Seneste sport

Homoseksualitet er 'en skade i sindet', siger VM-ambassadør fra Qatar

Udlændinge skal respektere reglerne i Qatar, mener ekslandsholdsspiller. Homoseksualitet er ulovligt i landet. (Foto: © Saudi Press Agency, Ritzau Scanpix)

Om halvanden uge er der VM i Qatar, og placeringen af fodboldslutrunden har blandt andet været omdiskuteret, da homoseksualitet er ulovligt i ørkenlandet.

Den tidligere landsholdsspiller og nuværende VM-ambassadør Khalid Salman sørger dog for fornyet opmærksomhed efter et interview med det tyske medie ZDF.

- Jeg er ikke en striks muslim, men hvorfor det er haram (forbudt ifølge islam, red.)? Fordi det er en skade i sindet, siger han ifølge Ritzau.

Interviewet, der blev vist mandag aften, blev afbrudt af en official.

Khalid Salmans holdning står i kontrast til Det Internationale Fodbold Forbund, Fifas, udmelding om, at VM er for alle.

Det er dog ikke første gang, der er strid mellem holdningerne.

Tidligere kunne DR, NRK og SVT fortælle om, at VM-hoteller i Qatar afviser homoseksuelle gæster. Den historie kan du læse mere om her.

Du kan finde andre historier om den omdiskuterede slutrunde i Qatar ved at følge dette link.

Seneste sport

 1. OB sætter stopper for hjemmebaneforbandelsen mod FC Nordsjælland

  På et iskoldt Odense Stadion spillede OB søndag eftermiddag 1-1 mod FC Nordsjælland i en affære, der mest vil blive husket for antallet af huer og vanter på lægterne.

  Seks hjemmebanenederlag på stribe er mønstret, som OB bakser med for tiden, så da der ved slutningen af første halvleg stod 0-0 på måltavlen, må det betegnet som en succes - alt efter øjnene der ser.

  Et minut før pause gik den dog ikke længere. Benjamin Nygren fik via lidt klumpspil afsluttet et angreb og bragte gæsterne foran.

  Efter en time meldte VAR sin ankomst i Odense, da anfører Bashkim Kadrii blev nedlagt i feltet. Hurtigt gennemsyn og en finger mod 11-meterpletten.

  Kadrii tog selv ansvaret på sig og udplacerede Andreas Gülstorff Pedersen i Nordsjælland-målet. 1-1.

  Mere blev det ikke til, og det uafgjorte resultat efterlader FC Nordsjælland på en fjerdeplads med 27 point, mens OB fortsat kæmper i den nedre halvdel med 17 point og en niendeplads.

  Kampen mellem Lyngby og Silkeborg sluttede 2-0 på mål af Frederik Gytkjær og Kolbeinn Finnsson. Det flytter Lyngby op på en foreløbig syvendeplads, mens Silkeborg ligger nummer fem.

 2. Landstræner Jesper Jensen havde ikke regnet med at udtage Julie Scaglione til VM, men den 19-årige bagspiller bragte sig for alvor ind i billedet under landsholdssamlingen i oktober.

 3. Reinhardt og Petersen sidder over mod Chile

  Når Danmark møder Chile klokken 20.30 søndag aften, sidder målvogteren Althea Reinhardt og bagspilleren Simone Petersen over.

  Det meddeler Dansk Håndbold Forbund.

  Det betyder, at der bliver slutrundedebut til fløjspilleren Andrea Hansen, der blevet sin skade kvit, og det danske tredjevalg i målet, Anna Kristensen.

 4. Dansk badmintonspiller misser gylden mulighed for at slutte syv års guldtørke

  I finalen tabte den 29-årige danske badmintonspiller i to sæt med cifrene 21-19 og 21-16 mod japanske Nozomi Okuhara. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Det er syv år siden Line Kjærsfeldt sidst har kastet ketsjeren fra sig, smidt armene i vejret og jublet over en finalesejr i en international turnering.

  Og det er fortsat tilfældet, selvom den danske badmintonspiller søndag eftermiddag havde mulighed for at bryde den statistik.

