /ritzau/

 31. FCM's ti mand slår FCK og overtager Superligaens førsteplads

  FCM er nyt tophold i ligaen efter ni runder, mens FCK nu er nummer to. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

  FC Midtjylland vandt søndag Superliga-topbraget mod FC København med 1-0 i et udsolgt Parken.

  Opgørets eneste mål blev sparket ind af de midtjyske gæsters Júnor Brumado kort efter starten på anden halvleg. Det var på trods af, Midtjylland var reduceret til ti spillere, da Evander fik rødt kort for en stempling efter 26 minutters spil.

  Hjemmeholdet formåede dog ikke at konvertere overtallet til mål, og de måtte i stedet indkassere holdets første nederlag i denne sæson.

  Med 21 point på kontoen overtager FC Midtjylland Superligaens førsteplads – ét point foran rivalerne fra FCK på andenpladsen.

 32. Topholdet Chelsea slår Tottenham i danskermøde

  Chelsea har håneretten over lokalrivalerne fra Tottenham i den kommende tid. (Foto: TONY OBRIEN © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen og Chelsea vandt søndag 3-0 over Pierre Emile Højbjerg og lokalrivalerne fra Tottenham i den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

  Efter en målløs første halvleg slog Chelsea til kort inde i anden med to mål inden for det første kvarter. I tillægstiden lukkede Antonio Rüdiger kampen ved at score til slutresultatet.

  Sejren efterlader Chelsea på 13 point og på førstepladsen i Premier League-tabellen – á point med Liverpool og Manchester United.

  Tottenham har nu tabt to kampe i træk og er på syvendepladsen med ni point.

  Både Andreas Christensen og Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen for deres respektive hold.

 33. Dansk sportschef om kajak-VM: 'Det er et fantastisk resultat'

  Det har været en god weekend for Danmark, der afsluttede VM med fem medaljer i kajaksprint på Bagsværd Sø.

  Efter sidste løb med dansk deltagelse, hvor Mads Pedersen vandt bronze i 5000 meter enerkajak, var sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund Lars Robl mere end tilfreds med de danske roeres præstation.

  - Fem medaljer er lidt mere, end hvad vi er vant til, og det er et fantastisk resultat for Dansk Kano og Kajak Forbund, siger han.

  Med det flotte resultat i ryggen vurderer sportschefen, at der er grund til optimisme på vegne af dansk kajak.

  - Vi kigger allerede nu mod OL i Paris i 2024, og det ser virkelig godt ud for vores unge seniorelite og det pres, der kommer fra U23 og de andre unge, som er på vej.

  De danske medaljevindere er Emma Aastrand Jørgensen (guld i 200 meter enerkajak og bronze i 500 meter enerkajak), Simon Jensen og Morten Graversen (sølv i 1000 meter enerkajak), Pernille Knudsen (bronze i 1000 meter enerkajak) og Mads Pedersen (bronze i 5000 meter enerkajak).

  /ritzau/

 34. Hammerkaster slår dansk rekord for niende gang i år

  Katrine Koch Jacobsen (tv.) vandt tidligere på sommeren sølv ved U23-EM. (Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Tobias Lackner © imago images/Beautiful Sports)

  Den danske hammerkaster Katrine Koch Jacobsen fra Sparta Atletik understreger gang på gang, at hun er den absolut bedste danske kvindelige hammerkaster.

  Tilbage i marts satte hun sin første danske rekord, og siden har hun overgået sig selv hele otte gange. Senest gjorde hun det lørdag ved Kip Keino Classic i Kenya, hvor hun kastede 71,09 meter.

  Rekorden sikrede også Katrine Koch Jacobsen sejren, da hun kastede mere end halvanden meter længere end de nærmeste konkurrenter.

 35. Sønderjyske slår Brøndby med scoring i tillægstiden

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Det så længe ud til at blive en målløs deler, da de danske mestre i fodbold, Brøndby IF, søndag gæstede Sønderjyske i Superligaen.

  Det var da lige indtil, hjemmeholdets Abdulrahman Taiwo scorede til 1-0 efter 91 minutters spil og sikrede Sønderjyske sæsonens anden sejr.

  Mens sønderjyderne var storspillende i første halvleg, kom Brøndby igen og sad på meget af spillet i anden halvleg.

  Superliga-sejren var Sønderjyskes første siden 26. juli, og derfor var den også tiltrængt i tabellen.

  Sejren sender Sønderjyske op på tiendepladsen med otte point, hvilket er a point med netop Brøndby på niendepladsen. Det betyder, at AGF nu indtager på tabellens næstsidste plads.

