Seneste sport
15. maj kl. 15:56

Drømmen om overlevelse er så godt som ovre for Vejle efter nederlag i Farum

Efter sommerferien skal Vejle formentlig spille fodbold i 1. Division.

Bevares, der er stadig en matematisk mulighed for at undgå nedrykning, men det kræver to nederlag til AGF, der ligeledes skal sætte et målforspring på 19 scoringer over styr i sæsonens sidste to kampe.

Missionen blev noget nær umulig, da de røde fra Nørreskoven søndag eftermiddag ikke kunne besejre FC Nordsjælland på kunstgræsset i Farum. Her gik Vejle på banen velvidende, at kun tre point kunne holde liv i den matematiske mulighed for at overleve.

FC Nordsjælland, som hverken rykker ned eller spiller europæisk efter sommerferien, kom tidligt foran i søndagens opgør. Efter dårligt forsvarsspil af Vejle sparkede Mohammed Diomande hjemmeholdet i front efter bare tre minutter.

Et kvarter senere var midtbanemanden igen på pletten, da han med samme inderside satte bolden i nettet. Kort før pausen reducerede Luka Djordjevic for Vejle, men i anden halvleg formåede de ikke at gøre yderligere ved resultatet på måltavlen.

Med nederlaget på 2-1 er Vejles chancer for overlevelse så godt som slået itu.

Det er allerede helt fastslået, at Sønderjyske rykker ned. De var også i aktion søndag eftermiddag.

Haderslev-klubben besøgte OB, og fynboerne havde klart mest på spil. De er nemlig på jagt efter Viborg, der inden weekenden indtog syvendepladsen og dermed har mulighed for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Sønderjyskes Emil Frederiksen scorede efter bare tre minutter, mens OB’s offensive profil Issam Jebali brændte straffespark sent i første halvleg. Efter pausen var hans holdkammerat, Emmanuel Sabbi, mere skarp fra ellevemeterpletten, da han udlignede til 1-1 på det andet fynske straffespark i kampen.

Da der ikke faldt flere scoringer i Odense, er OB i skrivende stund på syvendepladsen, fordi de har en bedre målscorer end Viborg. De møder AGF søndag aften klokken 20.

Se højdepunkterne fra opgøret i Odense her:

Seneste sport

 1. 48 min. siden

  I dag er Tour de France nået til Frankrig

  Efter tre dage på de danske landeveje og en enkelt hviledag er Tour de France-feltet i dag klar til at trille videre fra den franske by Dunkerque, der blandt andet er kendt for et stort slag i 1940, hvor de britiske og allierede styrker kæmpede mod nazisterne.

  Videre fra den historiske by kører Tour de France-rytterne mod målet i havnebyen Calais.

  Forinden skal der tilbagelægges 171 kilometer med små stigninger undervejs.

  Alligevel kan der vente en spektakulær etape, vurderer DR Sportens Tour de France-ekspert, Brian Nygaard.

  - Det bliver en kombination af angrebslyst, sprinterhold, som gerne vil holde sammen på feltet, og klassementsfolk, der vil minimere risikoen for at tabe tid. Det kan nogle gange være recepten på styrt, så jeg tror, at det bliver en urolig etape, siger han.

  Du kan læse en større optakt til 4. etape af Tour de France her.

  Årets første tre etaper blev kørt i Danmark. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 2. I dag kl. 00:30

  'Jeg er skrækslagen': Basketstjerne skriver til den USA's præsident fra russisk fængsel

  Brittney Griner (th.) skriver i et brev til præsidenten, at hun er bange for, at hun aldrig kommer hjem igen. (Foto: MAXIM SHIPENKOV © Ritzau Scanpix)

  Den kvindelige amerikanske basketballspiller og dobbelte OL-guldvinder Brittney Griner fortæller Joe Biden, at hun frygter, at hun aldrig kommer hjem igen.

  Samtidig beder hun ham om ikke at "glemme mig og de andre amerikanske fanger".

  Det fremgår af et brev, Griner har sendt til USA's præsident.

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  Brittney Griner har været tilbageholdt i Rusland siden midten af februar, hvor hun ifølge russiske myndigheder blev taget i lufthavnen med cannabisolie i bagagen.

  Griners agent, Lindsay Kagawa Colas, oplyser ifølge AP, at det håndskrevne brev blev afleveret til Det Hvide Hus mandag.

  - Mens jeg sidder her i et russisk fængsel alene med mine tanker og uden nogen beskyttelse fra min hustru, familie, venner, OL-trøje eller andre præstationer, er jeg skrækslagen for, at jeg kommer til at være her for evigt, skriver Brittney Griner til præsidenten.

  Den omdiskuterede retssag mod den amerikanske basketballspiller begyndte i fredags i udkanten af Moskva. Her risikerer den 31-årige ifølge nyhedsbureauet Reuters op til ti års fængsel for smugling af narkotika.

  /ritzau/

 3. I går kl. 22:18

  Nadal slår hollandsk aspirant og er videre i Wimbledon

  Rafael Nadal er godt spillende på Wimbledons græs og er nu blandt de sidste otte i turneringen. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)

  Den spanske tennisgigant Rafael Nadal er tilbage på Wimbledons anlæg for første gang siden 2019. Og det er med succes.

  Mandag spillede han sig frem til kvartfinalerne med stor overbevisning, da den ellers formstærke hollænder Botic van de Zandschulp blev slået sikkert med cifrene 6-4, 6-2, 7-6.

  Mellem 2006 og 2011 var Nadal i finalen fem gange, mens en skade forhindrede ham i at stille til start i 2009. Siden fulgte en række magre år på græsset, inden han i både 2018 og 2019 nåede frem til semifinalerne.

  I 2020 førte coronapandemien til aflysning af Wimbledon, mens en skade holdt Nadal væk sidste år.

  Nadal er historiens mest vindende herrespiller i grand slam-sammenhæng med 22 titler. Tre sejre mere i årets Wimbledon vil give ham den 23. titel.

  I kvartfinalen venter dog hård modstand i skikkelse af amerikaneren Taylor Fritz, som tidligere i år besejrede Nadal i finalen i Indian Wells.

  /ritzau/

 4. I går kl. 22:02

  Dansk Atletik vælger ny bestyrelse efter mistillidserklæring

  På et ekstraordinært årsmøde i weekenden fandt Dansk Atletik frem til sin nye bestyrelse.

  Christina Schnohr fra Københavns IF er ny formand, mens Simone Frandsen fra Holte IF tager sig af tjansen som næstformand. Det skriver Dansk Atiletik på sin hjemmeside.

  Udskiftningen sker på baggrund af en mistillidserklæring fra 31 atletikklubber til de ni tidligere bestyrelsesmedllemer. Mistilliden bundede blandt andet i utilfredshed med den forhenværende formand Bent Jensens tidligere udmelding om en truende konkurs på trods af, at forbundet efter et overskud i 2021 ikke længere har en negativ egenkapital.

  Den nye direktør, Christina Schnohr, har da også et godt arbedsmiljø som et af sine øverste punkter på dagsordenen.

  - Jeg vil stå i spidsen for en bestyrelse, der først og fremmest fremstår med åbenhed, fordi jeg tror på, at det fremmer troværdigheden, uanset om man træffer beslutninger, som er i modstrid med alles interesser, siger hun til Dansk Atletiks hjemmeside.

