Seneste sport

Fuglsang taber på de sidste meter efter solotur i Schweiz Rundt

 • Fuglsang taber på de sidste meter efter solotur i Schweiz Rundt

  Det var lige ved og næsten for Jakob Fuglsang på 5. etape af Schweiz Rundt.

  Danskeren angreb på næstsidste stigning og lå længe alene i front. Men med få kilometer tilbage blev Fuglsang indhentet af Richard Carapaz.

  De to fulgtes ad op til mål i alpebyen Leukerbad, men ecuadorianeren var altså hurtigst, da etapevinderen skulle findes. Carapaz trak forbi Fuglsang på de sidste meter og vandt.

  Sejren sender også Ineos-profilen i løbets førertrøje. Den var Mathieu van der Poel tidligere indehaver af, men hollænderen måtte give fortabt på torsdagens stigninger.

  /ritzau/

  Seneste Nyt

 • 18.000 billetter til Danmarks EM-kampe sat til salg

  Det europæiske fodboldforbund Uefa har netop sat 18.200 billetter til salg til Danmarks resterende EM-kampe i Parken mod Belgien og Rusland. Det oplyser DBU.

  EM-kampene var forlængst udsolgte, men mange danske fans fik annulleret deres billetter, da myndighederne på grund af corona blot kunne lukke 15.900 tilskuere ind på Danmarks nationalstadion.

  Som en del af den politiske genåbningsaftale er det dog nu blevet muligt at lukke 25.000 tilskuere ind til Danmarks næste to kampe og ottendedelsfinalen i Parken, der bliver uden dansk deltagelse.

  Derfor får 9.100 rød-hvide roligans nu mulighed for at købe billetter til Danmarks næste kampe.

  Tidligere billetholdere får et link tilsendt i deres mailindbakke og har naturligvis førsteret til billetterne, og blandt den gruppe fans er det først-til-mølle-princippet, der hersker.

  DBU har også skaffet yderligere en bunke billetter til de danske tilskuere, men disse bliver først sat til salg senere.

  Til kampene mod Belgien og Rusland kommer der endnu flere danske fans på lægterne. Billedet er taget inden Christian Eriksens forfærdelige ulykke. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
 • Presset direktør forlader Viborg HK efter fire måneder

  Viborg HK's direktør, Alice Monberg, træder tilbage få måneder efter sin ansættelse 1. februar.

  Jørgen Hansen, som Alice Monberg overtog rollen fra, vender tilbage til posten, efter bestyrelsen har bedt ham om det.

  Årsagen, til at Alice Monberg trækker sig, er stort arbejdspres, oplyser håndboldklubben.

  - Jeg synes, at klubben har mange spændende visioner og arbejder målrettet på at indfri dem, og vi har været et godt match, siger Alice Monberg.

  - Alligevel bliver jeg nødt til at overlade posten til en ny, for jeg har også andre professionelle forpligtelser, og jeg må erkende, at det ikke er muligt at være direktør for Viborg HK, medmindre man er 100 procent til stede stort set 24/7.

  - Det kan jeg ikke levere, men jeg ønsker alt det bedste for klubben og takker for mange gode oplevelser, siger Alice Monberg.

  Siden Jørgen Hansen stoppede som direktør 1. februar, har han været bestyrelsesmedlem, men vender altså nu tilbage i direktørrollen.

 • Eriksens agent: Christian sætter pris på varme hilsner

  Kærligheden er strømmet ind fra nær og fjern til den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen efter hans ulykke lørdag aften.

  Og det er noget, danskeren sætter pris på.

  Det fortæller hans agent Martin Schoots til den italienske avis La Gazzetta dello Sport.

  Schoots snakkede med Eriksen søndag morgen i en samtale, hvor danskeren lavede sjov og lod til at have det godt.

  Her sagde Eriksen, ifølge agenten, at han var glad for alle de varme hilsner fra nær og fjern, der har givet ham en forståelse af, hvor meget kærlighed han har omkring sig.

  Schoots fortæller yderligere, at Eriksen er omgivet af sin familie på Rigshospitalet og afventer yderligere undersøgelser af, hvad der skete, da han kollapsede på banen i opgøret mod Finland i lørdags.

 • Eriksens tidligere holdkammerat tæt på EM-afbud: "Voldsomt påvirket"

  Den hollandske forsvarsspiller Daley Blind overvejede at sige fra til holdets første kamp ved EM som følge af sin tidligere Ajax-holdkammerat Christian Eriksens hjertestop.

  - Det påvirkede mig voldsomt, siger Blind om tv-billederne af den dramatiske hændelse i Danmarks kamp lørdag i Parken mod Finland.

  - Jeg overvejede kraftigt ikke at deltage, siger han om søndagens kamp mod Ukraine, som Holland vandt 3-2 på hjemmebane i Amsterdam.

  Blind blev i 2019 diagnosticeret for betændelse i hjertemusklen og udstyret med en pacemaker, for at regulere hjerterytmen, men i en venskabskamp i august sidste år satte det lille batteridrevne apparat ud og han kollapsede på banen.

  - Jeg har selv oplevet noget tilsvarende, og jeg måtte overvinde nogle mentale forhindringer for at kunne spille videre, siger den 31-årige Blind.

  Christian Eriksen tilbragte sine første år som professionel i Ajax Amsterdam.

 • Finsk profil om Eriksen: 'Hvordan kommer man videre herfra?'

  Den finske midtbanespiller Tim Sparv var på banen, da Christian Eriksen i lørdags kollapsede.

  I et opslag på Instagram fra i aftes reflekterer han over den voldsomme oplevelse.

  - Hvordan kommer man videre herfra? Burde man komme videre? Jeg er sikker på, at vi alle sov elendigt efter gårsdagens kamp. Lige meget om du så det på banen, fra tribunerne eller hjemme foran tv'et, så er det et øjeblik, man aldrig glemmer. Livet føltes skrøbeligt. Usikkert. Kort.

