Seneste sport

FCK henter sæsonens første sejr i Odense

Overblik

 1. FCK henter sæsonens første sejr i Odense

  Efter to uafgjorte opgør mod AaB og Silkeborg i sæsonens første to kampe lykkedes det endelig FC København at sikre sig en sejr. Det skete i holdets 2-0-sejr på udebane mod OB.

  FCK kom godt fra start og allerede efter 12 minutter fik Jonas Wind bragt københavnerne i front, da han scorede til 1-0.

  Det var det samme antal minutter, som udeholdet skulle bruge i anden halvleg på igen at få scoret. Her var det den tidligere AGF'er Kevin Diks, som bragte sit nye hold på 2-0.

  OB fik scoret i slutminutterne, men efter en hurtig gennemgang via VAR, blev målet underkendt.

  FCK ligger med sejren på Superligaens tredjeplads.

  FCK's Jonas Wind scorede til 1-0. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)
 2. Brøndby får nedsat bødestraf for baneinvasion

  Det gik vildt for sig, da Brøndby tilbage i maj blev kåret som Danmarks bedste fodboldhold efter at have slået FC Nordsjælland i sidste spillerunde.

  Da Superliga-guldet kom i hus stormede hundredevis af tilskuere ind på banen for at fejre med spillerne. Det fik Fodboldens Disciplinærinstans til at uddele en bøde på 450.000 kroner til Brøndby.

  Men den bøde er nu blevet nedsat til 125.000 kroner. Det oplyser Fodboldens Appelinstans, som fredag har nedsat bøden. Straffen gives nu udelukkende for tilskuernes anvendelse af pyroteknik i forbindelse med guldkampen.

 3. Jens Jønsson og kompagni stikker kæp i hjulet på Barcelona

  For anden gang i denne uge måtte FC Barcelona gå fra banen med blot et enkelt point, selv om modstanderen på papiret så overkommelig ud.

  Mandag spillede catalanerne 1-1 mod Granada, og torsdag fik Barcelona også blot uafgjort efter 0-0 mod Cadiz og Jens Jønsson.

  Det betyder, at Ronald Koemans mandskab nu har ni point for fem kampe. Det er syv færre end ærkerivalerne fra Real Madrid har på førstepladsen. Madrilenerne har dog spillet en kamp mere.

  Jens Jønsson startede på bænken for Cadiz, men kom på banen kort før pausen efter en skade til holdkammeraten Fali Gimenez.

  Martin Braithwaite var ikke med for Barcelona. Danskeren sidder fortsat ude med den knæskade, han for nylig blev opereret for.

  /ritzau/

 4. Portugisisk storklub henter teenager i Nyborg G&IF

  Den 16-årige nyborgenser Magnus Gaunsbæk skifter fodboldtilværelsen i det østfynske ud med et ophold i selveste Sporting CP fra Lissabon i Portugal.

  Den unge mand skifter på en aftale, der løber frem til 2024.

  Forsvarsspilleren går fra Nyborg G&IF til en plads på Sportings U17-mandskab.

  - Det er en kæmpe klub. Jeg vil arbejde hårdt og give mit bedste for logoet. Sporting CP's talentspejdere så mig spille i min hjemby i Danmark, og så inviterede de mig til at blive en del af akademiet, siger Magnus Gaunsbæk, som til Fyns Stiftstidende fortæller, at Sportings interesse i ham opstod under en DBU-samling i 2019.

  Han har siden besøgt den portugisiske storklub flere gange, og foretager sig altså nu det spektakulære skifte.

 5. Frederikshavn forlænger mestrenes sløje sæsonstart

  To sejre efter forlænget spilletid, tre nederlag og en placering på tabellens næstsidsteplads.

  2021/22-sæsonen i Metal Ligaen er næppe startet, som Rungsted Seier Capital havde ønsket. Det tredje nederlag i ligaen kom torsdag, hvor det på udebane mod Frederikshavn White Hawks endte 1-3 for nordsjællænderne.

  På mål af Oliver Christensen og Lucas Andersen kunne Frederikshavn gå til pause efter første periode foran 2-0.

  Frederik Bjerrum reducerede for Rungsted kort inde i anden periode, men lidt efter gjorde Jesper Jensen det til 3-1, hvilket altså også endte med at blive slutresultatet.

  Rungsted vandt DM-guld sidste sæson og blev også mestre i 2018/19-sæsonen. 2019/20-sæsonen blev på grund af coronapandemien ikke spillet færdig. Der blev derfor ikke uddelt medaljer.

  Efter nederlaget har Rungsted efter fem kampe 11 point op til Aalborg Pirates på førstepladsen. Frederikshavn ligger nummer tre i tabellen med 11 point, hvilket er fire færre end de nordjyske rivaler i toppen.

  Tidligere torsdag vandt Herlev Eagles 4-1 over Odense Bulldogs. Det placerer Herlev på ligaens andenplads med to point op til Aalborg Pirates.

  /ritzau/

 6. Brøndby uddeler bøllebank i pokalturneringen

  Torsdag aften blev Brøndby det næstsidste hold til at sikre en plads i ottendedelsfinalerne i pokalturneringen.

  Den plads blev sikret med en 8-1-sejr mod Allerød FK, der huserer i Danmarksserien.

  Brøndby brugte lidt tid på at komme i omdrejninger, men da den første scoring var i nettet midtvejs i første halvleg, gik det hurtigt, og Brøndby gik til pause foran 4-0.

  Andrija Pavlovic og Christian Cappis blev dobbelte målscorere, mens Michael Lumb, Mikael Uhre, Oskar Fallenius og Jagvir Singh scorede en gang hver for de blågule.

  Tobias Christiansen pyntede helt til sidst på resultatet for Allerød.

 7. Michael Valgren opsøgte mentaltræner efter Chris Anker Sørensens død

  Det har sat sine spor hos Michael Valgren, efter Chris Anker Sørensen døde lørdag i en trafikulykke i Belgien.

  Valgren er selv i Belgien, hvor han skal køre VM i landevejsløb i weekenden. Valgren var holdkammerat med Chris Anker Sørensen i to år.

  - Jeg har selv forsøgt at bearbejde det, inden jeg tog afsted til VM. Jeg arbejder med en mentalcoach. Men det er hårdt.

