Seneste sport

Jakob Fuglsang har fremtiden på plads: Skriver kontrakt med nyt hold

Overblik

 1. Ingen slinger i valsen for Viktor Axelsen ved Thomas Cup

  De danske badmintonherrer har fået en god start på Thomas Cup-semifinalen mod Indonesien.

  I dagens første opgør blev det til en sikker sejr til Viktor Axelsen.

  Danmarks olympiske mester viste storform i den første herresingle mod nummer fem på verdensranglisten, Anthony Sinisuka Ginting, som Axelsen vandt 21-9, 21-15.

  Senere i dag har vi også herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, herresinglespilleren Anders Antonsen, herredoublen Mathias Christiansen og Frederik Søgaard og singlespilleren Hans-Kristian Vittinghus på programmet.

  Thomas Cup, VM for herrelandshold, afholdes på hjemmebane i Aarhus.

  Kina og Japan mødes i den anden semifinale.

 2. Ekspræsident afviser skyld i Barcelonas blødende økonomi

  Den spanske storklub FC Barcelona døjer med en stor gæld på mere end ti milliarder kroner.

  Det har flere gange fået den nuværende Barcelona-ledelse med præsident Joan Laporta i spidsen til at lange ud efter forgængeren Josep Maria Bartomeus styre fra 2014 til 2020.

  I et interview med avisen Mundo Deportivo afviser Bartomeu beskyldninger om, at klubben under hans styre gav for høje lønninger og betalte overpriser på transfermarkedet.

  - Der var ingen dårlig ledelse, og de har ikke arvet noget skidt, siger Josep Bartomeu til avisen.

  Ekspræsidenten forklarer, at lønningerne til klubbens spillere - blandt andre Lionel Messi, der nu er fortid i klubben - var nøje afstemt med klubbens indtægter.

  Lionel Messi forsøgte allerede i sommeren 2020 at komme væk fra Barcelona - blandt andet på grund af et anstrengt forhold til Josep Maria Bartomeu - men det lykkedes Bartomeu at holde på superstjernen.

  Messi er denne sommer skiftet til Paris Saint-Germain, efter at argentineren havde spillet hele sin karriere i Barcelona.

 3. Regeringen går ind i sagen om eksklusiv fodboldliga

  Den danske regering er imod en lukket liga for flere de bedste fodboldklubber i Europa. Regeringen har derfor sendt et indlæg til EU-domstolen, der er i gang med at behandle en sag om den såkaldte European Super League, der blev lanceret i foråret. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

  - Det er helt centralt, at fodboldklubber i Europa har mulighed for at konkurrere på lige fod, så selv den mindste klub kan stræbe mod at kæmpe sig op og slå de store, lyder det fra Kulturminister Ane Halsboe -Jørgensen i pressemeddelelsen.

  - Jeg vil som kulturminister ikke se til, imens de rigeste klubber i verden skaber eksklusive ligaer, som sætter vores fælles sportslige værdier over styr. Derfor går vi nu som regering ind i den her sag.

  Uefa droppede i september sanktionerne mod de klubber, som ville skabe European Super League, men ankede i samme ombæring en kendelse fra det spanske retssystem, som havde afgjort at Uefa ikke kunne sanktionere klubberne.

 4. Landstræner spår gode guldchancer til hold-vm i speedway

  Når det danske hold i weekenden går på banen i Speedway of Nations, også kendt som hold-vm, er det med ambitionen om at vinde guld. Spørger man landstræner Hans Nielsen, er Danmarks chancer i Manchester gode.

  - Vi har før vundet bronze, men vi mangler en guldmedalje, og der vil jeg mene, at vi har bedre chancer end nogensinde i år, siger han.

  Den danske bronzemedalje blev vundet sidste år med et hold bestående af Leon Madsen, Anders Thomsen og Marcus Birkemose.

  I år består det danske hold af Leon Madsen, Mikkel Michelsen og reservekører Mads Hansen.

  Ifølge reglerne skal reservekøreren være fra U21-segmentet og sættes ind i mindst et heat begge dage. Mads Hansen vandt tidligere på året sølv til U21-VM.

  Speedway of Nations løber af stablen fra lørdag klokken 16.30 og slutter søndag aften.

  /ritzau/

 5. Herning vinder intenst topopgør efter straffeslag

  Herning Blue Fox vandt fredagens topopgør i Metal Ligaen med mindst mulig margin over Frederikshavn White Hawks.

  Således måtte der straffeslagskonkurrence til, før det midtjyske ishockeyhold vandt på hjemmebane.

  Den ordinære kamp sluttede 1-1, og da overtiden ikke gav mål, fortsatte man til straffeslag, hvor Herning udnyttede to ud af tre forsøg, mens Frederikshavn kun scorede på et.

  Trods nederlaget holder Frederikshavn fast på førstepladsen med 25 point for 13 kampe, mens Herning har 23 point for 12 kampe.

  I den sene kamp fredag aften vandt Herlev Eagles på udebane med 5-3 over Rødovre Mighty Bulls efter perioderne 2-1, 2-2 og 1-0.

  Dermed rykker Herlev op på fjerdepladsen med 19 point, mens Rødovre ligger sidste med syv point.

  /ritzau/

 6. Viborg HK slår Randers klart og blander sig helt fremme

  Viborg HK er tilbage på vindersporet efter det seneste nederlag i Herning-Ikast i Bambusa Kvindeligaen.

  Fredag aften tog Viborg en sikker udesejr på 36-26 over Randers HK og lægger sig på siden af netop Herning-Ikast med 12 point for 7 kampe. Odense Håndbold fører an med maksimale 14 point efter sejren over Herning-Ikast onsdag.

  Kristina Jørgensen og Line Haugsted førte an med hver seks mål for Viborg, mens Mai Kragballe scorede otte gange for Randers.