  Her tabte Line Kjærsfeldt nemlig finalen i den indiske turnering Syed Modi International.

  I finalen tabte den 29-årige danske badmintonspiller i to sæt med cifrene 21-19 og 21-16 mod japanske Nozomi Okuhara.

  Turneringen i Indien er en Super 300-turnering, hvilket er det fjerdehøjeste niveau på BWF World Tour.

  Det er anden gang på en måned, at Kjærsfeldt når en finale på BWF World Tour. I november tabte hun finalen i Hylo Open i Tyskland.

 5. Dødsfald efter knivstikkeri inden fransk ligakamp

  En fan af den franske fodboldklub FC Nantes måtte lørdag lade livet inden klubbens opgør mod OGC Nice i den franske Ligue 1.

  Det skriver nyhedsbureauet AFP.

  Hændelsen skete i forbindelse med, at to fangrupperinger stødte sammen på vej til stadion i Nantes.

  Ifølge anklageren i sagen, Renaud Gaudeul, havde offereret sår i ryggen, der kunne stamme fra et knivvåben, og derfor betragtes det som et muligt knivdrab.

  - Under disse begivenheder og under omstændigheder, vi endnu ikke kender, døde en 31-årig Nantes-fan på trods af hurtig indblanding fra beredskabet på stedet, siger offentlig anklager i Nantes Renaud Gaudeul, ifølge AFP.

  Det franske medie Ouest France oplyser, at en mand meldte sig til det franske politi efter hændelsen senere lørdag aften.

  Fodboldklubben FC Nantes er efterfølgende kommet med en udtalelse, hvor klubben udtrykker sin medfølelse med de pårørende efter den voldsomme hændelse.

  - FC Nantes ønsker at udtrykke sine dybeste kondolencer til offerets familie og pårørende, skriver klubben.

 6. De danske landsholdsspillere møder søndag aften en modstander, de ikke har det store kendskab til

 7. De britiske medier er svært begejstrede for, at England er havnet i gruppe med Danmark.

 8. To spillere forlader fodboldkvindernes lejr

  Hverken Sofie Svava eller Katrine Veje kommer til at trække den rødhvide trøje over hovedet og løbe på banen, når Danmarks fodboldkvinder tirsdag skal møde Island.

  De to forsvarsspillere forlader nemlig landsholdslejren på grund af skader.

  Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på det sociale medie X.

  Katrine Veje og Sofe Svava rejser dermed hjem til deres respektive klubber, Everton FC og Real Madrid.

  Tirsdagens Nations League-gruppekamp mod Island er fodboldkvindernes sidste i år. Danmark skal bruge en sejr og et tysk pointtab på udebane mod Wales for at generobre førstepladsen i gruppen.

  Du kan følge kampen på DR2 og i Liga på P4.

 9. Den danske målvogter Anna Kristensen kan se frem til slutrunde-debut, når Danmark søndag møder Chile.

 10. Uefa ændrer kvindernes Champions League og tilføjer ny turnering

  Kvindernes Champions League bliver ændret markant fra sæsonen 2025/2026. Og der bliver samtidig indført endnu en klubturnering på en lavere hylde.

  Det oplyste Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) lørdag på sin hjemmeside efter et møde i tyske Hamburg ifølge Reuters.

  I Champions League skal der i fremtiden indføres et anderledes format end det nuværende.

  18 hold skal deltage i en liga med tre hjemmekampe og tre udekampe. Derefter vil der være knockoutkampe. Sådan er det ikke i dag.

  Uefa meddelte også, at der vil blive skabt en europæisk klubturnering i niveauet lige under Champions League. Den turnering vil blive introduceret i 2025/2026.

  Der vil komme flere detaljer om den nye turnering mandag, lyder det fra Uefa.

  Ændringerne kommer efter kritik i de seneste måneder af Champions League i sin nuværende form.

  I det nuværende format kvalificerer kun fire hold sig direkte til gruppespillet i Champions League som mestre fra deres respektive ligaer i hjemlandene.

  Resten af holdene konkurrerer i playoffkampe om at komme med i gruppespillet. Det har ført til tidlig exit for flere af de bedste og største hold i Europa.