  - Jeg kendte Chris okay, og han er en af dem, der altid har troet på mig, når andre afskrev mig, siger Michael Valgren til Ritzau.

  Valgren fortæller, at han vil ære Chris Anker Sørensen ved at køre for ham.

 8. AGF spiller sig problemfrit videre i pokalturneringen, mens Horsens slår Silkeborg ud

  AGF og AC Horsens er begge videre til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen.

  AGF besejrede BK Frem med 3-0, mens AC Horsens sled sig til en 3-2-sejr over Silkeborg.

  AGF-sejren blev grundlagt på tre gyldne minutter midtvejs i første halvleg. Jan Dagur Thorsteinsson, Dawid Kurminowski og Thomas Kristensen kom alle på måltavlen i løbet af tre minutter.

  Derfra kørte AGF sejren sikkert hjem og er nu klar til ottendedelsfinalerne.

  Horsens kom bagud 0-1 mod Silkeborg, men med tre hurtige scoringer inden pause, fik de gulklædte vendt kampbilledet. I anden halvleg fik Silkeborg pyntet lidt på resultatet, men det var ikke nok, og Horsens vandt 3-2.

  Se AGF's scoringer i videoen:

 9. Wozniacki får ny modstander til forsinket afskedskamp

  Caroline Wozniacki skulle egentlig have mødt sin gode veninde Serena Williams i sin stort anlagte afskedskamp, men sådan bliver det ikke.

  I stedet træder en anden god veninde, Angelique Kerber, til som modstander til den pensionerede danske tennisstjerne.

  Der er desuden fundet en dato til det uofficielle opgør, som løber af stablen i Royal Arena i København. Der er fundet plads i kalenderen onsdag 9. februar 2022.

  Det oplyser arrangøren i en pressemeddelelse.

  /ritzau/

 10. Uefa fordobler præmiepuljen ved kvindernes fodbold-EM

  Til næste år bliver der - udover hæder og prestige - mere at spille om, når Europas 16 bedste kvindelandshold i fodbold kæmper om EM-trofæet.

  Det Europæiske Fodboldforbud, Uefa, har nemlig besluttet sig for at fordoble den præmiepulje, som landsholdene kæmper om, til knap 120 millioner kroner.

  Til sammenligning var der ved EM i 2017 knap 60 millioner kroner i puljen.

  Samtidig bliver der ændret på fordelingsnøglen, således at de 16 nationer får større beløb end tidligere for deres deltagelse, mens der vil være flere bonuspenge i gruppespillet.

  EM-turneringen skulle være spillet i år, men blev udskudt på grund af corona. Den finder sted i Storbritannien fra 6. til 31. juli 2022.

 11. Uefa fordobler pengepræmien ved kvindernes EM i fodbold

  Der kommer flere og flere penge i kvindefodbold, og nu bliver præmiepuljen ved EM også banket i vejret.

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har således besluttet sig for at fordoble den sum penge, som de 16 deltagende nationer får del i.

  Ved EM i 2017 var der 8 millioner euro svarende til knap 60 millioner kroner i præmiepuljen. Når der er EM i England næste år, er der knap 120 millioner kroner i puljen.

  Det oplyser Uefa på sin hjemmeside, hvor det fremgår, at der også justeres på fordelingsnøglen.

  De 16 deltagende nationer er således sikret et større beløb end tidligere bare ved at være med, ligesom der vil være flere bonuspenge at hente i gruppespillet.

  Hvordan fordelingsnøglen præcis udformer sig, melder historien endnu intet om.

  /ritzau/

 12. Danske fodbolddommere bruger markant mindre tid på VAR end tidligere

  Dommerne i Superligaen bruger mindre og mindre tid på VAR-indgreb.

  Det skriver Jyllands-Posten.

  I efteråret sidste år blev der brugt i gennemsnit 95 sekunder på VAR-indgreb per kamp. Det tal er i denne sæsons første otte runder barberet ned til 22 sekunder. Det skyldes blandt andet, at antallet af VAR-indgreb er faldet.

  Derudover har videodommerne undgået at misse en eneste kendelse, lyder det fra Michael Johansen, dommerchef i Dansk Boldspil-Union (DBU) Michael Johansen.

  - Det er gået markant bedre, end vi havde forventet. Vi har få indgreb, og de varer kort tid. Det betyder, at man ser lidt til VAR, siger Michael Johansen til Jyllands-Posten.

  /ritzau/

 13. USA kræver nu, at OL og PL-atleter er vaccineret mod coronavirus

  Amerikanske atleter, der vil til vinter-OL og vinter-PL i Beijing i 2022, skal vaccineres mod coronavirus.

  Det fremgår af en række retningslinjer, som USA's Olympiske og Paralympiske Komité (USOPC) løftede sløret for onsdag.

  Fra 1. november skal alle medarbejdere og atleter - samt andre, der har adgang til den olympiske komités faciliteter - have modtaget vaccinen, lyder det.

  - Det her skridt vil øge vores mulighed for at skabe et sikkert og produktivt miljø for Team USA, atleterne og staben, siger Sarah Hirshland, administrerende direktør i USOPC.

  USOPC oplyser, at der kan være medicinske eller religiøse undtagelser, som kan betyde, at man ikke behøver at blive vaccineret. Komitéen vil foretage enkeltstående vurderinger for at afklare eventuelle undtagelser.

  /ritzau/

 14. West Ham sender Manchester United ud af Liga Cuppen

  En enkelt kamp i Liga Cuppen blev det til for Manchester United i denne sæson.

  Onsdag røg Ole Gunnar Solskjærs mandskab ud af den engelske pokalturnering i 16.-delsfinalen, da det hjemme på Old Trafford blev til et nederlag på 0-1 til West Ham.

  Gæsternes Manuel Lanzini blev matchvinder med sin scoring, der faldt små ti minutter inde i opgøret.

  Solskjær havde flere normale reserver i startopstillingen, og Cristiano Ronaldo fik en pause og var helt udeladt af truppen. Den portugisiske kreatør Bruno Fernandes startede på bænken, men blev sendt på banen i anden halvleg i jagten på et comeback, men lige lidt hjalp det.

  Kasper Schmeichel var ikke med for Leicester, der gik videre med en 2-0-sejr over Millwall fra den næstbedste række. Jannik Vestergaard startede på bænken og blev skiftet ind med cirka 20 minutter tilbage.