  I den anden kamp fredag aften vandt Silkeborg-Voel ude over Ringkøbing med 26-24 efter 14-12 ved pausen.

  Ann Grete Nørgaard spillede en hovedrolle i sejren med sine ni mål på ti forsøg.

  /ritzau/

 7. Danske badminton-herrer klar til VM-semifinalen

  Det blev doublekonstellationen med Mathias Christiansen og Frederik Søgaard, der tog den afgørende sejr mod Indien, da Danmark fredag spillede sig i semifinalen ved Thomas Cup, VM for herrelandshold.

  Med favoritsejre i de to første singler og et nederlag i første herredouble havde danskerne to chancer for at snuppe den tredje sejr og dermed billetten til semifinalen.

  Danmarks olympiske mester Viktor Axelsen var på intet tidspunkt presset i den første herresingle mod Kidambi Srikanth, som Axelsen vandt 21-12, 21-13.

  Kim Astrup og Anders Skaarup tabte efterfølgende deres kamp, men Anders Antonsen revancherede sine landsmænd med en sikker sejr på 21-8. 21-15 over Sai Praneeth, inden Mathias Christiansen og Frederik Søgaard altså gjorde arbejdet færdigt og sikrede dansk sejr på 3-1.

  I semifinalen venter Indonesien, mens Kina og Japan mødes i den anden semifinale. Begge spilles lørdag.

  /ritzau/

 8. DBU afviser Fifas forslag om EM hvert andet år

  Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) er stærkt imod hyppigere VM-slutrunder og værner om sit eget regionale mesterskab, EM.

  Fifa forsøger at komme kritikken fra Uefa i møde med flere forslag, heriblandt at EM ligeledes kunne afvikles hvert andet år.

  DBU er modstander af forslaget, understreger Jesper Møller, formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), som hverken ønsker VM eller EM hvert andet år. Og det gælder på både kvinde- og herresiden.

  - Vi synes ikke, det er en særlig god idé, og jeg er især bekymret for pige- og kvindedelen af det, siger Jesper Møller.

  DBU-formanden drøftede emnet på et møde med de nordiske fodboldforbund fredag i København.

  /ritzau/

 9. Norden vil have værtskabet for kvinde-EM i 2025

  I fire år har de nordiske fodboldforbund samarbejdet tæt om at lave et stærkt, fælles bud på et stort mesterskab. Nu har Danmark, Finland, Norge og Sverige beslutte at byde på EM-værtskabet i 2025 med støtte fra Færøerne og Island.

  Det fortæller DBU-formand, Jesper Møller, i en pressemeddelelse, efter at han fredag deltog i et møde med formændene for de nordiske fodboldforbund.

  - Alle de nordiske fodboldforbund har de seneste par år undersøgt mulighederne for stadions, værtsbyer, base camps og andre faciliteter for at danne sig det fulde billede af, hvordan man udvikler det bedst mulige værtskab for EM 2025.

  UEFA’s eksekutivkomite annoncerer i december 2022, hvem der får værtskabet til EM 2025.

  De nordiske fodboldforbund afventer desuden yderligere information om en potentiel budproces på værtskabet for VM for kvinder i 2027.

 10. Nordiske fodboldforbund i fælles front mod VM hvert andet år

  Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, præsenterede i september ideen om at afholde VM hvert andet år i stedet for hver fjerde.

  Fredag mødtes formændene fra de nordiske fodboldforbund fra Island, Færøerne, Finland, Norge, Sverige og Danmark for at diskutere Fifas forslag.

  De nordiske lande er i fællesskab modstandere af ideen, fortalte formand i Dansk Boldspil-Union, Jesper Møller, efter dagens møde.

  - Vi er blevet enige om en fælles nordisk udtalelse. Vi bryder os ikke om tanken, siger Jesper Møller.

  - Vi vil gøre alt for at stille ændringsforslag og finde kompromisser. Det har vi en forpligtelse til. Men hvis marioteten i Fifa ønsker at afholde VM hvert andet år, er vi nødt til at overveje en række scenarier for, hvad vi så gør. Jeg vil ikke udelukke noget, men heller ikke male fanden på væggen.

 11. Team Danmark stopper støtten til bueskytter

  De bedste danske bueskytter må fremover klare sig uden økonomisk støtte fra Team Danmark.

  Fra årsskiftet mister Bueskydning Danmark den årlige støtte på omkring 800.000 kroner. Beslutningen er truffet, da resultaterne over en længere periode ikke har været gode nok.

  Det fortæller sportsdirektøren i Team Danmark, Lars Balle Christensen.

  - Vi har over en årrække kunnet konstatere, at man ikke har levet op til de resultatmålsætninger, der er blevet aftalt.

  - Bueskytterne skal levere top-8-resultater ved de store mesterskaber, men det har ikke været tilfældet, og derfor falder samarbejdet uden for de aftalte kriterier, siger Lars Balle Christensen.

  /ritzau/

 12. Tour de France-tilskuer får fire måneders fængsel for at forårsage styrt

  Den kvindelige Tour de France-tilskuer, der forårsagede et stort styrt med et papskilt under sommerens udgave af verdens største cykelløb, har fået sin straf.

  Den unavngivne kvinde er blevet idømt fire måneders betinget fængsel, skriver den engelske avis, The Independent.

  Styrtet skete, da tilskueren lænede sig indover vejen og holdt et skilt ud mod en forbikørende kameramotorcykel for at få dens opmærksomhed. Det hurtige cykelfelt bragede dernæst lige ind i skiltet, og flere ryttere måtte udgå som følge af styrtet.

 13. Ingen Landin eller Hansen i håndboldherrernes landsholdstrup

  Hverken Mikkel Hansen eller Niklas Landin er med i den trup, som håndboldlandsholdets landstræner, Nikolaj Jacobsen, har udtaget til det kommende Golden League-stævne i Norge.

