Seneste sport

Englands fodboldherrer rykker ud af Nations Leagues øverste luftlag

England rykker ned på anden klasse i Nations League. Ungarn og Italien kæmper om gruppesejren. (Foto: Davide Casentini / ipa-agency.ne © IPA MilestoneMedia/PA Images)

England må nøjes med andenklasses modstand i næste udgave af Nations League.

Det er det pinlige faktum for sidste sommers viceeuropamestre efter et 0-1-nederlag i Milano til Italien fredag aften.

Giacomo Raspadoris scoring midt i anden halvleg blev afgørende i en flad forestilling, der kun livede op til sidst, og hvor især gæsterne leverede en trist og fantasiforladt indsats.

Fem kampe i Nations League har kun givet englænderne to point. Og de spillede heller ikke mod Italien som et hold med den store tro på egne evner.

Dermed er der lagt op til en gruppefinale mellem Ungarn og Italien på mandag. Her har ungarerne fordel af hjemmebane og kan nøjes med uafgjort.

/ritzau/

Seneste sport

  1. Norsk skakchef indrømmer snyd og trækker sig

    Efter indrømmelsen af snyd står Joachim Birger Nilsen (tv.) ikke længere i spidsen for Norges skakforbund. (Foto: Kindred Group)

    Norges skakforbund skal have ny præsident og formand.

    I dag valgte Joachim Birger Nilsen nemlig at trække sig, efter at han torsdag indrømmede at have snydt tilbage i 2016/17-sæsonen.

    - Det er det eneste rigtige, at jeg stopper nu. Både for skakforbundet og miljøet som helhed, siger Nilsen i en pressemeddelelse fra forbundet ifølge NTB.

    Han snød under Pro Chess League som en del af holdet Norway Gnomes.

    - Det var ikke lovligt, og det er jeg helt på det rene med. At det er mange år siden, gør det ikke bedre. Det skal man slet ikke, sagde Nilsen til NRK ifølge NTB.

    Indrømmelsen kommer i en periode, hvor der er heftig debat om snyd i skak.

    Den amerikanske stormester Hans Niemann er i centrum i en skakskandale, der involverer anklager fra verdensmesteren Magnus Carlsen. Det kan du læse mere om her.

  2. Tidligere dansk landstræner skælder ud efter tilskueruroligheder

    Åge Hareide ønsker Uefa på banen, efter at uroligheder blandt tyske fans afbrød Malmö FF's Europa League-kamp. (Foto: Johan Nilsson/TT © Ritzau Scanpix)

    Åge Hareide var opgivende torsdag aften.

    Cheftræneren for svenske fodboldhold Malmö FF tabte torsdag til 0-1 til Union Berlin fra Tyskland i Europa League. Men det var nu ikke det, der skuffede Hareide.

    I stedet var den tidligere danske landstræner irriteret over, at kampen måtte afbrydes efter en times spil, da ballademagere fra gæsternes tilskuerafsnit affyrede raketter mod Malmö-fansene.

    - Jeg troede, at tyskere var et anstændigt folk, der ikke opførte sig på den måde, siger Åge Hareide ifølge NTB.

    Malmö-træneren vil have Det Eurpæiske Fodboldforbund, Uefa, i aktion. Tilskueruroligheder ødelægger sporten for alle, og Union Berlin bør ikke spille i Europa med den slags fans, mener han.

    Union Berlin-præsident Dirk Zingler udtrykker også utilfredshed med klubbens medrejsende fans.

    - Ingen har noget at gøre på andre tribuneafsnit eller på banen. Den slags gør vi ikke, og pludselig gør vi det. Det gør mig virkelig rasende, siger Dirk Zingler på klubbens Twitter-konto.

  3. Magnussens Formel 1-makker kører galt før det japanske grand prix

    Mick Schumacher kørte galt og fik skader på Haas-bilen i den første træning før det japanske grandprix. (Foto: Toshifumi Kitamura © Ritzau Scanpix)

    Den tyske Formel 1-kører Mick Schumacher fik alt andet end en god optakt til det japanske grand prix i weekenden.

    Fredag morgen dansk tid blev den første træning afholdt. Efter et par fine tider fra Haas-duoen Schumacher og Kevin Magnussen, kørte førstnævnte af banen.

    Den 23-årige tysker mistede kontrollen over køretøjet og ramte banens barriere. Haas-bilen fik flere store skader - blandt andet på frontvingen - og måtte flyttes fra banen.

    Schumacher kunne ikke deltage i fredagens anden træning, men ifølge nyhedsbureaet bliver hans bil dog klar til lørdagens kvalifikation.

    Kevin Magnussen nappede en femteplads ved begge træningspas og sluttede foran Red Bull-køreren Max Verstappen, der søndag kan genvinde verdensmesterskabet. Blandt andet hvis han vinder det japanske grand prix og kører den hurtigste omgangstid.

    Verstappen kan dog risikere at få frataget VM-titlen fra sidste sæson, før han gentager bedriften. Hvad det går ud på, kan du læse mere om her.

  4. Tilskuer mister livet efter ballade under argentinsk fodboldopgør

    Natten til fredag dansk tid mistede en 57-årig mand livet under en kamp mellem de to argentinske fodboldklubber Gimnasia og Boca Juniors.

    Kampen blev afbrudt efter ni minutter på grund af tilskueruroligheder, skriver nyhedsbureauet AFP.

    Politiet brugte tåregas og gummikugler for at stoppe tumulten, og mange tilskuere søgte tilflugt på banen.

    Flere måtte bæres ud fra stadion efter at have været udsat for tåregas. Efterfølgende bekræftede myndigheder, at en tilskuer var død af hjertestop.

    Episoden i Argentina sker få dage efter fodboldtragedien i Indonesien, hvor over 130 mennesker mistede livet. Det kan du læse mere om her.

  5. Danmarks bedste fodboldrækker skruer ned for energiforbruget i weekendens kampe

    Lys- og energiforbruget bliver holdt til et minimum.

    Det er meldingen fra Danmarks to bedste fodboldrækker, 3F Superligaen og 1. division, samt mediepartnerne Viaplay og Discovery, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

    Årsagen er den igangværende energikrise, og spareplanen sættes i gang fra den forestående spillerunde denne weekend, fortæller Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

    - Idet der produceres uden om de to halvlege, har vi sammen med tv valgt at gå lidt på kompromis med den høje kvalitet, der produceres efter. Det er det rigtige at gøre i den situation, vi står i p.t., og det har været et stort ønske fra klubberne, siger Claus Thomsen.

    Allerede i den forgangne weekend blev flere af kampene afviklet med det nye energibesparende lysforbrug. Det bliver altså gældende for alle kampe til den kommende runde.

  6. Nye anholdelser i sag om røveri af fodboldtrøje fra 16-årig AaB-fan

    Østjyllands Politi anholdt i går fire mænd på 24, 25, 26 og 27 år i forbindelse med efterforskningen af et røveri, der fandt sted den 17. september.

    Her fik en 16-årig dreng på Frederiks Allé i Aarhus midtby frataget sin AaB-spilletrøje efter en fodboldkamp mellem AGF og AaB.

    En gruppe mænd truede drengen til at udlevere trøjen, og to dage efter blev en 22-årig mand anholdt i sagen. Nu har efterforskningen så ført til flere anholdelser.