  Arsenal havde fået en nem lodtrækning og mødte Wimbledon fra League One, den tredjebedste række. Den kamp endte med en sejr på 3-0 til Mikel Arteta og co.

 15. Herning-Ikast smadrer NFH og fortsætter perfekt sæsonstart

  Herning-Ikast tromlede onsdag videre i kvindernes håndboldliga.

  Midtjyderne fortsatte deres - målt på point - perfekte sæsonstart, da det mod Nykøbing F. Håndbold (NFH) blev til en knusende sejr på 42-30.

  NFH har ellers været at finde i den sjove ende af tabellen, efter at holdet vandt sine første tre kampe i sæsonen, men nu er de to seneste endt med nederlag.

  Tre hold - Herning-Ikast, Odense og Viborg HK - har nu fem sejre i lige så mange kampe. Sidstnævnte hold matchede de to andre onsdag med en sejr over Horsens på 34-25.

  Team Esbjerg var også i aktion onsdag og tog sin tredje sejr på stribe ved at slå Silkeborg-Voel med 34-31. Det efterlader vestjyderne med seks point efter fem kampe, fire færre end topholdene.

 16. Rune tager italiensk skalp og er klar til ATP-kvartfinale

  Holger Rune er klart til kvartfinalen i ATP-turneringen i Metz. (Foto: JERZY MUSZYNSKI © Ritzau Scanpix)

  Med en af karrierens største sejre spillede Holger Rune sig onsdag i kvartfinalen i en ATP-turnering i franske Metz.

  Det danske tennises slog således Lorenzo Sonego. Italieneren er nummer 24 på verdensranglisten og dermed den højest rangerede spiller, Rune har vundet over i sin korte karriere.

  Sonego blev nedlagt i en tæt kamp, hvor alle tre sæt blev taget i brug for at finde en vinder. Rune vandt med cifrene 6-7, 6-4, 6-4.

  I kvartfinalen venter enten svenske Mikael Ymer eller verdensranglistens nummer 16, spanske Pablo Carreño Busta. De møder hinanden senere onsdag.

 17. Aalborg slår Montpellier og fortsætter perfekt CL-start

  Sidste sæsons Champions League-finalist Aalborg Håndbold har fået en perfekt start på den nye sæson i den største internationale klubturnering.

  Sidste uges åbningssejr på ti mål over Zagreb blev onsdag aften fulgt op med en hjemmesejr på 36-28 over franske Montpellier.

  Den svenske back Lukas Sandell blev topscorer med 11 mål, og i den anden ende var Simon Gade en stærk sidste skanse i det nordjyske mål.

  Med sejren er Aalborg alene i spidsen for Champions Leagues gruppe A med fire point for to kampe. THW Kiel kan dog komme op på satte pointtal med en hjemmesejr senere onsdag aften over norske Elverum.

  De to bedste hold går direkte til kvartfinalerne, mens nummer tre til seks avancerer til ottendedelsfinalerne.

 18. Skuffet FCK-anfører om nederlag: 'Vi spillede forfærdeligt'

  FCK-anfører Nikolai Boilesen var tydeligvis skuffet efter pokalnederlaget på 0-3 til Nykøbing FC.

  - Jeg har ikke noget imod at tage ansvaret for det her. Vi spillede forfærdeligt. Jeg er en af lederne på holdet, og det var ikke godt nok i dag.

  Efter nederlaget var Boilesen et smut nede ved FCK-fansene for at undskylde indsatsen, men det var ikke meget, FCK-anføreren fik ud af det.

  - Jeg prøvede at sige til fansene, at det ikke var godt nok, det vi leverede i dag og sige tak for, at de var taget så langt for at bakke os op. Men det var ikke meget respons jeg fik.

  Også FCK-træner Jess Thorup var tomt i blikket efter kampen.

  - Der går alt galt. Vi får ikke sat os på spillet fra starten. Vi lukker dem ind,og giver dem to mål, så det er selvfølgelig under alt kritik, lød det fra Thorup efter kampen.

  Efter en sæsonstart på 15 kampe uden nederlag, har FCK nu tabt to kampe i træk, og det huer ikke cheftræneren.

  - Vi har tabt to fodboldkampe i streg. Det er ikke godt nok, og det er vi overhovedet ikke tilfredse med. Det er mig der sætter holdet. Vi vandt ikke i dag, og det er mit ansvar.

 19. Juventus henter sæsonens første ligasejr

  Det har næppe været en mindeværdig sæsonstart i Juventus, men nu begynder tingene måske at vende for den italienske storklub.

  Onsdag tog Juventus nemlig sin første sejr i Serie A i denne sæson. Det var dog med hiv og sving, at Spezia blev slået med 3-2.

  Sejren bringer Juventus op på fem point for lige så mange kampe i den italienske liga. Det er otte færre, end Inter har på førstepladsen.

  Det var hjemvendte Moise Kean, der sendte Juventus i front mod Spezia. Angriberen fik sin fodboldopdragelse i Juventus, men blev solgt til Everton i 2019.

  På transfervinduets sidste dag blev det så til et comeback, da Kean blev sendt til Juventus på en toårig lejeaftale.

  Men efter Keans åbningsmål stemplede Spezia altså ind. Scoringer af først Emmanuel Gyasi og efterfølgende Janis Antiste gjorde det til 2-1.

  Cirka midtvejs i anden halvleg pustede Federico Chiesa så liv til Juventus' sejrsdrømme ved at udligne, inden Matthijs de Ligt gjorde det til 3-2 med cirka 20 minutter igen og endte som matchvinder.

 20. Nykøbing FC ydmyger FCK i pokalen

  FC København fik blot en enkelt kamp i denne sæsons pokalturnering. Onsdag aften måtte FCK allerede i turneringens tredje runde, som holdet trådte ind i, se sig elimineret.

  På udebane mod Nykøbing FC, der har den tidligere topspiller Claus Jensen som cheftræner og formand, tabte Jess Thorups tropper med 0-3.

  Det undertippede hjemmehold var klart bedst i første halvleg, og efter pausen formåede Nykøbing at stå imod det hårde FCK-pres.

  FCK blev taget på sengen af det meget veloplagte hjemmehold, som inden der var spillet 20 minutter førte med 2-0.