  Til gengæld er Rasmus Lauge tilbage på landsholdet efter en længere skade.

  Til Golden League-stævnet, der spilles mellem d. 4. og 7- november, møder Dannmark det norske, franske og hollandske landshold.

  Du kan se hele landsholdets trup til stævnet lige her.

 14. 22-årig dansker får NHL-debut

  Indtil i nat havde blot 14 danskere betrådt isen i verdens største ishockeyliga, NHL.

  Men natten til fredag kunne endnu en dansker skøjte ud på isen til sin første NHL-kamp.

  22-årige Jonas Røndbjerg kom nemlig natten til fredag på banen for Las Vegas Knights i udekampen mod Los Angelas Kings, og dermed blev han den 15. dansker i verdens største ishockeyliga.

  Danskeren fik 8 minutter og 36 sekunder på isen, men blev ikke noteret for hverken mål eller assist.

  Resultatmæssigt blev det dog ikke til nogen stor debut, da Las Vegas og Jonas Røndbjerg tabte opgøret med 2-6.

 15. Brasilien og Argentina sejrer i VM-kvalifikationen

  Natten til fredag skulle både det brasilianske og argentinske landshold i aktion i herrernes VM-kvalifikation i fodbold.

  De to fodboldstormagter gik fra hver deres kamp med tre point i bagagen.

  Anført af en stærkt spillende Neymar vandt Brasilien hele 4-1 over Uruguay på hjemmebane, mens Argentina og Lionel Messi slog Peru med 1-0.

  Med argentinernes sejr i nat har de ikke tabt en kamp i 25 opgør i træk.

  Den sydamerikanske VM-kvalifikation toppes af Brasilien, der har 31 point. Argentina har 25 point på andenpladsen, og begge hold ligner derfor sikre VM-deltagere.

 16. Britisk underdog sikrer sig semifinaleplads i Indian Wells

  Den britiske tennisspiller Cameron Norrie spillede sig torsdag videre til semifinalerne ved den store Indian Wells-turnering i Californien med en stensikker sejr på 6-0, 6-2 over Diego Schwartzman fra Argentina.

  Schwartzman, der ligger nummer 15 på verdensranglisten, var favorit til at vinde over Norrie, men havde ingen modsvar til den 26-årige brite i kvartfinalen.

  Dermed sikrede Cameron Norrie sig sin 45. sejr i år og er nu klar til at bryde ind i top-20, når verdensranglisten bliver opdateret på mandag. Norrie er i øjeblikket rangeret som nummer 26.

  /ritzau/Reuters

 17. Kenyansk stjerneløber knivdræbt: Nu er hendes mand anholdt

  Agnes Tirop har vundet VM-bronze for Kenya i 2017 og 2019 på 10.000 meter. (Foto: KARIM JAAFAR © Ritzau Scanpix)

  Den kenyanske stjerneløber Agnes Tirop blev tidligere på ugen fundet dræbt i sit hjem. Den 25-årige løber, der repræsenterede sit land ved OL i Tokyo, døde efter knivstik i nakken.

  Kenyansk politi har nu anholdt Agnes Tirops mand.

  - Den mistænkte er blevet anholdt i Mombasa. Han er varetægtsfængslet og blev anholdt, da han forsøget at flygte, siger George Kinoti, der er direktør for kriminel efterforskning, til nyhedsbureauet AFP.

 18. Storkamp i kvartfinalerne af kvindernes pokalturnering

  De sidste mange års maktfaktorer i dansk kvindefodbold, Brøndby IF og Fortuna Hjørring, brager sammen i kvartfinalerne af kvindernes pokalturnering.

  Det står klart, efter DBU tidligere i dag trak lod.

  Brøndby slog i ottendedelsfinalen de forsvarende mestre, og det nye storhold i dansk kvindefodbold, HB Køge ud, og da enten Fortuna Hjørring eller Brøndby altså også vil forlade turneringen, er vejen til finalen derfor banet.

  Kolding Q møder FC Nordsjælland, Odense Q møder AGF, og slutteligt tager B93 imod Thisted Q.

  Kampene er programsat til lørdag den 5. marts 2022.

 19. Koreansk overmagt slukker danske VM-drømme

  Danmark var på forhånd ikke spået store chancer i kvartfinalen mod Sydkorea ved Uber Cup, VM for damelandshold, og selv om Mia Blichfeldt lagde flot ud i første sæt af sin åbningssingle mod Seyoung An, endte det med et dansk nederlag på 0-3 i kampe.

  Mia Blichfeldt vandt første sæt med 21-14, men desværre faldt hun helt sammen og tabte de næste to sæt - begge med 21-8.

  Sara Thygesen og Maiken Fruergaard spillede godt med mod det koreanske toppar. Men når det strammede til, trykkede koreanerne lidt ekstra på, og så var de for stærke. De vandt kampen 21-17, 21-18.

  Det sidste søm i den danske kiste kom i den anden single, hvor unge Line Christophersen slet ikke kom til fadet mod Gaeun Kim.

  Den 21-årige dansker havde svært ved at følge med i koreanerens tempo, og i to sikre sæt lukkede Gaeun Kim opgøret med cifrene 21-11, 21-17.

  /ritzau/

 20. Dansk VM-vinder lander kontrakt hos World Tour-hold

  Det danske talent Johan Price-Pejtersen skal fra næste sæson køre for Team Bahrain Victorious på cykelsportens øverste niveau.

  Det meddeler World Tour-holdet torsdag i en pressemeddelelse.

  Den 22-årige dansker vandt for mindre end en måned siden i Belgien VM-guld i enkeltstart for U23-ryttere.

  Price-Pejtersen er desuden dobbelt europamester i kampen mod uret for U23-ryttere. I september genvandt den danske temporytter således den EM-titel, han også sikrede sig i 2019.

  Den unge dansker kører i øjeblikket for det norske hold Uno X på næstøverste niveau.

