Seneste sport

Holland og Østrig sikrer sig EM-avancement

Overblik

 1. Holland og Østrig sikrer sig EM-avancement

  Holland havde allerede sikret sig førstepladsen i gruppe C, men der var stor spænding om, hvem der skulle følge med hollænderne videre til ottendedelsfinalerne.

  Ukraine og Østrig mødtes i en direkte duel om andenpladsen. Østrig slap bedst fra det møde og sikrede andenpladsen med en 1-0-sejr.

  Hollænderne tog en stensikker sejr på 3-0 mod Nordmakedonien, og de orange gør altså rent bord i gruppen med tre sejre i lige så mange kampe.

  Dermed går Holland og Østrig videre til ottendedelsfinalerne, mens Ukraine må vente på, at resten af grupperne spilles færdig, før de ved, om de er med videre på tredjepladsen.

 2. Sprinter afleverer positiv dopingprøve ved OL i Tokyo

  I nat blev den nigerianske sprinter Blessing Okagbare smidt ud af OL, da hun blev testet positiv for brug af væksthormon.

  Nu er den så gal igen.

  Denne gang er det kenyaneren Mark Odhiambo, der har vist spor af brug af anabole steroider.

  Det oplyser Det Internationale Testagentur (ITA) på sin hjemmeside.

  ITA skriver videre, at prøven blev foretaget 28. juli. Odhiambo er nu suspenderet. Han har appelleret sagen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

 3. Den danske 49er sejler sig videre til finalen

  Den danske 49er med Jakob Precht og Jonas Warrer har efter de 12 indledende sejladser kvalificeret sig til medal race på en samlet femteplads efter dagens tre sejladser.

  Her sluttede de som nummer 15, 5 og 8. Specielt den første sejlads gør en lille smule ondt, fordi det gør medaljemulighederne sværere.

  De to herrer er 10 point fra bronzemedaljen, så det bliver svært. Men i medal race tæller point dobbelt, så det er langt fra umuligt. Der venter en spændende finale.

  Der er medal race på mandag.

 4. Den danske 49er FX misser finalesejladsen

  Det var så tæt på.

  Ida Marie Baad og Marie Thusgaard kommer lige akkurat ikke med i medal race. Det står klart efter den sidste sejlads.

  Her skulle danskerne holde sig i top ti, men de sluttede en enkelt placering efter båden fra Singapore, og det var lige nøjagtig nok til at ryge uden for top ti.

  Det er ellers utrolig tæt i kampen omkring top ti. Danskerne slutter på 98 point, mens båden fra Singapore har 97 og den franske og norske båd har 96 på 9. og 8. pladsen.

 5. Dansk windsurfer slutter på syvendepladsen

  Medaljechancerne var blæst væk, men ikke desto mindre var Lærke Buhl-Hansen med i medaljeræset i kvindernes windsurfing-konkurrence.

  I det afgørende ræs blev hun nummer ni, hvilket med den hidtidige pointhøst i de indledende 12 sejladser rækker til en samlet syvendeplads.

  Danskeren forbedrer dermed sit eget resultat fra legene i 2016 i Rio, hvor hun sluttede på 15.-pladsen.

  Kinesiske Yunxiu Lu tog guldmedaljen, mens Charline Picon fra Frankrig og Emma Wilson fra England tog de efterfølgende podieplaceringer.

 6. Anders Antonsen er ude af OL

  Det blev afgjort i tre spændende sæt, da Anders Antonsen her til morgen stod overfor indonesiske Anthony Ginting i kvartfinalen ved de olympiske lege i Tokyo.

  Tidligere på dagen havde Viktor Axelsen sikret sig en semifinaleplads, og kunne Antonsen gøre fynboen kunststykket efter, så var der medaljegaranti til Danmark.

  Sådan skulle det ikke gå, da Ginting viste sig stærkest over de tre sæt, der endte 21-18, 15-21 og 21-18.

  Du kan se højdepunkterne fra hans semifinale i videoen herunder:

 7. Forrygende fynbo: Axelsen smadrer kineser og er semifinaleklar

  Det fynske badmintonfænomen Viktor Axelsen var fuldstændig ustyrlig i sin kvartfinale mod kinesiske kinesiske Shi Yuqi, der er nummer 11 i verden.

  Axelsen er rangeret som nummer to.

  Viktor Axelsen vandt med cifrene 21-13, 21-13 og var i et forrygende spilhumør hele vejen igennem. Axelsen forsøgte sågar at skifte ketsjer midt i en duel undervejs.

  I semifinalen møder Axelsen sensationen Kevin Cordon fra Guatamala.

  - Jeg er helt oppe at køre lige nu. Jeg er pisseglad, siger danskeren efter sejren i kvartfinalen.

  Du kan se højdepunkterne fra opgøret i videoen herunder:

 8. Blume flyver videre til finalen

  De to danske svømmere Pernille Blume og Julie Kepp Jensen endte i hver sin ende på resultattavlen efter semifinalen i 50 meter fri.