  I begge tilfælde scorede angriberen Sebastian Koch, der til nytår skifter til Lyngby, og han kronede indsatsen med en assist i slutfasen.

  Dermed måtte FCK for anden gang på fire dage se sig slået uden at score selv. Søndag tabte man 0-1 til FC Midtjylland i Superligaen efter at have spillet mere end en time i overtal.

 21. Vejle afværger pokalchok med tre mål i tillægstiden

  Vejle Boldklub ligger isoleret i bunden af Superligaen, og onsdag var det meget tæt på, at traditionsklubben også røg ud af DBU Pokalen, men et vanvittigt comeback afværgede exit.

  Vejle var kort før tid bagud med 1-3 på udebane mod Vanløse fra 3. division, men med tre mål i tillægstiden vandt superligaholdet med 4-3.

  De tre mål faldt endda i undertal, da Denis Kolinger var gået ud med en skade.

  Vejle havde nogle normale reserver i startopstillingen, men havde dog også en række vanlige startere på banen, hvorfor man måtte forvente, at Vejle vandt uden de store problemer, men sådan skulle det ikke gå.

  Saeid Ezatolahi bragte ellers Vejle planmæssigt foran midtvejs i første halvleg, men kort før pausen sørgede Kasper Sindahl Lauritzen for balance i stillingen.

  Efter lidt mere end en times spil begyndte det for alvor at lugte af en overraskelse, da Ayoub Sørensen udnyttede et straffespark til at score til 2-1.

  13 minutter før tid øgede Esajas La Cour til 3-1 for Vanløse, og så var der for alvor lagt op til fest i Vanløse.

  Men Vejle ville det anderledes i kampens tillægstid. Med to mål sørgede Lukas Engel for 3-3, og da man indstillede sig på forlænget spilletid, scorede Andres Ponce Vejles sejrsmål og fuldendte det vanvittige comeback.

 22. FCM sætter danmarksseriehold på plads i pokalen

  FC Midtjylland kom planmæssigt sikkert fra land, da Superligaens førerhold mødte danmarksserieholdet Kjellerup IF i tredje runde af Sydbank Pokalen.

  FCM vandt sikkert med 5-0 efter 2-0 ved pausen.

  FCM spillede sig til et hav af chancer i første halvleg, men Kjellerup var faktisk også tæt på at komme på 1-0 efter et kvarter, da FCM-keeper Elias Olafsson måtte finde en refleksredning frem, da der blev afsluttet fra klos hold.

  Det undertippede hjemmeholdt formåede at holde stand i præcis en halv time, før Evander kom på skudhold og scorede højt i målet til 1-0. Fire minutter senere øgede Awer Mabil med hovedet efter et hjørnespark.

  Efter pausen angreb midtjyderne knap så intenst, men i 60. minut blev det alligevel 3-0 ved Victor Lind.

  Kort efter øgede indskiftede Aral Simsir til 4-0, og unge Victor Lind cementerede sejren med sit andet mål i kampen

 23. Uefa kritiserer VM-plan og ønsker dialog med Fifa

  Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) drøm om at afholde VM hvert andet år i stedet for hvert fjerde år er ikke blevet taget godt imod af Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

  Tidligere har Uefa-præsident Aleksander Ceferin kritiseret idéen kraftigt, og onsdag er Uefa så kommet med en officiel udtalelse om emnet.

  Her kritiserer Uefa blandt andet måden, Fifa har fremsat VM-planerne på. I maj blev det i Fifa besluttet, at man i Fifa ville undersøge muligheden for at afholde VM hvert andet år som en del af en generel omstrukturering af den internationale fodboldkalender.

  Siden har Fifa promoveret VM-idéen kraftigt, blandt andet med hjælp fra fodboldikoner som Peter Schmeichel og brasilianske Ronaldo.

  Forbundet skriver desuden, at man sammen med de europæiske fodboldforbund har bedt om at få et møde med Fifa, men at man ikke har fået svar på, om det kan lade sig gøre.

  Uefa-præsident Aleksander Ceferin har tidligere luftet muligheden for, at de europæiske lande ville boykotte VM, hvis det bliver afholdt hvert andet år.

 24. Formand i Parken: En udvidelse af stadion er ikke rentabel

  Københavns Kommune har afsat en million kroner til at afsøge mulighederne for at øge tilskuerkapaciteten i Parken, hvor der i øjeblikket er plads til godt 38.000 tilskuere.

  Landsholdets popularitet er historisk høj, og Kasper Hjulmands tropper spiller derfor for tiden for fyldte tribuner, så en udvidelse burde ligge lige for.

  Sådan ser man dog ikke på det hos Parken Sport & Entertainment, der ejer Parken og er selskabet bag FC København, der også benytter Parken til deres hjemmekampe.

  - Hånden på hjertet så forventer vi ikke at have 50.000 tilskuere til alle kampe, om det er i Superligaen eller landsholdet, siger formanden for Parken Sport & Entertainment, Allan Linneberg-Agerholm til Berlingske.

  - Udfordringen bliver økonomien. For vi er et privatstadion, der betaler husleje og ejendomsskat. Og de der ekstra pladser vil alt andet lige ikke i sig selv være rentable. Det tror jeg simpelthen ikke, siger han.

 25. Dansk stafethold ender på sjetteplads ved cykel-VM

  For kun anden gang nogensinde blev der onsdag afholdt holdstafet ved VM i landevejscykling.

  Disciplinen, hvor tre mænd og tre kvinder fra hvert land sammen kæmper i hver deres holdtidskørsel, blev indført ved verdensmesterskaberne i 2019, men droppet sidste år ved det skrabede, coronaprægede VM i Italien.

  I 2019 blev Danmark nummer otte, og i år endte det med en dansk sjetteplads.

  Tyskland tog guld, mens de forsvarende verdensmestre fra Holland måtte nøjes med sølv. Italien endte med bronze.

  Disciplinen blev afviklet som en stafet med to holdtidskørsler. Først kørte tre mænd 22,5 kilometers. Når rytter nummer to passerede målstregen, kørte de tre kvinder ud på de sidste 22 kilometer.

  Den danske stafet bestod af

  Magnus Cort, Mikkel Bjerg, Mathias Norsgaardme, Emma Norsgaard, Julie Leth og Amalie Dideriksen.