  /ritzau/

 21. DIF vil lægge slagplan med regeringen efter Qatar-debat

  Danmarks Idrætsforbund vil inden længe invitere regeringen til et møde omkring en fælles slagplan, når det gælder store, kontroversielle sportsbegivenheder.

  Det fortæller DIF-formand Hans Natorp, efter fodboldlandsholdet tidligere på ugen kvalificerede sig til næste års omdiskuterede VM i Qatar.

  - Vi sætter os for bordenden til en rundbordssamtale om, hvordan vi eksekverer det i fremtiden.

  - Lige nu er vi i gang med at sætte en ramme op, så vi kan være helt skarpe, når vi sætter os til bordet, så derfor har vi endnu ikke sat en dato på, men den kommer snart, siger Hans Natorp.

  Flere tusind migrantarbejdere har mistet livet i forberedelserne til VM i Qatar, der ikke overholder menneskerettighederne.

  /ritzau/

 22. Kronprinsen om dansk Tour-start: 'Noget helt særligt'

  Når næste sommers Tour de France løber af stablen, skal feltet for første gang nogensinde forbi Danmark. De første tre etaper af sommerens rute i verdens største cykelløb foregår nemlig på dansk grund.

  Meget større bliver det ikke, mener kronprins Frederik, der var til stede og også holdt en tale ved dagens offentliggørelse af årets Tour de France-rute.

  - Det er noget af det højeste. Vi var meget stolte af at være værter for EM i herrefodbold, og vi har også haft VM i ishockey. Men det her er noget helt særligt, det er i top tre over verdens størster sportsbegivenheder lige efter de olympiske lege, siger kronprinsen.

  Du kan se hele interviewet med kronprinsen i videoen herunder.

  Touren 2022 begynder 1. juli i København og slutter som vanligt med en paradeetape til Champs-Èlysèes i Paris 24. juli.

 23. Danmark får ønskemodstander i Thomas Cup-kvartfinale

  De danske badmintonherrer skal forbi Indien for at booke en plads blandt de sidste fire nationer ved Thomas Cup, VM for herrelandshold, på hjemmebane i Aarhus.

  På papiret var det lidt af en ønskemodstander for danskerne, da Thailand og Malaysia, de to andre mulige modstandere, umiddelbart ligner sværere hold, selv om Danmark vil være en lille favorit mod dem også.

  Danmark var som gruppevinder sikret at skulle møde en toer fra en anden gruppe, da der torsdag blev trukket lod til kvartfinalerne.

  I en eventuel semifinale skal Danmark møde vinderen af opgøret mellem Indonesien og Malaysia.

  De to øvrige kvartfinaler står mellem Kina og Thailand samt Sydkorea og Japan.

  /ritzau/

 24. Tour de France-ruten netop præsenteret: Storebæltsbroen, brosten og Alpe d'Huez venter

  Arrangørerne af Tour de France har netop præsenteret detaljerne om ruten ved næste års udgave af verdens største cykelløb.

  Løbet starter som bekendt med tre etaper i Danmark fra 1. til 3. juli, hvor rytterne blandt andet skal køre over Storebæltsbroen.

  Derefter venter et løb, hvor feltet skal over en del af brostenene fra forårsklassikeren Paris-Roubaix.

  Det bliver også til livtag med de barske stigninger ved skisportsstedet Alpe d'Huez.

  Det sker på 12. etape, der køres 14. juli.

  Når herrerne slutter i Paris 24. juli er det dagen efter kvindernes tur til at kæmpe om Tour de France-trofæet.

  Kvindernes udgave bliver i 2022 udvidet til otte etaper og i alt 1.000 kilometer.

 25. AGF-anfører stiller støvlerne på hylden

  Niklas Backman har spillet sin sidste kamp på topplan.

  Den 32-årige svensker stopper med øjeblikkelig virkning sin aktive karriere på grund af skadesproblemer, skriver AGF på sin hjemmeside.

  - Efter grundige overvejelser er jeg nået frem til, at jeg ikke længere skal spille fodbold. Det har i sagens natur været en af de sværeste beslutninger i mit liv, men nu hvor den er taget, er jeg også lettet og jeg ser nu frem til et nyt kapitel i mit liv, siger Backman.

  Backman står noteret for 109 kampe som AGF-spiller. Han overgår til en endnu udefineret rolle i klubben.

  /ritzau/

 26. Diskvalifikation trækkes tilbage: Dansk triatlet vinder alligevel stort løb

  I søndags kom danske Magnus Ditlev først over målstregen ved triatlonløbet Challenge Budva i Montenegro. Efterfølgende blev danskeren dog diskvalificeret, fordi han undervejs havde løbet forkert.

  Fejlen skete, fordi Ditlevs guide ledte Ditlev på vildspor. Arrangørerne havde heller ikke nået at hegne ruten ind, da danskeren, som forreste mand, kom løbende, sagde han mandag til DR Sporten.

  - Jeg havde ingen chance for at løbe rigtigt, sagde triatleten.

  Nu har arrangørerne valgt at trække diskvalifikationen tilbage og i stedet tildele danskeren en tidsstraf på fem minutter. Det betyder, at Magnus Ditlev alligevel vinder triatlonløbet, fordi han kom i mål syv minutter før nummer to.

  • Efter tre timer, 41 minutter og 29 sekunder krydsede Magnus Ditlev målstregen først i Montenegro. (Foto: Jugoslav Belada)
  • .. og han var glad. Selvfølgelig. (Foto: Jugoslav Belada)
  1 / 2
 27. Dansk speedwaykører beholder licens

  Den danske speedwaykører Nicki Pedersen får lov til at beholde sin licens.

  DIF's Appelinstans har nemlig gjort speedwaykørerens dom i en sag om usportslig opførsel betinget i et år.