  Thomas Vang Christensen fra FIF Hillerød bliver økonomiansvarlig for Dansk Atletik.

 5. I går kl. 20:31

  Tour-direktør: Dansk Grand Départ er blandt de bedste nogensinde

  Tour de France-direktør Christian Prudhomme føler sig beæret over, at cykleløbet har været forbi Danmark. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Sikke en fest, det har været.

  Men i går sluttede den, da Tour de France-feltet endte i Sønderborg efter tre etaper på dansk jord.

  Og løbsdirektør Christian Prudhomme er mere end tilfreds med løbets besøg i Danmark. Det fortæller han til hjemmesiden letourcph.dk, som den danske Grand Départ-arrangør står bag.

  - Med den danske Grand Départ har vi delt den danske glæde for cykling med hele verden. Touren, rytterne og holdene og Tour-fans fra hele verden er nu alle forelsket i Danmark, siger Prudhomme og uddyber:

  - Jeg føler mig så beæret over, at Touren har været forbi Danmark med Grand Départ - en af de bedste nogensinde.

 6. I går kl. 17:36

  Dansk cykelstjerne forlænger med Trek-Segafredo

  Mads Pedersen forlænger sin kontrakt med Trek. Den danske eksverdensmester bliver hos det amerikanske hold frem til og med 2025. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Danske Mads Pedersen er i øjeblikket travlt optaget med den franske cykelfest Tour de France, men har på samme tid fået styr på fremtiden.

  Den 26-årige tempospecialist har nemlig forlænget sin kontrakt med Trek-Segafredo, hvor han nu er at finde de kommende tre år. Det skriver tour-holdet selv.

  Mads Pedersen har kørt for Trek siden 2017 og kalder forlængelsen til og med 2025 for et naturligt valg.

  - Vores klassikerhold bliver stærkere for hvert år, og vi har en rigtig god gruppe. Det er et vigtigt mål for mig at hjælpe holdet med at forbedre sig. Jeg vil vinde løb, jeg vil vinde monumenter, siger Mads Pedersen til hjemmesiden.

  I sin karriere har Mads Pedersen blandt andet vundet verdensmesterskaberne i landevejscykling i 2019 og PostNord Danmark Rundt i 2017.

 7. I går kl. 16:26

  Andreas Christensen skifter til FC Barcelona og spansk fodbold

  Den danske midterforsvarer har fået en kontrakt frem til sommeren 2026, oplyser Barcelona mandag. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

  Andreas Christensen fortsætter karrieren i FC Barcelona.

  Det bekræfter den spanske fodboldklub i dag på sin hjemmeside. Danskeren kommer til klubben på en aftale, der gælder frem til sommeren 2026.

  Det skriver FC Barcelona på sin hjemmeside. Her fremgår det også, at Andreas Christensen har en frikøbsklausul på 500 millioner euro.

  Den 26-årige dansker har spillet i engelske Chelsea det meste af sin karrie med et enkelt lejeophold i tysk fodbold og Borussia Mönchengladbach.

  Ifølge Barcelona bliver Andreas Christensen officielt præsenteret på torsdag, hvor han vil underskrive kontrakten klokken 12.

  Du kan læse mere om skiftet her.

 8. I går kl. 15:14

  FC Barcelona henter midtbanestjerne fra de italienske mestre

  I to sæsoner var Franck Kessie udlejet til AC Milan fra Atalanta, inden han skiftede permanent til Milano-klubben i 2019. (Foto: JENNIFER LORENZINI © Ritzau Scanpix)

  FC Barcelona får tilgang af den ivorianske midtbanespiller Franck Kessie til næste sæson.

  Det bekræfter den spanske storklub mandag på sin hjemmeside, to dage efter, at præsident Joan Laporta annoncerede, at Kessie ville blive præsenteret onsdag.

  I samme omgang sagde Laporta også, at den danske landsholdsspiller Andreas Christensen vil blive præsenteret torsdag.

  FC Barcelona har dog endnu ikke helt officielt meddelt, at danskeren skifter til klubben, som det mandag er sket med Kessie.

  Franck Kessie kommer til på en fri transfer fra AC Milan, som han var med til at føre frem til det italienske mesterskab i sidste sæson.

  Den 25-årige landsholdsspiller for Elfenbenskysten har underskrevet en kontrakt frem til 2026.

  Klubben beskriver Kessie, som en spiller, der både kan bidrage i offensiven og i defensiven og nævner, at han har "imponerende" tal som målscorer også.

  I alt blev det til 174 Serie A-kampe for AC Milan samt 35 mål.

  /ritzau/

 9. I går kl. 09:23

  Viktor Axelsen har brug for hvile og dropper to turneringer

  Efter tre turneringssejre i træk melder badmintonspiller Viktor Axelsen fra til de næste to World Tour-turneringer i Malaysia og Singapore.

  Han har brug for en pause, oplyser han i et opslag på Twitter.

  - Jeg ville have elsket at konkurrere igen her i Kuala Lumpur (Malaysias hovedstad, red) og derefter i Singapore, men da jeg vågnede op i morges, fortalte min krop og mit hoved mig, at det er tid til at hvile og genoplade, inden jeg træder på banen igen, skriver Axelsen på Twitter.

  Søndag bankede han Kento Momota i finalen i Malaysia Open og sikrede sig sin tredje turneringssejr i træk på World Touren.

  Efter planen skulle den danske verdensetter herefter have spillet Malaysia Masters fra 5.-10. juli og Singapore Open fra 12.-17. juli.

  /ritzau/

 10. I går kl. 07:11

  Klimaaktivister løb på banen under Formel 1-løb

  En gruppe aktivister fra gruppen Just Stop Oil, stormede banen, mens der var rødt flag under søndagens Formel 1-grandprix i Silverstone i England.

  Bilerne var stadig på banen og på vej til pitten, da gruppen stormede banen.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Inden søndagens grandprix havde britisk politi oplyst, at de havde troværdige efterretninger om, at der var en plan om at afbryde løbet.

  Ifølge nyhedsbureauet dpa er i alt syv personer fra gruppen anholdt efter baneinvasionen.

  Just Stop Oil er ifølge gruppens hjemmeside en koalition af grupper, der samarbejder for at sikre, at den britiske regering forpligter sig til at standse produktionen af nye fossile brændstoffer.

  Danske Kevin Magnussen blev nummer ti i løbet, som spanieren Carlos Sainz vandt.

  /ritzau/

 11. 3. jul kl. 20:56

  Italiener vinder kometers møde i Wimbledon

  (Foto: adrian dennis © Ritzau Scanpix)

  Jannik Sinner var søndag aften bedst i en kamp mellem to af de største tennistalenter i verden.

  Den 20-årige italiener besejrede den to år yngre stjerne Carlos Alcaraz 6-1, 6-4, 6-7, 6-3 og avancerede til kvartfinalerne i Wimbledon.

  Det er første gang i karrieren, at Sinner når kvartfinalen i den prestigefyldte grand slam-turnering. Tidligere har han været blandt de sidste otte i både Australian Open og French Open.

  Det tog Sinner lidt over tre en halv time at besejre spanieren, som det sidste år er stormet op på verdensranglisten, hvor han nu ligger nummer syv.

