Seneste sport

FC Barcelona lider endnu et nederlag

Overblik

 1. 27. okt kl. 21:11
  FC Barcelona lider endnu et nederlag

  For tredje gang i de seneste fire kampe tabte FC Barcelona i La Liga, og presset på træner Ronald Koeman stiger yderligere.

  Det blev onsdag aften til et 0-1-nederlag ude mod Rayo Vallecano. Angriberen Radamel Falcao scorede kampens eneste mål.

  Undervejs i kampen brændte Barcelona et straffespark, og flere andre oplagte chancer blev heller ikke udnyttet.

  Med nederlaget er Barcelona placeret på niendepladsen med 15 point efter 10 kampe. Rayo Vallecano har fire point mere for en kamp mere spillet på en femteplads.

  Sevilla, som onsdag spillede 1-1 ude mod Mallorca, topper rækken med 21 point efter 10 kampe. Thomas Delaney kom ind efter 53 minutter for Sevilla.

  /ritzau/

 2. I går kl. 22:10

  Englands fodboldkvinder smadrer Letland med 20-0

  20-0.

  Nej, du har ikke læst forkert. 20-0 endte det, da Englands fodboldkvinder tirsdag mødte Letland i VM-kvalifikationen.

  De to nationer er adskilt af hele 94 pladser på Det Internationale Fodboldforbunds verdensrangliste, og det kunne altså tydeligt ses.

  Efter ti minutter stod der 3-0 til England, og halvvejs i første halvleg blev det 6-0. Ved pausen havde englænderne scoret yderligere to gange.

  I anden halvleg gik der lidt over tre minutter, før målshowet blev genoptaget. 12 minutter senere stod der 12-0, og inden for de sidste cirka 25 minutter blev der altså scoret yderligere otte gange.

  Lauren Hemp blev topscorer med fire mål, mens både Ellen White, Bethany Mead og Alessia Russo lavede hattrick.

  Sejren var Englands sjette i lige så mange kampe i VM-kvalifikationen, og holdet har nu en målscore på astronomiske 53-0. I oktober blev Letland "kun" slået med 10-0.

  /ritzau/

 3. I går kl. 20:59

  Dansk initiativ skal forhindre værtskaber som VM i Qatar

  Der skal være mere gennemsigtighed og fokus på menneskerettigheder, når der træffes beslutninger i internationale idrætsforbund.

  For eksempel når det handler om, hvem der skal have værtskabet for en stor sportsbegivenhed.

  Det mener kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der med en erklæring vil forhindre, at en begivenhed som VM i fodbold kan ende i Qatar, som er tilfældet i 2022.

  Erklæringen har hun tirsdag haft med til et ministermøde i EU, hvor hun har præsenteret den for andre EU-lande.

  Kulturministeren fortæller efter mødet i Bruxelles, at de øvrige ministre har vist stor interesse i erklæringen. De har nu nogle dage til at finde ud af, om de vil tilslutte sig den.

  /ritzau/

 4. I går kl. 20:27

  Håndboldlegende stjæler sejren fra GOG kort før slutfløjt

  Der var masser af drama, da håndboldherrerne fra GOG onsdag tog imod franske Nantes i European League.

  Det fynske hold bragte sig foran med et minut tilbage, men en reducering af den makedonske håndboldlegende Kiril Lazarov cirka ti sekunder før slutfløjtet førte til, at det blev 29-29.

  Dermed tog begge hold et point i Jyske Bank Arena i Odense, der til lejligheden havde erstattet Gudmehallerne som GOG's hjemmebane.

  Det betyder, at både GOG og Nantes nu har syv point efter halvdelen af kampene i deres gruppe. Det er ét færre end tyske Lemgo, som har otte. Det kan Benfica også komme op på senere tirsdag.

  /ritzau/

 5. I går kl. 19:54

  Danmark slår Rusland og går alene på førstepladsen i VM-kvalifikationen

  Det danske kvindelandshold i fodbold vandt for sjette gang i streg i VM-kvalifikationen, da russerne blev besejret med 3-1 i Viborg.

  Første halvleg var langt fra prangende for det danske landshold, hvor der skulle gå 37 minutter inden Danmarks første afslutning.

  Efter pausen fik danskerne rettet op på sagerne, da den danske topscorer i VM-kvalifikationen, Signe Bruun, efter godt en times spil udnyttede en returbold og scorede til 1-0.

  Ti minutter senere sørgede en russisk arm for et dansk straffespark, som landsholdets alderspræsident, Sanne Troelsgaard, sparkede sikkert ned i venstre målhjørne.

  Indskiftede Mille Gejl sørgede for, at de fremmødte tilskuere for på hjemmebanen i Viborg for en stund glemte den mindre imponerende første halvleg, da hun med fem minutter igen efter et smart træk uden for feltet bragede bolden over i modsatte målhjørne.

  Russernes Nelli Korovkina fik pyntet på resultatet med en flad afslutning i feltet, der passerede Lene Christensen i det danske mål.

  Med sejren rykker Danmark alene i front i kvalifikationsgruppen med 18 point. Tre flere end Rusland på andenpladsen.

 6. I går kl. 18:34

  Tiger Woods håber på sommercomeback efter bilulykke

  Den amerikanske golfspiller Tiger Woods drømmer om at gøre comeback næste år, hvor han har øjnene rettet mod turneringen British Open i juli.

  Det fortæller han ved et pressemøde på østaten Bahamas ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  I februar måned var den 45-årige amerikaner ude for en bilulykke i Los Angeles, hvor han var tæt på at få amputeret sit ene ben.

  Den rutinererede golfspiller ankom til pressemødet gående uden krykker og fortalte, at han kæmper med genoptræning og nedbrydning af arvæv, og at der derfor er lang vej, hvis han skal gøre sig forhåbninger om igen at vinde en af de store turnering.

  Tiger Woods har vundet 15 majortuneringer i karrieren.

 7. I går kl. 16:57

  Landsholdet i floorball stryger gennem VM-gruppen med ny sejr

  Kvindelandsholdet i floorball vandt tirsdag eftermiddag den tredje og sidste gruppekamp ved VM med 15-0 over Italien.

  Den danske anfører, Cecilia Di Nardo, blev med fem scoringer i kampen den mest scorende spiller ved VM nogensinde med i alt 53 mål.