  Cykel-VM fortsætter resten af ugen. Lørdag og søndag afvikles henholdsvis kvindernes og mændenes linjeløb.

 26. Ståpladser tilbage i engelsk fodbold efter 25 års fravær

  Fra årsskiftet kan engelske fodboldfans igen se frem til at kunne købe billetter til ståpladser på udvalgte stadioner.

  Det har regeringen i Storbritannien besluttet, skriver Reuters.

  Regeringen har bedt landets Sports Grounds Safety Authority (SGSA) om at igangsætte arbejdet med at kunne tillade ståpladser på stadion i landets to bedste fodboldrækker, Premier League og The Championship.

  Det er første gang i 25 år, at det bliver tilladt. Regeringen ulovliggjorde ståpladser i de to bedste rækker efter ulykken på Hillsborough i 1989, der kostede 96 Liverpool-fans livet.

  Planen er, at en række klubber bliver valgt til et pilotprojekt, hvor ståpladser bliver tilladt og efterfølgende evalueret med henblik på at udbrede det og gøre det permanent.

  Klubberne kan frem til 6. oktober søge om at blive en af dem, som fra årsskiftet kan tilbyde ståpladser.

 27. Ishockeyunion afviser at være blevet tildelt kvinde-VM

  Forvirringen i Dansk Ishockey Union (DIU) har været total i denne eftermiddag, da det tidligere blev annonceret af Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF), at Danmark i 2022 skulle være vært for A-VM for kvinder.

  Dansk Ishockey Union var hurtige til at afvise, at det skulle være tilfældet, og for kort tid siden trak IIHF også nyheden tilbage.

  Direktør for DIU, Ulrik Larsen, udtaler til ritzau, at danskerne blot har vist interesse.

  - Vi har sagt, at vi er interesseret, men er slet ikke i mål med budget, byer med mere, siger Ulrik Larsen.

  - Jeg er lidt ærgerlig over, at en fjer på den måde kan blive til fem høns. At det på grund af en misforståelse kan gå så stærkt, siger Ulrik Larsen.

  Kvindernes A-VM skal afvikles i august 2022.

 28. Danmark skal være VM-vært i ishockey i 2022

  Rettelse: Danmarks Ishockey Union afviser at være blevet tildelt værtskabet for næste års A-VM for kvinder. Den Internationale Ishockeyunion har trukket nyheden tilbage.

  Når kvindernes VM i ishockey skal afholdes i 2022, bliver det med Danmark som vært.

  Det oplyser Det Internationale Ishockeyforbund på sin hjemmeside. Der er dog endnu ikke sat navn på værtsbyerne, og forbundet oplyser, at man fortsat er i dialog med de potentielle lokationer for slutrundens kampe. Men det står altså klart, at det danske landshold er på hjemmebane til august næste år.

  Danmark var også repræsenteret ved det seneste A-VM i Canada, som blev afviklet i august. Det blev dog ikke til nogen sejr, og landsholdet måtte se sig slået af Tjekkiet, Japan, Tyskland og Ungarn.

  Tidligere har VM været droppet i OL-år. Men det har Det Internationale Ishockeyforbund ændret, så de to turneringer fremover kan afvikles samme år. Derfor skal Danmark altså være værter for verdens bedste ishockeynationer i 2022.

 29. Hjulmands tropper er 'Årets Hold' i tysk sportsmedie

  • Landstræner Kasper Hjulmand og anfører Simon Kjær modtager prisen på vegne af landsholdet. (Foto: Ritzau Scanpix)
  • Landsholdet er et forbillede for, hvordan folk skal behandle hinanden, siger Kasper Hjulmand i interviewet med Sport Bild. (Foto: (c) Ritzau Scanpix)
  1 / 2

  Under overskriften 'Danke für den Zusammenhalt!' hylder Sport Bild det danske fodboldlandshold for at vise verden, hvad sammenhold går ud på.

  Det tyske medie kårer landsholdet som 'Årets Hold' for at udvise en 'utrolig holdånd' i det værst tænkelige øjeblik, da Christian Eriksen faldt om med hjertestop i Parken.

  Efterfølgende opnåede de danske fodboldherrer endda det næstbedste danske resultat ved en EM-slutrunde, da endestationen blev semifinalen mod England i London.

  Landstræner Kasper Hjulmand kvitterer for hæderen i et interview med Sport Bild.

  - Jeg er meget stolt over denne pris. Det er en stor hæder, som hylder hele teamet. Jeg kunne ikke udpege en enkelt spiller eller medarbejder, fordi alle gjorde et fantastisk stykke arbejde.

  - For mig er teamet et forbillede for, hvordan folk skal behandle hinanden.

 30. Ny storsejr til de danske fodboldkvinder i VM-kvalifikationen

  De danske spillere fejrer en scoring af Signe Bruun. (Foto: AZIZ KARIMOV © Ritzau Scanpix)

  Der var ingen tvivl om resultatet, da Danmarks landshold i kvindefodbold tirsdag aften vandt 8-0 over Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen.

  Allerede efter tre minutter bragte Signe Bruun danskerne foran, og herfra så de sig ikke tilbage resten af opgøret.

  Med sejren har Danmark nu vundet de to første kampe i kvalifikationen til verdensmesterskaberne i New Zealand og Australien i 2023. Dét endda med en imponerende målscore på 15-0.

  Danmark er placeret på førstepladsen i gruppe E med seks point. Rusland, som må anses for den farligste rival, er også noteret for seks point efter to kampe.

  Nummer et går direkte videre til VM, mens tre toere går videre via playoffkampe.

 31. Ungarns fodboldlandshold straffes med millionbøde og tomt stadion for tilskuerracisme

  Da Ungarn og England mødtes i kvalifikationen til fodbold-VM tidligere på måneden, var det ikke den engelske sejr, der stjal fokus.

  Det var derimod, at dele af Ungarns hjemmepublikum kampen igennem overfusede flere af de engelske spillere med racistiske tilråb.

  Det har fået det internationale fodboldforbund, Fifa, til at reagere ved at sanktionere Ungarn med en bøde på 1,5 millioner kroner og mindst én hjemmekamp uden tilskuere.

  Sker der noget lignende inden for de næste to år, vil Ungarn automatisk skulle spille endnu en kamp uden tilskuere.

  Det var særligt de to englændere, Jude Bellingham og Raheem Sterling, som publikum rettede abelyde imod.