    - Vi ser med meget stor alvor på sagen, for det skal være trygt og sikkert at bevæge sig rundt i det offentlige rum, og man skal kunne gå til fodboldkamp, uanset om man har den ene eller den anden klubtrøje på, siger politiinspektør Brian Voss Olsen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

    De nye anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag klokken 9.30 ved Retten i Aarhus, hvor anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre.

  7. Skadet håndboldprofil båret fra banen få timer efter EM-udtagelse

    Mia Rej udgik med en skade, da Odense Håndbold buldrede videre med 35-28 over Silkeborg-Voel. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

    Mia Rej er en profil for Odense Håndbold, og torsdag blev hun derfor udtaget til det danske landshold, som i november skal til EM i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.

    Men på selv samme dag måtte den 32-årige playmaker skadet bæres fra banen, da hendes klubhold slog Silkeborg-Voel med 35-28.

    Umiddelbart ligner det en ny knæskade til Mia Rej, men omfanget af skaden er endnu ukendt.

    I december var uheldet også ude for boldfordeleren. Da måtte hun hjælpes fra banen efter et ødelagt ledbånd i knæet ved VM-slutrunden i Spanien.

    Hun kom dog stærkt igen, og hun har siden været en stor profil for Odense-holdet, der blander sig i topstriden i den danske liga.

    EM begynder den 4. november, og du kan læse mere om Danmarks trup her.

  8. FC Midtjylland var ikke forberedt på 'voldsparate hollændere'

    FCM var uforberedt på alt det kaos og ballade både før og under FC Midtjyllands kamp mod Feyenoord. (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup)

    Optakten til Europa League-opgøret mellem FC Midtjylland og Feyenoord torsdag aften var præget af tilskueruroligheder.

    Efter kampen erkendte det danske hjemmehold, at man ikke var i stand til at håndtere udfordringen fra de flere hundrede hollandske Feyenoord-fans, som havde skaffet sig billetter til MCH Arena på pladser, de ikke måtte sidde på.

    Det oplyser FC Midtjyllands marketingdirektør, Preben Rokkjær.

    - Vi havde opgraderet med cirka dobbelt så mange sikkerhedsvagter som til weekendens lokalopgør mod Viborg, siger han.

    - Det, vi ikke havde forberedt os på, var, at der var en stor en mængde voldsparate hollændere på vores stadion, siger Preben Rokkjær.

    Ifølge FCM var der omkring 160 sikkerhedsvagter til kampen mod Feyenoord - flere end til nogen anden hjemmekamp.

    Ifølge Preben Rokkjær kunne klubben ikke have forberedt sig bedre, da klubben havde samarbejdet med politiet og Feyenoord forud for opgøret.

    - Ansvaret ligger hos de hollandske tilskuere. Den ligger ikke andre steder, siger Preben Rokkjær.

    Du kan læse mere om tilskuerurolighederne her.

  9. Stor fanballade forud for Europa League-kamp i Herning: Hollandske fans anholdt

    Forud for opgøret mellem FC Midtjylland og Feyenoord har der været ballade på tribunerne i Herning, hvor de hollandske fans er hoppet over et hegn og ind til den tribune, hvor FC Midtjyllands fans står.

    Nogle af de hollandske fans strøg også ind på banen, fortæller DR Sportens fodboldkommentator Jens Ole Sørensen.

    - Lige pludselig blev stemningen meget fortættet. Jeg så en masse sortklædte mennesker løbe ned langs sidelinjen, inden de får møvet sig op på den modsatte tribune. Der er massevis af sikkerhedsfolk efter, men der er også en masse uro, og der er også en masse håndgemæng, siger han.

    Feyenoord havde ikke udefans med til deres seneste udekamp i Europa League, fordi de var blevet straffet for fanballade af Uefa efter sidste års finale i Conference League.

    Trods urolighederne før opgøret, så kom der ro på tribunerne til kampstart. Kampen begyndte som planlagt klokken 21, selvom der ifølge TV2 fortsat er hollandske fans på en af de tribuner, som ikke var tiltænkt udeholdet.

    Opdatering klokken 22.00: DR Sporten har været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politi, der oplyser, at to fodboldfans med tilknytning til den hollandske klub er blevet anholdt. Den ene for at løbe på banen, den anden for at bryde maskeringsforbuddet.

    • Der opstod ballade på tribunen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
    • Og pludselig var der også folk på banen. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
    1 / 2
  10. Mikkel Hansen sprudler i Champions League, da Aalborg udraderer ungarsk storklub

    Aalborg Håndbold og Mikkel Hansen tog en vigtig udebanesejr torsdag aften mod Pick Szeged i Champions League. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)

    Store kampe kræver ofte, at de store stjerner træder i karakter, og få kender deres besøgstid som danske Mikkel Hansen.

    Håndboldspilleren bag det vel nok mest kendte pandebånd i dansk idræt sprudlede med 10 scoringer, da Aalborg Håndbold torsdag aften tog en vigtig udebanesejr på 41-29 over Pick Szeged i Champions League-gruppespillet.

    Szeged er et ungarsk storhold, men det var ingenlunde til at se. Mod nordjyderne var de hele tiden ét, to, tre skridt bagud og havde især svært ved at styre førnævnte Hansen, ligesom Mads Hoxer på højreback fik vist, hvorfor mærkatet "stortalent" synes velfortjent.

    Aalborg Håndbold gik til pause foran med to, 17-15. I anden halvleg lykkedes det dog at få gang i kontrafasen og trække fra, mens ungarernes moral tidligt led et afgørende knæk.

    Sejren betyder, at Aalborg nu har seks point efter fire kampe i CL-gruppespillet.

  11. Indonesisk politi sigter seks efter stadiontragedie

    • Der bliver lagt blomster foran Knajuruhan Stadium, hvor fodboldtragedien udspillede sig. (Foto: Mast irham © Ritzau Scanpix)
    • Knajuruhan Stadium er fodboldklubben Arema FC's hjemmebane. Præsident for klubben, Gilang Widya Pramana, har udtalt, at han påtager sig det fulde ansvar. (Foto: Mast irham © Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Seks personer er blevet sigtet, efter der udbrød et dødeligt kaos ved en fodboldkamp i byen Malang på øen Java i Indonesien.

    Det skriver Reuters.

    Mere end 131 personer omkom, efter tilskuere havde invaderet banen efter slutfløjt i oprør over kampens resultat. Her affyrede politiet tåregas, men det skabte panik blandt tilskuerne. Flere mistede livet som følge af iltmangel, mens andre blev trampet ihjel.

    De er sigtet for "kriminel uagtsomhed", der forårsager døden, skriver Reuters. Det kan give op til fem års fængsel.

    De sigtede tæller blandt andet politifolk. Politidirektøren afviser ikke, at der kommer flere sigtelser.

  12. Lionel Messi spiller sit sidste VM

    Den argentinske fodboldspiller Lionel Messi kommer til at spille sit sidste VM, når bolden ruller i Qatar senere på året.

    Det fortæller han til argentinsk ESPN.

    - Jeg tæller dagene indtil VM-slutrunden. Sandheden er, at jeg er en smule nervøs, for jeg vil virkelig gerne have, at vi vinder denne gang. Det kan jeg godt mærke på nerverne, fortæller Lionel Messi.