 36. Dansker misser topplacering efter sløj finalerunde

  Den danske golfspiller Marcus Helligkilde kunne drømme stort forud for finalerunden ved turneringen Dutch Open på det bedste europæiske niveau i golf, European Tour.

  Danskeren havde nemlig spillet sig op på en andenplads efter de første tre dage.

  Men da det hele skulle afgøres søndag, faldt danskeren i stedet den forkerte vej i stillingen. En runde i tre slag over par sendte nemlig danskeren på samlet 12 slag under par. Det rakte til en delt 12.-plads.

  Svenske Kristoffer Broberg kunne takket være en fantomrunde lørdag gå ind til finaledagen med et stort forspring, der var stort nok til at sikre ham sejren i samlet 23 slag under par.

  Joachim B. Hansen blev næstbedste dansker på en delt 22.-plads.

 37. Ronaldo på pletten for tredje gang i streg

  For tredje kamp i træk scorede fodboldstjernen Cristiano Ronaldo for Manchester United i den bedste engelske række, Premier League.

  Søndag stod stjernen for udligningen til 1-1 mod West Ham efter 35 minutter. Uniteds Jesse Lingard scorede sejrsmålet til 2-1 i det 89. minut. Dermed vandt United kampen på trods af, West Ham missede et straffespark dybt inden i tillægstiden.

  Med sejren er United er placeret på andenpladsen i Premier League med 13 point efter 5 kampe.

  Cristiano Ronaldo scorede igen for Manchester United, som vandt 2-1 ude over West Ham i Premier League. (Foto: Ian Kington © AFP or licensors)

  Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard var også i aktion med Leicester, der mødte Brighton på udebane.

  Leicester var bagud 2-0 efter 50 minutter og kæmpede ihærdigt for at bringe balance i regnskabet. Nederlaget blev dog en realitet, da kampen endte 2-1. Brighton placerer sig dermed på ligaens tredjeplads med 12 point.

 38. Clara Tauson vinder WTA-turneringen Luxembourg Open

  Det er anden gang i karrieren, Clara Tauson vinder en WTA-turnering. (Foto: Gerry Schmit via www.imago-image © Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisspiller Clara Tauson vinder WTA-turneringen Luxembourg Open.

  I finalen besejrede Tauson den forsvarende vinder, Jelena Ostapenko, i tre sæt, 6-3, 4-6, 6-4.

  Det er anden gang, den 18-årige dansker vinder en WTA-turnering, efter hun i marts vandt Lyon Open. WTA-touren er, undtaget de fire grand slam-turneringer, det højeste niveau.

  Den useedede dansker gik ind til turneringen som nummer 70 på verdensranglisten, mens Ostapenko er nummer 30.

  Når ranglisten opdateres mandag avancerer danskeren knap 20 pladser, så hun placerer sig som nummer 52.

  I 2013 vandt Caroline Wozniacki turneringen, der rangerer på laveste niveau inden for WTA-turneringer.

 39. Kajakroer sørger for endnu en dansk VM-medalje

  Den danske kajakroer Mads Pedersen har sikret Danmark den femte VM-medalje i kano og kajak på Bagsværd Sø.

  Det skete, da han søndag vandt bronze i 5000 meter enerkajak.

  Mads Pedersen blev tidligt i finalen en del af en gruppe, der holdte føringen hele vejen igennem konkurrencen.

  I en længere periode førte danskeren an, men til sidst måtte han slippe ungarske Balint Noe og portugiseren Fernando Pimenta.

  Noe vandt med 0,22 sekunder ned til Pimenta.

 40. Kasper Asgreen slutter lige uden for podiet ved VM i enkeltstart

  Filippo Ganna tager et år mere som konge af enkeltstarten.

  Søndag genvandt italieneren VM, da herrerne dystede i kampen mod uret ved verdensmesterskaberne i landevejscykling i Belgien.

  Kasper Asgreen var også med i kampen om medaljer, men endte lige nøjagtigt med ikke at tage metal, da det blev til en fjerdeplads. Mikkel Bjerg, den anden dansker på startlisten, endte som nummer 17.

  De to hjemmebanehåb Wout van Aert og Remco Evenepoel tog henholdsvis sølv og bronze.

  Inden den første rytter blev sendt afsted, blev Chris Anker Sørensen mindet, efter at den tidligere cykelrytter lørdag døde i Belgien efter at have været involveret i en trafikulykke på en cykeltur.

  Det skete i form af et minuts stilhed til ære for tidligere danske klatrer, der var i Belgien for netop at dække VM for TV 2.