  Pernille Blume satte de øvrige svømmere til vægs med en stærk præstation og tog førstepladsen, mens der var lidt mindre fart på Julie Kepp Jensen, der var sidste kvinde oppe af bassinet.

  Blume vandt i tiden 24,08 sekunder foran svenske Sarah Sjöström, der kom ind i tiden 24,13 sekunder.

  Julie Kepp Jensen var 24,98 sekunder om at komme fra den ene ende til den anden.

  Du kan se danskernes heat i videoen herunder:

 9. Mentalt presset: Amerikansk stjerne trækker sig fra flere discipliner

  Det amerikanske gymnastikfænomen Simone Biles trækker sig fra flere konkurrencer ved OL i Tokyo. Det oplyser USA Gymnastics på Twitter.

  Hun kommer heller ikke til at kæmpe om olympisk metal i disciplinerne spring over hest og forskudt barre.

  Tidligere på ugen trak Simone Biles sig fra kvindernes mangekamp og fra holddisciplinen på grund af mentale problemer.

  Der er dog stadig mulighed for at Simone Biles kan deltage i de to sidste individuelle gymnastikkonkurrencer.

 10. Sara Slott Petersen løber sig i semifinalen

  Den erfarne danske hækkeløber Sara Slott Petersen lod sig ikke ryste af en ukrainsk tyvstart og et britisk styrt i kvindernes 400 meter hæk.

  Den 34-årige dansker klemte sig ind på en tredjeplads i sit heat og kvalificerede sig dermed til semifinalen.

  Vinderen af heatet blev den blot 21-årige verdensrekordholder, amerikanske Sydney McLaughlin, der naturligvis også er favorit til at løbe med guldet.

  Sara Slott Petersen har indstillet sig på at indstille karrieren efter OL i Tokyo, så karrieren blev lige forlænget med mindst ét løb mere.

  Du kan se Sara Slotts indledende heat i videoen herunder:

 11. Færdig ved OL: Nigeriansk sprinter tester positiv for doping

  Den nigerianske sprinter Blessing Okagbare er blevet testet positiv for doping. Okagbare testede positiv for et væksthormon.

  Det meddeler Atletikkens Integritetsenhed (AIU).

  Okagbare vandt fredag i sikker stil sit indledende heat i kvindernes 100 meter.

  32-årige Okagbare skulle have løbet 100 meter semifinale i dag, men det bliver der så ikke noget af.

  Dopingtesten blev foretaget uden for konkurrence tidligere på måneden.

 12. Sara Slott drømmer om en sidste finale

  Den danske hækkeløber Sara Slott Petersen ved allerede nu, at hun løber sit sidste løb ved OL i Tokyo.

  Selv drømmer den tidligere OL-sølvvinder om at sætte et flot punktum, fortæller hun til DR Sporten.

  - Der er ingen tvivl om, at det er min drøm at kunne slutte af i en finale. Det ville være et flottere punktum, end hvis jeg bliver smidt ud i indledende, fordi formen ikke er bedre.

 13. Fra sikker føring til nummer chok: Dumdristig taktik gav bagslag

  Den medrivende stafet-disciplin 4x400 meter mix-stafet er det nyeste skud på stammen på det olympiske atletikprogram.

  Fredag løb de to indledende heats af stablen inden lørdagens store finale.

  Mix-stafetten er en kombination af to mandlige og kvindelige sprintere, som hver især i al hast skal tilbagelægge 400 meter, før depechen skal levere videre.

  Og her kan det sagtens betale sig at tænke en smule taktisk.

  Hvem skal duellere mod hvem? Det mest oplagte ville jo være, at de mandlige sprintere løb om kap. Og kvinderne ditto.

  Men Nigeria forsøgte sig omvendt med en lidt anderledes strategi.

  Nigerianerne byttede nemlig om på tredje og fjerde løber for at skabe sig et komfortabelt forspring inden slutspurten. Så Samson Nathaniel tog sin tørn som eneste mand mod seks kvindelige sprintere, mens Patience George som fjerde løber skulle forsøge at sprinte en førsteplads i heatet hjem mod de mandlige konkurrenter.

  Men den modige taktik gik, mildt sagt, fuldstændig galt. Og Nigeria smed en stensikker finaleplads totalt over styr, da stafetholdet gik fra en stensikker førsteplads til en placering som nummer chok. På de sidste 200-300 meter.

 14. Mark Cavendish og stærke sprintere dyster i Danmark Rundt

  Der bliver fuld fart over feltet på sprinteretaperne i cykelløbet PostNord Danmark Rundt, der afvikles fra 10-14. august.

  På startlisten er således store sprinternavne som Quick-Step-stjernen Mark Cavendish, Jumbo-Visma-duoen Dylan Groenewegen og Mike Teunissen samt den regerende europamester, Giacomo Nizzolo, fra Qhubeka-Assos.