  - Når alt kommer til alt, er det bare fodbold. Det vigtigste er, at to børn stadig har deres far, og Sabrina har sin mand. En familie genforenet. Det er det vigtigste, skriver Tim Sparv, der spillede i FC Midtjylland fra 2014-2020.

 • Holland tager første EM-sejr trods ukrainsk drømmemål

  Det hollandske fodboldlandshold slog her til aften Ukraine i EM-slutrundens hidtil mest målrige opgør. Ved pausen var stillingen 0-0, men det blev der i den grad lavet om på i anden halvleg.

  Blot et kvarter efter pausen havde de orangeklædte hollændere nemlig allerede scoret to gange, og i et stykke tid lignede det også, at 2-0-stillingen ville blive kampens slutresultat. Men i det 75. minut gav Andriy Yarmolenko håb til det ukrainske landshold, da han fra lang afstand scorede et vaskeægte drømmemål.

  Og så spirrede håbet hos ukrainerne, der fire minutter senere udnyttede overtaget til at udligne hollændernes føring til 2-2.

  Men ligesom man troede, at kampen skulle ende uafgjort, dukkede den hollandske højreback Denzel Dumfries op på en dødbold og pandede bolden i mål til 3-2, hvilket også blev kampens slutstilling.

  Du kan se Andriy Yarmolenkos mål i videoen herunder, og de resterende af kampens mål kan du se her.

 • Østrigske målscorere sender hilsen til Eriksen

  Østrigs angriber Michael Gregoritsch holder en t-shirt op med en hilsen til Eriksen. (Photo by MARKO DJURICA / various sources / AFP) (Foto: MARKO DJURICA © Ritzau Scanpix)

  Tusinde mennesker så forskrækkede med, da Christian Eriksen i går kollapsede under Danmarks kamp mod Finland. Sidenhen har flere sendt varme tanker og hilsener til den danske landsholdsspiller.

  I Østrigs EM-kamp mod Nordmakedonien, blev endnu en hilsen sendt i retningen af den danske landsholdsprofil.

  Ved to af Østrigs scoringer i kampen hev de østrigske målscorere nemlig en t-shirt frem, hvopå der stod en hilsen til danskeren.

  - Eriksen, stay strong, stod der på t-shirten.

  Du kan se østrigernes hilsen til Eriksen i videoen herunder:

  Kampen mellem Østrig og Nordmakedonien endte 3-1, og du kan se alle målene lige her.

 • Novak Djokovic triumferer i French Open

  Serberen Novak Djokovic vinder grand slam-turneringen French Open.

  Tennisstjernen kan dermed skrive grand slam-titel nummer 19 på sin efterhånden alenlange liste over trofæer.

  I finalen besejrede Djokovic den unge græker Stefanos Tsitsipas i fem sæt - 6-7, 2-6, 6-3, 6-2 og 6-4.

  Det er anden gang i karrieren, at Djokovic vinder French Open efter triumfen i 2016. De 19 grand slam-titler er kun overgået af Rafael Nadal og Roger Federer, der har 20 hver.

 • Aalborg Håndbolds Champions League-sæson ender med sølvmedaljer

  En vild og imponerende Champions League-sæson for Aalborg Håndbold sluttede søndag aften med et klart finalenederlag på 36-23 til FC Barcelona.

  Aalborg Håndbold fik ellers en rigtig god start på finalen og var foran både 4-1 og 5-2. Men det spanske mandskab kom igen og havde resten af kampen ingen problemer med at score mål og til sidst hive sejren i hus.

  Nederlaget tager intet fra den imponerende bedrift, det var for Aalborg at nå hele vejen til finalen. Lørdag slog holdet Paris Saint-Germain og Mikkel Hansen i semifinalen med 35-33.

  På onsdag skal holdet igen i aktion, når Aalborg spiller den tredje finalekamp om DM-titlen mod Bjerringbro.

  Svenske Jonas Samuelsson så skuffet ud efter finalen. (Foto: Ina Fassbender © Ritzau Scanpix)
 • EM-fan i kritisk tilstand efter fald fra tribunen i England

  En tilskuer til kampen mellem England og Kroatien er i kritisk tilstand.

  Tilskueren faldt ned fra et tilskuerafsnit på Wembley i London, England, og er siden blevet fragtet til hospitalet.

  Det oplyser en talsperson for Wembley Stadium til Sky Sports.

  - Vi kan bekræfte, at en tilskuer faldt ned fra tilskuerpladserne lige efter kickoff i kampen mellem England og Kroatien på Wembley Stadium, lyder det.

  - Tilskueren fik førstehjælp på stedet og blev fragtet til hospitalet i en kritisk tilstand.

  Det oplyses ikke, hvordan uheldet kunne ske, men en undersøgelse er igangsat.

 • Braithwaite: 'I går var et af de mest skræmmende øjeblikke i mit liv'

  Som den første af landsholdsspillerne har Martin Braithwaite sat ord på oplevelsen i går, hvor Christian Eriksen faldt om på banen under kampen mellem Danmark og Finland.

  - I går var et af de mest skræmmende øjeblikke i mit liv, skriver offensivspilleren på Twitter.

  Han sender samtidig tanker til Christian Eriksen, hans kone, børn og familie.

  - Jeg er taknemmelig for, at han er i stabil tilstand og i live. Lige nu er det alt, der betyder noget. Håber at se dig snart, min ven, skriver Braithwaite efterfulgt af et hjerte.

  Braithwaite var selv på banen, da Eriksen faldt om, og var blandt de spillere, der dannede ring om ham, mens han modtog hjertemassage.

 • Fuglsang tager podieplads i Schweiz Rundt

  Det blev ikke til den helt store triumf for Jakob Fuglsang på 8. og sidste etape af Schweiz Rundt.

  Danskeren lå godt til i klassementet og drømte formentlig om at vippe Richard Carapaz af World Tour-cykelløbets førsteplads. Men sådan blev det ikke.

