Seneste sport

Manchester United forlænger kontrakt med Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjærs kontrakt med Manchester United løber nu frem til 2024. (Foto: © Laurence Griffiths, Ritzau Scanpix)

Nordmanden Ole Gunnar Solskjær overtog jobbet som manager i Manchester United i 2018 og har nu skrevet under på en ny kontrakt.

Der gælder til 2024 - med mulighed for forlængelse i yderligere et år, skriver Premier League-klubben på sin hjemmeside.

- Alle kender mine følelser for den her klub, og jeg er meget glad for at have underskrevet den her nye kontrakt, udtaler Ole Gunnar Solskjær.

Presset på Ole Gunnar Solskjær er stort, eftersom Manchester United ikke har vundet Premier League siden sæsonen 2012-2013. I den seneste sæson blev klubben nummer to, kun overgået af ærkerivalerne fra Manchester City.

Ole Gunnar Solskjær spillede selv i Manchester United fra 1996 til 2007. I alt blev det til 366 kampe og 126 mål for klubben.

Seneste sport

 1. Første Counter-Strike Major til Danmark

  I marts 2023 kan man se verdens største Counter-Strike-turnering på dansk jord. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Scanpix Denmark)

  Næste år er der guf til danske esportsfans, når verdens største Counter-Strike-turnering for første gang lander på dansk jord.

  Det bliver i Royal Arena, som tidligere har afholdt såkaldte BLAST-turneringer. Men til marts kommer de helt tunge hold, når det bliver en såkaldt Major, der skal løbe af stablen på Amager.

  - Beslutningen var meget simpel. Danmark er tosset med Counter-Strike, og i de seneste år har Danmark haft flest topspillere, siger Silviu Stroie, administrerende direktør hos PGL, til TV 2 Sport.

  - Og da Danmark aldrig har haft en Major, var vi ikke i tvivl om, at det her var det rette tidspunkt.

  Det bliver til marts næste år, at man kan se hold som Heroic, FaZe og måske Astralis konkurrere på dansk jord.

 2. EM-kval: Drømmescoring sikrer Frankrig ny sejr, mens Sverige banker Aserbajdsjan

  Bayern München-spilleren Benjamin Pavard blev matchvinder med et knastørt spark. (Foto: © Clodagh Kilcoyne, Ritzau Scanpix)

  Mandag aften blev otte kampe spillet i kvalifikationen til EM i 2024.

  Her lykkedes det Frankrig at fortsætte den glimrende start på kvalifikationen ved at besejre Irland 1-0 i Dublin.

  Den franske højre back Benjamin Pavard blev matchvinder, da han kort inde i anden halvleg erobrede bolden højt oppe på irernes banehalvdel, inden bolden blev braget i mål via overliggeren.

  I de døende minutter var Irland tæt på en udligning, men Frankrig-keeper Mike Maignan diskede op med en fremragende redning.

  Dermed topper Frankrig gruppe B med maksimumpoint foran Grækenland og Holland. Sidstnævnte slog Gibraltar 3-0 på hjemmebane.

  Hjemme i Stockholm vandt Sverige hele 5-0 over Aserbajdsjan. Dermed har svenskerne tre point efter to kampe.

  Gruppen toppes af de østrigske fodboldherrer, der hjemme i Linz vendte 0-1 til en 2-1-sejr over Estland.

 3. Fifas kompensation til klubber for VM-spillere stiger

  Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) er tvunget til at kompensere fodboldklubber, der frigiver spillere til VM i 2026 og 2030, med rigtig mange penge.

  Forbundet og European Club Association (ECA), som repræsenterer fodboldklubber i Europa, meddeler mandag ifølge Reuters, at Fifa samlet set skal af med 355 millioner dollar for hver slutrunde.

  Det svarer til omkring 2,5 milliarder danske kroner og er en stigning på næsten 70 procent i forhold til tidligere. Stigningen sker som konsekvens af, at VM i 2026 udvides til 48 hold.

  Aftalen er en del af Fifas "Club Benefits Program", der sikrer, at klubberne får en andel af indtægterne fra VM for at frigive spillere. Samtidig skal det sikre klubberne, i tilfælde af at en spiller bliver skadet under landsholdstjenesten.

  Beløbet, der var øremærket til henholdsvis VM i 2018 og 2022, lød på omkring 1,5 milliarder kroner.

  /ritzau/

 4. Sag mod Juventus og 12 ledere er udskudt til maj

  Mandag tog retten i Milano hul på den første høringsdag i sagen, hvor Juventus og 12 af klubbens tidligere og nuværende topfolk er anklaget for økonomisk svindel.

  Men det blev en kort høring i første omgang. Dommeren valgte således at udskyde høringen til 10. maj.

  Høringen skal afgøre, om der skal rejses tiltale mod klubben og de 12 personer, der menes at have været involveret i den økonomiske svindel, der skulle være foregået i tre sæsoner op til 2021.

  Tidligere præsident for Juventus Andrea Agnelli og tidligere vicepræsident Pavel Nedved er blandt de anklagede.

  Anklagerne går blandt andet på, at de tidligere klubchefer skulle have fiflet med transferbeløb samt bevidst at have undladt at oplyse, at spillere gav afkald på dele af lønnen under coronapandemien. Begge dele med det formål at pynte på regnskaberne, så man levede op til blandt andet Financial Fair Play-regler.

  Af samme årsag har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) også indledt en undersøgelse af klubben.

  Den alternative regnskabsføring har allerede kostet Juventus sportsligt. I januar besluttede Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) at fratrække klubben fra Torino 15 point i Serie A-tabellen.

  Den dom har Juventus appelleret. 19. april vil domstolen under Italiens Olympiske Komité, landets højeste sportsdomstol, tage stilling til appellen.

  Trods de manglende point er Juventus kun syv point fra Serie A's fjerdeplads, som giver adgang til næste sæsons Champions League. Der resterer 11 spillerunder af sæsonen.

  /ritzau/AFP

 5. Veje gør comeback i kvindelandsholdets VM-test

  Katrine Veje er tilbage på landsholdet efter sin skade. (Foto: © Johnny Pedersen, Ritzau Scanpix)

  En af kvindelandsholdets mest rutinerede spillere, Katrine Veje, gør comeback, når Danmark i april møder Sverige og Japan i to VM-testkampe. Skader har holdt Everton-spilleren ude af landsholdets seneste fem kampe.

  Nye i truppen i forhold til sidst er også Mille Gejl og Olivia Møller Holdt.

  Til gengæld må landstræner Lars Søndergaard stadig undvære to af holdets normale stamspillere, anfører Pernille Harder og målvogter Lene Christensen, der begge kæmper for at komme tilbage efter skader.

  Kampene mod Sverige og Japan er sidste mulighed for at teste landsholdet i kamp, inden VM-truppen skal udtages.

  - Det bliver to kampe på rigtig højt niveau. For spillerne bliver det en god mulighed for at vise sig frem, både til træning i kamp, for at vise, om man har et niveau, så man skal udtages til VM-truppen, siger landstræner Lars Søndergaard.