  Dermed slutter de danske kvinder som vindere af gruppen med tre sejre af tre mulige efter weekendens 9-6-sejr over USA og gårsdagens sejr på 9-1 over Thailand. USA ender toer i gruppen.

  I morgen, onsdag, venter der en playoff-kamp, hvor Danmark med en sejr kan sikre en billet til kvartfinalerne ved verdensmesterskabet, der afholdes i den svenske by Uppsala.

 8. I går kl. 16:34

  Stimen fortsætter ved VM i skak med fjerde remis

  Det fjerde parti i kampen om verdensmesterskabet i skak endte ligesom de tre foregående med et remis.

  Dermed står det fortsat lige mellem tirsdagens norske fødselar Magnus Carlsen, der har siddet på VM-tronen siden 2013, og hans russiske udfordrer, Ian Nepomniachtchi.

  VM i skak skal afgøres over 14 partier og begyndte i fredags.

  Den norsk-russiske dyst afholdes i Dubai og ventes færdig i midten af december måned.

  Det er fjerde gang, at Carlsen skal prøve at forsvare sin VM-titel.

  /ritzau/

 9. I går kl. 12:30

  Million-boost til danske atleter frem mod OL i Paris

  Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har modtaget en donation på 50 millioner til sit arbejde frem mod OL og PL i Paris i 2024.

  Det er Kirkbi, der er ejet af Lego-familien Kirk Kristiansen, der donerer pengene. Det oplyser DIF i en pressemeddelelse.

  Kirkbi donerede også 50 millioner kroner frem mod legene i Tokyo, der blev afviklet i sommer.

  Det er endnu ikke fastlagt, hvordan den nyeste donation skal fordeles, understreger Søren Simonsen, der er chef de mission for det danske OL-hold.

  - Vi skal selvfølgelig støtte dem, som har potentiale til at vinde medaljer, men vi skal også forsøge at identificere og supporte fremtidens stjerner, som også kan komme i spil til Paris.

  - Vi kommer sikkert til at yde støtte til nogen, som ender med ikke at kvalificere sig til OL eller PL, men sådan er vilkårene, for sport er heldigvis ikke 100 procent forudsigeligt, siger Simonsen.

  Team Danmark meddelte i oktober, at Salling Fondene har doneret 50 millioner kroner frem mod legene i Paris i 2024.

 10. I går kl. 08:13

  Malaysia ville ikke lukke israelske squash-spillere ind, så nu er international turnering aflyst

  I Malaysia er der ikke mange varme følelser for Israel, og det har kostet en stor squash-turnering livet.

  Det asiatiske land nægtede at uddele visum til de israelske spillere, og det har fået den internationale squash-forbund (WSF) til helt at aflyse turneringen World Team Championships.

  - Det er vigtigt for WSF, at intet land, der ønsker at deltage, bliver forhindret i at stille op, siger forbundets præsident ifølge France24.

  I 2019 blev Malaysia ligeledes frataget et sportsstævne, da landet ikke ville lade svømmere fra det israelske para-landshold komme ind.

  Malaysia har heller ikke nogen diplomatiske forbindelser med Israel, og det er som udgangspunkt ikke muligt at komme ind i landet på et israelsk pas.

 11. I går kl. 06:45

  Både EM-holdet, en OL-guldvinder og en Tour-toer kan blive Årets Sportsnavn 2021

  2021 har budt på en lang række store, danske sportspræstationer, og det kan ses på listen over nominerede til Årets Sportsnavn 2021.

  Over de seneste uger har DIF og Team Danmark løftet sløret for, hvem der kommer i betragtning til at vinde den prestigefyldte idrætspris, og nu er alle 15 navne offentliggjort.

  Blandt dem der kan vinde prisen er herrernes fodboldlandshold, der skabte EM-eufori i sommer, Viktor Axelsen, der vandt OL-guld, og Jonas Vingegaard, der blev nummer to i Tour de France.

  Vinderen findes den 8. januar ved det store show 'Sport 2021' i Herning, der vises på DR1.

 12. 29. nov kl. 22:00

  Lionel Messi vinder sin syvende Ballon d'Or

  Lionel Messi har vundet Ballon d'Or-prisen som årets mandlige fodboldspiller i 2021.

  Det blev afsløret ved en ceremoni i Paris mandag aften.

  Robert Lewandowski blev nummer to, mens midtbanespilleren Jorginho, der vandt Champions League med Chelsea og EM med Italien, blev nummer tre.

  Lewandowski kunne trøste sig med kåringen som årets angriber, der for første gang blev uddelt ved den prestigefyldte prisuddeling.

  Det er syvende gang, at Lionel Messi vinder prisen. Det er to gange mere end portugisiske Cristiano Ronaldo, der har vundet næstflest gange.

  Den argentinske troldmand vandt også Ballon d'Or i 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 og 2019.

  Lionel Messi har i løbet af 2021 indtil videre bidraget med i alt 32 mål og 12 assist i 40 klubkampe for FC Barcelona og Paris Saint-Germain.

  Han har i 2021 været med til at vinde den spanske pokalturnering med Barcelona og Copa America med Argentina. Han blev valgt til turneringens bedste spiller i sidstnævnte.

  Messis klubkammerat fra PSG Gianluigi Donnarumma blev kåret som årets målmand, mens Pedri fra argentinerens tidligere klub Barcelona blev årets spiller under 21 år.

  /ritzau/

 13. 29. nov kl. 21:33

  Pernille Harder bliver nummer syv ved Ballon d'Or

  Den danske landsholdsanfører Pernille Harder ender nummer syv i kvindernes Ballon d'Or-kåring.

  Det fremgår af prisuddelingen mandag aften.

  Her blev Barcelonas 27-årige offensive midtbanespiller Alexia Putellas hyldet som vinder af prisen som årets bedste.

  Den spanske Champions League-vinder besatte hele tre pladser i top-5. Putellas' holdkammerater Jennifer Hermoso og Lieke Martens blev henholdsvis nummer to og fem.

  Harders holdkammerat Sam Kerr fra Chelsea tog tredjepladsen.

  29-årige Harder blev i 2018 nummer to i afstemningen om Ballon d'Or efter norske Ada Hegerberg. Det var første gang, at der blev uddelt en Ballon d'Or til kvinderne.

  I 2019 blev Harder nummer 14, hvor amerikaneren Megan Rapinoe vandt titlen. I 2020 blev den ikke uddelt på grund af covid-19-pandemien.