  I næste runde kan han rende ind i topseedede Novak Djokovic, som senere søndag møder overraskelsen Tim van Rijthoven.

  /ritzau/

 12. 3. jul kl. 20:04

  Thorbjørn Olesen slutter i top-10 efter flot finalerunde

  (Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON © Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Thorbjørn Olesen leverede en flot afsluttende runde i golfturneringen Irish Open søndag.

  Den 32-årige dansker leverede således en af dagens bedste runder med en eagle og fem birdies.

  Olesen endte runden i seks slag under par, og det gav en samlet score på 13 slag under par og en ottendeplads. Den er godt en million kroner værd.

  Polakken Adrian Meronk vandt turneringen, der er en del af DP World Tour, med en samlet score på hele 20 slag under par. Det indbringer ham en check svarende til godt syv millioner kroner.

  Søren Kjeldsen og Marcus Helligkilde sluttede begge med en samlet score på fem slag under par på en delt 46.-plads.

  /ritzau/

 13. 3. jul kl. 18:31

  Kevin Magnussen kører point hjem i Ferrari-triumf på Silverstone

  Ferraris Carlos Sainz vandt søndag det britiske Formel 1-grandprix. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Ritzau Scanpix)

  Haas-køreren Kevin Magnussen blev nummer ti i det britiske Formel 1-grandprix og hentede et enkelt point.

  Ferraris Carlos Sainz vandt sit første løb i karrieren og var jublende lykkelig over sejren.

  Kevin Magnussen kørte stabilt over de 52 omgange og holdt sig ude af flere farlige situationer undervejs.

  Danskeren lukrerede blandt andet på, at hele seks biler udgik efter kollisioner og uheld.

  Haas-holdkammeraten Mick Schumacher endte helt oppe som nummer otte, og det var karrierens første point. Tyskeren hentede fire af slagsen. Så det blev en god weekend for Haas-mandskabet.

  Faktisk angreb Mick Schumacher flere gange Max Verstappen, der i slutfasen lå nede som nummer syv i sin Red Bull.

  Verstappen afviste Schumacher på den sidste omgang, hvor kørerne lå meget tæt på hinanden i en hæsblæsende duel.

  Generelt bød søndagens løb på underholdende racerløb, og helt i front skiftede placeringerne flere gange.

  /ritzau/

 14. 3. jul kl. 17:37

  Groenewegen vandt den sidste etape i Danmark

  Dylan Groenewegen vandt spurten i Sønderborg. (Foto: MARCO BERTORELLO © Ritzau Scanpix)

  Det blev til endnu en hollandsk etapesejr på dansk jord, da Dylan Groenewegen på tredje etape med mål i Sønderborg kastede sin cykel ind over stregen og akkurat snød Wout van Aert for sejren.

  Det var en forløsning for Groenewegen, som får et par år siden var skyld i et grimt styrt på en etape i Polen Rundt, hvor gårsdagens etapevinder, Fabio Jakobsen, var tæt på at miste livet.

  Det var van Aerts tredje andenplads på de tre etaper i Danmark, men den belgiske verdensstjerne kan til gengæld glæde sig over, at han tager til Frankrig i den gule førertrøje.

  Der var tale om en meget tæt afgørelse, hvor både Groenewegen, van Aert samt Jasper Philipsen og Peter Sagan på de næste pladser alle var med i kampen om etapesejren.

  For en gangs kiksede Quick-Step Alpha Vinyls sprintertog, og Fabio Jakobsen måtte nøjes med femtepladsen.

  Danske Mads Pedersen kom ind på 12. pladsen.

  Undervejs på etapen havde Magnus Cort været alene afsted i udbrud og støvsuget de bjergpoint, der var på dagens etape. Det betyder, at han konsoliderede sin prikkede bjergtrøje, så han nu også bærer den på tirsdag, når Tour de France vender hjem til Frankrig.

 15. 3. jul kl. 15:33

  Dansk triatlet vinder og slår dobbelt verdensmester i Tyskland

  Magnus Ditlev fuldførte søndagens ironman i tiden 7 timer, 35 minutter og 48 sekunder. (Foto: Nicolas Armer © Nicolas Armer/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Den danske triatlet Magnus Ditlev var søndag den hurtigste mand ved DATEV Challenge Roth i Tyskland. Før den 24-årige dansker kunne løfte armene i jubel, skulle han tilbagelægge en ironman, der består af 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og afslutningsvis et maratonløb.

  Danskeren kom i mål efter 7 timer, 35 minutter og 48 sekunder. Det var ni minutter hurtigere end den forsvarende mester og to gange verdensmester i ironman, tyske Patrick Lange. Samtidig var Ditlevs tid blot ni sekunder langsommere end den tredobbelte verdensmester i ironman Jan Frodenos løbsrekord fra 2016.

  Det var kun anden gang i karrieren, at Magnus Ditlev har stillet til start på den fulde distance.

 16. 3. jul kl. 14:25

  Laudrup-Dufour gør rent bord ved prestigefyldt stævne i Tyskland

  (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)

  Fem sejre ud af fem mulige.

  Sådan lyder status for den danske dressurrytter Cathrine Laudrup-Dufour efter en suveræn uge ved ridestævnet CHIO Aachen i Tyskland.

  Søndag kunne ingen matche danskeren, der på hesten Vamos Amigos vandt Grand Prix Freestyle-konkurrencen på det højeste niveau. Landsmanden Daniel Bachmann Andersen red sig til en tredjeplads på hesten Marshall-Bell.

  Dermed har Laudrup-Dufour fået den bedst tænkelige generalprøve på VM, der begynder i Herning den 6. august. Det samme kan man sige om hele det danske hold, der lørdag vandt Nations Cup.

  Laudrup-Dufour vandt i alt tre gange på Vamos Amigos, mens det også blev til to sejre på hesten Bohemian i løbet af ugen.

 17. 3. jul kl. 12:25

  Iffe Lundberg vender hjem uden NBA-kontrakt

  Gabriel 'Iffe' Lundberg nåede at spille fire kampe i NBA i sidste sæson. (Foto: Mark J. Rebilas © Ritzau Scanpix)

  Basketballspilleren Gabriel "Iffe" Lundberg, som i sidste sæson blev den første dansker til at spille i NBA, har ikke fået tilbudt en ny kontrakt hos Phoenix Suns.

  Det siger han til TV 2 Sport.

  Lundberg og familien rejser derfor hjem til Danmark, men han håber på, at NBA-drømmen ikke er slut. Ifølge Lundberg er der nemlig stadig interesse fra andre klubber i verdens bedste liga.

  13 point, 5 rebounds og 11 assister blev det til for Lundberg i de fire kampe i NBA-grundspillet.

  Danskeren kom til NBA, efter han forlod russiske CSKA Moskva efter Ruslands invasion af Ukraine 24. februar.

  /ritzau/

 18. 3. jul kl. 11:35

  Viktor Axelsen vinder Malaysia Open

  Viktor Axelsen vinder badmintonfinalen ved Malaysia Open med 21-4, 21-7 over verdens nummer to, japanske Kento Momota. (Foto: Vincent Thian © Associated Press)

  Indonesia Masters, Indonesia Open og søndag Malaysia Open.

  Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen har gjort rent bord de seneste uger i Asien.