  Især Cavendish møder op med selvtillid efter sine fire etapesejre i årets Tour de France, hvor han også snuppede den grønne pointtrøje.

  36-årige Cavendish har tidligere vundet tre etaper i PostNord Danmark Rundt - alle på sidste etape på Frederiksberg - den første i 2007 og den seneste i 2013.

  /ritzau/

 15. Diskvalificering annulleret: USA’s mix-stafethold får medhold i klage

  USA’s stafet-hold i 4x400 meter mix-stafet strøg komfortabelt over målstregen som de første i det første af to heat på det olympiske stadion i Tokyo.

  Alt var tilsyneladende fryd og gammen blandt de amerikanske sprintere. Og forhåndsfavoritterne havde da også sat en tyk streg under deres guld-kandidatur med et imponerende løb.

  Men hurtigt gik det op for de fire toptunede sprintere, at de var blevet diskvalificeret. På grund af et ureglementeret skift med depechen 'uden for den korrekte zone', lød det.

  Dermed var de regerende verdensmestre i den særlige disciplin røget ud i mørket, inden det for alvor var begyndt at spidse til.

  Siden har det amerikanske atletikforbund dog fået medhold i deres klage og på det officielle olympiske website fremgår det nu, at USA er blevet genindsat i lørdagens semifinale.

 16. God anden halvleg sikrer håndboldherrerne sejren mod Portugal

  Håndboldherrerne vinder for fjerde gang i træk ved de olympiske lege i Tokyo.

  Denne gang gik det ud over Portugal, der blev besejret med 34-28.

  De førte kun med en ved pausen, 20-19, men derfra trak danskerne stille og roligt fra i anden halvleg. En kombination af, at der blev lukket af i forsvaret, samt mål i bunkevis af Mathias Gidsel og Mikkel Hansen, gjorde udslaget.

  Danmarks næste kamp er mod Sverige på søndag.

 17. Blume og Kepp svømmer sig i semifinalen i 50 meter fri

  Både Pernille Blume og Julie Kepp har været i vandet i 50 meter fri, og det gik, som man kunne håbe. To danske semifinalepladser er hjemme.

  Pernille Blume svømmede i heat nummer ni, som hun også vandt foran en af konkurrenterne Cate Campbell fra Australien. Den store konkurrent ser dog ud til at være Emma McKeon, der vandt det efterfølgende heat med en olympisk rekord.

  Blume havde den næstbedste tid af alle i den indledende runde.

  Julie Kepp svømmede i heat nummer 11 i tiden 24.70, hvilket også var nok til at skaffe en semifinaleplads blandt de 16 bedste. Hendes tid var den 14. bedste af alle.

 18. Kæmpe overraskelse: Tysker slukker Djokovic' OL-drøm

  Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic er ude af OL.

  I semifinalen bliver han besejret i tre sæt af tyske Alexander Zverev.

  Djokovic har ellers været urørlig hele turneringen, og det så også ud til at fortsætte i semifinalen. Serberen vandt første sæt i suveræn stil med 6-1.

  Derfra kom Zverev dog i gang med storspillet, og han vandt de to næste sæt og kampen.

  I finalen møder Zverev russeren Karen Khachanov.

 19. FCK sælger Viktor Fischer til belgisk klub

  FC København har solgt Viktor Fischer til den belgiske klub Royal Antwerp, skriver den danske klub på sin hjemmeside.

  Han har været en del af FC København siden januar 2018 og nåede at spille 119 kampe og score 29 mål for klubben. Men nu drager han altså mod den bedste belgiske række og en klub, der trænes af danske Brian Priske.

  - Han har været en stærk ambassadør for klubben, og vi har været stolte af at have ham i truppen. Derfor er det også med blandede følelser, at vi sender ham videre, udtaler FC Københavns sportschef, Peter Christiansen.

  Viktor Fischer har i den seneste tid ikke været på samme høje niveau, som da han ankom til FC København for mere end tre år siden. Han ser frem til en frisk start i belgisk fodbold.

  - Jeg er stolt af, at have været en del af FC København, og jeg har gjort, hvad jeg kunne, men tiden er rigtig til at prøve et nyt eventyr, udtaler Viktor Fischer.

  Viktor Fischer har spillet i FC København siden 2018. (Foto: Lars Møller © Ritzau Scanpix)
 20. Anne-Marie Rindoms forspring i guldkampen skrumper efter mareridtsdag

  Anne-Marie Rindom endte med ikke at deltage i tiende og sidste sejlads i indledende i laser radial efter en heftig dramatik omkring et gult flag lige inden sejladsens startskud.

  Derfor noteres Rindom for en sidsteplads, mens konkurrenterne indhenter en stor del af danskerens forspring i den samlede stilling.