  Danmark møder Sverige i Malmø 7. april og Japan i Odense d. 11 april. Begge kampe vises på DR.

  Lars Søndergaard har udtaget truppen til landsholdets næste kampe.
 6. Norsk tennisstjerne tabte igen: Må forblive positiv

  Den norske tennisstjerne Casper Ruud har de seneste år spillet sig op i verdenstoppen, men i 2023 har han ikke fået en god start på sæsonen.

  27-årige Ruud har stadig til gode at vinde mere end én kamp i en turnering, han har stillet op i. Søndag aften led han igen et nederlag.

  Hollænderen Botic van de Zandschulp slog den tredjeseedede nordmand ud i tredje runde, og Ruud må søge videre efter topformen.

  - Det var egentlig en velspillet kamp, som jeg tager meget med fra. Jeg føler, at jeg begynder at finde takter til god form, både fysisk og tennismæssigt. Og det skal jeg forsøge at bygge videre på.

  - Man kan kalde det et lille momentum. Selv om det blev til et nederlag, er der meget positivt, man kan tage med, siger Ruud ifølge NTB efter nederlaget i tre sæt.

  Sidste år nåede Ruud finalen i Miami og tabte til det spanske teenagefænomen Carlos Alcaraz. Dermed mister han nu en god portion point til verdensranglisten.

  /ritzau/

 7. Tottenham opsiger samarbejdet med cheftræneren

  Antonio Conte er nu fortid i Tottenham. (Foto: © David Klein, Ritzau Scanpix)

  Den danske fodboldstjerne Pierre Emile Højbjerg skal snart have ny træner.

  Sent søndag aften har fodboldklubben Tottenham, hvor danskeren spiller til daglig, opsagt samarbejdet med cheftræner Antonio Conte.

  Det oplyser den engelske Premier League-klub på sin hjemmeside.

  Ophævelsen af samarbejdet kommer efter, Antonio Conte efter 3-3-kampen mod bundproppen Southampton i sidste weekend kritiserede sine spillere.

  - Vi er ikke et hold. Vi er 11 spillere, som går på banen. Jeg ser selviske spillere, spillere, som ikke ønsker at hjælpe hinanden og ikke lægger hjertet i det, lød det fra Conte på et pressemøde, sagde han ifølge Ritzau i sidste weekend.

  Assistenttræner Cristian Stellini tager over for Antionio Conte som midlertidig cheftræner resten af sæsonen. Den tidligere spiller Ryan Mason bliver assistenttræner.

  Tottenham ligger i øjeblikket nummer fire i Premier League, og nu skal den nye trænerduo forsøge at forbedre den position i de sidste kampe i sæsonen.

  - Vi har 10 Premier League-kampe tilbage, og vi har en kamp på vores hænder om en Champions League-plads. Vi er alle nødt til at tage os sammen, siger Tottenhams bestyrelsesformand, Daniel Levy ifølge klubbens hjemmeside.

 8. Italiener forlænger drømmestartlandsholdet i sejr

  23-årige Mateo Retegui har fået en drømmestart på det italienske landshold. Angriberen, der har boet hele sit liv i Argentina, har scoret to mål i sine første to A-landskampe.

  Søndag åbnede han målscoringen for Italien, der på udebane vandt 2-0 over Malta i EM-kvalifikationen. I torsdags scorede han mod England i sin debut.

  Med sejren har Italien tre point for to kampe og ligger på andenpladsen i gruppe C, mens Malta daler ned på femte- og sidstepladsen.

  Samtidig med kampen på Malta smadrede Portugal på udebane Luxembourg med 6-0. Cristiano Ronaldo scorede to gange i første halvleg og udvidede dermed sin rekord for flest landskampsmål.

  Først rettede han bolden over målstregen med hælen, inden han med en kølig inderside sendte læderkuglen i netmaskerne i nederste venstre målhjørne.

  Den 38-årige angriber, der spiller for Al-Nassr i Saudi-Arabien, har nu scoret 122 mål i 198 optrædener for nationalmandskabet.

  Med sejren har Portugal seks point for to kampe og ligger på førstepladsen i gruppe J, hvor Liechtenstein agerer bundprop.

  I Danmarks pulje vandt Finland på udebane 1-0 over Nordirland. Begge hold samt Danmark og Kasakhstan har tre point i gruppe H, der toppes af Slovenien.

  /ritzau/

 9. Kane scorer på ny i stensikker England-sejr over Ukraine

  På det ikoniske Wembley Stadium i London vandt England søndag 2-0 over Ukraine i EM-kvalifikationen.

  England, der havde uddelt gratis billetter til omkring 1000 ukrainske flygtninge, startede kampen sløvt. Men kort inden pausen skruede hjemmeholdet op for tempoet og scorede to gange.

  Angriberen Harry Kane, der torsdag gjorde sig selv til alle tiders topscorer for England, scorede først på en flugter, inden højrekanten Bukayo Saka sørgede for en komfortabel tomålsføring med et flot langskud.

  Ukraine kæmpede heroisk for at komme tilbage i opgøret efter pausen, men udeholdet spillede alt for langsomt til for alvor at true Jordan Pickford i Englands mål.

  Opgøret endte helt udramatisk, og derfor kunne det engelske landshold fortjent gå fra banen med tre stensikre point.

  Samtidig med kampen i London vandt Slovenien på hjemmebane 2-0 over San Marino i Danmarks pulje. Dermed topper Slovenien gruppe H med to sejre for to kampe, mens Danmark må nøjes med tredjepladsen efter 2-3 nederlaget til Kasakhstan.

  /ritzau/

 10. NFH spiller sig i Final 4 med overlegen præstation

  Der kommer til at være to danske lodder i puljen, når vinderen af kvindernes European League i midten af maj skal findes.

  Lørdag bookede Ikast Håndbold en plads i turneringens Final 4-stævne, og søndag fulgte Nykøbing F. Håndboldklub (NFH) trop.

  NFH havde ellers tabt den første kvartfinale mod rumænske Ramnicu Valcea med tre mål, men med en overlegen præstation i søndagens returkamp i Arena Næstved endte det alligevel med dansk avancement.

  NFH vandt 38-29 og tog derfor en samlet sejr på 67-61. Især i anden halvleg var det danske hold dominerende. NFH's føring var ved pausen på tre mål.

  Final 4-stævnet i European League, der er den næststørste europæiske klubturnering, afvikles i østrigske Graz 13. og 14. maj. Ud over Ikast og NFH deltager de to tyske hold BVB Dortmund og Thüringer HC.

  /ritzau/

 11. Franskmand vinder forårsklassiker i ny Jumbo-opvisning

  Wout van Aert og Christophe Laporte kørte sammen ind på opløbsstrækningen, inden van Aert lod Laporte køre først over målstregen. (Foto: © Geert Vanden Wijngaert, Associated Press)

  Cykelrytteren Christophe Laporte (Jumbo-Visma) har søndag vundet den belgiske brostensklassiker Gent-Wevelgem efter et længere udbrud med sin holdkammerat Wout van Aert.