  I juli fik 44-årige Pedersen ellers frataget sit licens af Danmarks Motor Union i seks måneder for truende og usportslig opførsel i forbindelse med en ligamatch.

  Men den oprindelige dom ændres nu, således at Nicki Pedersens licens inddrages for en periode af 4 måneder, men at denne frakendelse af licens er betinget. Derfor vil frakendelsen af licensen kun træde i kræft, hvis der inden for en periode på 12 måneder indgives en ny klage over Nicki Pedersen for lignende adfærd.

  Nicki Pedersen skal samtidigt betale en bøde på 15.000 kroner, meddeler DIF's Appelinstans.

 28. Bulgarer sender Medvedev hjem fra Indian Wells

  Det er slut for russiske Daniil Medvedev ved tennisturneringen Indian Wells, som i disse dage finder sted i den amerikanske delstat Californien.

  Russeren var ikke i stødet og måtte natten til torsdag dansk tid se sig slået af Grigor Dimitrov fra Bulgarien.

  Dimitrov vandt med cifrene 4-6, 6-4, 6-3.

  Bulgareren er rangeret som den 28.-bedste mandlige tennisspiller i verden, men havde alligevel fundet niveauet frem til at sende verdens nummer to hjem fra USA inden kvartfinalerne.

  /ritzau/AFP

 29. Ustyrlig Caroline Møller fører Real Madrid til sejr

  Tre mål og en assist på 73 minutter må siges at være en særdeles godkendt indsats.

  Det var, hvad Caroline Møller noterede sig, da hun sammen med Real Madrid vandt 5-0 over islandske Breidablik i Champions League i fodbold.

  Alle Møllers scoringer blev sat ind i første halvleg, hvorefter hun krydrede hattricket med en assist i anden halvleg.

  I den anden af onsdagens sene Champions League-kampe var der danskeropgør på tapetet. Pernille Harder og Chelsea vandt 2-1 over Juventus, der havde Sofie Junge og Matilde Lundorf i startopstillingen.

  Harder scorede det afgørende mål i kampen, da hun opsnappede en løs bold i feltet og hamrede den i nettet til 2-1 til Chelsea.

 30. De danske badmintonherrer slår Sydkorea sikkert i gruppefinalen ved Thomas Cup

  Sydkorea forsøgte med et par overraskelser i opstillingen at overrumple Danmark i gruppefinalen ved Thomas Cup. Men de danske badmintonherrer pillede effektivt pynten af sydkoreanerne.

  Med dansk sejr i de tre første af de fem kampe er gruppesejren i hus, og Danmark får dermed en toer fra en anden gruppe som modstander i fredagens kvartfinale.

  Hvem det bliver, afgøres torsdag, når de sidste grupper er spillet færdig.

  Viktor Axelsen lagde for med at pille Sydkoreas Kwanghee Heo fra hinanden fra første til sidste bold i første herresingle.

  I første herredouble havde Sydkorea overrasket med et skift, og indledningsvist gav det Kim Astrup og Anders Skaarup problemer.

  De kom flot tilbage i første sæt, som de vandt med 21-19, og det gav selvtillid til andet sæt. Her blev koreanerne pryglet med 21-8.

  Det efterlod Anders Antonsen med muligheden for at lukke kampen allerede i tredje kamp. Den chance lod verdensranglistens nummer tre ikke glide sig af hænde.

  Hyeok Jin Jeon ydede pæn modstand, men Antonsen var for stærk og snuppede sejren i to sæt med cifrene 21-15, 21-14.

  /ritzau/

 31. Bakken Bears lider europæisk nederlag

  Bakken Bears startede som lyn og torden, da holdet hjemme tog hul på Fiba Europe Cup mod tyske Crailsheim Merlins, men aarhusianerne kunne dog ikke holde momentum.

  Et tidligt forspring på 24-12 i første periode blev forvandlet til et nederlag på 78-91.

  Bakken holdt sig i front til slutningen af anden periode, men var bagud 43-45 halvvejs.

  Også i tredje periode var Bakken foran undervejs, men tyskerne overtog momentum, som de tog med sig til sidste quarter.

  Knap midtvejs var Bakken stadig inde i kampen om point ved stillingen 71-75, men derfra var Crailsheim Merlins bedst og vandt komfortabelt.

  /ritzau/

 32. Sønderjyske lider sjette nederlag i træk i ishockeyens Champions League

  Sønderjyskes ishockeyherrer tabte ganske vist også den sidste kamp i Champions League, men holdet leverede længe en fornem indsats mod det stærke svenske mandskab fra Rögle.

  På udebane tabte sønderjyderne godt nok med 3-8, men opgøret var helt åbent indtil midten af tredje periode, hvor en lille sensation lurede ved stillingen 3-2 til det danske hold.

  Men derfra leverede hjemmeholdet en magtdemonstration.

  Nu fik Rögle sin førsteplads med 14 point, mens Sønderjyske slutter sidst uden point.

  Alligevel sluttede Sønderjyske af med en præstation, der længe var meget positiv.

  Rögle bragte sig på 2-0 i anden periode, efter at den første havde været målløs, men Sønderjyske svarede overraskende tilbage.

  Shawn O'Donnell reducerede til 1-2 midtvejs i anden periode, og inden for 30 sekunder i tredje periode udlignede Mads Eller til 2-2, inden Martin Eskildsen også bragte Sønderjyske foran med 3-2.

  Det blev dog dyrt for Sønderjyske, at Shawn O'Donnell blev idømt en længere udvisning. Den udnyttede Rögle til at vinde klart. I løbet af seks minutter scorede hjemmeholdet seks gange.

  /ritzau/

 33. Aalborg Håndbold vinder snævert i Champions League

  Det blev nok en anelse tættere, end Aalborg Håndbold havde håbet på, da Meshkov Brest var på besøg i det nordjyske i Champions League.

  Det blev til en Aalborg-sejr på 34-33.