  Det er dog stadig Rindom, der er i front i den samlede stilling. Hendes forspring til hollandske Marit Bouwmeester på andenpladsen er svundet fra 21 til 7 point inden søndagens medaljesejlads.

 21. Sydafrikansk svømmer slår dansk verdensrekord og napper OL-guld

  Den sydafrikanske svømmer, Tatjana Schoenmaker, havde fart i både arme og ben, da hun svømmede finale i 200 meter brystsvømning tidligt fredag morgen.

  Ikke nok med at den 24-årige sydafrikaner nappede OL-guldet, så satte hun også verdensrekord med tiden 2.18,95.

  Dermed vælter hun danske Rikke Møller Pedersen af pinden som verdens hurtigste kvinde til at svømme 200 meter brystsvømning.

  Se Tatjana Schoenmaker vinde OL-guld og sætte verdensrekord i videoen i toppen af artiklen.

 22. Dansk-færøsk roer misser medalje med få centimeter: 'Jeg er fandme skuffet'

  Det blev lige ved og næsten for dansk-færøske Sverri Nielsen, da han roede finale i mændenes singlesculler.

  Sverri Nielsen var blandt forhåndsfavoritterne til en medalje, men måtte nøjes med en skuffende fjerdeplads.

  - Jeg er fandme skuffet. Jeg var derude for at prøve at vinde i kampen om en guldmedalje, så jeg havde håbet, at jeg i hvert fald kunne sikre mig metal, sagde Sverri Nielsen kort efter finalen.

  Du kan se Sverri Nielsens finale og høre hans reaktion i videoen ovenfor.

 23. Dansk forhindringsløber skuffet efter OL-exit: 'Mangler at tænke mig om'

  Den danske 3000 meter-forhindringsløber, Ole Hesselbjerg, sluttede natten til fredag sit indledende heat som nummer otte, og dermed misser han videre avancement i atletikdisciplinen under OL.

  Det var derfor en tydeligt skuffet Ole Hesselbjerg, der mødte DR Sportens reporter efter sit OL-exit i 3000 meter forhindringsløb:

  - Jeg mangler at tænke mig om. Jeg skulle have været mere opmærksom, da feltet knækker, siger den danske forhindringsløber.

  Du kan se interviewet med Ole Hesselbjerg i videoen herunder:

 24. OL-dagen i billeder: Få et overblik over dagens danske præstationer

  Herunder kan du se dagens danske resultater fra OL i Tokyo:

  1 / 10
 25. FCK cruiser videre i Conference League-kvalifikationen, mens AGF må vinke farvel til Europa

  FC København spillede sig videre til 3. runde af kvalifikationen til den europæiske turnering Europa Conference League, mens AGF skuffede fælt mod nordirske Larne FC.

  FCK spillede sig videre i sikker stil, da københavnerne på udebane vandt 5-0 mod Torpedo Zhodino og gik videre med 9-1 samlet.

  William Bøving og Rasmus Højlund scorede to mål hver, mens Kevin Diks scorede et enkelt.

  AGF var tvunget til at vinde mod Larne FC, da det blev til et nederlag i det første opgør i Nordirland på 2-1.

  Det startede dårligt, da Jon Dagur Thorsteinsson efter kun 26 minutter af første halvleg fik sit andet gule kort, som dermed blev vekslet til et rødt kort.

  Kort inden pausen bragte Ronan Hale udeholdet foran. AGF svarede tilbage med et kvarter tilbage af kampen, da Patrick Olsen scorede til 1-1, men det var ikke nok til at sikre den samlede sejr.

  Dermed må AGF vinke farvel til europæisk gruppespil.

  I 3. runde skal FCK møde Lokomotiv Plovdiv fra Bulgarien. De to opgør spilles 5. og 12. august med første kamp ude og returkamp i Parken.

 26. Ny smitterekord ved OL: 24 er testet positive torsdag

  Glædestårer, medaljer og kraftpræstationer. De olympiske lege i Tokyo er i fuld gang. Og også denne gang bliver millioner og atter millioner af tv-seere verden over forkælet med intense dueller, olympiske rekorder og forløsende jubelbrøl.

  Men i baggrunden lurer coronaen stadig. Desværre. Og torsdag blev der sat en ærgerlig smitterekord med 24 positive tests, der relaterer sig direkte til legene.

  Det bringer det samlede antal OL-relaterede coronatilfælde op på 193 siden den 1. juli.

  Det har OL-arrangørerne meddelt, skriver bl.a. nyhedsbureauet Reuters.

  Tre af de 24 tilfælde er atleter. Og her er herrernes stangsprings-konkurrence hårdt ramt.

  Den dobbelte amerikanske verdensmester Sam Kendricks er bl.a. blevet tvunget til at melde afbud grundet corona.