  Ineos-stjernen holdt fast i sin føring og vandt Schweiz Rundt, men Fuglsang endte med en trøstpræmie. Danskeren startede dagen som nummer fire i klassementet, men sluttede på podiet som nummer tre.

  Fuglsang slutter med 1 minut og 15 sekunder op til Carapaz. Rigoberto Urán havde kun 17 sekunder op til Carapaz inden etapen, men colombianeren lykkedes trods flere forsøg ikke med at ryste Carapaz af sig.

  Gino Mäder (Bahrain) vandt etapen. Schweizeren kom til mål med Michael Woods, efter at de to var kørt fra favoritgruppen på sidste stigning. De blev ikke indhentet på nedkørslen mod mål, og Mäder endte med at slå Woods i spurten om sejren.

  /ritzau/

 • England åbner EM på Wembley med sejr over Kroatien

  England sikrede sig søndag en god EM-start ved at sikre en 1-0 sejr over Kroatien i gruppe D.

  Englænderne, der spillede kampen på hjemmebanen Wembley i London, skulle helt hen i anden halvleg, før det lykkedes at score og sikre sejren.

  Det var Manchester City-stjernen Raheem Sterling, der sendte englænderne i front.

  Gruppens andre hold Skotland og Tjekkiet spiller mandag.

  Raheem Sterling scorede til 1-0 i kampen mod Kroatien. (Foto: GLYN KIRK © Ritzau Scanpix)
 • Christian Eriksen husker ikke meget fra kollapset i går - og var mere optaget af, hvordan holdkammeraterne havde det

  Christian Eriksen husker ikke meget fra da han kollapsede i går.

  Det fortæller landsholdstræner Kasper Hjulmand på DBU's pressemøde, der finder sted i Helsingør.

  Ifølge landstræneren var Christian Eriksen mere optaget af, hvordan holdkammeraterne havde det end sin egen situation, da han talte med sine holdkommerater på et videomøde tidligere i dag.

  - Det er typisk Christian, indledte Hjulmand med, da han blev spurgt ind til Eriksens besked til hans medspillere.

 • Landstræneren: 'Når jeg ser tilbage, synes jeg ærligt talt ikke, vi skulle have været på banen'

  Det danske fodboldlandshold skulle nok ikke have været på banen igen efter Christian Eriksens kollaps i kampen mellem Danmark og Finland i går.

  Det siger landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde.

  - Set i bakspejlet har jeg også tænkt over, om jeg kunne have gjort noget anderledes. For når jeg ser tilbage, synes jeg ærligt talt ikke, vi skulle have været på banen, siger han.

  - Jeg er så stolt over, at spillerne kunne mobilisere sig til at gøre et forsøg. Det er kæmpe, kæmpe stort. Men jeg har dårlig samvittighed over, at vi var der ude igen, siger Hjulmand.

  Ifølge landstræneren gav EM-arrangøren Uefa landsholdet valget mellem at spille kampen færdig lørdag eller at spille den i dag klokken 12.

 • Christian Eriksen er fortsat stabil og efter omstændighederne okay, lyder det på DBU's pressemøde

  Landsholdsspiller Christian Eriksen er fortsat stabil, efter han lørdag kollapsede på banen under første halvleg.

  Det er kommet frem på et pressemøde, som Dansk Boldspil-Union (DBU) holder lige nu.

  - Christian er fortsat stabil og er efter omstændighederne okay. De test, der er foretaget indtil nu, de er fine, siger landsholdslægen, Morten Boesen.

  - Han er vågen, svarer relevant og klart, og hjertet slår igen, uddyber Boesen, da der bliver spurgt ind til, hvad det betyder, at Eriksens tilstand er stabil.

  Spillerne har talt med Eriksen over video, og han er ved godt mod, fortæller Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, på pressemødet.

  - Det var en kæmpe lettelse for mig at se Christians smil i dag. Det gør en kæmpestor forskel. Det er ingen tvivl om, at vi har været ude i torvene, siger træner Kasper Hjulmand på pressemødet, der finder sted i Helsingør hvor landsholdet har lejr.

  Hvis du vil følge med i pressemødet, kan du læse med i livebloggen eller se med på DR1.

 • Dansk Uefa-repræsentant: Svært at skubbe kampen længere

  Danmarks landsholdsspillere fik lørdag to valgmuligheder efter at have set Christian Eriksen kollapse, kæmpe for sit liv på Parkens græstæppe og se ham komme til bevidsthed igen.

  Spil kampen færdig lørdag aften eller søndag klokken 12.

  Og i praksis kunne det næppe lade sig gøre at skubbe en kamp længere, forklarer Jim Stjerne Hansen, der er næstformand i Det Europæiske Fodboldforbunds,Uefa, disciplinærkomité.

  - For det første skal holdene, der spiller, videre til næste kamp. Det er som regel et par dage efter, så man kan ikke bare flytte den i flere dage.

  - Der er også hensyn at tage til tilskuere. I det aktuelle tilfælde skal finnerne videre til Sankt Petersborg og spille onsdag. Deres tilskuere har garanteret arrangeret at rejse ud af Danmark i dag (søndag, red.), så ville man stille dem ringere.

  - Der er så mange hensyn at tage, så det er ganske svært at flytte den. Det med at flytte den til følgende dag til middag er en mulighed, fordi Uefa og Fifa har erfaring fra mange år med, at det er det muliges kunst, hvis man er i et turneringsprogram, siger Jim Stjerne Hansen.

  Jim Stjerne Hansen har ikke selv været inde over beslutningerne om afviklingen af kampen.

 • Kevin Magnussen vinder første racerløb i otte år

  Den danske racerkører Kevin Magnussen kunne natten til søndag fejre sin første sejr i otte år.

  Det skete, da han sammen med makkeren hos Chip Ganassi Racing, hollænderen Renger van der Zande, vandt nattens løb på bybanen i Detroit i den nordamerikanske sportsvognsserie Imsa.