  Harder er også blandt 13 nominerede spiller til Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) pris som verdens bedste spiller i 2021. Den uddeles 17. januar.

  /ritzau/

 14. 29. nov kl. 18:08

  Simon Kjær slutter som nummer 18 i Ballon d'Or-kåring

  Herrelandsholdets anfører Simon Kjær slutter som nummer 18 i årets Ballon d'Or-kåring.

  Det meddeler France Football, der arrangerer afstemningen, på Twitter.

  Det franske magasin har valgt at tælle ned til kåringen af vinderen ved at afsløre listen af de 30 nominerede i omvendt rækkefølge i forhold til stemmeantallet.

  32-årige Simon Kjær slutter foran spillerne som Luka Modric, Harry Kane, Bruno Fernandes, Phil Foden, Pedri og europamesteren Nicolò Barella fra Italien.

  Det er første gang i 20 år, at en dansk herrespiller får stemmer i Ballon d'Or-kåringen.

  Ebbe Sand var den seneste dansker med stemmer. Han fik i 2001 to stemmer og sluttede på en delt 18.-plads.

  Vinderen af Ballon d'Or-prisen annonceres senere i aften, ligesom en række andre priser uddeles.

  Her blev både Pernille Harder og Kasper Schmeichel nummer syv i henholdsvis kvindernes Ballon d'Or-kåring og kåringen af årets målmand.

  /ritzau/

  Simon Kjær modtog tidligere på året Uefa's Presidents Award sammen med den danske lægestab for deres indsats i forbindelse med Christian Eriksens ulykke under EM. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)
 15. 29. nov kl. 18:05

  De danske floorballkvinder sejrer på ny ved VM

  Det danske kvindelandshold i floorball er kommet glimrende fra land ved VM, der afholdes i Uppsala i Sverige.

  Lørdag blev det til dansk sejr på 9-6 over USA, og mandag eftermiddag fulgte landsholdet op med en storsejr på 9-1 over Thailand.

  Dermed topper Danmark gruppen, der også tæller Italien, som venter i den sidste gruppekamp tirsdag.

  De to bedst placerede hold i gruppen går videre til en playoff-kamp inden kvartfinalerne.

 16. 29. nov kl. 15:14

  Fifa tester semiautomatisk offsidesystem

  Den kommende Arab Cup-fodboldturnering vil blive brugt til at teste et semiautomatisk offsidesystem, meddeler Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

  Ved hjælp af kameraer og en dedikeret VAR-dommer, der kigger med på billederne, vil offsidekendelserne blive afsagt på afstand.

  Hvis forsøget viser sig at være effektivt, overvejer Fifa at implementere det ved VM i Qatar om et år.

  Qatar er værter for dette års Arab Cup, der starter tirsdag og løber indtil den 18. december

  /ritzau/AFP/

 17. 29. nov kl. 13:14

  Tysker bliver midlertidig manager for Manchester United

  Det bliver Ralf Rangnick, der i første omgang skal få Manchester United på ret kurs igen.

  Mandag er den 63-årige tysker blevet ansat som midlertidig manager i den engelske storklub frem til udgangen af sæsonen. Det skriver United på sin hjemmeside.

  Rangnick overtager posten fra Michael Carrick, der i klubbens seneste to kampe har stået i spidsen for United efter fyringen af Ole Gunnar Solskjær.

  Carrick vil dog fortsat tage sig af førsteholdet, indtil tyskerens arbejdstilladelse er på plads, lyder det. United oplyser desuden, at det er planen, at Rangnick efter indeværende sæson fortsætter i klubben i en konsulentrolle i yderligere to år.

  - Jeg er glad for at komme til Manchester United og fokuseret på at gøre denne sæson succesfuld for klubben, siger Rangnick på Uniteds hjemmeside.

  /ritzau/

 18. 28. nov kl. 23:44

  Verdensetterne stækker Astralis-overmænd i finalen

  Franske Team Vitality ødelagde Astralis-festen i semifinalen i Royal Arena, men i finalen ved Blast Premier Fall Final måtte franskmændene se sig slået.

  Verdens for tiden klart bedste Counter-Strike-hold, russisk-ukrainske Navi, var alle andre hold overlegne gennem hele turneringen med deltagelse af otte af verdens bedste hold.

  I finalen bed franskmændene pænt fra sig på andet map, men da det hele skulle afgøres, tog Navi en sikker sejr og vandt 2-1.

  Sejren indbringer Navi næsten 1,5 millioner kroner, mens Vitality må nøjes med 560.000 kroner for andenpladsen.

  De danske hold i turneringen, Astralis og Heroic, blev henholdsvis nummer tre og fire. Endnu har intet dansk hold vundet Blast-turneringen på hjemlig grund i Royal Arena.

  /ritzau/

 19. 28. nov kl. 23:11

  Real Madrid udbygger føringen i La Liga efter drømmekasse

  (Foto: Susana Vera © Ritzau Scanpix)

  Real Madrid sikrede søndag aften en sejr på 2-1 over Sevilla og konsoliderede dermed placeringen som nummer et i den spanske La Liga.

  Kampen var kun 12 minutter gammel, da Rafa Mir bragte Sevilla foran, men Karim Benzema udlignede for Real Madrid 20 minutter senere efter en brøler af Sevilla-keeper Bono.

  I anden halvleg blev Vinicius Junior hjemmeholdets store helt. I det 87. minut tæmmede han på fornemmeste vis en diagonalaflevering med brystet, inden han tog træk mod feltet og sparkede bolden op i fjerneste målhjørne til slutstillingen 2-1.

  I tillægstiden var indskiftede Thomas Delaney tæt på at udligne på et hovedstød for Sevilla, men Real Madrids målmand, Thibaut Courtois, fik parreret bolden væk.

  Dermed er Real Madrid på førstepladsen med fire point ned til Atlético Madrid. Real Sociedad og Sevilla følger på de efterfølgende placeringer med henholdsvis fire og fem point op til Real Madrid.