  Blandt andet røg Arsenal og Wolfsburg hurtigt ud i denne sæson. De danske hold HB Køge og Brøndby røg også ud med et brag.

  Ændringerne fra sommeren 2025 kan forhindre, at det sker i nær så høj grad, som det har været tilfældet i de seneste år.

  /ritzau/

 11. Englands landstræner Gareth Southgate forventer et svært opgør mod Danmark ved EM i Tyskland næste år.

 12. Den danske landstræner er glad for, at han nu kan forberede sig til en konkret EM-gruppe til sommerens EM i fodbold.

 13. De danske fodboldherrer endte i gruppe C ved sommerens EM i Tyskland.

 14. Bruun Larsen scorer i sin første start for Burnley

  Jacob Bruun Larsen scorede et flot mål i 5-0-sejren over Sheffield United, og Brentford slog Luton 3-1. (Foto: © Ed Sykes, Ritzau Scanpix)

  25-årige Jacob Bruun Larsen strålede, da Burnley lørdag slog Sheffield United 5-0 på hjemmebane og sikrede sig tre vigtige point til bundkampen i Premier League.

  Efter en halv times spil sendte forsvarsspilleren Dara O'Shea bolden højt og langt i dybden til danskeren, som med en fremragende førsteberøring satte sin modspiller helt af, inden han køligt satte bolden i nettet.

  Det var startdebutanten Bruun Larsens anden scoring i Premier League og den tredje i alt for Burnley siden sommerens skifte fra tyske Hoffenheim.

  Den danske U21-landsholdsangriber William Osula blev skiftet ind fra anden halvlegs start for Sheffield United. Bruun Larsen trissede efter en god og meget synlig indsats ud efter 65 minutter.

  Også andetsteds var der dansk succes. Thomas Franks Brentford slog på hjemmebane Luton 3-1 i en kamp, hvor alle målene faldt i anden halvleg.

  /ritzau/

 15. Henrik Møllgaard forlænger med Aalborg Håndbold

  Henrik Møllgaard har spillet 390 kampe for Aalborg Håndbold. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Landsholdsspilleren Henrik Møllgaard tager endnu en sæson i Aalborg Håndbold.

  Den nordjyske klub skriver på sin hjemmeside, at man har forlænget aftalen med den 38-årige bagspiller, så de nu har papir på hinanden frem til sommeren 2025.

  - Jeg er slet ikke færdig - hverken med at spille håndbold eller med Aalborg Håndbold. Med de ambitioner og den tro på tingene, vi har, tør vi drømme stort, og jeg har høje forventninger også til den kommende sæson, siger Henrik Møllgaard til klubbens hjemmeside.

  Han har spillet 390 kampe for Aalborg Håndbold og er en ægte kulturbærer, siger direktør Jan Larsen.

  - Så længe han kan bidrage på banen, er alder bare et tal, og vi er enormt glade for, at Henrik tager endnu en sæson i klubben, siger Jan Larsen.

  I Aalborg Håndbold har Henrik Møllgaard været med til at vinde tre danske mesterskaber, to pokaltitler, fire Super Cup-trofæer samt sølv i Champions League.

 16. Yussuf Poulsen scorer for anden weekend i træk for Leipzig

  For anden weekend i træk kom Yussuf Poulsen på måltavlen for RB Leipzig, der slog Heidenheim i Bundesligaen. (Foto: © Patricia Bartos, Patricia Bartos/picture-alliance/dpa/AP Images)

  Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen har ramt en lille målstime og var lørdag med til at sikre RB Leipzig en sejr i Bundesligaen.

  Den 29-årige dansker bar anførerbindet og førte an, da Leipzig på eget græs slog Heidenheim 2-1.

  Umiddelbart før pausen gjorde Poulsen det til 2-0 for værterne, da han ved forreste stolpe fik prikket et indlæg fra venstrebacken David Raum over målstregen.

  Med sejren kravler Leipzig op på fjerdepladsen med 26 point efter 13 spillerunder.