    Den 35-årige argentiner er anfører på landsholdet, og han har spillet 164 kampe og lavet 90 mål i den celesteblå nationaldragt, siden han debuterede i en venskabskamp mod Ungarn tilbage i 2005.

    Siden da har Lionel Messi deltaget ved fire VM-slutrunder. Ved årets VM er Argentina i gruppe med Saudi-Arabien, Mexico og Polen ved årets VM.

  13. Dolberg og Delaneys nye chef er fundet

    Jorge Sampaoli var landstræner for Argentina fra 2017 til 2018. (Foto: IVAN ALVARADO © Ritzau Scanpix)

    Onsdag trak fodboldklubben Sevilla med danskerne Kasper Dolberg og Thomas Delaney i truppen en streg i sandet, da spanierne fyrede cheftræner Julen Lopetegui.

    En aktuel 17. plads i La Liga og blot én sejr i ti kampe på tværs af alle turneringer var mere, end ledelsens tålmodighed kunne klare.

    Nu er afløseren så fundet, og valget er faldet på argentineren Jorge Sampaoli.

    62-årige Sampaoli har tidligere været cheftræner i Sevilla tilbage i 2016-2017-sæsonen, hvor klubben blev nummer fire i den hjemlige liga og nåede ottendedelsfinalen i Champions League.

    Siden har Jorge Sampaoli både været landstræner i Argentina og stået i spidsen for franske Marseille, som han forlod i sommer.

  14. Selvom forsvarsprofil ikke er med til EM, ser landstræner stadig defensiven som landsholdets styrke

    Håndboldlandstræner Jesper Jensen satte i dag navne på den trup, som skal spille Danmark til EM-medaljer til november.

    Og selvom holdet drager til EM-slutrunden uden forsvarsprofilen Line Haugsted, som er ude med en skade, så ser Jesper Jensen alligevel spillet i egen enden af banen, som holdets spidskompetence.

    - Vores defensiv i sammenspil med vores keepere er vores styrke. Derfor gælder det om ikke at give så mange kontraer væk, for så får vi mere tid der, hvor vi er stærkest, nemlig i vores etablerede forsvarsspil, siger Jesper Jensen.

    På vejen mod VM-bronzen i december sidste år spillede Line Haugsted en stor rolle i det danske forsvar, og selvom forsvarsprofilen har været fast inventar i den dansk defensiv, så er Jesper Jensen ikke bekymret for, at de andre nok skal finde rytmen.

    - De forsvarsspillere vi har med til EM, har ikke spillet så mange kampe sammen, så der skal selvfølgelig opbygges nye relationer. Men på de træninger og i de kampe vi har spillet, ser det fornuftigt ud, lyder det fra landstræneren.

    EM begynder den 4. november, og du kan følge de danske kampe i LIGA på P4 og på dr.dk.

  15. Jesper Jensen sætter navne på den danske EM-trup

    Jesper Jensen har to slutrundedebutanter i sin trup til det kommende EM. (Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix © Ritzau Scanpix)

    Landstræneren for det danske kvindelandshold i håndbold, Jesper Jensen, har sat navne på de 16 spillere som skal jagte medaljer for Danmark til den kommeden EM-slutrunde.

    Truppen består af mange gengangere fra den seneste VM-slutrunde, men Jesper Jensen har også fundet plads til slutrundedebutanterne Cecilie Brandt fra Ikast Håndbold og Elma Halilcevic fra Nykøbing-Falster Håndbold.

    Den danske EM-trup ser således ud:

    Målvogtere: Sandra Toft (Györ) og Althea Reinhardt (Odense Håndbold).

    Stregspillere: Rikke Iversen (Odense Håndbold), Sarah Iversen (Ikast Håndbold) og Kathrine Heindahl (Team Esbjerg).

    Fløjspillere: Cecilie Brandt (Ikast Håndbold), Trine Østergaard (SG BBM Bietigheim), Emma Friis (Ikast Håndbold) og Elma Halilcevic (Nykøbing-Falster Håndbold).

    Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Metz), Mie Højlund (Odense Håndbold), Simone Petersen (Ikast Håndbold), Mia Rej Frahm, (Odense Håndbold), Louise Vinter Burgaard (Metz) og Mette Tranborg (Team Esbjerg).

    EM begynder den 4. november, og du kan følge de danske kampe i LIGA på P4 og på dr.dk.

  16. FCK-træner efter CL-afklapsning: ’Tabte fortjent, men det er ikke en rar følelse’

    FCK-mandskabet var voldsomt under pres gennem samtlige 90 minutter af onsdagens Champions League-kamp. (Foto: Lindsey Parnaby © Ritzau Scanpix)

    Det var en afklaret FC København-træner, der efter københavnernes 0-5-afklapsning til Manchester City i Champions League onsdag aften satte ord på nederlaget.

    - Vi går ind til kampen med henblik på at lave det store mirakel. Men vi må også bare erkende, at vi mødte overmagten og tabte fortjent. Men når man står i det, er det ikke en rar følelse, sagde FCK-træner Jacob Neestrup efter kampen.

    Det var gennem samtlige 90 minutter et FCK-mandskab, som var under voldsomt pres, og selvom Jacob Neestrup i bagklogskabens klare lys sagtens kan finde ting, han gerne ville ændre, så må man også bare erkende, at nogle kampe kan man ikke vinde.

    - Niveauforskellen var så stor, at det med at snakke om, om presset skulle have været lidt mere til venstre eller højre ikke rigtig giver nogen mening. Vi var bare overmatchet på alle parametre.

    FC København ligger sidst i gruppe G med ét point. Næste gang, københavnerne skal i aktion i Champions League, er på tirsdag, når Manchester City gæster Parken.

  17. Danskerklub fyrer cheftræner efter Champions League-nederlag

    Efter nederlaget til Dortmund gik Julen Lopetegui en runde på stadion og takkede fansene, der også klappede træneren ud. (Foto: Marcelo Del Pozo © Ritzau Scanpix)

    Der skulle ikke gå lang tid efter Sevillas Champions League-nederlag mod Dortmund, før den spanske klub fyrede cheftræner Julen Lopetegui.

    Den spanske træner er fortid i klubben, efter tyskerne vandt kampen onsdag aften med 1-4. Det skriver Sevilla på sin hjemmeside.

    Klubben, der har danske Kasper Dolberg og Thomas Delaney i truppen, har fået en skidt start på sæsonen. I La Liga er holdet kun et point over nedrykningsstregen, ligesom det kun er blevet til et point i Champions League. Det kom i 0-0 kampen mod FCK i Parken.

    56-årige Lopetegui fik lidt over tre år i den spanske klub.

  18. GOG taber snævert til håndboldstormagten Veszprem i Champions League

    Skuffede GOG-miner og glade Veszprem-spillere, der har kurs mod gruppesejren. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

    Det var tæt helt til det sidste, men det skulle ikke være for håndboldklubben GOG i onsdag aftens Champions League-opgør med Telekom Veszprem.

    Holdet fra sydfyn tabte nemlig kun med et mål - 30-31. Det afgørende mål blev scoret med få sekunder tilbage på uret, og så kunne de forsvarende danske mestre ikke nå at svare igen.

