Seneste sport

Kroatien-kampene og andenpladsen irriterer Hjulmand og Mæhle

Den danske landstræner Kasper Hjulmand står tilbage med en bittersød følelse efter andenpladsen i Nations League. (Foto: © Franck FIfe, Ritzau Scanpix)

Med fire sejre og to nederlag slutter det danske fodboldlandshold for mænd på andenpladsen i Nations League-puljen.

Og selvom Danmark søndag aften vandt en flot 2-0-sejr mod Frankrig, ærgrer landstræner Kasper Hjulmand sig over slutstillingen i gruppen.

- Andenpladsen kan ikke fjerne vores følelse af, at vi har leveret en toppræstation. Men når man kigger tilbage, er de to Kroatien-kampe da irriterende, siger landstræner Kasper Hjulmand til Ritzau.

Helt frem til sidste spillerunde var Danmark med i kampen om førstepladsen i puljen, der giver en billet til Nations Leagues finale-turnering mellem de fire gruppevindere i det øverste lag.

Men Kroatiens 3-1-sejr mod Østrig søndag aften betyder, at de snupper billetten for snuden af danskerne. Det ærgrer Joakim Mæhle.

- En andenplads i så svær en gruppe havde vi købt inden. Dermed ikke sagt, vi er tilfredse, for vi vil gerne have mere, og det der nager os er kampene mod Kroatien, siger han til DR Sporten.

Seneste sport

 1. Syv landshold har nu spillet sig videre til VM's ottendedelsfinaler

  England, Holland, Senegal, USA, Frankrig, Brasilien og Portugal er indtil videre sikret avancement ved VM. (Foto: © Ina Fassbender, AFP or licensors)

  England, Holland, Senegal, USA, Frankrig, Brasilien og Portugal har formået det, som Danmarks fodboldlandshold håber på onsdag eftermiddag mod Australien.

  At spille sig videre til ottendedelsfinalerne ved VM i Qatar.

  De syv mandskaber er de første af i alt 16, som skal kæmpe om at vinde verdensmesterskaberne.

  Herunder kan du se, hvilke ottendedelsfinaler allerede er fastlagt.

  • Holland-USA (lørdag).

  • Senegal-England (søndag).

  Hvorvidt Danmark kan tilslutte sig det gode selskab bliver afgjort onsdag klokken 16.

  Du kan se kampen mod Australien på DR 1 og DR TV med optakt fra klokken 14. Ellers kan du også høre kampen i DR LYD eller 'VM på P4' fra klokken 15 samt følge med på dr.dk.

 2. Herning skøjter tilbage på førstepladsen i den danske ishockeyliga

  Herning Blue Fox er tilbage på førstepladsen i landets bedste ishockeyliga efter en 4-1-sejr mod Odense Bulldogs.

  Herning havde smidt duksepladsen efter nederlag til rivalen Sønderjyske både fredag og lørdag, men tirsdag slog midtjyderne tilbage.

  Sønderjyske tabte tidligere 3-6 ude mod det formsvage bundhold Rungsted Seier Capital, og det udnyttede Herning prompte.

  Herning topper Metal Ligaen med 51 point efter 23 kampe. Sønderjyske er toer med 49 point efter 24 kampe, hvorefter der er et hul ned til Aalborg Pirates og Odense med hver 42 point.

  /ritzau/

 3. København Håndbold taber trods stort comeback

  Det var to vidt forskellige halvlege, da København Håndbold tirsdag tog imod Silkeborg-Voel KFUM i kvindernes liga.

  I første halvleg så det ud til, at København skulle blive kørt midtover af gæsterne, som scorede 22 mål mod hjemmeholdets 15 scoringer. Men Silkeborg-Voel mistede momentum efter pausen, og så blev det spændende.

  Københavnerne var på et tidspunkt blot to mål fra Silkeborg-Voel, men de undertippede gæster fra det midtjyske fandt noget brændstof i reservetanken i slutfasen og vandt 36-30.

  Det betyder, at Silkeborg-Voel kravler op på ni point efter ti kampe. Klubben er dermed på sjettepladsen, mens København er på fjerdepladsen med 12 point.

  Københavnerne har to point op til Team Esbjerg, der tirsdag slog Aarhus United med 32-23.

  /ritzau/

 4. Superstjernen Neymar går også glip af Brasiliens sidste gruppekamp

  Neymar kommer tidligst i kamp for Brasilien i ottendedelsfinalen, hvis han kommer sig over sin ankelskade. (Foto: © TOLGA BOZOGLU, Ritzau Scanpix)

  Neymar kommer heller ikke på banen mod Cameroun.

  Den brasilianske dribler var ude i sejren på 1-0 over Schweiz på grund af en ankelskade, men nu går han også glip af den sidste gruppekamp på grund af feber. Det skriver Ritzau.

  Oplysningen stammer fra Det Brasilianske Fodboldforbunds hjemmeside, hvor holdlæge Rodrigo Lasmar sætter ord på situationen.

  - Neymar har haft feber, hvilket er under kontrol nu, og det påvirker ikke processen med at komme over ankelskaden, siger han.