  Dermed lægger Aalborg sig i spidsen af Champions League-gruppen, hvor klubben har seks point efter fire kampe.

  Det samme har tyske Kiel, der har Magnus og Niklas Landin på holdet, som ligeledes hentede en sejr onsdag aften. Kroatiske PPD Zagreb blev besejret 36-28.

 34. Odense Håndbold vinder sikkert i topopgør

  Odense Håndbold er nu eneste hold med maksimumpoint i kvindernes bedste håndboldliga.

  Det er en kendsgerning efter fynboernes udesejr onsdag aften på 30-24 over Herning-Ikast.

  Der var tale om et vaskeægte topbrag, da begge hold inden opgøret havde maksimale 12 point for 6 kampe, men nu rykker Odense altså alene i spidsen med 14 point i Bambusa Kvindeligaen.

  Første halvleg bød på jævnbyrdighed og knebne føringer, men hen i mod slutningen trak Odense en smule fra.

  Føringen kulminerede, da Rikke Iversen fra stregen scorede til pausestillingen 13-10.

  Det begyndte at trække op til Odense-sejr, da Dione Housheer bragte sit hold på 18-13 efter 37 minutter, men midtjyderne svarede godt igen og kom helt op på 19-20 ved Ingvild Bakkerud, da der resterede 17 minutter.

  Bakkerud scorede også til 20-21, men så løftede Odense igen niveauet. Således lignede det så småt en afgørelse, da Mie Højlund scorede til 26-21, da uret havde rundet 50 minutter.

  Odense scorede også kampens to næste mål, og så var der ikke mere at rafle om i topkampen.

  /ritzau/

 35. Jakob Fuglsang har fremtiden på plads: Skriver kontrakt med nyt hold

  Jakob Fuglsang skifter til cykelholdet Israel Start-Up Nation.

  Det oplyser holdet på sin hjemmeside.

  Den danske cykelstjerne skifter til det israelske hold efter ni sæsoner hos Astana. På Israel Start-Up Nation-holdet bliver Fuglsang holdkammerat med blandt andet den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome og sin landsmand Mads Würtz Schmidt.

  - Jeg er meget glad og spændt på at slutte mig til Israel Start-Up Nation. Jeg tror, det er et godt tidspunkt for mig til at prøve noget nyt, og jeg tror, Israel Start-Up Nation og jeg kan få meget ud af hinanden, udtaler Fuglsang til holdets hjemmeside.

 36. Kasper Hjulmand vil ikke boykotte fodbold-VM

  Tirsdag kvalificerede herrelandsholdet i fodbold sig til VM. Og onsdag mødte landstræner Kasper Hjulmand pressen.

  Et af spørgsmålene var, hvilke tanker, han gjorde sig om boykot af VM-slutrunden, som skal afholdes i Qatar, der har fået heftig kritik for umenneskelige forhold for arbejderne på stadionbyggerierne til slutrunden.

  - Der er ingen parter, der er ingen menneskerettighedsorganisationer, fagforbund, danske eller internationale, der endnu har sagt, at det er det (boykot, red.), de foreslår.

  - Lige nu synes jeg, at vi selvfølgelig skal til VM og spille, og så skal vi sætte os godt ind i tingene, og at vi som land kan tage til Qatar og vise, hvem vi er.

  - Jeg vil også forsøge at sætte mig yderligere ind i det i løbet af det næste år. Det synes jeg, at jeg har en forpligtelse til, og det skal jeg nok gøre, siger Kasper Hjulmand.

 37. Kronprinsen om VM i Qatar: 'Min støtte er hos landsholdet, uanset hvor de befinder sig'

  Kronprins Frederik ønsker ikke at svare på, om han vil besøge Qatar, når landet til næste år er vært for verdensmesterskaberne i fodbold.

  I stedet er hans fokus på det sportslige.

  - Hvad der måtte være af den slags spørgsmål i forhold til værtslande, er jo et politisk spørgsmål, så De må rette henvendelse til politikerne, siger kronprinsen til DR Nyheders udsendte i Island.

  - Min støtte vil altid være hos landsholdet, uanset hvor de befinder sig. Det er sporten, der har min opmærksomhed, siger han.

 38. DBU bekræfter: Qatar-kritisk banner blev fjernet fra Parken

  Da herrelandsholdet i fodbold i går aftes slog Østrig med 1-0 i VM-kvalifikationen, fik en landsholdsfan frataget et flag med skriften 'Boykot Qatar'.

  Den danske fan hedder Daniel Niebuhr, og via det sociale medie Twitter har han forklaret, at to sikkerhedsvagter og dernæst en tribuneleder bad ham om at få banneret af vejen.

  Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU, bekræfter episoden og forklarer at banneret blev fjernet på grund af regler hos Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

  - Fifas regler er jo, at man ikke må have politiske budskaber på bannere og flag til kampene. Det blev vurderet til at være et politisk budskab, siger Jakob Høyer.

 39. Tidligere verdensmester Maja Jager indstiller karrieren

  Den tidligere verdensmester i bueskydning Maja Jager stopper karrieren.

  Det oplyser hun til nyhedsbureauet Ritzau.

  Maja Jager blev i 2013 verdensmester i bueskydning, og hun blev efterfølgende kåret som årets sportsnavn. Hun har repræsenteret Danmark to gange ved de olympiske lege, henholdsvis i London i 2012 og Tokyo i 2021.

  - Jeg synes, det giver mening nu. Efter OL tager man altid tingene op til revision, om man skal tage fire år mere eller ej, siger Maja Jager til Ritzau.

  Hun vil nu fokusere på sin civilkarriere, hvor hun læser bioinformatik og systembiologi på DTU.

  - Jeg vil helt klart huske de store oplevelser og resultater, der har været banebrydende og haft stor betydning.