  Den amerikanske verdensmester i stangspring 2017 og 2019, Sam Kendrics, er blevet testet positiv med corona og er derfor blevet tvunget til at melde afbud til de olympiske lege i 11. time. (Foto: KIRILL Kudryavtsev © Ritzau Scanpix)
 27. Fodbolddirektør i Esbjerg fB: Det er kaotisk

  - Det er kaotisk. Og jeg er sgu ked af, at det er kommet hertil.

  Sådan lyder det fra Brian Knudsen, der er administrerende direktør i Esbjerg fB, efter spillerne på klubbens superligahold i dag kritiserer klubbens tyske cheftræner, Peter Hyballa, i et åbent brev.

  Spillerne mener blandt andet ikke, at træneren har 'de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen'.

  - Som spiller skal man føle sig tryg og respekteret, når man er på arbejde. Der er foregået nogle ting her, som vi skal tage fat i, og vi skal finde en løsning på det her, siger Brian Knudsen.

  Direktøren vil dog ikke kommentere på, om cheftræneren, der er blevet kritiseret for både psykysk og fysisk at gøre brug af meget hårdhændede metoder i sin trænerrolle, skal afskediges.

 28. Anders Antonsen sikrer sig OL-kvartfinaleplads i badminton

  Anders Antonsen gør det til to ud af to mulige i herresingle i badminton.

  Efter Viktor Axelsens ottendedelsfinalesejr gjorde Antonsen sin landsmand kunsten efter, da han sikrede sig en kvartfinaleplads.

  Den blev sikret ved at slå britiske Toby Penty i to sæt.

  21-10, 21-15 endte det i Antonsens favør.

  Andet sæt var tættere end første, men der var ikke tvivl om, at Antonsen ville tage sejren.

  Antonsen møder i kvartfinalen vinderen af kampen mellem Anthony Ginting og Kanta Tsuneyama.

 29. Esbjerg-spillere udtrykker stærk mistillid til deres træner

  Spillerne i fodboldklubben Esbjerg fB retter i et åbent brev til ledelsen i klubben meget stærk kritik af klubbens tyske cheftræner, Peter Hyballa.

  - Peter Hyballa har efter vores klare opfattelse hverken de fornødne faglige eller menneskelige egenskaber til at lede spillertruppen, står der blandt andet i brevet, som Spillerforeningen har offentliggjort.

  - Vi har svært ved at se, hvordan han på nogen måde kan bringe klubben videre i en retning mod den succes, som vi alle ønsker, og som vi alle er parate til at arbejde hårdt for, står der også i brevet.

  DR Nyheder har fået en kommentar fra klubbens ledelse. Læs herunder:

 30. Knivskarp Viktor Axelsen spiller sig i kvartfinalen ved OL

  Viktor Axelsen er videre til kvartfinalen ved OL.

  I to sæt i ottendedelsfinalen besejrede han Tzu-Wei Wang fra Taiwan.

  21-16, 21-14 lød de danske sejrscifre.

  Viktor Axelsen så knivskarp ud, og især angrebsslagene ind på kroppen af Wang sad lige i skabet fra Axelsen.

  I kvartfinalen møder Axelsen vinderen af opgøret mellem Yu Qi Shi fra Kina og indonesiske Jonatan Christie, der spiller senere i dag.

 31. Jonas Vingegaard forlænger med Jumbo-Visma

  Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard, der imponerede stort ved denne sommers Tour de France, har forlænget samarbejde med sit hold, Jumbo-Visma.

  Den 24-årige dansker har skrevet under på en ny kontrakt, der binder ham til holdet frem til udgangen af 2024.

  Vingegaard debuterede i Tour de France i år og endte på en imponerende andenplads i det samlede klassement.

  Jonas Vingegaard til venstre bliver hyldet for sin andenplads i Touren. (Foto: CHRISTOPHE ENA © Associated Press)
 32. Anne-Marie Rindom fortsætter sin dominans i laser radial-klassen

  Anne-Marie Rindom fortsætter med den forrygende sejlads.

  I torsdagens sidste sejlads var der ingen over eller ved siden af danskeren, der vandt den ottende sejlads i indledende i suveræn stil.

  Dermed holder Rindom fast i sin førsteplads. Der er sejlet otte af de ti sejladser i den indledende del af laser radial-konkurrencen.

  Der resterer to sejladser, som foregår fredag, inden det gælder medaljesejladsen.

  Anne-Marie Rindom har kurs mod guld. (Foto: Carlos Barria © Ritzau Scanpix)
 33. Verdensmesteren i stangspring trækker sig med coronavirus

  Den amerikanske verdensmester i stangspring, Sam Kendricks, har trukket sig fra de olympiske lege. Kendricks er blevet testet positiv for smitte med coronavirus.

  Det oplyser den amerikanske OL-delegation.

  - Vi er kede af at måtte oplyse, at Sam Kendricks er blevet testet positiv for Covid-19 og ikke vil deltage i de olympiske lege i Tokyo, skriver amerikanerne i en pressemeddelelse.

