Holger Rune misser utroligt comeback og er ude af Indian Wells

En dramatisk kamp mellem Stan Wawrinka og Holger Rune endte med et nederlag til danskeren, som ellers var tæt på et utrolig comeback.

Ved den prestigefulde turnering i Indian Wells var Holger Rune mandag aften i aktion mod Stan Wawrinka, som i øjeblikket ligger nummer 100 på verdensranglisten.

Og det blev en kamp, hvor vi var hele arenaen og følelsesregisteret rundt, inden Holger Rune med den mindst mulige margin var ude af ATP-Masters turneringen i Indian Wells.

Danskeren kom skidt fra start i opgøret, men formåede at kæmpe sig tilbage, inden det blev til et snævert nederlag i tredje sæt.

Lidt yderligere malurt i bægeret for Rune-lejren er danskerens tilbagevendende problemer med skulderen, som også her til aften gjorde kampen svær for danskeren i perioder.

I et opslag på Twitter skrev Holger Rune efter kampen, at han endnu ikke har ramt sit ønskede niveau denne sæson.

- I dag føler jeg, at jeg ramte mit laveste niveau (i år, red.). Jeg kæmpede alligevel videre, men det er svært, når du føler, at dine slag, din fysik eller mentalitet ikke spiller. Jeg ved, at jeg nok skal komme tilbage. Det gør jeg altid, skriver Holger Rune.

Selvom Stan Wawrinka i øjeblikket ligger nummer 100 på verdensranglisten, skal man ikke tage fejl af den rutinerede spiller, som har tre grand slam-titler i bagagen.

Holger Runer er ude af Indian Wells-turneringen. (Foto: © Mark J. Terrill, Associated Press)

Strategien for Holger Rune var at tvinge den ældre spiller ud i lange dueller, hvor danskeren skulle have en fysisk fordel. Men i første sæt gik det langt fra efter planen for danskeren.

Den 37-årige Wawrinka vandt stort set alle bolde uden at sende den mere end et par gange over nettet.

I det hele taget var det en frustreret Holger Rune, der kunne se Wawrinka afgøre nærmest alle bolde i første sæt til sin egen fordel. På et tidspunkt lavede schweizeren 14 point i træk, hvilket fik Rune til at vise tydelig utilfredshed med sin egen præstation.

Til sidst formåede Rune dog at bryde til stillingen 5-2, inden han i egen serv måtte afgive første sæt 6-2. Et sæt, der utrolig hurtigt løb danskeren af hænde.

Skaderne plager stadig danskeren

I andet sæt brugte Holger Rune flere pauser på at peptalke sig selv, hvilket virkede til at have den ønskede effekt. Danskeren kom bedre ind i kampen og fik lidt af sin fandenivoldske energi kanaliseret ud gennem ketsjeren.

Ved stillingen 4-3 til Wawrinka i andet sæt måtte Holger Rune modtage behandling af sin skadesplagede højre skulder, og kampen virkede tabt for danskeren, som også kom bagud 5-3 i andet sæt.

Stan Wawrinka kunne til sidst trække sig sejrrigt ud af opgøret. (Foto: © Mark J. Terrill, Associated Press)

På afgrundens rand fandt den 19-årige dansker dog fornyet energi og fik tvunget andet sæt ud i en tiebreak, hvor danskeren i sidste øjeblik formåede at vende det hele på hovedet og tage sætte.

En helt ufattelig udvikling for danskeren, der var helt ude i tovene.

Tredje sæt blev mere tæt end de foregående, og til sidst begyndte trætheden at vise sig hos begge spillere, og Holger Rune måtte til sidst strække våben. Tredje sæt endte 7-5, og danskeren er nu færdig i Californien efter to kampe.

På trods af nederlaget fik danskeren rosende ord med på vejen af sin overmand, Stan Wawrinka.

- Jeg skulle have lukket kampen meget tidligere, men han (Holger Rune, red.) kom tilbage. Han er en fantastisk ung spiller, sagde schweizeren, som tidligere har været ude med riven efter den temperamentsfulde dansker.

- Jeg var lidt heldig til sidst, men jeg er glad for sejren.