  Hånd i hånd kørte de to ryttere ind på opløbsstrækningen, inden van Aert forærede sejren til Laporte. Dermed har Jumbo-Visma fået en forrygende start på den flamske cykeluge, efter van Aert fredag triumferede i endagsløbet E3 Saxo Bank Classic.

  Mads Pedersen (Trek) og Mikkel Bjerg (UAE) blev henholdsvis nummer fem og seks på den 260,9 kilometer lange rute.

  Med 52 kilometer til mål af søndagens løb lykkedes det van Aert og holdkammeraten Christophe Laporte at lave et hul til feltet.

  Feltet kunne ikke hente ind på tomandsudbruddet, der lidt efter lidt nåede op på omkring to minutter, som de formåede at holde helt til mål.

  Den flamske cykeluge kulminerer næste søndag med årets andet monument, Flandern Rundt.

 12. Japaner slår Clara Tauson i finalen i Slovenien

  Den danske tennisspiller Clara Tauson tabte søndag finalen i ITF-turneringen i slovenske Maribor.

  I finalen stod danskeren, der er nummer 139 i verden, over for japaneren Mai Hontama, der vandt finalen i tre sæt, 6-4, 3-6, 6-4. Hontama er nummer 213 på verdensranglisten.

  Turneringen i Slovenien er en såkaldt ITF 40-turnering, hvor der er 40.000 dollar i præmiepuljen. Den er ikke en del af WTA Tour, hvor de største turneringer spilles.

  Clara Tauson forsøger for tiden at finde det niveau, der tidligere har bragt hende op som nummer 33 i verden.

  Det gør hun i de små turneringer, fordi hun på grund af sin nuværende placering som nummer 139 ikke automatisk deltager i de store turneringer.

 13. Slovensk cykelstjerne vinder Catalonien Rundt

  Primoz Roglic tog den samlede sejr i Catalonien Rundt, hvor Remco Evenepoel vandt sidste etape. (Foto: © JOSEP LAGO, Ritzau Scanpix)

  At slovenske Primoz Roglic er en af det professionelle cykelfelts bedste etapeløbsryttere, har længe været en kendt sag. Også i denne sæson demonstrerer Jumbo-Visma-stjernen sin styrke i de ugelange løb.

  Søndag forsvarede han sig bravt mod Remco Evenepoel på sidstedagen af Catalonien Rundt og tog den samlede sejr i et løb, der i store træk formede sig som en syv dage lang duel mellem de to topnavne.

  Det er 18. gang i karrieren, at den nu 33-årige slovener vinder et etapeløb på UCI-niveau. Det er blot to uger siden, at han kørte sig øverst på podiet i Tirreno-Adriatico.

  At Evenepoel vandt sidste etape, fik ingen betydning i det samlede regnskab. Roglic indledte dagen med ti sekunders forspring og kom i mål i samme tid som den belgiske verdensmester.

  /ritzau/

 14. Wind og Nelsson er med fra start mod Kasakhstan

  Når det danske landshold senere i dag spiller EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, bliver det med to nye hoveder i startopstilligen i forhold til sejren over Finland i torsdags.

  Jonas Wind glider ind i det danske angreb og erstatter Martin Braithwaite, mens Victor Nelsson får pladsen i den centrale forsvar, som Andreas Christensen har efterladt efter sin skade i Finland-kampen.

  (Foto: © Morten Mølby DR)

  Danmarks startopstilling ser ud som følger (4-3-3):

  Kasper Schmeichel - Alexander Bah, Simon Kjær, Victor Nelsson, Joakim Mæhle - Christian Nørgaard, Pierre-Emile Højbjerg, Mathias Jensen - Jonas Wind, Rasmus Højlund, Mikkel Damsgaard.

  Kampen begynder klokken 15 dansk tid, og du kan følge den i DR LYD, LIGA på P4 og på dr.dk.

 15. Mia Blichfeldt taber finale ved Swiss Open

  Mia Blichfeldt taber finalen i Swiss Open til thailandske Pornpawee Chochuwong med 16-21, 18-21. (Foto: © TIM KEETON, Ritzau Scanpix)

  Badmintonspilleren Mia Blichfeldt tabte søndag finalen i Super 300-turneringen Swiss Open, efter thailandske Pornpawee Chochuwong slog danskeren i to sæt, 21-16, 21-18.

  I første sæt fulgtes de to spillere ad til stillingen 16-16, men herfra tog thailænderen fem point i træk og vandt sættet 21-16.

  Blichfeldt kom foran i flere omgange i andet sæt, men gang på gang svarede Chochuwong tilbage.

  Den 25-årige dansker var foran 17-13, men thailænderen vandt hele syv point i træk og tilkæmpede sig matchbold. Danskeren sikrede et point, inden nederlaget blev en realitet.

  Mia Blichfeldt, der er nummer 23 i verden, stod i sin første finale siden 2019, hvor hun vandt både Spain Masters og European Games. Siden har blandt andet knæskader holdt hende fra den absolutte verdenstop.

  I herrernes singlefinale senere søndag mødes Koki Watanabe og Tien Chen Chou, der slog den danske verdensetter, Viktor Axelsen, ud i lørdagens semifinale.

 16. Spanien storsejrer i EM-kvalifikationen, mens Kroatien snubler i tillægstiden

  Spanierne fik en god start på EM-kvalifikationen med den nye landstræner Luis de la Fuente i spidsen. I lørdagens opgør mod Norge storsejrede de spanske favoritter nemlig med hele 3-0 over et Haaland-løst norsk mandskab.

  Selvom Dani Olmo fik bragt 'La Roja' i front med 1-0 i første halvleg, holdt det hårdt for spanierne, der i den grad havde problemer med at stoppe det norske angreb, selvom målmaskinen Erling Haaland sad ude med en skade.

  Det var først med fem minutter igen, at debutanten Joselu fik sendt bolden i kassen to gange inden for få minutter og slukkede det norske håb.

  Helt så heldige var Kroatien ikke, der i deres opgør førte kampen fra det 28. minut. For i tillægstiden dukkede walisiske Nathan Broadhead op og udlignede til 1-1 for gæsterne til stor skuffelse for det kroatiske mandskab.

  I lørdagens andre opgør storsejrede Skotland og Schweiz med henholdsvis 3-0 og 5-0 i deres opgør mod Belarus og Cypern, mens Tyrkiet sneg en sejr på 2-1 hjem over Armenien.

 17. Højgaard deler førsteplads inden dominikansk finalerunde

  Der er ikke utænkeligt, at der kan blive skrevet dansk golfhistorie søndag.

  For her skal Nicolai Højgaard spille med om sejren i PGA Tour-turneringen Corales Puntacana Championship.