  Brasilien må også se bort fra spillerne Danilo og Alex Sandro, som er skadet.

  Sydamerikanerne kan dog snildt undvære de tre spillere, da holdet allerede før sidste gruppekamp er kvalificeret til ottendedelsfinalerne.

 5. Fodboldklubben AaB indleder realitetsforhandlinger med mulig investor

  En investor kan være på vej ind i fodboldklubben AaB.

  Det oplyser den nordjyske klub på sin hjemmeside, hvor det også fremgår, at der er tale om en 'europæisk investor'.

  Klubben fortæller derudover, at der er enighed om, at navn og logo skal bevares, såfremt der findes en aftale mellem parterne.

  Samtidig er det tanken, at de nuværende aktionærer fortsat skal være en del af klubben, lyder det videre.

 6. Qatars VM-komité trækker i land med udmelding om døde migrantarbejdere

  Men nu trækker Qatars VM-komité i land med den udmelding.

  Kun tre personer har mistet livet i forbindelse med arbejdet, skriver en talsperson for VM-komitéen til DR Sporten.

  De 414 døde - et tal Hassan Al-Thawadi ikke selv nævner - indbefatter alle arbejdsrelaterede dødsfald i landet fra 2014 til 2020, lyder meldingen fra talspersonen.

  Hassan Al-Thawadis udmelding kom dog ikke efter et spørgsmål vedrørende arbejdsrelaterede dødsfald i hele landet - men derimod, hvor mange migrantarbejder har mistet livet i forbindelse med byggerierne op mod VM.

 7. Stjernespiller forlader Nykøbing-Falster omgående

  Nykøbing F. Håndboldklub har med øjeblikkelig virkning solgt den hollandske stjernespiller Estavana Polman til den rumænske klub Rapid Bucaresti.

  Det oplyser NFH i en pressemeddelelse.

  Dermed fik Polman kun få måneder hos NFH, der hentede Polman i Team Esbjerg, efter at hun var raget uklar med klubben og cheftræner Jesper Jensen.

  - Det var stort, at NFH kunne hente en verdensstjerne til Lolland Falster. Når man henter en så stor spiller som Estavana, er der forskellige aftaler i kontrakten.

  - Derfor har vi har takket ja tak til et købstilbud på Estavana fra en Champions League-klub, og hun stopper derfor øjeblikkeligt i NFH, siger klubbens formand, John Brædder.

  /ritzau/

 8. Heroic er nyt hold på toppen af verdensranglisten

  Counter Strike-holdet Heroic scorede ikke blot stor ære og et beløb svarende til 1,4 millioner kroner, da sejren i Blasts efterårsfinale blev sikret søndag aften.

  Triumfen betød nemlig også, at Heroic generobrede førstepladsen på verdensranglisten.

  Da listen blev opdateret mandag, avancerede Heroic fra anden- til førstepladsen.

  Heroic har tidligere haft fire uger som verdens nummer et, men man skal tilbage til slutningen af 2020 for at finde holdet øverst på listen.

  /ritzau/

 9. VM-chef indrømmer dødsfald: Hundredvis har mistet livet under stadionbyggerier

  Chefen for Qatars VM-komité, Hassan al-Thawadi, har aldrig for alvor fortalt, hvor mange migrantarbejdere, der er døde under stadionbyggerierne til verdensmesterskabet.

  Indtil nu.

  I et interview med britiske talkshow-vært Piers Morgan fortæller Hassan Al-Thawadi nemlig nu, at mellem 400 og 500 migrantarbejdere har mistet livet.

  - Beregningerne er mellem 400 og 500 døde. Det præcise antal er noget, der diskuteres. Et dødsfald er et for meget. Så enkelt er det, siger al-Thawadi.

  I interviewet fortæller han dog også, at forholdene for migrantarbejdere i landet er blevet bedre, men at der fortsat er nødt til at ske forbedringer i Qatar.

  - Sikkerheden på stadionerne er blevet forbedret, og flere fagforeninger er opstået. Der skulle foretages forbedringer. Det vidste vi, før vi søgte om VM, siger al-Thawadi.

  - Forbedringerne er ikke på grund af VM, men noget vi skulle gøre på grund af vores værdier. VM blev bare en katalysator, der fremskyndede processen.

  Menneskerettighedsorganisationers tal for døde ikke-qatarer er nogle lidt andre end dem, Hassan al-Thawadi beretter om.

  Organisationen Human Rights Watch rapporterer nemlig, at 15.021 fra andre lande er døde i Qatar mellem 2010 og 2019.

  Hvor mange af dem, der kan sættes i forbindelse til stadionbyggerier eller VM generelt, er dog ikke oplyst.

 10. Verdens hurtigste mand uden VM- og OL-guld stopper karrieren

  97 gange i karrieren løb Asafa Powell 100 meter på mindre end ti sekunder. (Foto: © Lucy Nicholson, Scanpix Denmark)

  Supersprinteren Asafa Powell stopper karrieren i en alder af 40 år.