  Magnussen indledte løbet i Chip Ganassis Cadillac nummer 01 og forvaltede sin pole position perfekt ved at tage føringen ved start.

  Siden kørte Magnussen et flot løb, inden han overlod raceren til Renger van der Zande, der gjorde arbejdet færdigt og sikrede triumfen for Chip Ganassi Racing.

  Detroit Grand Prix er sæsonens korteste løb med sine kun 100 minutter eller ret beset samme længde som et Formel 1-grandprix. Sejren i Detroit var Kevin Magnussens første siden han triumferede ved sæsonafslutningen i Formel Renault 3.5 tilbage i 2013.

 • Peter Schmeichel raser i britisk radio: 'Det er komplet latterligt, at Uefa laver sådan en løsning'

  - Jeg vil gerne sige, at det er komplet latterligt, at Uefa laver sådan en løsning.

  Peter Schmeichel holdt ikke sin kritik tilbage, da han tidligere i dag var igennem til BBC Radio 5 Live.

  Den tidligere landsholdsmålmand rasede over, at det danske landshold måtte spille kampen færdig, efter Christian Eriksen kollapsede på banen cirka 42 minutter inde i kampen.

  - Uefa giver spillerne mulighed for at gå ud og spille resten af kampen, der varer 55 minutter, eller komme tilbage klokken 12 i dag. Hvilken mulighed er det?

  - Det er en latterlig beslutning Uefa har truffet, og de skulle have forsøgt at udarbejde et andet scenarie og have lidt medfølelse, og det havde de ikke, sagde Schmeichel, der er far til landsholdets målmand Kasper Schmeichel.

  Han fortalte samtidig, at spillerne kun ville spille, hvis Christian var i god behold.

  - Og med det, mener jeg, at han var i live, og at spillerne havde talt med ham, så de vidste, at han var okay.

 • Portugisisk landshold ramt af corona

  Portugal- og Manchester City-backen João Cancelo er blevet testet positiv for coronavirus og misser derfor EM.

  Landsholdsspilleren er sendt hjem og i stedet har landstræneren indkaldt AC Milan-spilleren Diogo Dalot, meddeler det portugisiske fodboldforbund søndag.

  Forbundet oplyser samtidig, at den resterende del af truppen er testet negativ forud for den første kamp i slutrunden mod Ungarn på tirsdag.

  Ud over Ungarn er Portugal i gruppe med Frankrig og Tyskland ved EM.

  Portugal er forsvarende europamester efter triumfen i 2016.

 • DBU holder pressemøde klokken 15

  Dansk Boldspil-Union (DBU) afholder søndag klokken 15 pressemøde ovenpå lørdagens dramatiske EM-kamp mod Finland, hvor Christian Eriksen kollapsede og blev behandlet med hjertemassage på banen.

  DBU skrev i formiddag, at Eriksens tilstand fortsat er stabil, og at han stadig er indlagt på Rigshospitalet til yderligere undersøgelser.

  - Vi har her til formiddag været i dialog med Christian Eriksen, der har sendt en hilsen til sine holdkammerater. Hans tilstand er fortsat stabil.

  Eriksen kollapsede på banen efter 42 minutter, da Danmark åbnede EM mod Finland i Parken. Stjernen fik hjertemassage på banen, inden han blev fragtet til Rigshospitalet.

  DR dækker pressemødet i eftermiddag.

 • Dansk triatlet vinder sin første World Cup sejr

  Den danske triatlet Alberte Kjær Pedersen vandt lørdag karrierens første World Cup sejr, da hun sluttede øverst på podiet i mexicanske Huatulco.

  Danskeren brugte samlet 1 time og 24 sekunder på de tre discipliner.

  Alberte Kjær Pedersen har vist opadgående form på det seneste med både en 7. og 10. plads i andre World Cup konkurrencer i år, men det er første gang den 22-årige dansker vinder i det fineste selskab.

 • Kardiolog: Færre end fem atleter kollapser årligt i Danmark under sport

  Det er sjældent, at elitesportsudøvere falder om og i nogle tilfælde dør under den fysiske udøvelse.

  Det fortæller Hanne Rasmusen, der er sportskardiolog og overlæge på hjerteafdelingen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

  - Vi ser desværre, at det sker. Det er heldigvis meget sjældent. Der er under fem tilfælde om året i Danmark, siger hun til Ritzau.

  Danske undersøgelser viser ifølge Hanne Rasmusen, at konkurrenceatleter ikke har nogen øget risiko for hjerteproblemer sammenlignet med ikke-atleter på samme alder.

  Men nogle undersøgelser fra udlandet indikerer, at unge atleter har en let øget risiko for hjerteproblemer.

  - Men det har vi ikke kunnet bekræfte ud fra danske undersøgelser.

  - Der er forlydender om, at de sportsgrene, der hedder start-stop-sport, hvor man pludseligt accelererer, kan give en let øget risiko for hjerterytmeforstyrrelser, siger hun.

  Hanne Rasmussen understreger, at hun ikke har haft med behandlingen af fodboldlandsholdets Christian Eriksen at gøre.

 • DBU med gode nyheder: Christian Eriksens tilstand er fortsat stabil, og han sender hilsen til sine holdkammerater

  Christian Eriksen er fortsat stabil, efter han i går kollapsede under landskampen mellem Danmark og Finland. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  Christian Eriksens tilstand er fortsat stabil, efter han i går kollapsede i Parken.

  Han er stadig indlagt på Rigshospitalet til yderligere undersøgelser, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter.

  - Vi har her til formiddag været i dialog med Christian Eriksen, der har sendt en hilsen til sine holdkammerater. Hans tilstand er fortsat stabil.

  Eriksen kollapsede på banen efter 42 minutter, da Danmark åbnede EM mod Finland i Parken. Stjernen fik hjertemassage på banen, inden han blev fragtet til Rigshospitalet.