  Det danske golfhåb går ind til finalerunden på en delt førsteplads efter en flot tredje runde lørdag. Her gik Højgaard de 18 huller i seks slag under par. Det sendte ham i første omgang op på andenpladsen i samlet 14 slag under par.

  Med den delte førsteplads har Nicolai Højgaard altså gode muligheder for at blive den første dansker nogensinde til at vinde på PGA Touren, når han søndag går ud på den sidste og afgørende runde.

  /ritzau/

 18. Ikast knuser igen ungarere og booker Final 4-stævne

  Ikast Håndbold skal igen kæmpe med om titlen i European League, Europas næststørste klubturnering.

  Lørdag indløste Ikast nemlig for tredje sæson i træk en billet til turneringens Final 4-stævne, da Siofok for anden gang på en uge blev slået stort. Ikast vandt 31-21 og tog dermed en samlet sejr på 61-41.

  Ikast førte allerede stort ved pausen lørdag, og spænding var der intet af. Med en nimålsføring efter de første 30 minutter var Final 4-billetten for længst kommet på midtjyske hænder, og så skulle sejren bare køres i hus.

  Det blev den uden ret meget slinger i valsen, selv om der var plads til at lette foden fra speederen i anden halvleg, hvor kampen i hvert fald på papiret var jævnbyrdig.

  /ritzau/

 19. Viktor Axelsen får bank og misser Swiss Open-finale

  Det var en hård dag på kontoret for danske Viktor Axelsen, der ikke kunne følge med sin taiwanesiske modstander. (Foto: © Andrew Boyers, Ritzau Scanpix)

  Danske Viktor Axelsen tabte lørdag aften til taiwanske Chou Tien-chen i semifinalen ved Swiss Open med cifrene 21-10, 21-15.

  Det var ikke tydeligt at se på banen, at den 29-årige verdensmester var favorit, da han mødte taiwaneren, der ligger nummer 6 på verdensranglisten. For især i første sæt udspillede Chou Tien-Chen danskeren, der halsede efter.

  Axelsen fulgte bedre med i andet sæt, men alligevel forblev det spillemæssige overtag hos den 33-årige taiwaner.

  Chou Tien-Chen sprudlede af selvtillid, reagerede hurtigst fremme ved nettet og smashede med en styrke, som gentagende gange tog fusen på danskeren.

  Dermed blev det til overraskende dansk nederlag i to sæt, og en herresingle i Swiss Open uden dansk deltagelse i finalen.

 20. Dominerende Bakken Bears vinder atter pokalturneringen i basketball

  Bakken Bears lod jublen bryde løs ved slutfløjt. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Ritzau Scanpix)

  Basketballholdet Bakken Bears vinder pokaltrofæet for 14. gang i klubbens historie.

  Det står klart, efter det aarhusianske mandskab lørdag aften vandt pokalfinalen med 82-61 over Randers Cimbria.

  Lørdagens finale var Bakken Bears' 21. pokalfinale i historien, og finaleerfaringen viste sig fra start, hvor aarhusianerne førte med 24-14 efter første periode.

  Den føring blev øget i de to efterfølgende perioder, før Bakken Bears overrumplede randrusianerne i fjerde og sidste periode og sejrede med 82-61 ved slutfløjt.

  Dermed understreger de hvidtklædte aarhusianere endnu engang deres basket-dominans, da de med lørdagens sejr har løftet trofæet i fire af de sidste seks pokalturneringer.

 21. Intet lørdagsdrama på Fyn: Odense Håndbold er kvartfinaleklar i Champions League

  (Foto: © Tim K. Jensen, Ritzau Scanpix)

  Lørdag aften indkasserede Odense Håndbold en billet i Champions League-kvartfinalen, da fynboerne spillede 30-30 med Storhamar.

  For en uge siden vandt Odense Håndbold på udebane med 30-22 i det første opgør af to, hvilket betød, at meget skulle gå galt for danskerne, hvis ikke lørdagens mission skulle lykkedes.

  Hvilket den gjorde, selvom odenseanerne ikke spillede sæsonens bedste kamp.

  Holdet var faktisk bagud med tre mål ved pausen, men de holdte hovedet koldt, og i anden halvleg fik danskerne greb om kampen.

  Odense Håndbolds avancement betyder, at holdet skal møde det ungarske storhold Györ i en dyst over to opgør om komme med til Final 4-stævnet i starten af juni.

 22. Rundt om lørdagsrunden: Aalborg Håndbold og GOG sikrer sig top-2 i grundspillet

  Med to point mod TTH Holstebro har Aalborg Håndbold sikret sig top-2 i grundspillet. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  På trods af flere afbud vandt Aalborg Håndbold lørdag eftermiddag overlegent over TTH Holstebro med cifrene 33-26.

  Holdene fulgtes nogenlunde tæt ad, indtil hjemmeholdet fra Aalborg stak af fra begyndelsen af anden halvleg. Nordjyderne kom foran 25-18, og så var spændingen skudt ud af kampen.

  Efter 24 kampe har Aalborg Håndbold 41 point, hvilket også gør sig gældende for GOG, der lørdag aften slog Skanderborg Aarhus med 39-34.

  De to topholds sejre betyder, at begge hold har sikret sig top-2 i grundspillet med to spillerunder tilbage.

  Samtidig med kampen i Aalborg var SønderjyskE tæt på at slå KIF Kolding. Selvom koldingenserne var bagud stort set hele kampen, lykkedes det favoritterne at sikre sig et uafgjort resultat til slut.

  Med pointtabet rykker KIF Kolding ned på femtepladsen, efter Skjern vandt over Mors-Thy med cifrene 25-19.

  SønderjyskE indtager tiendepladsen med 19 point, mens Mors-Thy ligger på ellevtepladsen med 13 point.

 23. Mia Blichfeldt er finaleklar efter drama i tre sæt

  Mia Blichfeldt er på nuværende tidspunkt placeret som nummer 23 på verdensranglisten. (Foto: © TIM KEETON, Ritzau Scanpix)

  Den danske badmintonspiller Mia Blichfeldt har spillet sig i finalen ved Swiss Open med en dramatisk sejr over amerikanske Beiwen Zhang på cifrene 19-21, 21-19, 21-18.

  Det startede ellers skidt for den 25-årige dansker, der trods et fremragende comeback akkurat måtte se sig slået i første sæt med 21-19.

  I andet sæt tog danskeren skuffelsen med på banen og kom hurtigt bagud med 12-3. Alligevel kæmpede Blichfeldt sig tilbage, og modsat første sæt lykkedes det for danskeren ved stillingen 19-19 at tage de to afgørende point og vandt med 21-19.

  I tredje og afgørende sæt bølgende opgøret frem og tilbage akkurat som i de to første. Men til slut kunne danskeren række armene i vejret, da hun sikrede sig en sejr 21-18 i tredje og afgørende sæt.

  Dermed er Mia Blichfeldt klar til at spille finale i Swiss Open søndag.