  - Men også nogle af de muligheder, som sporten har givet mig. Jeg boede fem år i Sydkorea, som var utroligt formende og havde kæmpe betydning for mig som person, siger Maja Jager til Ritzau.

 40. Kenyansk OL-løber er fundet død

  Atletikverdenen er blevet ramt af en tragedie. Den 25-årige kenyanske stjerneløber Agnes Tirop blev onsdag morgen fundet død i sit hjem.

  Det bekræfter Kenyas Atletikforbund ifølge flere internationale medier i en meddelelse.

  - Athletics Kenya er fortvivlet over at høre om VM-bronzemedaljevinder på 10.000 meter Agnes Tirops alt for tidlige død, lyder det.

  Tirop havde angiveligt sår fra knivstik i maven, da hun blev fundet, skriver forbundet.

  Hendes fyldige cv tæller blandt andet en VM-titel i terrænløb i 2015, ligesom hun erobrede bronzemedalje på 10.000-meteren ved VM i både 2017 og 2019.

  Ved sommerens OL i Tokyo opnåede hun en fjerdeplads på 5000 meter, hvor hun var mindre end et sekund fra medaljepodiet.

  - Kenya har mistet en juvel, som var en kommende gigant på den internationale scene takket være sine iøjnefaldende præstationer på atletikbanen, skriver Athletics Kenya.

  /ritzau/

 41. Kulturministeren er åben for ny national idrætsstrategi i debatten om VM i Qatar

  Onsdag var kulturministeren Ane Halsboe-Jørgensen (S) indkaldt til samråd for at svare på, om regeringen vil tage initiativ til en ny national idrætsstrategi i kølvandet på debatten om fodbold-VM i Qatar.

  Kulturministeren fortalte, at hun er åben for idéen, men at hun ikke ønsker at gennemtvinge det politisk. Den skal i stedet udarbejdes af de danske idrætsorganisationer, mener hun.

  - Jeg mener ikke, at en idrætsstrategi skal formuleres fra min hånd og med mig for bordenden. Men jeg bistår idrætsorganisationerne med alt, hvad jeg kan i det arbejde.

  - Vores atleter skal ikke tages som gidsler i et udenrigspolitisk spil. Selvfølgelig skal vores landshold til VM.

 42. Cykelfan skal i retten for skæbnesvanger Tour-hilsen

  En Tour de France-tilskuer risikerer bøde og i værste fald en fængselsstraf for at have forårsaget et massestyrt på 1. etape af det franske etapeløb i juni.

  Den 31-årige kvinde skal torsdag for retten i Brest, hvor hun blandt andet er sigtet for at bringe andre i fare og forårsage skader. Ifølge den franske sportsavis L'Equipe risikerer hun en bøde på op til 15.000 euro og et år i fængsel.

  Tilskueren havde på løbets 1. etape taget opstilling i vejsiden med et stort skilt i hænderne, hvor der var skrevet en hilsen til hendes bedsteforældre. Det ramte rytteren Tony Martins styr, hvilket betød at ikke bare Martin, men en lang række ryttere måtte i asfalten.

  Kvinden stak af fra åstedet umiddelbart efter massestyrtet, men mødte nogle dage senere op hos politiet i Landerneau i Bretagne.

  Tour de France-arrangør A.S.O. varslede kort efter episoden, at man var klar til at sagsøge kvinden, men valgte nogle dage senere at droppe søgsmålet.

  Rytternes fagforening, CPA, har til gengæld fastholdt sit krav om en symbolsk erstatning på en euro.

  /ritzau/

 43. Cykelrytteren Jesper Hansen stopper karrieren

  Efter 12 år som cykelrytter stiller Jesper Hansen cyklen i garagen.

  Den 30-årige Hansen, der i år har kørt for det danske Riwal-hold, indstiller sin aktive karriere.

  Det oplyser Riwal på sin hjemmeside.

  - Jeg synes, at tiden er rigtig. Jeg har opnået det, jeg kunne opnå, og så er familien begyndt at trække mere efter, at jeg er blevet far, siger Jesper Hansen.

  - Det med at være hjemme hver dag – have et almindeligt liv for at sige det sådan. Når det trækker, så mister man lige det sidste del af motivationen for at køre rigtigt stærkt, og cykling er sådan, at hvis du ikke gør det 100 procent, så kan du bare ikke være med de bedste.

  Hansen luftede allerede sidste år tanker om at stoppe karrieren, men endte med at få en kontrakt hos Riwal. Men nu er det altså slut.

  Jesper Hansen står noteret for to professionelle sejre. I 2015 vandt han en etape i Tour of Norway, og han snuppede også den samlede sejr i løbet.

  /ritzau/

 44. DBU: Plan om nordisk EM-værtskab blev droppet for år siden

  I 2016 meldte Dansk Boldspil-Union (DBU) og resten af de nordiske fodboldforbund ud, at man ville gå efter at blive vært for EM i enten 2024 eller 2028.

  Værtskabet i 2024 er allerede blevet tildelt Tyskland. Tirsdag meddelte Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), at eventuelle værtslande til EM i 2028 havde indtil marts næste år til at vise deres interesse.

  Men der kommer ikke en nordisk hensigtserklæring. DBU og de øvrige nordiske undersøgte mulighederne for at blive EM-værter, men droppede planerne for flere år siden. Det oplyser kommunikationschef i DBU Jakob Høyer.

  Uefa oplyste tirsdag, at en eventuel EM-vært skal stå klar med ti stadioner. Minimum ét stadion skal have plads til 60.000 tilskuere. Minimum ét - men helst to - stadioner skal have plads til 50.000 tilskuere. Derudover skal mindst fire stadioner have plads til 40.000 tilskuere og mindst tre skal have plads til 30.000 på lægterne.

  DBU-formand Jesper Møller sagde allerede i 2016, at Uefas stadionkrav kunne spænde ben for et nordisk EM-værtskab.