  DBU oplyser, at både holdet og stablen omkring landsholdet har fået krisehjælp og bruger dagen på at hjælpe hinanden efter gårsdagens hændelser.

  Hændelsen har fået enorm opmærksomhed verden over, og det danske forbund takker for opmærksomheden.

  - Vi takker for de mange rørende hilsner til Christian Eriksen fra fans, spillere og også fra kongehuset, internationale forbund og klubber med flere.

  - Vi opfordrer til, at hilsner sendes til DBU, hvor vi vil samle og overbringe til Christian og hans familie.

 • Eriksen har sendt besked til holdkammeraterne i Inter

  Sent i aftes sendte Christian Eriksen en besked fra Rigshospitalet til sine holdkammerater i den italienske klub Inter.

  Det oplyser klubdirektør Giuseppe Marotta ifølge fodboldmediet Football Italia.

  - Spillerne er meget tætte, og vi kommunikerede med det samme efter at have set billederne. Vi ville dog ikke være påtrængende og valgte derfor at give ham ro, efter at vi havde fået vished (om hans tilstand, red.), lyder det fra Marotta.

  Beskeden fra Christian Eriksen skal være blevet sendt til Inter-holdets WhatsApp-gruppe.

  Marotta oplyser ikke, hvad det konkrete indhold i beskeden var.

  - Eriksen er under opsyn af dansk sundhedspersonale og det mest rigtige er, at de frigiver informationer, men jeg kan fortælle, at Inters lægefaglige personale har været i kontakt med dem lige fra begyndelsen, siger han.

 • DBU-chef: Spillerne har talt med Christian og spiller kampen færdig for ham

  DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, her netop udtalt sig om landsholdets situation efter Christian Eriksens kollaps på banen under kampen mellem Danmark og Finland.

  - Han faldt om og fik hjælp og hjertemassage på banen. Han var heldigvis vågen, da han forlod stadion, siger han.

  Kampen spilles videre om kort tid. Om den beslutning siger Peter Møller, at det har været vigtigt for spillerne at vide, at Eriksen er okay.

  - Vi har været i kontakt med ham, og spillerne har talt med Christian. Det er den glædelige nyhed. Han har det godt, og de spiller kampen for Christian.

  - Vores tanker er hos Christians forældre og hans familie, siger Peter Møller.

 • Kampen mellem Danmark og Finland fortsættes klokken 20.30

  Kampen mellem Danmark og Finland spilles færdig klokken 20.30. (Foto: Mads Claus Rasmussen)

  Kampen mellem Danmark og Finland bliver spillet færdig i aften. Den spilles færdig klokken 20.30. Det skriver DBU på Twitter.

  Kampen blev afbrudt, efter at Danmarks Christian Eriksen faldt om på banen i slutningen af første halvleg. Eriksen er siden blevet kørt på hospitalet og er vågen og i stabil tilstand.

  Ifølge DBU spilles kampen færdig i dag, fordi spillerne har fået bekræftet, at Eriksen er okay.

  Kamparrangøren UEFA skriver, at kampen spilles videre på opfordring fra begge mandskaber.

 • Christian Eriksen er vågen og i stabil tilstand

  Landsholdets Christian Eriksen er vågen efter at være faldet om på banen. Her bliver Eriksen båret fra banen. (Foto: Friedemann Vogel © AFP or licensors)

  Christian Eriksen er vågen efter at være faldet om på banen i kampen mellem Danmark og Finland.

  Det skriver DBU på Twitter.

  DBU skriver desuden, at Eriksen er blevet kørt på hospitalet og er til yderligere undersøgelser. EM-arrangøren UEFA oplyser desuden, at Eriksens tilstand er stabil.

  Meldingen fik Parken til at eksplodere i et jubelbrøl.

  Kampen mellem Finland og Danmark genoptages klokken 20.30.

 • Christian Eriksen er faldet om under landskampen mellem Danmark og Finland

  Christian Eriksen er faldet om på banen under landskampen mellem Danmark og Finland.

  Eriksen lå pludselig i græsset og lå helt stille. Han har i flere minutter modtaget en form for behandling på græsset.

  Kampen har været afbrudt i adskillige minutter.

  Han bliver netop nu båret fra banen fulgt af hele det danske landshold.

 • '2-0 eller 3-0': Kronprinsen tror på dansk sejr over Finland

  Der er store forhåbninger til det danske fodboldlandshold, der om lidt tager imod Finland til deres første EM-kamp på hjemmebane nogensinde. Og de store forhåbninger er også at finde hos kronprins Frederik, der tror på dansk sejr.

  - Forventningerne er rigtig høje i dag, og forløsningen bør indfries om mere end 90 minutter. Men jeg tror på det. Jeg tror på 2-0 eller 3-0 til Danmark, siger kronprins Frederik.

  Kampen mellem Danmark og Finland kan følges på DR1, DRTV eller på P3.

 • Tjekke overrasker og triumferer i French Open

  Inden årets French Open havde nogen næppe forudset, at kvindernes singlerække ville få en tjekkisk vinder.

  Men lørdag afsluttede 25-årige Barbora Krejčíková en sensationel og overraskende turnering med en finalesejr på 6-1, 2-6 og 6-4 over russeren Anastasia Pavlyuchenkova.

  Krejčíková, som har flotte resultater i double på meritlisten, havde kun været i hovedrunden i single i en grand slam-turnering fem gange tidligere inden årets French Open.

  Hun havde dog vundet sin første WTA-titel tidligere i år, men det må alligevel siges at være en gedigen overraskelse, at hun kunne løfte trofæet på det parisiske grus.

  /ritzau/

 • Fuldstændig vanvittigt! Aalborg Håndbold er i Champions League-finalen

  En kæmpe sensation. Intet mindre.

  Aalborg Håndbold er klar til Champions League-finalen, efter at nordjyderne lørdag vandt 35-33 over Paris Saint-Germain og Mikkel Hansen ved Final 4.