 20. 28. nov kl. 22:47

  Fodboldlegenden Maradona hyldet med flere statuer i Napoli

  • Diego Armando Maradona døde 25. november 2020. (Foto: CESARE ABBATE)
  • Derfor hyldede hans tidligere klub ham med en statue i forbindelse med etårsdagen for Diego Maradonas dødsfald. (Foto: CIRO FUSCO)
  • Statuen vil blive placeret foran omklædningsrummene. (Foto: CESARE ABBATE)
  • Statuen blev afsløret inden Napolis kamp mod Lazio. I kampen spiller Napoli i specielle hyldesttrøjer med Diego Maradonas ansigt på. Napoli vandt kampen 4-0 og fører ligaen. (Foto: CIRO FUSCO)
  1 / 4

  Napoli, hvor den argentinske legende Diego Maradona nød sin storhedstid fra 1984 til 1991 og som han førte til klubbens foreløbigt to eneste mesterskaber, hylder nu den afdøde legende med flere statuer.

  Inden Napolis kamp søndag aften mod Lazio blev en statue af Maradona afsløret på stadion, som Napoli i forvejen har omdøbt til Stadio Diego Armando Maradona.

  Argentineren nåede inden sin død at få lavet afstøbninger til statuen af sin magiske venstrefod og sin lige så berømte venstrehånd, som han brugte til at score et af sine mest berømte mål med mod England ved VM i Mexico i 1986, som Argentina vandt.

  Statuen vil fremover blive placeret tæt ved omklædningsrummene på stadion.

  Torsdag blev den en anden statue af Diego Maradona afsløret foran stadion i Napoli.

  Diego Armando Maradona døde den 25. november 2020. Han blev 60 år.

 21. 28. nov kl. 21:35

  Shiffrin slår World Cup-vinder og lægger sig i spidsen

  (Foto: Erich Schlegel © Ritzau Scanpix)

  Den amerikanske skistjerne Mikaela Shiffrin snuppede søndag aften dansk tid endnu en World Cup-sejr, da hun vandt slalomkonkurrencen i Killington i USA.

  Hun henviste den forsvarende World Cup-vinder, Petra Vlhova, til andenpladsen med et forrygende andet gennemløb.

  Vlhova førte ellers med 0,2 sekunder ned til Shiffrin efter første gennemløb, men efter andet gennemløb havde Shiffrin vundet med 75 hundrededele af et sekund.

  Dermed har Shiffrin vundet 71 World Cup-løb i karrieren. Kun Lindsey Vonn har gjort det bedre med sine 82 sejre.

  I den samlede World Cup-stilling fører Shiffrin nu med 360 point foran Vlhova med 340 point.

  Shiffrin har tre gange i karrieren vundet den samlede World Cup, men den seneste sæson fik hun spoleret af en skade.

  /ritzau/

 22. 28. nov kl. 21:04

  Danske basketherrer lider nederlag til Kosovo efter dramatisk afslutning

  Det danske herrelandshold i basketball indledte søndag prækvalifkationen til EM i 2025 med et nederlag på 73-78 til Kosovo.

  Kampen var tæt i de første to perioder, men i tredje periode fik Kosovo opbygget et forspring på 14 point. Kosovos dominans fortsatte ind i fjerde periode, hvor danskerne kom bagud med 21 point.

  Herefter kæmpede danskerne for et comeback, som så ud til at kunne blive fuldendt. Med 20 sekunder igen stod kampen 73-76, og danskerne fik chancen for at udligne, men missede kort efter den vigtige trepointer. Herefter kunne Kosovo score kampens sidste point.

  Den danske trup var uden profilerne Jonas Zohore, Kevin Larsen og Gabriel Iffe Lundberg.

  Prækvalifikationen er delt ind i tre grupper med tre hold i hver, hvor Danmark - udover Kosovo - er i gruppe med Norge.

  For at avancere til næste runde af prækvalifikationen skal Danmark enten vinde gruppen eller blive den bedste toer på tværs af de tre grupper.

  Danmark skal først i aktion igen den 24. februar næste år på hjemmebane mod Norge, mens de sidste to returkampe spilles i juni og juli. Den egentlige EM-kvalifikation starter i 2023.

 23. 28. nov kl. 19:58

  FCK slår AaB og overvintrerandenpladsen

  Lukas Lerager scorede kampens første mål, da FCK på udebane slog AaB. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  Dagens vinder ville overvintre på andenpladsen i Superligaen, og det blev FCK, der får lov til det, da hovedstadsklubben slog AaB 3-1.

  Allerede efter et kvarters spil var FCK på sejrskurs, da Lukas Lerager bragte udeholdet foran. Det holdt dog kun et øjeblik, før Louka Prip havde udlignet for AaB.

  Men FCK's unge guldfugl, 16-årige Roony Bardghji, fik bragt FCK tilbage på sejrskurs, da han scorede på et forrygende langskud efter en halv times spil.

  William Bøving udbyggede FCK's scoring yderligere i første halvleg. Efter pausen scorede ingen af holdene, og så vandt FCK 3-1.

  Med sejren er FCK på andenpladsen, et enkelt point efter FCM på førstepladsen, mens AaB indtager Superligaens fjerdeplads.

 24. 28. nov kl. 19:45

  Chelsea nøjes med deler i dramatisk opgør mod United

  (Foto: Matthew Childs © Ritzau Scanpix)

  Topholdet i den bedste engelske fodboldrække, Chelsea, spillede søndag 1-1 mod gæsterne fra Manchester United trods et stort pres fra hjemmeholdet.

  Chelsea styrede kampen fra begyndelsen og kom hurtigt til store chancer, hvorfor Uniteds målmand, David de Gea, blev gæsternes redningsmand i første halvleg.

  I anden halvleg kiksede Chelseas Jorginho en nedtagning som bageste mand, og i stedet var det Uniteds Jadon Sancho, som fik en friløber. Få sekunder senere var gæsterne på overraskende vis i front med 1-0.

  Chelsea fik dog en oplagt mulighed for at svare igen efter 67 minutter, da Aaron Wan-Bissaka sparkede benene væk under Thiago Silva i United-feltet. Herefter fik Chelsea straffespark, og Jorginho revancherede sin fejl ved at score sikkert til 1-1.

  Den danske Chelsea-forsvarsspiller Andreas Christensen så hele kampen fra bænken.

  Det uafgjorte resultat betyder, at Chelsea er på førstepladsen i Premier League med et point ned til Manchester City. United er på ottendepladsen med 18 point.

 25. 28. nov kl. 19:26

  Neymar udgår med skade: 'Kommer stærkere tilbage'

  (Foto: Eric Gaillard © Ritzau Scanpix)

  Den brasilianske fodboldspiller Neymar kan meget vel være ude af spil i en længere periode.