  Søndag vandt verdensranglistens nummer et fra Danmark sin tredje turnering i træk i Asien, da Axelsen i finalen i Kuala Lumpur vandt 21-4, 21-7 over den tidligere japanske verdensetter, Kento Momota.

  I alle aspekter af spillet var Axelsen sin modstander overlegen. På intet tidspunkt var Axelsen bagud i kampen, selv som Momota var en anelse bedre med i andet sæt. Men Axelsen var i fuld kontrol.

  Malaysia Open rangerer som en Super 750-turnering. Altså lige under Indonesia Open, som Axelsen vandt for et par uger siden. I den kommende uge spilles der Malaysia Masters i samme hal, hvor Malaysia Open fandt sted.

  Foruden de tre titler i Asien har Axelsen også vundet All England og EM i år.

  /ritzau/

 19. 3. jul kl. 08:47

  Barca-præsident forsikrer: Vi præsenterer Andreas Christensen torsdag

  Der bliver snart noget at fejre for Andreas Christensen, som, ifølge klubpræsidenten i FC Barcelona, præsenteres på torsdag. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  En længere transfersaga om Andreas Christensen ser snart ud til at være overstået.

  Andreas Christensen præsenteres nemlig som ny FC Barcelona-spiller torsdag. Det bekræfter den spanske fodboldklubs præsident, Joan Laporta, ifølge flere spanske medier lørdag aften.

  Ud over Andreas Christensen vil Barcelona hente midtbanespilleren Franck Kessie, og han vil blive præsenteret onsdag.

  Det oplyste Joan Laporta ved en presseseance foran flere spanske medier i den catalanske kystby S'Agaro.

  - Vi præsenterer Kessie på onsdag og Christensen på torsdag, siger Joan Laporta ifølge Sport.

  Også den spanske avis Mundo Deportivo var til stede, og mediet har lagt hele interviewet på over 14 minutter med Joan Laporta ud på sin hjemmeside.

  I juni sagde Andreas Christensen, at han allerede havde skrevet under på en kontrakt med den klub, han skal repræsentere efter sommerferien, men han måtte ikke fortælle, hvilken klub der er tale om.

  - Jeg ved godt, hvad jeg skal. Jeg håber snart, at det bliver offentliggjort, for jeg har vidst i et stykke tid, hvor jeg skal hen, sagde han efter en landskamp mod Østrig i midten af juni.

  /ritzau/

 20. 2. jul kl. 23:21

  Kyrgios slår tordenskyen Tsitsipas i ophedet Wimbledon-kamp

  Normalt er det Nick Kyrgios, der trækker negative overskrifter.

  Men lørdag aften opførte Stefanos Tsitsipas sig ikke ligefrem som et dydsmønster på en tennisbane.

  Undervejs i nederlaget på 7-6, 4-6, 3-6, 6-7 til Kyrgios i tredje runde i grand slam-turneringen Wimbledon var Tsitsipas helt oppe i det røde felt.

  Det kostede både advarsler fra dommeren og fratrækning af point, at Tsitsipas to gange hamrede tennisbolde ud mod publikum i frustration.

  Første gang sendte Tsitsipas bolden med et baghåndsslag lavt ud over banden. Den ramte ikke nogen, men slog ind på bagvæggen mellem to tilskuere, der begge flyttede hovederne.

  Kyrgios mente, at det var nok til, at Tsitsipas burde tabe kampen på grund af usportslig opførsel. Men grækeren slap med en mindre straf i regelbogen fra dommeren.

  Anden gang havde Kyrgios servet med en fræk underhånd, som Tsitsipas irriteret returnerede ved at slå ukontrolleret op i luften. Bolden ramte scoretavlen, men heldigvis igen ingen tilskuere.

  Dommeren straffede Tsitsipas i overensstemmelse med reglerne, og da det var anden gang, fik den fjerdeseedede græker denne gang fratrukket et point.

  27-årige Kyrgios skal i ottendedelsfinalen møde amerikaneren Brandon Nakashima, der er nummer 56 i verden.

  /ritzau/

 21. 2. jul kl. 22:14

  Nadal spadserer videre i Wimbledon efter sejr i tre sæt

  Rafael Nadal er videre til ottendedelsfinalen i grand slam-turneringen Wimbledon efter en sejr på 6-1, 6-2, 6-4 over italienske Lorenzo Sonego.

  Den spanske tennisstjerne, der er nummer fire i verden, var suveræn i de første to sæt, hvor Sonego havde det svært.

  I tredje sæt var Sonego bedre med, men Nadal løftede sit niveau og tog sejren på lidt under to timer.

  Sonego, der er nummer 54 i verden og seedet som nummer 27, brød tilbage til 4-4 i tredje sæt. Men Nadal slog straks tilbage og vandt kampens to sidste partier.

  I ottendedelsfinalen skal Nadal nu møde den hollandske overraskelse Botic van de Zandschulp.

  /ritzau/

 22. 2. jul kl. 19:41

  Danmark får god lodtrækning til VM i håndbold for mænd

  (Foto: SIPHIWE SIBEKO © Ritzau Scanpix)

  Når der skal spilles VM i håndbold for mænd i 2023, er det danske landshold havnet i gruppe med Belgien, Bahrain og et endnu ukendt afrikansk mandskab.

  Det står klart efter lørdagens lodtrækning i polske Katowice.

  Danmark skal spille sine tre indledende kampe i gruppe H i Malmø. Det stod klart allerede inden lodtrækningen.

  Som en af verdens bedste håndboldnationer vil Danmark være klar favorit til at vinde alle tre kampe i gruppe H.

  Der var flere langt vanskeligere modstandere, Danmark kunne have tørnet sammen med, så det var en god lodtrækning for danskerne, der blev trukket fra øverste seedningslag.

  Det vurderer landstræner Nikolaj Jacobsen, da han sætter ord på modstanderne.

  - Jeg er godt tilfreds. Bahrain er egentlig ikke så attraktiv en modstander, for de kan drille alle. Men vi har mødt dem to gange inden for kort tid og ved, hvad der venter. Det kan give os en fordel.

  - Jeg ved af gode grunde ikke, hvem der venter fra de afrikanske mesterskaber, men så længe vi kan undgå Egypten og Tunesien, er det fornuftigt.

  /ritzau/

 23. 2. jul kl. 19:17

  Efter 37 sejre i træk kollapser Swiatek i Wimbledon-nedtur

  Verdens bedste kvindelige tennisspiller faldt lørdag sammen i Wimbledons tredje runde.

  21-årige Iga Swiatek tabte således 4-6, 2-6 til verdens nummer 37, franske Alizé Cornet, der kun én gang tidligere har været længere i en grand slam-turnering. Det var i årets Australian Open, hvor hun nåede kvartfinalerne.

  Hele 33 uprovokerede fejl lavede Swiatek på sin vej til sit første nederlag siden februar.

  Swiatek havde vundet 37 kampe i træk inden opgøret og topper som resultat suverænt verdensranglisten, men det var ikke til at se lørdag.