 24. Clara Tauson slår sig i ITF-finale, hvor der venter japansk modstand

  Turneringen i Slovenien er en såkaldt ITF-40-turnering, hvor Tauson som andenseedet er blandet favoritterne. (Foto: © PETER FOLEY, Ritzau Scanpix)

  Den danske tennisspiller Clara Tauson skal søndag møde japanske Mai Hontama, der ligger nummer 213 på verdensranglisten, i finalen ved 'ITF W40 Maribor Women' i Slovenien.

  Lørdag vandt 20-årige Tauson overbevisende med 6-1, 6-4 i semifinalen mod Veronika Erjavec.

  Danskeren, der i øjeblikket ligger nummer 139 på verdensranglisten, kan med en sejr i søndagens finale vinde sin 12. ITF-titel.

 25. Australier udnytter skænderi til spurtsejr på forkert cykel

  Australieren Kaden Groves fra Alpecin-holdet kørte lørdag eftermiddag først over stregen i 6. etape af det spanske cykelløb Catalonien Rundt.

  Groves havde ellers en defekt få kilometer fra målstregen, da en holdkammerat gav ham en cykel, der så ud til at være for høj. Men alligevel var han hurtig i opløbet og snuppede sejren.

  Etapen vil ellers blive husket for den byge af skældsord, som en rasende Remco Evenepoel undervejs sendte i retning af Primoz Roglic, da de sammen havde lagt afstand til feltet.

  Men denne gang var Roglic ikke interesseret i en etapesejr. Derfor måtte en frustreret Evenepoel gøre alt arbejdet, mens Roglic blot koncentrerede sig om at holde sig i belgierens hjul. Det udnyttede Kaden Groves til at tage sin anden etapesejr i løbet.

  Løbet slutter søndag i Barcelona, hvor rytterne traditionen tro skal op ad det stejle Montjuic-bjerg en håndfuld gange. Roglic' forspring til Evenepoel er på ti sekunder.

  /ritzau/

 26. Fortuna Hjørring brager sammen med FC Nordsjælland i kvindernes pokalfinale

  Med en finaleplads i årets udgave af Gjensidige Kvindepokalen er Fortuna Hjørring blot en enkelt sejr fra at genvinde titlen. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

  Lørdag blev semifinalerne i Gjensidige Kvindepokalen afgjort, og det står nu klart, at Fortuna Hjørring skal møde FC Nordsjælland i finalen.

  Sidste år vandt Fortuna Hjørring turneringen, og nordjyderne er nu blot en enkelt kamp fra at genvinde titlen, efter holdet lørdag slog HB Køge med en 2-0 på hjemmebane i returopgøret.

  Den første kamp mellem de to semifinalister endte uden mål, og derfor var angriber Rikke Dybdahls to mål nok til at sikre Fortuna Hjørring en plads i finalen.

  I Aarhus sikrede FC Nordsjælland avancement til finalen, da holdet slog AGF med 3-0.

  Første semifinaleopgør mellem de to hold sluttede 1-0 til holdet fra Farum, og dermed går nordsjællænderne videre til finalen med et sammenlagt resultat på 4-0 efter de to semifinaler.

 27. Danmarks modstander har forberedt defensive drillerier

  11 mand bag bolden. Rendyrket overlevelse. Ej, så slemt bliver det nok ikke, men fodboldherrernes modstander i søndagens EM-kvalifikationskamp, Kasakhstan, ved godt, at det defensive fundament skal være på plads.

  Det siger holdets landstræner, russeren Magomed Adiev, lørdag på et pressemøde i Astana, ifølge Ritzau.

  - Danmarks hold er fyldt med meget dygtige spillere fra store klubber i Europa, så det vil blive svært for alle hold i gruppen at møde Danmark.

  - Vi ved, at Danmark har en dygtig offensiv, og de angriber med rigtig mange spillere, og det skal vi være på vagt over for. Derfor kommer vi til at stå med mange mand kompakt på banen og prøve at tvinge Danmark til at spille ud på siderne, så det bliver sværere for dem at skabe chancer, siger Magomed Adiev.

  Kampen mellem Danmark og Kasakhstan spilles søndag klokken 15.00 og vises på TV2. Du kan også følge opgøret direkte i LIGA på P4 samt på dr.dk.

 28. Fin dansk afslutning på skuffende curling-VM

  Det kvindelige danske curlinglandshold fik leveret en fin afslutning på VM i Sandviken i Sverige med sejre over Canada og de svenske værter.

  Skipper Madeleine Dupont og holdkammeraterne slog først Canada 11-5, inden Sverige blev besejret 9-4.

  Danmark var uden chance for avancement til knockoutfasen før de to sidste kampe i gruppespillet.

  De danske europamestre sluttede på 11.-pladsen af 13 deltagende nationer. De seks bedste avancerede til slutspillet.

  /ritzau/

 29. Stjernerne gik forrest, da Frankrig og Belgien åbnede EM-kvalen med et brag

  Kylian Mbappé scorede til 4-0 med få minutter igen. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Med Kylian Mbappé som nykåret anfører vandt Frankrigs fodboldherrer fredag aften 4-0 over Holland i den første EM-kvalifikationskamp.

  Mbappé stod for to af franskmændenes mål. Det første faldt efter bare 21 minutters spil til stillingen 3-0. Inden da havde Antoine Griezmann og Dayot Upamecano scoret Frankrigs første to mål.

  Kylian Mbappé har overtaget anførerbindet fra målmand Hugo Lloris, der er stoppet på landsholdet. Afløseren, Mike Maignan, stemplede ind i tillægstiden og reddede et straffespark fra hollandske Memphis Depay.

  Samtidig med kampen i Paris blev svenskerne kørt over i Stockholm af Belgien og Romelu Lukaku. Den bomstærke Inter-angriber gjorde Rasmus Højlund kunsten efter og scorede hattrick i Belgiens 3-0-sejr.

  I samme gruppe bankede Østrig hjemme Aserbajdsjan 4-1. Tjekkiet slog Polen 3-1, Færøerne spillede 1-1 i Moldova, mens Serbien vandt 2-0 over Litauen.

 30. Mestrene fra Aalborg Pirates snupper den sidste semifinaleplads

  Ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates er som det sidste hold klar til semifinalerne i landets bedste række.

  På egen is vandt nordjyderne den syvende og sidste kvartfinaleduel mod Rungsted Seier Capital med 5-2.

  Efter tre sejre til hver af de to mandskaber i de foregående seks opgør, stod det på forhånd klart, at fredagens armlægning ville blive den afgørende mellem de to mest dominerende hold i dansk ishockey de senere år.

  Aalborg og Rungsted har således fordelt de seneste fire mesterskaber ligeligt imellem sig.

  I semifinalen møder nordjyderne Herlev Eagles, der slog Odense Bulldogs i kvartfinalen.

  I den anden semifinale står Herning Blue Fox over for Esbjerg Energy.