  Søndag blev han båret fra banen, da Paris Saint-Germain på udebane slog Saint Etienne med 3-1.

  Kort før tid vred han voldsomt om på den ene ankel, og det kunne ligne en alvorlig skade.

  Neymar forlod siden stadion ved hjælp af krykker.

  - Disse tilbageslag er desværre en del af atleters liv.

  - Jeg kommer bedre og stærkere tilbage, skriver Neymar på Twitter.

  Saint Etienne førte 1-0 i søndagens kamp, men en udvisning kort før pausen gjorde det svært for hjemmeholdet. PSG vandt da også efter tre assister fra Lionel Messi.

  PSG fører den franske liga suverænt med 12 point ned til Rennes på andenpladsen.

  /ritzau/

 26. 28. nov kl. 19:13

  Astralis misser stor finale i Royal Arena

  Det danske Counter-Strike-hold Astralis tabte søndag 1-2 til franske Team Vitality i semifinalen ved Blast Premier Fall Final, der bliver afholdt i Royal Arena i København.

  Astralis vandt ellers det første map, Nuke, 16-12. Herefter svarede Team Vitality igen ved at vinde den efterfølgende map med 16-11. I den afgørende map, Mirage, var det dog det franske hold, som var bedst og vandt med 16-7.

  I går slog Astralis det andet danske hold, Heroic, ud af turneringen.

  Søndagens finale står mellem Team Vitality og verdens bedste nummer ét, Natus Vincere. Opgøret står til at begynde kl. 19.30.

 27. 28. nov kl. 18:49

  Dreyer endnu engang på pletten i Rusland

  Danske Anders Dreyer scorede for anden kamp i træk, da han med Rubin Kazan søndag led et nederlag på 2-3 til gæsterne fra Dynamo Moskva i den bedste russiske fodboldrække, Premier League.

  21-årige Dreyer kom på måltavlen, da han scorede til 2-1 på et straffespark i anden halvleg. Senere i halvlegen svarede gæsterne fra toppen af tabellen dog igen med to mål, og dermed måtte hjemmeholdet gå tomhændet fra opgøret.

  Danskeren scorede også i den forrige kamp mod Sochi, hvor Kazan vandt 2-1.

  Anders Dreyer fik debut for herrelandsholdet tidligere i november mod Færøerne i VM-kvalifikationen.

 28. 28. nov kl. 18:24

  Målfarlige Uhre sørger for sjette Brøndby-sejr i træk

  Mikael Uhre stod for kampens eneste mål. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

  Formstærke Brøndby sikrede endnu engang tre point, da de vandt søndag 1-0 over gæsterne fra Randers FC i Superligaen. Det er dermed Brøndbys sjette superligasejr i træk.

  Kampens eneste mål blev scoret af superligatopscoreren, Mikael Uhre, der efter 27 minutters spil lavede sin 11. sæsonscoring.

  Brøndby var da også bedst i store dele af kampen, men til sidst fik gæsterne lagt et pres, men to flotte redninger betød, at Brøndby ganske fortjent tog sejren.

  Dermed er Brøndby nu nummer tre i Superligaen - á point med FC København på andenpladsen. Samtidig har Brøndby to point ned til Randers og AaB, der dog spiller søndagens sene superligaopgør mod netop FC København.

 29. 28. nov kl. 17:42

  Danske håndboldkvinder udraderer Ukraine igen

  For anden dag i streg var Danmarks kvindelandshold i håndbold markant stærkere end Ukraine, og det endte derfor med en ny storsejr.

  Opgøret søndag, som blev spillet i Arena Nord i Frederikshavn, endte 35-20 i rød-hvid favør.

  Spillet virkede en smule mere hakkende i søndagens opgør i forhold til lørdagens, men det var tydeligt fra start, at det ville ende med en udklassering.

  Særligt forsvarsspillet var i balance, selv om trænerteamet eksperimenterede med en offensiv variant.

  Danmark har nu spillet sin sidste testkamp, inden det går løs ved VM i Spanien 2. december, hvor Tunesien venter i premieren.

  /ritzau/

 30. 28. nov kl. 17:35

  Esbjerg slår topholdet Aalborg i dramatisk duel

  Tilskuerne fik spænding for alle pengene, da topholdet Aalborg Pirates søndag gæstede Esbjerg Energy i den bedste ishockeyrække herhjemme, Metal Ligaen.

  Kampen udviklede sig til at blive en målrig duel, og spændingen spidsede til, da Aalborg formåede at udligne til 4-4 med to hurtige scoringer midt i tredje periode. Hjemmeholdets Felix Scheel afgjorde dog kampen med godt halvandet minut igen, da han scorede til 5-4.

  Dermed sørgede Esbjerg for at bryde Aalborgs stime på seks ligasejre i træk, og topholdet er fortsat á point med Herning Blue Fox. Sejren var da også tiltrængt for Esbjerg, der har tabt de fire forrige kampe og er midt i tabellen på en femteplads.

 31. 28. nov kl. 17:19

  Manchester City og Leicester tager sejre i det engelske snevejr

  Manchester City holder trit med de andre tophold i Premier League, efter at holdet søndag slog West Ham med 2-1 på hjemmebane.

  Samtidig slog Leicester med Kasper Schmeichel på hjemmebane Watford med 4-2.

  Begge kampe var i perioder præget af kraftigt snefald, og der måtte begge steder bruges kræfter på at rydde banen eller linjerne.

  Tidligere på dagen blev opgøret mellem Burnley og Tottenham udsat på grund af snevejret i England.

  /ritzau/

 32. 28. nov kl. 17:15

  Dansker-fattigt Brentford vinder snævert i Premier League

  Efter fem ligakampe uden sejr hentede danskerklubben Brentford søndag en forløsende sejr i Premier League.

  På hjemmebane slog holdet i en taktisk og nervøs kamp Everton med 1-0 efter et mål på straffespark af angriberen Ivan Toney.

  Med sejren passerer Brentford i tabellen Everton og lægger afstand til nedrykningsstregen. Brentford er nummer 12 med 16 point, mens Everton et par pladser længere nede har 15 point.

  Brentford-træner Thomas Frank havde valgt Christian Nørgaard som eneste dansker i startopstilling på en midtbane, der også talte den tidligere FC Midtjylland-profil Frank Onyeka.