  Udover racismen blev Ungarn også straffet for, at der blev kastet genstande på banen, blandt andet fyrværkeri. (Foto: Leonhard Foeger © Ritzau Scanpix)
 32. Dansk juniorrytter vinder VM-guld i enkeltstart

  Den danske cykelrytter Gustav Wang vandt tirsdag VM-guld i juniorernes enkeltstart i belgiske Brugge. Den 18-årige temporytter var 25 minutter og 37 sekunder om at fuldføre enkeltstarten, der var 22,3 kilometer lang.

  - Det føles fantastisk. Det føles godt at bevise, at jeg er den bedste, siger Gustav Wang til TV2 Sport.

  Det var meget tæt på to danskere på podiet hos juniorerne, da Carl-Frederik Bevort blev nummer fire - 30 sekunder efter Gustav Wang.

 33. "Guld"-mundur bliver ligatræner i Danmark

  Den tidligere danske landstræner, islændingen Gudmundur Gudmundsson, bliver cheftræner i Fredericia. (Foto: damir Sagolj © Scanpix Denmark)

  I 2016 var islændingen Gudmundur Gudmundsson landstræner for Danmark, da håndboldherrerne vandt OL-guld i Rio. Nu skal han være cheftræner for Fredericia HK i den danske herreliga, hvor han tiltræder efter denne sæson.

  - Gudmundur er en træner på øverste hylde med rigtig meget erfaring. Han har været klubtræner og landstræner og har været i stand til at skabe gode resultater på et langsigtet plan.

  - Det er det, vi også forventer, at han kan gøre i Fredericia, siger Fredericia-direktør Thomas Renneberg-Larsen til TV2 Sport.

  Tidligere mandag oplyste Fredericia Håndboldklub, at cheftræner Jesper Houmark, stopper i sit nuværende job til sommer, men fortsætter i en ny rolle.

 34. Holger Rune uddeler to æg til spanier i ATP-turnering

  Man behøvede ikke være dansker for at se, hvor overbevisende tennistalentet Holger Rune var, da han tirsdag spillede sig videre til anden runde af ATP-turneringen i franske Metz.

  18-årige Rune vandt med de sikreste cifre af alle, 6-0 og 6-0, over spanieren Bernabe Zapata Miralles, der er nummer 119 på verdensranglisten. Det skal dog nævnes, at Miralles flere gange modtog behandling for en skade undervejs.

  I næste runde møder Holger Rune italieneren Lorenzo Sonego. En markant sværere modstander, som ligger helt oppe som nummer 24 i verden.

 35. Emma Norsgaard bliver nummer 12 ved VM i enkeltstart

  Cykelrytteren Emma Norsgaard endte mandag som nummer 12 på enkeltstarten ved VM i Belgien.

  Den hollandske cykelstjerne Ellen van Dijk indfriede som en af de helt store favoritter forventningerne og vandt guldet.

  Schweizeren Marlen Reusser tog sig af sølvet, da hun blev toer - ti sekunder efter Ellen van Dijk.

  Der var yderligere metal og hæder til Holland, da Annemiek van Vleuten blev treer og snuppede bronzen - 24 sekunder efter vinderen.

  Der var mere dansk deltagelse i form af 20-årige Rebecca Koerner, der i sin VM-debut endte som nummer 31 lidt over fire minutter efter vinderen.

 36. Chris Ankers enke: 'Savnet er ubeskriveligt stort'

  Det var et ubegribeligt chok, der ramte familien, da Chris Anker Sørensen i lørdags afgik ved døden.

  Det skriver Michelle Moestrup Sørensen, Chris Anker Sørensens enke, i en pressemeddelelse.

  - Sorgen og savnet er ubeskriveligt stort, og intet kan lindre den svære proces, vi nu skal igennem, skriver Michelle Moestrup Sørensen.

  Hun takker for den støtte, familien har modtaget fra alle.

  - Alle de smukke ord om Chris, der nu strømmer ind fra nær og fjern, varmer os meget og hjælper i en forfærdelig svær tid.

  - Han har rørt og begejstret mange med sin cykling, sine historier og sit varme, dejlige væsen. Det er tydeligt, at han har gjort en forskel og brændt sig fast i mange menneskers bevidsthed, skriver Michelle Moestrup Sørensen.

  Hun skriver samtidig, at hun håber, at alle vil respektere, at familien har brug for ro og privatliv i denne tid.

  Chris Anker Sørensen døde lørdag efter en trafikulykke i Belgien. Han blev 37 år gammel.

 37. 'Det var for Chris!': Ny dansk verdensmester sender hilsen til Chris Anker Sørensen

  Den dobbelte europamester i enkeltstart for U23-ryttere, Johan Price-Pejtersen, kan nu også kalde sig verdensmester.

  Mandag tog han guld i de unges disciplin ved at tilbagelægge de 30,3 kilometer på 34 minutter og 29 sekunder ved VM i Belgien.

  Danskeren var ti sekunder bedre end Lucas Plapp fra Australien, der blev toer.

  Da Johan Price-Pejtersen krydsede målstregen sendte han samtidig en hilsen til Chris Anker Sørensen, der lørdag mistede livet i Belgien.

 38. Riis om Chris Anker Sørensen: 'Jeg kunne se ham som formand for Danmarks Cykle Union'

  Bjarne Riis, tidligere cykelrytter og holdleder for afdøde Chris Anker Sørensen, udtrykker i Ekstra Bladet sit chok over tragedien i Belgien.

  Riis var manden, som i 2007 gjorde den dengang 22-årige jyde til professionel cykelrytter på Team CSC.

  - Chris kunne køre stærkt på cykel, men det var kun den ene side af ham. Han var atypisk på alle fronter. Han var en superintelligent bondeknold, kan man sige, og det er kærligt ment, siger Riis.

  - Han var en, som jeg kunne se som formand for Danmarks Cykle Union om nogle år, for han var også god politisk. Dansk cykling har mistet en stor personlighed, siger Bjarne Riis.

 39. Real Madrid dukker Wass og kompagni med to sene scoringer

  Valencia var på vej mod et stort resultat, da Real Madrid søndag var på besøg i en tidlig topkamp i La Liga.

  Daniel Wass og co. kom foran i anden halvleg og holdt fast i sin føring, indtil stadionuret rundede 85 minutter.