    Holdene fulgtes pænt ad til det sidste, hvor fynboerne havde muligheden for bringe sig foran med 40 sekunder igen. Men på en teknisk fejl mistede hjemmeholdet bolden, og så kunne storholdet Veszprem tage sejren i det efterfølgende angreb.

    Nederlaget betyder, at GOG ligger nummer seks ud af otte i deres Champions League-gruppe, hvilket giver adgang til ottendedelsfinalen af turneringen. Modstanderen, ungarske Veszprem, ligger helt i top med lutter sejre.

    Næste kamp i Champions League for fynboerne er sidst i oktober, hvor de står overfor FC Porto.

  19. Team Esbjerg sender Ringkøbing hjem med ordentlig lussing

    Henny Reistad (i rødt) blev kampens topscorer med ni mål på ni forsøg for Esbjerg. (Arkivfoto) (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

    Det var et rent vestjysk opgør, der onsdag aften fandt sted i Kvindeligaen i håndbold.

    På banen var der dog nærmest kun et hold at se. Team Esbjerg vandt nemlig på hjemmebane med hele 35-16 over Ringkøbing.

    Allerede da dommeren fløjtede til pause, var kampen næsten afgjort. Her førte esbjergenserne nemlig med hele 19-6. I løbet af anden halvleg voksede forspringet så til hele 19 mål, som også var differencen ved kampens afslutning.

    Med sejren deler Esbjerg førstepladsen med Odense og Ikast, der alle har ti point. Odense har dog spillet en kamp færre end Esbjerg og Ikast.

  20. Leverkusen hyrer Xabi Alonso som ny cheftræner

    Xabi Alonso spillede i sin aktive karriere for Sociedad, Liverpool, Real Madrid og Bayern München. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix Denmark)

    Den tidligere spanske landsholdsstjerne Xabi Alonso lagde fodboldstøvlerne på hylden tilbage i 2017, men han har ikke forladt fodboldverdenen.

    Og nu har den tidligere verdens- og europamester fået nyt job. Han skal være cheftræner for tyske Bayer Leverkusen, der er med i denne sæsons Champions League. Det skriver klubben på Twitter.

    Den 40-årige spanier afløser schweiziske Gerardo Seoane, der blev fyret tidligere på dagen.

    Xabi Alonso har begrænset med trænererfaring, da han indtil videre kun har været ungdoms- og andetholdstræner i store klubber. Han tager dog masser af erfaring med fra sin egen karriere, der blandt andet bød på Champions League-titler og nationale mesterskaber.

  21. Qatar forkorter arbejdsdage og sender skoleelever på ferie under VM

    Doha er hovedstad i Qatar. (Foto: HAMAD I MOHAMMED © Ritzau Scanpix)

    En million fodboldfans forventes at være i Qatar, når verdensmesterskaberne i fodbold skal afgøres.

    Det kan presse infrastrukturen i millionbyen Doha, hvor alle VM-stadions ligger i eller omkring. Derfor giver ørkenstaten en stor del mennesker fri for at undgå trafikpropper.

    Det er blevet besluttet, at kun 20 procent af statsansatte skal på arbejde i perioden fra 1. november til 19. december, og de skal kun arbejde fire timer om dagen.

    Samtidig får skoleeleverne ferie fra den 18. november og lidt over en måned frem.

    VM i fodbold begynder den 20. november og slutter den 18. december.

  22. Spillere i konkurstruet, dansk håndboldklub kan nu fritstilles

    De mandlige håndboldspillere fra Ajax København kan nu frit se sig om efter en ny arbejdsgiver.

    Det fremgår af en pressemeddelelse fra Håndbold Spiller Foreningen.

    - Efter et langt og uskønt forløb er det endelig lykkedes Håndbold Spiller Foreningen at få bekræftet, at de spillere på Ajax Københavns herrehold, der gerne vil fritstilles, har mulighed for det, skriver foreningen på sin hjemmeside.

    Inden for den seneste tid er det kommet frem, at den københavnske håndboldklub ikke har forsikret sine spillere gennem en årrække, og at den nu er på konkursens rand.

    Klubbens fremtid ventes afgjort den 10. oktober, hvor selskabet bag klubben forventer at præsentere en rekonstruktion, som skal redde den fra konkurs. Hvis ikke det lykkes, vil klubben blive tvangsnedrykket.

  23. 'AC' ankelskadet halvanden måned før VM

    Andreas Christensen måtte forlade banen efter 58 minutter af tirsdagens Champions League-opgør mod Inter. (Foto: Matteo Bazzi © Ritzau Scanpix)

    Det var ikke just opløftende billeder, da den danske fodboldspiller Andreas Christensen tirsdag aften skar tænder, tog fat om anklen og måtte lade sig udskifte, da FC Barcelona tabte 0-1 ude mod Inter i Champions League.

    Onsdag melder forsvarsspillerens spanske storklub så, at "AC" har pådraget sig en skade.

    - En række test foretaget onsdag har bekræftet, at Andreas Christensen har forstuvet venstre ankel, skriver FC Barcelona.

    Klubben melder intet om tidshorisonten i forhold til den danske landsholdsspillers comeback. Det vil genoptræningen afgøre, lyder det.

    Skaden kommer med blot halvanden måned til VM-slutrunden i Qatar.

    Andreas Christensen har spillet seks kampe for FC Barcelona i indeværende sæson - og alle har været som en del af cheftræner Xavi's startopstilling.

    "AC" er ikke den eneste danske landsholdsspiller med kvaliteter i forsvarsenden, der er blevet ramt af skader den seneste tid. I weekenden sad Joachim Andersen ude, da Crystal Palace mødte Chelsea i Premier League. Også landsholdsanfører Simon Kjær pådrog sig en mindre muskelskade i AC Milans kamp mod Empoli i Serie A.

  24. Russiske boksere kan atter bokse internationale konkurrencer

    Russeren Umar Kremlev (th.), der er formand for Det Internationale Bokseforbund, byder russiske boksere velkommen tilbage. Her sidder han ved siden af Ruslands præsident, Vladimir Putin. (Foto: SPUTNIK © Ritzau Scanpix)

    Som konsekvens af invasionen af Ukraine blev boksere fra Rusland og Belarus udelukket fra internationale konkurrencer. Indtil i dag.

    Det meddeler Det Internationale Boksefobund, IBA, som vil "ophæve sin tidligere beslutning" og byde russiske og belarusiske boksere velkommen tilbage med øjeblikkelig virkning.

    Formanden for IBA er i øvrigt russeren Umar Kremlev, som blev genvalgt i september.

    - IBA er af den overbevisning, at politik ikke bør have nogen indflydelse på sport. Derfor bør alle udøvere gives lige muligheder, skriver IBA i en pressemeddelelse.

    Den Internationale Olympiske Komité, IOC, har også meldt ud, at man ønsker at lukke russiske og belarusiske atleter tilbage i internationale konkurrencer.

    Udmeldingen møder dog kritik fra formanden for Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp.

    - Hvis vi begynder at trække russiske atleter med ind nu, er vi tilbage til status quo før krigen, og det synes jeg er uacceptabelt, siger Hans Natorp til DR Sporten.