  På bænken sad Mathias Jensen, Mads Bech Sørensen og Mads Roerslev. Sidstnævnte kom som den eneste af de tre på banen. Han fik det sidste kvarter.

  /ritzau/

 33. 28. nov kl. 17:14

  Simon Kjær-selvmål medvirker til nyt Milan-nederlag

  Efter en forrygende sæsonstart i Serie A er AC Milan kommet ned på jorden igen i de seneste runder.

  Søndag tabte milaneserne hjemmekampen mod Sassuolo med 1-3 og mistede et skridt i ligaens topstrid.

  Efter 14 kampe ligger Milan stadig side om side i toppen med Napoli, som dog kan bringe sig selv alene i spidsen senere søndag i hjemmekampen mod Lazio.

  Danmarks landsholdsanfører, Simon Kjær, var uheldig at blive noteret for et selvmål, men han kunne dog ikke klandres for, at bolden blev sparket ind på ham foran målet.

  Milan har nu tabt de to seneste ligakampe og har blot hentet et point i de seneste tre kampe.

  Sassuolo hentede sin første sejr i fire runder og rykkede op på 12.-pladsen med 18 point.

  /ritzau/

 34. 28. nov kl. 17:08

  Sønderjyske banker TMS Ringsted med ti

  Klaus Bruun Jørgensen fik søndag den bedst mulige start som cheftræner i håndboldklubben Sønderjyske, da han dirigerede mandskabet til en storsejr på 38-28 over gæsterne fra TMS Ringsted i Herreligaen.

  Hjemmeholdet kom hurtigt foran med to mål, men TMS Ringsted hængte på. Herefter tog Sønderjyske teten og opbyggede et forspring på otte mål ved pausen. TMS Ringsted kom godt ud til anden halvleg med fire ubesvarede scoringer, inden Sønderjyske igen tog ejerskabet over spillet. Herefter udbyggede de føringen resten af kampen.

  Med storsejren og i alt 11 point overhaler Sønderjyske akkurat TMS Ringsted i tabellen. Sønderjyderne har dermed kun ét point op til top-otte. TMS Ringsted er på tiendepladsen, men har spillet én kamp mindre.

 35. 28. nov kl. 16:47

  Kulturministeren: Tvivlsomme regimer som Qatar skal ikke have værtskaber

  Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har en erklæring med, når hun tirsdag skal til EU-rådsmøde.

  I erklæringen, som er udarbejdet på dansk initiativ og støttet af Finland, Sverige, Island og Norge, lægges der op til, at der kommer større gennemsigtighed og demokrati i toppen af international idræt.

  Eksempelvis skal det undgås, at værtskabet for store sportsbegivenheder tildeles til 'tvivlsomme regimer'.

  - Det var eksempelvis en helt forkert beslutning at placere VM i herrefodbold i Qatar. Derfor skal der være mere gennemsigtighed og demokrati i beslutningsprocesserne i de internationale idrætsforbund, så store sportsbegivenheder forhåbentlig ikke havner lignende steder fremover, lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

  Andre EU-lande vil få mulighed for at bakke op om erklæringen.

 36. 28. nov kl. 16:36

  Formel 1-legenden Frank Williams er død

  Frank Williams, der stiftede Formel 1-holdet Williams Racing, er død.

  Frank Williams blev 79 år. Han grundlagde Williams Racing-holdet tilbage i 1977.

  - Det er med stor sorg, at holdet på vegne af Williams-familien kan bekræfte grundlægger og tidligere teamchef Sir Frank Williams' død i en alder af 79 år, lyder det fra Formel 1-holdet på Twitter.

  Den britiske forretningsmand var selv racerkører, inden han grundlagde Williams-holdet, der skulle få stor succes.

  Ni gange har holdet vundet konstruktørernes VM-titel, mens en af teamets kørere syv gange gennem tiden er sluttet øverst i VM-stillingen ved årets afslutning.

  /ritzau/

  Skærmbillede fra Williams Racings Twitter-profil.
 37. 28. nov kl. 16:26

  Sønderjyske nøjes med uafgjort mod Viborgs 10 mand

  (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)

  Trængte Sønderjyske glippede alletiders mulighed for tre point, da holdet søndag spillede efterårssæsonens sidste superligakamp på udebane mod Viborg.

  Viborgenserne var nemlig en mand i undertal i mere end en time, men Sønderjyske måtte nøjes med uafgjort.

  Tobias Bech bragte hjemmeholdet på måltavlen efter kun ti minutter, men kampen tog en drejning, da Viborgs Lars Kramer modtog rødt kort efter en VAR-gennemgang.

  VAR skulle igen hjælpe gæsterne, da forsvarsspiller Marc Dal Hende efter en længere gennemgang kunne juble over sin scoring, der blev scoret på en retur efter et hjørnespark i det 38. minut.

  Med resultatet overvintrer Viborg på ottendepladsen med fem point op til top-6. Sønderjyske forbliver på næstsidstepladsen.

  /ritzau/

 38. 28. nov kl. 16:11

  OB sikrer tiltrængte point efter sejr over kriseramte FC Nordsjælland

  OB møder FC Nordsjælland i en Superligakamp spillet på Nature Energy Park i Odense, søndag den 28. november 2021. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Søndag tilkæmpede OB sig tre dyrebare point, da de slog FC Nordsjælland 2-0 på hjemmebane i den bedste fodboldrække herhjemme, Superligaen. Dermed fik fynboerne brudt en stime på fem Superliga-kampe uden en sejr.

  Kampens første mål blev scoret af Issam Jebali efter 20 minutters spil, mens indskiftede Max Fenger lukkede kampen med 2-0-scoringen i det 90. minut.

  OB og FC Nordsjælland var inden kampen á point lige over nedrykningsstregen, og derfor var der tre yderst vigtige point på spil.

  Med sejren har OB nu 19 point og overvintrer på tabellens niendeplads, mens FC Nordsjælland er på tiendepladsen og ikke har vundet i de seneste 11 Superliga-kampe.

 39. 28. nov kl. 15:02

  Premier League-kamp udskudt efter kraftigt snevejr

  Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg og Tottenham havde søndag taget turen til Burnley i den bedste engelske fodboldrække, Premier League, men kampen blev aldrig fløjtet i gang.