  /ritzau/

 24. 2. jul kl. 19:10

  Cort i prikker: En drøm, der går i opfyldelse

  Magnus Cort blev hyldet på podiet i Nyborg efter anden etape. (Foto: Thibault Camus © Associated Press)

  Der gik ikke mange meter af anden etape af Tour de France mellem Roskilde og Nyborg, så var Magnus Cort afsted i udbrud. Afsted for at hente point til den prikkede bjergtrøje, sådan som han havde sagt inden etapen.

  Og missionen lykkedes: Den bornholmske EF Education-rytter var først over stregen på alle tre kategori 4-stigninger undervejs, og dermed snuppede han alle de tre point, der var at køre om.

  - Yes, mand, jublede Cort undervejs, da han sikrede sig det afgørende point.

  Og i Nyborg ville tilskuerne ikke give slip på ham, da han stod på podiet med sin hvide trøje med de røde prikker.

  - Det er fantastisk, altså. Hele oplevelsen og selvfølgelig igen i morgen, hvor jeg skal ud og bære dem. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det kan nærmest ikke blive større. Tour de France i Danmark og så at få en af førertrøjerne. Det er kæmpestort, sagde Cort til DR Sporten efter etapen.

 25. 2. jul kl. 19:09

  Stor dansk dressurdag i Aachen - danskere vinder Nations Cup

  (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)

  Lørdag viste sig at være en rigtig, rigtig god dag for fire danske dressurryttere.

  Ved Nations Cup i tyske Aachen har et dansk hold bestående af Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth og Cathrine Laudrup-Dufour nemlig vundet holdkonkurrencen.

  Det er dog ikke første gang, at danskerne har succes ved Nations Cup.

  Onsdag vandt ekvipagen med Cathrine Laudrup-Dufour og hesten Bohemian nemlig en indivudel konkurrence.

  Flere af de danske dressurryttere skal i aktion igen i august.

  VM i ridning løber nemlig af stablen fra 6. til 14 august i Herning og kan følges på DR's kanaler.

 26. 2. jul kl. 17:33

  Jakobsen snød Mads Pedersen på stregen

  Fabio Jakobsen vandt etapen til Nyborg. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Quick-Step Alpha Vinyls hollandske sprinter Fabio Jakobsen leverede varen, da det virkelig gjaldt og sikrede det belgiske storhold den anden etapesejr i træk i Tour de France på dansk grund. Han vandt Storebælts-etapen til Nyborg, da han akkurat snød Wout van Aert og Mads Pedersen på stregen.

  - Det var en meget hektisk finale. Fabio kommer så stærkt til sidst, så jeg vil ikke engang kalde det tæt på, sagde Mads Pedersen til TV2 umiddelbart efter etapen, hvor han også lovede, at han kører efter sejren i morgen på tredje etape med mål i Sønderborg.

  - Det er derfor jeg er her.

  Resultatet af anden etape betyder, at Wout van Aert overtager den gule førertrøje. Mads Pedersen er nummer fem i den samlede stilling, 12 sekunder efter.

  De sidste 20 kilometer, hvor feltet skulle over Storebælt, blev skæmmet af flere styrt. Men ellers bød Storebæltsbroen på fantastiske billeder, ikke mindst da Kongeskibet Dannebrog og det store containerskib Marie Mærsk passerede under broen, netop som Tour-feltet kørte ovenover i stiv modvind.

  Tidligt på etapen var Magnus Cort i udbrud, og undervejs samlede han så mange point sammen på de sjællandske kategori 4-bakker, at han sikrede sig den prikkede bjergtrøje.

 27. 2. jul kl. 14:57

  Trods problemer spiller Viktor Axelsen sig videre til finalen i Malaysia

  Viktor Axelsen fortsætter sit ridt mod endnu en titel til samlingen.

  I dag slog den danske badmintonstjerne med 21-15, 20-22, 21-10 verdens nummer otte, Jonatan Christie, i en hård semifinale ved Malaysia Open.

  Han er dermed på kurs mod sin tredje turneringssejr i træk, efter at han i juni vandt både Indonesia Open og Indonesia Masters.

  Axelsen står nu noteret for 30 sejre og kun ét nederlag - mod indiske Lakshya Sen i marts - i 2022 ifølge Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

  I søndagens finale venter japanske Kento Momota. Den tidligere verdensetter er én af de få spillere i verden, som Axelsen har en negativ indbyrdes rekord mod. 14-2 står den til Momota.

  /ritzau/

 28. 2. jul kl. 14:48

  Danske Magnus Cort sikrer sig tourens prikkede bjergtrøje

  Magnus Cort (højre) skal køre i den prikkede bjergtrøje i morgen. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Den danske cykelrytter Magnus Cort vandt lørdag de to første kategori-4-stigninger på 2. etape af Tour de France fra Roskilde til Nyborg.

  Dermed sikrer han sig den prikkede bjergtrøje, selvom etapen endnu ikke er færdig. Cort kan iføre sig den prikkede trøje søndag på løbets 3. etape fra Vejle til Sønderborg.

  Den 29-årige bornholmer sikrede sig trøjen efter en ren nordisk duel, hvor han begge gange satte norske Sven Erik Bystrøm på plads.

  Ikke siden Michael Mørkøv i 2012 har en en dansker kørt i den prikkede bjergtrøje. Det er ti år siden, men nu skal Magnus Cort i prikker på podiet i Nyborg.

 29. 2. jul kl. 14:00

  Mads Pedersen kører forbi sin bopæl og drømmer om etapesejr: 'Jeg får nok kuldegysninger, når vi kører ind i Holbæk'

  Den danske cykelrytter Mads Pedersen kørte en fornem enkelstart i København i går, og det indbragte ham en sjetteplads. I dag drøner feltet igennem Mads Pedersens hjemby Holbæk, og det bliver specielt for den 26-årige dansker.

  - Det er stort, at ruten nærmst går gennem min baghave, og jeg får nok kuldegysninger, når vi kører ind i Holbæk, siger Mads Pedersen til DR Sporten før dagens etape.

  Mads Pedersen er sølle 15 sekunder efter Yves Lampaert i den gule trøje. Derfor håber danskeren, at kunne køre med helt fremme, så forspringet til førstepladsen kan hentes, og den gule trøje måske kan ende på danskeren.

  - Jeg fokuserer på etapen. Hvis man kører med om etapesejren, så får du også bonussekunder og kan kravle længere op i klassementet. Så der er fuldt fokus på at vinde etapen, siger Mads Pedersen.

 30. 2. jul kl. 09:51

  Dansk mixdouble misser badminton-finale i Malaysia

  Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje misser finalen ved badmintonturneringen Malaysia Open.

  Det useedede danske par taber semifinalen i Kuala Lumpur med 18-21, 8-21 til et kinesisk par, som er andenseedet i turneringen.

  I første sæt var det helt lige til stillingen 12-12, men herefter haltede det danske par efter. I andet sæt var danskerne med til 3-3, men så stak kineserne af og vandt syv point i træk. Dermed var fundamentet til sejren sikret.

  Malaysia Open rangerer som en Super 750-turnering. Altså lige under Indonesia Open, som Viktor Axelsen vandt for små to uger siden.

  /ritzau/

 31. 2. jul kl. 09:24

  Golfspilleres forsøg på forsoning afvist af DP World Tour

  Golforganisationen DP World Tour har afvist en anmodning fra spillere, der deltager i den nye og udskældte tour LIV Golf International Series, om at ophæve deres bøder og tillade deres deltagelse i Scottish Open i næste uge.