  25. Sag om seksuelt misbrug i amerikansk fodboldliga får to klubpræsidenter til at sige op

    Merritt Paulson træder tilbage som klubpræsident i Portland Thorns efter rapport om misbrug (Foto: Bruce Ely © ¬© The Oregonian)

    I begyndelsen af ugen afslørede en rapport, at der er foregået omfattende overgreb og systematisk misbrug i USA’s bedste fodboldrække for kvinder gennem flere år.

    Som konsekvens heraf har to klubpræsidenter onsdag valgt at forlade deres post. Det drejer sig om Merritt Paulson og Armin Whisler fra henholdsvis Portland Thorns og Chicago Red Stars.

    - Jeg kan ikke undskylde nok for vores rolle i det grove systematiske svigt i ikke at have beskyttet spillernes sikkerhed, siger Marritt Paulson i pressemeddelelsen.

    Gavin Wilkinson og Mike Golub fra Portland Thorns' ledelse træder ligeledes tilbage.

    Rapporten, der er udarbejdet af den tidligere amerikanske justitsminister Sally Yates og advokatfirmaet King & Spalding, indeholder interview med mere end 200 spillere fra National Women's Soccer League (NWSL). Her er både Paulson og Whisler nævnt.

    - Jeg er så dybt ked af det, som vores spillere oplevede i deres tid i Chicago, siger Whisler, der er anklaget for at have afvist klager om misbrug på holdet.

  26. Her er de danskere, der skal jagte medaljer ved VM i banecykling

    Danmark har stolte traditioner i banecykling. For to år siden var Lasse Norman (billedet) med til at vinde VM-guld i både hold- og parløb. Denne gang jagter Norman medal i holdløb. (Foto: Kacper Pempel © Ritzau Scanpix)

    Der skal køres om VM-medaljer i banecykling senere på måneden, og nu har Danmarks Cykle Union, DCU, sat navne på de ryttere, der skal repræsentere Danmark.

    Det er en kombination af nye og rutinerede navne, hvor der er mulighed for topplaceringer i flere discipliner, udtaler landstræner Casper Jørgensen.

    - I holdløb for herrer håber vi på, at vi kan gå i top-3, hvis vi rammer vores topniveau, men det bliver meget svært at vinde, da Italien og New Zealand umiddelbart kommer med nogle meget gode hold.

    - I parløb for kvinder og omnium for herrer håber vi også at kunne køre med om medaljer, hvis vi kører op til vores bedste - og endelig så håber Niklas Larsen og Michael Mørkøv på, at de kan vinde parløbet, siger landstræneren i en pressemeddelelse.

    VM i banecykling køres fra 12.-16. oktober i Saint-Quentin-en-Yvelines i Frankrig.

    Herunder ses de ryttere, Danmark har udtaget, og disses discipliner ved VM i banecykling:

    • Holdløb, herrer: Robin Skivild, Carl-Frederik Bévort, Tobias Aagaard Hansen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen

    • Scratch, herrer: Rasmus Lund

    • Omnium, kvinder: Amalie Dideriksen

    • Omnium, herrer: Niklas Larsen

    • Parløb, kvinder: Amalie Dideriksen og Julie Leth

    • Parløb, herrer: Michael Mørkøv og Niklas Larsen

    • Elimination, herrer: Tobias Aagaard Hansen

    • Pointløb, kvinder: Julie Leth

  27. Andreas Christensen udgik med skade i Barcelona-nedtur

    Andreas Christensen måtte desværre udgå for sin klub FC Barcelona i kampen mod Inter. (Foto: Matteo Bazzi © Ritzau Scanpix)

    Aftenens Champions League-kampe endte uden danske scoringer, og samtidig var der dårligt nyt set med danske landsholdsbriller her seks uger inden VM.

    Barcelona-spilleren Andreas Christensen udgik nemlig med en skade efter 57 minutter af opgøret mod italienske Inter, der vandt kampen med 1-0.

    Nederlaget efterlader også catalonerne på en tredjeplads i deres gruppe efter Inter og Bayern München.

    Værd at bemærke var det også, at danske Casper Nielsen spillede fuld tid for sin belgiske klub Brügge, der tog en flot skalp med en 2-0 sejr hjemme over Atletico Madrid.

    I Tyskland mødtes de to danske landsholdsspillere Jesper Lindstrøm fra Frankfurt og Pierre-Emile Højbjerg fra Tottenham i en kamp, der endte 0-0.

    Mest opsigtsvækkende resultat i aften var Napolis flotte udesejr over Ajax Amsterdam, hvor italienerne vandt 6-1.

    Aftenens resultater:

    Bayern München-Viktoria Plzen 5-0

    Marseille-Sporting Lissabon 4-1

    Ajax-Napoli 1-6

    Club Brügge-Atletico Madrid 2-0

    FC Porto-Bayer Leverkusen 2-0

    Eintracht Frankfurt-Tottenham 0-0

    Inter-Barcelona 1-0

    Liverpool-Rangers 2-0

  28. Bakken Bears lider stort nederlag i første Champions League-kamp

    Michel Diouf noterede sig kampens Bakken-spiller. (Arkivfoto) (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

    Der har været pænt med europæisk succes for det århusianske basketball-hold Bakken Bears de sidste par år. Men tirsdag aften kom bjørnene ned på jorden igen.

    Her tabte danskerne nemlig til tyske Riesen Ludwigsburg med hele 99-58 på udebane.

    Bedste Bakken-spillere var Elijah Childs og Michel Diouf, der hver især bidrog med ti point.

    Der er dog stadig gode muligheder for avancement, da tre hold ud af fire i gruppen går videre.

    Det er tredje gang, at Bakken Bears deltager i Champions League, der er tredje bedste europæiske turnering.

    Det er dog den bedste liga, som århusianerne kan kvalificere sig til, da Euroleague og EuroCup er privatligaer.

  29. Skanderborg Aarhus er kvalificeret til EL-gruppespil

    Morten Hempel og Skanderborg Aarhus Håndbold er kvalificeret til European League. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

    Til det kommende European League-gruppespil vil der være to danske hold på herresiden at følge.

    Det står klart, efter Skanderborg Aarhus har kvalificeret sig til gruppespillet med en samlet tre-målssejr over norske Kristianstad.

    Tirsdag blev det til sejr på 35-33 på hjemmebane mod nordmændene, og sammen med den spinkle et-målssejr på udebane var det nok til at gå videre.

    Bjerringbro-Silkeborg spillede tirsdag også for at gå videre i European League. Selvom midtjyderne vandt med 33-30 på hjemmebane, var det ikke nok til at gå videre samlet, da holdet tabte med ni mål på udebane.

    Skjern Håndbold var allerede kvalificeret til European League og får altså nu selskab af Skanderborg Aarhus.

  30. Svensk overmagt sender Aalborg ud af ishockeyens Champions League

    Aalborgs Tobias Ladehoff (i hvidt) leverede assisten til reduceringen i kampen mod Luleå. (Foto: THOMAS SJØRUP © Ritzau Scanpix)

    En sejr var påkrævet af Aalborg Pirates, hvis de stadig skulle have muligheden for at gå videre i Champions League. Svenske Luleå HF var dog for stor en mundfuld.