  - I overensstemmelse med lokale regler og protokoller er han nu blevet overført til et hotel, hvor han er i isolation, lyder det videre.

 34. Dansk bronzemedalje i roning

  Frederic Vystavel og Joachim Sutton kan kalde sig olympiske bronzevindere efter en helt forrygende præstation i dagens finale i toer uden styrmand.

  Vystaval og Sutton måtte på de afsluttende meter se sig over skulderen, da den canadiske båd kom buldrende og truede danskernes tredjeplads, men takket være en stærk afslutning kom danskerne ind over målstregen som nummer tre i tiden 6 minutter og 19,88 sekunder.

  Dermed har Danmark nu vundet to medaljer ved OL, da skeetskytten Jesper Hansen tidligere på ugen vandt sølv.

 35. Tysk cykelrytter tager afstand fra sportsdirektørs udråb

  Tidligere på dagen råbte Tysklands sportsdirektør 'Hol die Kameltreiber! Hol die Kameltreiber!' - ’Fang kameldriverne, fang kameldriverne!’, da den tyske rytter Nikias Arndt kørte bag to ryttere fra Eritrea og Algeriet på mændenes enkeltstart.

  Sportsdirektøren, Patrick Moster, har efterfølgende beklaget sit ordvalg.

  Og nu tager Nikias Arndt også afstand fra sportsdirektørens udtalelser. På Twitter skriver han.

  - Jeg er forfærdet over hændelserne ved OL-enkeltstarten og vil gerne distancere mig fra sportsdirektørens tilråb. Sådan nogle ord kan ikke accepteres.

  Du kan se hændelsen her.

 36. FC Midtjylland vinder mod Celtic og sikrer europæisk gruppespil

  Det holdt hårdt, men det lykkedes for de midtjyske ulve at sikre sejren mod Celtic i Champions League-kvalifikationen, der samtidig som minimum sikrer dem kvalifikationen til gruppespillet i Europa League.

  Det første opgør mellem FC Midtjylland og Celtic i Skotland endte 1-1, og midtjyderne skulle derfor gå efter sejren for at avancere til 3. runde af Champions League-kvalifikationen.

  Det startede skidt kort efter pausen, da Celtics anfører Callum McGregor scorede et fantastisk mål til 1-0.

  FCM kom tilbage i opgøret efter en time, da Awer Mabil udnyttede et flot oplæg og med hovedet udlignede til 1-1.

  Det blev også slutresultatet og dermed skulle kampen afgøres i forlænget spilletid. Her var det danske hjemmehold bedst, og det resulterede i en 2-1-scoring af Raphael Onyedika i første halvleg af den forlængede spilletid, hvilket også blev kampens sidste mål.

  FC Midtjylland skal med den samlede sejr møde hollandske PSV i 3. runde af Champions League-kvalifikationen. Vinder FCM kampen, er holdet et dobbeltopgør fra Champions League-gruppespillet. Taber midtjyderne kampen, kan holdet trøste sig med Europa League-gruppespillet.

  Awer Mabil stod for scoringen til 1-0. (Foto: Bo Amstrup © Ritzau Scanpix)
 37. Det belgiske cykelfænomen Evenepoel skal køre PostNord Danmark Rundt

  Det unge belgiske cykelfænomen Remco Evenepoel skal til august køre det danske cykelløb PostNord Danmark Rundt.

  - Jeg skal køre Danmark Rundt for at få noget løbsrytme, siger Evenepoel.

  Den 21-årige belgiske rytter kører for cykelholdet Quick-Step og kommer altså derfor til at stille til start, når løbet begynder i Struer den 10. august.

  Remco Evenepoel har senest været i aktion ved OL i Tokyo, hvor han blev nummer 49 i linjeløbet og ni på enkeltstarten.

  PostNord Danmark Rundt køres fra den 10. til 14. august og kan følges på DR1.

  Remco Evenepoel blev nummer ni på enkeltstarten ved OL i Tokyo. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN © Ritzau Scanpix)
 38. Coronasmitten stiger I Tokyo

  Coronasmitten stiger I den olympiske værtsby, Tokyo. Onsdag nåede smittetallet over 3.000 for første gang.

  Målt per indbygger er smitten fortsat markant lavere end i Danmark. Bekymringen i Japan er, at langt de fleste ikke er færdigvaccinerede endnu.

  I Japan har 26 procent fået to stik, mens tallet i Danmark er 52 procent.

  Derfor beder den japanske premierminister nu japanerne om at følge OL fra sofaen.

  - Under disse omstændigheder vil jeg igen bede alle borgere om, at de undgår unødvendige udflugter, siger Yoshihide Suga.

  Herunder kan du høre DR’s Kim Bildsøe Lassen fortælle om, hvordan japanerne reagerer på den stigende smitte.