  Deltagerfeltet for turneringen i Skotland er offentliggjort fredag aften, og ingen spillere med forbindelse til den saudiarabisk-finansierede LIV Tour optræder på listen.

  Spillere, der for nylig deltog i den første turnering arrangeret af LIV, blev suspenderet fra tre kommende DP World-turneringer og fik hver en bøde på 100.000 pund svarende til cirka 863.000 kroner.

  Når man er medlem af DP World Tour, der tidligere hed European Tour, spiller man under et regelsæt, som kræver, at man skal have tilladelse til at spille på andre tours.

  I et brev til formanden for DP World Tour bad 16 spillere om en løsning "senest klokken 17.00 fredag", i håb om at de ville få mulighed for at stille op ved Scottish Open uden at skulle tage striden gennem retssystemet, som de har truet med.

  Spillerne skulle ikke vente længe på et svar fra Keith Pelley, der er topchef for DP World Tour.

  - Spillerne vidste, inden de tilsluttede sig LIV Golf, at det ville få konsekvenser, hvis de valgte penge fremfor konkurrence, udtaler Pelley i en erklæring.

  /ritzau/Reuters

 32. 1. jul kl. 23:24

  Danskerhold ramt: Corona hos Quick-Step

  1. etape af Tour de France overgik alle forventninger for Quick-Step-Alpha Vinyl-holdet med en etapesejr på enkeltstarten og en tilhørende gul førertrøje til belgieren Yves Lampaert. Men senere på aftenen var der dårlige nyheder fra holdet, som har tre danskere med i løbet.

  Sportsdirektør Tom Steels er blevet testet positiv for corona, meddeler holdet på Twitter. Han bliver erstattet bag rattet i ledsagerbilen af italieneren Davide Bramati.

  (© qst_aplhavinyl@twitter.com)

  Der er foreløbigt ingen af de otte ryttere, som er blevet testet positive. Quick-Step var tidligere på ugen nødt til at skifte Tim de Clerq ud, fordi den stærke belgiske hjælperytter for anden gang i år var blevet ramt af corona. Han blev erstattet af franskmanden Florian Senechal.

 33. 1. jul kl. 21:52

  Fem danskere klarer cuttet i stor irsk golfturnering

  Fem af ni startende danskere er med videre til weekendens runder i golfturneringen Irish Open, der er en del af DP World Tour.

  Thorbjørn Olesen og Marcus Helligkilde er bedst placeret af de fem danskere. Begge har en samlet score på fem slag under par efter to runder, og det placerer dem på en delt 22.-plads.

  De har dermed et pænt stykke op til den førende spiller, spanske Jorge Campillo, der har en samlet score på 11 slag under par.

  Søren Kjeldsen, Nicklas Nørgaard Møller og Nicolai Højgaard klarede også fredagens cut og går videre med henholdsvis fire, tre og to slag under par.

  Lucas Bjerregaard, Joachim B. Hansen, Rasmus Højgaard og Jeff Winther missede alle cuttet.

  Thorbjørn Olesen er den seneste danske vinder på DP World Tour. Han vandt i maj British Masters. Det var den anden danske sejr i 2022 på touren. Nicolai Højgaard vandt i februar Ras Al Khaimah Championship.

  Med en samlet præmiesum 6 millioner dollar - svarende til 43 millioner kroner - er Irish Open en af de større turneringer på DP World Tour.

  Irish Open fortsætter frem til og med søndag.

  /ritzau/

 34. 1. jul kl. 19:19

  Lynhurtig belgier vinder 1. etape af Tour de France

  (Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT © Ritzau Scanpix)

  Han var ikke blandt favoritterne på forhånd, men belgiske Yves Lampaert overraskede alt og alle på første etape af årets Tour de France, da verdens største cykelløb blev skudt i gang med en enkeltstart i København.

  Belgieren satte en fantomtid og ender derfor med at tage etapesejren og løbets første gule trøje på dansk jord. Landsmanden Wout van Aert bliver nummer to, mens storfavoritten til at vinde hele løbet, Tadej Pogacar, ender som nummer tre.

  Danskerne Mads Pedersen og Jonas Vingegaard kører begge en flot enkeltstart og ender som henholdsvis nummer seks og syv. De var begge 15 sekunder langsommere end belgieren.

 35. 1. jul kl. 18:04

  Vingegaard efter hurtig enkeltstart på de våde veje: Godt jeg ikke tog nogle chancer

  Jonas Vingegaard leverede en stærk enkeltstart. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Jonas Vingegaard leverede en særdeles imponerende præstation på 1. etape af Tour de France i de københavnske gader. Sidste års Tour-toer var i mål i en tid mindre end et halvt sekund efter Mads Pedersen - og en lille smule hurtigere end holdkammerat Primoz Roglic.

  Danskeren var da også selv særdeles tilfreds med sin enkeltstart - ikke mindst fordi det lykkedes ham at forblive på cyklen hele vejen.

  - Et par gange var mit baghjul ved at skride ud, så jeg er glad for, at jeg ikke tog nogle chancer, sagde Vingegaard efterfølgende til TV2.

  Og det havde været en stor oplevelse at mærke opbakningen fra alle tilskuerne ude på ruten.

  - Det var helt fantastisk, det var 13 kilometer, hvor der blev skreget og heppet hele vejen. Det har helt sikkert været nogle fantastiske dage her i København, sagde den danske rytter, efter han var kommet i mål.

 36. 1. jul kl. 14:11

  Regn på vej(en) fra start: Rytterne må køre tour-starten på vådt underlag

  Både tilskuere og de første ryttere, der sparker Tour de France i gang her til eftermiddag, kan blive påvirket af den regn, der bevæger sig ind over hovedstadsområdet.

  Den første etape løber af stablen i København klokken 16.00.

  I går varslede DMI kraftig regn fra klokken 18.00, men nu lyder det til, at de første byger kan gøre underlaget vådt for de mange cykelstjerner fra start.

  - Front ser ud til at nå København med bygeagtig regn en anelse tidligere, skriver DMI på Twitter.

  - Rytterne vil derfor antageligt allerede fra start være ude på våde veje.

  Det er en enkeltstart, hvor rytterne sendes afsted én efter én, og den sidste rytter forventes først at være i mål efter 19.00.

  (Foto: (Skærmbillede))
 37. 1. jul kl. 13:43

  Ransagning af Tour-mandskab i Danmark er en del af stor international aktion

  Ransagningen af Bahrain Victorious på et hotel i Danmark kort før starten på Tour de France er et led i en større international efterforskning af mulig brug af doping i cykelsporten.

  Det oplyser EU-agenturet Eurojust, der er et samarbejde mellem anklagemyndigheder på tværs af landegrænser.

  Helt præcist foregik ransagningen af Bahrain-holdet torsdag på Scandic Hotel Glostrup, der har postnummer i Brøndby, og blev foretaget af Københavns Politi.

  Sagen blev åbnet af Eurojust 11. maj på anmodning af de franske myndigheder.

  Der blev foretaget ransagninger på 14 lokationer i seks lande fra 27. til 30. juni - altså fra mandag til torsdag i denne uge. Tre personer blev afhørt.