  /ritzau/

 41. Etiopiere dominerer halvmaraton i København

  Der blev løbet rigtig hurtigt ved Copenhagen Half Marathon søndag.

  Hos kvinderne satte den 22-årige etiopier Tsehay Gemechu løbsrekord i tiden en time, fem minutter og otte sekunder. Det er syv sekunder hurtigere end den rekord, den dobbelte OL-guldvinder Sifan Hassen satte tilbage i 2018.

  Også hos mændene blev der vist høj klasse. De fire første løbere løb over målstregen på under en time. Det var dog etiopieren Amdework Walalegn, der vandt løbet efter en spændende spurt. Han løb distancen i tiden 59 minutter og 10 sekunder.

  Ved konkurrencen blev der også løbet DM. Her vandt OL-deltageren Abdi Ulad efter at have løbet distancen på en time, tre minutter og 30 sekunder. Egentlig var AGF-løberen Omar Hassan 13 sekunder hurtigere end Ulad, men Hassan venter fortsat på dansk statsborgerskab.

 42. Orienteringsløber vinder DM med ét sekund

  Ét sekund.

  Så lille forskel var der mellem vinderen og nummer to ved DM i herrernes langdistance-orienteringsløb, der fandt sted ved Stråsø Plantage søndag.

  Her var det Rasmus Møller Jess (OK Roskilde), der akkurat var hurtigere end Eskil Schøning (OK Pan) efter at have gennemført løbet i tiden 1 time, 39 minutter og 42 sekunder.

  Mindre spændende var det i kvindernes konkurrence, hvor Line Cederberg var foran fra den første post. Nicoline Klysner kom over målstregen lidt over to minutter efter, mens Annika Simonsen tog bronze.

 43. Sejrsløse Vejle deler med Viborg

  Vejle har stadig sin første Superliga-sejr til gode i denne sæson. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

  Vejle Boldklub jagtede sæsonens første sejr i Superligaen, da holdet søndag hjemme tog imod oprykkerne fra Viborg.

  Men selv om holdet fra Nørreskoven kæmpede hårdt for sejren, så blev det til en pointdeling, da opgøret endte 1-1.

  Det var tydeligt, at begge mandskaber havde brug for en sejr. Holdene spillede i højt tempo, men havde svært ved at gøre sig farlige i store dele af kampen.

  Det blev kun til en enkelt scoring fra de respektive hold, der måtte tage til takke med 1-1. Vejle er dermed fortsat uden sejr i denne superligasæson.

  Vejle forbliver dermed på Superligaens sidsteplads, mens Vejle indtager ottendepladsen, inden søndagens sidste kampe.

  /Ritzau/

 44. Randers FC vinder målrig duel om fjerdepladsen

  Stephen Odey scorede til 3-1 efter 34 minutters spil og blev dermed dobbelt målscorer. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Fodboldholdet Randers FC vandt søndag 3-2 over FC Nordsjælland i Superligaen.

  Målfesten blev sparket i gang efter otte minutter, da Randers' Stephen Odey sendte hjemmeholdet foran 1-0. Herefter blev målene ved med at komme gennem hele første halvleg, som bød på alle kampens fem mål.

  De mange mål og chancer opstod som følge af modstanderens grove forsvarsfejl.

  De to hold duellerede om, hvilket hold, der skulle indtage Superligaens fjerdeplads.

  Det gør Randers FC dermed fortsat med 17 point, mens gæsterne fra Nordsjælland forbliver på femtepladsen med 13 point. De har samtidig tabt de tre seneste opgør.

 45. SønderjyskE giver danske mestre lussing

  De danske mestre i ishockey, Rungsted Seier Capital, jublede ikke én gang, da de søndag besøgte SønderjyskE i mændenes bedste liga, Metal Ligaen.

  Hjemmeholdet vandt nemlig 4-0, hvor tre af målene blev scoret i anden periode.

  Rungsted indtager ligaens næstsidste plads med fire point. De har fortsat den første sejr til gode i ordinær tid, da sæsonens to sejre er blevet sikret i overtid.

  Derimod hopper SønderjyskE op på en tredjeplads i ligaen med otte point.

 46. Chris Anker bliver mindet ved VM i landevejscykling

  Ekscykelrytteren Chris Anker Sørensens tragiske død lørdag vil blive mindet med et minuts stilhed forud for søndagens enkeltstart ved VM i landevejscykling i Flandern.

  Det skriver Den Internationale Cykelunion (UCI) på Twitter.