  Herfra gik det hurtigt ned ad bakke for Valencia, der på to minutter gik fra at være foran 1-0 til at være bagud 1-2.

  Det var scoringer af Vinicius Junior og Karim Benzema, der vendte kampen på hovedet. Benzema endte som matchvinder.

  Real Madrid og Valencia var inden kampen á point med ti hver i den sjove ende af tabellen. Nu ligger Real alene i toppen med 13 point. Atlético Madrid og Valencia har 11 og 10 på anden- og tredjepladsen.

  Det var Valencias Hugo Duro, der sendte Valencia i front cirka midtvejs i anden halvleg. En høj bold blev sendt ind i feltet, og med en flot halvflugter sendte Duro bolden i mål.

  Målet udløste et tungt Real Madrid-pres, og gæsterne fra hovedstaden endte altså med at få tre point ud af bestræbelserne.

  Først udlignede Vinicius Junior, og brasilianeren endte med at have næstsidste fod på bolden ved føringsmålet, da han sendte et indlæg ind i feltet, som Karim Benzema headede i kassen.

  /ritzau/

 40. Simon Kjær udgår med skade i italiensk rivalopgør

  Den danske landsholdsanfører måtte lade sig udskifte cirka ti minutter før pausen, med hvad der umiddelbart lignede en muskelskade. (Foto: Nicolò Campo © Nicolò Campo)

  Den danske landsholdsanfører Simon Kjær startede vanen tro inde for AC Milan, der søndag aften mødte rivalerne fra Juventus i den bedste italienske fodboldrække, Serie A.

  Men danskeren måtte lade sig udskifte efter 34 minutters spil, med hvad der umiddelbart lignede en muskelskade i låret.

  Juventus kom foran efter kun fire minutter, og det så endelig ud til, at de skulle have sæsonens første ligasejr.

  Det lykkedes dog ikke, da kampen endte 1-1 efter en udligning af Milans Ante Rebic med cirka et kvarter tilbage.

  Milan derimod har vundet tre ud af fire kampe og har nu ti point – det samme som ligaens tophold, Inter.

  Tidligere søndag måtte den danske landsholdsangriber Kasper Dolberg også udgå med en skade, da Nice spillede 2-2 mod AC Monaco i den bedste franske liga, Ligue 1.

 41. Michael Mørkøv mindes Chris Anker: ’Det er en af mine allernærmeste venner, der ikke er her mere’

  Siden lørdagens tragiske begivenhed, hvor den tidligere cykelrytter og TV 2's cykelekspert Chris Anker Sørensen omkom efter at være blevet påkørt på sin cykel i Belgien, er han blevet mindet i og uden for cykelverdenen.

  Søndag aften delte den tidligere holdkammerat og ven Michael Mørkøv sine personlige minder om Chris Anker Sørensen.

  - Han er en af mine tætteste kammerater og har været det i rigtig mange år. Vi har kørt på hold sammen i syv år, og det var et venskab, jeg var heldig at få, sagde Michael Mørkøv i Sportsmagasinet på DR1.

  - Vi har begge nydt at mødes på en cykeltur og kørt ud for at få en kop kaffe, hvor vi har snakket cykling og familie. Det er en af mine allernærmeste venner, der ikke er her mere.

  Se interviewet med Michael Mørkøv i videoen herunder.

 42. To Haaland-kasser sender Dortmund ét point fra topholdet Bayern

  Fodboldholdet Borussia Dortmund sikrede sig søndag sæsonens fjerde sejr i fem kampe i den tyske Bundesliga, da opgøret på hjemmebane mod Union Berlin blev vundet med 4-2.

  Allerede midtvejs i første halvleg havde Dortmund grundlagt sejren med to scoringer, men Union Berlin fik dog skabt lidt spænding til sidst, før Erling Haaland med sit andet mål scorede til slutresultatet 4-2.

  Dermed er Dortmund på tredjepladsen med 12 point, et færre end førerholdet, Bayern München.

  Senere søndag aften havde Wolfsburg muligheden for at tage førstepladsen og komme på 15 point, men hjemme mod Eintracht Frankfurt blev det kun til 1-1, og Wolfsburg har efter sit første pointtab 13 point ligesom Bayern.

  Efter Dortmund-sejren er Haaland i spidsen for topscorerlisten sammen med Bayerns Robert Lewandowski. De er begge noteret for syv mål efter fem runder.

  /ritzau/

 43. FCM's ti mand slår FCK og overtager Superligaens førsteplads

  FCM er nyt tophold i ligaen efter ni runder, mens FCK nu er nummer to. (Foto: LISELOTTE SABROE © RITZAU/SCANPIX)

  FC Midtjylland vandt søndag Superliga-topbraget mod FC København med 1-0 i et udsolgt Parken.

  Opgørets eneste mål blev sparket ind af de midtjyske gæsters Júnor Brumado kort efter starten på anden halvleg. Det var på trods af, Midtjylland var reduceret til ti spillere, da Evander fik rødt kort for en stempling efter 26 minutters spil.

  Hjemmeholdet formåede dog ikke at konvertere overtallet til mål, og de måtte i stedet indkassere holdets første nederlag i denne sæson.

  Med 21 point på kontoen overtager FC Midtjylland Superligaens førsteplads – ét point foran rivalerne fra FCK på andenpladsen.

 44. Topholdet Chelsea slår Tottenham i danskermøde

  Chelsea har håneretten over lokalrivalerne fra Tottenham i den kommende tid. (Foto: TONY OBRIEN © Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen og Chelsea vandt søndag 3-0 over Pierre Emile Højbjerg og lokalrivalerne fra Tottenham i den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

  Efter en målløs første halvleg slog Chelsea til kort inde i anden med to mål inden for det første kvarter. I tillægstiden lukkede Antonio Rüdiger kampen ved at score til slutresultatet.

  Sejren efterlader Chelsea på 13 point og på førstepladsen i Premier League-tabellen – á point med Liverpool og Manchester United.

  Tottenham har nu tabt to kampe i træk og er på syvendepladsen med ni point.

  Både Andreas Christensen og Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen for deres respektive hold.

 45. Dansk sportschef om kajak-VM: 'Det er et fantastisk resultat'

  Det har været en god weekend for Danmark, der afsluttede VM med fem medaljer i kajaksprint på Bagsværd Sø.