    I egen hule tabte nordjyderne nemlig med 1-3 til svenskerne, der har vundet fem ud af fem kampe i gruppespillet.

    Aalborg havde ellers stor ære af kampen, hvor det kun var skarpheden, der skilte de to hold ad. Magnus Boesen scorede danskernes mål, der faldt i anden periode til stillingen 1-3.

    Nederlaget var Aalborgs fjerde ud af fem i gruppespillet, og derfor er det nu matematisk umuligt for Pirates at gå videre til knockout-fasen, selvom det skulle blive til en jordskredssejr i sidste gruppekamp, der også er mod Luleå.

  31. Håndboldlandsholdet varmer op til VM mod Saudi-Arabien

    (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

    Danmarks mandlige håndboldlandshold varmer op til VM i januar med to testkampe mod Saudi-Arabien i København og Odense 5. og 7. januar.

    Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på sin hjemmeside.

    Saudi-Arabien er valgt for at ruste holdet bedst muligt til VM-modstanderne.

    - Vi er kommet i gruppe med både Bahrain og Tunesien, som spiller noget anderledes håndbold, end vi gør i Europa.

    Saudi-Arabien vandt tidligere på året bronze ved de asiatiske mesterskaber og er også kvalificeret til det kommende VM.

    - Saudi-Arabien dækker op på en anden måde, end vi er vant til at møde, og de er langt mere aggressive i deres tilgang til både forsvar og angreb. De spiller mere uortodokst og mindre taktisk, end når man møder et europæisk land.

    VM, der afvikles i Sverige og Polen, spilles fra 12. til 29. januar.

    /ritzau/

  32. Fodboldtrøje-røvere varetægtsfængslet

    Tirsdag morgen blev tre unge mænd anholdt og sigtet for at have røvet fodboldtrøjer og shorts fra to FCK-fans i et S-tog mellem Glostrup og Brøndbyøster.

    Allerede samme eftermiddag var de tre mænd i grundlovsforhør for en dommer.

    Her blev de to ældste, en 23-årig og 19-årig, varetægtsfængslet i fire uger for røveri, mens den tredje mand, 18 år gammel, blev løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Det skriver Anklagemyndigheden for Vestegnens Politi på Twitter.

    Røveriet fandt sted tilbage i begyndelsen af august inden en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby i Parken.

  33. Voldtægtsmistænkt superligaspiller skal forblive fængslet

    En dommer ved Københavns Byret har valgt at løslade en professionel fodboldspiller fra en dansk klub, der siden 10. september har siddet varetægtsfængslet i en sag om overgreb.

    Men selv om dommeren valgte at løslade ham, kommer han ikke på fri fod med det samme.

    Anklageren har kæret kendelsen om løsladelse til landsretten. Og dommeren har besluttet, at det er med opsættende virkning.

    Det vil sige, at fodboldspilleren skal forblive fængslet, til landsretten har vurderet sagen.

    /ritzau/

  34. Saudiarabisk ørkenby skal være vært for vinterlege

    Her skal den futuristiske storby "Neom" bygges. (Foto: Lucas Jackson © Ritzau Scanpix)

    Saudi-Arabien er blevet udpeget som vært for de asiatiske vinterlege, som i 2029 skal foregå i den futuristiske storby "Neom", der er under opførelse i den nordvestlige del af landet.

    Ifølge nyhedsbureauet AFP blev det saudiarabiske bud enstemmigt vedtaget af Asiens Olympiske Komité (OCA) på et møde i Phnom Penh. Det bliver første gang nogensinde, at legene afvikles i Vestasien.

    - Snart vil Saudi-Arabiens ørken og bjerge være legeplads for vintersport, lyder det i en meddelelse fra OCA.

    "Neom" er en planlagt kæmpeby, der skal strække sig mellem to skyskrabere placeret med 170 kilometers mellemrum. Projektet kaldes også "The Line".

    Hele byprojektet vil koste 500 milliarder dollar, svarende til 3800 milliarder danske kroner.

    /ritzau/

  35. DBU vil ikke betale for, at landsholdet får familien med til VM i Qatar

    Når det danske fodboldlandshold rejser til VM i Qatar den 15. november, så kommer spillernes kærester ikke med på DBU's regning.

    Fodboldforbundet ønsker nemlig ikke at bidrage til, at ørkenstaten tjener penge, siger DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ekstra Bladet.

    - Vi ønsker ikke at bidrage til at skabe profit for Qatar. Derfor har vi droslet mest mulig ned på vores rejseaktiviteter.

    - Ved tidligere slutrunder har spillernes koner og kæreste rejst sammen med bestyrelsen, men de ture har vi som sagt aflyst ved denne slutrunde, siger han.

    Danmarks sidste gruppekamp ved VM spilles den 30. november. Her er modststanderen Australien.

  36. Danmark leverer stor overraskelse ved VM i bordtennis

    Sejren på 3-1 over Portugal er ikke nok til at sende danskerne videre fra gruppespillet. (Foto: CFOTO © CFOTO)

    Det danske herrelandshold i bordtennis leverede tirsdag morgen en stor overraskelse ved VM i Kina, da Portugal blev slået i den sidste gruppekamp.

    Danmark vandt med 3-1 over portugiserne, der er seedet som nummer ni. Det betyder, at facit for de 24. seedede danskere ender med at være to nederlag og en sejr i gruppespillet.

    Det er ikke nok til at sende Danmark videre fra gruppespillet, da Portugal og Brasilien allerede har sat sig på gruppens to øverste pladser.

  37. Rapport afslører systematisk misbrug i kvindeliga i USA

    En uafhængig undersøgelse viser tegn på systematisk misbrug og seksuelle forseelser i amerikansk kvindefodbold.

    Det viser en rapport, der blev offentliggjort mandag og som er udarbejdet af den tidligere amerikanske justitsminister Sally Yates og advokatfirmaet King & Spalding.

    Rapporten indeholder interviews med mere end 200 spillere fra National Women's Soccer League (NWSL).

    Flere spillere beretter om detaljerede mønstre for misbrug, overgreb og manipulation fra trænere, skriver nyhedsbureauet AFP.

    - De spillere, der er kommet frem for at fortælle deres historier, har udvist stort mod. Det er nu på tide, at de institutioner, der svigtede dem tidligere, lytter til spillerne og gennemfører de reformer, som spillerne fortjener, skriver Sally Yates i rapportens resumé.

    Undersøgelsen er bestilt af det amerikanske fodboldforbund ovenpå flere skandaler de seneste år.

    /ritzau/

  38. FC Nordsjælland banker Randers FC og snupper Superligaens førsteplads

    Der var dømt topkamp i Superligaen, da FC Nordsjælland tog imod Randers FC på hjemmebanen i Farum.

    FC Nordsjælland kunne med en sejr overtage førstepladsen fra Randers, der endnu ikke havde tabt en kamp i sæsonen. Allerede efter 12 sekunder bragte hjemmeholdet fra Nordsjælland sig foran. Det er Superligaens næsthurtigste scoring.

    Hjemmeholdet fortsatte de gode takter, da de igen fik nettet til at blafre efter otte minutters spil.

    Med et kvarter igen cementerede FC Nordsjælland førstepladsen, da norske Andreas Schjelderup scorede sit andet mål i kampen til stillingen 3-0.