  I Italien blev flere steder ransaget, og der blev beslaglagt elektronisk udstyr. Det inkluderede bærbare computere, smartphones, harddiske, medicin og kosttilskud.

  Eurojust remser fundene op i alle landene. Blandt andet lyder det således om fundene i Slovenien:

  - I Slovenien blev der fundet 412 kapsler med ubestemt brunt indhold og 67 kapsler med ubestemt hvidt indhold, og en mobiltelefon blev beslaglagt ved en ransagning af et hus.

  Der står intet om resultaterne af ransagningen af hotellet i Danmark.

  /ritzau/

 38. 1. jul kl. 13:35

  Viktor Axelsen slider sig i semifinalen i Malaysia

  For tredje gang på mindre end en måned fik Viktor Axelsen fredag has på indonesiske Anthony Ginting.

  I kvartfinalen i Malaysia Open var danskeren i problemer og tabte første sæt, mens han var bagud i tredje sæt. Alligevel kæmpede danskeren sig til en sejr på 18-21, 21-17, 21-12.

  Dermed er han klar til semifinalen for første gang nogensinde i Malaysia Open.

  I semifinalen venter enten H.S. Prannoy fra Indien eller Jonatan Christie fra Indonesien.

  Tidligere fredag blev Line Kjærsfeldt slået ud, da hun tabte i tre sæt til kinesiske Zhi Yi Wang.

  Mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje spillede sig videre til semifinalen efter en sejr i to sæt over et hollandsk par.

  /ritzau/

 39. 1. jul kl. 12:32

  Hård GOG-lodtrækning i Champions League-debut

  Med det danske mesterskab i håndbold sikrede GOG sig en billet til Champions League, og fredag er der trukket lod til næste sæsons gruppespil.

  Her skal den traditionsrige klub fra det sydlige Fyn op imod hård modstand fra blandt andet Tyskland og Frankrig.

  Sidste sæsons suveræne tyske mestre fra Magdeburg kom nemlig op af hatten i lodtrækningen, ligesom Paris Saint-Germain også blev en del af gruppen.

  Derudover venter kampe mod den stærke ungarske klub Veszprem, portugisiske FC Porto, kroatiske Zagreb, rumænske Dinamo Bucuresti og Wisla Plock fra Polen.

  I den anden Champions League-gruppe er Aalborg Håndbold med på et wildcard. Nordjyderne skal møde spanske Barcelona, ungarske Pick Szeged, slovenske Celje, tyske THW Kiel, franske Nantes, norske Elverum og polske Kielce.

  Hos kvinderne er der også to danske deltagere.

  Odense Håndbold, som vandt danmarksmesterskabet, skal blandt andet møde sidste sæsons Champions League-vinder, Vipers Kristiansand fra Norge.

  Derudover venter Krim Ljubljana fra Slovenien, Bietigheim fra Tyskland, Brest fra Frankrig, Rail Cargo Hungaria fra Ungarn, Banik Most fra Tjekkiet og CSM Bucuresti fra Rumænien.

  Team Esbjerg, som vandt DM-sølv, skal møde franske Metz, rumænske Rapid Bucuresti, montenegrinske Buducnost, norske Storhamar, ungarske Györ, tyrkiske Kastamonu Belediye og kroatiske Lokomotiva Zagreb.

  De seks bedste hold fra hver gruppe går videre til knockoutfasen. De hold, der tager første- og andenpladsen, går direkte videre til kvartfinalen, mens de øvrige fire hold skal spille en slags ottendedelsfinale.

  /ritzau/

 40. 1. jul kl. 11:58

  AGF henter tidligere Silkeborg-profil hjem fra udlandet

  For næsten to år siden drog fodboldspilleren Mads Emil Madsen på eventyr i udlandet, men nu vender han hjem igen.

  Midtbanespilleren har således skrevet kontrakt med AGF, oplyser superligaklubben på sin hjemmeside fredag.

  Mads Emil Madsen fik sit gennembrud i dansk fodbold hos Silkeborg IF, inden han i 2020 skiftede til østrigske Lask.

  Et år senere skiftede han til tjekkiske Slavia Prag, men succesen i udlandet har været beskeden, og nu vender den 24-årige midtbanemand hjem.

  Mads Emil Madsen spillede 69 førsteholdskampe i Silkeborg, inden han drog udenlands. Hos Lask spillede han 32 førsteholdskampe, mens det i Slavia Prag blev til 17 af slagsen.

  Han har desuden spillet syv kampe på Danmarks U21-landshold.

  /ritzau/

 41. 1. jul kl. 10:54

  Ny offside-teknologi skal hjælpe dommerne til VM i Qatar

  Der bliver hele tiden lavet nye ændringer for at gøre fodbold bedre og mere effektivt. Fredag løftede Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) sløret for den seneste ændring.

  Fifa vil benytte "semiautomatisk" offside-teknologi til VM i Qatar.

  Det skriver BBC.

  For at teknologien kan virke, bliver der sat en chip ind i kampboldene. 12 offside-kameraer vil desuden blive placeret på hver af de stadioner, som danner ramme for VM.

  Hvis en spiller befinder sig i en offside-position, aktiverer systemet en alarm i VAR-rummet, som kan hjælpe dommerne med at træffe beslutninger hurtigere.

  Systemet er blevet afprøvet under sidste års Arab Cup samt VM for klubhold.

  Her reducerede man i gennemsnit offside-beslutninger i VAR-situationer fra 70 til 25 sekunder.

  /ritzau/

 42. 30. jun kl. 21:53

  Danmark holder sig til i jagten på EM i basketball

  De danske basketball-herrer har stadig gode kort på hånden i jagten på en billet til EM.

  Torsdag vandt Danmark over Kosovo i den næstsidste kamp i kvalifikationen til europamesterskaberne.

  Kosovo blev i Arena Næstved slået med hele 105-71. Det betyder, at de tre hold i gruppe C - Danmark, Kosovo og Norge - alle har fem point.

  Kosovo har dog ikke flere kampe tilbage i programmet, så det ligger fast, at landet ender nederst. Det gør det, fordi man får et enkelt point, selv om man taber en kamp.

  Så både Danmark og Norge - der mødes i den sidste kamp søndag - er sikker på at ende over Kosovo.

  Vinderen søndag kvalificerer sig til EM, mens taberen skal håbe på at ende som den bedste toer på tværs af kvalifikationsgrupperne.

  /ritzau/

 43. 30. jun kl. 19:46

  Tour-hold har fået beslaglagt computere og medikamenter

  Seks personer - inklusiv tre ryttere - fra Tour de France-holdet Bahrain-Victorious har i ransagninger i denne uge fået beslaglagt mobiltelefoner, computere og medikamenter, hvis oprindelse er ukendt.

  Det oplyser anklagemyndigheden i franske Marseille, som står bag efterforskningen af holdet, i en pressemeddelelse, skriver B.T.

  En holdmanager, en læge samt tre unavngivne ryttere og en osteopat er blevet undersøgt, lyder det.

  Rytterne og de øvrige ansatte fik først ransaget deres respektive hjem mandag, inden de rejste til København for at tage hul på Tour de France.

  Torsdag morgen fik de så besøg også af dansk politi på det hotel, de bor på i Danmark, Scandic Hotel i Glostrup. Dansk politi konfiskerede dog ingenting.