  /ritzau/

 31. Axelsen sejrer i to sæt og er klar til semifinale i Schweiz

  Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er videre til semifinalen i Super 300-turneringen Swiss Open.

  Fredag aften vandt den danske herresinglespiller i to sæt over franske Christo Popov med cifrene 21-12, 21-17.

  Franskmanden er nummer 40 på verdensranglisten. En liste, som danske Axelsen topper.

  Efter en fransk 3-2-føring i første sæt greb Axelsen dirigentstokken og vandt sættet komfortabelt.

  Mere jævnbyrdigt var det i andet sæt, men ved stillingen 12-12 trak danskeren fra og sikrede semifinalebilletten. Her møder Viktor Axelsen verdens nummer seks, Tien Chen Chou fra Taiwan.

  Tidligere på aftenen var Mia Blichfeldt ude i en lang duel i kvartfinalen mod sydkoreanske Kim Ga Eun. Her vandt den danske damesinglespiller i tre sæt med cifrene 17-21, 21-19, 21-18.

  Blichfeldt møder amerikanske Zhang Beiwen i lørdagens semifinale.

 32. Blichfeldt spiller sig med nød og næppe videre i Schweiz

  Mia Blichfeldt fik brug for alle kræfter, da hun fredag spillede sig videre til semifinalerne ved Swiss Open.

  Det startede ellers skidt i kvartfinalen mod sydkoreanske Kim Ga Eun, da den 25-årige dansker tabte første sæt med 21-17.

  Blichfeldt fik dog vendt bøtten, og i det efterfølgende sæt vandt danskeren med nød og næppe 21-19.

  Også i tredje sæt fulgtes de to duellanter ad, men ved stillingen 18-18 trak Blichfeldt fra til sidst og vandt de sidste tre point.

  Dermed går danskeren videre med en sejr på 2-1 i sæt. I lørdagens semifinale venter amerikanske Beiwen Zhang.

 33. Everton mistænkes for brud på økonomi-regler

  Den engelske fodboldklub Everton er under mistanke for at bryde reglerne omkring økonomisk fairplay.

  Det oplyser Premier League fredag aften. Sagen skal nu behandles af en uafhængig kommission, skriver ligaen.

  Det er ikke nærmere beskrevet, hvad bruddet i Liverpool-klubben mere konkret drejer sig om, men overtrædelserne skulle være foregået forud for den igangværende sæson.

  Everton skriver fredag på sin hjemmeside, at man er skuffet over Premier Leagues beslutning om sende sagen videre til en uafhængig kommission.

  Den nedrykningstruede klub mener, at den har efterlevet alle økonomiske krav.

  Ud over Everton verserer der også en sag omkring det regerende mesterhold fra Manchester City. Også denne sag er sendt videre til en uafhængig kommission.

  /ritzau/

 34. Roglic udbygger føring i spansk etapeløb

  Den slovenske cykelrytter Primoz Roglic (Jumbo-Visma) udbyggede fredag sin samlede føring i Volta a Catalunya, da han vandt 5. etape, der bød på en barsk bjerg-afslutning.

  Den belgiske verdensmester Remco Evenepoel (Quickstep) angreb med 4,5 kilometer til toppen, men Roglic fulgte efter.

  Evenepoel forsøgte igen at vride sig fri med 300 meter til mål, men sloveneren hang endnu en gang på, inden han slog kontra og kørte først over målstregen.

  Roglic fører etapeløbet med et hul på ti sekunder til Evenepoel før weekendens to afsluttende etaper.

  /ritzau/dpa

 35. Belgisk stjernerytter genvinder stort endagsløb i hjemlandet

  Efter 204 kilometer på de belgiske brosten og landeveje krydsede Wout van Aert målstregen først i endagsløbet E3 Saxo Bank Classic.

  Dermed forsvarede den belgiske Jumbo Visma-rytter sin triumf fra sidste år.

  Van Aert vandt foran hollandske Mathieu Van der Poel og slovenske Tadej Pogacar, og der var ingen tvivl om, at vinderen skulle findes blandt de tre cykelstjerner, da de formstærke ryttere stak af fra en mindre gruppe med knap 60 kilometer til mål.

  Tadej Pogacar forsøgte med to angreb på de sidste kilometer, men sloveneren fik ikke rystet konkurrenterne af sig. I spurten åbnede Pogacar tidligt, men slaget skulle stå mellem Van der Poel og van Aert, og her var belgieren stærkest.

  Søren Kragh Andersen blev bedste dansker, da han kørte sig til en niendeplads. Et minut og 31 sekunder efter Wout van Aert.

  I 2021 vandt Kasper Asgreen løbet, som går under tilnavnet 'mini-Flandern', da ruten minder meget om forårsklassikeren Flandern Rundt, men er knap 70 kilometer kortere.

  Flandern Rundt køres næste søndag 2. april.

 36. FCM-målmand får karantæne for dommerkritik

  FC Midtjyllands førstemålmand, Jonas Lössl, skal afsone en spilledags karantæne, efter at han kritiserede kampens dommer Sandi Putros i et interview på tv efter holdets seneste kamp mod Silkeborg.

  Det oplyser FCM på sin hjemmeside.

  Lössl var stærkt utilfreds med dommerens præstation i opgøret, der sluttede 3-3 og medvirkede til, at FCM missede top-6.

  FC Midtjylland stiller sig uforstående over for beslutningen, og klubben kan ikke følge Disciplinærinstansens linje i afgørelsen:

  – Jonas Lössl udtalte sig oprevet og skuffet på baggrund af kampens forløb og betydning i Silkeborg.

  - Vi forstår og accepterer den advarsel, som dommeren tildelte ham, og vi har stor respekt for dommergerningen, men vi stiller os dybt uforstående overfor, at der nu tildeles en tillægsstraf, lyder det på klubbens hjemmeside.

  Lössl følte sig snydt for et frispark, da Silkeborg udlignede til 3-3, og senere følte FCM sig igen bortdømt, da FCM havde bolden i nettet til 4-3 i tillægstiden, men fik scoringen annulleret for offside.

  Karantænen betyder, at Lössl ikke kan være med, når FCM indleder slutspillet mod OB på fredag.

  /ritzau/

 37. Kovending om ekstra penge til Team Danmark vækker glæde

  Team Danmark er glade for at beholde sin årlige ekstrabevilling. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

  Hos Team Danmark vækker det glæde, at Socialdemokratiet har ombestemt sig, og sammen med regeringen har droppet forslag om at fjerne ekstrabevilling.

  I august havde Socialdemokratiet ellers stillet i udsigt, at den årlige ekstrabevilling på 4,1 millioner kroner ville forsvinde. Men efter at være indgået i regering med Venstre og Moderaterne, har piben fået en anden lyd.

  Det vækker glæde hos Team Danmarks direktør, Peter Fabrin.

  - Pengene er enormt vigtige for, at atleterne kan få deres liv og træning til at hænge sammen i jagten på at vinde medaljer til Danmark. For nu glæder vi os over, at regeringen har lyttet til vores ønske på den korte bane, siger han.