  Der skulle gå ni minutter, inden aalborgenserne kom på tavlen mod et tændt fransk mandskab. Paris var gennem hele første halvleg lige et skridt foran nordjyderne og gik da også gik til pause foran med to, 15-13.

  I anden halvleg lignede Paris Saint-Germain et hold på vej i finalen, da franskmændene bragte sig foran 19-14 efter 35 minutter, men så tog fanden ved Aalborg-målmand Simon Gade. Han rullede fuldstændig gardinet ned mellem stolperne, og i den anden ende bragte Magnus Saugstrup nordjyderne foran for første gang i opgøret, 25-24, med ti minutter tilbage.

  Herfra formåede Aalborg Håndbold at have is i maven og kørte 35-33 sejren hjem. I finalen møder de vinderen af opgøret mellem FC Barcelona og Nantes.

  Aalborgs Nikolaj Lasø i menneskehænder mellem parisernes Dainis Kristopans (tv.) and Nikola Karabatic (th.) under semifinalen ved Champions League Final 4. (Foto: Sascha Steinbach © Ritzau Scanpix)
 • Finsk landstræner inden EM-brag: 'Presset er på Danmark i aften'

  Der er ikke mange, der er i tvivl om, at Danmark løber på banen til EM-premieren mod Finland som store favoritter.

  Heller ikke hos finnerne. Og det har landstræner Markku Kanerva tænkt sig at udnytte.

  - Danmark er under mere pres. De føler ikke, at de skal tabe point til Finland. Det er en stor chance for os, og jeg tror på, at vi får et godt resultat, siger han på pressemødet før kampen.

  Kanerva har stået i spidsen for holdet fra de tusinde søers land i knap fem år. I de seneste år er det blevet til flere store resultater for de finske slutrundedebutanter.

  Det er blevet til en 2-0 sejr i en testkamp over Frankrigs verdensmestre som den klart største sejr. Udover det har finnerne leveret flotte resultater mod vores svenske naboer såvel som Irland, Ukraine og Grækenland de sidste år.

  - Vi har vist de seneste år, at vi kan spille godt mod de store hold, siger landstræner Markku Kanerva.

  Finlands landstræner er ikke bleg for at hjælpe til med at løfte træningsredskaber til den finske træning i Parken frem mod kampen mod Danmark. (Foto: HANNAH MCKAY © Ritzau Scanpix)
 • Stafetkvinder sætter dansk rekord

  Det danske stafethold i 4x100 meter satte ny rekord ved et atletikstævne i Geneve, da de løb over målstregen på 43,71 sekunder.

  De fire kvinder Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde Kramer, Emma Beiter Bomme og Mette Graversgaard blev nummer tre i finalen, hvor de kun blev slået af Schweiz og Holland.

  Herrestafet var også i aktion, men måtte udgå, da sidste løber i kvartetten - Steffen Knudsen - fik en fiberskade. Derfor står de ikke noteret for en tid.

  Den danske kvindekvartet efter at have sat dansk rekord. (Foto: Mikkel Larsen - Dansk Atletik)
 • Danske Spil taber 40 millioner kroner, hvis Danmark vinder EM

  Tiltroen til Danmark er historisk stor i spillemæssig forstand.

  For Danske Spil står til at tabe 40 millioner kroner, hvis Danmark vinder EM i fodbold.

  - Vi har aldrig oplevet den større. Og vi forventer, at der kommer endnu flere spil på Danmark, især hvis det går godt mod Finland i aften, siger oddsansvarlig hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen.

  - Det kan sagtens ende med et tab på et trecifret millionbeløb, hvis Danmark går hele vejen.

  Omkring 50 procent af alle indsatser på EM-vinderen er sat på Danmark, der lige nu giver pengene 26 gange igen hos Danske Spil. Det matcher nogenlunde resten af oddsmarkedet.

  Danske Spil modtog allerede i 2017 indsatser på EM-vinderen, og enkelte spillere fik dengang spillet Danmark som europamester til odds 100.

  Det seneste års tid har oddset ligget på omkring 35-40, men er altså siden faldet yderligere, eftersom holdet har præsteret på banen, og slutrunden har nærmet sig.

 • Landstræner advarer mod iskold Teemu Pukki

  Teemu Pukki til Finlands træning i Parken forud for kampen mod Danmark. (Foto: Jonathan Nackstrand © Ritzau Scanpix)

  Hvis Finland skal overraske Danmark og de øvrige gruppemodstandere ved EM, skal Teemu Pukki formentlig spille en hovedrolle.

  Den 31-årige angriber med en fortid i Brøndby er udset som manden, der skal gøre livet surt for modstanderholdenes forsvar.

  Hans evner på toppen gør ham til en nøglefigur på Finlands landshold, mener Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand.

  - Han er iskold, og han har sin helt store styrke i en mod en-situationer både for Norwich og Finland.

  - Han er ekstremt vigtig, og han har været involveret i en kæmpe del af Finlands mål og chancer. Han laver nogle virkelig fantastiske dybe løb.

  - Han laver bueløb omkring stopperne, giver plads til sig selv, løber i ryggen af stopperne og afslutter rigtig godt, siger Hjulmand forud for lørdagens dyst mellem de to nationer.

  Pukki har spillet 90 kampe og scoret 30 mål for Finlands A-landshold.

  Du kan læse mere om Danmark og Finland på dr.dk/em.

 • Engelske reportere tror på Danmark som EM's store overraskelse

  Næsten alle EM-turneringer har et hold, der overrasker alt og alle.

  Vi husker alle, hvordan det gik i 1992. I 2004 var det Grækenland, fire år senere stod Rusland som EM's store surprise og i 2016 var det vores islandske naboer.

  Men hvem bliver EM's kanin i hatten i år? Det har 13 fodboldskribenter fra den store engelske avis The Guardian forsøgt at gætte på.

  Og her har hele fire af dem valgt Danmark, som dem de tror mest på til at skabe turneringens helt store positive overraskelse.