  I sidste weekend kom danskeren ligeledes på måltavlen, da Leipzig på udebane tabte 1-2 til Wolfsburg. Yussuf Poulsen er dermed oppe på to scoringer i Tysklands bedste række i denne sæson.

  På det punkt kan han ikke matche Wolfsburgs Jonas Wind, der har scoret hele ni gange og indtager en fjerdeplads på ligaens topscorerliste.

  Wind måtte lørdag gå målløs fra banen i et 1-3-nederlag ude til Bochum. Joakim Mæhle fik den sidste halve time på banen for Wolfsburg, der pressede på for at få et resultat med hjem.

  Robert Skov fik en time på banen for Hoffenheim, der tabte 1-2 ude til Borussia Mönchengladbach.

  /ritzau/

 17. Danmark trak England, Slovenien og Serbien som gruppemodstandere til sommerens EM-slutrunde.

 18. Line Kjærsfeldt spiller sig i badmintonfinale i Indien

  Badmintonspilleren Line Kjærsfeldt er klar til finalen i Super 300-turneringen Syed Modi International i den indiske by Lucknow.

  I semifinalen slog den 29-årige dansker Hsu Wen-chi fra Taiwan med 14-21, 21-17, 21-16.

  Det er anden gang på en måned, at Kjærsfeldt når en finale på BWF World Tour. I november tabte hun finalen i Hylo Open i Tyskland.

  I det hele taget har Kjærsfeldt endnu ikke vundet en turnering på BWF World Tour trods fire tidligere finaler.

  Modstanderen i søndagens finale bliver Nozomi Okuhara, som Kjærsfeldt tidligere har tabt samtlige sine seks kampe mod.

  Okuhara er useedet i turneringen, men det snyder en del. Den 28-årige japaner har tidligere vundet VM i 2017, All England i 2021, og i 2019 var hun oppe som nummer et på verdensranglisten.

  Også den danske herredouble med Frederik Søgaard og Rasmus Kjær er nået frem til semifinalerne i Lucknow. De spiller senere lørdag eftermiddag.

  Turneringen i Indien er en Super 300-turnering, hvilket er det fjerdehøjeste niveau på BWF World Tour.

 19. Jørn Mader er død

  Jørn Mader døde efter længere tids sygdom. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix Denmark)

  Tidligere Tour de France-kommentator og journalist Jørn Mader er død i en alder af 76 år. Det oplyser hans familie til TV 2.

  I årene fra 1989 til 2003 var Jørn Mader en del af TV 2's faste Tour de France kommentator-par, hvor han sammen med Jørgen Leth, var en fast sommerbestanddel i ørerne på cykelfans.

  De to skrev sidste år bogen "Sidste Tour" og rejste rundt sammen og holdt foredrag om den, skriver TV 2.

 20. Med fredagens nederlag til Tyskland hænger Danmarks muligheder for at kvalificere sig til OL i en tynd tråd, vurderer Sanne Troelsgaard.

 21. Kraftigt snefald aflyser Bundesliga-kamp i München

  Fodboldkampen mellem Bayern München og Union Berlin i den tyske Bundesliga er lørdag blevet aflyst som følge af dårligt vejr i München.

  Det skriver Union Berlin på klubbens hjemmeside.

  - Bundesligakampen mellem Union Berlin og Bayern München er blevet aflyst grundet vejrforholdene i den bayerske hovedstad, skriver klubben.

  - Grundet sikkerhedsforhold for alle involverede er det blevet besluttet ikke at afvikle kampen.

  Det er et kraftigt snefald i området i de seneste dage, som er årsag til aflysningen.

  Kampen skulle være spillet lørdag klokken 15.30.

  Det er indtil videre den eneste kamp i den tyske Bundesliga, der er blevet aflyst denne weekend.

  /ritzau/

 22. Rikke og Sarah Iversen måtte tage alternative metoder i brug for at finde ud af, hvem der skulle på banen i gårsdagens kamp mod Serbien.

 23. Flere gange har skader forhindret Helena Elver i at få slutrundedebut, men fredag aften lykkedes det endelig i 25-21 sejren over Serbien.