 39. OL-dagen i billeder: Få et overblik over dagens danske præstationer

  Herunder kan du se dagens danske resultater fra OL i Tokyo:

  1 / 11
 40. Dansk forsvarsspiller får lang kontrakt i Crystal Palace

  Den danske landsholdsspiller Joachim Andersen fortsætter karrieren i Premier League, hvor han har fået en femårig kontrakt hos Crystal Palace.

  Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

  Forsvarsspilleren, der var med Danmark til EM tidligere på sommeren, forlader dermed Lyon, som har ejet ham siden sommeren 2019.

  I sidste sæson var Joachim Andersen udlejet til Fulham, hvor han undervejs i sæsonen bar anførerbindet i flere kampe og viste gode takter i den bedste engelske række.

  /ritzau/

 41. Dressurfinale: Tysk guld - ingen dansk medalje

  Vi havde store forhåbninger til Cathrine Dufour, og hun lå da også et stykke tid til at nappe en medalje. Men i sidste ende var hendes præstation ikke nok til at vinde metal i freestyle-finalen i dressur.

  Dufour blev nummer fire i finalen, som blev vundet af tyske Jessica Bredow-Werndl foran landsmanden Isabell Werth. Britiske Charlotte Dujardin vandt bronze.

  Danske Carina Cassøe Krüth sluttede finalen på en syvendeplads, mens Nanna Skodborg Merrald blev nummer 11.

  Cathrine Dufour på hesten Bohemian. (Foto: FRISO GENTSCH)
 42. Anders Antonsen spiller sig videre til ottendedelsfinalen

  Anders Antonsen var onsdag eftermiddag i aktion for anden gang ved de olympiske lege, og her tog han endnu engang en sikker sejr.

  I dagens opgør mødte danskeren den azerbajdsjanske badmintonspiller Ade Resky Dwicahyo. I første sæt kæmpede azerbajdsjaneren godt og fik presset Anders Antonsen, men det endte alligevel 21-16 til danskeren.

  I andet sæt fik den danske badmintonspiller et bedre greb om kampen og dominerede i lang tid. Men mod slutningen viste danskeren vævrende spil og lavede en del fejl, men vandt alligevel med 21-15 til sidst.

  Dermed er danskeren som forventet videre til ottendedelsfinalerne efter to sæt, akkurat som Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt sikrede sig avancement tidligere onsdag.

 43. Pernille Blume overvejer at droppe semifinale i 100 meter fri

  Pernille Blume har netop svømmet sig videre til semifinalen i 100 meter fri, men faktisk overvejer hun slet ikke at svømme den, fortæller hun.

  100 meter fri-konkurrencen kolliderer nemlig med Blumes favoritdisciplin, 50 meter fri, som hun også vandt OL-guld i ved legene i Rio i 2016.

  - For at være helt ærlig, så er jeg meget i tvivl om, om jeg skal svømme semifinalen i morgen, og hvis jeg svømmer den, om jeg så skal svømme finale. Så det hele er meget oppe i luften lige nu.

  - 100 fri-finalen kolliderer med der, hvor 50 fri starter, og det vil altid være fedt at stå i en OL-finale mere, men jeg har nogle lidt andre drømme i forhold til min 50 meter, end jeg har på 100 meter, siger Pernille Blume.

 44. Stærk slovener vinder suverænt herrernes enkeltstart ved OL

  Primoz Roglic. Chapeau!

  Sloveneren var urørlig på herrernes enkeltstart og sikrede OL-guldmedaljen.

  På de 44,2 kilometer var han et minut og et sekund hurtigere end nummer to, Tom Dumoulin fra Holland og Rohan Dennis fra Australien på tredjepladsen.

  Kasper Asgreen kørte i mål på en foreløbig tredjeplads, men blev skubbet ned på syvendepladsen, efterhånden som flere ryttere kom i mål.

  Kasper Asgreen sluttede på syvendepladsen - 1 minut og 48 sekunder efter vinderen Primoz Roglic. (Foto: CHRISTIAN HARTMANN)
 45. Superstjernen Simone Biles trækker sig fra OL-konkurrence

  Den amerikanske superstjerne Simone Biles har ikke fået den start på OL, hun nok havde håbet på, og nu trækker hun sig fra kvindernes mangekamp. Det skriver USA Gymnastics på twitter.

  Mangekampen skulle afvikles i morgen, og her er Biles under normale omstændigheder fuldstændig suveræn. Hun har ikke tabt en konkurrence i mangekamp siden 2013, og ved OL i Rio vandt hun også en af sine fire guldmedaljer i netop mangekamp.

  Allerede i går var der knas i Biles ellers normalt så velsmurte gymnastikmaskineri, da hun trak sig fra holdkonkurrencen efter at have udført et spring i disciplinen 'spring over hest'.

  Efterfølgende fortalte Biles, at hun ikke følte sig mentalt klar til konkurrencen.