  - De er meget solide med lige præcis så meget kreativitet, at de kan skabe gode resultater, skriver blandt andet den kendte engelske sportsjournalist og forfatter Jonathan Wilson.

  Og så glemmer vi lige med aftenens kamp mod Finland i baghovedet, at en af de engelske journalister også har de finske slutrundedebutanter som sit bud på en EM-overraskelse.

  En af journalisterne på The Guardian har desuden 20-årige Mikkel Damsgaard her som sit bud på EM's stjerneskud. Spændende... (Foto: Bo Amstrup © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)
 • Ekstatiske Italien-fans afbryder interview efter sejr over Tyrkiet

  Italien besejrede her til aften Tyrkiet med 3-0 i åbningskampen ved EM i fodbold.

  Og den sejr vakte stor glæde hos de italienske fans. Så stor at en række tilskuere fra den fodboldglade støvlenation afbrød et DR-interview umiddelbart efter kampen. Bare se med i vidoen foroven.

  Du kan se kampen mellem Italien og Tyrkiet på fem minutter her.

 • Djokovic vinder over Nadal og booker billet til finalen

  Rafaels Nadals fire år lange herredømme over French Open er slut.

  Sent fredag aften blev den spanske gruskonge sendt ud af dette års udgave af grand slam-turneringen.

  Det skete i et rendyrket tennis-stjernetræf. Det var således Novak Djokovic, der ekspederede Nadal ud af French Open med en sejr i fire sæt med cifrene 3-6, 6-3, 7-6, 6-2.

  Sidste år tabte Djokovic til Nadal i finalen, men nu har serberen altså fået revanche.

  /ritzau/

 • 'Det var en vidunderlig aften': Italiensk landstræner tilfreds efter EM-åbning

  De skulle lige i gang, de kære italienere.

  I åbningskampen ved EM lykkedes det Italien at vinde 3-0 mod Tyrkiet i Rom, men det var først i anden halvleg at scoringerne begyndte at komme. For første halvleg var mildest talt en tam affære, hvor begge hold havde det svært.

  Det erkender den italienske landstræner, Roberto Mancini, efter kampen til RAI Sport.

  - Vi leverede en god præstation. Vi var ikke i stand til at score et mål i første halvleg. Det var ikke nemt, da det var vores første kamp, og Tyrkiet er et rigtig godt hold.

  - Det var vigtigt at starte godt, og det var tilfredsstillende for os, fansene og alle italienere. Det var en vidunderlig aften, og jeg håber, at der kommer flere. Wembley? Der er lang vej endnu. Vi har seks kampe tilbage, udtaler Roberto Mancini.

  Roberto Mancini var tilfreds efter sejren over Tyrkiet. (Foto: Alberto Lingria / POOL © Ritzau Scanpix)
 • EM-fest i Rom: Italien sparker slutrunden i gang med storsejr

  Selvom den italienske sanger Andrea Bocelli smukt indledte EM-slutrunden med 'Nessun Dorma', var der ikke mange store chancer i første halvleg af åbningskampen ved EM mellem Tyrkiet og Italien.

  Men det vendte i den grad i anden halvleg, hvor Italien fortsatte det store pres og efter en lille time bragte sig foran med 1-0 på et selvmål af Merih Demiral.

  Det skulle også blive 2-0 og 3-0 senere i kampen, hvor henholdsvis Ciro Immobile og Lorenzo Insigne sørgede for italienske scoringer. Dermed indledte Italien flot EM-slutrunden med en 3-0-sejr på hjemmebanen i Rom.

  Der var stor glæde hos de italienske spillere, da Lorenzo Insigne scorede til 3-0. (Foto: ETTORE FERRARI / POOL © Ritzau Scanpix)
 • Robert Skov misser Danmarks første kamp ved EM

  I et interview med TV3+ fortæller landstræner Kasper Hjulmand, at Robert Skov ikke når at blive klar til Danmarks første kamp ved EM-slutrunden mod Finland lørdag.

  I den sidste testkamp forud for slutrunden måtte Skov lade sig udskifte, efter at han vred om på anklen mod Bosnien-Hercegovina.

  Selvom der var positive meldinger i løbet af ugen, har han altså ikke nået at blive klar til den første EM-kamp på dansk grund nogensinde.

  Kan mellem Danmark og Finland fløjtes i gang lørdag klokken 18.00. Kampen kan ses på DR1 med optakt fra klokken 13.00.

  Robert Skov er udtaget til sin første slutrunde. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
 • Spansk EM-trup styrkes: Llorente vender tilbage efter negativ test

  Diego Llorente kan ånde lettet op. Forsvarsspilleren er fredag vendt tilbage til den spanske EM-lejr.

  Natten til onsdag kom det ellers frem, at Llorente var blevet konstateret smittet med coronavirus, men det har vist sig at være en falsk positiv.

  Llorente er siden blevet testet negativ fire gange, og derfor kan han altså nu vende tilbage til landsholdet.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa.

  Marcos Llorente (til venstre) blev testet positiv for coronavirus, men er nu testet negativ fire gange. (Foto: JuanJo Martin © Ritzau Scanpix)

  /ritzau/

 • EM er skudt i gang med lufttrommer og fyrværkeri: Se den italienske åbningsceremoni her

  Fodboldfeberen er til at mærke og føle på, for nu er EM endelig skudt i gang. I videoen foroven kan du se, hvordan man på bedste italienske vis kickstarter en slutrunde anno 2021 med lufttrommer, fyrværkeri og storslået musik.

  Åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet er netop blevet fløjtet i gang, og kan følges på DR1, i Liga på P3 og lige her på dr.dk.

 • French Open-succes: Tsitsipas er klar til sin første grand slam-finale

  Fjerde gang var lykkens gang for Stefanos Tsitsipas.