  Den ekstra bevilling, som lyder på 4,3 millioner årligt til og med 2026, er en del af regerings finansforslag som blev fremlagt torsdag.

 38. Clara Tauson klar til semifinalen i Slovenien

  Clara Tauson har spillet sig i semifinalen ved ITF-turneringen i Maribor. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

  Clara Tauson lever indtil videre op til sin status som andenseedet i ITF-turneringen i Slovenske Maribor.

  Danskeren har nu spillet sig i semifinalen med en sikker sejr over russiske Anastasia Tikhonova, der er nummer 184 på verdensranglisten. Det skete med cifrene 6-2, 6-4.

  Den 20-årige dansker ligger i øjeblikket nr. 138, men har tidligere været helt oppe som nummer 33. En svær periode har dog sendt danskeren tilbage, og hun forsøger nu at hente point og selvtillid på den næstbedste hylde.

  I Maribor er det indtil videre gået efter planen.

 39. Danmark stiger på Fifas verdensrangliste

  Det danske kvindelandshold er steget tre pladser på verdensranglisten, som er opgjort af Fifa. Fra en placering som nummer 18, er de nu sprunget til en plads som nummer 15.

  Det er den samme placering, landsholdet havde inden EM-nedturen i sommer.

  De danske kvinder er placeret to pladser under en af holdets kommende VM-gruppemodstandere i Kina, som aktuelt ligger nummer 13.

  Foruden Kina er landsholdet i pulje med England og Haiti, der henholdsvis er placeret som nummer fire og nummer 53.

 40. Zanka tilbage på landsholdet

  MAthias 'Zanka' Jørgensen tilslutter sig landsholdstruppen, efter at Andreas Christensen må rejse hjem til Barcelona med en skade. (Foto: © Paul Terry, Associated Press)

  Mathias 'Zanka' Jørgensen er tilbage i landsholdstruppen. Det skriver landsholdet på Twitter.

  Brentfordspilleren er indkaldt som erstatning for Andreas Christensen, der måtte forlade banen med en skade i torsdagens kamp mod Finland. Barcelonastopperen har forladt landsholdslejren, og Kasper Hjulmand har altså indkaldt den 32-årige 'Zanka' Jørgensen.

  - Det skulle være en, der ved, hvordan vi gør tingene og kan spille i tomandsforsvar og i et tremandsforsvar. Der vurderede jeg, at Zanka var den bedste løsning, siger Hjulmand.

  Forsvarspilleren har 35 landskampe på CV'et, og var også med ved den nyligt overståede VM-slutrunde i Qatar. Det blev dog ikke til spilletid ved den lejlighed.

  Det kan han råde bod på i søndagens EM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, hvor Danmark skal fortsætte de gode takter fra kampen mod Finland, frem mod slutrunden i 2024 i Tyskland.

 41. Ronaldo starter for Portugal og slår endnu en verdensrekord

  Cristiano Ronaldo er atter at finde i Portugals startopstilling. (Foto: © RODRIGO ANTUNES, Ritzau Scanpix)

  197.

  Så mange gange har superstjernen Cristiano Ronaldo optrådt i Portugals røde og grønne farver. Og det er flest af alle fodboldspillere på herrersiden.

  Ronaldo fik debut for landsholdet tilbage i 2003, og nu tyve år senere sidder han altså alene på toppen, efter han startede inde for Portugal i deres EM-kvalifikationskamp mod Lichtenstein.

  Inden opgøret delte han rekorden med Bader Al-Mutawa fra Kuwait, som også havde noteret sig for 196 landskampe.

  38-årige Cristiano Ronaldo har i sine foreløbige 196 kampe scoret svimlende 118 mål, hvilket også er landskampsrekord.

 42. Se startopstillingen her: Dansk angrebskomet får chancen fra start mod Finland

  Rasmus Højlund starter i front mod Finland. Han har to landskampe på cv'et, men indtil i dag ingen fra start. (Foto: © MICHELE MARAVIGLIA, Ritzau Scanpix)

  Den 20-årige angriber Rasmus Højlund starter på toppen, når Danmarks fodboldlandshold i aften møder Finland i EM-kvalifikationen.

  Det bliver Atalanta-spillerens startdebut for landstræner Kasper Hjulmands tropper. Rasmus Højlund har scoret syv mål i 23 kampe i den italienske liga, Serie A.

  Han bliver flankeret af Martin Braithwaite og Mikkel Damsgaard i angrebet. Der er også blevet plads til velkendte ansigter som Kasper Schmeichel i målet, Pierre-Emile Højbjerg på midtbanen samt Simon Kjær og Andreas Christensen i forsvaret.

  I finnernes startopstilling finder man blandt andre de tidligere superligaprofiler Lukas Hradecky og Teemu Pukki.

  Kampen mellem Danmark og Finland kan høres i LIGA på P4 samt følges på dr.dk fra klokken 20.45.

  Du kan se hele startopstillingen herunder.

  Simon Kjær får sin første landsholdsstart siden VM-premieren. (Foto: © DBU, dbu)
 43. Atletikforbund udelukker transkvinder fra kvindernes konkurrencer

  Transkvinder får ikke længere muligheden for at stille op i atletikkonkurrencer for kvinder.

  Det fortæller præsidenten for Det Internationale Atletikforbund, World Athletics, Sebastian Coe, efter et møde i forbundets bestyrelse.

  - Vi er enige om at ekskludere mandlige og kvindelige atleter, der er gået igennem puberteten som drenge, fra de kvindelige konkurrencer, siger Coe.

  Udelukkelsen gælder for konkurrencer, der tæller til verdensranglisten, og den træder i kraft 31. marts.

  - Flertallet af dem, vi har konsulteret, mener ikke, at transkønnede atleter skal kæmpe i kvinde-kategorien, siger Sebastian Coe.

  - Mange mener ikke, at der er tilstrækkeligt med beviser for, at transkvinder ikke har en fordel over for biologisk fødte kvinder.

  Flere idrætsgrene som cykling, svømning og rugby besluttede allerede sidste år at udelukke transkvinder fra at konkurrere med kvinder i elitesport.

 44. Atletikforbund ophæver Ruslands otte år lange dopingkarantæne

  Det Internationale Atletikforbund, World Athletics, ophæver en otte år lang dopingkarantæne af Rusland.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Efter vinter-OL i den russiske sortehavsby Sotji i 2014 blev der i en uafhængig rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) afsløret omfattende og statsstøttet doping i Rusland.

  Det førte til, at Rusland i 2015 blev udelukket af de internationale forbund i en lang række idrætsgrene, deriblandt atletik.

  Lederen af World Athletics russiske taskforce, Rune Andersen, erklærer sig torsdag tilfreds med den nye kultur og nultolerance, der har indfundet sig i Det Russiske Atletikforbund.

  Selv om atletikforbundet torsdag ophæver dopingkarantænen af Rusland, er Rusland fortsat udelukket på grund af landets invasion af nabolandet Ukraine.