 24. Mange af de danske landsholdskvinder faldt igennem mod Tyskland, der vandt 3-0. Se karaktererne her.

 25. Drømmen om OL er ikke længere i egne hænder for det danske kvindelandshold i fodbold.

 26. Tyskland var klart bedst og slog Danmark 3-0 i Rostock, hvorfor OL nu er langt væk for danskerne.

 27. Dyk ned i karaktererne til de danske spillere efter sejre over Serbien i den første kamp ved VM.

 28. Det danske landshold vandt fredag 25-21 over Serbien i holdets første kamp ved VM.

 29. Randers overvintrer over stregen efter nulløsning mod Vejle

  Randers overvintrer over nedrykningsstregen, efter at holdet fredag spillede 0-0 på hjemmebane i en tam affære mod Vejle i Superligaen i sidste runde inden vinterpausen.

  Der var lagt op til et spændende opgør om vigtige point i bundstriden, men den offensive præcision manglede i begge ender, hvorfor kampen endte uden mål.

  Hjemmeholdet var klart bedst spillende i første halvleg, men et sløjt eksekveret straffespark af Randers-angriber Filip Bundgaard og en decideret ufarlig Vejle-offensiv gjorde, at der stod 0-0 ved pause.

  Gæsterne kom bedre med efter pausen, selv om det aldrig for alvor lugtede af et Vejle-mål. Klubben må derfor tage til takke med en placering under stregen hen over vinterpausen.

  Resultatet betyder, at Randers har 16 point, mens Vejle har 14 point.

  Se højdepunkter fra kampen i videoen nedenfor:

  /Ritzau/

 30. De danske fodboldkvinder møder Tyskland i en gruppefinale i Nations League. En sejr kan sende dem tættere på OL.

 31. Danmark åbner VM med et opgør mod Serbien i Boxen i Herning.

 32. Franskmand sender Clara Tauson ud i Andorra

  Clara Tauson er færdig i WTA 125-turneringen Andorra Open.

  Fredag tabte den 20-årige dansker således 3-6, 4-6 til den 13 år ældre franskmand Alize Cornet i sin kvartfinale.

  Tauson var som nummer 85 i verden og andetseedet i turnering klar favorit hos bookmakerne, men hun fik ikke held til at ryste Cornet.

  Første sæts afgørelse faldt allerede i andet serveparti, hvor Cornet brød Tauson rent.

  Nederlaget er Tausons første efter en lovende periode med fire sikre sejre i to sæt.

  I midten af november tog Tauson to overlegne sejre i Luxembourg, inden hun for en sikkerheds skyld trak sig inden tredje kamp med "ubehag i ryggen".

  Og i denne uge blev det til to sikre sejre mere over først Victoria Jimenez Kasintseva og siden Katarzyna Kawa.

 33. Danmark må blandt andet ikke blive bange for tyskernes voldsomme pres på og uden for banen, vurderer DR Sportens fodboldekspert Arnela Muminović.

 34. Det er en "kæmpe gave", at de danske håndboldkvinder spiller VM på hjemmebane, mener DR's håndboldekspert og tidligere landsholdsspiller Lotte Grigel.

 35. Bo Spellerberg bliver cheftræner for København Håndbold

  Bo Spellerberg forlader HØJ og bliver cheftræner for København Håndbold som afløser for fyrede Rasmus Overby. (Foto: © Emil Nicolai Helms, Ritzau Scanpix)

  Den tidligere landsholdsspiller Bo Spellerberg bliver med øjeblikkelig virkning træner for København Håndbold i Kvindeligaen.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  Bo Spellerberg forlader dermed sit job som spillende assistenttræner i HØJ Elite, der spiller i 1.division. Københavns holdejer, Kim Mikkelsen, glæder sig over ansættelsen.

  - Vi finder Bo interessant på grund af hans store rutine og ikke mindst hans enorme erfaring og vindermentalitet. Med den mentalitet kombineret med hans tydelige og klare håndboldfilosofi er vi overbeviste om, at han vil kunne løfte truppen frem mod det vigtige forårsprogram, siger Kim Mikkelsen til hjemmesiden.

