Lyngby vinder nedrykningsdrama: 'Jeg er ovenud lykkelig'

Trods et voldsomt pres fra AaB holdt Lyngby stand og sikrede en sejr på 2-1 i 3F Superligaens næstsidste runde.

Med kniven for struben formåede Lyngby Boldklub mandag at holde liv i håbet om overlevelse i 3F Superligaen.

Det gjorde de med en 2-1-sejr over AaB, der pressede på for en udligning helt til det sidste af de omkring 100 minutters fodbold.

Efter fodboldramaet erkendte Lyngby-angriberen Frederik Gytkjær, at han "aldrig har prøvet noget lignende".

- Det kunne ikke være skrevet bedre, og jeg er ovenud lykkelig. Vi har ikke reddet os endnu, men jeg er stolt af, at vi håndterer kampen på denne måde, og vi er klart det bedste hold, siger han til DR Sporten.

Resultatet betyder, at Lyngby, AaB og AC Horsens hver især har 27 point nederst i tabellen forud for den sidste spillerunde i næste uge.

Den tid, den nervøsitet, for mandag eftermiddag handler om at give tilbage til Lyngbys fans, understregede Frederik Gytkjær, som roser atmosfæren.

- Det er en af mine bedste dage på Lyngby Stadion, og jeg har alligevel spillet mange kampe hér, siger angriberen, der har spillet 188 kampe for Lyngby.

Superligakamp mellem Lyngby Boldklub og AaB i Lyngby mandag den 29. maj 2023. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)
Superligakamp mellem Lyngby Boldklub og AaB i Lyngby mandag den 29. maj 2023. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

'Det største i min karriere'

Hjemmeholdet bragte sig i front efter 24 minutter ved Petur Knudsen, men kort før pausen udlignede AaB's Lars Kramer.

Resultatet holdt dog blot til begyndelsen på anden halvleg, da Frederik Gytkjær var hurtig over en løs bold i feltet og scorede til slutresultatet 2-1. Stillingen holdt dog hårdt, og AaB havde flere store muligheder for en udligning.

Men forløsningen udeblev, og efterfølgende havde Lyngbys anfører, Marcel Rømer, da også svært ved at undertrykke lettelsens smil.

- Det var en kamp, som havde det hele. Masser af drama, og tre point til os, selvom det blev lige lidt for spændende til sidst, siger han.

Du kan se Frederik Gytkjær og Marcel Rømer sætte ord på Lyngbys indsats herunder.

Midtbanespilleren roste sit holds indstilling og spil på banen. Ligesom sin holdkammerat Frederik Gytkjær havde han ligeledes lutter gode ord til overs for opbakningen, som han kaldte magisk.

- Formår vi at gøre det færdigt i Horsens, mens AaB snubler, er det det absolut største, jeg har opnået i min karriere, selvom jeg har en medalje, siger Marcel Rømer, der vandt sølv med sin tidligere klub Sønderjyske i 2016.

- Der skulle mere end et mirakel til med tanke på, hvor vi var før vinterpausen, så jeg er mere end stolt.

Dét, der gør mest ondt

Dermed venter der for alvor dramatik i den sidste runde, hvor AaB gæster Silkeborg IF, mens AC Horsens og Lyngby mødes i den indbyrdes dyst om den eftertragtede Superliga-plads.

Og den spænding havde AaB da helst været foruden, erkender anfører Lucas Andersen. Han fortæller, at præstationen bar præg af nervøsitet, hvorfor nordjyderne spillede en skidt kamp.

- Der er så meget på spil, og vi skulle forsøge at omdanne nervøsiteten til noget produktivt. Vi skulle gøre de basale ting,som kan få adrenalinen til at køre, men det formåede vi kke, før det var for sent, siger Lucas Andersen til DR Sporten.

AaB's Lucas Andersen erkendte efter kampen, at holdet var nervøse mod Lyngby. (Foto: © Claus bech, Ritzau Scanpix)

Han blev bakket op af sin angrebskollega Nicklas Helenius, som havde svært ved at forklare, hvad der præcist gik galt mod Lyngby. Dagens gæster gjorde dog ikke det, de havde aftalt forud for kampen.

- Der var ingen frygt i øjnene inden kampen. Jeg kan ikke vide, om det kom under kampen. Det er virkelig svært at sætte ord på, fordi det gør så ondt nu, siger Nicklas Helenius til DR Sporten.

AaB kan dog sikre sig overlevelsen med en sejr i næste runde, og da skal klubben gøre arbejdet færdigt og genfinde den mentalitet, som fik dem i Pokalfinalen, understregede angriberen.

- Vi må ikke være bange og frygte den sidste kamp, for så bliver det låst. Vi skal gå all in på arbejdet fra træningsbanen og tro på, at vi kan spille med bolden, siger Nicklas Helenius.