  /ritzau/

 45. Hjulmand: Vi står på skuldrene af Sepp Pionteks arv

  Dansk fodbolds helte skal hyldes. Det er en af landstræner Kasper Hjulmands kæpheste.

  Derfor var Hjulmand ekstra glad for, at Sepp Piontek, Danmarks succesrige landstræner i 1980'erne, blev hyldet i Parken tirsdag aften før VM-kvalifikationskampen mod Østrig.

  Tyskerens hårde arbejde har været med til at danne grundlaget for et succesfuldt dansk landshold, hvilket endnu en gang kom til udtryk tirsdag aften, da Danmark indløste billet til næste års VM-slutrunde med en 1-0-sejr.

  - Han gjorde os fra amatører til professionelle, han fik samlet drengene rundt omkring i Europa. Han fik dem hjem og kvalificerede Danmark til slutrunder - til EM 1984, VM i 1986 og igen til EM i 1988, siger Hjulmand.

  - Sepp startede noget, vi alle sammen hviler på, og det skal vi hylde. Jeg er simpelthen så glad og stolt over, at vi huskede at gøre det. Sepp har en kæmpe betydning for dansk fodbold.

  I årene efter nåede Danmark ikke helt de samme højder, og i 1990 stoppede Piontek så for at blive landstræner for Tyrkiet.

  /ritzau/

 46. Mette Frederiksen: Udenrigspolitik og fodbold må skilles ad

  Den danske statsminister, Mette Frederiksen, var tirsdag aften til fodboldfest i Parken, hvor hun kunne se det danske herrelandshold kvalificere sig til VM i 2022 med en 1-0-sejr over Østrig.

  Dermed skal Danmark til VM i Qatar, som har fået heftig kritik for brud på menneskerettigheder i forbindelse med byggeriet af stadionerne til slutrunden.

  - Sommeren har fået lov til at fortsætte, hvad angår fodbold. Nu er vi videre, og vi har et fantastisk landshold.

  - Udenrigspolitik og fodbold må vi skille ad. I aften fejrer vi fodbolden, og det kommer vi også til at gøre til VM. Det er kæmpestort, at vi er videre. Fantastisk landshold, siger Mette Frederiksen efter landskampen, som hun så i Parken.

 47. 'Vi skal nyde det her øjeblik', siger landstræneren efter at have sikret VM-plads

  Det var en stolt landstræner, der troppede op på pressemødet, da Danmark havde sikret VM-billetten med en 1-0-sejr over Østrig tirsdag aften.

  Kasper Hjulmand takkede Danmark for opbakningen til landsholdet.

  - Det er svært at beskrive, hvad vi har gjort.

  - Den kvalitet, vi har spillet med, er fantastisk. Det er, på vegne af alle i dansk fodbold, værd at knibe sig i armen.

  - Vi skal nyde det her øjeblik. Det er megasvært at komme til VM.

  - Jeg kan kun tage hatten af for de her drenge, de gør det fantastisk, og vi kan sgu være stolte i hele Danmark af de her gutter, som spiller med høj kvalitet og stor glød og passion. Og jeg vil også sige tak til hele Danmark og stadion, for den opbakning og indlevelse, vi mærker, siger Kasper Hjulmand på pressemødet efter kampen.

 48. Grim sejr er ligegyldig, for Danmark skal til VM, siger Mæhle

  Det var ikke ubetinget kønt, da Danmark vandt 1-0 over Østrig og sikrede kvalifikation til VM-slutrunden i 2022.

  Men det er langt fra det vigtigste, at det ikke var kønt, fastslår Danmarks målscorer, Joakim Mæhle.

  - Det betyder utroligt meget. Det er en af de fedeste aftener i Parken længe. Det var ikke det kønneste fodbold, men heldigvis var vi to hold om at spille grimt. Det vigtigste er sejren og billetten til VM, siger Joakim Mæhle til Kanal 5.

  Den danske midtbanespiller Thomas Delaney hæfter sig især ved stemningen i Parken og opbakningen til landsholdet.

  - Det har været en fornøjelse hele vejen igennem. Støtten har været unik, og det kan vi godt være stolte over, siger Thomas Delaney til Kanal 5.

 49. Sverige tager stort skridt mod fodbold-VM

  Mens Danmark tirsdag aften kvalificerede sig til VM i Qatar, kom Sveriges fodboldlandshold også et stort skridt tættere på slutrunden i 2022.

  Hjemme på Friends Arena blev Grækenland besejret med 2-0 på to mål i anden halvleg.

  Angriber Alexander Isak fik både tilkæmpet sig et straffespark og kom på måltavlen.

  Sejren sender Sverige op på førstepladsen i gruppe B med 15 point efter seks kampe.

  I Portugal lavede Cristiano Ronaldo hattrick, da Luxembourg blev slået med 5-0. United-stjernen bragte Portugal på både 1-0 og 2-0 efter to straffespark, inden han lukkede opgøret med den sidste scoring kort før tid.

  Samtidig vandt Serbien over Aserbajdsjan og fører fortsat gruppen med ét point ned til Portugal, der dog har spillet en kamp færre.

  /ritzau/

 50. Rungsted ryger ud af ishockeyens Champions League

  Med en sejr tirsdag aften hjemme over franske Rouen Dragons ville Rungsted Seier Capital skrive dansk ishockeyhistorie og kvalificere sig til knockoutfasen i Champions League som det første danske hold nogensinde.

  Men den afgørende gruppekamp gik ikke den danske mesters vej. Rouen sejrede med 4-2 og tager andenpladsen i gruppen.

  Rungsted kom ellers flot tilbage i anden periode, hvor der både blev reduceret og udlignet efter en fransk 2-0-føring. Men i tredje periode var Rouen koldblodige.

  Champions League-eventyret slutter dermed for Rungsted med fem point i de seks kampe.

  /ritzau/

Mere fra dr.dk