  Bo Spellerberg træner med sine nye spillere første gang på mandag. Københavns håndboldkvinder ligger aktuelt nummer seks i ligaen.

  /ritzau/

 36. DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen giver Danmark 25 procent chance for at gå hele vejen og vinde guld inden åbningskampen mod Serbien.

 37. Rafael Nadal klar til comeback efter et år med skader

  Efter at have været ude med en skade i næsten et år får Rafael Nadal comeback i Brisbane International. (Foto: © William WEST, Ritzau Scanpix)

  Tennisstjernen Rafael Nadal er så småt klar til atter at gribe ketsjeren.

  Efter et lille år med skader gør den 37-årige spanier comeback i ATP-turneringen Brisbane International, der spilles i den første uge af 2024.

  Det fortæller Rafael Nadal i en video på Instagram.

  - Efter et år udenfor er det nu det rette tidspunkt at vende tilbage, og jeg føler mig klar til at vende tilbage i Brisbane, siger Rafael Nadal.

  Han var sidst i aktion ved grand slam-turneringen Australien Open i januar 2023, men blev skadet og måtte holde en længere pause. Det skulle dog ikke være enden på hans karriere.

  - Jeg har arbejdet hårdt hele karrieren, så jeg skal ikke stoppe med et pressemøde. Jeg arbejder hårdt på at kunne afslutte min karriere på den rette måde, siger Rafael Nadal.

  Spanieren, der har vundet 22 grand slam-titler, kan møde Holger Rune Brisbane, hvor danskeren også står til at deltage.

 38. Antallet af anholdte under Uefa-kampe fordoblet

  Næsten dobbelt så mange personer er i forbindelse med Uefa-kampe blevet anholdt eller frihedsberøvet i sæsonen 2022/2023 i forhold til sæsonen før.

  Det viser statistik fra Københavns Vestegns Politi, der er baseret på alle politikredses indberetninger, skriver Ritzau.

  I sæsonen 2022/2023 blev 43 personer anholdt eller frihedsberøvet, mens det tal i den forrige sæson var på 22 personer.

  Uefa-kampe omfatter alle kampe i turneringerne Conference League, Europa League og Champions League.

  1. juni vedtog et enigt Folketing at styrke indsatsen mod hooligans ved at give politiet mulighed for at bortvise personer fra stadionområder under højrisikokampe.

 39. Der er ingen begrænsninger, så længe spillerne bliver på deres egen banehalvdel, når de udtaler sig om målsætningen ved VM i Herning.

 40. Dansk fløjspiller holdes ude af VM-truppen

  Danmarks fløjspiller Andrea Hansen kommer ikke i kamp i aften.

  Fløjspilleren har været på skånekost de seneste dage på grund af en skade i læggen, og selvom hun var med nede på halgulvet til den sidste træning i går, er hun altså ikke blevet skrevet ind i Danmarks VM-trup endnu.

  Andrea Hansens navn er nemlig ikke et af de 17 navne, der står i den officielle trup, som Dansk Håndbold fredag har indgivet til Det Internationale Håndboldforbund, IHF.

  DR Sporten har været i kontakt med Dansk Håndbold, som bekræfter, at Andrea Hansen får et hvil i aftenens kamp, men at hun kan skrives ind, skulle hun komme sig over sin skaden.

  Ud over Andrea Hansen vil én dansker fra truppen ikke komme i kamp mod Serbien. Der kan nemlig kun stå 16 navne på holdkortet til Danmarks kampe.

 41. Aalborg henter svensk landsholdsspiller til stregen

  Aalborg Håndbold får nyt blod til stregpositionen fra sommeren 2024.

  Klubben henter således den 21-årige svensker Felix Möller i svenske IK Sävehof på en treårig aftale.

  Det oplyser Aalborg på sin hjemmeside.

  Trods sin unge alder har Möller international erfaring fra 14 A-landskampe og på klubplan i European League.

  - Felix har allerede vist høj klasse, og det er ingen hemmelighed, at der var stor interesse for ham fra flere europæiske topklubber. Vi er derfor rigtig glade for, at han har valgt os ud fra den vision og de drømme, vi har i Aalborg Håndbold, siger Aalborg-direktør Jan Larsen.