  Det skriver han selv på Twitter, hvor han samtidig takker alle de folk, der har heppet på ham gennem årene.

  Den jamaicanske sprinter er tidligere verdensrekordholder i 100 meter løb, mens han samtidig kan prale af at være den mand i verden, der har løbet hurtigst på samme distance uden nogensinde at have vundet OL- eller VM-guld i disciplinen.

  OL-guld vandt Powell til gengæld, da han i 2016 var en del af Jamaicas stafethold på 4x100 meter.

 11. Fernandes giver æren for Portugals åbningsmål til Ronaldo

  Hvem scorede egentlig åbningsmålet ved aftenens kamp mellem Portugal og Uruguay?

  Spørger man Cristiano Ronaldo, så er der ingen tvivl - det gjorde han.

  Midtbanemanden Bruno Fernandes sendte et indlæg ind i feltet, hvor Cristiano Ronaldo steg til vejrs for at dirigere bolden i nettet.

  Målet blev da også i første omgang tildelt Ronaldo, inden det kort efter blev rettet til Bruno Fernandes' på måltavlen.

  Men Fernandes sagde sent i aftes, at han ligeledes mente, at målet var Ronaldos.

  - Min umiddelbare følelse var, at Cristiano rørte bolden. Jeg afleverede den til ham, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Fernandes indkasserede titlen som kampens spiller i opgøret, men landstræner Fernando Santos fokuserer på holdindsatsen som afgørende for Portugals præstationer ved VM i år.

  Både Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes mente umiddelbart, at Ronaldo havde sidste berøring på Portugals åbningsmål mod Uruguay mandag aften. (Foto: © Kai Pfaffenbach, Ritzau Scanpix)
 12. Bestyrelsen i Juventus går af efter voldsomt underskud og elendige resultater

  Næstformand Pavel Nedved (yderst til venstre) og bestyrelsesformand Andrea Agnelli (nummer to fra venstre) træder sammen med bestyrelsen af. (Foto: © MASSIMO PINCA, Ritzau Scanpix)

  Efter en tid med dårlige sportslige resultater og et underskud på 1,9 milliarder kroner i sidste sæson har bestyrelsen i den italienske storklub Juventus taget en drastisk beslutning.

  Hele bestyrelsen går af. Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

  Det omfatter også bestyrelsesformand Andrea Agnelli samt næstformand og klublegende Pavel Nedved.

  Det rekordstore underskud skulle have været drøftet på et aktionærmøde i sidste uge. Men mødet er blevet udskudt til sidst i december på grund af en efterforskning fra den italienske børskommission. Det er altså forud for det møde, at bestyrelsen nu lader tøjlerne gå videre.

  Andrea Agnelli har været bestyrelsesformand siden 2010.

  Maurizio Arrivabene, der er administrerende direktør og bestyrelsesmedlem, bliver hængende som midlertidig administrerende direktør i klubben.

  Juventus har ikke meddelt, om bestyrelsens afsked får betydning for Agnelli-familiens ejerskab af Torino-klubben.

 13. Baneløber invaderede VM-kamp med regnbueflag

  Baneløberen i Qatar. (Foto: © MOLLY DARLINGTON, Ritzau Scanpix)

  Da der var spillet cirka 50 minutter af VM-kampen mellem Portugal og Uruguay, løb en tilskuer på banen på Lusail Stadium i Qatar.

  Med sig havde han et regnbueflag, ligesom han på sin T-shirt sendte budskaber om respekt til iranske kvinder og om at redde Ukraine.

  Dommeren stoppede straks kampen og fik selv fat i regnbueflaget, som baneløberen tabte i farten.

  Ifølge det norske nyhedsbureau NTB blev baneløberen ledaget af højlydt jubel fra tribunerne.

  Regnbuens farver har været et heftigt diskuteret tema ved VM-slutrunden i Qatar. Farverne symboliserer støtte til LGBTQ+-personer. Homoseksualitet er ulovligt i Qatar.

  På ryggen af baneløberen stod der: "Respect for iranian women". På forsiden stod der: "Save Ukraine". Det fremgår af fotografier fra kampen.

  Baneløberen blev fanget og eskorteret ud af banen, så kampen kunne fortsætte.

  /ritzau/

 14. Traditionsklubben AB solgt til udenlandsk investorgruppe

  AB spiller altid i grønt på hjemmebane (arkivfoto). (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

  En af Danmarks mest vindende klubber er kommet på udenlandske hænder.

  Akademisk Boldklub - eller bare AB - er således blevet solgt til investorgruppen Five Castles Football Group LLC (FCFG). Det skriver klubben på sin hjemmeside mandag.

  Den tidligere hovedaktionær og bestyrelsesformand Torben Oldenborg forbliver næstformand og minoritetsaktionær.

  FCFG består primært af investorer baseret i USA og Storbritannien. Den er ledet af den tidligere New York Red Bulls-direktør Erik Stover.

  AB ligger aktuelt nummer tre i 2. division med blot ét point op til Esbjerg fB og Aarhus Fremad, der indtager de to pladser, som giver oprykning til 1. division.