  Kasper Asgreen og Mikkel Bjerg stiller til start for Danmark ved søndagens enkeltstart.

 47. Firedobbelt verdensmester indstiller cykelkarrieren

  Tony Martin nåede 13 deltagelser i Tour de France, hvor han har været fast inventar siden 2009. Derudover kørte han Giro d'Italia tre gange og Vuelta a España fem gange. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

  Den firedobbelte verdensmester i enkeltstart Tony Martin stiller cyklen i garagen efter den kommende uges landevejs-VM.

  - Sådan en vidtrækkende beslutning er ikke let at træffe. Cykling har været en stor del af mit liv i lang tid - med højdepunkter og nedture, store succeser og store nederlag, styrt og comebacks.

  - Hvad man unge ryttere drømmer om, har jeg opnået, siger 36-årige Tony Martin til hjemmesiden.

  Martin blev verdensmester i enkeltstart i 2011, 2012, 2013 og 2016, mens han også nåede at hente fem individuelle etapesejre i Tour de France mellem 2011 og 2015.

 48. Målfarlige Dolberg udgår med skade

  (Foto: VALERY Hache)

  Den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg spillede kun et kvarter, da Nice tog imod AS Monaco i den bedste franske fodboldrække, Ligue 1.

  Her blev danskeren nemlig skadet, hvorfor han måtte lade sig udskifte.

  Den franske avis L'Equipe beretter på sin hjemmeside, at Dolberg blev ramt på knæet, kort inden at han måtte udgå. Han kunne dog selv gå fra banen.

  Dolberg var senest ude med en knæskade, da Danmark spillede tre VM-kvalifikationskampe i starten af september, ligesom han heller ikke var med i truppen, da Nice kort før mødte Bordeaux hjemme.

  Den danske Nice-spiller var forud for søndagens opgør noteret for tre mål i sæsonens første fire kampe.

  Nice spillede 2-2 mod Monaco. Andy Delort, der afløste Dolberg, scorede til 1-1 for Nice efter 51 minutter.

 49. FCM vil bære sørgebind efter Chris Ankers død

  Chris Anker Sørensens tragiske død lørdag har ikke kun vakt opsigt i cykelsporten.

  Søndag aften i Parken vil ekscykelrytteren blive mindet, når FC Midtjylland-spillerne vil bære sørgebind i Superliga-kampen mod FC København.

  Chris Anker Sørensen, som voksede op i Hammel, var nemlig fan af det midtjyske fodboldhold.

  - Chris var en fantastisk atlet og en fagligt dygtig cykelkommentator, men vigtigst af alt et varmt om favnende menneske til stor inspiration for mange andre.

  - Ud over sin rolle i cykelsporten gik den vellidte Chris Anker også op i fodbold, hvor han flere gange besøgte MCH Arena som FCM-tilhænger, skriver FCM på sin hjemmeside.

  FC København tager imod FC Midtjylland klokken 18.

 50. Damefirer ender langt fra medaljerne ved VM

  Den danske damefirer på 500-meter sluttede søndag som nummer syv på ved VM i kano og kajak på Bagsværd Sø.

  Den danske båd består af Pernille Knudsen, Julie Funch, Sara Milthers og Bolette Iversen.

  Danskerne endte seks sekunder fra den hvidrussiske båd, der vandt konkurrencen.

  Danmark har præsteret fire medaljer ved VM, hvor Emma Aastrand Jørgensen tidligere søndag sikrede sig bronze i 500-meter enerkajak.

 51. Dansk kajak-duo ender uden for VM-medaljerne

  Den danske toerkajak med René Holten Poulsen og Victor Aasmul sluttede søndag som nummer syv på 500 meter-distancen ved VM i kano og kajak på Bagsværd Sø.

  Den danske duo kom ikke optimalt fra start, men lå alligevel til at kunne kæmpe med om tredjepladsen i det meste af konkurrencen. Dog udeblev den danske slutspurt, og danskeren blev i stedet henvist til syvendepladsen i en tæt kamp om medaljerne.

  Danskerne var lidt over to sekunder fra det spanske makkerpar, Marcus Walz og Rodrigo Germade, som tog guldet.

  - Vi får ikke ramt hinanden, som vi gerne ville. Det fede er, at vi er relativ tæt på vinderen og bliver nummer syv. Det er kun vores sjette løb sammen i to og et halvt måned. Det er, hvad der sker, når vi ikke har roet sammen særlig længe, sagde René Holten Poulsen til DR’s reporter Tobias Hansen efter løbet.

Mere fra dr.dk