  Efter tre gange tidligere at have tabt en grand slam-semifinale, lykkedes det fredag den græske tennisstjerne for første gang at nappe en billet til finalen i en af sportens største turneringer.

  Tsitsipas skal søndag spille om French Open-titlen efter at have slået Alexander Zverev i fredagens semifinale. Grækeren vandt i fem sæt med cifrene 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 på gruset i Paris og var tydeligt berørt efter den store og hårdt tilkæmpede sejr.

  - Jeg tænker på mine rødder i Grækenland. Min drøm var at spille på de store scener, at spille her ved French Open. Jeg turde ikke drømme om, det ville ske, siger Tsitsipas efter semifinalen.

  Stefanos Tsitsipas vandt over tyske Alexander Zverev i semifinalen. (Foto: GONZALO FUENTES © Ritzau Scanpix)

  /ritzau/

 • Finske landsholdsspillere med dansk fortid: 'Danmark er store favoritter'

  Med henholdsvis seks og fire år i danske fodboldklubber ser de finske landsholdsspillere Tim Sparv og Teemu Pukki i den grad frem til at trække i landsholdstrøjen lørdag, når spillerne skriver historie med Finlands første EM-kamp nogensinde.

  Tim Sparv, der havde en lang karriere i FC Midtjylland, lægger dagen før Finlands EM-møde med Danmark favoritværdigheden over på hjemmeholdet.

  - Jeg synes, Danmark er store favoritter. De har et fantastisk hold med rigtig mange gode spillere i kæmpe klubber i Europa. Vi er underdogs, men det er vi tilfredse med. Det har vi været mange gange, siger Tim Sparv.

  Også den tidligere Brøndby-angriber Teemu Pukki har respekt for danskerne.

  - Vi ved, at Danmark er et stærkt hold, så det kræver, at vi alle leverer vores bedste. Jeg er nødt til at spille som den bedste version af mig selv. Vi er klar til i morgen, siger Pukki.

  Du kan høre, hvad Sparv siger om mødet med Danmark i videoen:

 • Dansk sejr i Schweiz Rundt: Kron får tildelt sejren efter Costa-straf

  Andreas Kron får tildelt sejren på 6. etape af cykelløbet Schweiz Rundt, efter at Rui Costa straffes for at svinge ud i danskerens bane i den afgørende spurt.

  Den danske Lotto-Soudal-rytter kom i mål som nummer to, efter at han blev slået i spurten af den portugisiske rytter Rui Costa.

  Et stort sving af Rui Costa i spurten var med til at bremse den danske rytter, som ellers havde fart nok til at overhale. Efterfølgende var der en lang vurdering af løbets afslutning, som heldigvis for Kron endte med en dansk etapesejr.

  Det er den 23-årige danskers tredje sejr i karrieren.

  Andreas Kron fik tildelt sejren. (Foto: GIAN EHRENZELLER © Ritzau Scanpix)
 • Ungarns premierminister efter buh-råb: Fodboldlandsholds knælen er fremmed kultur for os

  EM i fodbold skydes i gang lige om lidt, og de fleste af de deltagende hold har i løbet af ugen afholdt generalprøver frem mod slutrunden. To af de hold er Ungarn og Irland, der i tirsdags mødtes i Budapest.

  Men da det irske landshold forud for kampen knælede for at vise solidaritet med kampen mod racisme og diskrimantion, blev de mødt af buh-råb fra de ungarske tilskuere.

  Og spørger man ungarns præsident, Viktor Orban, skyldes buh-råbene, at den solidariske gestus ikke hører hjemme i Ungarn:

  - I ungarsk kultur er sådan en gestus kun tilladt i tre tilfælde. I alle andre tilfælde betragtes denne gestus simpelthen som fremmed kultur i Ungarn.

  Et af de hold, der fortsat har tænkt sig at knæle for at udvise solidaritet med kampen mod racisme og diskrimination ved EM-slutrunden, er det engelske landshold.

 • DBU: 25.000 tilskuere kan se EM-kampene mod Belgien og Rusland i Parken

  Danmarks spillere og fans efter EM-kvalifikationskampen mellem Danmark - Schweiz i Parken. Vi håber på lignende scener i de kommende kampe på samme grønsvær. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

  25.000 pladser kan blive besat til Danmarks EM-kampe mod Belgien og Rusland.

  - Vi er glade for, at endnu flere fans kan være på plads i Parken til den største sportsbegivenhed på dansk jord nogensinde.

  - Vi har kæmpet for hver enkelt at de ekstra pladser på stadion, siden regeringen meddelte os, at restriktioner er lempet for antallet af fans i Parken.

  - Både logistisk, sikkerheds- og sundhedsmæssigt har vi arbejdet hurtigt i et rigtig godt samarbejde med myndighederne og UEFA, så flere fans trygt kan færdesstadion, siger Jakob Jensen, direktør i DBU.

  /ritzau/

 • DBU-formand går i corona-isolation og misser EM-åbning

  Efter knap syv års forberedelser må Dansk Boldspil-Unions formand Jesper Møller bide i det sure æble og gå glip af alt det sjove, når Københavns EM-værtsskab i disse dage bliver skudt i gang.

  Han har nemlig holdt møde med en person, der siden er blevet testet positiv for coronavirus, oplyser DBU.

  Derfor må formanden tage en tur i selvisolation og går dermed glip af Danmarks åbningskamp mod Finland og alle de officielle forpligtelser i den forbindelse.

  - Vi har glædet os til denne historiske sportsbegivenhed i Danmark. Derfor er det også bare træls at gå glip af kulminationen på forberedelserne. Men jeg følger naturligvis myndighedernes anvisninger, siger Jesper Møller i en pressemeddelse.

  Møller har ingen symptomer og er desuden testet negativ for corona - også efter det pågældende møde. Administrerende direktør i DBU, Jakob Jensen, overtager formandens opgaver.

  Jesper Møller er gået i selvisolation efter at have været i nærkontakt med en coronasmittet. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Mere fra dr.dk