  Undersøgelse af personerne på Bahrain-Victorious sker på grund af mistanke om eventuelle brud på dopingreglerne, lyder det ligeledes i pressemeddelelsen ifølge B.T.

  Ransagninger i denne uge sker ifølge anklageren i Marseille som led i den undersøgelse af Bahrain-Victorious, som blev åbnet sidste sommer.

  /ritzau/

 44. 30. jun kl. 19:28

  DGI's store landsstævne er skudt i gang

  Nu er ventetiden ovre.

  Massevis af idrætsglade mennesker er i dag valfartet til Svendborg, hvor DGI's Landsstævne officielt skydes i gang.

  Det tilbagevendene idrætsstævne afholdes hvert fjerde år, og starter som altid ud med et stort åbningsshow, der består af en række flotte koreografier, forskellige idrætsindslag, og hvor bevægelsesglæden er i højsædet. Åbningsshowet kan i dag følges på DR1 fra klokken 19.30 til 21.00.

  Ifølge DGI forventes det, at helt op mod 25.000 mennesker deltager i Landsstævnet i år.

  DR sender også live fra efterskolernes store opvisning samt verdensholdets show. Du kan se hele sendeplanen for Landsstævnet i Svendborg her.

 45. 30. jun kl. 17:29

  Tour-favorit om Vingegaard: En af de bedste i verden

  (Foto: Stephane Mahe © Ritzau Scanpix)

  Jonas Vingegaard er en af de bedste cykelryttere i verden.

  Det er der nok mange, der mener, og det gælder også den dobbelte Tour de France-vinder Tadej Pogacar.

  Vingegaard endte sidste år som Pogacars hårdeste konkurrent, da han blev nummer to.

  Og danskeren er selvfølgelig igen på radaren hos den slovenske storfavorit.

  - Han er en af de bedste bjergryttere i verden lige nu. Sidste år viste han, at han er i stand til at gøre det godt i en grand tour, og han kan også køre en god enkeltstart. Som rytter er han ret komplet, og han er virkelig stærk, siger Tadej Pogacar.

 46. 30. jun kl. 17:26

  Frank Arnesen går på sygeorlov i Feyenoord

  Frank Arnesen vil i den kommende tid ikke fungere som teknisk direktør i den hollandske fodboldklub Feyenoord.

  Klubben skriver på sin hjemmeside, at Arnesen af helbredsmæssige grunde midlertidigt trækker sig fra sit job.

  - Franks fysiske tilstand tillader ham ikke at udføre de krævende opgaver, positionen som teknisk direktør omfatter, med fuld dedikation. Slet ikke i øjeblikket, siger general manager Dennis te Kloese på Feyenoords hjemmeside.

  - Det er lige nu vigtigt, at han hviler sig, så han kan fokusere på at få det bedre. Franks helbred er det vigtigste. Vi håber derfor, at han vender tilbage til sit gamle jeg hurtigst muligt.

  Det fremgår ikke, hvad Arnesen lider af. Feyenoord skriver, at Arnesens opgaver vil blive varetaget af andre nuværende ansatte, mens danskeren er fraværende.

  /ritzau/

 47. 30. jun kl. 16:58

  Mads Pedersen bliver skuffet, hvis han ikke vinder en af de danske Tour de France-etaper

  (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Cykelrytteren Mads Pedersen har store ambitioner på de første etaper af årets Tour de France.

  Den danske Trek-Segafredo-rytter håber nemlig på at vinde en af etaperne på dansk grund. Og en dag i den gule trøje vil han bestemt heller ikke sige nej til.

  - Hvis ikke jeg vinder en etape eller kommer i gult, ved jeg godt, at det bliver en skuffelse. Men det bliver en endnu større skuffelse for mig end for alle dem, der følger med, siger Mads Pedersen.

  - Jeg kører ikke cykelløb for at blive nummer to.

  Første etape af Tour de France starter fredag klokken 16. Du kan følge alle Tourens etaper på DR.dk og i LIGA på P4 i din radio.

 48. 30. jun kl. 16:08

  'Dette er så vildt for mig': Endnu en dansk løber klar til VM

  Benjamin Lobo Vedel (th.) satte i år dansk rekord på 400 meter indendørs. (Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL © Ritzau Scanpix)

  Benjamin Lobo Vedel deltager i atletik-VM i Oregon i juli måned.

  Det bekræfter 400 meter-løberen på sin Instagram-profil.

  - Dette er så vildt for mig. For under et år siden overvejede jeg, om jeg skulle stoppe med at løbe eller ej. Jeg følte, at jeg havde mistet mit 'touch', og at jeg aldrig ville nærme mig mit tidligere jeg.

  - Men alting er vendt på hovedet. Jeg er mere sulten end nogensinde, og vi er først lige begyndt, skriver han på Instagram.

  Ud over Benjamin Lobo Vedel er også Ida Karstoft, Mette Graversgaard og Katrine Koch Jacobsen klar til VM. De har alle klaret VM-kravene i henholdsvis 200 meter, 100 meter hæk og hammerkast.

 49. 30. jun kl. 14:29

  De store favoritter kører tidligt på enkeltstarten i København

  Jonas Vingegaard har brugt sin torsdag på enkeltstartscyklen i Danmark. (Foto: Daniel Cole © Associated Press)

  Når Tour-feltets 176 ryttere bliver sendt ned ad rampen og ud i Københavns gader på årets første Tour-etape bliver det med et minut mellem hver rytter.

  Oftest udnytter den forsvarende vinder muligheden for at køre sidst på etapen. Det betyder, at flest mulige ryttere er i mål, og derfor ved man, hvor hurtigt man skal køre for at vinde.

  Det bliver ikke tilfældet på fredagens enkeltstart, for de fleste hold har valgt at sende deres stjerneryttere afsted tidligt.

  Det sker, fordi der med overhængende fare kommer regn i løbet af den sene eftermiddag og tidlige aften.

  Således skal den forsvarende mester, Tadej Pogacar fra Slovenien, ud på ruten som nummer 66 klokken 17.05.

  Jumbo-Visma har valgt af sende de to kaptajner, Jonas Vingegaard og Primoz Roglic, afsted som nummer henholdsvis 21 og 43. Det er klokken 16.20 og 16.42.

  Michael Mørkøv er etapens første dansker klokken 16.16.

  Etapen kan følges på DR.dk og i Touren på P4 i din radio.

 50. 30. jun kl. 11:57

  Fuglsangs holdkammerat er testet positiv for corona og misser Touren

  (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  Klokken 10.30 torsdag formiddag lukkede vinduet for at skifte ud på holdet i årets Tour de France.

  Det har løbsarrangørerne, ASO, oplyst til TV2 Sport.

  Derfor har Jakob Fuglsangs hold, Israel-Premier Tech, måtte sande, at den sydafrikanske stjerne Daryl Impey ikke kan køre Tour de France i år.

  Rytteren var ikke på scenen i aftes under holdpræsentationen i Parken, og holdet har forsøgt at strække den så langt som muligt for at få rytteren klar. Men efter 10.30 i formiddags må holdene ikke længere skifte smittede ryttere ud, og derfor ville de have været tvunget til at stille op med syv i stedet for otte ryttere.

  Israel-Premier Tech har i stedet for Impey udtaget israelske Guy Niv.

Mere fra dr.dk