 45. Randers FC forfremmer Bertelsen til cheftræner

  Det tog ikke lang tid for Randers FC at finde en ny cheftræner efter, at Thomas Thomasberg har skfitet til FC Midtjylland.

  Han stod nemlig allerede klar i kulissen. Rasmus Bertelsen, som har fungeret som assistent under netop Thomasberg, har modtaget en forfremmelse og kan nu kalde sig cheftræner for klubben, der kan se frem til at spille i mesterskabsslutspillet.

  Rasmus Bertelsen har skrevet under på en treårig kontrakt, oplyser Randers FC på sin hjemmeside.

  - Rasmus har stået øverst på listen i lang tid og ville også være blevet cheftræner, hvis Thomasberg var endt i AaB sidste år, siger Randers' sportsdirektør, Søren Pedersen.

  Den 39-årige Bertelsen skulle ikke tænke længe, da han fik chancen for at blive cheftræner.

  - Man kan godt sige, at det er et job, jeg har gjort mig klar til igennem en længere periode efter at have smagt på det tilbage i 2018 og siden været assistenttræner for Thomas, som jeg har haft et rigtigt godt samarbejde med.

  - Nu skal jeg selv stå forrest, og det glæder jeg mig til. Jeg skal bygge videre på det fundament og den strategi, som vi fik lagt for fem år siden og derfra sætte mit præg på vores allesammens fodboldhold, siger Rasmus Bertelsen.

 46. Ny træner i FC Midtjylland præsenteres kl. 15

  FCMs direktør Claus Steinlein er klar med en ny træner til det varme sæde i Herning. (Foto: © Bo Amstrup, Ritzau Scanpix)

  Det er tid til en ny mand i det varme sæde på heden.

  Hvem der skal overtage trænerposten hos sidste års sølvvinder, bliver afsløret senere i dag, når FC Midtjylland indbyder til pressemøde kl. 15.

  Det er ni dage siden klubben fyrede spanske Albert Capellas, efter at klubben på havde misser en plads i top-6.

  Det er anden gang i denne sæson, at klubben skal have ny træner. Bo Henriksen blev kort efter sæsonstart fyret, og erstattet af den nu også fyrede Albert Capellas.

 47. Dansk PSG-angriber blev skiftet ind i CL-nederlag til Wolfsburg

  Amalie Vangsgaard blev skiftet ind for PSG efter 66 minutter i nederlaget på 0-1 til Wolfsburg i Champions League. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Amalie Vangsgaard formåede ikke at gøre en forskel, da PSG tabte 0-1 til Wolfsburg i Champions League-kvartfinalerne onsdag aften.

  Den danske landsholdsangriber startede på bænken i det første af to opgør mod tyskerne, men blev skiftet ind efter 66 minutter. Da var det franske hjemmehold allerede bagud og havde fået en spiller vist ud, hvorfor opgaven var vanskelig.

  I aftenens anden kamp vandt Chelsea FC over storholdet Lyon med 1-0. Pernille Harder var med i spillergruppen, som fløj til Frankrig, men blev siet fra til den endelige kamptrup. Landsholdsanføreren har været ude med en skade siden november 2022.

  Returopgørene spilles i næste uge.

 48. Danmarks curlingkvinder skøjter tilbage på rette spor med sejr ved VM

  Danmark slog New Zealand og kan stadig håbe på en plads i knockoutfasen ved VM. (Foto: © 10030 Jonas Ekströmer/TT, Ritzau Scanpix)

  Efter fem nederlag på stribe, vendte lykken endelig for Danmarks curlingkvinder ved VM.

  Landsholdet vandt således 8-5 over New Zealand onsdag aften og er dermed stadig i spil til en plads i knockoutfasten.

  Med sejren i hus har Danmark tre sejre og fem nederlag ved slutrunden i Sverige og indtager en niendeplads i tabellen. De seks bedste hold går videre fra gruppespillet, hvor curlinglandsholdet mangler at spille fire kampe.

  Næste udfordring er Tyrkiet og ubesejrede Schweiz, som skal fejes af isen torsdag eftermiddag.

 49. Aarhus Uniteds håndboldkvinder napper den sidste slutspilsplads trods nederlag

  Mathilde Neesgaard scorede 11 mål i Aarhus Uniteds nederlag til Skanderborg, men aarhusianerne er det til trods klar til slutspillet. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Aarhus United tabte ganske vist 32-33 til Skanderborg i Kvindeligaens sidste runde, men det østjyske håndboldhold nappede alligevel en plads i slutspillet.

  Det stod klart onsdag aften, hvor den sidste runde af Danmarks bedste håndboldrække skulle afgøres.

  De tager dermed den ottende og sidste plads i slutspillet, som også tæller Odense, Team Esbjerg, Ikast, København, Nykøbing Falster, Viborg og Silkeborg-Voel.

  Det aarhusianske gode blev omvendt et onde for Horsens Håndbold Elite, som missede slutspillet og skal spille i nedrykningsgruppen. Horsens kunne have sikret sig en plads i det gode selskab med en sejr over Viborg HK, men endte med at tabe 19-31.

  Topholdet Odense Håndbold tabte med 19-30 til forfølgerne fra Team Esbjerg, mens Nykøbing Falster slog København Håndbold med 40-34.

  Det betyder, at Odense og Esbjerg hver tager to point med sig over i slutspillet, mens Nykøbing Falster og Ikast Håndbold, der slog Ringkøbing Håndbold, hver har ét point.

  De fem hold, der ikke nåede med i slutspillet, kæmper nu om at undgå nedrykning. Der er ingen direkte nedrykningsplads, fordi Randers tidligere på sæsonen gik konkurs.

 50. For andet år i træk napper Team Esbjerg-profil titlen som Årets Håndboldspiller

  Henny Reistad er Årets Kvindelige Håndboldspiller 2022. (Foto: © Claus Fisker, Ritzau Scanpix)

  Henny Reistad kan for andet år i træk kalde sig for den bedste spiller i dansk kvindehåndbold.

  Den 24-årige norske Team Esbjerg-profil fik prisen onsdag aften, skriver Håndbold Spiller Foreningen i en pressemeddelelse.

  Knap 69 procent af spillerne i Kvindeligaen, 1. division og danske udlandsprofiler havde stemt på "den komplette stjernespiller" Henny Reistad.

  - Henny sluttede 2022 af med endnu engang at blive europamester med Norge og samtidig blive kåret som Most Valuable Player til slutrunden, lyder det i pressemeddelelsen.

  Henny Reistad blev hyldet før Team Esbjergs sidste grundspilskamp mod topklubben Odense Håndbold onsdag aften.

  Med kåringen følger Reistad i fodsporene på store navne som Tonje Kjærgaard, Bojana Popovic, Nycke Groot og Sandra Toft, som er de eneste, der har vundet afstemningen to år i træk.

Mere fra dr.dk