  /ritzau/

 42. Får Danmark point mod Tyskland fredag aften, er landsholdet én sejr fra en OL-billet.

 43. Team Esbjerg-spiller forlænger med to sæsoner

  Team Esbjerg forlænger sin aftale med bagspiller Michala Møller. Hun bliver således i håndboldklubben til den 30. juni 2026.

  Det skriver Team Esbjerg på sin hjemmeside.

  - Jeg har været to et halvt år i klubben, og det er et godt tidspunkt at stoppe op og mærke efter, men jeg var ikke i tvivl. Jeg har været rigtig glad for at være i Team Esbjerg, både på og uden for banen, og jeg er i et godt håndboldmiljø med mulighed for at spille både dansk og europæisk håndbold, siger Michala Møller.

  Den 23-årige spiller har været en del af Team Esbjerg siden sommeren 2021. I december samme år fik hun debut på landsholdet, hvor hun har spillet 23 kampe.

  /ritzau/

 44. Torsdag aften bankede FC Nordsjælland det tyrkiske storhold Fernebache 6-1 i Conference Leagues gruppespil.

 45. NFL-stjerne melder sig selv til politiet i sag om vold i hjemmet

  Von Miller, der er forsvarsspiller for NFL-holdet Buffalo Bills, har meldt sig selv til politiet, efter der blev udstedt en arrestordre mod ham.

  Arrestordren er udstedt i en sag, hvor han beskyldes for vold i hjemmet mod sin gravide kæreste ifølge politiet i Glenn Heights, der ligger i Dallas i delstaten Texas.

  Den amerikanske fodboldspiller kom til fængslet, hvor han stillede kaution og senere blev løsladt.

  Miller beskyldes for at have skændtes med en gravid kvinde og efterfølgende overfalde hende.

  Overfald mod gravide kvinder er, hvad der kaldes en forbrydelse i tredje grad i Texas. Det betyder, at det kan straffes med mellem to og ti års fængsel eller bøder på op til 10.000 dollar - knap 69.000 kroner.

  Buffalo Bills' forsvarsspiller Von Miller har meldt sig selv til politiet, efter at der er blevet udsendt en arrestordre med hans navn (Arkivfoto). (Foto: © John Minchillo/Ritzau Scanpix)
 46. Dansker skal spille om en plads på omdiskuteret golf-tour

  32-årige Lucas Bjerregaard kan blive den første dansker i en LIV Golf-turnering.

  Den tidligere vinder af to turneringer på den primært europæiske DP World Tour er således tilmeldt en kvalifikationsturnering til næste års LIV Golf.

  Den bliver afviklet fra 8. til 10. december i Abu Dhabi Golf Club, og den er en del anderledes end kvalifikationsturneringerne til de mere traditionelle tours.

  Bjerregaard er således med fra om fredagen, hvor der spilles 18 huller, og alle spillere i top-20 går videre til lørdag.

  Her træder endnu en gruppe spillere ind i turneringen, og denne gang går kun de 20 bedste spillere - eventuelt efter omspil - efter 18 huller videre til søndagen.

  På sidstedagen bliver der spillet 36 huller, og de tre bedste spillere får en plads på den lukrative LIV Golf-tour, der havde sin debutsæson i 2022.

  LIV Golf har været omdiskuteret, dels fordi touren er finansieret af saudiarabiske milliarder gennem investeringsfonden Public Investment Fond (PIF), og dels fordi den har lokket profiler til fra de andre tours med gigantiske engangsbeløb.

  /ritzau/

 47. Liverpool kører østrigere over og sikrer gruppesejr

  Liverpool kan gå ind i engelsk fodbolds travle vinterprogram med lidt mere ro i sindet, efter at storklubben torsdag aften spillede sig til en stensikker 4-0-sejr over Lask fra Østrig i Europa League.

