Kevin Magnussen sikrer point i ny Red Bull-triumf: 'Betyder sindssygt meget'

Kevin Magnussen sikrede sig søndag sæsonens første point i Saudi-Arabiens grandprix.

(Foto: © Hoch Zwei, HOCH ZWEI/picture-alliance/dpa/AP Images)

Kevin Magnussen kører åbenbart godt på irritation.

Søndag blev det nemlig til en 10. plads og årets første VM-point, da Formel 1-feltet søndag kørte grandprix i Saudi Arabien.

Det skete dagen efter en kvalifikation, hvor danskeren var irriteret over sin Haas-bil, der havde tekniske problemer. De betød, at han glippede en startposition i toppen, men det betød intet for Kevin Magnussen, som altså sluttede i point-land.

Jovist, vinderen Sergio Perez og nummer to, Max Verstappen, fra Red Bull øgede ganske vist forspringet i den samlede stilling, men det ene point har stor betydning i Haas, fortæller Kevin Magnussen til Viaplay.

- Det betyder sindssygt meget. Vi har været lidt nervøse efter begyndelsen på sæsonen. Vi kom ikke særlig godt fra start i Bahrain, så det er dejligt, siger Kevin Magnussen til Viaplay.

En fokuseret Kevin Magnussen fik massage kort før løbsstarten. (Foto: © LUCA BRUNO, Associated Press)

Danskeren er godt tilfreds med sin egen præstation, hvor han blandt andet lykkedes med at overhale Yuki Tsunoda fra AlphaTauri på 10. pladsen i løbet af de sidste omgange.

- Det ligner, vi har forbedret os. Det glæder jeg mig også til at bevise, når vi kommer til Melbourne, siger Kevin Magnussen om det kommende grandprix i Australien.

Aston Martins Fernando Alonso sluttede på en tredjeplads.

Magnussen satte trumf på mod slutningen

Kevin Magnussen begyndte som nummer 13, men kort inde i løbet gled han ned som nummer 17 på grund af et hurtigt pitstop efter otte omgange.

Her skiftede han fra medium- til hårde dæk, og så begyndte opstigningen. Med få omgange igen var det blot Yuki Tsunoda fra AlphaTauri, som skulle passeres.

Sergio Perez jubler efter sin sejr i Jeddah. (Foto: © HASSAN AMMAR, Associated Press)

Kevin Magnussen forsøgte to gange overhaling uden held, men tredje forsøg endte som en succes. Med fire omgange igen strøg danskeren forbi Tsunoda, som man kunne høre råbe af frustration over bilens radio.

Forrest i feltet må det siges, at Max Verstappen fra Red Bull også havde en god dag på kontoret. Den forsvarende verdensmester begyndte som nummer 15 efter tekniske problemer i kvalifikationen, men kørte sig hele vejen frem til en podieplads.

Sergio Perez, som startede forrest, holdt sin føring og satte 25 point ind på kontoen, men til sidst snuppede Verstappen den hurtigste omgangstid og tog dermed et ekstra point.

Det betyder, at hollænderen med 44 point fortsat fører samlet i VM-stillingen med Perez et enkelt point bag sig.

Sæsonens tredje grandprix er i den australske storby Melbourne i slutningen af marts.

OPDATERET: Efter artiklens udgivelse har Fernando Alosno fået omstødt sin tidsstraf på 10 sekunder, som han fik efter løbets afslutning. Dermed er han tilbage på tredjepladsen.