    Sidst i kampen kom Randers FC også på måltavlen, da Edgar Babayan fik reduceret til slutresultatet 3-1. Randers FC led dermed sit første nederlag, mens FC Nordsjælland overtog Superligaens øverste position.

  39. Argentinsk målræv indstiller karrieren, når sæsonen slutter

    Gonzalo Higuain scorede 66 mål i 149 kampe for Juventus. (Foto: ALESSANDRO GAROFALO © Ritzau Scanpix)

    Den argentinske angriber Gonzalo Higuain gør klar til at indstille sin fodboldkarriere i en alder af 34 år.

    På et pressemøde mandag afslører han, at han stopper efter 2022-sæsonen, når hans kontrakt hos amerikanske Inter Miami udløber.

    - Dagen er kommet til at sige farvel til fodbold, et arbejde der har givet mig så meget, og som jeg føler mig privilegeret over at have oplevet med sine gode og dårlige øjeblikke, siger Higuain følelsesladet på et pressemøde.

    Higuain har haft en storslået karriere, hvor han har optrådt for en række store klubber som Real Madrid, Napoli og Juventus.

    Han scorede 31 mål i 75 landskampe for Argentina, for hvem han spillede sin sidste landskamp i VM-ottendedelsfinalen i 2018.

    /ritzau/

  40. Lyngby forstærker forsvar med tidligere Serie A-spiller

    Lyngby Boldklub har mandag forstærket defensiven med den hollandske forsvarsspiller Timo Letschert, der skifter til superligaklubben på en kort kontrakt for resten af året.

    Skiftet kan lade sig gøre, fordi spilleren står uden kontrakt. Tidligere i fodboldkarrieren har Timo Letschert spillet for tyske Hamburger SV, italienske Sassuolo og hollandske AZ Alkmaar.

    Lyngby-direktør Andreas Byder ser det ikke nødvendigvis som et kort samarbejde med den 29-årige spiller.

    - Aftalen giver begge parter muligheden for at se hinanden an, og både vi og Timo tror på, at forløbet kan udvikle sig til en længere kontrakt, når vi kommer frem til nytår, siger Andreas Byder til klubbens hjemmeside.

    Lyngby har været ramt af skader på det seneste til forsvarsspillerne Andreas Bjelland og Kristian Riis.

    /ritzau/

  41. FCK-anfører ude resten af sæsonen

    Carlos Zeca måtte i går forlade banen med en skade, der efter alt at dømme holder ham ude hele sæsonen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

    FC Københavns anfører, Carlos Zeca, kommer ikke til at dirigere spillet for hovedstadsklubben i de næste mange kampe.

    Han er nemlig ude resten af sæsonen med en knæskade, bekræfter FC København på fodboldklubbens hjemmeside.

    Årsagen er, at han i gårsdagens kamp mod AGF har beskadiget to ledbånd i knæet. Han pådrog sig skaden i kampens tillægstid, hvor den 34-årige græske midtbanespiller måtte humpe fra banen.

    - Vi kan desværre konstatere, at han har beskadiget to ledbånd i knæet, hvor det ene desværre er det korsbånd, der blev revet over og opereret for et år siden, siger FCK-cheflæge Morten Boesen.

    Den græske landsholdsspiller i græsset efter skaden i gårsdagens kamp. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
  42. Klubpræsident om stadiontragedie: 'Det er mit ansvar'

    Præsidenten for Arema FC tager ansvaret for ulykken, som kostede mindst 125 mennesker livet. (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

    125 mennesker døde på Knajuruhan Stadium i Indonesien, da der udbrød optøjer lørdag.

    En flok tilhængere havde invaderet banen, efter hjemmeholdet Arema FC havde tabt 2-3 til Persebaya Surabaya, og det fik politiet til at bruge tåregas mod menneskemængden. Det sendte tusindvis af mennesker mod udgangene, hvor mange blev mast ihjel.

    Mandag har Arema FC's præsident, Gilang Widya Pramana, holdt en tårevædet tale og beklaget hændelserne.

    - Jeg, som præsident for Arema FC, tager det fulde ansvar for hændelsen. Jeg undskylder til ofrene, deres familier, alle indonesere og ligaen, siger Gilang Widya Pramana ifølge AFP.

    Foruden de 125 dræbte blev 323 personer ifølge politiet såret i det, der er en af verdens dødeligste stadiontragedier nogensinde.

    Der er plads til 42.000 tilskuere på Kanjuruhan Stadion, og lørdagens kamp var udsolgt. Ifølge politiet stormede 3.000 fans banen.

  43. Holger Rune trækker sig fra ATP-turnering

    Holger Rune stiller ikke op ved Astana Open alligevel. (Foto: Pavel Danev © Associated Press)

    ATP-turneringen Astana Open bliver uden danskeren Holger Rune, som ikke længere figurerer på turneringens program.

    Her skulle han ellers have mødt verdensetteren Carlos Alcaraz i første runde. Det opgør bliver altså ikke til noget for danskeren, som erstattes i turneringen af belgiske David Goffin.

    19-årige Holger Rune har heller ikke manglet kamperfaring på det seneste. Så sent som i går var han i aktion, da han tabte en finale i bulgarske Sofia mod schweizeren Marc-Andrea Hüsler.

    Ifølge Aneke Rune har spilleren døjet med knæsmerter efter et fald i finalen.

    Derudover har han også døjet med maveproblemer.

    - Han måtte få noget bakterierensende på dagene med semifinale og finale i Sofia, så vi vurderede, at han var lidt vel underdrejet til at kunne stå klar til kamp i morgen (tirsdag, red.), lyder det fra Aneke Rune, til Ritzau.

    Danskeren er nu nummer 26 på verdensranglisten, hvilket er fem pladser bedre end inden weekenden.

    På sin vej til finalen slog Holger Rune italieneren Jannik Sinner, verdens nummer 10, i semifinalen i Bulgarien.

  44. Læge fyret for at have blåstemplet kollapset quarterback

    Lægen, som havde godkendt, at Tua Tagovailoa kunne spille, er nu blevet fyret. (Foto: Kareem Elgazzar © Ritzau Scanpix)

    NFL-spillernes organisation har fyret den neurolog, som havde undersøgt Miami Dolphins-quarterbacken Tua Tagovailoa inden weekendens kamp, hvor spilleren endte med at kollapse på banen.

    Det skriver den amerikanske footballliga, NFL, på sin hjemmeside.

    Tagovailoa var blevet godkendt til at spille, selvom han allerede var kollapset med en hovedskade i en anden kamp blot fem dage tidligere. Det burde ikke være sket, siger NFLPA, som er en slags fagforening for NFL-spillere.

    Det var ellers organisationens egen ekspert, der havde clearet spilleren, og sagt god for, at han kunne spille. Den beslutning har altså nu kostet neurologen jobbet.

    Der er stadig nedsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge forløbet omkring spillerens tilbagevenden til banen.

    Han er udskrevet fra hospitalet.

  45. Real Madrids imponerende sejrsstime brydes

    Karim Benzema, der gjorde comeback ovenpå en skade, brændte et straffespark, der kunne have sikret Real Madrid sejren over Osasuna. (Foto: Rodrigo Jimenez © Ritzau Scanpix)

    Real Madrid led søndag sæsonens første pointtab i den bedste spanske fodboldrække, da de regerende mestre efter seks sejre i træk nøjes med 1-1 mod Osasuna.