  Efter sidste løb med dansk deltagelse, hvor Mads Pedersen vandt bronze i 5000 meter enerkajak, var sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund Lars Robl mere end tilfreds med de danske roeres præstation.

  - Fem medaljer er lidt mere, end hvad vi er vant til, og det er et fantastisk resultat for Dansk Kano og Kajak Forbund, siger han.

  Med det flotte resultat i ryggen vurderer sportschefen, at der er grund til optimisme på vegne af dansk kajak.

  - Vi kigger allerede nu mod OL i Paris i 2024, og det ser virkelig godt ud for vores unge seniorelite og det pres, der kommer fra U23 og de andre unge, som er på vej.

  De danske medaljevindere er Emma Aastrand Jørgensen (guld i 200 meter enerkajak og bronze i 500 meter enerkajak), Simon Jensen og Morten Graversen (sølv i 1000 meter enerkajak), Pernille Knudsen (bronze i 1000 meter enerkajak) og Mads Pedersen (bronze i 5000 meter enerkajak).

  /ritzau/

 46. Hammerkaster slår dansk rekord for niende gang i år

  Katrine Koch Jacobsen (tv.) vandt tidligere på sommeren sølv ved U23-EM. (Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Tobias Lackner © imago images/Beautiful Sports)

  Den danske hammerkaster Katrine Koch Jacobsen fra Sparta Atletik understreger gang på gang, at hun er den absolut bedste danske kvindelige hammerkaster.

  Tilbage i marts satte hun sin første danske rekord, og siden har hun overgået sig selv hele otte gange. Senest gjorde hun det lørdag ved Kip Keino Classic i Kenya, hvor hun kastede 71,09 meter.

  Rekorden sikrede også Katrine Koch Jacobsen sejren, da hun kastede mere end halvanden meter længere end de nærmeste konkurrenter.

 47. Sønderjyske slår Brøndby med scoring i tillægstiden

  (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

  Det så længe ud til at blive en målløs deler, da de danske mestre i fodbold, Brøndby IF, søndag gæstede Sønderjyske i Superligaen.

  Det var da lige indtil, hjemmeholdets Abdulrahman Taiwo scorede til 1-0 efter 91 minutters spil og sikrede Sønderjyske sæsonens anden sejr.

  Mens sønderjyderne var storspillende i første halvleg, kom Brøndby igen og sad på meget af spillet i anden halvleg.

  Superliga-sejren var Sønderjyskes første siden 26. juli, og derfor var den også tiltrængt i tabellen.

  Sejren sender Sønderjyske op på tiendepladsen med otte point, hvilket er a point med netop Brøndby på niendepladsen. Det betyder, at AGF nu indtager på tabellens næstsidste plads.

 48. Dansker misser topplacering efter sløj finalerunde

  Den danske golfspiller Marcus Helligkilde kunne drømme stort forud for finalerunden ved turneringen Dutch Open på det bedste europæiske niveau i golf, European Tour.

  Danskeren havde nemlig spillet sig op på en andenplads efter de første tre dage.

  Men da det hele skulle afgøres søndag, faldt danskeren i stedet den forkerte vej i stillingen. En runde i tre slag over par sendte nemlig danskeren på samlet 12 slag under par. Det rakte til en delt 12.-plads.

  Svenske Kristoffer Broberg kunne takket være en fantomrunde lørdag gå ind til finaledagen med et stort forspring, der var stort nok til at sikre ham sejren i samlet 23 slag under par.

  Joachim B. Hansen blev næstbedste dansker på en delt 22.-plads.

 49. Ronaldo på pletten for tredje gang i streg

  For tredje kamp i træk scorede fodboldstjernen Cristiano Ronaldo for Manchester United i den bedste engelske række, Premier League.

  Søndag stod stjernen for udligningen til 1-1 mod West Ham efter 35 minutter. Uniteds Jesse Lingard scorede sejrsmålet til 2-1 i det 89. minut. Dermed vandt United kampen på trods af, West Ham missede et straffespark dybt inden i tillægstiden.

  Med sejren er United er placeret på andenpladsen i Premier League med 13 point efter 5 kampe.

  Cristiano Ronaldo scorede igen for Manchester United, som vandt 2-1 ude over West Ham i Premier League. (Foto: Ian Kington © AFP or licensors)

  Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard var også i aktion med Leicester, der mødte Brighton på udebane.

  Leicester var bagud 2-0 efter 50 minutter og kæmpede ihærdigt for at bringe balance i regnskabet. Nederlaget blev dog en realitet, da kampen endte 2-1. Brighton placerer sig dermed på ligaens tredjeplads med 12 point.

 50. Clara Tauson vinder WTA-turneringen Luxembourg Open

  Det er anden gang i karrieren, Clara Tauson vinder en WTA-turnering. (Foto: Gerry Schmit via www.imago-image © Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisspiller Clara Tauson vinder WTA-turneringen Luxembourg Open.

  I finalen besejrede Tauson den forsvarende vinder, Jelena Ostapenko, i tre sæt, 6-3, 4-6, 6-4.

  Det er anden gang, den 18-årige dansker vinder en WTA-turnering, efter hun i marts vandt Lyon Open. WTA-touren er, undtaget de fire grand slam-turneringer, det højeste niveau.

  Den useedede dansker gik ind til turneringen som nummer 70 på verdensranglisten, mens Ostapenko er nummer 30.

  Når ranglisten opdateres mandag avancerer danskeren knap 20 pladser, så hun placerer sig som nummer 52.

  I 2013 vandt Caroline Wozniacki turneringen, der rangerer på laveste niveau inden for WTA-turneringer.

 51. Kajakroer sørger for endnu en dansk VM-medalje

  Den danske kajakroer Mads Pedersen har sikret Danmark den femte VM-medalje i kano og kajak på Bagsværd Sø.

  Det skete, da han søndag vandt bronze i 5000 meter enerkajak.

  Mads Pedersen blev tidligt i finalen en del af en gruppe, der holdte føringen hele vejen igennem konkurrencen.

  I en længere periode førte danskeren an, men til sidst måtte han slippe ungarske Balint Noe og portugiseren Fernando Pimenta.

  Noe vandt med 0,22 sekunder ned til Pimenta.

Mere fra dr.dk