  Biles er stadig i spil til at de resterende finaler, hun har kvalificeret sig til, som afvikles søndag, mandag og tirdag.

 46. Profil skadet i håndboldherrernes triumf

  Landstræner Nikolaj Jacobsen var ikke udpræget tilfreds med det danske angrebsspil i første halvleg af håndboldherrernes kamp mod Bahrain, men kanonerne blev bedre indstillet som kampen skred frem.

  Det endte derfor med storsejr på 31-21 til de forsvarende olympiske mestre.

  Dermed har Danmark vundet de tre første kampe i gruppespillet, hvor det tidligere er blevet til sejre over værtsnationen Japan og Egypten. Danmark nu klar til kvartfinalerne.

  En stor streg i regningen for danskerne var dog den skade, som Lasse Andersson pådrog sig i første halvleg, hvor han fik et grimt vrid i anklen og måtte udgå.

 47. OL-dagen i billeder: Få et overblik over dagens danske præstationer

  Herunder kan du se dagens danske resultater fra OL i Tokyo:

  1 / 12
 48. Gymnastikstjernen Simone Biles var ikke mentalt klar til finalen

  Den amerikanske gymnastikstjerne Simone Biles måtte trække sig fra finalen i dagens holdkonkurrence i gymnastik.

  Hvad der først lignede en skade, viste sig senere at være noget mentalt for den 24-årige gymnast.

  USA og Simone Biles vandt sølv. (Foto: Dylan Martinez © Ritzau Scanpix)

  Det fortalte hun på et efterfølgende pressemøde.

  - Jeg har næsten ikke kunnet sove. Jeg har aldrig følt sådan her før en konkurrence. Jeg prøvede at varme lidt op, hvor jeg fik det bedre.

  - Da jeg så kom ud til konkurrencen, tænkte jeg bare nej. Det mentale var ikke på plads. Jeg lod pigerne gøre det, og så fokuserede jeg på mig selv, siger hun.

  USA måtte se sig slået af de russiske atleter og vandt dermed sølv.

  Hvis Biles bliver klar, skal hun i aktion i mangekampen på torsdag klokken 12.50 dansk tid.

 49. USA vinder sølv i holdkonkurrencen, mens holdets stjerne Biles udgår

  Da den 24-årige amerikanske gymnastikstjerne Simone Biles åbnede holdkonkurrencen i gymnastik med sit spring over hest, var det med en meget tvivlsom præstation efter hendes standarder.

  Efterfølgende gik hun med sin træner ud af hallen, og så måtte amerikanske Sunisa Lee ellers tage over i de resterende tre discipliner i holdkonkurrencen.

  Simone Biles kan dog trøste sig med, at USA vandt sølv, og det blev dermed hendes sjette OL-medalje i karrieren.

  Der var trods alt glæde at spore hos den amerikanske gymnastikstjerne Biles, der vandt sølv med USA. (Foto: LOIC VENANCE © Ritzau Scanpix)

  Det Amerikanske Gymnastikforbund har efterfølgende meddelt, at Biles i de kommende dage vil blive overvåget, og det bliver vurderet, om hun kan fortsætte konkurrencerne i løbet af ugen. Forbundet forklarer, at hendes exit skyldtes helbredsmæssige årsager.

  Ganske kort fortalte hun selv efterfølgende om oplevelsen i finalen.

  - Jeg ville bare ikke fortsætte efter den præstation, jeg lavede, sagde hun ifølge The Guardian.

  Hvis Biles bliver erklæret klar til finalen i mangekamp, skal hun være klar klokken 12.50 dansk tid på torsdag.

 50. Danske dressurryttere missede medaljeskamlen

  Der var spænding til det sidste. Men det danske hold i dressur formåede lige akkurat ikke at klemme sig op på medaljeskamlen.

  De tre danske dressurryttere Nanna Skodborg Merrald, Carina Cassøe Krüth og Cathrine Dufour sluttede konkurrencen i Grand Prix Special som nummer fire.

  Tyskerne nappede guldet, mens USA tog sig af sølvet og Storbritannien måtte nøjes med bronzemdaljerne.

  Herunder kan du se Cathrine Dufour ride det sidste af danskernes ridt i finalen.

 51. Japan nappede guldet i softball

  Softball er tilbage på OL-programmet for første gang siden 2008, men de japanske OL-værter har tilsyneladende ikke glemt, hvordan man spiller spillet.

  I Softball-finalen, der blev spillet i Yokohoma Baseball Stadium, vandt Japan over USA med en sejr på 2-0.

  Dermed sikrede de sig OL-guldet for anden gang i historien. Og for anden gang i træk. Japan løb nemlig også med guldet tilbage i 2008. Mod selvsamme modstander.

  Tidligere på dagen vandt Canada over Mexico i bronzekampen og sikrede sig nationens første OL-medaljer i Softball.

  (Foto: Str © Ritzau Scanpix)

Mere fra dr.dk