Laudrup-Dufour misser dobbelt VM-guld efter vanvittigt britisk ridt

Cathrine Laudrup-Dufour måtte nøjes med sølv i disciplinen Grand Prix Special ved VM i Herning.

Den danske ekvipage med Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos har nu vundet to VM-medaljer på 24 timer. (Foto: © FRISO GENTSCH, Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

Mandag aften red ekvipagen bestående af Cathrine Laudrup-Dufour og hesten Vamos Amigos sig til sølv ved verdensmesterskaberne i dressur.

Det så ellers ud til, at den danske ekvipage skulle løbe med guldet efter et flot ridt, der kastede scoren 81,322 procent af sig. Dagens højeste indtil videre.

Den blot 10-årige Vamos Amigos var toptunet fra starten af programmet, mens stjernerytteren Laudrup-Dufour tøjlede begejstringen godt, så ekvipagen i samspil leverede et ekstraordinært program med den helt rette intensitet.

Allerede fra start lignede det et dansk topresultat, og efter ekvipagen havde afsluttet programmet, kunne det danske publikum på Stutteri Ask Stadium i Herning hylde den danske ekvipage, der indtog førstepladsen med den høje score.

- En verdensmester værdigt, lød dommen med det samme fra DR's dressurkommentator, Birgitte Borch.

Se den danske ekvipages program i videoen herunder:

Men den efterfølgende britiske ekvipage med Charlotte Fry og hesten Glamourdale red et næsten fejlfrit ridt og slog den danske duo med en tårnhøj score på 82,508 procent.

- Det er helt vildt, men selvfølgelig er jeg skuffet, fordi det var så tæt, var den umiddelbare reaktion fra Cathrine Laudrup-Dufour.

Bronzemedaljen endte hos den hollandske ekvipage med Dinja van Liere og hesten Hermes, der fik scoren 79,407 procent.

Vamos Amigos leverede flot under dagens program, men en enkelt fejl undervejs endte med at koste VM-guldet for den danske ekvipage. (Foto: © 10050 Pontus Lundahl/TT, Ritzau Scanpix)

Dermed bliver det ikke til to VM-guldmedaljer på to dage for Cathrine Laudrup-Dufour, der søndag aften vandt holdkonkurrencen. Hun kan dog trøste sig med at være den første dansker i 16 år til at vinde VM-metal i de individuelle dressurdiscipliner.

Onsdag er der igen dressur på programmet, hvor Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen igen skal i aktion. Her gælder det freestyle-programmet i kür-disciplinen.

Du kan se de danske dressurrytteres frie program på DR2 fra klokken 19.50 onsdag.