  Den 133 år gamle klub var senest en del af det fineste selskab i 2004.

  Klubbens trofæskab er et af de mest proppede i Danmark. Ni mesterskaber er det blevet til gennem tiden. Det første kom i 1919 og det seneste i 1967.

  I 1999 vandt AB sin første og eneste pokaltitel. I 1999 og 2000 vandt klubben desuden bronzemedaljer i sin seneste storhedstid.

  /ritzau/

 15. Clara Tauson sejrer i Italien

  Arkivfoto. (Foto: © MORGAN SETTE, Ritzau Scanpix)

  Clara Tauson er draget til Italien i jagten på sit tidligere niveau, og mandag vandt den danske tennisspiller i første runde af ITF-turneringen i Selva Gardena.

  Det gjorde hun over italienske Diletta Cherubini, der er nummer 423 i verden. Tauson vandt med 6-4, 6-4. Hun er dermed klar til anden runde af turneringen, hvor hun er førsteseedet.

  Clara Tauson kæmper i øjeblikket for at nå det niveau, der sendte hende op som nummer 33 i verden.

  Der var hun placeret så sent som i februar, men tilbagevendende rygproblemer har sat hende tilbage flere gange, og hun er nu nede som nummer 130 i verden.

  /ritzau/

 16. Rusland vil overveje at forlade Uefa

  Hvis Rusland forlader Uefa, vil de i stedet være med i det asiatiske forbund. (Foto: © DIDOR SADULLOEV, Ritzau Scanpix)

  Ruslands Fodboldforbund overvejer at forlade Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og tilslutte sig den asiatiske pendant.

  Det fortæller præsidenten for forbundet, Alexander Dyukov, til nyhedsbureauet Tass.

  - Vi vil overveje denne problemstilling på det næste bestyrelsesmøde.

  - Jeg er usikker på, om vi træffer en endelig beslutning, men situationen er nødt til at blive drøftet, siger Dyukov.

  Uefa suspenderede i februar Rusland på ubestemt tid, efter at landet invaderede Ukraine.

  Suspensionen betyder, at hverken Ruslands landshold eller russiske klubhold for tiden kan deltage i Uefas turneringer.

  - Uefa betragter os stadigvæk som et medlem af den europæiske familie, siger han.

  Det russiske forbund har endnu ikke forhørt sig om en mulig optagelse hos Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) i respekt for det nuværende medlemskab i Uefa.

  Siden udelukkelsen har Ruslands fodboldlandshold spillet venskabskampe mod Tadsjikistan, Usbekistan og Kirgisistan.

  /ritzau/

 17. Hurtigere afleveringer skal sende Danmark videre ved VM

  Kasper Hjulmand har ryggen mod muren inden sidste gruppekamp ved VM. (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

  Der har ikke været mange overraskelser ved det australske hold her til VM, hvis man spørger den danske landstræner, Kasper Hjulmand.

  - Den analyse, vi lavede af Australien før VM, matcher det, vi har set fra dem til VM. De har en utrolig fightervilje, og man kan se, at de spiller med stor dedikation og store følelser, siger han.

  Og det er en god start for det danske hold, der er tvunget til at vinde, hvis de vil videre til ottendedelsfinalen.

  Det gør Danmark bedst ved at undgå for meget fysisk fight med de stærke australiere, lyder vurderingen. De skal i stedet spille hurtigt med masser af afleveringer, som er noget, man sjældent ser ved de australske spillere.

  - Det er meget vigtigt, at vi er os selv, så vi kan få brudt Australien ned. Der er stor forskel på de to holds måde at spille på, og vi synes, at vi har kvaliteten til at slå dem på vores måde.

  Opgøret mellem Danmark og Australien spilles på onsdag klokken 16 dansk tid.

 18. Irans statslige nyhedsbureau vil have USA smidt ud

  Det iranske fodboldforbund har krævet en alvorlig advarsel fra Fifa til USA over at have bragt en redigeret version af det iranske flag på sociale medier.

  Men Irans statslige nyhedsbureau, Tasnim, går lige skridtet videre.

  - Ved at publicere et forvrænget billede af Irans flag på en officiel konto har det amerikanske fodboldforbund overtrådt Fifas regler, hvorfor en straf på 10 kampes udelukkelse er en passende straf, lyder det fra statsmediet ifølge CNN.

  Billedet, Tasnim er utilfredse med, viser det iranske flag uden dets islamiske emblem i midten. Ifølge nyhedsbureauet Reuters skulle det ses som en solidaritetshandling til demonstrationerne mod præstestyret og for kvinderettigheder, der foregår i Iran lige nu.

  Opslaget, hvor symbolet er fjernet fra flaget, er siden taget ned fra Instagram, og et billede af det "korrekte" flag er blevet lagt op. En talsperson fra det amerikanske fodboldforbund har dog fortalt, at "de stadig støtter kvinderne i Iran".