  Grønsværen på stadionet Turf Moor var nemlig forvandlet til et snelandskab. Efter forgæves forsøg på at klargøre banen, blev opgøret udskudt 50 minutter før kampstart.

  Kampen skulle være sparket i gang klokken 15 dansk tid, hvor tre andre kampe i Premier League bliver afviklet som programsat.

  Det er endnu uvist, hvornår den udsatte kamp mellem Burnley og Tottenham bliver afviklet.

  Her kan du trykke dig gennem billederne fra snelandskabet på Turf Moor.

  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lindsey Parnaby © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)
  • Kampen mellem Burnley og Tottenham er udskudt på grund af kraftig snevejr. (Foto: Craig Brough © Ritzau Scanpix)
  1 / 11
 40. 28. nov kl. 14:30

  Danske tennisherrer slår Marokko i Davis Cup

  Danmark har søndag vundet over Marokko ved Davis Cup. Dermed skal de danske tennisherrer til marts spille om at avancere til det næstbedste niveau i landsholdstennis, World Group I.

  Knockout-kampen stod 1-1 efter lørdagens to singler, og søndag sendte den danske double bestående af holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen og Christian Sigsgaard danskerne på sejrskurs ved at vinde i to sæt, 6-4, 6-4.

  Herefter sikrede August Holmgren den danske holdsejr med en overlegen sejr i to sæt, 6-2, 6-0, over Marokkos bedste singlespiller, Elliott Benchetrit. Dermed kom Danmark foran 3-1 i dysten, der spilles bedst af fem kampe.

  Danmark stillede op uden landets to højest rangerede spillere, Holger Rune og Mikael Torpegaard, der har meldt afbud som følge af henholdsvis corona-indrejseregler og en skade.

 41. 28. nov kl. 12:54

  Cathrine Dufour sikrer endnu en andenplads blandt verdens bedste ryttere

  De danske dressurryttere Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth gjorde god figur søndag ved Saab Top 10 i Stockholm, hvor verdens ti bedste ryttere var samlet til at dyste i Grand Prix Kür.

  Cathrine Dufour og hesten Bohemian gentog nemlig gårsdagens bedrift fra Grand Prix-konkurrencen og blev nummer to. Den danske ekvipage fik en score på 88,005 procent, som kun EM- og OL-guldvinderen, Jessica von Bredow-Werndl, kunne slå. Tyskeren, der også vandt gårsdagens konkurrence, red sig til en vinderscore på 90,430 procent.

  Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera tog revanche oven på gårsdagens sjetteplads med en score på 85,730 procent, som var nok til en tredjeplads.

 42. 28. nov kl. 11:39

  Viktor Axelsen vinder Indonesia Open

  Viktor Axelsen vinder Indonesia Open (Foto: - © Ritzau Scanpix)

  Badmintonstjernen Viktor Axelsen hentede søndag endnu en turneringssejr i et forrygende 2021.

  På Bali vandt den olympiske mester Indonesia Open efter en finalesejr over Kean Yew Loh fra Singapore.

  Den 27-årige dansker slog verdensranglistens nummer 26 med 21-13, 9-21, 21-13.

  Viktor Axelsen har klaret sig uden træner på Bali, hvor Indonesia Open spilles. Det skyldes, at danskeren i sommer valgte at droppe landsholdstræningen i Brøndby for at træne i Dubai.

  Med sejren i Indonesia Open har Axelsen vundet seks turneringer i 2021 med OL-guldet i Tokyo som den største triumf.

  Indonesia Open er en Super 1000-turnering. Den har en samlet præmiepulje på 850.000 dollar, som svarer til 5,6 millioner danske kroner.

 43. 28. nov kl. 10:24

  Træneren sagde op: Nu forfremmer Ribe-Esbjerg assistenten

  Håndboldklubben Ribe-Esbjerg har forfremmet assistenten Anders Thomsen til cheftræner.

  Det oplyser klubben søndag, efter at forgængeren Kristian Kristensen i sidste uge sagde op ovenpå en skuffende sæsonstart med seks point i ti kampe i landets bedste række på herresiden.

  Anders Thomsen har hidtil været ansat i en deltidsstilling, hvor han sideløbende med assistentjobbet i Ribe-Esbjerg har arbejdet hos Kolding Talent under Kolding Kommune.

  Thomsen kvitter nu deltidsansættelsen i Kolding Kommune og tiltræder på fuld tid i Ribe-Esbjerg til december.

  Forgængeren Kristian Kristensen valgte i sidste uge at trække sig, da han ikke vurderede, at hans ledelse havde den ønskede effekt.

  Klubben ærgrede sig over beslutningen og forklarede den senere tids nederlag med en række skader hos flere af de bærende spillere.

  Ribe-Esbjerg er placeret på en 11.-plads med otte point efter 12 spillerunder.

 44. 27. nov kl. 23:16

  Astralis er klar til semifinale i København

  Astralis var langt nede i sækken i første map, men lykkedes på imponerende vis med at slå landsmændene fra Heroic, da de to Counter Strike-hold lørdag aften ramlede sammen i turneringen Premier Fall i Royal Arena i København.

  Heroic var på papiret favorit, men med tusindvis af fans i ryggen lykkedes Astralis med at vende et truende nederlag til sejr.

  I det første map, Mirage, var Astralis nede med 0-5 og 8-14, men vandt mappet 19-15 efter overtid. I andet map, Nuke, var Astralis overlegen og vandt 16-4.

  Dermed er Astralis nu klar til en slags semifinale mod Vitality. Den kamp spilles søndag eftermiddag. Vinderen stryger i finalen mod Natus Vincere søndag aften.

  /ritzau/

 45. 27. nov kl. 20:12

  Cathrine Dufour bliver nummer to ved stort stævne i Sverige

  Den danske dressurrytter Cathrine Dufour blev nummer to ved dagens Grand Prix ved Saab Top 10 i Stockholm, hvor de ti bedstplacerede ryttereverdensranglisten var i konkurrence.

  Cathrine Dufour red ind i en score på 79,19 procent på hesten Bohemian.

  Det var et stykke efter EM- og OL-guldvinderen, Jessica von Bredow-Werndl, der scorede 83,43 procent og dermed vandt dagens konkurrence.

  I morgen klokken 11 skal feltet ride Grand Prix Kür i Stockholm.

 46. 27. nov kl. 19:27

  Emma Snerle kåret til efterårets profil

  Fodboldspilleren Emma Snerle fra Fortuna Hjørring er blevet kåret til efterårets profil i Gjendsige Kvindeligaen.