    Karim Benzema havde chancen for at afgøre sagen i slutningen af anden halvleg, men franskmanden brændte et straffespark.

    Pointdelingen betyder, at Real Madrid forpassede chancen for at overtage førstepladsen fra FC Barcelona.

    Real Madrid kom foran med 1-0 umiddelbart før pausen. Her endte et indlæg fra Vinicius Junior på højrekanten med at sejle ind i mål, selv om det måske burde have været annulleret.

    To Real Madrid-spillere stod nemlig i offside-position, og Antonio Rüdiger forsøgte endda at sparke ud efter bolden, men dommeren vurderede ikke, at de to Real-spillere påvirkede spillet.

    Scoringen fik dermed lov til at stå ved magt, og Real Madrid var dermed foran med 1-0.

    Den tilbagelænede stil fra hjemmeholdet blev dog straffet fem minutter efter pausen, da gæsterne fik udlignet til 1-1.

    Osasunas Kike Garcia snittede med det øverste af hovedet et langskud fra Unai Garcia op i målhjørnet og forbi Andriy Lunin i Real Madrid-målet.

    Real Madrid og FC Barcelona har hver 19 point i toppen af La Liga. Barcelona fører ligaen i kraft af en bedre målscore end ærkerivalen.

    /ritzau/

  46. Hårdt slag for FCK: Frygt for at anføreren Zeca er ude med langstidsskade

    FC Københavns Carlos Zeca blev skiftet ud med skade under Superligakampen mellem FC København og AGF. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

    Dagen før det akkurat er et år siden, at FCK-anføreren Carlos Zeca blev båret fra banen med en alvorlig korsbåndsskade, måtte den græske landsholdsspiller atter forlade banen med en skade.

    I FCK-lejren frygter man, at der endnu en gang venter den 34-årige spiller en lang skadespause efter søndagens kamp mod AGF.

    - Med Carlos (Zeca, red.) kan og må jeg ikke stå her og give en diagnose. Vi har heller ikke fået den endnu. Men alle kan se, at det er trist, siger FCKs nye træner Jacob Neestrup.

    Grækeren var selv i stand til at gå fra banen, men derfor er der stadig grund til bekymrede miner hos den 34-årige træner.

    - Jeg kan slet ikke overskue konsekvenserne for os som hold. Det eneste, jeg tænker på, er konsekvenserne for Carlos.

    - Jeg har givet Carlos en krammer. Der var ikke mulighed for at snakke med ham, han var meget ked af det, siger Neestrup.

    På trods af skaden kunne Jacob Neestrup glæde sig over en sejr i sin trænerdebut for hovedstadsklubben.

  47. Brøndby sørgede for ny nedtur til Fortuna Hjørring

    Søndag aften slog Brøndby på udebane rivalerne fra Fortuna Hjørring med 2-1.

    Nordjyderne var ellers først til at komme på tavlen, da forsvarsspilleren Sara Holmgaard scorede efter 39 minutter.

    Men i anden halvleg viste Brøndby, hvorfor de indtil videre i sæsonen er det eneste tophold blandt de to klubber. Først scorede svenske Anna Welin, og dernæst lukkede polske Natalia Wrobel kampen efter 78 minutter.

    Med sejren holder Brøndby på andenpladsen fast i HB Køge på førstepladsen. Omvendt, betyder nederlaget for Fortuna, at klubben bliver på fjerdepladsen.

    Tidligere på dagen vandt HB Køge med 3-0 over Sundby, mens Thisted spillede 1-1 på hjemmebane mod Kolding IF.

  48. Ny FCK-træner henter sejr over AGF i debut

    Jacob Neestrup fejrer den forløsende scoring med målskytten Lukas Lerager. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

    29-årige Lukas Lerager sørgede i Parken for den forløsende scoring, der gav FCK og holdets nye cheftræner, Jacob Neestrup, sejren på 1-0 over AGF.

    Hovedstadsklubben skulle søndag aften forsøge at vaske tavlen ren efter fyringen af den tidligere cheftræner, Jess Thorup.

    En mission, der lykkedes, takket være midtbanespilleren Lukas Leragers mål efter 82 minutter.

    Selvom aarhusianerne kom godt fra start i første halvleg, der ikke bød på særlig mange chancer, fik FCK sat sig på kampen i anden halvleg.

    En anden halvleg der, med sin mange chancer og høje tempo, stod i skarp kontrast til første halvleg.

    I slutningen af kampen forsøgte AGF med at lægge et pres på hjemmeholdet, men det blev kun til nogle sporadiske chancer.

    Resultatet betyder, at FCK springer op på sjettepladsen med 15 point, mens AGF forbliver på femtepladsen med 16 point.

  49. Aalborg Håndbold sejrede mod de forsvarende mestre fra GOG i topduel

    Der var jubel i Aalborg-lejren undervejs og efter kampen mod de forsvarende mestre fra GOG. (Foto: Frank Cilius © Ritzau Scanpix)

    Det stjernespækkede Aalborg Håndbold-mandskab slog søndag aften GOG med 35-29 i en direkte duel om førstepladsen.

    For anden gang i sæsonen trækker nordjyderne sig sejrrigt fra kampen mod rivalerne fra GOG. Efter fynboerne slog Aalborg i duellen om det danske mesterskab tilbage i juni, har Aalborg fået skovlen under GOG.

    Først vandt Aalborg i Super Cuppen inden sæsonens ligastart, og senest har mandskabet taget det første stik i den indbyrdes kamp med GOG i denne udgave af ligasæsonen.

    Sejren kom efter en tæt første halvleg, hvor holdene gik til pause med stillingen 15-15.

    Fra anden halvlegs start spillede Aalborg med musklerne, og det blev for stor en opgave for GOG, der ikke kunne følge med.

    I målet fik Aalborgs Simon Gade bedre fat i GOG-skytterne, som i anden halvleg blev mere og mere frustrerede over flere dommerkendelser.

    Det resulterede til sidst i, at GOG-træneren, Nicolej Krickau, blev udvist for protester.

    Frustrationen blev udnyttet i Aalborg-lejren, og i resten af kampen blev forspringet udbygget, indtil slutfløjtet lød.

    Sejren betyder, at Aalborg rykker forbi GOG i tabellen og indtager førstepladsen.

  50. Danmark lider nyt nederlag ved bordtennis-VM

    Det fortsætter med at være lige ved og næsten for Danmarks bordtennislandshold for mænd ved det igangværende hold-VM i Kina.

    Første gruppekamp tabte danskerne 1-3 til Brasilien tidligt fredag morgen og søndag blev det således til endnu et nederlag, denne gang mod Slovakiet med cifrene 1-3 i kampe.

    Tobias Rasmussen tabte sin kamp 0-3 i sæt, inden Anders Lind tilkæmpede sig den eneste danske sejr i holdkampen, da han vandt sikkert i tre sæt.

    Danskerne tabte nemlig de efterfølgende to kampe og dermed også duellen med slovakkerne.

    Danmark mangler nu kun en kamp i gruppespillet, når de natten til tirsdag møder Portugal.

Mere fra dr.dk