 19. FC Midtjylland straffes med stor bøde for uroligheder i pokalkamp

  • FC Midtjyllands fans før Pokalkampen mellem Viborg FF og FC Midtjylland i Viborg torsdag den 10. november. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)
  • I samarbejde med politiet har FCM identificeret 20 personer, som alle tildeles straffe i form af karantæner og bøder. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)
  • Flere uromagere har fået karantæne fra fodboldkampene, oplyser FCM. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  Der blev sat ild til romerlys, skrald og papkrus, da FC Midtjylland og Viborg tørnede sammen til pokalkamp 10. november.

  FC Midtjylland straffes med en bøde på 250.000 kroner for de uroligheder, som en række fans skabte, skriver klubben på sin hjemmeside.

  Samtidig får FCM frataget sit tilskuerafsnit, når holdet 20. februar spiller mod Viborg på udebane i Superligaen.

  - Vi anerkender og accepterer den straf, som Disciplinærinstansen har afsagt, og tager samtidig skarp afstand fra de enkelte individer, som skader klubben og ødelægger fodboldoplevelsen for de mange, siger marketing- og supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær.

  Urolighederne opstod på tribunen efter slutfløjt, da FCM havde tabt 1-3, og fortsatte efterfølgende uden for stadion.

 20. Iran klager over USA til Fifa

  Det iranske fodboldforbund har indsendt en klage til Fifa over det amerikanske hold.

  På sociale medier har det amerikanske hold vist billeder af det iranske flag uden dets islamiske emblem i midten. Ifølge nyhedsbureauet Reuters skulle det ses som en solidaritetshandling til demonstrationerne mod præstestyret og for kvinderettigheder, der foregår i Iran lige nu.

  Men man fjerner ikke bare lige det islamiske symbol fra flaget, mener det iransk fodboldforbund.

  - I en uprofessionel handling fjernede det amerikanske fodboldforbunds Instagram-side Allah-symbolet fra det iranske flag.

  - Det iranske fodboldforbund har sendt en e-mail til Fifa for at kræve en alvorlig advarsel til det amerikanske forbund, skriver det iranske statslige nyhedsbureau, IRNA, ifølge BBC.

  Opslaget, hvor symbolet er fjernet fra flaget, er siden taget ned fra Instagram igen, og et billede af det "korrekte" flag er blevet lagt op. En talsperson fra det amerikanske fodboldforbund har dog fortalt, at "de stadig støtter kvinderne i Iran".

  JEWEL SAMAD/AFP/RITZAU SCANPIX
 21. Tysk kaptajn: Det er en lettelse at være i live ved VM

  Tyskland tog et skridt mod at redde sig selv fra tidlig exit ved VM i Qatar, da holdet søndag spillede 1-1 mod Spanien. Efter det tyske nederlag til Japan i første kamp led håbet om at gå videre fra gruppespillet et knæk. (Foto: © ALBERT GEA, Ritzau Scanpix)

  Manuel Neuer udtrykte efter Tysklands VM-kamp mod Spanien lettelse over, at holdet stadigvæk er "i live" ved slutrunden.

  Holdet tog et skridt mod at redde sig selv, da det søndag spillede 1-1 mod Spanien.

  Efter det tyske nederlag til Japan i første kamp i Qatar led håbet om at gå videre fra gruppespillet et knæk.

  - Hovedpointen er, at vi stadigvæk er i live. Det, vi har indflydelse på, er at få tre point mod Costa Rica, siger Manuel Neuer.

  Efter 1-1 mod Spanien i går skal Tyskland torsdag selv slå Costa Rica og have spansk hjælp for at undgå en tidlig hjemrejse.

 22. Dansk Counter Strike-hold vinder finale og scorer 1,4 millioner kroner

  Det danske Counter Strike-hold Heroic gik i dag hele vejen ved et stort anlagt finalestævne i Royal Arena i København.

  Foruden titlen som vinder kan Heroic-holdet glæde sig over 1,4 millioner kroner i præmiepenge oven på 2-1-sejren over holdet ved navn Faze.

  Med sejren fulgte Heroic op på en god periode for holdet, der tidligere på måneden fik en andenplads i en stor turnering i Rio, Brasilien.

  Opturen har bragt Heroic op som nummer to på verdensranglisten efter det russiske hold Outsiders.

  /ritzau/

 23. Canadas tennisherrer henter historisk Davis Cup-sejr

  Canada har for første gang vundet Davis Cup i tennis.

  Søndag afgjorde Felix Auger-Aliassime og Denis Shapovalov således finaledysten mod Australien, så doublekampen blev overflødig.

  Dermed var den første canadiske triumf i Davis Cup en realitet, og det var samlet set en mindre overraskelse.

  I finalen mod Australien var de to canadiske esser godt nok favoritter, men Canada var i første omgang slet ikke kvalificeret til Davis Cup-slutspillet. Uden Shapovalov og Auger-Aliassime tabte Canada i marts 0-4 til Holland i kvalifikationen og havde derfor brug for et wildcard for at komme blandt de 16 deltagere.

  Her blev Canada seedet som nummer seks og sneg sig i september kun knebent videre fra gruppespillet foran Serbien, inden Tyskland og Italien i denne uge blev elimineret efter 2-1 i kampe på vej til søndagens finale.

  Australien var ledet af kaptajn Leyton Hewitt for første gang i 19 år en del af Davis Cup-finalen. Men det blev ikke til sejr i landsholdsturneringen, som Australien var vundet 28 gange siden første triumf i 1907.

  /ritzau/

 24. Amerikansk fodboldforbund fjerner islamisk symbol fra Irans flag

  Blandt andet på Twitter har USA's fodforbund brugt en version af Irans flag uden et islamiske symbol. (© twitter)

  Det amerikanske fodboldforbund bruger på sociale medier som Twitter, Facebook og Instagram et iransk flag uden det islamiske symbol, der normalt pryder midten af fanen.

  Ifølge det amerikanske fodboldforbund har man valgt at se bort fra det officielle flag for at vise sin "støtte til kvinder i Iran, der kæmper for basale menneskerettigheder."

  Protester mod præstestyret i Iran har stået på i månedsvis, efter at den 22-årige kvinde Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetægt i september.

  Siden har demonstrationerne spredt sig over hele Iran. Mindst 450 demonstranter er blevet dræbt, flere end 18.000 er anholdt, og seks demonstranter er blevet dømt til døden.

  Iran og USA spiller mod hinanden ved VM i Qatar på tirsdag. Den kamp kan ses her.

  En iransk og en amerikansk fodboldfan ses her i Qatar med det officielle iranske flag. (Foto: © ABEDIN TAHERKENAREH, Ritzau Scanpix)
 25. For første gang i 19 år skal Australien spille Davis Cup-finale

  De australske tennisherrer er klar til finalen i landsholdsturneringen Davis Cup for første gang siden 2003.

  Det står klart, efter at Kroatien blev slået med 2-1 fredag i semifinalen. Australien skal nu møde Canada i finalen søndag.

  Canadierne slog søndag aften Italien med 2-1 med en sejr i den afgørende doublekamp.

  Sådan forløb det også for Australien i kampen mod kroaterne.

  /ritzau/

 26. Heroic er klar til finalen i Royal Arena

  Det danske Counter-Strike-hold Heroic spiller søndag finale ved Blasts efterårsfinale.

  Det står klart, efter at anfører Casper "Cadian" Møller og holdkammeraterne lørdag slog amerikanske Liquid med 2-1 i et velbesøgt Royal Arena i København.

  I et stort drama tabte danskerne andet map efter overtid, inden de satte skabet på plads på tredje og sidste map.

  I søndagens finale venter et opgør mod enten Faze med danske Finn "Karrigan" Andersen eller svenske Ninjas in Pyjamas, der også har en dansk spiller i form af Patrick "Es3tag" Hansen.

  /ritzau/

 27. Badmintonstjernen Anders Antonsen flytter også til Dubai

  Anders Antonsen flytter til Dubai og går fremover glip af Badminton Danmarks goder. (Foto: © Sportxpress, Ritzau Scanpix)

  Den danske badmintonspiller Anders Antonsen følger i Viktor Axelsens fodspor og flytter til Dubai.

  Det oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse.

  Dermed udtræder Anders Antonsen fra forbundets eliteprogram og mister både den økonomiske støtte og muligheden for at have en dansk landstræner som sin hovedtræner.

  – Jeg har været rigtig glad for at være en del af landsholdstræningen, og jeg rejser ikke, fordi jeg er utilfreds med, hvordan det foregår i Danmark. Tværtimod, så er jeg meget glad og taknemmelig for det samarbejde, jeg har haft med trænere og mine kollegaer.

  – Jeg er bare nået til et sted i mit liv, hvor jeg har en lyst og sult til at prøve mig selv af på en ny måde. Jeg skal have en base i Dubai, men ønsker også at rejse og træne i forskellige lande og udforske de mange forskellige tilgange til badminton og træningskultur, siger Anders Antonsen i pressemeddelelsen.

 28. Aalborg Håndbold taber for tredje gang i træk

  Aalborg Håndbold tabte lørdag sin tredje kamp i træk, da holdet hjemme blev nedkæmpet af midterholdet Skanderborg Aarhus. 31-24 vandt østjyderne.

  Da GOG samtidigt slog bundholdet Mors-Thy 37-31 på hjemmebane, rykker GOG forbi Aalborg i toppen af Herreligaen.

  GOG har nu 27 point mod Aalborgs 25 point efter 15 af 26 runder i grundspillet.

  Med henholdsvis 16 redninger og 10 mål var især Skanderborg Aarhus' målvogter Salah Boutaf og playmaker Thomas Arnoldsen stærkt medvirkende til den store overraskelse.

  /ritzau/

 29. Sønderjyske haler ind på herningensisk ligaduks

  Sønderjyske er på omgangshøjde med Herning Blue Fox i Metal Ligaen, efter at holdet vandt fredagens topbrag i Vojens 5-2.

  Begge hold har nu 47 point, men Sønderjyske har spillet en kamp mere end midtjyderne, og allerede lørdag kan Herning få revanche.

  Her mødes holdene nemlig igen - denne gang i Herning, hvor hjemmeholdet har vundet alle sine ti kampe i sæsonen.

  Herning skabte i fredagens opgør mest i første periode og vandt skudstatistikken 11-5, men hjemmeholdet var skarpest.

  Andetsteds indfriede Odense Bulldogs sin favoritværdighed og konsoliderede tredjepladsen med 6-1 over Herlev Eagles.

  /ritzau/

 30. Ikast Håndbold slår Esbjerg med hjælp fra en svensk mur

  Den midtjyske håndboldklub Ikast Håndbold tog her til aften en stor sejr til samlingen i den bedste håndboldrække for kvinder.

  Holdet slog på hjemmebane den forsvarende sølvvinder, Team Esbjerg.

  Scoren hed efter kampen 28-27, og det var særligt den svenske målvogter Jessica Ryde, der tog en tørn i kampen, skriver Ritzau.

  Hun lavede 17 redninger med en redningsproent på 40 procent og blev dermed kampens mest afgørende figur.

  Ikast Håndbold har nu hentet otte sejre i otte kampe og topper Kvindeligaen med 16 point. Esbjerg har 12 point på tredjepladsen.

 31. Brasiliansk fodboldstjerne misser kamp mod Schweiz

  Neymars ankel var tydeligt hævet efter gårsdagens kamp mod Serbien. (Foto: © Giuseppe Cacace, Ritzau Scanpix)

  Den brasilianske stjernespiller Neymar kommer ikke i aktion på mandag mod Schweiz.

  Det oplyser landsholdets læge ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

  Neymar kom til skade med anklen i gårsdagens sejr over Serbien og måtte forlade banen haltende.

  Fredag har man afventet en opdatering fra den brasilianske landsholdslejr på holdets anfører, da billeder fra kampen viste, at Neymars ankel var hævet.

  Også højrebacken Danilo misser Schweiz-kampen.

  - De misser den næste kamp, og vi vil være forsigtige, da de skal i behandling i et forsøg på at få dem klar, så de kan spille igen ved VM, siger holdlægen ifølge Reuters.

 32. Iranske fans får frataget T-shirts, der støtter protestbevægelse

  En iransk kvinde viste til dagens kamp støtte til Jina Mahsa Amini, der i september blev dræbt i det iranske moralpolitis varetægt. (Foto: © Dylan Martinez, Ritzau Scanpix)

  Der var ikke kun dramatik i slutminutterne af Irans kamp mod Wales tidligere i dag.

  Også på lægterne var der uro, da der var uenighed om, hvad man må støtte op om.

  Både sikkerhedsvagter og privatpersoner, der støtter den nuværende iranske regering, konfronterede de fans, der til dagens kamp viste støtte til protestbevægelsen i hjemlandet. Sikkerhedsvagter fratog flag og T-shirts med budskaber som "Woman Life Freedom" (kvinder, liv, frihed, red.).

  Det skriver nyhedsbureauet AP.

  - Jeg er ikke her for at slås med nogen, men folk har angrebet mig og kaldt mig en terrorist. Jeg er her kun for at sige, at fodbold er ligegyldigt, hvis folk liver dræbt i gaderne, siger en iransk kvinde ved navn Maryam, der ikke vil have sit efternavn oplyst af sikkerhedsmæssige årsager, til AP.

  Opstanden i den iranske befolkning begyndte i september, efter Mahsa Amini døde i det iranske moralpolitis varetægt.

 33. Tysk forbund erstatter sponsor med One Love-symbol

  One Love-anførerbindet var ikke til at se hos den tyske landsholdsanfører, Manuel Neuer, i onsdagens VM-kamp mod Japan.

  Til gengæld kan det regnbuefarvede logo nu ses i det tyske landsholds mediecenter i Qatar.

  Logoet har erstattet symbolet fra sponsoren Rewe, der trak sin støtte til det tyske landshold i denne uge.

  Det skriver nyhedsbureauet dpa, efter avisen Bild har bragt billeder af ændringen på medievæggen, som spillere lader sig interviewe foran.

  Den tyske dagligvarekæde Rewe trak sig som sponsor for landsholdet tidligere på ugen, efter Det Tyske Fodboldforbund (DFB) valgte ikke at spille med One Love-anførerbindet.

 34. Iransk topfodboldspiller anholdt for at sprede propaganda

  Den 35-årige iranske fodboldspiller Voria Ghafouri er blevet arresteret af sikkerhedsstyrker i hjemlandet.

  Han bliver beskyldt for at have spredt propaganda rettet mod præstestyret og for at forsøge at underminere landsholdet, som i øjeblikket deltager ved VM-slutrunden i Qatar.

  Ghafouri har tidligere spillet for det iranske landshold, hvor han står noteret for 28 landskampe. Han har på de sociale medier tidligere opfordret regeringen til at stoppe drabene på landets kurdiske mindretal, og han er tidligere blevet tilbageholdt, fordi han havde kritiseret den tidligere udenrigsminister Javad Zarif.

  Ghafouri blev ifølge nyhedsbureauet Fars, der kontrolleres af den iranske revolutionsgarde, tilbageholdt efter en træning i sin klub, Foolad Khuzestan.

  Flere ministre har de seneste dage beskyldt fodboldspilleren for at være kurdisk separatist, men han har svaret, at han ville give sit liv for Iran. Han var med i Irans trup ved VM i 2018, og det var en overraskelse, at han ikke blev udtaget til slutrunden i Qatar.

  Selvom det iranske VM-hold undlod at synge med på nationalsangen i en stille protest ved holdets første kamp ved VM, bliver spillerne alligevel kritiseret i hjemlandet for ikke at gøre nok for at bakke op om protesterne mod styret. Det kan du læse mere om her.

 35. Holger Rune møder australsk tennisstjerne i opvisningskamp på dansk grund

  Holger Rune og Nick Kyrgios mødes i Royal Arena den 24. maj. Fotos: Arnd Wiegmann og Alessandro Di Marco, Ritzau/Scanpix.

  Den danske tennis-komet, 19-årige Holger Rune, spiller den 24. maj opvisningskamp i Royal Arena i København.

  Modstanderen er den australske stjerne Nick Kyrgios, der er kendt som en underholdende og farverig spiller, men han er også berygtet som sportens "bad boy" for sin ofte kontroversielle opførsel på banen, skriver Ritzau.

  Kyrgios er blandt andet kendt for at have besejret de tre ikoner Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic i første forsøg, så der venter utvivlsomt Holger Rune en skarp modstander.

  Kyrgios ligger lige nu nummer 22 på verdensranglisten, mens Rune er nummer 11 efter sin fantastiske afslutning på sæsonen, der kulminerede med triumfen i Paris Masters.

 36. Nørgaard er klar til at fylde hullet efter Delaney

  Der er en plads ledig i startopstillingen på det danske fodboldlandshold efter Thomas Delaneys farvel til VM i Qatar på grund af en skade.

  I morgen venter en svær gruppekamp mod Frankrig, og her er Christian Nørgaard det bedste bud på en makker til Pierre-Emile Højbjerg på den centrale midtbane.

  - Det er nok tvivlsomt, om Christian Nørgaard kan spille 90 minutter mod Frankrig, men det har heller ikke været vores plan. Han ser stærk ud til træning, og han er en spiller, vi kan bruge i en vigtig rolle, selv om han ikke kan holde til 90 minutter, siger landsholdsassistent Morten Wieghorst til Ritzau.

  Brentford-slideren kom til VM lige efter at være kommet tilbage fra en skadespause.

  Inden slutrunden nåede Nørgaard at spille to kampe - henholdsvis 45 og 29 minutter - for Brentford efter to måneders skadespause.

  Christian Nørgaard nåede akkurat at blive kampklar igen inden VM-slutrunden. (Foto: © David Klein, Ritzau Scanpix)
 37. Ronaldo skriver VM-historie

  Portugisiske Cristiano Ronaldo scorede efter 65 minutter i Portugals sejr over Ghana. I samme øjeblik skrev han VM-historie (Foto: © Patricia de melo Moreira, Ritzau Scanpix)

  Anden halvdel af kampen var knap fløjtet i gang, inden portugisiske Cristiano Ronaldo sparkede bolden i målet på et straffespark.

  Med målet skrev han sig ind i en meget lille stjernegruppe, der faktisk kun betår af ham selv.

  Han er den første spiller nogensinde, der har scoret ved fem forskellige VM-slutrunder.

  - Det er et smukt øjeblik i mit femte VM, siger Ronaldo efter kampen mod Ghana, som endte 3-2.

  Ronaldo blev skiftet ud efter 88 minutter og modtog stort bifald fra tilskuerne på Stadium 974 i Doha ved det, der kan blive portugiserens sidste verdensmesterskab.

  Ronaldo fik et straffespark efter et skub fra den ghanesiske forsvarsspiller Mohammed Salisu. Den ghanesiske træner mener, at dommeren burde have genset hændelsen på VAR.

 38. Læger skal tilse Neymars ankel

  Et sammenstød med en modspiller kostede superstjernen Neymar en forvredet ankel. - (Foto: © Laurent GILLIERON, Ritzau Scanpix)

  Den brasilianske fodboldstjerne Neymar forvred sin ankel under Brasiliens kamp mod Serbien i går og skal have en lægelig vurdering af skaden inden for de næste 48 timer.

  Superstjernen blev skiftet ud efter 79 minutter, da Brasilien torsdag vandt 2-0 over Serbien.

  Holdlæge Rodrigo Lasmar siger, at Neymar pådrog sig skaden efter et sammenstød med en modspiller.

  - Vi er nødt til at vente mellem 24 og 48 timer for at have en bedre vurdering. Vi har endnu ikke planlagt MRI-skanning, og i morgen har vi en ny vurdering, lyder det fra Rodrigo Lasmar.

  Efter kampen kunne Neymar ses humpe i omklædningsrummet, og billeder viste en hævelse på hans højre ankel.

Mere fra dr.dk