  Offensivspilleren har haft et glimrende efterår for den nordjyske klub, hvor hun har lavet 13 mål i 14 kampe.

  I de første fire ligakampe i sæsonen lavede hun otte mål.

  Med titlen følger også 5.000 kroner i kontanter.

  Emma Snerle er i øjeblikket med landsholdet, som spiller mod Rusland i VM-kvalifikationen på tirsdag.

  Opgøret kan ses direkte på DR1 og DRTV klokken 18.

 47. 27. nov kl. 17:56

  GOG slider sig til uafgjort efter sent drama i Aalborg

  Mathias Gidsel og GOG er fortsat ubesejrede i sæsonen. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

  De rødgule håndboldherrer fra GOG har været suveræne i denne sæson, og havde 11 sejre fra 11 kampe inden dagens opgør mod Aalborg Håndbold.

  Men med de forsvarende danske mestre på menuen blev det ingen walkover for GOG. Tværtimod.

  Nordjyderne var bedst i hele første halvleg og gik til pause med en føring på 17-13. Især Aalborgs svenske bagspiller Felix Claar var storspillende og stod for 11 scoringer i opgøret.

  Med et kvarter tilbage af topkampen viste halvuret 25-19, og med den føring burde hjemmeholdet have holdt fynboerne bag sig.

  Alligevel lykkedes det GOG at slide sig tilbage, og bare et enkelt minut før tid var de pludselig foran for allerførste gang i kampen.

  Aalborg-træner Stefan Madsen tog en timeout, fik sat det sidste angreb op til perfektion, og føjspilleren Sebastian Barthold udlignede til slutresultat 30-30 to sekunder før tid.

  Det rykker ikke meget ved toppen af tabellen. GOG fortsat duks i Herreligaen, og forspringet til Aalborg Håndbold på andenpladsen er fortsat på fire point.

 48. 27. nov kl. 17:34

  Dansk drømmeopgør i vente efter Heroic-sejr i Royal Arena

  Det bliver et brag senere i aften, når de to danske Counter Strike-hold Astralis og Heroic mødes i turneringen BLAST Premier.

  Efter en sejr over det amerikanske hold Team Liquid har Heroic sikret sig en plads i kampen mod Astralis, der agerer kvartfinale.

  Heroic tabte ellers det første af tre maps og havde derfor panden mod muren. Men et tæt andet map blev vundet efter storspil af holdets kaptajn Casper 'cadiaN' Møller, og så var det hele åbent inden det tredje og afgørende map.

  Igen var kaptajn Casper "cadiaN" Møller afgørende i de vigtigste øjeblikke, og Heroic vandt det afgørende map med 16-12.

  De har selvtillid inden aftenens danske duel mod Astralis og har vundet de seneste indbyrdes opgør. Men i et pakket Royal Arena har Astralis mulighed for at drille favoritterne og snuppe pladsen i morgendagens semifinale.

  Der er ligeledes finale ved turneringen søndag, og ved BLAST Premier kan det godt betale sig at vinde sådan én. Vinderen kan nemlig juble over en præmiecheck på over halvanden millioner kroner.

 49. 27. nov kl. 16:00

  Rasmus Gemke misser finaleplads mod Axelsen i Indonesien

  Det kunne være blevet dobbelt dansk i finalen ved badmintonturneringen Indonesia Open.

  Tidligere i dag vandt Viktor Axelsen sin semifinale i herresingle, og den danske landsmand Rasmus Gemke kunne følge trop.

  Men Gemke, der er nummer 13 på verdensranglisten tabte 14-21, 7-21 til Kean Yew Loh fra Singapore i dagens anden semfinale.

  Netop Kean Yew Loh slog Hans-Kristian Vittinghus i turneringens kvartfinale, og tidligt i semifinalen mod Gemke viste han sig også for stærk.

  Mens første sæt startede tæt, var andet ulige, og den 24-årige dansker var aldrig tæt på at udlige i sæt.

  Dermed står Kean Yew Loh for tredje dag i træk overfor dansk modstand, når Viktor Axelsen venter i morgendagens finale i herresingle.

 50. 27. nov kl. 15:37

  Danmark finpudser VM-formen med storsejr over Ukraine

  (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Om fem dage skal de danske håndboldkvinder spille første kamp ved VM i Spanien.

  For at blive helt klar dertil møder de i denne weekend Ukraine af to omgange, og i det første af de opgør blev det til en storsejr på hele 35-18 til Jesper Jensens hold.

  Særligt Sandra Toft havde en god dag i det danske mål, og stod i første halvleg med en redningsprocent på hele 55. Den danske målvogter fik dog også hjælp af et velspillende forsvar.

  VM i kvindehåndbold starter 2. og slutter 19. december, og Danmark er kommet i gruppe med Sydkorea, Congo og Tunesien. Landsholdet møder sidstnævnte 2. december.

  Danmark møder Ukraine igen i morgen klokken 16. Den kamp kan følges på TV2.

 51. 27. nov kl. 15:13

  Zeca og to fra FCK-stab er idømt karantæner for brok

  C Københavns for tiden langtidsskadede anfører, Carlos Zeca, er blevet idømt to spilledages karantæne.

  Derudover er læge Morten Boesen og udviklingsdirektør Sune Smith-Nielsen fra klubbens stab omkring holdet blevet idømt hver én spilledags karantæne.

  Det fremgår af en dom fra Fodboldens Disciplinærinstans, der handler om efterspillet af 1-1-kampen mellem FC København og AGF sidste søndag.

  De tre var oprindeligt unavngivne i kendelsen, men DBU har siden afsløret, hvem det drejer sig om på sin hjemmeside.

  Zeca er desuden blevet idømt en bøde på 10.000 kroner, mens Sune Smith-Nielsen skal af med 2500 kroner. FC København er som klub desuden blevet idømt en bøde på 10.000 kroner.

  Yderligere en unavngiven spiller er blevet undersøgt, men han slipper for straf.

  Ifølge dommerens rapport var begge spillere klædt i civilt tøj, da de efter kampen mod AGF konfronterede dommerkvartetten.

  Begge udviste "usportslig optræden" ifølge dommerens rapport, og Carlos Zeca var "voldsomt aggressiv".

  /ritzau/

Mere fra dr.dk