  Den betyder ikke blot, at Liverpool er sikker på at avancere til knockoutfasen efter nytår. Holdet slutter også på gruppe E's vigtige førsteplads, så man slipper for to ekstra kampe og stryger direkte til ottendedelsfinalerne.

  Det blev klart, da forfølgeren Toulouse med Mikkel Desler og Rasmus Nicolaisen på holdet måtte nøjes med 0-0 mod Royale Union SG.

  /ritzau/

 48. FC Nordsjælland tæver tyrkisk tophold og napper førsteplads

  Svenske Benjamin Nygren scorede et hattrick i anden halvleg. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  Torsdag aften byggede FC Nordsjælland videre på den flotte europæiske kampagne i Conference League.

  På hjemmebane vandt superligaklubben hele 6-1 over Fenerbahce, som topper den tyrkiske liga.

  FC Nordsjælland gik til pause foran 2-1, inden Christian Rasmussens ene og Benjamin Nygrens tre mål i anden halvleg cementerede sejren.

  Dermed overtager FC Nordsjælland førstepladsen i gruppe H med 10 point inden sidste spillerunde. Fenerbahce ryger helt ned på gruppens tredjeplads efter Ludogorets' sejr torsdag over bundproppen Trnava. Både Ludogorets og Fenerbahce har ni point.

  Gruppevinderen avancerer til ottendedelsfinalerne i den europæiske turnering, som rangerer under Champions League og Europa League, mens andenpladsen vil betyde avancement til 1/16-finalerne.

  FC Nordsjælland runder gruppespillet af den 14. december på udebane mod Ludogorets.

 49. Overlegen polsk VM-start - banker Iran med 20 mål

  Der var ikke meget spænding, da Polen og Iran spillede første kamp ved VM-slutrunden i håndbold torsdag aften.

  Polakkerne vandt overlegent med 35-15.

  Polen topper nu gruppe F i det indledende gruppespil foran Tyskland, der tidligere på aftenen slog Japan snævert.

  Gruppe F parres med Danmarks gruppe i mellemrunden.

  Danmark spiller første VM-kamp fredag aften mod Serbien. En kamp, du kan følge i LIGA på P4 og på dr.dk fra klokken 20.30. TV 2 viser kampen.

 50. Dobbelt op på dansker mål i Brugges europæiske triumf

  Casper Nielsen og Andreas Skov Olsen bidrog begge til festen, da Club Brugge torsdag slog tyrkiske Besiktas med 5-0 på udebane i Conference Leagues gruppespil.

  Casper Nielsen kanonerede fra lang afstand belgierne foran med 1-0 efter bare fire minutters spil, og det var startskuddet til ensidig affære, som udeholdet dominerede stort.

  Den brasilianske angriber Igor Thiago øgede til 2-0 og 3-0, inden den tidligere FC Midtjylland-spiller Rafael Onyedika blev noteret for målet til 4-0. Skov Olsen satte fra kort afstand nemt bolden ind til 5-0 efter glimrende forarbejde af polakken Michel Skoras.

  Nielsen og holdets tredje dansker, Philip Zinckernagel, blev begge udskiftet i pausen ved stillingen 2-0.

  Club Brugge var allerede inden kampen sikret avancement til forårets slutspil fra gruppe D, hvor norske Bodø/Glimt tager den anden plads.

  Danske Albert Grønbæk bidrog med en assist, da det nykårede mesterhold torsdag bankede Lugano fra Schweiz med 5-2 hjemme på Aspmyra Stadion og sikrede sig avancement.

  Brugge fører med tre point ned til Bodø/Glimt, der gæster netop belgierne i sidste spillerunde, hvor gruppens førsteplads er på spil. Den er af stor betydning, da etteren hopper en runde over i slutspillet og stryger direkte i ottendedelsfinalerne.

  I Europa League spillede Brian Priskes Sparta Prag sig tættere på avancement med en flot 1-0-sejr over spanske Betis. Danske Peter Vindahl leverede flere gode indslag i Sparta-buret.

  Og i Italien spillede landsholdsspiller Morten Hjulmand de første 77 minutter for Sporting CF, der fik 1-1 hos Atalanta i en kamp om førstepladsen i gruppe D.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk